Az üvegház elmélet úgy hülyeség ahogy van #2

Fórumok

Mivel elé elég nagy volt, itt folytassuk.

Indításnak:

Az Energiaakadémia honlap Petz Ernő és Korányi Zoltán vezetésével egy energiastratégiai vitafórumot indított el.

http://energiaakademia.lapunk.hu/dokumentumok/202312/levai_ef_vitaanyag…

Hozzászólások

Amikor olyanok beszélnek, akik tudják, hogy az áram nem a konnektorból jön.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Így HAZUDNAK a KLÍMAVÁLTOZÁSRÓL!

A legviccesebb az a rész ahol összetették a jóslatokat, hogy mikor lesz a klímavilágvége. Már vagy 25-ször kihaltunk :D

Na de most aztán tényleg itt a világvége :)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A legviccesebb az egészben az, hogy észre sem vetted, klímavilágvége nem "lesz", hanem már "van". Az nem egy hirtelen folyamat, hanem több évtizedes, és bizony már folyamatban VAN. Tagadhatod, ahogy csak akarod, de attól nem lesz jobb.

Javaslom megtekintésre a Hülyék korszaka c. 2009-es dokumentumfilmet, majd vesd össze az ott elhangzottakat a napi hírekkel!

Szerkesztve: 2024. 07. 22., h – 07:29

Jaj de finom kis hír. Éljen a Great Reset:

Németország a "klímavészhelyzet" indokaként újabb lépéssel kerül közelebb a zöld diktatúrához

https://www.bild.de/regional/nordrhein-westfalen/verruecktes-angebot-we…

Mindenki, aki visszaadja a jogosítványát, és lemond a vezetésről, most "jutalomban" részesül: Észak-Rajna-Vesztfália városai és települései ingyenes busz- vagy vonatutazást vagy egy évre szóló ingyenes németországi jegyet kínálnak.

Milyen nagylelkű, örökre lemondasz a jogsiról és kapsz egy marék buszjegyet.
 

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

"As soon as someone tells you it's warming, the reply you give is: Since when?"

Australian geologist, Prof. Ian Plimer: "We have been cooling down for the last 4000 years. It's all about when you start the measurements."

"If you take measurements from the Medieval Warming... we've cooled about five degrees since then. If you take measurements from the Roman Warming, we've cooled about five degrees."

https://x.com/wideawake_media/status/1815369203890733327

Pedig itt már kifejtette egy igen értelmes kartárs, hogy ez nem számít. Annyi időt kell visszafelé vizsgálni, amióta van ipar. Miért? Hát mert csak, mert még a végén kiderül, hogy az egész egy kamu.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nem tudom mire írod hogy kamu az egész, de vannak dolgok amik bizonyítottak:

  • az éghajlat változik, mint mindig
  • Európában a nyári hőmérsékleti csúcsok az elmúlt min. 40 évben emelkedtek
  • a légkör szén-dioxid tartalma az elmúlt min. 50 évben emelkedett
  • egyre több nyersanyagot használunk fel a 8mrd ember életének fenntartásához a jelenlegi színvonalon 
  • szennyezzük a környezetet 
  • pusztítjuk az élővilágot körülöttünk, diverzitas csökken 
  • stb…..

A levont következtetésekkel van gond.

A szennyezés nekem úgy tűnik, hogy csökken. A kommunizmus alatt kevésbé vigyáztunk a környezetre, plusz ólmozva volt a benzin is. Úgy emlékszem, hogy a vizek koszosabbak voltak, vagy a cementgyár környékén sárgák voltak a fák például.

Gyerekkoromban megmondta a tantónéni, hogy mire felnövünk sivatag lesz Magyarország. Ezzel szemben úgy tudom, hogy több lett az erdő. A nagymamám lakott itt ahol most lakom és emlékszem, hogy akármennyit locsolt mindig kiszáradt a fű. Én nem locsolok, és még többnyire zöld.

Az, hogy érzetre egyre melegebb van, szerintem egészségügyi kérdés, azon múlik, hogy ki hogy bírja a meleget. Nem csodálkoznék, ha a globális elhízással párhuzamosan éreznék az emberek egyre elviselhetetlenebbnek a hőséget.

Az "objektív mérés", hogy mondjuk egy adott városban hány fok van, baromira nem objektív, mert leginkább azon múlik, hogy mekkora felület van leaszfaltozva. Nem ugyanazt a környezetet hasonlítod össze ami tíz évekkel előbb volt ugyanott.

A légkondik terjedése miatt az emberek elfelejtették a régi trükköket, amikkel csökkenteni lehet a helyi hőmérsékletet, hogy élhetőbb legyen. (árnyékolás, locsolás, huzatcsinálás, stb.) Plusz a légkondi meleget fúj. Aztán csodálkoznak, hogy meg lehet pukkadni. De ez sem objektív összehasonlítás azzal, hogy mi volt régen.

 

A szennyezés meg a pusztítás ettől még szerintem is baj, de nincsen összefüggésben a klímával.

Ahogy én tudom a globális átlaghőmérséklet évről évre emelkedik. Az átlagban vannak helyek, ahol jobban emelkedik pl: Európa. Jelenlegi globális felmelegedési periódusban MO középső és keleti részeit ( Bácska, Csongrád ) jobban elérik a hőhullámok, a nyugati határ szél csapadékosabb, hűvösebb. Az én gyerekkoromban sem volt 40 fok, de 1900-s évek elején volt. Mert akkor is volt már felmelegedés, csak a globális folyamatok még hamarabb vissza szabályoztak. Most már nehezebb a visszaszabályozás mert egyre több dominó dől el, ami egyre komplexebb folyamatokat indít be, pl: a 80-s években az északi tengeri jég olvadása. És már ott tartunk hogy a permafroszt határa jóval északabbra került, és ez új folyamatot indít, ami talán volt régebben, talán nem stb.

A klimarettegés és klímarettegtetés valós események amit elsősorban a globális média kelt.

Szerintem a környezetszennyezés globálisan növekedik, az EU-ban lehet hogy csökken. 8 Mrd ember már csak létszámából adódóan is dupla szennyezést követ el mint a 70-s évek lakossága, a technikai fejlődés az ipari/mg-i szennyezést csökkentette a fejlett országokban, de a lakosságit biztosan növelte. Azokat a vegyszereket amit mi már nem használunk, használják keleten, azokat a szennyező technológiákat amit az EU-ban betiltottunk, Afrikában vagy máshol alkalmazhatják. Az EU szemetének exportja keletre és mostanság pl.: Tunéziába nem a probléma megoldása, csak áthelyezése 1000 km-tel messzebb. Senki nem gondolja komolyan, hogy a kidobott PET palackok újra vannak hasznosítva, ugyanúgy mint a nylon tárgyak…

Kényelmünk érdekében mindenki beáldoz valamit a környezetéből, ki többet ki kevesebbet.

Én azért emlékszem a gyerekkoromból 40 fokra, rémlik kiléptem a házból, mellebevágott a meleg, és onnantól mintha nehezebben lehetett volna lélegezni. Kiskunság, 70-es évek közepe. amikor éppen az eljövendő jégkorszaktól rettegtünk (vagy már éppen nem), 

úgyhogy én kicsit szkeptikus vagyok...

Hú, összemosol egy csomó mindent és zavaros amit írsz.

Nem tudom mikor voltál gyerek, de amikor én (70-es évek vége), volt, hogy bezárt a suli a meleg miatt, mert 40 fok volt. De ez egyébként személyes kétely és érvelési hiba, a részemről is.

Mi az, hogy visszaszabályozott? Milyen globális folyamtok szabályoznak vissza? És milyen dominó dől el? Ennek se füle se farka.
A jég meg csak nem akar elolvadni, annyira, hogy már kezdenek óvatosabban hazudni a médiában. Pl Akár egy évtizeddel is kitolódhat az első jégmentes északi-sarki nyár előfordulása Közben az oroszok meg a sokadik atommeghajtású jégtörőt építik.

A klímarettegés tényleg valós dolog, csak éppen semmi köze a klímához, viszont a politikához és propagandához rengeteg.

A környezetszennyezésnek sincs semmi köze a klímához. Ez egy erős csúsztatás, a "klímarettegők" összemossák a melegedéssel és megpróbálják kisajátítani a témát. Eleve a CO2 nem szennyező anyag. A pet palack az, csak éppen attól nem lesz sem melegebb, se hidegebb.

Aki szerint nem az emberi tevékenység okozza a melegedést, az szerintük (mármint a klímarettegők szerint) automatikusan környezetszennyezés mellé áll. Ez egy orbitális hazugság, egy aljas csúsztatás. Semmi köze a környezetvédelemnek a klíma működéshez.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A klímaváltozás és a környezetszennyezés két egymás mellett létező téma, ami néha összekapcsolódhat, nem írtam, hogy egyikéből következik a másik. asch felvetéseire írtam.
A környezetszennyezés csak az emberi tevékenység hatása, de a klímaváltozás főleg nem emberi tevékenység hatása.

KLÍMAVáltozás leginkább hangoztatott része a globális felmelegedés.

Az északi tengeri jég fokozott olvadása a nyári időszakban tény, egyre több jég olvad el a nyári időszakban - ami a téli időszakban a hőszállító mechanizmusok miatt visszahízik -, egyre több a hajózható napok száma pl az orosz partoknál. Ezen felül a permafroszt határának északra torlódása is jelzi, hogy a felmelegedés egyre erőteljesebb hatást gyakorol.

A globális hőmérséklet szállító rendszer ami az egyenlítői meleget szállítja és osztja el a sarkok irányába biztosítja, hogy a Földön a hőmérséklet az eddig megszokott életünknek megdelelő legyen az egyes régiókban. De most az látszik, hogy a hőmérséklet szállító rendszerben vannak fennakadások amelyek következtében anomáliák fordulnak elő. Ezen anomáliák előfordulásának gyakorisága jelzi, hogy a folyamat jól működik, vagy valami félrecsúszik.

Itt a fő kérdés, hogy a manapság bekövetkező szokásostól eltérő események:

  • egy ciklus része, nemsokára visszarendeződés jön 
  • valami új ami nem lép ki a ciklusból, csak sokáig tart a normalizálódás
  • valami új, és soha nem lesz olyan mint korábban, kilépünk a ciklusból 

Ezekre objektív válasz nincs, vagy ha van akkor nem hallható a médiazajban.

A másik nagy kérdés, hogy a klímaváltozásban mennyi az emberi tevékenység szerepe, és emberi tevékenység módosításával érünk-e el sikereket.

Erre szintén nincs objektív válasz, ha jól tudom, még metódus sincs arra vonatkozóan, hogy egy éghajlati történésben az emberi tevékenység mint kiváltó tényezőt, tudományosan bebizonyíthatóan meghatározzuk. Marad a találgatás, az érdekek szerinti állásfoglalás… stb.

Nálunk otthon 2 klíma van: lenn és fenn. A fenti klíma képes lehűteni az alsó szintet is nyitott ajtók mellett.

Kivéve, ha az asszony délben főzőcskézik. Gondolj bele, 3.5 kW a klíma, a sütő 1 kW, ha a gáztűzhely is megy, az alsó szinten gyorsabban keletkezik a hő, mint hogy magától felszállna a meleg és rövid időn belül 30 fok lesz. Olyan szinten eldurran a lakás, hogy hihetetlen.

A főzőcskézéshez kell a lenti klíma. Nem mindegy, hogy mikor főzöl.

Gimis korom egyik szép emléke, amikor apám egyik barátjánál, egy mátrai (akkor még) nagyközség plébániáján töltöttem egy kibővített tavaszi szünetet. A plébánia akkor volt úgy 150 éves, durván vastag falak (vagy 70-80 cm) a szobák keletre néztek, kis ablakokkal. Okoskodó kiskölyökként mondtam, milyen hülyeség már, keletre néző kis ablakok! Erre mondta a plébános, hogy akkor mikor épült, a hideg ellen tudtak védekezni, a meleg ellen meg nem. Csak így.

Mikor látom ezeket a frissen épült agglomerációs "családi" házas telepeket, ahol több klíma fújja a meleget (természetesen) a szomszédra, miközben az engedélyezett (amúgy is magas) beépíthetőséget olyan magyaros sebességhatárbetartós módon "betartó" építtető, még a meglévő kis felületet is letérkövező okos ember mereng a felmelegedésről, mindig eszembe jut az öreg.

Legmagasabb napi hőmérséklet a feljegyzések kezdete, azaz 80 éve?

Részlet:

2024 július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt – jelentette be kedden az Európai Unió műholdas Föld-megfigyelési programja, a Copernicus.

Jellemző a klímapánikkeltő gépezet számára, hogy meg sem próbálkoznak megmagyarázni, miért pont 1940-et választották ki a följegyzések kezdetének. Valószínűleg azért, mert így figyelmen kívül hagyhatták a harmincas évek valóban magas hőmérsékleteit, amelyek sok helyen még mindig az adott hely hőmérséklet-rekordjának számítanak.

Köztudott, hogy Nagy Britanniában 1659-ben kezdődtek a feljegyzések, és a két legforróbb nyár 1826-ban  (17,6 °C) illetve 1876-ban (17,8 °C) volt. Innentől fogva lassan terjedt el a világon a hőmérsékleti adatok regisztrálása, de még a 20. század elején is a Föld kis része volt csak statisztikailag feltérképezve.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Na a NASA jövőre egy fityinget sem kap :) Úgy látszik már nem bírnak akkorát hazudni amekkorát kéne. Érdekes, hogy Miskolczi professzor azért lépett ki a NASA-tól, mert arra utasították, hogy hazudozzon.

Ha egy politikus azt mondja itt a klímavilágvége, akkor az itt van és pont :)

Mondjuk tényleg itt lehet, csak éppen nem a CO2 hanem az idióta politikai döntések lesz az ok :(

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerkesztve: 2024. 08. 06., k – 08:11

Erősen összefügg az előző, "a felmelegedés szünetel" bejegyzéssel.

Nem kevesebbet állítanak, mint, hogy jelenleg nincs felmelegedés. Súlyos érvek.

Scientific challenges of the “detection and attribution of global warming” speech by Willie Soon

We explained that the current global temperate records adopted by the IPCC report have been contaminated by urbanization biases. When we removed this major flaw, we created a rural-based temperature record that was then adopted for the revisit of attribution problem. We found that IPCC’s approach in attribution was highly selective and rather non-scientific as proven in their recommendation of a single choice of the solar irradiance factor. In contrast, we showed that there were at least two dozen valid estimates of solar irradiance that were conveniently de-selected by IPCC team. However, when one applies some of these solar irradiance estimates, we found that the rural-only temperature records can be explained mostly by the solar forcing factor. This result directly challenges IPCC’s iconic statement that the warming observed since the 1950s were mainly human-caused.

 

Egy érdekes adalék. Én vitorlázórepültem régebben, és ott emelkedni, mivel nincs motor, csak meleg levegő feláramlással lehet. A lakott terület mindig elsődleges hely volt, a termikek keresésére, mert sokkal melegebb mint a mezők és erdők. A beton gyorsan és erősen melegít.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

No comment. :D

 

"Hanneke Faber, a Logitech számítógépes és technológiai vállalat vezérigazgatója egy új üzleti modellt jelentett be, amely előfizetési díjat számítana fel az ügyfeleknek számítógépes egereik bérbeadásáért a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célzó tervben."

Úgy látom még nem elégséges az agymosás, a többség nem szeretne kommunista lenni.

Áll a bál: meghátrált a Logitech, nem lesz havidíjas, előfizetéses egér

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Kell hozzá kormányzati segítség, mert egyébként 3000 ft-ért más cég legyártja. Korrupció nélkül életképtelen a modell.

A Logitech úgy gondolta, hogy kap hozzá adófizetői pénzből kormányzati támogatást és végigerőszakolhatja. Fel sem merült, hogy versenyezniük kellene nekik más cégekkel...

Ebben a "forever mouse" dologban az a legszebb, hogy azt próbálják bemesélni, mekkora eredmény egy olyan egér ami nem esik szét pár év alatt. Ha bárki komolyan gondolná a "klímavédelmet" meg a "bolygó megmentését", akkor a fogyasztói társadalmat kéne felszámolnia és a tervezett elévülés az első amivel le kéne számolni. Ezt valahogy nem erőlteti senki...

Nanométeres technológia, meg űrrepülés és egy "örök életű" nyomi egeret nem tudnak csinálni? Ja persze.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Kommentár nélkül:

Ausztráliában most volt a valaha mért legmelegebb augusztus (és kb a teljes médiában megjelent)

Ausztráliában most volt a legmelegebb augusztus, amit valaha is feljegyeztek, a hőmérséklet több mint három fokkal haladta meg az átlagot – közölte kedden a helyi meteorológiai szolgálat.
A szolgálat adatai szerint a múlt hónap volt a legmelegebb augusztus a feljegyzések 1910-es kezdete óta, és a hatalmas kontinens több régiójában is a legmagasabb maximum- és minimum-hőmérsékleteket regisztrálták.

ChattGPT:

Ausztráliában az első hivatalos hőmérsékleti méréseket 1788-ban kezdték el rögzíteni, amikor William Dawes hadnagy meteorológiai naplót vezetett Sydney-ben, a Port Jackson területén. Ezek az adatok a kontinens legrégebbi időjárási feljegyzései közé tartoznak, és kulcsfontosságúak az ausztrál éghajlattörténet kutatásában.

A 19. századtól kezdve Ausztráliában több helyen is folytak rendszeres mérések, például Adelaide-ben már 1843-tól rögzítették az időjárási adatokat. Az Adelaide-i Surveyor General’s Office-nál készült feljegyzéseket nemrég digitalizálták és elemezték, hogy még részletesebb képet kapjanak a korabeli éghajlati viszonyokról.

Ha többet szeretnél olvasni ezekről az első feljegyzésekről, ajánlom a Bureau of Meteorology és a Climate History Australia oldalakat, ahol részletes információkat találhatsz a témáról.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ezt miért nem az újságíróknak mondod, ők jönnek állandóan ezekkel a baromságokkal :D

Vagy ha vélt igazadat támasztja alá akkor van értelme, ha nem akkor pedig nincs?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerinted az, hogy most ilyen hőhullámok vannak pl Magyarországon az minek tulajdonítható?

Amíg nézegetem a képeket, én meg azt javaslom:

Amíg hallgatod ezt a zenét:

LIVE - RAIN DANCE - Native American - Music - WUAUQUIKUNA

gondolkodj el, hogy ez a fogalom mit takar és miért jött létre:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Es%C5%91t%C3%A1nc

Bocsi, hogy a hitedbe gázolok, de talán ha kevesebb médiát fogyasztanál, nem paráznál ennyit.

Ja és ezt sem ártana ha ez a fogalmat megismernéd https://hu.wikipedia.org/wiki/Katasztr%C3%B3fa és nem a sajtó baromságain jajveszékelnél.

Talán túl sokat kérek azzal, hogy gondolkozz, de tetézem, még itt van ez is:

A 19. század legnagyobb aszálya Magyarországon nálunk 1863-ban volt, mikor is az Alföld legnagyobb részében nemcsak hogy termés nem volt, hanem sok gazdasági állat, melyeket a Felvidékre, Erdélybe vagy a Dunántúlra nem tudtak az éhhalál elől elhajtani, elpusztult, sőt az emberek között is éhínség uralkodott. Sok évig tartott, míg az aszály által okozott veszteség ismét pótolhatóvá vált.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szeretném ha válaszolnál a korábbi hozzászólásomban említett hőmérséklet változási anomáliákra vonatkozóan:

Itt a fő kérdés, hogy a manapság bekövetkező szokásostól eltérő események:

  • egy ciklus része, nemsokára visszarendeződés jön 
  • valami új ami nem lép ki a ciklusból, csak sokáig tart a normalizálódás
  • valami új, és soha nem lesz olyan mint korábban, kilépünk a ciklusból 

 Azt nehéz tagadni, hogy az elmúlt cca 40-50 évben folyamatosan melegedik az időjárás Európában, Magyarországon is. Magyarországi adatok szerint a múlt század elején is volt melegedés kb 1950-s évekig, majd lehűlés, és a kb a 80-s évektől melegedünk ismét. Értem, hogy erre mondod, hogy a klíma katasztrófa mint olyan az médiazaj aminek oka van stb…

De szerinted hogyan fog folytatódni a jelenlegi melegedés? Kérem a fenti 3ból válassz. Kosz.

De szerinted hogyan fog folytatódni a jelenlegi melegedés?

Ez attól függ, kit kérdezel...

Ugye a mainstream szerint már vagy 20x átléptük a "mostmár aztán tényleg visszafordíthatatlan" vörös vonalat, az ember nem tudja már követni, hogy most akkor mi van. Asszem a "net-zero" is mostmár "kárenyhítésre" szolgál a hivatalos narratíva alapján.

De van egy kisebbség (nyilván pszeudo-science a fősodratúak szerint), amelyik amellett érvel, hogy a Föld mágneses mezejének gyengülése okozza a felmelegedés nagy részét.

Over the past 200 years, Earth’s magnetic field has weakened by about 9% (egyre gyorsuló ütemben - a szerk), which could indicate that another pole reversal is coming.

This isn’t the cause of current global warming (mondja a mainstream - a szerk), but it could still have an important influence on our future climate.

Earth is under continual bombardment from energetic charged particles streaming through outer space.

BBC Earth

Namost itt két dolog lehetséges.

Ez vagy csak egy gyengülés, és lassan visszaerősödik a mágneses mező -> megoldódik a felmelegedés problémája, mert kevesebb nagy energiájú töltött részecske éri el a felszínt.

Vagy ez egy mágneses pólus átfordulás, ami közben a Föld elveszti a mágneses védelmének nagy részét, ebben az esetben ez egy kihalás-szintű probléma lehet.

Ez utóbbi esetben a mainstream nyilván nem fog pánikot kelteni. Eladnak egy eladható mesét az "ember-által-okozott-klímaváltozásról", hogy a plebs addig is el legyen foglalva valamivel, míg a gazdagabb emberek bunkereket építenek maguknak az elkerülhetetlen átvészeléséhez.

---

Itt láthatod, hogy mennyit és milyen ütemben mozog a mágneses északi pólus: 

https://www.earthdate.org/files/inline-images/ED123_001.jpg

In 1990, it sped up dramatically, traveling 620 mi (1,000 km) in just 28 years

Magnetic south moves slower than magnetic north, at about 8 miles per year (13 km/yr) toward the northwest.

https://www.earthdate.org/episodes/the-wandering-pole

Nem túl megnyugtató...

Persze erről nem hallasz annyit a mainstream médiában...

Miért kéne választanom?

Veled ellentétben én nem állítok semmit csak szkeptikus vagyok több okból is. Nem tudom milyen idős vagy (én 50+) de én már túl sokszor hallottam, hogy farkast kiáltanak. Csak így hirtelen a teljesség igénye nélkül ezeket harsogta a média, ezért jön a világvége: az atomháború mindent elpusztít,  jön a jégkorszak(!), elfogy az olaj és összedől a világ, a savas-esők kiirtják az őserdőket és megfulladunk, az ózonlyuk akkora lesz, hogy mindenki meghal.

Szóval engedd meg, hogy kissé szkeptikus legyek és úgy gondolom kialakult a korosztályomban egyfajta ellenállás, minden teli torokból üvöltött rémisztgetéssel szemben. Láttam én már karón varjút.

Ezen kívül, te jössz mindenféle 50 évere előre szóló okoskodással olyanoktól, akik két napra előre sem tudják megmondani milyen lesz az időjárás. Annyit már tanult a hatalom a pánikkeltés technikájában, hogy egyre nagyobb időintervallumot adnak meg, mert nagyon ciki, hogy mégsem lesz világvége a megadott időpontra. Az olaj például 2010-re elfogyott. Neked is feltűnt?

Szóval nem választok, és mivel nem vagyok orákulum, fingom sincs mi fog történni. Sőt tovább megyek, nem is érdekel. Viszont ez, a pánikkeltéssel ellentétben, egy biztos pont:

A hivatalos agymosás és manipuláció 10+5 pontja

Chomsky 10 parancsolata néven híresült el, de igazából mindegy ki írta. Javaslom nagyon-nagyon gondosan tanulmányozd át.

Amit javasolok még neked, hogy szard le az egészet és élj ahogy a kedved tartja, különben pillantok alatt a birkák között fogod találni magad és bégetni fogsz a tömeggel, amíg le nem vágnak. Mondjuk szerintem már ott vagy, akkor meg ugord át a kerítést és iszkiri.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ezen kívül, te jössz mindenféle 50 évere előre szóló okoskodással olyanoktó
 

Azért ezt mutasd meg pls, hol írtam….

Csupán infót/látásmódot próbálok összeguberálni, de eddig tőled csak annyi jött, hogy hatalmi pánikkeltés, meg hogy birka vagyok. Jó kezdet egy eszmecseréhez….

Megpróbálhatod tagani a klímakatasztrófát, na de bármi legyen is az oka, akkor is sivatagosodik a Kárpát medence.

El se olvasod amit írsz? A link: 2080-ra az ország 90 százalékán lehet súlyos aszály

Figyi én csak lecsaptam a felütésed, amivel indítottál: Felejts el mindent, amit hallottál..., nézegess csak..., megpróbálhatod tagani a klímakatasztrófát...

Ha nem tetszik ez a stílus, tőlem válthatunk, de a gerendát szedd ki a szemedből :D

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Felejts el mindent, amit hallottál..., nézegess csak...

 

"Nézegess csak". Minden nap biciklivel járok munkába. A magyar auguszust Arany János írja le: "Nincs egy árva fűszál a tors közt kelőben, nincs tenyérnyi zöld hely nagy határ mezőben".

Mit látok:

  • a szokásos magyar nyár kiégett kórói helyett zöld területek vannak mindenütt
  • a föld nedves, nem fújja a szél a talaj kiszáradt porát az arcomba
  • nem látod az aszály miatt kiszáradt talaj méretes repedéseit a városban

 

Ha nézegetek, a környékem egyáltalán nem úgy néz ki, ahogy augusztusban szokott.

Igen a ház előtt az utcán is zöld maradt a gaz, ott ahol nagymamám idején hiába locsolta kisárgult ilyenkorra. Igaz ő gyepet akart, én meg simán hagyom hogy nőjön ami nő. Viszont a szőlő tényleg előbb érik idén, van ahol hetekkel előre kellett hozni a szüretet. De nagyon jó évjáratnak ígérkezik!

Tényleg. Kicsit elkavartam a szálakat. Bocsánat, akkor a birkás rész nem neked szól :D

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

>Azt nehéz tagadni, hogy az elmúlt cca 40-50 évben folyamatosan melegedik az időjárás Európában

Még ez se nehéz. Elegendő a mérési módszerbe belemászni, és kiderül, hogy már az sem egyszerű, és ott is problémák vannak. Például van egy meteorológiai állomás pontosan ott, ahol 1980-ban is volt. 2015-ben csináltak egy parkolót mellé abból az irányból ahonnan az uralkodó szél jön. Aztán kimérnek 0.2fok átlagos emelkedést és mindenki csodálkozik. A hőmérséklet emelkedését akár a mindennek is a lebetonozása is magyarázhatja. De még a fű rövidre vágása (lásd méhlegelők) is belejátszhat, mert a magasabb fű kicsit hidegebb is.

Ha elkezd az ember utánanézni, hogy hogyan működik a tudomány, akkor annyi hasonlóba lehet ütközni, hogy az ember szkeptikussá válik, és automatikusan ezekre kezd gyanakodni. Én azért lettem "tudománytagadó", mert olyan sok hasonló csalást hibát láttam már, hogy az alapműködésemmé vált, hogy semmit nem hiszek el.

Ennek a konkrét esetnek van egy párja is, hogy a szabványt is megváltoztatták, hogy pontosan hogyan kell mérni (milyen magasan, mekkora árnyék kell, stb.). Nem néztem egyiknek se utána (annyira sok a hiba, hogy nem lehet mindenek utánanézni, nem elég rá egy élet), de nagyrészt elhiszem, hogy valóban így van. Azért hiszem el, mert azok a területek, amiket valamennyire visszaellenőriztem mind arra az eredményre jutottak, hogy a hard fizikán túl a legjobb semmit se nem elhinni. Ahol ellenőrizhetetlen paraméterek tömkelege fennáll, ott lehetőség van a csalásra hibára, és egy politikailag ennyire motivált területen ezzel élni is fognak.

A Covid a legjobb példa volt, amikor a "tudomány" úgy működött, hogy a szabványokat a politikai célhoz igazították. A letagadhatatlan eset az volt, amikor hirtelen biztonságos volt a vakcina, amit fél éve hoztak létre. A régi szabványok szerint ez teljesen kizárt volt, mert ennél hosszabb ideig kell követni az esetleges mellékhatásokat. Azért szeretem ezt a példát felhozni, mert ez nyilvánvaló, nem kell hozzá a területet ismerni, nem kell beleásnod magadat a "tudományba". Bárki által érthető módon egyértelmű a helyzet. Ugye ha hamisítanak pár számot, vagy ha trükkösen szelektálnak, vagy ilyesmi van mögötte, akkor azt nehezebb észrevenni, vagy akár lehetetlen is.

Biztosat nem tudsz. Hálózatot kell építeni abból, hogy mi mit támaszt alá, mit honnan tudsz, azaz mi az eredeti forrása. Mi az amit saját tapasztalat is alátámaszt, mi az, amit csak elhittél mert mondták. Ezután a hálózatban minden amit saját tapasztalat nem támaszt alá, az gyanús.

Megnézed ezeket az embereket és intézményeket, amik az állítások forrása. Keresel tőlük olyan állításokat, amiket vissza tudsz ellenőrizni. Ezeket visszaellenőrzöd amennyire tudod. Ha találsz egyértelmű csalást ezek között, akkor a hitelüket lejjebb korrigálod, és újra megnézed a gráfodat, hogy mit higgyél el belőle.

Nem árt a politikát is beleszőni a gráfodba: mi az ami politikailag motivált lehet? Milyen ágendát segít, és azt kik tolják? Ott vannak-e a finanszírozók között?

Ilyenek. Olyan ez mint a nyúl ürege, nincs vége, de elég hamar el lehet oda jutni, hogy ne higgy el semmit.

https://www.eumet.hu/feleves-grafikonok/

Itt láthatsz féléves grafikonokat sajnos csak 2006tól. A második félévnél ott van az egész éves eltérés egy darab számban.

2006: -0,32;  2007 +2,11;  2008 +1,44; 2009; +0,67; 2010 -0,91; 2011 +0,47 ...stb

Ha akarsz csinálhatsz belőle grafikont.

Az viszont látható, hogy '23 ig bezárólag a 2007 -es év volt a legmelegebb a +2,11˚C -al.

Kíváncsi lesz 24 re.