Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Notebook, melyiket válasszam?

Üdv mindenkinek.
A napokban laptop vásárlás előtt állok. Sajnos azonban én is bekaptam a pénzügyi válsággal járó dolgokat, így a korábban tervezett típus erősen eltávolodott a reális lehetőségeimtől.

Így az alábbi két típus között vacilálok:
MSI EX600X-415:
15,4" WXGA (1280x800) ACV (Amazing Crystal View), 1,73 GHz (533MHz FSB), Intel Pentium Dula Core T2370 Processzor 1MB L2, 2GB +1GB DDR-II (667MHz), 160GB 5400 SATA, DVD Super Multi, WLAN: 802.11 a/g/n, nVidia Go8400M 256MB VRAM, Chipset: Intel PM965+ICH8-M

Acer EX5630Z-322G16:
15,4″ WXGA (1280 x 800, Intel Pentium DualCore T3200 (2,0 GHz, 667 MHz, 1 MB), 1 x 2 GB DDR2 (2 x SODIMM, max. 4 GB), 160 GB, 5400 RPM, SATA, DVD-Super Multi, WLAN: 802.11b/g, Mobile Intel Graphics Media Accelerator X4500, Mobile Intel GL40 Express

A két gép nagyjából egy árban mozog jelenleg, örülnék ha páran leírnák a véleményüket mind a két gépről, garancia, strapabírás, szervíz, és minden más egyéb körben.

Alapvetően munkaeszközként funkcionálna, de mivel mindig is nagy játékos voltam, ezért az sem ártana, ha vinne pár "újabb" játékot is, még ha nem is maximális beállításokkal.

Előre is köszönöm a hozzászólásokat.

UPDATE:
Tárgytalan már, az MSI EX600X lett a nyerőbb.

Hol érdemes laptopot venni?

Üdv!

Lassan eljön az ideje annak (még ~2 hét max), hogy laptopot vegyek. A kinézett model egy Lenovo Thinkpad R500. Az ár maximum bruttó 220k körül legyen.
A kinézett helyek:
- laptop.hu (drága)
- usanotebook (drága)
- notebook.hu (van üzletük Szegeden, de nem tudom, hogy itt is nem-e fel fog ugrani az ár 20k-val, mint a fenti kettő bolt esetén)
- vivanotebook (az ár nagyon jó, de nem tudok róluk semmit)

Ha mást tudtok, ne kíméljetek :)

Ami még érdekelne:
1.) ha dead pixeles a laptop, akkor mennyire hajlandóak cserélni
2.) Windows refund

Melyik noti jobb, miért?

Hy!

Lassan notebook vásárlás előtt állok, mert a régi vas már 4 éves és lomhácska.
Kettőt találtam, ami megfelelne árban, tudásban, de egyelőre nem tudok dönteni.
Az egyik: MSI GX630X
A másik: Sony Vaio VGN-FW21E

Igazából nincs érvem egyik ellen sem. Mivel nincs asztali gépem, és nem is lesz, mindenben ki kell szolgálnia és olyan 3-4 évig gond nélkül kell működnie.
Igazából alap desktop dolgokra szoktam a legtöbbet használni, de szeretnék HD filmeket nézni, egy kicsit játszani is néha, valamint egy-két "muszáj" fejlesztő környezetnek is jól kell futnia.
A Sony nagyobb, de ez nem zavarna, a misi meg szebb, de nem is ez a fő szempont.
Nem berögződéses, vallásos érveket akarok, hanem konkrétan tényeket, hogy melyik a jobb.
Ubuntu lesz rajta, mert azt szoktam meg és már öreg vagyok váltani. :)

COMPAQ Presario 700 laptop gond

Sziasztok!

Egy ismerősöm fenti kütyüje mondta be az unalmast: nem akar elindulni. Valami technikához értő személy amennyire - komolyabb szétszedés nélkül - meg tudta állapítani, sem aksi, sem táp probléma nem vszínű, inkább alaplap problémát sejt.
A kérdés: tudtok-e olyan helyet ajánlani, ahol biztosan meg tudják állapítani e régi modellről, h mi is a gond vele. Ettől függ, h javítás vagy új gép legyen-e a köv. lépés. Nem lenne rossz, ha ez a vizsgálat mondjuk nem rögtön 20E-be kerülne...

Köszi!!

eee pc 900 vs 901

Szaisztok!

Erdeklodnek az atom teljesitmenyerol, mert nemtom hogy celeron vagy atom. Lengyelorszagban vagyok, es mindenkebb Linuxos verziot szeretnek venni (de itt az xp-s szinte mindenhol van kb 90-rt, linuxost meg nem nagyon lehet talani, max ebay)
Szoval tapasztalatok, mekkora a kulonbseg (foleg teljesitmenyben) illetve tenylegesen mennyit bir a 900 es a 901 akkumulatorrol.
A kerdes, megeri a 25-30e kulobseget?

Koszi

Mini PC

Sziasztok

egy kis teljesitményü, akkumlátorrol müködö, wifi támodatással rendelkezö miniPC-t keresek.Jo lenne Bluetooth vagy Infra port közeli adatátvitelre. Pár oldalt már átmolyoltam, de semmi tapasztalatom ezekkel a kütyükkel, és a tanácsotokat szeretném kérni. Ti mit ajánlotok ?! Valami iesmire gondoltam:
https://ssl.kundenserver.de/taskit.de/xtc/product_info.php?language=en&…

Linux kompatibilis laptop

Vennék egységsugarú :) családtagomnak egy laptopot, amire feltennék egy Ubuntut. Nagyjából 120-140e Ft a bruttó ár, ami még elfogadható, teljesítmény nem kell, csak normális képernyőméret és elég hosszú akkus használati idő. Szempont, hogy minden működjön linux alatt, hiszen a problémamentesség a jelszó, különben tehetem fel neki a Vistát, hogy még több probléma legyen...