Notebook, laptop, mobiltelefon ...

másoláskor elhasal az új vas

Sziasztok!

Vettem egy csillivilli asus laptopot, és két dolgot figyeltem meg vele kapcsolatban. Felraktam rája a gustit, majd
- ha bekapcsoláskor kézzel nem kapcsolom be a wifi-t, akkor boot közben bekapcsolja a rendszer, majd 3 perc alatt bebootol, és utánna használhatatlanul lassú a rendszer.
- ha (végre bekapcsolt wifi-vel rendesen elindul) elindítok egy másolást, vagy letöltést, tehát folyamatosan írom a winyót, akkor elhasal a rendszer, több perces válaszideje lesz, mindkét procimag 100%-os teljesítményen fut. Firefox indítási ideje 5 perc kb.

A kérdésem az lenne, hogy ez "normális" tehát más is tapasztalt ehhez hasonlót? Rakjak fel egy windowst, lehet, hogy azzal nem csinálja? És ha nem csinálja win alatt, hogy oldhatom meg linux alatt, hogy ott se csinálja?

tudom egy kicsit konkrétumok nélkül írtam le a bajom, de remélem alkalmas lesz egy szál elindításához, hogy megoldódjon a problémám.

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Melyiket a három (+1) közül?

Hi all!

Eljött a nap, hogy én is kikérjem a véleményeteket notebook vásárlás ügyben, de legalább viszonylag szigorú követelményrendszert tudtam felállítani. (Egy IBM R40-ről váltok, tehát minőségi elvárásaim azért vannak.)

A követelmények fontossági sorrendben:
1. Legyen kicsi, legyen 2 kg alatt (a szemem jó, viszont herótom van a 6 kilós táska cipelésétől).
2. Legyen modern CPU-ja (Core 2 Duo, T7100-tól felfelé)
3. Legyen jó összerakott, ne recsegjen-ropogjon, ne lötyögjön semmije
4. Ha lehet, lehessen bele sok memóriát pakolni

[fun]
+1. Nekem mindegy, csak a színe legyen vörös... :)
[/fun]

Namármost a jelöltek:
Dell XPS M1330
- T7100, 1,8 GHz, 13.3", 1.8 kg, 2x USB, 1x D-SUB, 1x FireWire, 1x HDMI, kártyaolvasó, ujjlenyomat olvasó, ExpressCard foglalat, 10/100 Ethernet, ABGN Wireless, X3100 video, távirányító

Asus F9S
- T7300, 2 GHz, 12.1", 1.9 kg (kamu, 3 cellás akksival ennyi, amúgy standard akksival ~2.2 kg), 3x USB, 1x D-SUB, 1x FireWire, 1x HDMI, kártyaolvasó, ujjlenyomat olvasó, ExpressCard foglalat, 10/100/1000 Ethernet, ABG Wireless, GeForce 8400GT video

Lenovo 3000 V200
- T7300, 2GHz, 12.1", 1.8 kg, 3x USB, 1x D-SUB, 1x FireWire, kártyaolvasó, ujjlenyomat olvasó, ExpressCard foglalat, 10/100 Ethernet, ABG Wireless, X3100 video

+1
Apple MacBook 13.3", T7200, 2.0 GHz, 2.3 kg, 3x USB, 1x FireWire, ExpressCard foglalat, 10/100/1000 Ethernet, ABG Wireless, Intel 950-es video

Hozzátartozik az ársorrend (emelkedő): Lenovo, Apple, Dell, Asus. Az első és az utolsó közt van kb 50-60e.

Hajlom a DELL felé, de nem tudom, mire számítsak vele kapcsolatban. Ha valaki tapizta már ezek közül valamelyiket, igazán leírhatná a tapasztalatait...

Hardverhiba?

Üdv!

Mostanában elég érdekes dolgokat produkál a notebookom (Fujitsu-Siemens Amilo Pro v2055). Egy csomó alkalmazás elhal azzal, hogy "X connection to :0.0 broken (explicit kill or server shutdown).", illetve a suspend (tuxonice sources) néha elcrashel lekapcsoláskor, és telehánnya a képernőt egy nagy-nagy coredump-pal. Gyakran előfordul, hogy nem tudok hibernálni (beakad valami alkalmazás), illetve olyanra is volt példa, hogy megfagyott az egész X, csak az egeret tudtam mozgatni (gépelni nem, így nem tudtam előcsalni a vc-t sem). Sokáig memóriahibára gyanakodtam, de a mai egészestés memtest86+ ezt kizárta (8-9 órát futott 1 darab hiba nélkül).

Vesa grafikus meghajtást használok, aminek atomstabilnak kellene lennie.

Valaki talákozott már hasonlóval? Vagy van ötlete, hogy mi lehet a gond?

thinkpad R51 + narancslé + kv

Sziasztok!

Ma vettem egy thinkpad R51-es laptopot, amit a gazdája narancslével és kv-val kínzott, utána meg vízzel kimosta. Belül tisztának tűnik a gép, a résekből (aksi alól, cd-meghajtóból) barna lerakódást tisztítottam ki. Szerencsére működik a masina.
Kernel forgatásnál a proci felment 75 fokra. (nem normális egy 1,5ghz-es centrinónál). Venti pörög rendesen.

Mi lehet a gond? Mit kell még tisztítani?

bitumen

IBM ThinkPad R61 pixelhiba

Hello!

Nemrég vettem egy IBM ThinkPad R61-es laptopot.(konkrétan 1 hete) Minden rendeben van vele ám a tegnapi nap észrevettem, hogy van a kijelzőjén egy pixel hiba. Az lenne a kérdésem, hogy mit lehet ilyen esetben tenni mert a boltban ahol vettem azt mondtak, hogy csak 4pixel felett lehet gariban kicseréltetni, a másik megoldás pedig, hogy szokjam meg, mert több úgysem nagyon lesz rajta.
Ez mind szép és jó, de engem igazából zavar, hogy egy 1hetes laptopon pixelhiba van. (ráadásul nem is az olcsóbbik fajtából)

Ha valakinek volt már ilyen és sikerült valamit eredmény elérni az ügyben az kérem szoljon, vagy ha csak van valami ötlet azt is szivesen veszem.

Előre is kösz.

Dell C400 memoria

Sziasztok!

Van egy Dell Latitude C400as subnotim, egy erdekes jelenseggel. Memoriat szeretnek boviteni es vateran vasaroltam is egy modult, amit vegul nem vettem at, mivel a memoria nem tamogatott. (ezt onnan lehet tudni, hogy miutan a subnotiba rakom kiirja, hogy nem tamogatott memoria modul... :) )

Gondlom Dellek trukkoztek, hogy csak a sajat modulukkal vagy haverceg moduljaval mukodjon. Igyhat a minap felkerestem az osszes magyar viszonteladot hogy memoriat szeretnek venni, szamitottam az aranyarra, de arra nem, hogy nem arulnak mar hozza. Tudom hogy sd, es nem divat mar arulni, de kicsit ilyenkor ugy erzi az ember hogy szarban hagytak. Persze abban se tudtak segiteni hogy hasznaltan milyet keressek. A 35 eves kocsimhoz is kapok meg gyari alkatreszt attol fuggetlenul, hogy nyilvan hihetetlenul elavult.

Kerem ha valakinek van ilyen, vagy tudja milyet kell keresni, segitsen ki szorult helyzetembol.

Koszonettel: Lazly

APM/ACPI vs Sony Vaio

tisztelettel megkérdezném, kinek volt már hasonló bibije mint nekem ?
a téma röviden: kubuntunak (6.06) mondtam hogy tegyük sleep-re a laptopot, visszajövetelkor szerencsétlen X összezavarodott, system restart. mondtam neki hogy hibernate, szintén zenész.

Amit nem próbáltam az a kernel forgatás. lehet hogy itt kellene keresnem a megoldást ?

üdv.: bthomyka

HP 6710b sata driver floppy nélkül?

Hali,
a kérdésem az lenne, hogy nevezett laptopra hogyan lehet XP-t telepíteni, hiszen amikor a nem támogatott hardverelemekhez kéri, hogy nyomjak F6-ot, és tegyem be a floppyt, akkor ugye nem tudom a CD olvasó helyére betenni. Persze az USB-s floppy megoldás, de ha nekem ilyen nincs? Akkor miként lehet a telepítést megejteni?
üdv,
visit