Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Netbookot vagy alacsony fogyasztású notebook-ot, de milyet?

Sziasztok!

Szeretnék venni egy hordozható számítógépet, alacsony fogyasztású notebookot vagy netbookot, amire szükségem lenne az mindenekelőtt:

• Intel Atom proci 2GHz-től* (ha jól tudom Z550 és Z560)
  • Legalább 3 USB port
  • Lehetőleg egy soros (RS232) vagy egy infraport
  • Legalább 12" kijelző
  • Optikai meghajtó (DVD-író)

* Fontos, hogy legalább 2GHz legyen és lehetőleg 32-bites mert elsősorban XP-vel szeretném használni.

Milyet érdemes?

Köszi

[Keres] iPad jellegu erintokepernyos _Linuxos_ tablet

A cim nagyjabol elmond mindent, de azert bovebb spceko:

Olyan eszkozt keresek, ami
- Linux (azon belul meeGo) kompatibilis
- erintokepernyos
- relative nagy uzemideje van alacsony teljesitmenyen (nem video lejatszas)
- preferalt meret 10-14" (legyen 7"-10" is, engedve a kozosseg nyomasanak :) )

Egyelore tipusokat es tapasztalatokat szeretnek hallani, most meg nincs szo a megvasarlasrol.
(Vasarlas akkor, ha valaki egy jo tipust mond es hozza egy olcso arat, de egyelore meg csak erdeklodes szintjen vagyok)

Thinkpad T500 videó kártya bővítés

Sziasztok!

Thinkpad T500-asomban jelenleg Intel GMA 4500MHD integrált VGA van. De szeretnék rajta Starcraft 2-t futtatni. Az ajánlott konfig ez a játékhoz:

512 MB NVIDIA® GeForce® 8800 GTX or ATI Radeon® HD 3870 or better

Szóval egy 512 MB NVIDIA® GeForce® 8800 GTX erősségű VGA-t bele lehet tenni a Thinkpad T500-ba? Mert hivatalosan az van megjelölve, hogy csak ATI Mobility Radeon 3650 VGA 256MB-tal lehet kérni. De attól még másfajtát nem lehet beletenni?

Esetleg egy külső videó kártya van ehhez a géphez?

asus k42jv, "cicergés", sípolás

Szóval nem rég óta van meg a címben jelzett gépem, ami jó és tökéletesen működik, ami a funkciókat illeti. E téren semmi gondom vele. Viszont kikapcsolt állapotban, de bedugott töltővel folyamatosan sípol, magas frekvenciás halk "cicergést" hallat.

Ugyan ezt tudja készenléti állapotban is, illetve akkumulátoros használat során is (majdnem) folyamatosan hallatszik. Akkumulátoros üzem alatt a frekvenciája folyamatosan változik, pl elég, ha a touchpad-hoz nyúlok, ha elengedem, akkor megint megváltozik.

Linuxon mindegy, ott állandóan hallatja azt a bizonyos jellegzetes hangot.

Valami olyasmi lehet, mint az intel csipszetes cicergés, de azt kikapcsolt állapotban kicsit furcsállnám. (régi gépem is cicergett néha, de csak bekapcsolt állapotban linuxon, és néha készenlétben, egyébként soha)

Szóval a kérdés: Valaki találkozott-e már ilyen jelenséggel, illetve jelent-e ez valami gondot? (főleg a kikapcsolt állapotbeli sípolásra gondolok)

Nokia N8 vagy HTC Desire?

Gondolkozom egy új telefon vásárlásán és kíváncsi lennék a véleményeteikre. Van két jelöltem a Nokia N8 és a HTC Desire. Tapasztalatom egyáltalán nincs se Android se Symbian terén így egyik irányba se vagyok még elkötelezve. Elsősorban telefonálásra, netezésre (facebook, twitter és egyéb hétköznapi oldalak megtekintésére), levelezésre használnám, néha-néha talán játék is szoba jöhet, ha nagyon unom magam vagy filmnézés. Ami az N8-ban tetszik az ingyenes navigáció és állítólag rohadt jó kamera de állítólag gagyi az ovi store (nem saját vélemény) míg a Desire egy "hétköznapibb" mobil kamera terén és nincs ingyen offline turn-by-turn navigáció, de van Android.

Nos, kinek mi a véleménye a dologról? :)

amilo pi 2512 laptop nincs OS

Van egy amilo pi 2512-es laptop, melyre felraktam egy Linuxot. Telepítés utáni újraindításnál azt mondja nincs operációs rendszer a gépen.
Install lemezt újra berakom, és vinyóról való bootolást kérek. Ekkor már minden jó.
Telepítéskor a teljes lemezt felhasználtam. Ezelőtt win7 volt rajta. Már visszatettem egy windowsos boot rekordot is, majd újra Grub 0.97-est, de nem akarja az igazságot.

Hibás felbontás (intel VGA)

Sziasztok

Az a problémám, hogy egy ideje login után egyből, vagy bármikor egy hirtelen váltással elállítódik a felbontás, de nem úgy, hogy torz lesz a kép, hanem a plusz rész kilóg a képernyőről, de pl ha teljes képernyőre teszek egy programot, az benn marad. viszont az egeret ki tudom vinni.
http://dl.dropbox.com/u/3006081/pics/K%C3%A9perny%C5%91k%C3%A9p-2.png
Ez egy compiz-os kép, egy teljes képernyős terminállal, a világoszöld rész, és ami felette van, az a kilógó rész, ami csak így elforgatott asztalnál látszik, és ami tőle jobbra van, az már a következő asztal. az asztalváltón is látszik, hogy a terminál teljes képernyős, mégsem tölti ki az asztalterületet. a jelenség független attol, hogy megy-e a compiz
ha megnyitom a rendszer > beállítások > monitorok-at, hozzá sem kell nyulnom a felbontáshoz, vissza áll a felbontás helyesre, amíg ujra el nem állítódik.
xorg.conf-ban be van állítva az 1280*800.

2 notebook-on is ezzel szívok:
Dell latitude E5500 (Intel 4500MHD Graphics Accelerator) - ubuntu 10.04 és arch-al, régebben nem volt ilyen baj
Toshiba Satellite A300 (ebben is valami intel van) - itt is valami hasonló lehetett a baj, mert előfordult, hogy boot után nem jelent meg a gdb, csak a hangja szólt, de ha terminálra váltottam és vissza, akkor megjelent. 9.10-nél nincs ilyen baj
az nvidia-s asztali gépen is minden szép és jó

van tippetek, hogy mi lehet a baj?

----------

egy másik dolog, nem is ugyanakkor kezdődött, hogy bekapcsolt compiz-nál ilyeneket látok:
http://dl.dropbox.com/u/3006081/pics/compiz.png

köszi

Nokia E61i billentyűzet

Eleggé off a kérdés, de megkockáztatom, hogy valakinek van ötlete legalább arra, hogy keressek megoldást ( pl. symbian fórum :P ). Arról van szó, hogy a címben említett telefonnak elromlott a -fel- gombja. Sajnos nincs időm szervízelni, mivel holnap ejjel el fogok utazni. Arra gondoltam, hogy nem lehetne valahogy helyettesíteni a gombot? Pl. az oldalán van 3 gomb, hangerő és diktafon, a hangerő növelése helyett a -fel- funkciót töltse be.

iPhone calendar copy-paste

iPhone 3GS-re kéne olyan szoftver, ami naptár, és lehet benne copy-paste-zni az eseményeket!
Baromi frusztráló, hogy pont ez nincs benne!
Egy csomó ideje keresem már, és egyszerűen nem találok.

(a másik baromság, hogy a webről kimásolt telefonszámot nem lehet szerkeszteni, csak egy-az-egyben felhívni, de ez most nem érdekes)