Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Használt Dell laptop vásárlása, avagy mire érdemes figyelni?

Sziasztok,

Használt Dell Latitude laptop vásárlását tervezem.
Mire érdemes odafigyelni?
Melyek azok a hibák, amelyek általában előfordulnak használt Dell notebook-ok esetén és csak nehezen vehetők észre?
Ha esetleg garancia is lenne az adott géphez, milyen papírokra, iratokra van szükségem mindenképpen a Dell garancia érvényesítéséhez? Hallottam régebben hogy service tag alapján azonosítják be a Dell notebook-okat, ezek szerint nem is kell garanciajegy ha szervízbe viszem?
Bármilyen tapasztalatot, tanácsot szívesen fogadok!
Előre is köszönöm az információkat!

Üdv,
tocs

Vegyek ramot?

Bocsi, nem volt RAM kategória ..

eee900-am most megy szervízbe touchpadja miatt.
1 giga ram van benne, gentoo-t futtatok rajta.
xfce4 alapból 200 megát eszik.
Ha sokmindent elindítok (kdevelop, netbeans, code::blocks, gwenview, gimp, stb.) 700MB-ot használ.
Csak akkor fogy el ha virtualizálok.
Ennyi mindent egyszerre azonban nem használok, látszólag elég a ram.

Ha több ramom lenne, többet használna ki a gentoo?

laptop beszerzése

Sziasztok!

Mostanában nem volt ilyen téma :D

Szóval:
Hamarosan (két héten belül) vásárolnék egy laptopot.

Paraméterek:

- max. 180e Ft (Áfával együtt);
- WinXP licenc;
- linux ismerje fel a hardverelemeket;
- min. 2 Gb RAM;
- CPU: Intel (Core 2 Duo (?)), lehetőleg olyan, amelyik támogat virtualizációt;
- VGA: Intel 4500;
- HDD: SATA, min 160Gb;
- infra, bluetooth, soros port (ez elég ritka manapság), USB;
- csecsebecsék lehetnek rajta, de nem feltétlenül fontos (pl.: webcam, kátyaolvasó stb.);
- több,mint egy év garancia;
- normális hozzáállás a szerviz részéről;
- komoly gyártó (nem Fu-Si).

Van-e ilyen, mindegyik feltételnek eleget tevő készülék egyáltalán?
A nagy műszaki áruházakban érdemes-e megvenni, ha jó árban van?

Köszönettel:
eReL

szerk: tényleg elég komoly címe volt, átszerkesztve.

Kölcsön kéne egy USB-és floppy meghajtó.(XI.ker)

Hello mindnekinek.

Pórul jártam egy bios frissítéssel, van egy hp 530 as laptopom.
És szükségem lenne egy órára egy usbés floppy meghajtóra, venni nemszeretnék, ha valakinek nem lenne gond itt a XI. kerben, akkor el is mennék érte meg vissza is vinném még aznap.
Előre is köszönöm

Üdv Krissz.

Alpha NaviGO A-N318 iGO

Sziasztok!

Azt szeretnem kerni, hogy akinek a fenti ketyereje van, es iGO8-at hasznal vele, az legyen kedves atpasszolni nekem valahogy a sys.txt tartalmat, valamint a GPS modul beallitasait, az enyem ugy nez ki, meghulyult.

Se a beepitett, sem a 6-os sem a 8-as iGO nem talal muholdjelet. Bosszanto, mert hetvegen mennek valahova, de GPS nelkul necces lesz.

Pls. help...

megtört töltő

A laptop töltőmön először kb 1 hónapja vettem észre hogy nem mindíg tölt. Mára oda fajult a helyzet, hogy kb fél óra kábelhajtogatás után világított a led, és innentől kezdve még lépkedni sem mertem körülötte mert megint megmozdul és vége.
Már egyszer végigtapogattam az egészet, hátha érzem valahol hogy gáz van, mert hát nem egyszer fordult elő hogy valaminek odacsuktam. de nem találtam semmit. Mai nap megelégeltem, mégegyszer végigtapogattam, és találtam egy kicsit benyomódott részt. Azt azért hozzáteszem hogy elég vastag kábelről van szó, majdnem olyan vastag mint a transzformátor előtti konnektroba csatlakozó része. Ezért is érdekes a következő:

Ahol szétbontottam, a belső huzal burkolata gyk. hiányzott. nem sima szakadásnak tűnt, mert szó szerint hiányzott onnan a gumi, és a külső szál gyk. teljesen ráfeküdt a fedetlen belő szálra. Én nem is értem hogyan működhetett.

Szétvágtam, majd meglehetősen csúnyán, úgy 3m tixóval szétválasztottam és jól körbetekertem a lecsupaszított és összetekert részt. Hát még szigetelőszalag sem volt itthon.

1. kérdés: valakinek tippe hogy hogy tudott úgy "megszakadni" hogy szinte semmi külső nyom nincsen?
2. Ha nem szigetelőszalaggal van az nem nagy baj? Nem melegedik túl vagy hasonló?

szerk.: a 2. kérdésemnél nem a vezeték túlmelegdésére, hanem a ragasztó elernyedésére gondoltam a melegtől.

Lehet-e, mire érdemes cserélni

Helló!

Azt hiszem nagyon magától értetődő kérdéseket fogok feltenni, de azért megpróbálkozok vele. Kérem türelmeteket. :)

Van egy Toshiba Tecra S3-as laptopom.
Szeretnék benne memóriát cserélni. Jelenleg, ha a hwinfo32 nem csal, 2db 512MB-s memória modul van benne.

Module Number: 2
Module Size: 512 MBytes
Memory Type: DDR2-SDRAM
DIMM Type: SO-DIMM
Error Check/Correction: None
Memory Speed: 266.7 MHz (PC2-4200)
Module Manufacturer: Hynix (Hyundai)

A kérdésem az volna, hogy azt olvastam, hogy 2 GB a maximum, lehet az? Hol tudnám megnézni? (Forrás: http://reviews.cnet.com/laptops/toshiba-tecra-s3-pentium/4507-3121_7-31… )
Milyen frekvenciájút érdemes venni? Szóval milyen max sebességen tud működni az alaplap? Honnan lehetne ezt megtudni?

Van ebben egy nVIDIA GeForce Go 6600 (NV43M) videókártya 128MB SD memóriával.

[Video chipset]
Video Chipset: nVIDIA GeForce Go 6600 (NV43M)
Video Memory: 128 MBytes of DDR SDRAM

[Video Card]
Video Card: nVidia GeForce Go 6600 [Toshiba]
Video Bus: PCI Express x16 @ x16
Video RAMDAC: Integrated RAMDAC
Video BIOS Version: 5.43.03.49.B5
Video Chipset Revision: A2

[Performance]
Processor Clock: 300.9 MHz
Memory Clock: 299.3 MHz (Effective 598.5 MHz)
Memory Bus Width: 128-bit
Number Of Pixel Pipelines: 8
Number Of Vertex Shaders: 3

A kérdésem az volna, hogy lehet-e memóriát cserélni benne? (128MB egy kicsit soványka a compizhoz :) ) Ha nem, akkor cserélhető a videókártya egy modernebbre? Hallottam olyanról, hogy a videókártya a "gép" memóriából gazdálkodik. Nem lehetne egy kicsit többet kiutalni neki?

Most egy 80.0 GB - Serial ATA-150 - 5400.0 rpm winchester van benne. Mit jelent az a -150 ?
Szeretnék venni bele egy legalább 250GB-osat. Milyen sebességűt érdemes venni? Annak nincs sok teteje ugye, hogy olyan sebességűt vegyek amivel úgysem tud írni. Lassulást viszont emiatt nem szeretnék. Mit javasoltok?

Köszi szépen a türelmet és a válaszokat!

P1i hekkelés

Nos, sok olvasás és sz*pás után eljutottam addig, hogy tudok akármit csinálni a telóval.
Leírás, hogy tedd tönkre:) /CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!/
Szóval 3 programra lesz szükség, az elsővel kikapcsoljuk a mappavédelmet. a második egy olyan filekezelő amivel láthatjuk a rejtett fileket, a harmadik pedig ami megoldja a telepítést.

Sorba:
http://buster.hu/file/telo/CapsSwitch.sis -t leszedve telepítsd fel.
http://buster.hu/file/telo/swissmgrpro_uiq3_170.sis lesz a filekezelő.
http://buster.hu/file/telo/installserver.exe lesz a a progi.

Ha az elsőt feltelepítetted és elindítottad állítsd on-ra, azaz engedélyezze a rejtett mappákba való írást.
A feltelepített filekezelővel, elvileg már kell látnod a meghajtókat.
A 3. progit másold a c:/sys/bin -be.
Majd indítsd ujra a telót.

És már lehet is telepíteni minden progit.

pch

simpadre linuxot

Helló!

Az lenne a problémám, hogy most jutottam hozzá egy Siemens SL4-hez, amin német nyelvű Windows van. Le szeretném cserélni Linuxra, találtam is hozzá mindent az opensimpad.org-on, csak egy kicsit nem vagyok képben. Windowshoz tudom csatlakoztatni a cuccot, le is töltöttem oda egy HyperTerminal nevű programot, és azzal kéne valami bűvészkedni, de valami miatt nem akar összejönni. A simpad látja hogy be van dugva, elvileg a Windows is, mert működik a kapcsolat, de amikor resetelem a simpadot és megnyomom a gombot amit kell, mégse történik semmi.
Tudna valaki segíteni?

Up: Már megvan a kapcsolat, azt írja ki a terminál, hogy CLIENTCLIENTCLIENT, és ezt sokszor, ha meg resetelek, akkor emg egy R betűt. De nem történik semmi, ha entert nyomok, pedig ilyenkor kéne kiírnia, hogy boot>

Laptop probléma

Sziasztok!
Mostanában kezd egyre megbízhatatlanabb lenni a Fujitsu Simens AMILO Pro V2030 típusú laptopommal. Most 3 éves, a képernyőn néhány milliméteres fehér foltok jelentek meg, ott is megjelennek helyesen a színek csak jóval világosabb mint máshol. A zavaróbb probléma, hogy időnkét elmegy egy pillanatra a kép, és teljesen fekete lesz a képernyő. Úgy vettem észre, hogy minél melegebb van annál valószínűbb a hiba.
Van esetleg valakinek tapasztalata a szétszedéséről, mert nem találtam pont erről a típusról leírást. Ez egy érintkezési hiba, vagy elektronikai hiba valószínűbb? Volt valakinek hasonló problémája. Minden segítséget szívesen fogadok.
Válaszokat előre is köszönöm.
Anuka