Notebook, laptop, mobiltelefon ...

Asus A6U, reboot után SKSH

Van egy Asus A6U 5001-m, tavaly májusban vettem. Eddig nem volt vele semmi gond.

Tegnapelőtt este kezdett el hülyülni a Wifi, reboot után már azt mondta az ASUS Wlan-s progija, hogy nincs wifi kártya a gépben. (Eddig ilyet sose csinált). Tegnap próbáltam eltávolítani a hálózati kártyákat az eszközkezelőben, hátha szoftveres gubanc van. Ez annyit "javított", hogy reboot után már BIOS ACPI inkompatibilitásra való hivatkozással be se bootolt az XP.

Gondoltam jol van, rakok egy Ubuntut (7.10) addig az XP mellé, hogy tudjam használni, míg nem jutok vissza a koliba. Ma eljutottam odáig, hogy a fontosabb dolgokat lementsem a gépről. Próbáltam átméretezni a rendszerpartíciót, túlságosan nem tetszett neki, "Hiba történt a változtatások tárolóeszközre írásakor: az átméretezés megszakadt" címszóval leállt. Fájlok látszólag rendben voltak.

Gondoltam csinálok egy rebootot. Nos, rosszul gondoltam. Reboot után a gép nem hajlandó elindulni. Mikor bekapcsolom kigyullad elöl a CD lejátszónál a lámpa és kész, itt megáll. Ha hagyom menni, kb. fél perc múlva felpörög a procihűtő is. Vinyó, CD olvasó felpörög, de le is áll. Maga a gép viszont odáig se jut el, hogy elinduljon (POST, BIOS vagy hasonló).

Találkozott-e már valaki ilyennel és ha igen mit tudok ezzel tenni azon kívül, hogy viszem vissza szervízbe?

Laptop hangszóró

Sziasztok! Már win alatt is előjött ez a probléma, hogy ha valami zenét lejátszok, és jó hangosra veszem, akkor minden belassul, esetleg lefagy, de ha bedugok egy fülest akkor minden jó lesz :)
A nagykeres szervízben sem tudtak mit mondani rá anno. Ubuntu alatt egyébként ugyanúgy előjön a probléma, szóval gondolom valami hardverhiba lehet. Nem halok egyébként bele, ha így marad, de azért érdekel, hogy mi lehet a gond, hátha nektek van valami ötletetek :D.

kösz

HP omnibook billentyűzet-hiba

A sokáig hibátlanul működő HP Omnibook XE3-asunk egy ideje egy furcsa hibajelenséget produkál:
kb. 15-20 perc használat után nem működik a backspace billentyű, majd később a H és J, majd az G billentyű sem. A hiba eltűnik, ha napokig nem használja senki a gépet, majd újra visszajön. Nem szoftveres, BIOS-ban, GRUB-ban is csinálja. BIOS-frissítés nem segített.
Van valakinek ötlete ezzel kapcsolatban?

A másik kérdésem az volna, hogy nem tudja valaki, hogy hol lehet ugyanehhez a géphez kijelző-tápkábelt szerezni? (pár eres, kb 5 centis, műanyag csatival a két végén)

Low end laptop vasarlas

Vegre oda jutottam en is hogy elkezdjek gondolkodni egy laptop vasarlason. Sok penzem nincs ra de nagy elvarasaim sincsenek ( jol fusson rajta az ubuntu, lehetoleg ismerjen fel mindent es jatekok szintjen max egy WoW ot futtatok winevel ami nem tul hw igenyes jatek) Talaltam egyet, a tipusa Fujitsu-Siemens Amilo pro v3545, ami arban megfelelne ( ugy 115000 HUF korul van atszamitva) es teljesitmenyben is jo. Linuxal installalva arusitjak de nem tudom milyen disztro van rajta es mennyire van beallitva. Kerestem a googlen de nem talaltam semmit ami a linuxos szuportra vonatkozik. Es erdekelne, ha van valakinek ilyen vagy hasonlo laptopja, hogy mi a velemenye rolla.

milyen hw-t vegyek (blade + adattárolás)?

Adott egy projekt ahol nagy rendelkezésre állás, terhelés eloszlás stb mellett nagy mennyiségű info tárolására is szükség van.

Feldolgozó szerverek esetén már adott a döntés, miszerint blade rendszer lesz (megfelelő redundancia, terhelés eloszlás, szerver sűrűség, blabla). Gyártó és típus nem eldöntött. Ezekben általában nem lehet végtelenségig felturbózni a háttértárak méretét így szükség lesz egy külső adattároló cuccra is (DAS, NAS, SAN, semmi nem fixált).

konkrét paramétereket (memória, proci, háttértár stb.) nem említenék, ezek gyakorlatilag mind testre szabhatók egy adott termékcsoporton belül.

A tervek szerint debian4.0 alatt mindennek tökéletesen működnie kellene.

A kérdésem tehát az, hogy ki milyen ilyesmi rendszerekkel került már kapcsolatba, milyen tapasztalatok vannak üzemeltetés, megbízhatóságot és a rendelkezésre álló sw-ek használhatóságát illetően (akár debiantól eltérő disztró alatt is)?

Előre is köszi minden infót!

intel gma x3100 és virtual terminal

Hello !

Van egy Acer aspire 5720z notebookom amiben egy Intel Gma X3100 grafikus kártya van. Minden nagyon tutin megy még 3d gyorsítás is van. A gondom a következő ,hogy amikor a Ctr+Alt+Fn billentyű kombinációval terminálra akarok lépni elsötétül a képernyő és nem jelenik meg a terminál. A kernelben próbáltam már kikapcsolni,bekapcsolni a frame buffer támogatást ,de nem volt semmi hatása. Az xorg.conf-ban intel-re van beállítva a device.
Azért írok hogy hátha valaki már szívott ezzel és meg oldotta ,de én most kifogytam az ötletekből.
Egyéb paraméterek:
kernel:2.6.23.8
op rendszer: Debian lenny

Üdv.

PDA vásárlás

Üdv népek!

Nővérem kitalálta, hogy szeretne egy PDA-t karácsonyra. Amit mindenképp szeretne bele fícsörnek az a GPS, wifi, meg kezelje szépen az SD/MMC kártyákat, bár ezt a legtöbb tudja... Asus MyPal A696 -os vasát nézte ki magának.. Van-e valakinek ezzel a típussal jó/rossz tapasztalata? Vagy tudna esetleg vki ajánlani egy hasonló tudású PDA-t amivel van már tapasztalata.. Lehetőleg pozitív ;]

Smartphone, pda, e90, melyiket vennétek?

Mostanában készülök új telefont venni, és eddig legjobbnak tűnik a nokia e90. Ami kellene nekem:
-telefonálni lehessen vele :)
-qwerty billentyűzet,
-be tudjak sshzni róla akárhová egy gyors javításra, mikor nincs nálam notebook,
-levelek elérése, kontakt, levél, stb szinkronizálás, ha lehet exchange támogatás
-valami elfogadható fényképező, nem kell versenyeznie egy jó digit fényképezővel, de azért ne 640x480 legyen :)

Nagyjából ebben a fontossági sorrendben. Ennek szerintem elég jól megfelel az E90, de kíváncsi lennék véleményekre. Soha nem használtam PDA-t, smartphone-t, érdekelne, hogy tudtok-e esetleg olyanról, ami sokkal jobb lenne nekem, csak nem tudok róla.

Böngészésre melyik az alábbi háromból?

Üdv mindenki!

Lecserélném a barátnőm notiját, mert már elég viseltes a régi.
A következő háromból melyik a legjobb választás?

FUJITSU SIEMENS Amilo Li 1705
Előnyök számomra: 80 GB HDD-vel és 1 GB RAM-mal adják, jó áron
Hátrányok számomra: VIA videokártya, állítólag a burkolat nem bírja a strapát

FUJITSU SIEMENS Amilo Pro V3405
Előnyök számomra: Intel videokártya, pár hónapig nyúztam egy ilyet, és nem volt vele nagy gond
Hátrányok számomra: 512 MB RAM, 60 GB HDD, állítólag a burkolat nem bírja a strapát, kicsit drágább mint az első

HP 530
Előnyök számomra: Intel videokártya, 80 GB HDD
Hátrányok: 512 MB RAM, kicsit drágább mint az első

A második és a harmadik egy árban van, az első durván 15e-rel olcsóbb.
Netezni kell, Debiannal.

Javaslat?

Ebből akasztás lesz... :'(

Kedves Fórumtársak!

Egy kevésbé vicces történetet szeretnék megosztani veletek.

Barátnőm pont egy hete vett egy HP Compaq 6720s típusú notebookot.
Kérdezte, hogy hogy lehet benne BIOS jelszót beállítani (mert hogy milyen jó, hogy az én gépemen van...) Én erre nagy arccal megmutattam neki. Beállítottam egy jelszót a gépre, és azt hogy bekapcsoláskor kérje.
Kérte is, csak azt nem fogadta el, amit fél perce megadtam neki. :o :(
No, lett is nagy riadalom, elragadtam a gépet, HP online business help chatbe beloggol. Mikor kérdeztem, hogy tudna-e mondani valami recovery jelszót, akkor a "vonal" túloldalán leledző indiai úr azt mondta, hogy ilyen nincs, szét kell szedni a gépet!
Kérdeztem, hogy ettől nem ugrik-e a garancia. Erre azt felelte, hogy ha úgy csinálom, ahogy a manuálban le van írva, akkor minden ok lesz, marad a gari. Küldött is egy javítási manuált, de elhűlve tapasztaltam, hogy a könyv szerint gyakorlatilag mindent ki kell szedni a gépből, hogy az elemet kiszedhesse az ember :(
Mielőtt ennek nekiállnék, azért felhívom a magyar HP-s supportot, hogy biztos, hogy nincs ilyen recovery kód.
Azért ha szétszerelést, ha egy mód van rá, szeretném elkerülni. :S
Kicsit tanácstalannak érzem magam, és nem tetszik ez az érzés nekem.
Egy barátom járt így a Sony Vaio laptopjával, neki több hónap magyarországi szenvedés után, az amerikai ingyenes support line felhívása jelentett megoldást, ahol 10 perc alatt megmondták neki a feloldó jelszót.

Szóval, ha nem találok megoldást, akkor a barátnőm jó eséllyel ki fog nyírni, ami rám nézve nem kecsegtet sok jóval.
Volt valakinek hasonló esete esetleg? Ha volt, akkor hogy oldotta meg?

Üdv:
János