HUP

Hány HUPpert ismersz személyesen?

Címkék

A HUPper olyan személy, aki regisztrált tag a HUP.hu oldalon.

Személyes ismeretség: kölcsönösen ismeritek egymást a valós világban is, tudod mi az igazi neve, tudod hol lakik (legalább település szinten), stb (a facebookos ismertség nem számít)

0 (senkit)
54% (434 szavazat)
1 valakit
17% (140 szavazat)
2 spant
8% (64 szavazat)
3-5 arcot
12% (97 szavazat)
6-10 embert
4% (30 szavazat)
11-20 tagot
1% (7 szavazat)
20+ HUPpert
0% (1 szavazat)
az összeset ismerem személyesen
5% (37 szavazat)
Összes szavazat: 810

[Videó] Mit hekkel a hogyishívják? - a kilógatott dolgok internete

Címkék

Egy május-júniusi hazai kutatásban azt vizsgáltuk meg, hogyan változott meg a periméter biztonsági körképe az utóbbi időben. Megmutatjuk, milyen célpontokat találhatnak a támadók a magyar weben, illetve hogyan is tehetjük helyre a dolgokat.

[Videó] Policy Enforcement - a Kubernetes videobírója

Címkék

A Kubernetes világban már kialakultak azok a ajánlások, amelyek a biztonsági szempontokat is figyelembe veszik, de hogyan tudjuk elérni, hogy ezt a fejlesztő és üzemeltető kollégák be is tartsák? Megnézzük a 2 legismertebb Policy Enforcement toolt, az OPA-t és a kyvernot.

Érdekel a téma? Gyere el a HWSW 2021. november 2-án kezdődő, 6 alkalmas, 18 órás, "A Kubernetes security alapjai" című online képzésére.

[Videó] AWS: eldobható virtuális gépek nyomában

Címkék

Eltűnt a gépem! De mikor? És hol vannak a logjaim? Jó kérdések, hiszen a felhőben eldobható virtuális gépekkel dolgozunk. Eltűnhetnek hardveres vagy szoftveres hiba miatt, de az is lehet, hogy a csökkenő terhelés miatt váltak szükségtelenné. Bármi is az ok, szeretjük, ha legalább utólag kiderül, hogy mi lett velük. Pető Roland (theSMART.academy) előadása során az AWS monitoring funkcióival ismerkedhetünk meg röviden.

Tanulnál Rolandtól? Gyere el a HWSW 2021. október 25-én kezdődő, 8 alkalmas, 24 órás, "Az Amazon Web Sevices alapjai" című online képzésére, ahol Roland vezetésével tanulhatsz. A tanfolyam órái utólag felvételről bármikor visszanézhetők.