Notebook, laptop, mobiltelefon ...

hiányos Compaq evo n610c

Szervusztok!

Egy ismerősöm engem kért meg, hogy valamennyire beüzemeljem a gépét, ami egy Compaq Evo n610c. A problméma ott kezdödik, hogy dobozban kapta, és én legóztam össze, azonban kevesebb alkatrészből de több csavarból áll, mint kéne.
Konkrétan ami hiányzik belőle (ezek egy része inkább esztétikai, semmint funkcionális):
- Parallel port (nagyon sok jó LPT-s nyomtató van még, ugye?)
- PS/2 egérport (2 USB-portja egyébként is van, meg touch-pad és "joystick"-mifene a bill. közepén)
- DC-IN : na ez az igazán kemény dió

Gondolom ez egy panelon lenne (tényleg egy panelon van?), mivel konkrétan ez a három dolog nincs benne. A terv az, hogy valahogy "hegeszteni" kellene rá DC-IN port-ot, csak nem tudom, hogy hogy kezdjek neki. Mert beforrasztós aljzat még lenne is, de nem is itt állt meg a tudományom.

Tehát olyanok válaszát várnám, akik rendelkeznek a fenti lapotohoz hasonló teljes(!) konfigurációs masinával, hogy avassanak be, hogy hogyan néz ki az elekronika (nekem hiányzó része) a DC-IN port-tól az alaplapig, illetve hol kellene keresni a megfelelő csatlakozási pontokat?

Még annyi, hogy a gép állítólag egy évig állt egy szekrény polcán szétszedve, szóval az aksi is full le van merülve. Azt se tudni, hogy működik-e, de azért jó lenne ha életre lehetne hívni valahogy.

/mazursky

Asus Eee PC-t élesben meglesnék

Budapest és vonzáskörzetében kipróbálnék (pl. testuser-ként) és/vagy szemrevételeznék egy, a tárgyban nevezett mininoteszgépet. Fél óránál nem gondoltam többre és természetesen a tulajdonos jelenlétében gondoltam mindezt, ugyanis főleg az érdekelne, ami róla (csak) olvasva nem tudható meg (milyen lenne az én kezeim közt).
Előre is köszönöm a lehetőséget!

low-end old school compaq armada 1130 laptop, de egy érdekes cikk

kaptam egy Compaq armada 1130 laptop-t, érdekeségből bepöthögtem a nevét a gugliba, és kaptam ezt a cikket http://www.jlehtinen.net/linux/hw/compaq-armada-1130t.html egyből felvilanyozott, hogy egy ilyen gépre amelyiken nincs semmi csak egy 1.44 floppy, ghogy lehet rendszer-t rakni, de nem nagyon értem mit akar, nem a szöveggel van baj csak magyarul sem érteném :D
Szóval valki segiten? megköszöném a gép tulajdonságai megvannak az oldalon

Ubuntu, Korganizer, PDA

Sziasztok
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy:
Egy jó ideje használom a Koirganizer nevezetű szervező programot ubuntu alatt (baromi jó).
A vágyam az lenne, hogy "valamilyen" pda -ra rátenném szintén a Korganizert és szinkronban tarthatnám a kettőt.
A probléma az, hogy gőzöm nincs a PDA -k ról, hogy mit hogyan....
Tudnátok segíteni abban, hogy milyen gépet (nem túl drága) nézzek ami a fent említett feladatokat ellátja ?

Köszi
Üdv Kalvi

Kikapcsol a notebook

Nemreg vasaroltunk a baratnomnek egy notebookot.
Sajnos gondok vannak vele, ritkan, kb hetente 2-3 alkalommal
csak ugy kikapcsol.

Acer Aspire 5315

CPU: Intel Celeron M 1,8 Ghz
Video: Intel GMA X3100
Memoria: 2 Gb
HDD: Hitachi Sata 160 Gb

Nem tudom mi okozhatja, mar teszteltem a memoria memtesttel, a hardot is, de nem talaltam hibakat.

Szerintem tulmelegszik valami, de a procit is teszteltem Superpivel kb 1 oran keresztul es nem jott elo a jelenseg.

t40 usb

Hi!
Van egy t40 lapitop.
sub egér müködik, viszont usb memorystick semmilyense.
lsusb-be nem is látszik ha bedugom, viszont a led világít rajta.
mi lehet a gondja? mit nézzek meg?

pch

[ solved ] T61 kattanó vinyó

Hello!

Végre megvásároltam életem laptopját egy T61-es képében. Próbálom UBUNTU Gutsy alatt használni, és fájdalommentes is a dolog, viszont van egy olyan dolog, ami idegesít.

A vinyó hol gyakran, hol kevésbé gyakran kattan egyet. Magyarázták nekem ezt azzal, hogy a fejet ilyenkor a helyére rakja az elektronika. Asztalon használom, ritkán ágyon fekve bő 45fokos szögben.

Viszont egy picit félek. Nem szeretném, ha hamarosan egy ilyen drága vas vásárlása után máris vinyót kellene cserélnem, vagy valami hasonló! ( 160G-s SATA meghajtót tartalmaz a masina )

Érdemes esetleg ilyenkor felhívni a magyarországi szervízt? Tapasztaltatok már hasonlót? Érdemes ezért esetleg visszahúzni rá a VISTA-t?

Előre köszönök minden segítséget.