HOVD 2016 - Kedvenc desktop Linux disztró

Címkék

archlinux, manjaro és leszármazottak
11% (94 szavazat)
debian, debian variánsok és leszármazottak
18% (161 szavazat)
fedora, red hat, centos, oracle enterprise linux, scientific linux
9% (83 szavazat)
gentoo
4% (34 szavazat)
mandriva, mageia, mandriva leszármazottak
1% (9 szavazat)
mint és egyéb ubuntu leszármazottak
10% (89 szavazat)
slackware, zenwalk, slamd64, slax, salixos
2% (17 szavazat)
suse, opensuse, sled
3% (25 szavazat)
ubuntu, ubuntu variánsok
40% (356 szavazat)
magyar vonatkozású disztribúciók: uhu linux, little susie, blackpanther OS, sulix, frugalware
2% (15 szavazat)
Összes szavazat: 883

Hozzászólások

Mióta használod? Van egy lemezem amin csak Ő van. Néha 2-3 hetente elindítom. Azt látni, hogy nagyon jó ütemben növekszik az elérhető csomagok száma és Budgie is érzésre gördülékenyebb, mint pl. a Budgie Remix-en. Magyar nyelvben vannak még hiányosságok, pl. a Budgie beállításai.

Néhány hónapja használom. A csomagok száma valóban kevesebb, mint a legtöbb disztróban, viszont frissek a csomagok és gyakran is frissítik őket. Ami viszont nagyon tetszik, hogy ha hiányzik egy csomag, amit használnál, akkor jelzed a fejlesztők felé, megindoklod, hogy miért gondolod, hogy helye van a Solus-ban, és beteszik. Több csomag is bekerült már így, amit kértem.
A magyar fordítást már elkészítettem, de a fejlesztők csak a Budgie következő nagyobb kiadásába teszik bele, ami már nem sokára érkezik (legkésőbb januárban, tudtommal).

Szuper.
Összességében nem túl sokat használtam, talán 3hét volt amikor napi rendszerességgel. De fönn hagytam,mert úgy gondolom ez lehet az egyik olyan desktop linux, amit könnyen megszoknának azok akik Windows-ról váltanának. Nem a többit bántanám a véleményemmel, csak azt tapasztaltam, hogy terminál nélkül csak a grafikus felületet használva. Minden gond nélkül tudtam a rendelkezésre álló csomagokból a szoftverközpontja segítségével telepíteni. Mivel nem ismerem a csomagkezelőjét, nem is tudtam volna terminálból telepíteni. Nagyon stabil, gyorsan induló rendszer. Egyszerű és szép.

Kedvencem az Arch de nincs idom/kedvem/energiam felheggeszteni a laptopra, igy Ubuntu-t hasznalok :D.
--
:wq

Nekem nagyon bejött a rolling release szemlélet. Asztalra, saját kis fejlesztésekhez baromi jó, hogy mindig mindenből a legfrissebb van fent. Persze így is előfordul, hogy már rég (lassan egy hete!) kijött valami release és még mindig nem frissült a repóban, ilyenkor szomorkodok egy sort :) De ha nagyon fontos valami, akkor ott az AUR a mindenféle bleeding edge csomagokkal. És rolling release ide vagy oda, még soha nem tört el semmi update után a rendszeren. Szóval Arch FTW!

Talán nem kellene mindenkinek elvégeznie ugyanazt a munkát, hanem elég lenne egyszer és akkor ha kijön egy szoftver, ott van mindenhol. Persze ez túl logikus lenne, mert miért ne csinálja meg minden distro ugyanazt.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Te jó ég, a mint ilyen kevés... mondjuk az ubi tényleg nagyon jó. Most befrissítettem én is 16.10-re hát tényleg nem tudnék mást ajánlani bárki kérdezné melyik a legjobb linux...

--
GPLv3-as hozzászólás.

Régen UHU, most már tisztán forrásból fordított, féligmeddig LFS származék.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Mivel (az én utolsó infóm szerint) poli távozott a hőn utált angolt beszélő Ámerikába, simán lehet, hogy azóta már új oldala van: commandline pont infó néven (izé, címen). (Mellesleg volt itt - vagy van is, csak már én nem látom szerencsére? - az a nőnemű egyed, aki mindig lelkizett és hozta ide a "Levendula és álomlány" hangulatú megjegyzéseit - biztosan szép párt alkottak volna Pollyval.)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

.
--
"ssh in a for loop is not a solution" – Luke Kanies, Puppet developer

Érdekes, milyen sok az Ubuntu.
Ahhoz képest, amit Stallman mondott róla.
Szerintem a Debian is van már olyan felhasználóbarát.

LMDE

nem minden mint ubuntu származék

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."

Ubuntu alapú Mint. Az utolsó kiadás WiFi problémái miatt gondolkodom, hogy LMDE vagy CentOS kerüljön fel.