Flame

Az EU-ban, illetve Magyarországon mi a helyzet a 'Warranty void if removed' garanciamatricákkal?

Fórumok

Sziasztok!

 

Én erről lemaradtam, de a 'Warranty void if removed' garanciamatricák már tényleg a múltéi ?  Nem szabad őket már felrakni a gyártóknak ?  Gari időn belül is lehet szerelgetni a gépet, és marad a gari is?

 

USA link:

https://www.npr.org/sections/thetwo-way/2018/04/11/601582169/warranty-v…

Kiderült mitől lehet frusztrált George Clooney!

Fórumok

Az éjféli égbolt az év legjobban várt sci-fijének indult, de 2020 legnagyobb csalódása lett. Kritika a Netflix állócsillagnak szánt hullócsillagáról.

George Clooney új sci-fije, a saját rendezésében készült Az éjféli égbolt nálam az első előzetese óta az év legjobban várt filmje volt – végül 2020 legnagyobb csalódása lett. A két ünnep között néztem meg, de sajnos Clooney (aki amúgy a Vészhelyzet óta az egyik kedvenc színészem, és azon kevesek közé tartozom, akit még Batmanként is szerették!) csúnyán elrontotta a karácsonyomat. Az történt ugyanis, hogy miután megnéztem Az éjféli égboltot a Netfixen, rá kellett döbbennem, hogy olyan lagymatag és unalmas, hogy sajnos elszundikáltam a közepén.

Link:  https://port.hu/cikk/streaming/csalodtunk-george-clooney-uj-filmjeben/a…

Használhatatlan a Gmail

Fórumok

Történt, hogy december 23-án este egy hibás image-et töltöttem a router-emre, ami ettől végtelen ciklusban bootolgatva vált átmenetileg téglává. Internet persze karácsonykor is kell, mivé lesz a világ az online rádiókból ömlő karácsonyi slágerek nélkül, így aztán tűzfal, miegyebek, s kitettem a gépet közvetlenül a modemre, így publikus IP-n a netre.

Mellékhatásként egyetlen levelem sem érkezett meg a Gmailtől. Jellemzően POP3-at vagy IMAP4-et használok Claws Mail 3.17.8 levelező klienssel. A Google úgy gondolta, takarodjak ünnepelni, hülyeség holmi levél olvasgatás, netán üdvözletek viszonzása, sz.rjam le az ismerőseimet, most ünnepeljek izomból! És ezt a Google jobban tudja nálam. Tehát nem elég, hogy átmenetileg rögtönöznöm kellett az internet elérésemet, a levelezésem egy része is bedőlt.

Miután tftp szerverről gyári firmware-t töltöttem a router-re, majd arra OpenWrt image-et tettem, s végre jóra frissítettem, visszaállítottam az eredeti hálózatomat, megjöttek a gmail-es leveleim. Köztük néhány security alert, hogy nézzem meg, mert biztos valaki más akarta olvasni a leveleimet. Az én loginommal, jelszavammal? Aligha, de ez a gyökér jobban tudja. Nem, az az én számítógépem volt, te gyökér amerikai multi, és épp akkor tettél keresztbe, amikor amúgy is bajban voltam.

Mi lenne, ha a dolgok úgy működnének, hogy egyszerűen csak azt tennék, amit mondanak nekik? Lekérem a levelemet, jó a login, add oda! Ne okoskodjon, ne találja ki helyettem, hogy mi jó nekem.

Te csak megmondod, hogy hogy lesz jó és aztán nekem fáj,
Ezért kérlek többé ne segíts, ha nem nagyon muszáj!
Mert én összecsuklom mindig, ha a hónom alá nyúlsz,
És már fáraszt, hogy az én káromból te csak hasznot húzz.
Ez van, ez van, ez van, ez van.

(Kern András - Ez van)

Elszalasztott lehetőség...

Fórumok

Végül ugyanoda jutottak Orbán Viktorék az államadóssággal, mint az MSZP-SZDSZ-kormány

[...]

Miután Orbán Viktor az egyetlen, aki elmondhatja, hogy a rendszerváltás elmúlt harminc évének közel felében ő volt a miniszterelnök, s ennek jó részét kétharmados kormányzás mellett töltötte, lényegében rajta múlt az adósság elleni harc sikere.

[...]

Tíz év alatt megfelezhették volna az adósságot. Ám inkább másra költötték.

[...]

Csak a 2014-2020-as költségvetési ciklusban több csatornán keresztül 39 milliárd eurónyi EU-támogatás érkezett az országba. – Ebben a ragyogó időszakban nyugodtan meg lehetett volna csinálni – bármilyen megszorítás nélkül – a nullás költségvetést, és akkor most jelentős tartalék mellett ért volna minket utol az újabb krízis, így nem kellene eladósodni, újabb devizahiteleket felvenni – vélekedett a közgazdász. Igaz, hogy a szocialisták látványosan elpazarolták a pénzt, de az Orbán-kormány is minden évben többet költött, például dübörgő beruházásokra, mint amennyi bevétele volt – ezért nem lett semmi sem az államadósság csökkentéséből.

 

https://hang.hu/gazdasag/2020/12/16/ha-maskepp-is-de-ugyanoda-jutottak-…

"elkészült a baloldali Soros-kolbász"

Fórumok

vasárnap este a baloldali pártok bejelentették, hogy – a várakozásoknak megfelelően – a Jobbik is felsunnyogott Gyurcsány Ferenc listájára, így a bukott miniszterelnök pártja, a DK a többiekkel együtt – LMP, MSZP, Momentum, Párbeszéd – közös listán fog szerepelni a 2022 tavaszán esedékes országgyűlési választáson. Mondhatni, hogy a végére Gyurcsánynak mindenkit sikerült bedarálnia a Soros-kolbászba. Az Origo összefoglalójából kiderül, hogy Karácsony Gergely pártja, a Párbeszéd, a Momentum és a Jobbik korábban – a szavak szintjén – még annak a gondolatától is viszolyogtak, hogy bármi közük legyen a bukott miniszterelnökhöz, most pedig eljutottak odáig, hogy az általa irányított és összeállított listáján fognak szerepelni.

Link:  Mindenkit bedarált Gyurcsány Ferenc, elkészült a baloldali Soros-kolbász

[KV] brit tudosok es a 70%-kal gyorsabban terjedes

Fórumok

Brexit hatarido elott 12 nappal ugy dontott Matt Hancock, hogy nehany felkesz tanulmany alapjan kijelenti, hogy 70%-kal gyorsabban terjed az uj mutacio, es a bejelentessel nem varja meg, hogy meglegyen a vizsgalat, hogy "a vakcina altal kitriggerelt antitest biztosan jo lesz ellene". Az, hogy epp 10 C van kint, amiben amugy is a leggyorsabban terjed a Covid, es hogy a lockdown utan rogton minden plazaban es tomegkozlekedesen nagy volt a tomeg, az bele se lett szamolva. A mutacio amugy mar November kozepen is olyannyira ismert volt, hogy 20%-at kitette a fertozeseknek Del-Keleten (BBC)

Valaszlepeskent a franciak lezartak a kamionos aruszallitast Calais-nal. 10 nappal a brexit hatarideje elott. Mikor mar egy hettel ezelott is "kigyok kigyoztak" (kamionok most, nem szavazok), mert a szupermarketek meg utoljara vammentesen betaktaraztak (volna).

A jovo ev eleji elelmiszerdragulast es keszlethianyt koszonjetek meg Matt Hancocknak, ha UK-ban eltek.

Kozben tanacsokat varok, hogy mire valtsam a GBP tartalekomat es milyen valtonal. Mert a Coinbase is most baszott fel, hozzajuk szart se viszek tobbet.

Miért is kell nekünk az EU?

Fórumok

emlékeztető az EU szkeptikusoknak vagy érdekesség azoknak akik esetleg nem tudnák, mi az EU értelme azon kívül, hogy egy Kínával és USA-val nem fog egy kis ország saját érdekeket hatékonyan képviselni:

 

 második világháború után a franciák és a németek rájöttek, hogy minden jobb (és főleg: olcsóbb), mint háborúzni. Drága dolog kihúzni a bajból a görögöket, víz fölött tartani az olaszokat, pénzelni a magyarokat meg a lengyeleket akkor is, amikor épp hepciáskodnak, sokba kerül a déli országokat átlendíteni a koronavírus okozta válságon. Nehéz elviselnie a németnek a vérlázítóan slampos franciát, a franciának a fárasztóan precíz németet. De mindez még mindig sokkal olcsóbb, mint egy háború. Ahogy Papp Laci, a nagy bokszoló mondta:

„A boksz az a sport, ahol a győztest is nagyon megverik.”

A háborúra ez még inkább érvényes.

Az Európai Unió léte azon alapszik, hogy hajlandóak vagyunk akár balfékek is lenni annak érdekében, hogy fel se merülhessen a háború lehetősége. Még valamennyi csalás vagy lopás is bele van kalkulálva, csak ne legyen túl sok belőle.

 

https://hvg.hu/360/202051__mero_laszlo__harcolo_orbanrol_militarizalt_t…

Baloldali balhé: "Legény Zsolt a csempészett cigarettáról: Nem tudom, hogy került az autómba"

Fórumok

„Nem tudom, hogy került az autómba” – mondta Legény Zsolt, aki a csomagtartójában próbált cigarettát átcsempészni az ukrán határon. 

Mint megírtuk, a határőröknek az szúrt szemet, hogy az akkreditáció nélkül érkező politikus ugyan diplomata-útlevelet mutatott fel, azonban az autónak nem volt diplomatarendszáma. A diplomáciai védettségre hivatkozva Legény Zsolt nem engedte az átvizsgálást, ám erre mégis sor került, amikor a helyszínre hívták a magyar konzulátus képviselőit. Legény Zsolt a lebukást követően, még aznap este

lemondott minden párttisztségéről, és kilépett a pártból is. 

Legény Zsolt dosszié: