Rokoni körből kaptam egy megbízást Albacomp notebook (Activa Eco Mobil Infinity V2) elemcserére. Első körben megnézve a készüléket, arra a következtetésre jutottam, hogy az elem a billentyűzet alatt lehet. Sajnos nem találtam sehol szerviz kézikönyvet, így lövésem sincs, hogyan lehetne levenni a billentyűzetet. A tulaj bevallása szerint garanciális korában már volt egy elemcsere, amit a szakszerviz 2 hét alatt oldott meg. Ezért gondolt maszek megoldásra.
Valami tipp, ötlet? Egy link is nagyot lendítene az ügyön.Kiegészítés:
dasync ötlete alapján (Clevo M660) sikerült a billentyűzet levétele. Nincs ott az elem, tehát rosszul tippeltem. Hol lehet? Esetleg a processzor hűtőrendszere alatt?
Megoldás (mások okulására):
A Jason által linkelt helyen megtalálható az elem. Nem sokat tévedtem: a billentyűzet alatt van. Csak nem a föld felé, hanem a touchpad mellett. A hozzáféréshez atomjaira kell szedni a gépet. A rajz alapján rosszat sejtettem, és a sejtésem beigazolódott. Nem foglalat van, hanem egy zsugorcsőben lévő elem vezetékkel és csatlakozóval szerelve. Viszont ha már szétszedtem a gépet, akkor tettem egy kis pasztát a hűtő alá, így 6--8 fokkal csökkent a proci hőmérséklete.