Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Eee Pc Vásárlás

Sziasztok!

Szeretnék vásárolni egy eee pc –t (vagy hasonló kis gépet)
Ehhez kérném a segítségeteket. (tapasztalatok, ajánlások stb.)

Két fontos kritériumom lenne, az egyik a hosszú üzem idő akkumlátorról (4-5 óra +)
A másik pedig az ára. (60-80e között gondolkodom).

Amire használnám a gépet:
- Böngészés
- E-mailezés
- SSH

Köszönöm!

Amilo pro v3405 belepes a bios-ba gond

Sziasztok!
Az laptopomnal a bios-ba belepessel(F2/F4), a boot lista valasztas (F12) van gondom. A lenyomott gombokat nem veszi tudomasul a gep. A biosba legszebb emlekeim szerint F2-vel lehet belepni, de az F4-nel irja ki, hogy "Entering setup" de aztan a grub jelenik meg...
Nem volt bios piszkalva (bios frissites). A gepbe tobb honapja lett egy 512-es memoria modul rakva a masik melle.
Otlet?

EBook olvasó

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy nektek milyen tapasztalatotok van ilyen kütyük terén.
Engem talán érdekelne valamilyen szinten egy beszerzése, attól függően, hogy milyen drágák ezek, de semmilyen tapasztalatom sincs etéren, hogy tényleg megéri-e,
sokáig birják-e töltés nélkül, és kényelmesen használhatóak, valamint mennyire igen/nem horribilis az áruk annak arányába, amit szolgáltatnak.

Egy kis infóért, de leginkább személyes tapasztalatokért nagy hála lenne :P

Notebook processzor csere

Szervusztok!

Az alábbiakban kérnék segítséget:
Adott egy Fujitsu-Siemens Amilo Li1718 notebook Intel T2130 processzorral.
Mivel, ez a processzor az igényeimnek nem felel meg, szeretném kicserélni másra, mondjuk egy T5500-as CPU-ra (amivel a fentebb linkelt datasheet szerint választható volt a modell), de ilyet nem biztos, hogy találok. Jelen pillanatban is egy olyan processzor van benne, ami a listában nem szerepel, így valaszínűsítem, hogy egyéb processzorokat is "benyel".
A kérdés: Nem akarok lutrira menni a vásárlásnál, hogyan deríthetem ki, hogy milyen processzorok mennek bele, és ami a listán szerepel biztosan működne?
Előre is köszönöm :)

"This is not a GSM phone, it will not work on any GSM network worldwide."

A targyi felirat a kerdes szamomra ( www.gsmarena.com -on egyre tobb telefonnal futok bele) , mit takarnak azon, hogy nem GSM phone? Azt amire gondolok, hogy nem lehet vele a szo szoros ertelmeben telefonalni? Es ha igen, miert jo ez a gyartoknak/szolgaltatoknak? Ha jol ertelmezem akkor itt valami voip technologiara lesz szukseg, jééé, akkor Skype-oljon mindneki ingyen a mobilnetjerol, minek vegulis GSM a SIM kartyahoz. Mert tudtommal a CDMA csak videotelefonalashoz es 3G nethez van (fixme, ezert nyitotam a topikot) Vagy valamit nagyon rosszul latnek? Van valami VoIP technologia, amit mar direkt kitalaltak erre a _mobil_szolgaltatok, hogy ezzel lehessen GSM telefonokat oda-vissza hivni (akar wifirol), vagy marad a Skype-out/Skype-in, Nimbuzz-out, GMail-out es tarsai? Vagy csak azert szuntetik meg a GSM tamogatast, mert "elavult", es midnenki vegyen 3G-set mostmar?

http://www.gsmarena.com/htc_evo_4g-3427.php
http://www.gsmarena.com/samsung_acclaim-3430.php

Oket talaltam pl. sok masik mellett GSM funkcio nelkul, a legtobbhoz oda van irva, hogy csak egy szolgaltatonak, azert hoztam a masodik peldat, mert az nem csak egy szolgaltatonak gyartott elvileg

Mi a különbség?

Gúgliztam egy csomót, de nem jöttem rá,
mi a különbség a két gép között:

Egyik: ASUS 1001PX
Másik: ASUS R101

A műszaki adatok látszólag teljesen egyformák.
(Vagy valami elkerülte a figyelmem?)
Ha valaki tudja a titkot, ne fogja vissza magát!