Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Előtelepített XP biztonsági mentése

Sziasztok!

Ez a téma olyan értelemben folytatása lenne az előző laptopos témámnak,hogy az arra a gépre előtelepített, és azóta programokkal felvértezett, majdnem készregyártott XP-ről szeretnék egy olyan biztonsági mentést készíteni, ami szükség esetén visszaállítható. Kaptam ehhez bitvadasztól egy jó kis linket segítségül, de szeretnék további információkhoz jutni, ha lehetséges. Néztem már, van még ilyen téma itt is, de nem derültek ki számomra maradéktalanul a részletek, így témát nyitottam.

A lemezem "gyárilag" két partícióból áll, egy kb. 25 Gb-os rendszerpartícióból (kb. 8 Gb foglalt), ill. a maradékból, amire a programokat raktam fel úgy általában (kb. 273 Gb-ból kb. 6 Gb foglalt). Mindkettő (természetesen) ntfs.
A géphez nincs operációs rendszer telepítőanyag sem és rejtett rendszervisszaállító partíció sem (de legális az XP-m, amint az a fenti linkből ki is derül).

A gépre linuxot is akarok rakni, de előtte biztonságban szeretném tudni az eddig a gépen szereplő adatokat úgy, hogy azok visszaállíthatók legyenek, ha baj van.

Tervezett lépések, amikhez tanácsokat kérek:

1. A két partíció adatainak visszaállítható módon történő mentése DVD-re (a komplett operációs rendszeré is). Melyik az a program, ami tud DVD-re is írni, illetve onnan helyreállítani NTFS partíciót? (Partimage, dd, g4l stb.)

2. A nagy partíció feldarabolása a linux számára (ezt nem merem biztonsági mentés nelkül meglépni)

3. Linux (valószínűleg Frugalware vagy Ubuntu) telepítése az XP mellé duál-bútos megoldással.

4a Ha elindul mindkét rendszer -> örülök
4b Ha nem indul -> a mentésből az eredeti állapot visszaállítása -> 2. ponttól újra

Köszönettel:
eReL

Dell Laptop jótállás 3 év a semmibe?

Sziasztok

Egy nagy problémám lenne, és szeretnék kérni segítséget vagy javaslatot.

Adott egy DELL INSPIRION 1525 LAPTOP, 3 év jótállás.

A laptop elromlott visszavittem az eladóhoz, sajnalatos modon a cég bebukott és 150 üzlete zárt be (UltarPRO Románia) napok alatt a cég telyesen eltünt Romániából.

(Azt mondták ez Románia itt bármi megtörténhet veled.)

Ebben a helyzetben ki vállalja a garanciát? a laptop szervizelést.

A szervizelést az UltraPRO hatjtotta végre amíg létezett.

Nem tudom mit tegyek, és kihez forduljak, ebben kérem javaslataitokat.

Köszönöm

IBM Noti testreszabó

Egy kicsit átfogalmaznám a kérdést, szóval lenovo alias IBM thinkpadot keresek de még a szériát sem tudtam eldönteni hogy milyet is szeretnék. Olyan oldal kéne nekem ahol össze tudom hasonlítani hogy az adott típus mit tud az alább leírt szempontokra vagyok főleg kiváncsi és ami tényleg fontos lenne az az hogy kompromiszumkész vagyok tehát, ha nincs benne, de megvan az előkészítés, vagy nincs benne, de nem is lehet belerakni (pl hsdpa ) ilyesmire gondolok. Magyarul egy átfogó thinkpad adatbázist keresek.

Amit mindeképp kellene tudnia

-proci
-max memória
-ssd vagy hdd
-kijelző méret
-wifi b/g vagy b/g/n (esetleg chipkészlet)
-HSDPA bővítési lehetőség van-e
-dokkolható-e
(-van-e billentyűzet világítás)
-soros port van-e
-Kékfog verziószám
-LAN Gigabites-e
-van-e tapipad vagy csak pöcök
-ár (nem utolsó sorban )

Köszönöm előre is.

házi NAS-t építenék, de miből?

elég sokat nézelődtem a témában, de igazán megfelelő soho nas-t nem találtam, így hát építenék egyet.

- alapvetően samba megosztásokat szolgálna ki a gép, de időközben egyéb igények is felmerültek, ezért mindenkép magam által felpakolt linux (debian/ubuntu) lenne az os
- a háttértár min. 2x 1t 3.5" sata hdd volna
- ha kettőnél több vinyó is befér a házba és kezelhető az alaplap v vezérlőkártya által az csak előny
- min. raid 1
- lehetőségekhez képest alacsony fogyasztás, nem kell egy erőmű gép, de ne csak 2mb/sec -el szolgáljon ki
- 2x gigabit lan
- halk
- igényes, diszkrét ház

az egészet szeretném 100e, max 150e huf-ból kihozni.

gondolom valami mini-itx megoldás lenne a legideálisabb.

szívesen vennék ötleteket, konkrét ajánlásokat vagy tapasztalatokat az egyes alkatrészekre vagy teljes megvalósításra is.

Eladnám MSI noteboomat

Eladmám MSIEX600X-053HU laptopom, 15,4col WXGA - Intel PentiumT2390 2x 1.83Gb - 2x2Gb DDR2 ram - Hdd160Gb - NVIDIA Geforce8400M 256MB videokari DVD meg a többi kiegészitö minden van.Nyolc hónapos számla jótállás minden van és tul van a gyermekbetegségen hogy az msi ventik ciceregnek már albacomp kicserélte benne A gép jó ,eladás oka elszegényedés,érdeklödi akár privátban is lehet

Lg KS20 PDA telefon eladó/cserélhető

Üdv!
Eladnám vagy cserélném a fent említett pda-t!

Újszerű, garis telefon minden tartozékával, 2 gb microsd kártyával. Ja, és kártyafüggetlen.
Ár: 38.000 db Magyar forint

Linkek:
Telefonguru
MOBILARENA.hu Teszt

Egy az egyben cserélnék ezekre:
LG KP500 Cookie
LG Prada
LG Viewty
+ Egyéb -ilyen értékű- TouchScreen-es telefonra amin nem Windows Mobile fut...

HP pavilion DV4000 harddisk probléma

Üdv,
Adott egy HP pavilion DV 4000-es notebook, és olyan problémája van, hogy hónapokig működik minden gond nélkül, és utána egyszercsak nem hajlandó bebootolni, még a grub sem jön be, csak a kurzor villog a bal felső sarokban.
Az optikai meghajtót kiszerelve induláskor elindul a grub, töltődik be a rendszer, és az fscheck során nagyon sok szektort ír ki hibásnak, holott a harddisk hibátlanul működik másik gépben.
Töltő nélkül , aksiról nem check-ol boot során, így a már futó rendszer alatt badblocks-ot lefuttatva a kérdéses partíción szintén nem ad hibát sem a hibás gépben, sem másikban.
Eleinte alaplap hibára gondoltam, de semmi jele ilyesminek.
Bios reset is volt, harddisk csere is megtörtént...
Win és Linux alatt ugyanazokat a hibákat produkálja (XP, ubuntu,debian)
Remélem valaki már találkozott ilyen problémával, vagy tudtok valami ötletet adni a probléma megoldására...
Előre is kösz!

[megoldva: ACER] MSI Wind vagy ACER One

Sziasztok!

Lenne egy kerdesem, es szeretnem, ha segitenenek azok, akik jaratosak benne,
naszoval: Amerikaban toltom a nyarat, s szeretnek vennni egy netbookot, hogy elvezhessem az internet adta szabadsagot is.
Amiben gondolkodtam: MSI Wind avagy ACER One.
Mindkettot be tudom szerezni a Walmart-ban, de ha valakinek van mas otlete, honnan erdemes olcsobban szerezni gepet, szivesen fogadom!!
Neztem ilyeneket:

MSI:
http://www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=11081785
http://www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=10965537
http://www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=10965536

ACER:
http://www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=11081785
http://www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=10965936

Nezegettem az amcsikat, itt mindenki (foleg Bostonban) hord valami kutyut es annak fele vagy iXYZ volt vagy Android telefon. Bejott ez a Google-nak. Lehet, hogy talalok en is egyet?

/ha lesz kapacitasom, es lesz netbookom is, lehet, hogy bevallalok egy-ket kutyu hazaszallitasat is, if You want/

Cheeeeers :)

up: a valasztasom az Acer One D250-es lett, feher kivitel, kesobb bovebben irok rola, ha valakit erdekel
http://www.amazon.com/Acer-Aspire-AOD250-1738-10-1-Inch-Netbook/dp/B002…
349 dollar volt az ara

HTC P3600 mint GPS logger

Van nekem egy P3600-am, GPS, iGo. Rendesen veszi is a pontokat, logolja, teljesen korrekt, de! Ha kikapcsolom a képernyőt, akkor a GPS-t is kikapcsolja a Winmobile. Most 3 órát bírt kb. az akksi bekapcsolt képernyővel, de háttérvilágítás nélkül, remélem, hogy ez kikapcsolt képernyővel mondjuk duplázható. Ez az időtartam nem elég egy bringázás logolásához.

De hogy tudom rávenni a WM-t, hogy ne kapcsolja ki a GPS-t, ha a képernyőt kikapcsolom?

Itt találtam egy leírást registry hackel, nem működött, csak annyit értem el vele, hogy nem hozta vissza a GPS-t alvó állapotból, ha visszakapcsoltam a telefont.

Valakinek tapasztalata, ötlete? Hallottam olyan segédprogramról PDA-ra, ami kikapcsolja a képernyőt de mást nem bizergál, de nem tudom hogy keressek rá.

Tudom, lehet kapni külső GPS-t is, de ha lehet, most nem költenék erre.

Illetve milyen trükköket lehetne még alkalmazni, hogy minimálisra csökkentsem az áramfelvételt? Mivel SIM nincs benne, GSM-et kilőttem (Flight mode), elvileg ez nem sokat használ, de talán valamit. Van egyáltalán remény 6-7 óra üzemidőre?

Android 1.5 T-Mobile G1-re

Sziasztok,

Nemrég vásároltam egy Google-telefont, de sajnos csak 1.1-es verziójú firmware van rajta. Szeretném frissíteni, de nem tudom, hogy lássak hozzá. A neten van egy csomó leírás, de mind mást mond. Jó lenne egy olyan leírás, amit már valaki betesztelt, és működik. A frissítéskezelőben nem jelenik meg a frissítés.