Notebook, laptop, mobiltelefon ...

thinkpad 760L nem indul

Hello!

Van egy IBM Thinkpad 760L-m. Egy nagy gondja van, hogy induláskor kiírja a 301 errort (ami manual szerint billentyűzet hiba), és belép valami Easy-setupba.
Ott működik a billentyűzet (tudok lépkedni), és a billentyűzet vizsgálóban a balra gomb kivételével minden megy (az halottnak tűnik).
Nem tudom, hogy ha be van -e ragadva a balra gomb, és az-e a baja (lepöccintettem, de nem tudom, mit lehet ilyenkor még csinálni), vagy ha egyéb problémája van, akkor mit tudnék tenni.

Tud valaki valami megoldást?

üdv

backlight probléme, windows mobile 5

sziasztok!

van egy fu-si n560-as pda-m, aminek van egy fura szokása. be lehet állítani ugye azt, hogy aksiról használva mennyi idő után pihentesse a képernyőt, ha nem nyomkorászom. igen ám, de ezt elfelejti bizonyos időnként (nem is sok... 1-2 kikapcs). ez meglehetősen idegesítő szokása, ilyenkor visszatér arra, hogy 10 mp inaktivitás után elmegy pihenni. nos, ha épp olvasok valamit, akkor nem biztos, hogy 10 mp alatt végére érek az oldalnak. ez gondolom egy default ez a 10 mp. ha ilyen hülye, hogy nem jegyzi meg tartósan, akkor az egy dolog, de nem lehet ezt az alapértelmezést legalább átírni? :) már az is segítség lenne, ha nem hülyeségre állna vissza... minden mást látszólag megjegyez, szóval mintha csak erre nem vonatkozna a memóriája.

tud valaki valami okosat mondani a megoldáshoz? (nem rohannék egyből szervízbe, hiszen ez valszeg szoftver hiba)

Notebookom és a Xen

Kitaláltam, hogy kidobom a notebookomról (Toshiba M100) a gyári win-t, csak a helyet foglalja, és jó ha havonta egyszer elindítom, mert éppen kell valamire. Inkább rakok fel egyet mint virtuális gépet, amire néha kell, arra elég az is. A prociban úgyis van támogatás ilyenhez elméletileg (VT, Intel C2D T5600), hát legyen kihasználva. Ahogy kell, az ubuntu-ra felraktam a xen-es kernelt a szükséges dolgaival együtt, csináltam egy image file-t a "virtuális" xp-nek, aztán irány az install, gondoltam én. De amire nem számítottam:

(XEN) VMX disabled by Feature Control MSR

Ha jól értem, akkor ez kb azt jelenti, hogy a vmx támogatás le van tiltva a gépben, és nem lehet használni. Lehetséges ezt valahogy "házilag" engedélyezni, vagy ehhez olyan bios kellene a gyártótól, ami engedi használni ezt a lehetőséget? Futott már bele valaki ebbe a problémába, és sikerült megoldania?

chm és pdf olvasás pda-n

sziasztok!

volna egy nagyon amatőr kérdésem. van pár ebookom, amit szeretnék pda-n olvasgatni, ha már van alapon. ezen ebookok némelyike .chm. ez elvileg mintha az ms által kitalált formátum lenne, ezért ért meglepetésként, hogy a winmobili 5, ami a pda-mon van (fu-si n560) nem tudja megnyitni. tud erre valaki megoldást? jó lenne valami natív, hogy ne kelljen konvertálgatni.

továbbá szeretném tudni ki mit használ pdf olvasásra egy efféle jószágon?

tudom, nagyon amatőr a kérdés, ezért kezeljétek türelemmel :) minden segítségnek örülnék! előre is köszi

melyik okostelefont?

Hali!

Minden geeknek eljön az életében az a pillanat, amikor okostelefon vásárlásra adja a fejét. :)
Komolyra fordítva a szót, ekkor beleütközik a nagy problémába, hogy melyikkel szív kevesebbet, és segítséget vár bölcs és tapasztalt HUPtársaktól, akik már megjárták ezt az utat.

Asus X51r

Helló!!

Tippeket szeretnék kérni tőletek.Szeretnék UHU linoxot a gépemre és most kezdek a driver vadászathoz.
Ezek vannak a gépben, amihez driver kellene:
Video: Ati Radeon X1100
Hang : Realtek HD audio
Hálózati kártya : Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC
Modem : Motorola SM56 Data Fax Modem
Wlan : Atheros AR5006EG
Pcmcia : Ricoh R/RL/5c476(II)
kártya olvasó : Ricoh RL5C592 Memory Stick Bus Host Adapter

Tehát ha valaki tudna segíteni, akkor azt megköszönöm!!! :)

netgear telefon és skype "egyben"

sziasztok!

véletlenül akadtam egy készülékre, ami mint lehetőség érdekelne. szeretném megkérdezni, látta-e, használja-e valaki a NETGEAR SPH200D nevű jószágot? ami igazából érdekel, hogy vajon tényleg jól látom, hogy wifi-s kommunikációt nem tud a bázis és a net között?! mert ugye jópofa, tudok telefonálni, tudok skype-olni. de a netre csak dróton köthetem? tud erre valaki infót? esetleg valami űberkicsi rj45-csatis wifi antennát? :)

az ősök akarnak venni épp vezeték nélküli telefont, gondoltam ha ilyen skype képes kütyüvel megtoldhatnám, akkor meglepném őket. van net a lakásban, de körülményes lenne elvinni a telefonbetápig egy utp kábelt... ötletet, esetleg alternatív megoldást szívesen elfogadnék!

[Megoldva] Dell C640 Fagyás után már elsem indul

Üdv!

A laptopom tegnap megmagyarázhatatlan módon CAELinux futtatás közben kifagyott. Nyomtam neki egy powert így sikerült kikapcsolnom. Ma reggel ugyan elindult de a rajta lévő XP kékhalállal bootolás közben merevre fagyott.
Azóta sekép se hang. Bekapcsolás után kb. 3-4 mp-ig lehet hallani a ventillátorokat majd pedig a gép kikapcsol. Próbáltam, táppal, tápnélkül, cd-rommal, cd-rom nélkül, HDD-vel, HDD-nélkül, aksival, aksinélkül. Ami közös volt minden esetben, hogy a bekapcsoló gombnál lévő 3 led közül a a középső zártlakatot benne egy A betűvel világít. Eddig hasonló probléma még nem fordult elő.

A gép egy Dell C640 ami természetesen már jóval túlvan a garancián. Komáromban vagyok.

Valaki tudna nekem segíteni? Akár tanácsokkal akát tényleges átnézéssel.

150 dolláros linuxos laptop

Egy hír a linux.hu-n:

A svéd Medison cégtől rendelhető 150$-os laptop, neve Medison Celebrity.

A vasban 1,5 GHz-es Celeron, alapkiépítésben 256 MB memória (1 GB-ig bővíthető), 40 GB HDD, 14"-es WXGA kijelző, 10/100-as és 802.11g csatoló van, rajta Fedora az előtelepített irodai és multimédia programokkal.

http://www.medisoncelebrity.com/product.html

Elég jónak tűnik ennyi pénzért. Van valakinek tapasztalata vele, érdemes megrendelni?