Flame

Ezek a svédek akarnak tőlünk valamit 🤔

Fórumok

Napok óta lovagolnak a független-objektív médiamunkások azon, hogy az Európai Parlament majd jól megmutatja nekünk, hogy csak azért se leszünk jövőre uniós elnökök. Erre - ki tudja miért 🙄 - a svédek most keresztbe tesznek e terveknek, látszólag az érdekeinket szolgálva. Csak nem akarnak ezek a derék svédek tőlünk valamit? 🤔

Svédország nem vevő az EP javaslatára, nem nyitnak vitát a magyar uniós elnökség elhalasztásáról

Svédország elvetette az Európai Parlament azon állásfoglalását, amely elhalasztaná a 2024 második felében esedékes magyar uniós elnökséget. Az EP ugyanis egy hamarosan elfogadandó állásfoglalásban a Magyarország ellen folyó jogállami eljárás miatt tiltaná el az országot az uniós elnökségi tisztség ellátásától.

Jessika Roswall svéd Európa-ügyi miniszter az általános ügyek tanácsának keddi ülését követően újságírók kérdésére válaszolva lényegében elvetette, hogy a június 30-ig a tanácsi elnökséget betöltő Stockholm vitát nyisson a kérdésről, amelyet az Európai Parlament egy csütörtökön elfogadandó határozatban előreláthatóan követelni fog – írja a Szabad Európa.

Roswall közölte, hogy a keddi tanácsülésen – amelyen a 7. cikk szerinti eljárás keretében meghallgatták Magyarországot és Lengyelországot – a magyar uniós elnökség esetleges elhalasztásának ügye nem volt napirenden, és még informálisan sem került szóba.

Az EU rotáló soros elnöksége az EU-szerződéssel összhangban történik, ennek megfelelően elvárás minden országgal szemben, hogy tiszteletben tartsa az értékeket, az egész tanácsot képviselje és semleges döntőbíró legyen

– mondta a svéd miniszter.

[...]

Vasárnap kiderül, mi lesz Erdogan török elnök sorsa

Fórumok

Vasárnap tartják Törökországban a köztársaságielnök-választás második fordulóját, amelyen Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő államfő és a fő ellenzéki jelölt, Kemal Kilicdaroglu mérkőzik meg egymással.

Második forduló azért szükséges, mert a május 14-i első fordulóban egyik indulónak sem sikerült abszolút többséget szereznie. Ma már csak a legjobban szereplő két jelölt méretteti meg magát − közölte az MTI. 

Link: https://index.hu/kulfold/2023/05/28/torokorszag-elnokvalasztas-masodik-…

A legnagyobb baromság, amit ma a neten olvastam

Fórumok

Kitiltotta a transz nőket a brit kerékpáros szövetség a női versenyekről

Egy kilenc hónapos vizsgálat végén a brit kerékpáros szövetség úgy döntött, hogy kitiltja a transznemű sportolókat a profi női versenyekről, így a továbbiakban azokon csak olyanok indulhatnak, akik születésüktől fogva a női nembe tartoznak.

[...]

Javítva a cím: Kitiltotta a férfiakat a brit kerékpáros szövetség a női versenyekről

Napi állami IT rant

Fórumok

Egyszerűen nem hiszem el.

Az Oktatási Hivatal kirakott egy online kitölthető kérdőívet, íme: https://kerdoiv.tehetsegkapu.hu/

Amit csak 7:00 és 22:00 között lehet kitölteni!

Tisztelt Látogatók!

A TehetségKapu portál az országos digitális mérések időszakában csak munkanapokon 7:00 és 22:00 között érhető el.

Megértésüket köszönjük!
Oktatási Hivatal

Vajon mi történik este 10 után? A portás bácsi lekapcsolja a gépeket?

[UPDATE]

  • 2023. május 23-tól június 6-ig – május 28. vasárnap és június 4. vasárnap kivételével – minden nap 8:00-22:00 óra között
  • 2023. június 7-től egész nap, a kitöltésre június 22-ig van lehetőség

Június 7-től egész nap lesz elérhető. Mekkora pazarlás ez kérem szépen!

[UPDATE 2]

Az imént kitöltöttem (szigorúan munkaidőben) a kérdőívet. Kiderült, hogy ezt a gyerekkel együtt/közösen kellett volna megtenni, mert a kérdések többsége a gyerekhez szólnak. Mondjuk ezt jó lett volna, ha bárhol jelezték volna előtte.

Lehet hogy ezért van az időlimit, hogy a szülők nehogy este 11-kor odahívjak a gyereket a géphez. Bár attól még hétvégén engedhetnék a kitöltést.

Azért engedjük el az embercsempészeket, mert Brüsszel nem ad pénzt

Fórumok

Magyarországnak azért kellett meghoznia ezt a döntést az embercsempészekkel kapcsolatban (szerk.: szélnek eresztik őket), mert Brüsszel nem járul hozzá a határvédelem költségeihez, viszont megbünteti hazánkat, ha túlzsúfoltak a börtönök - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden az MTI-vel.

LME raktárában köveket rejtettek a zsákok !

Fórumok

Még mielőtt a Linux Magyarországi Egyesületére gondolnánk – ez a London Metal Exchange raktáráról szól.

JPMorgan Chase & Co. nyilvántartása szerint 54 tonna nikkelnek kellett volna a zsákokban lenni - de kiderült, hogy csak kövek..

 

Már ott is lopnak!

Lehet, hogy nem csak „román nemzeti sajátosság”.

Hint: US Army üzemanyag romániai raktárából nagyon sok üzemanyag tűnt el és egy felelős miniszter ezt találta mondani az esetre.

 

Részletek a Boomberg cikkben.

Miért vagyok háborúpárti? És miért vagyok baloldali?

Fórumok

Miért vagyok háborúpárti? Ezt a kérdést már több Fideszes embernek, politikusnak feltettem, de választ még nem kaptam. Aztán eszembe jutott, hogy hááát itt van a HUP, itt biztos kapok érdemi választ. Nos, a kérdések:

Miért vagyok háborúpárti akkor, ha azt szeretném, hogy az orosz csapatok hagyják el Ukrajna területét és hagyjanak fel háborús tevékenységükkel?

Miért vagyok baloldali, ha azt szeretném, hogy az orosz csapatok hagyják el Ukrajna területét és hagyjanak fel háborús tevékenységükkel?

Véleményem szerint én nem vagyok se háborúpárti, se baloldali.

Várom a válaszokat!