HUP

HUP

HUP 8.x-hotfix3

Címkék

Ma reggel telepítésre került a Drupal 8 alapú HUP harmadik gyorsjavítása.

Főbb változások:

 • A pink színű "új", "frissült" stb. címkék megszűntek
 • A fórumok alatt újra van "Létrehozva" oszlop (példa)

Fennálló, ismert hibák listája itt. A lista folyamatosan frissül, érdemes hibabejelentés előtt átnézni, mert lehet, hogy a bejelenteni szándékozott hiba javítása már folyamatban van.

Újra elérhető a HUP IPv6-on!

Címkék

A tavaly év végén megszaporodó timeout problémák miatt a HUP másik hálózati eszközökre költözött és emiatt ideiglenesen elvesztette IPv6 elérhetőségét. Azt ígértem, hogy az új szerverre költözés után visszakaphatja az oldal ezt a feature-t. Ma a srácok a Rackforest-nél beállították, így elvileg újra elérhető a HUP IPv6-on is.

HUP 8.x-hotfix2

Címkék

Ma délután telepítésre került az új hotfix csomag.

Változások:

 • Beküldés, Előnézet gombok sorrendjének felcserélése
 • Működik a tracker/[uid] átirányítás
 • Szavazás nem ugrál
 • A főoldalon csak akkor van tovább link, ha a tartalomnak van törzse
 • Eredeti PNG ikonok visszatöltése
 • Mobilon gördíthetőek a táblázatok
 • Cikkek alatti linkek cseréje
 • Formázások

Az ismert, még fennálló hibák listája itt olvasható. További frissítések hamarosan!

Új hozzászólások bug - tesztelők kerestetnek

Címkék

Az új HUP oldalon tapasztalható volt új hozzászólások kijelzése bug nem reprodukálható a fejlesztői oldalon. Ennek több oka is lehet, többek közt az, hogy csak bizonyos terhelés alatt jön elő. Hogy a hiba mielőbb javítható legyen, meg kéne bizonyosodni arról, hogy a tesztoldalon is jelentkezik-e. Az lenne az üdvözítő, ha minél többen tudnák egyszerre tesztelni a hozzászólásokat. Tesztelni ITT lehet.

 • htaccess user: Teszt
 • htaccess pass: Teszt

Az oldalra mindenki a saját adataival tud belépni.

Visszajelzéseket ide, a hozzászólásokba várjuk!

A HUPWiki archívba váltott

Címkék
HUPWiki shutdown

2004. január 4-én indítottam útjára a HUPWiki-t. Akkoriban a wikioldalak még nem voltak olyan népszerűek mint manapság. A HUPWiki is újdonságnak számított, még az Index is írt róla. Eleinte nagyon pörgött, majd stagnálni kezdett, végül elhagyatottá vált, az alatta futó MediaWiki motor pedig rég elavult. Az érdeklődés és a saját motiváció hiánya miatt úgy döntöttem, hogy a HUPWiki wikioldal formájában nem megy tovább. Viszont nem is fog nyom nélkül eltűnni! Ehelyett hibernálódik, új szócikkek már nem fognak születni benne. Hogy az alatta futó MediaWiki-t ne kelljen folyamatosan karbantartani, statikus HTML oldalakká konvertáltam. Így marad meg jelenlegi állapotában az utókornak.

Élt 15 évet (1637 szócikket). Nyugodjék békében!

HUP 8.x Hotfix1

Címkék

Elkészült az első hotfix a D8 alapú HUP-hoz, ami telepítésre is került. Amennyiben valaki új hibát észlel, kérem jelezze a hozzászólásokban! Köszönjük!

Hétvégén karbantartás miatt leáll a HUP

Címkék

Ha péntek délig nagyobb probléma nem bukkan fel a HUP 8.x-RC4-gyel kapcsolatban, akkor a hétvégén átállunk az új Drupal verzióra. Ennek a tervezett menete a következő:

Pénteken este leáll az oldal, hogy új tartalom már ne kerülhessen az adatbázisba. Szombat délelőttre elkészül az adatbázis konverzió az új verzióhoz. Ez a folyamat az előzetes tesztek szerint 5-6 órát vesz igénybe. Szombaton az új szerveren betöltésre kerül az új adatbázis, majd a tesztek után módosításra kerülnek a DNS bejegyzések. Az új oldal várhatóan szombaton indul el. Amennyiben a folyamatba valahol nem várt hiba csúszik, a régi oldal kerül visszaindításra.

Péntek estétől szombat estéig mindenki keressen magának valami egyéb elfoglaltságot. A jelzettnél korábbi indítás is elképzelhető. Aki szeretné figyelemmel kísérni, hogy hol tart a folyamat, az követheti azt a HUP hivatalos Twitter csatornáján: @huphu