HUP Olvasók Választása Díj 2016

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

a kedvenc scriptnyelv lemaradt egy évvel.
--
blogom

A kommunikációs megoldásból meg a verbális jelző...

A "Kedvenc programfejlesztést segítő eszköz" is.

Úgy cuzamme Trey-ből az affinitás hiányzik a sok évig kérlelt szavazási módszer kialakítására vonatkozóan. Mely nem az "Über-de-nagyon-verimacs-ocseny-kedvenc" radioboxos, hanem a checkboxos kedvencekről szólna...
Igen, gyakorta van, amikor a paraj olvasód több alternatívát is preferál a HOVD kategóriákon belül, és parajság dönteni normálisan. Nem tűnt még fel, hogy csökken a szavazótábor évről évre? Én ugyan nem, de vannak itt "szomszéd Pistik", akik 2 üveg sörért megcsinálják neked, Trey.

Milyen szép is lenne a tortán a hab, ha mindenki visszavonná a szavazatát, és akik még nem szavaztak meg sem tennék. -> Természetesen Trey érdekében.

Úgy csinálsz mintha a HOVD nem a HUP olvasók kedvére lenne. Ha az olvasók nem akarnak szavazni, akkor nem lesz HOVD.

Amúgy is kihalófélben van.

Ez az a kategoria, hogy csinalj jobbat, ahelyett, hogy a szadat jartatod. Mert azt mindenki tudja. Tegyel fel egy Drupal 5-ot, es oldd meg benne a csekkboxos szavazast plugin nelkul (foleg azert, mert a D5-os modulokat mar nemigen fejlesztik). Majd meseld el, hogy sikerult, es hatha bekerul. Ja, hogy ahhoz meg dolgozni kell. Hat akkor meg IJ, kedves baratom.

Erdekes modon, en tizenegy eve vagyok az oldalon, amiota van ez a szavazosdi, azota majd' minden evben szavazok, es valahogy mindig megoldom, hogy csak egy lehetosegre szavazhatok. Tudod, ez kicsit olyan, mint a nepszavazas, az is radiogomb alapu, es nem csekkbokszos.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Már nincs meg a weboldal (csak archiválva), amin megoldottam csináltam, minden további szarakodás nélkül. Úgy csinálsz, mintha lehetetlen lenne. Valamelyik évben, még talán le is írta valaki step-by-step... Egyébként jogomban áll időnként felvetni, Trey-nek meg joga van tenni rá nagy ívben.
A népszavazás pedig checkboxos: többet is bejelölhetsz. Az már más kérdés, hogy az értelmezési tartománya - úgy - konvergál az origó felé.

Bejelolhetsz, csak ervenytelen lesz. Technikailag itt is atutheted a HTML kodot, hogy checkboxok legyenek a radiogombok helyen - csak ervenytelen lesz. De politikailag leszavazhatsz.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Kösz, hogy eloffoltad... Idén már nem is tudtam szavazni, mert nem létezik sokszor kedvenc. Még az is hasznosabb referencia-értéket mutatna, ha a negált szavazás lenne, és nem a kedvencre, hanem a legutálatosabbra lehetne szavazni, úgy jobban kiderülne, melyik a "nép" "kedvence". Megtartva persze a felvezetésben a kedvenc kategóriák és a kedvenc kategórián belüli valamik "népszemléleti" összekalapálásának lehetőségét. -- Álmodj, pepo, álmodj... --

Hogy hogy eltűnt a kedvenc linuxos játék kategória?
---------------------------
Oszt jónapot!

Mert a Steamnek köszönhetően már több ezer Linuxos játék van. Kicsit nagy listát lehetne csinálni :)

Én vhogy rájöttem, ezek szinte egyikét se használom ma már, nem vagyok kompetens... évek óta nem nyúltam szerveroldalhoz, ha programozok, az nem azért JS mert szeretem hanem mert futó weboldalakba nyúlok bele, a smartphone OS eldöntött, filmet nem nézek amúgy meg spotify,
Böngeszőbe ugyan egy google security breach miatt Opera és nem Chrome de néha kénytelen vagyok Chrome-ot nyitni mert egy csomó cucc csak abban fut.

A "vim-mel szoktam szöveget szerkeszteni" se igaz már, leginkább gmail és confluence, notetaking iOS-en

UX-es menedzser lettem nah, én már csak nézem, ti mire juttok :)

"ezek szinte egyikét se használom ma már, nem vagyok kompetens"

Nyugi, ez nem akadalyoz senkit a szavazasban. :)

Segitek, a kedvenc nem arrol szol, hogy mit hasznalsz, hanem hogy mit szeretsz. En pl. nem tudok vezetni, de azert szurkolok a Ferrarinak az F1-ben. Sose jatszottam a LOL-lal, de megvan ott is a kedvenc csapatom, akinek szurkolok. Na, ez a szavazas ugyanez a kategoria. Alig programozok mar, de azert meg tudom, hogy melyik a kedvenc programnyelvem, melyik a kedvenc programfejlesztest segito eszkozom, es vagy harmadfel eve nem BSD-ztem mar, de meg mindig tudom, melyik rendszernek szurkolok.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Khmm... Akkor te most in memoriam szavazol? Az is valami...

Miert lenne in memoriam? Attol meg szerethetek egy programnyelvet, hogy _itt es most_ nincs lehetosegem kodolni benne. Holnap lehet, hogy lesz olyan feladat, ami viszont heavy kodolast igenyel, es ranyulok a Ruby on Rails-re, ki tudja?
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik