Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Netbook 3D teljesítmény?

Kutakodtam a neten, de igazán használható információt nem találtam, hát megkérdezem a hup-ot :)

Amikor azt mondják egy netbook-ra, hogy nem játékra való, az pontosan mit is jelent?
A konfig legyen mondjuk a szokásos atom 1.6, és integrált intel gpu (tudom itt azért nagy különbségek lehetnek)

Quake live, openarena hogyan fut?
Linuxon hogyan fut? (új/régi intel driver, glxgears, openarena fps, pcsx emulator, bármi)

Egyszóval kérném a netbook tulajokat, hogy meséljenek nekem arról, hogy mennyire low-end az az atom/intel gpu

Most egy 1.8-as sempronom van, és egy régi integrált ati 200m, Nekem ez eddig is elég volt, ennél sokkal gyengébb úgy gondolom nem lehet egy ilyen gép sem.

A playstation emulátorra külön kíváncsi lennék, ha néha játszanék, nekem azok bőven elegek szoktak lenni.

Asus UL50VT vs. Acer Aspire Timeline 5810TG

Üdv!

Új notebook vásárlása előtt állok, a tárgyban szereplő két masina a potenciális áldozat úgymond. A döntés viszont nem olyan egyszerű. Ha valakinek van esetleg ilyen gépje, szívesen veszek minden tapasztalatot.
Hardware specifikációk a két géphez:
http://www.asusnotebook.hu/notebook/UL50VT-XX021V
http://www.acer.co.uk/timeline/spec/spec.html

Mind a két gép nagyon jól néz ki, elegáns, ezen is dilemmázok...
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat!

Flityeg a notebook teteje

Üdv mindenki

Lenne egy kis problémám. Asus F5V tipusú notebookom két év használat után megsérült. Nem hardveres és nem is szoftveres gondom van, így nem tudom kihez forduljak, gondoltam megkérdezlek titeket, hátha tudtok segíteni. Szervízbe még nem szeretném vinni mert kitudja mennyivel húznának le...

Az monitort tartó zsanér( nembiztos hogy így hívják) elhasználódott vagy nem is tudom mi történhetett vele, a lényeg, hogy nem tartja meg a monitort. Így nem is tudom normálisan használni mivel neki kell döntenem valaminek vagy megfognom nekem kézzel, ami nem éppen kényelmes. Nem tudjátok mi történhetett vagy, hogy hogyan tudnám olcsón orvosolni ezt a problémát?

Köszi a segítséget előre is.

ASUS 1101HA netbookja van-e valakinek?

Keresek valakit, aki vett már 1101HA típusú netbook-ot és esetleg még a gyári Windows 7 van rajta, eredeti partíció beállításokkal (ha egyáltalán van ilyen). Az történt ugyanis, hogy a vinyóját megformázták és az adatai elvesztek. Ahhoz, hogy vissza tudjam állítani, ismernem kellene az eredeti partíció megosztásokat (ezen biztos volt D: meghajtó pl.) Kérdés, hogy egyáltalán van-e ilyen, mert a hozzáadott recovery DVD-n egy Windows 7 telepítő van, szabadon beállítható partíciós megosztásokkal.

autórádió - milyet, hol?

Sziasztok!

Szeretnék venni egy új autórádiót a kocsimba. Sajnos nem találok olyan oldalt, ahol rendesen fel lennének tűntetve a paramétereik.

Amik a szempontjaim:
* Legyen USB bemenete, ahol kezelje legalább a FAT fájlrendszert
* Tudjon OGG-ot lejátszani
* Tudja kezelni az antenna kidugó és behúzó rendszert - lehetőleg úgy, hogy csak akkor legyen kinn az antenna ha rádiót hallgatok. (a mostani kazettás magnó akkor is kinn tartja, ha kazettát hallgatok)
* be lehessen szerelni a standard autórádió foglalatba

Tudtok ilyet javasolni?

Szerk.:
Találtam egy ígéretes oldalt ogg kompatibilis eszközökről. Innen a Sencor márkájú autó hifit lehet itthon is kapni. Megrendeltem, ha megjön (és beszereltem) megírom működik-e rajta az ogg.
http://wiki.xiph.org/index.php/StaticPlayers
Szerk2: kipróbáltam és működik a SENCOR SCD 7405BMR típusú autórádión az ogg lejátszás.

Lenovo T500 dokkolas/DisplayPort

Nos a kovetkezo kerdesem lenne:

Szeretnek dokkolo segitsegevel allando munkaallomast epiteni a ThinkPad-embol. A gond ott jon hogy hogyan is. Talaltam egy Advanced Mini Dock-ot, elfogadhato aron, eljen. DE. DisplayPort nem tudom van e rajt... es itt jon be az utolso problema.. hol kaphato hozza DP -> HDMI kabel? (DP-> DVI _IS_ kene)

A valaszokat elore is koszonom. A youtube videon (http://www.youtube.com/watch?v=-3D0xYNwTaU) lattam rajt DP-t meg mindent, de a hivatalos oldalon szo sem esik rola. Csak DVI / VGA.

Vagy DVI / egyeb stuff az csak a szimpla nagy dokkon van? Kicsit sokallom erte a penzt..