MSI laptop, érdemes?

 ( mkristof | 2009. január 24., szombat - 13:21 )

Sziasztok!

Barátnőnek nézünk laptopot, és ezt az MSI notit találtuk eddig a legszimpatikusabbnak. A kérdés a szokásos: kinek milyen tapasztalata van vele, milyen a szervíz, mik szoktak a hibái lenni? Milyen a linux támogatottsága, működik minden vele, vagy sokat kell reszelni? (Ubuntu menne rá, barátnőnek tetszett.)

(Ha valakinek rossz tapasztalatai voltak, nyugodtan javasoljon mást, kb. ebben az árkategóriában.)

Irodai munkára, meg netezésre / filmnézésre használná, azt gondolom bírni fogja.
Előre is köszi a segítséget.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

MSI laptopokat kerüld mint a leprásokat!Csak rossz tapasztalatom van velük.
Olcsó lenovo-k elég jók, vagy még a toshibák is jó alternatívának tűnnek.
--
ρjФ†г@chariot

Hát én ezzel nem értek egyet, nekem Msi m670-es gépem van másfél éve, Ubuntu van rajta most, de régen volt debian, suse, frugalware, és slamd is. Mindegyik jól működött, egy éve viszont az ubuntut véglegesítettem, mert ezt a legkényelmesebb használni. Ismmerősömnek is az van, bér neki ujabb szériás és az is kifogástalanul működik. Egyetlen hibája, hogy néha némelyiknek a ventillátorja rettentő zajosan kerreg vagy katog, de szervizbe kicserélik. Szerintem érdemes MSI-be fektetni...

--
"Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok." by Isaac Asimov

MSI L735 Ubuntuval kifogástalan... Egy baja van csupán: az Ali Corp. webcam fejjel lefele megy és fekete-fehérben (Ez is csak EasyCam2-vel felrakva). Még nem jutottam dűlőre vele...
--
Coding for fun. ;)

Update, hátha jól jön valakinek!

Egy kis debugolás után a fejlesztőkkel az
itt található leírás alapján már normálisan megy a kamera.
--
Coding for fun. ;)

Az általános hiedelemmel szemben a leprás beteg, különösen a korán kezelt esetek, nem veszélyesek a környezetükre. Ezért ma már a leprás betegeket gondozók sincsenek komoly veszélyben. Természetesen a fertőző betegekkel kapcsolatos higiénés szabályok betartása alapvető követelmény. Ha valaki mégis hosszú időt kénytelen fertőzöttek között rossz higiénés körülmények között eltölteni, antibiotikumokkal védekezhet.
Betegséglexikon
-----------------
A méhecske is zümmög, mégse szerver.

Köszönjük Emese! :)

Nekem egy 2 évvel ezelőtti 12"-es kis MSI laptopom van, a belsőséggel nem voltak nagyobb bajok, ami kellemetlen, hogy nem sok Bios frissítést kap és azok felrakásához is kell bátorság, mert nem nagyon írják le, hogy mit javítanak benne, nekem usb-s bajaim voltak hibernálás után, de az lehet csak kernel baj is. Ami miatt nekem nem jön be, hogy nem adnak sokat a kényelmes használatra, pl. billentyűzet, képernyő, tapipad lehetne jobb is ebben a kategóriában, persze ez 2 éve volt, lehet hogy azóta változott a profiljuk.

Köszi a tanácsokat.

Én is hallottam róluk rosszakat, de az újak elég megbízhatónak tűntek. Szerintem LiveCD-s kipróbálás lesz belőle valahol.

Nekem egy ilyen notim van: MSI EX600X-415HU
Lassan 4 hónapja nyúzom. Én nagyon megvagyok vele elégedve. Kicsit a kasztni anyaga lehetne jobb, de abban sincsen nagy kivetni valóm. Más minden tökéletes benne. Ubuntuval használom és alapból működött rajta a wifi és a bluetooth is. Semmit sem kellett rajta hegesztetnem.

Haveromnak ilyen notija van: MSI Megabook VR610X-266HU notebook
Ő már annyira nincsen ezzel megelégedve. Vásárlás után kb 2 hónap múlva baromira elkezdett berregni a proci ventilátora és a későbbiekben ez a zaj csak növekedett. Beadta szervizbe ahol mondták neki, hogy ebben a típusú laptopban szériahibás a ventilátor. 3-4 hét múlva kapta vissza és egyből ugyanúgy jelentkezett a hiba. Most a múlthéten megint visszavitte a szervizbe, hogy végre cseréljék már ki benne azt a vacak ventit.

Röviden ennyit a rossz és a jó tapasztalataimról.

automi

nekem is ex600 van tökéletes. előtte m670. mindkettő működőképes volt ubival. a 670-en kellett heggeszteni, a 600-as viszont minden reszelés nélkül használható. Az új kiadású notiaiknál lehet szükség bios frissítésre. Kimaradt a SATA AHCI mód kikapcsolásának a lehetősége.

Nekem msi ex630-18-as laptopom van és tökéletesen működik ubuntu 9.04-el...

Hali!

En egy MSI PR201-et hajtok 4GB rammal, 320GB HDD, 2.26 Core 2 duo-s procival. tok jol megy a gep. kicsi konnyu akku birja mint atom filmekkel battery safe mode-ban 3 film siman. Ubuntu gond nelkul megy semmit nem kellett hekkelnem. egyedul a TPM-nek nem altam meg neki. :S
2 ev gari es 1 ev akksira szem nem rossz erv.

Mas.
Haverom is gepet vett amikor en es radumaltam egy MSI GX720-ra. hat elegge meg van vele o is elegedve. semmi baj. es megy mint atom. a gepeket 3 honapja nyomjuk napi 10X oraban.

meg1.

Meg Pesten a ceges gepem egy MSI VR nemtommar milyen volt hasznaltam rajta XP-et is meg suse-t mindegyikkel gond nelkul ment az is 12"-os volt... volt fonokom es egy masik kollegam is olyat hajtott egyikkel sem semmi gond sosem pedig mindig uton voltunk veluk..

sztem ar/tudas aranyban nagyon nagyon jo darabok.

en ajanlom!

Udv.

Pilu

Barátnőmnek van msi notebook, nemtom milyen típus. Teljesen jól műxik, ubuntu alatt csak az atheros wifivel kellett kicsit bajlódni, de erről meg napi 3 témát találsz a fórumban itt is. Ami nekem kicsit szokatlan, az a notebookra épített numerikus billentyűzet, de azt ha meg megszokja az ember, akkor nem zavaró, sőt hasznos. Bár a kép alapján úgy látom, mintha ezen nem lenne meg ez a numerikus rész.

--
http://csuhai.hu

A sz*r szervizelési körülményeket leszámítva, meg hogy a gyenge kaszni és gyatra hűtés miatt lehet hogy a két év alatt elég sokat kell majd szervízbe vinned... nem éri meg.

Hiába jó a gép konfigurációja, ha pár havonta szervizbe kell vinni, és akkor egy hónapra búcsút mondhatsz neki... és cseregépet nem ad az Albacomp. (Pontosabban, nem biztosít számukra az MSI kiadható cseregépet.) A cserealkatrészekre azért kell ennyit várni, mert az Albának Hollandiából küldik meg az alapanyagokat.

Nekem egy EX600-asom van, szintúgy, de már bánom, alig van négy hónapos, és már kezd kikészülni a hűtés, párom VR610-ese most volt szervízben egy hónapig, kinyiffant benne a dvd meghajtó, meg a fél alaplap (szép lassan, ütemesen, először csak a wifi döglött ki, aztán a videokártya hisztizett, és így tovább... ezek nem driver hibák voltak, a szervíz alaplapot cserélt...)

Szóval, nem egy egyszerű eset MSI-t venni.

--
http://blog.zsoc.net | http://trustno1.hu | http://www.runatabor.com
Born to be alive!

nézd meg egy hasonló kategóriájú fusit!
Az én m670-esem a családban maradt, és másfél évesen sincs mechanikai gondja. valóban jobban melegszik, mint az ex600, de bőven határérték alatt van.
Igen hallottam már GX sorozat hűtési problémáiról, de az a 2-3 éve kiadott modelleknél jelentkezett. Egyébként meg aki kemény játékokat akar notin játszani, az perverz. :)

Egyáltalán nem perverzség notin játszani, pláne ha a hardver is adott hozzá. Viszont a hűtési probléma nálam speciel a sztenderd, munka közbeni alkalmazáskor is jelentkezik, szóval általános a probléma.

Elhiszem, hogy valakinek bejön, pont kifog egy teljesen hibátlan darabot, és használja évekig (1:100-hoz van ilyen MSI-nél, szvsz)... Egyelőre én se dobnám ki, mert a teljesítménye -az igényeimhez mérten- kielégítő, de attól még a szervíz problémák (mert valljuk be, jelen esetben igazából ez a gáz) nem múlnak el.

--
http://blog.zsoc.net | http://trustno1.hu | http://www.runatabor.com
Born to be alive!

mondj egy márkát, ahol nem így mükszik a szervíz?
A múlt évben 10-12 msi notit adtam el, egy volt belőle videomemória hibás, 3 napos cserével ment vissza. ennek fényében még mindig nem értem az 1:100 arányt. Vagy fordítva gondoltad, 100-ból 1 hibás?

Egy jó tanács: lehet fenyegetőzni a fogyasztóvédelemmel. az csodákra képes. :)

Egyszerű a válasz: Vannak olyan márkák, amik kínálnak normális, nem budget kategóriába eső garanciális szerződéseket, ilyen például a Dell.

Szerk: Ez egyel alább ment.

--
http://blog.zsoc.net | http://trustno1.hu | http://www.runatabor.com
Born to be alive!

Ez rendben van.
De akkor számoljunk: egy hasonló dell, lenovo, hp anno mikor az EX600-at vettem 100-150k forinttal került volna többe, és még numerikus billentyűzetem sem lett volna. A garancia-kiterjesztésekről meg még nem is beszéltünk.
Tehát nem azt mondom, hogy jobb az MSI egy nagy márkától is, csak annyit, hogy nem látom alapját a leszólásának. 2 év alatt eladtam egy párat, egy sem jött vissza garanciális problémákkal, az-az egy ami volt, az első bekapcsolásnál kiderült, 3 nap mulva itt volt a csere. Ezek alapján most is MSI-t vennék magamnak is. Ugyanakkor, ha anyagilag jobban el lennék engedve, valószínüleg a fent említett gyártók termékeiből válogatnék.

Ad1.: Ezek szerint hiába adtál el párat, mégse vagy tudatában a mostani garanciális "körülményeknek"...
Ad2.: Az MSI-nél _NINCS_ garancia kiterjesztés... Máshol is megveheted olcsóbban egy-két éves garanciával a gépedet, csak ott tudod utána variálni.

Ps.: a numerikus billentyűzettel meg kb kitörölheti az ember a valagát, ha emiatt szétk*rják az alapvető kiosztást... a hajam hullik ki HTML kódolás közben a kacsacsőrök miatt.
Van, ahol ezt is ésszerűen oldják meg.

--
http://blog.zsoc.net | http://trustno1.hu | http://www.runatabor.com
Born to be alive!

Félreértettél. Én a nagy márkák garancia-kiterjesztéseiről beszéltem. Valóban nem ismerem az összes gyártó garanciális feltételeit, de általában közös jellemzőjük, ha a törvényben meghatározottnál jelentősen kedvezőbb feltételeket szeretnél, azért bizony fizetni kell.

Ez természetesen így van. Viszont én itt kifejezetten az MSI-re vonatkozó garanciális lehetőségekről beszéltem.
--
http://blog.zsoc.net | http://trustno1.hu | http://www.runatabor.com
Born to be alive!

Igen kicsit fura hogy az í-t elraktak jobb also sarokba, de a kacsacsorok megtalalhatoak a altgr+m valamint altgr+. -on is, szoval engem abszolut nem zavar. í-t meg amugy is havonta 1et nyomok le, szoval ennekem tetszik. A numpad ennyit nekem siman meger.

--
"Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok." by Isaac Asimov

És mire mész vele, hogy fenyegetőzöl? Az egy hatalmas tévedés, hogy a fogyasztóvédelem a vásárlóért van! Ha kapott róla papírt, hogy átvették tőle a notit, akkor mehetsz az atyaúristenhez is, akkor se lesz belőle semmi. Amúgy meg ha TE lennél szervizes cég tulaja és elkezdenek fenyegetőzni mit csinálnál? Szerintem te is elásnád a motyót egy hónapra a pince aljára :) Ez Magyarország ébredj fel testvérem! Cserenoti, cserealkatrész, álmainkban. Majd ha a nagyker sem szarakszik velem minden csip-csup dologért garanciába, akkor lesz cserekészülék, meg minden, de addig..

Főnökömnek is msi van (m670) , talán két éves darab. Rögtön az elején egy hónap után alaplaphibás volt, 1,5 hónap szervíz. Legújabban az egyik képernyőt tartó csukló törött el. Magamnak nem vennék msi-t. Amúgy egy kubuntu van rajta, azzal nincsen gond, még a webkamera os megy vele. A hanggal volt régebben gond, újabb kernel/újabb alsa megoldotta.

Kopp kopp, semmi bajom az MSI M670-el, már procit is cseréltem benne. Ezen kivül néha takarítom, de ennyi.

--
Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

15-20 eladott VR/EX/PR szériás MSI alapján elmondhatom hogy nekem jó tapasztalatom van a márkával. Én is és a feleségem is PR szériás notit használ, az egyik 2 éves, a másik meg 3.
Egy VR601-es volt csak aminél gond volt, kb 1 héttel a vásárlás után előjött a proci hűtőventillátor zörgés. Szervízelés óta ez is teljesen hibátlan. Több ügyfelem is belátta hogy a legjobb ár/érték aránnyal rendelkező megoldás az MSI. Azóta is dícsérik hogy jó választás volt.
Nekem ASUS-okkal meg a FujitsuSiemensekkel több volt a gondom.

nekem most 1 év után jött elő a ventillátor kerregés... mennyi idejig tarthat a szervízelés? nem akarom beadni szervízbe ha sokáig tart; esetleg valaki tud olyan netes árúházat ahol vehetnék egy csere ventillátort?

msi ex630-018-as gépről van szó

Dropbox:

https://www.getdropbox.com/referrals/NTI3NzY1ODQ5

Nekünk van egy 2 év kürüli, a tápja már cserélve volt 1 éve, most meg kezd felválni a touchpadja bal szélen. Még sose láttam ilyet.

Nem ismerem kulonosebben az MSI markat, de ugy erzem nem is fogom, mivel tegnaptol nem vagyok barati viszonyban vele!
Ha jol emlekszem ugy 6 eve vasaroltam egy MSI CD-ROM-ot, azzal nem volt semmi gond, meg mindig mukodik (igaz nagyon keveset hasznaltam). A tegnap szereztem be a masodik MSI termeket, egy RG70SE Wireless N routert,de jol leszivtam... az este 4 orat kinlodtam a beallitasokkal (ami nem egy bonyolult amugy, ha minden mukodne ahogy kell) es arra a kovetkeztetesre jutottam, hogy sem a WAN sem a WLAN nem uzemel... u.h. ma visszavittem az uzletbe es csereltem egy Canyon CN-WF514-re, amit 1 perc alatt sikerult uzembe allitanom. (Mivel ez utobbihoz a Canyon adja a sourceot a configokkal (termeszetesen a GPL miatt), mar-mar kezdem arra adni a fejem, hogy szorakozasbol forgatok ra egy sajat rendszert)

--
UBUNTU 8.10 Rock's!
Type cat /vmlinuz > /dev/audio to hear the Voice of God.

Szia!

Saját tapasztalatom, hogy elég puha a borítása, eddig (1 éven belül) három alkalommal vittem vissza a szervizbe: először elszállt az alaplap, aztán elrepedt a fedlap (munkalap szerint szoros volt a zsanér) és a ventilátor kerregett, legutoljára ismét elrepedt a fedlap. Amikor utoljára vittem be a készüléket, nem én voltam az egyetlen, akinek ezzel az elemmel volt baja...

Ma jött vissza a szervízből. ( 5. hete volt ott.) Amikor átvettem, a nagy zsivalyban még nem vettem észre, csak itthon: amikor bekapcsolom zajosan felpörög a ventillátor, és, ha mákom van, akkor bootol, aztán elcsendesedik (Vista alatt nem, Arch alatt igen...), ha nem, akkor elindul a boot, és közben kikapcsolja magát... Hétfőn megint lesz vele egy köröm...
A kínos csak az, hogy nem ventillátor miatt adtam le, hanem repedt fedlap miatt, és amikor leadtam egyszer sem fordult elő ez a jelenség...

MSI 670 laptop, csapágyas a ventillátor. Cserélni kell. Szervízben 8.000 Ft lenne a csere. Ez reális ár?

tomoren: nem

t

Nem nyitok új topicot, hátha valaki tudja a megoldást.
MSI L735 Megabook: bluetooth nem kapcsol be. Bios frissítés utáni pillanatban át tudok váltani (kék led), néha boot közben is, de nem folyamatosan, Jaunty meg egyáltalán nem látja, mintha ott se lenne.
HW gomb ezt mondja:

atkbd.c: Use 'setkeycodes e076 ' to make it known.
atkbd.c: Unknown key released (translated set 2, code 0xf6 on isa0060/serio0).

--
Coding for fun. ;)

Biztos van bluetooth modul benne?
A gomb es a led jelenlete meg nem garancia arra, hogy benne van a modul, altalaban ez opcionalis.

--
UBUNTU 8.10 Rock's!
Type cat /vmlinuz > /dev/audio to hear the Voice of God.

Nincs semmire bizonyítékom, habár a hivatalos honlapon van XP/Vista bt driver ehhez a modellhez.
--
Coding for fun. ;)

Mondjuk még ez sem garancia semmire... olykor van pl. olyan is, hogy adott notebookhoz van Atheros és Broadcom wifi driver, integrált Intel vagy nVidia meghajtó, stb... persze mindegyikből csak az egyik fog kelleni.

Meg kéne nézni egy info programmal, mik vannak benne valójában...

Tökmindegy, végülis... Úgyse jutnék dűlőre vele, több napot meg nem szeretnék rászánni olyan dologra, amelyet később úgyse használnék ki.
--
Coding for fun. ;)

Én azért kíváncsi lennék rá a helyedben (bár a sajátomat sem gyakran használom, szóval igazad van). :)

Linux alatt egyszerű lspci és lsusb használatával (esetleg egy lshw végigbogarászásával) egyszerűen ki lehet deríteni.
...mondjuk akkor biztosan jól jön, ha esetleg el szeretné adni (majd egyszer) az ember. :)

Az MSI honlapja szerint opcionális a BT. Ha meg tudod mondani a kiépítettséget jelző 3 számjegyből álló kódot (ami a sorozatszámban a típusszámot követően kötőjellel szerepel), akkor utánaérdeklődöm a nagykereskedésben.

A pontos típus: L735X-049EU (Modell no.: MS-17172)
Köszi. :)
--
Coding for fun. ;)

Sajnos pontosan ez a kiépítettségű nem szerepelt a listájukon, de a neten rákeresve úgy tűnik hogy ebben a verzióban nincs BT.
Nemrég adtam el egy VR602X-048HU típusút, aminek szintén megtévesztően viselkedett a LEDje. Amikor a BIOS a HW-checket végzi a BT ledje bevillan. A HW-check alatt szépen produkálja a 4 állású váltogatást (nincs, WLAN, BT, WLAN+BT), legalábbis a zöld és kék LED-ek kapcsolgatásával. Mindezt persze úgy, hogy ez a kiépítés nem is tartalmaz BT-t. Onnan hogy az oprendszert elkezd betölteni, már csak a WLAN kapcsolható.

Köszi a választ, közben én is erre a következtetésre jutottam. :)
Érdekes, hogy a kék ledet csak közvetlenül BIOS frissítés után látom felvillanni. Ekkor hittem azt, hogy talán mégis van BT. Minden esetre köszi az utánajárást!
--
Coding for fun. ;)

Nekem egy MSI GX600-X-214-es van és semmi bajom nincs vele. Nvidia kártya van benne, webkamera luvcview-vel mindenféle konfig nélkül működik, 5.1-et is sikerült életre kelteni, egyetlen idegesítő probléma, hogy ha wifi-t utólag kapcsolod be, parancssorban is fel kell csatolni.
Ubuntu-t használok.

Metalhead
----------------------------
"Root is a state of mind"

Lassan két éva van egy MSI M673 laptopom. Amikor megvetem akkor még a hálókártya kernelben nem volt százasra támogatva de ez megoldódott. Minden megy vele rendesen és meg vagyok vele elégedve. Eddig annyi problem volt csak hogy a billentyűzetében kiment a felső sor de szervizelték és azóta jó. Szerintem nagyon jó vétel volt. A webcam meg microdia ami benne van de azt leírtam a blogomban hogy hogy kell belőni. Remélem segítettem.

V601 es nemreg mult egy eves. Egesz jo az arahoz kepest meg foleg. Gentoo alatt megy egesz jol, kameraval vannak kis gondok.
Nem ajanom a ventillator miatt. Egy ev utan elegge hangos kezdett lenni eleg sokat ment gond nelkul gondoltam nem viszem vissza szervizbe hogy egy honapig gep nelkul legyek... Gondoltam van gyorsabb ut is eloszor is elege szet kell szedni a gepet a cserehez es nem nagyon lehet hozza ventillatort talalni. De hogy le kopogjam kipucolva tokeletesen uzemel, es mostmar halkan varja az uj venti erkezeset:D

Azota sem talaltam ventit es mostmar nagyon hangos:(

Hi!
Nekem egy GX600-as van. Kifingott a tapipad, a bios egy rakás bughalmaz (ACPI) és funkciószegény. A többi műxik :)
Még egyszer nem vennék ilyet...

A bios tényleg szerencsétlen... Viszont a mezei felhasználónak nem is kell több.

Gyenge minőség szvsz. Én egy GX700 (már nem túl) büszke tulajdonosa vagyok.
Látványra messziről jól néz ki a fényes fekete műanyag, közelebbről viszont látszik a gyenge minőség.
Először memória hibát tapasztaltam kb. fél év után. Alb*comp szervízbe elvittem, szó nélkül kicserélték az érintett modult.
Egyre melegebbnek és hangosabbnak éreztem a notit, majd elkezdett szó nélkül leállni (kb. 1 év intenzív használat után). Újra szervízbe került, ahol kifújták, a proci új ventit kapott. Hangja azóta sem csökkent, de már nem melegszik annyira fel és nem áll le. Billentyűzeten eléggé szerencsétlen megoldás az 'í' valamint a jobb oldalon lévő elvékonyított billentyűk. Kurzormozgató nyilak lejjebb szervezésével lehetett volna kényelmesebb is. Teljesítményben sem vagyok vele megelégedve. Jó, hogy mobil GPU, de ha a 2004-es grafikai motorra épülő játékot nem viszi tökéletesen jól egy 2007-es gamer noti, akkor azt szerintem nem kéne gamer notinak nevezni. Ezen kívűl teljesítményben megvagyok vele elégedve.
Ubuntu megy rajta tökéletesen, egyedül a webkamerát nemtudtam beüzemelni rajta.
Tudom, hogy a témában nem ilyen masina van megjelölve kiszemeltként, csak az MSI-s tapasztalataimat próbáltam leírni. Most már nem venném meg. Az aktuálisan piacon lévő MSI-kkel nincs tapasztalatom, lehet már változott a helyzet azóta.
Amennyiben a megvásárlása mellett döntötök, először mindenképp menjetek el, nézzétek meg mind az anyaghasználatát, mind a billentyűzetkiosztását.

Szia!

A webkamerával kapcsolatban (hátha érdekes): Hol volt képe, hol nem volt. Elképzelésem sem volt, miért. Aztán egyszercsak találtam egy fórumbejegyzést, miszerint a wifi kapcsoló gombsoron van egy P1 feliratú gomb, ami ki-be kapcsolja az említett hardvereszközt. A dolog pikantériája: a használati utasítás szerint (!) ezen dolog arra jó, hogy hozzárendelj egy programot...

Hmm... érdekes... Nekem amellett, hogy van P1 gombom, még van 1 direkt a webcam ki-bekapcsolására alkalmas gomb is rajta. Olyan, mintha USB-s kamerát húznék le vagy dugnék fel. Gondolom akkor érdekes, amikor aksiról megy a dolog (nálam ilyen szinte nincs is... max 10-15 perceket nagyritkán.
HH-om van, II teljesen kimaradt, de a JJ-t megnézem magamnak, majd akkor talán kipróbálom a webkamerát is. Bár nekem win alatt is teljesen haszontalan a kütyü.

Nekem is ilyen notim van (GX700) és egyelőre nincsenek vele negatív tapasztalataim. Én felbővítettem 4Gb-ra a memóriát és a 320Gb hdd több mint elég. Sok részre van partícionálva, többek között egy Mac OS X is fut rajta. Ubuntu alatt be tudtam üzemelni az Ali webkamerát (egyébként a Jaunty már helyből kezeli) de Linux alatt még elég rossz a képe. Megy a kétujjas scroll is a touchpadon és a handja sokkal jobb mint az átlagnak. Egyedül suspend-ből nem tud feléledni.... Engem legjobban az MSI laptopokra jellemző Fn és Ctrl gomb felcserélt helyzete bosszant.

Gratulálok, hogy neked sikerült ezekszerint egy jobb példányt kifognod... én már szabadulnék tőle, de nemnagyon lehet. Használd egészséggel.

mi a gond a laptopoddal?

A melóhelyen az utóbbi időben csak MSI laptopokat vettünk. 4db gx700, 2db gx720 és 1 pr-200x (ez kb. a tesója annak, amit kinéztetek).

A "nagy" laptopok mérnöki melóra vannak befogva. A gx700-asok közül az egyikben elkezdett halni a diks, Albacomp, egy (talán két?) hétig rejszoltak rá, majd visszaadták, hogy szerintük hibátlan. Két nappal később már fel se bútolt, azóta szarunk az Albacompra, inkább vettünk egy disket (a két hét kiesés jóval többe kerül mint az a disk).

A pr200-asban eltört valami drót, mert kinyitáskor leesett felére a kijelző fényereje. Egyszerre került az Albacomphoz a gx700-assal, de ezt legalább megcsinálták az alatt a egy (két?)hét alatt. Én ezen dolgozom, szeretem, linux van rajta. 3-3.5 órát kibír a vonaton úgy, hogy mobilnet + cset + film.

MSI 670 laptop, csapágyas a ventillátor. Cserélni kell. Szervízben 8.000 Ft lenne a csere. Ez reális ár?

A KMSZ-nél 3-4 ezer a venti bekerára. Gondolom 5 ezerért meg lehet venni.
Szerintem te is ki tudod cserélni, ha van egy PH00 csavarhúzód, és akkor nem kell a szervizköltséget kifizetned.
De, hogy a kérdésre válaszolja, sajnos reális a 8000 Ft.
üdv.: Pinyo

hol tudnék csere ventillátort beszerezni? jó lenne, ha valaki tudna olyan boltot Szegeden ahol van csere ventillátor...

Dropbox:

https://www.getdropbox.com/referrals/NTI3NzY1ODQ5

"MSI laptop, érdemes?" Nem.

Nem hogy nem érdemes, de a garanciális ügyintézése katasztrofális....
Debrecenben beadtam az albacomphoz a notit, mert megadta magát a hangkártya 5.hónapja várok, semmi...

Nekem szerencsére csak(!) két hónapot kellett várni egy fedlapcserére. Jah, és akkor még nekem kellett felhívnom a fehérvári szervízt, hogy akkor most milyen fedlapot tegyenek rá... mondom, ami jó rá, és nem reped el megint... hát nem elrepedt? :D

November óta érlelgetted ezeket magadban? :D
A garanciális szervíznek vannak kötelezettségei. Sajnos tény, hogy az albacomp szervize nevetséges, tehát az msi mellett minden náluk szervizelt tipusra igaz a sírnivaló gari. Nem tudom miket szervizelnek, hp-t, fujit forgalmaznak, azokat gondolom dettó.
Sajnos rugdosni kell őket, hogy vagy csinálják meg, vagy cseréljék, de hónapokig nem húzhatják. Szerencsére a cég, akitől vásárolunk megteszi a rugdosást helyettünk.