HOVD 2016 - Kedvenc programfejlesztést segítő eszköz

Címkék

atom
5% (33 szavazat)
eclipse és ráépülő környezetek (aptana, zend)
12% (80 szavazat)
emacs
3% (22 szavazat)
gedit, geany
12% (81 szavazat)
intellij idea, phpstorm, webstorm, android studio (jetbrains termékek)
19% (134 szavazat)
netbeans
9% (65 szavazat)
qt creator
4% (30 szavazat)
sublime text
7% (50 szavazat)
vi
17% (119 szavazat)
visual studio
12% (81 szavazat)
Összes szavazat: 695

Hozzászólások

kikerult az xcode es hatalmasat csalodtam a jetbrains/intellij termekvonaban, egyre instabilabb, hihetetlen hogy elmult evek ilyen jeloltjei utan most vim-re szavaztam

XCode olyan, hogy bar valoban pocsek a UX egy ujonc szamara, de sok feladatot ellat, amit massal nem tudsz megcsinalni (native iOS es macOS UI). Ha lett volna alternativaja, 1 ora utan ment volna a kukaba, sokmidnent csak egyfelekeppen lehet benne megcsinalni, bonyolultan. De igy, hogy muszaj volt megtanulni, csak vannak reszei, amiket meg tudtam szeretni. Pl. az autocomplete XCode-ban mukodott nekem a legjobban (illetve miota Swift van ez rengeteget romlott, de Obj C idejen ez konkretan tokeletes volt, es annak idejen szavaztam az XCode-ra).

Ha csak messziről is képes lesz arra amire egy IDE (pl. IDEA, Eclipse, VS) akkor IDE-nek nevezhetjük. Persze rakás okos plugin van hozzá, tudom én. Pl. egy ismerősöm masszivan fejlesztett benne plpgsql -t, de attól még csak egy felturbózott editor.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Legtöbb mindenre képes amire egy IDE, a vita azon szokott csak lenni, hogy nevezhetjük-e IDE-nek vagy sem, mert sok funkció nincs integrálva benne, hanem pluginként, külső programként kell feltenni, de integráltan lehet használni ezen funkciókat a Vim-en belül, mintha benne lenne.

Ha IDE-nek nem is nevezhetjük, de "programfejlesztést segítő eszköz"-nek mindenképp.

> sok funkció nincs integrálva benne, hanem pluginként, külső programként kell feltenni, de integráltan lehet használni ezen funkciókat a Vim-en belül, mintha benne lenne.

Ennyi erővel az Atom is csak egy szerkesztő. Vagy az IntelliJ, vagy kb. minden más.
--
https://janosfeher.com

+1

> sok funkció nincs integrálva benne, hanem pluginként, külső programként kell feltenni, de integráltan lehet használni ezen funkciókat a Vim-en belül, mintha benne lenne.
Lásd az IntelliJ IDEA-ban is neked kell kiválasztani első telepítésnél után, hogy milyen plugineket szeretnél használni (Ant, Maven, Git és a többi..). A többi IntelliJ termék pedig gyakorlatilag pluginokkal turbózott (és a java modulokkal ritkított) IDEA.

Szerintem sem attól lesz valami IDE, hogy gyárilag lehúz magának x GB függőséget (melyeknek jó eséllyel töredékét használod csak) és sok mindent tud.

Vimre (Sublime Textre, Atomra) pedig különsen igaz, hogy magadnak alakítasz ki belőle IDE-t és ugyanott vagy (akár tudás szintjén is), mint bármelyik másik(kal).

Mikor elkezdtem ezt a bologlogot írni, érdeklődésem előterében a Java alapú technológiák voltak. Rengeteg téma merült fel az eltelt 7 évben, amiről szívesen írtam volna, de mivel nem kapcsolódtak szorosan az eredeti tematikához, ezek a bejegyzések sosem kerültek implementálásra.

Ijtellijt szeretem, de tendenciájában egyre többször vim lesz a választás pluginokkal. Rstudiot is szeretem.

mcedit. A gedit-et is szeretem, így azt jelöltem.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Kedvenc programfejlesztést segítő eszköz: AC⚡DC

Komoj (igy pontos jevel) programozo lehet az, aki a vi-jal tolja kedvencben.

Igazabol programolo.

SciTE (meg mindig). Kicsi, gyors, tisztabb, szarazabb erzes.