[melyik] low-end notebook-ot?

Helló!

Rokonom kért meg, hogy nézzek neki _olcsó_ notebook-ot. 110ezer Ft körül kéne lennie.
Eddig ezeket néztem ki:

- Acer Aspire 5532-312G16MN
- LENOVO IdeaPad G550
- TOSHIBA Satellite L450-16U
- Lenovo ideaPad U350
updated:
- HP Compaq 615 (VC289EA FD)

Van valakinek tapasztalata valamelyikről? Melyiket lenne érdemes (/elkerülni)?

Processzor/videovezérlő szerintem mindegy milyen van benn, amire kéne, az megy mindegyiken. Inkább olyan tényezők döntenének, mint beépített webkamera/kártyaolvasó/bluetooth/több garancia, stb.

Esetleg ha valaki tud jobb alternatívát, az is jöhetne.

(Olyan válasz nem érdekel, hogy egyiket sem, gyűjtsön még hozzá x csilliót, stb...)

Köszönöm.

Hozzászólások

Acer e725-osbol van tobb a csaladban. Teljesen korrektul es hibatlanul mukodik mind. Asszem 99-ert vettuk.

Szerintem ez az a kategória, ahol az egyik legfontosabb szempont legyen a szervíz színvonala.

Ezzel vitatkoznek. Anno a 640 EFt-s HP nx7010-esemet hivatalos markaszervizben olyan tre modon szervizeltek (DVD neha nem olvasott, emiatt kicsereltek: alaplap, akksi, stb = valakinek volt egy szarra ment nx7010-e es az enyembol ujitottak fel) hogy majdnem per lett belole.

Ezzel szemben ugy 4x Acer-re van/volt ralatasom es nagyon pici a meghibasodasi aranyuk, de ha meghalnak gari idon kivul, akkor viszont majdnem a gep arat kell rakolteni (TFT csere hivatalosan ugy 60 EFt korul van) Osszefoglalva az Acer-es tapasztalatainkat, azt mondhatjuk, hogy nagyjabol 2-3 evet vigan elmuzsikalnak minden problema nelkul (csak a rendeltetesszeru kopas jellemzo) utana meg ugyis elavulnak annyira technikailag, hogy az ember masikat akar/fog venni helyette.

Low-end laptopnal (is) rendszeresen kell menteni es nagyjabol "eldobhato"-kent kezelni.

Azé', mer' fröccsöntött kínai kvarcjáték :)

Valószínűleg nekünk nincs szerencsénk, de ami Acer nálunk járt idáig, az egyik sem ütötte meg az elvárható színvonalat. Ergonómiát mellőző billentyűzet, túlmelegedő készülékház, nyiklő-nyakló burkolat, rokkant zsanér, stb.

Tehat a korabbi hozzaszolasod nem technikai alapokra helyezkedett, hanem erzelmire. Ami meg ugye szubjektiv.

Ha valaki olcso gepet vesz, akkor kell kompromisszumot kotni. Ahhoz kepest, hogy "froccsontott kinai kvarcjatek" erdekes, hogy mindene az Inteltol szarmazik. Szinte ugyanaz a belso, mint a legtobb laptopnak.

A vevo majd elmegy a boltba, megtapizza es megnezi. Ha tetszik megveszi, ha nem kenyelmes, akkor nem.
De egy "low-end" geptol ne varjuk mar a messiast.

Nezd.

Pelda #1:
Nekunk kb 50 Acer laptopunk uzemel folyamatosan. Ez mind mobil gep, folyamatosan jarjak Europat, kocsiban. Iszonyat mennyisegu vibraciot kapnak (Budapest-Varso vagy Budapest-Bukarest) az utvonalakon. Ennek ellenere az 50-bol 1 darabnak lett kontakthibas a TFT csatlakozoja a 3 ev alatt (altalaban mukodik az a gep is, csak van egy olyan nyitasi pozicio, amikor megszunik a hattervilagitas).

Pelda #2:
Iphone 4 antenna. (Kifejtsem?)

Melyik az erosebb erv? Egy 50 darabos gepallomany, 3+ ev szinte folyamatos nyuzassal es mukodessel, vagy egy nagy ceg nagy logoja, mert biztosan "jol" rakjak bele a cuccokat?

Nekem egyik sem. Engem a szerviz tapasztalat érdekel. Minden gyártónak vannak jó és rossz szériái, a kérdés csupán az, hogy melyik gyártónál ezek milyen arányban vannak jelen.

Pl. a régi - nem unibody belsős - MacBook az egy fos. Tervezési szemét. Az Apple amiatt gondolta újra az egész notebook tervezést, mert azokkal annyi gond volt. Sikerült, a unibody gépek rendben vannak.

Az 50db egyforma gépnél egyébként szerintem komolyabb tapasztalatot jelentene 50db különböző gép, egy gyártótól.

Az Acer ha jól tudom nagyon feljött és nem csak méretekbe. (Az egyik legnagyobb pc gyártó lett?)

Nekem is van otthon egy Acer Aspire-m, bar még régebbi model, de nagyon meg vagyok / voltam vele elégedve. Soha nem melegedett túl (amd turion), és nem is kopott ki. Zsanérok is patentok, bár nem volt sokat mozgatva az utóbbi 1 évben.

Én bátran ajánlom.
____________________
http://asva.info | Vicces képek | LinkTömörítő | Android hírek, tippek

> Az Acer ha jól tudom nagyon feljött és nem csak méretekbe.
> (Az egyik legnagyobb pc gyártó lett?)

nyilván ha én elkezdenék árulni új notebookot mondjuk 60 ezer forintért, akkor hamarosan én lennék a legnagyobb PC gyártó. a tömegek az olcsót keresik.

az Acer tipikusan mindig a legolcsóbb volt a piacon. (a Fujitsu-val karöltve)
most egy beszállító felvásárlásával még ez alá is pozícionáltak gépeket, ez az eMachines.

> Tehat a korabbi hozzaszolasod nem technikai alapokra helyezkedett, hanem erzelmire. Ami
> meg ugye szubjektiv.

Nyilván érzelmi okokból melegszik túl egy készülékház :)
Nem a beltartalommal van a gond, hanem a kivitelezéssel.

Felőlem persze mindenki azt vesz, ami neki jól esik :)

Acer marad a listán. 3+ éve van egy Travelmate 2492 NWLMI gépem, mai napig használatban van (egy kis RAM bővítéssel), akksin kívül gyakorlatilag gyári állapotban. Az hogy nyeklik/zörög ha megnyomom a műanyag burkolatot, nem érdekel, tisztában voltam vele vásárláskor, hogy ez a kategória, a zsanérja viszont bírja rendesen.

Szinte mindegy a márka, de Acer Lenovo is minőség, FSC legendásan nem, de ott is vannak jó és rossz szériák. Vegyél rá gari kiterjesztést, az megári ... olyan 20k + 2 év nagyságrendileg.

Az ilyen egymagos szemétbevaló procikat felejtsd el, azzal csak büntetni tudod magad. Szerintem egy picit érdemes lenne még rédobnod és 120-130ért olyat venni amibe van rendes proci és videókártya.

http://www.laptop.hu/index.php?main=main&page=kirakat_details&subpage=k…
http://www.laptop.hu/index.php?main=main&page=kirakat_details&subpage=k…

A made in germany-ből ítélve a régi gyártósor megmaradhatott, de bízom benne, hogy némileg felül vizsgálták a technológiát. Azért én egy kicsit kivárok még vele.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

made in germany temahoz csak annyi hogy nalunk a cegnek sok fujitsu van (sajnos), es az eleinte erzett orom szertefoszlott a nemet gyartosorral kapcsolatosan, miutan az ott gyartottak silanyabbak voltak mint a made in china tarsaik. osszeszerelesi minosegre gondolok elsosorban, ami igencsak kihat a gepek tartossagara ugye.

nem mondom hogy ez minden esetben igy van, sot, de konkretan a fujitsukkal ez volt a tapasztalat.

A HP Compaq 615-öst erősen nem ajánlom. A hűtése hülyén van megtervezve és kinyírja a saját tápcsatlakozóját. (Meg a kijelzője is ótvar ronda szerintem.)

A feleségem tavaly decemberben kapott egy szolgálati Laptopot, amit naponta táskában hoz és visz buszon 15 km-t. (Pedagógus és a másnapi óráinak prezentációit azon állítja össze és azzal vetíti.)
Az a gép egy Acer eMachines, T3000 CPU-val 2 GB RAM-mal, 250GB HDD-vel. Az ára 110 eFt alatt volt. Az aksija 3 óránál tovább bírja teljes feltöltéssel. Szóval az is szóba jöhet mint Low-End Laptop.
Kicsit keresgéltem, ez lesz az: ACER eMachines E525-302G25Mi
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

Szokásos hozzászólásom: amelyiket több garral adják. Notinál ami szopó tud lenni a lap és a kijelző, ha ezek meghalnak garanciaidő után akkor többe kerül javíttatni, mint amit ér.

Én ennyi pénzből inkább egy használt business kategóriás brand gépet vennék (IBM, Dell, HP)