Flame

Vészhelyzet van, jaj nekünk!

Fórumok

Úgy tűnik jeles kormányunk vészhelyzetet csinált:

https://www.portfolio.hu/uzlet/20220525/szakad-a-bux-zuhan-az-otp-a-ves…

 

Az ukrán háborúra való tekintettel bevezette a kormány a vészhelyzeti jogrendet, amitől a befektetők beijedtek és elhúznak a hazai piacról.

Bevallom, az ismételt rendeleti kormányzástól sok jót nem várok.

Eddig nem éreztem magam veszélyben, de most, hogy megszületett a törvény, már egyre inkább.

:)

Jack Posobiec letartóztatása - a WEF-nek saját rendőrsége is van már?

Fórumok

Ezen a Twitter linken megosztották a videót, amin Jack Posobiec újságírót előállítják, aki a WEF fórum okán volt Davosban, ha jól értem. Az intézkedő egyenruhás személy vállán lévő felvarró szerint az illető ennek nevében járt el: "World Economic Forum Police". Hogy van ez, nem úgy volt eddig, hogy közterületen az állam által szervezett rendőrség a hatóság? Lehetséges ez, hogy egy magánszervezet rendőrei igazoltatnak és állítanak elő valakit? Nem ismerem ennek a jogi részleteit, de eddig még nem is hallottam hasonlóról. Érdekes.

Forrás: https://twitter.com/EcommunistForum/status/1528809796316434432

Majomhimlő tudományos szemmel

Fórumok

Ne kullogjunk az események után, menjünk elébe! Legyen saját topikja a következő nagy dobásnak, a majomhimlőnek!

Első linkelt cikk legyen mindenki kedvencétől, Szlávik "jövőbelátó" Jánostól aki a koronával kapcsolatban is mindent előre pontosan megjósolt: https://index.hu/belfold/2022/05/23/szlavik-janos-jarvany-koronavirus-d…

"Szinte kizárt, hogy járvány alakuljon ki a majomhimlő miatt – mondta Szlávik János. A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint nem kell félni a betegségtől."

Adja az ég, hogy szépen öregedjen az orvosfenomén jóslata!

Tegyék meg tétjeiket, lesz-e lezárás, kötelező oltás, satöbbi! Beoltatod magad majomhimlő ellen?

Karácsony 3 állapota: amikor alszik, amikor hazudik, és amikor hazugságon töri a fejét

Fórumok

Puzsér Róbert: Hol a Tiborcz-adó?

Karácsony Gergelynek csak háromféle állapota van: amikor alszik, amikor hazudik, és amikor hazugságon töri a fejét. 
Ezek szerint rosszabb Gyurcsánynál is, aki "csak" reggel, éjjel és este hazudik... meg persze ha kamerák előtt áll, beleértve az ipari kamerákat is :-) 

"Szerencsére" akadtak azon az oldalon kényszeres igazmondó próféták is, nyilván a fékek és ellenújok elvének megfelelően. De az is rosszul sült el. 

Márki-Zay Péter – a fundamentalista atombomba!?

A facse írásban linkelve a többi MZP-t kritizáló ballib cikk. 

A (költői) kérdésem csak annyi a moslékkoalícióból all-ballib összellenségi deathmatch kupába átlépő galerihez: egy ilyen szerintük is teljesen alkalmatlan emberre bízták volna az ország vezetését? Ha valóban már a kampány alatt ennyire világos volt MZP alkalmatlansága miért nem cserélték le? Érdekes, hogy mindenki április 3. után lett ennyire megvilágosodott. Mi ezt megírtuk már jóval a választás napja előtt. A rajongótábor akkor zsigerből támadott, objektív mérlegelésről, józan belátásról szó sem volt. 

[POL] Nem jött el az illiberális forradalom

Fórumok

Úgy néz ki, hogy nagyot nyer Emmanuel Macron. Kérdés: ki fizeti vissza az MKB 10millió euróját?

Robert Golob vezette, újonnan alapított balközép Szabadság Mozgalom (Gibanje Svoboda) nyert a vasárnapi szlovéniai parlamenti választásokon.

Nem jött el az illiberális forradalom Európában, Orbán két szövettségese Marine Le Pen és Janez Jansa is bukott. Ami azt is jelenti, hogy a fidesznek nem lesz könnyen frakciója, és Orbán is puhítani kényszerül EU ellenes politikáján.