nyekhere blogja

Nyílt levél a világ webdesignereinek :)

 ( nyekhere | 2015. szeptember 27., vasárnap - 9:13 )

Én is elkezdem a vasárnapot picsogással :D

Kérek mindenkit, hogy xarja le nagy ívben a G és az F által "majdénmegmondomafrankót" és "nagyvagyokúgyisénvagyokazetalon" üzenetű design "javaslatokat", mert írtó ronda világ elé nézünk. Én legalábbis most majdnem kitettem magamból a reggelit a Fácse kilépő oldalán látható gyönyörű és igényes .png-től. Biztos van ennek a stílusnak is valami szakmai neve, de én egyszerűen csak torkon ledugott pávatollnak titulálnám...

(Tudom, én vagyok a hülye, mit keresek a Fácsén...:) )

Vigyázat! Picsogás.... idokep.hu

 ( nyekhere | 2015. május 27., szerda - 16:15 )

Bocs, idokep.hu, de sokadszori látogatás alkalmával is az a véleményem, hogy ezért kár volt... Tudom, az a trend, hogy majmolni kell a "menőbb" oldalak kinézetét meg színvilágát, de eddig éppen az tetszett, hogy volt egyéniség. Ez a homálykék felület a fehér alapon meg kimondottan zavaró...

A korábbi kisebb változtatások sem voltak már szimpatikusak, de ahogy egy-két hozzászólást olvastam, nem vagyok egyedül.

Szemétkupac aka internet :)

 ( nyekhere | 2014. július 14., hétfő - 19:27 )

Ha az ember kíváncsi, hogy tulajdonképpen mennyi baromság (is) található az internetnek nevezett (szemét)kupacon, akkor kezdjen el pld. gitár tabulaturákat keresgélni :).

Bezzeg a hőskorban: megbuherált walkman, oda vissza tekergetések, fülelés ezerrel meg ilyesmi. Internet sehol, számítógép sehol, meg kellett küzdeni az eredményért :).

Ez is remake volt - True Lies

 ( nyekhere | 2014. június 18., szerda - 10:56 )

Mindig tanul valamit az ember :)
Mivel nem szokásom különösebben utánanézni a filmeknek, így tegnap este jöttem rá, hogy a Swarci féle True Lies is "csak egy" - igaz alaposan felturbózott - remake. A Dunán ment a Titkolt titkos ügynök nevű francia 1991-s film, amiben már a pattogó és magától minden rosszfiút kinyíró géppisztoly is benne volt :) (igazából az előzetest olvastam, és gyanúsan ismerős volt a sztori, így kiváncsiságból megnéztem, bár az elejéről lemaradtam.)

Amiért nem szimpi számomra a Steam...

 ( nyekhere | 2013. december 26., csütörtök - 19:24 )

És még finom voltam... - figyelem! Poli hosszúságú regény következik egy valószínűleg piti problémáról:

Az az Update... az a kib***ott Update... hányszor megfogadtam már, hogy nem adok neki netet! A történet innen indul.

Elöljáróban: Csak a HL2 miatt van Steam accountom, multiban HL2-t (és más Steam-es játékot) nem játszom, szóval én teljesen békésen meglennék a megvásárolt, kézzel fogható HL2 csomagommal (HL2, EP1, EP2 + sallangok DVD-n).

Ebben is Linux van .... üvegvisszaváltó automata

 ( nyekhere | 2013. március 16., szombat - 19:43 )

Ma túl korán sikerült elindulni bevásárolni, így a "megnemnevezett" :) (a képen úgyis látszik) intézmény üvegvisszaváltó részén volt alkalmam végig nézni a boot folyamatot. Sajna csak buta telefonom van, a fényviszonyok sem a legjobbak voltak, de azért felismerhető ez-az. A grubról lemaradtam (gyanítom 2-s lehetett, mert valami ultrabrutál grafikus giccsparádé volt a képernyőn).

Nótakeresés kósza emlékek nyomán

 ( nyekhere | 2013. január 19., szombat - 19:37 )

OFF:
Tüc-tüc, duc-duc, elektro, dizsi stb. kedvelők kihagyhatják...

Ma délután a zenéket böngészgettem a youtube-on (egyébként elég riktán szoktam, ahhoz képest, hogy rengeteg elfeledett dolgot találok alkalmanként), és felrémlett, hogy anno a Petőfin időnként volt kemény zenével is fogalkozó műsor(rendszeresen fel is vettem őket kazettára) Emlékeztem egy számra, de csak az énekes hangszínére, meg annyira, hogy ez a zenekar(is) inspirálóan hatott a Metallica munkásságára. Meg hogy valami fehér nőszemély lehetett a szám címe :).

Digispam

 ( nyekhere | 2012. április 27., péntek - 11:13 )

Naszóval, pár napja a digi.hu spam tiltólistára került.

Kellemes mellékhatás:
Egy frissítésről küldött levelemet senki sem kapta meg, és én sem kaptam semmi visszajelzést, hogy gond lenne. Aztán meg lesek a telefonban, amikor rohadtul nem azt csinálja a program, amit szeretnék. Kínomban rákérdeztem a frissítére, és akkor derült ki, hogy semmiféle levelet nem kaptak, így nem is frissítettek. (Korábban mindig mindent megcsináltak rendesen.) Van még pár fontos levelem, most azokat küldöm szét más smtp-vel.

Linux desktop éve szerintem :)

 ( nyekhere | 2012. február 27., hétfő - 13:43 )

Tudom, szenzációhajhász a cím, és remélem nem lesz belőle nagy flame (ezért is írok blogot, és ne vegyétek túl komolyan!), de régóta foglalkoztat egy apróság, és ma a tettek mezejére léptem.

Másnapos bénázás XP-n (ASIO, SB, Installer...)

 ( nyekhere | 2011. november 6., vasárnap - 12:00 )

Sikerült egy jól sikerült buli után kevésbé sikeressé tenni a napot. Van egy telepítése óta a dolgát végző XP az egyik partíción. A gép nem mai, SB Live 5.1-s hangkártya van benne. Innen indul a történet, azaz az ott olvasottak alapján felraktam egy ASIO drivert. Végül is jobb lett a dolog, de maga a kezelőfelület nem volt szimpi (elsőre megsz*vatott azzal, hogy valamiért default felcserélte a front és rear speakereket).

The Dark Lord (Diablo I)

 ( nyekhere | 2011. augusztus 14., vasárnap - 20:40 )

A mai napom "önerőből" hozzájutottam a fent nevezett teremtmény paramétereihez. Tehát HP: 6864-6864, Resist: Fire, Lightning Immune: Magic
(Nem tudom, hogy szintenként a HP érték változik-e, ez a Hell fokozatra érvényes)

Bezár a Grand Canyon?

 ( nyekhere | 2011. április 9., szombat - 8:02 )

http://politics.blogs.foxnews.com/2011/04/06/administration-paints-picture-possible-government-shutdown

Azért kint is akadnak gondok. Kinti ismerős szerint ez azzal is járhat, hogy bezár a Grand Canyon, mivel hogy az is nemzeti park. Egyszer már volt ilyen, akkor az Arizona állam átvette a "munkát" a kérdéses időre, de most az államok is le vannak gatyásodva. Gondolom elment a lóvé a retinascanneres, ujjlenyomat olvasós, "visitor center"-ek nevezett légzsilipek építgetésére :)

Az én "Miért?" -em

 ( nyekhere | 2011. február 16., szerda - 9:47 )

Szóval miért azok a termékek (zömmel "kaják") szűnnek meg, amiket szeretek?!
Igazából már korábban felmerült, hogy tárhelyet pazarlok a problémámmal, de mindig lenyeltem. De jött egy újabb csepp a pohárba, és kiborult a bili :D

1. GLOBUS májkrém

Színesfém gubera :)

 ( nyekhere | 2011. január 10., hétfő - 21:13 )

Ha valakit érdekel az a teljesen érdektelen információ - amit a világ egyik leghaszontalanabb elfoglaltságával szereztem :) - hogy egy elpukkant Mercury tápban mennyi és milyen "színes drót" van, akkor azoknak itt a termés.
(A ventillátor békén lett hagyva, mert egyrészt semmi baja, másfelől meg csak félig vagyok bolond :D )

Kakukktojás keresése - termékeny volt a tojó :)

 ( nyekhere | 2010. december 9., csütörtök - 16:31 )

A mai napra "döglőnapot" terveztem, ami félig bejött, mert csak délelőtt bolondítottak meg a telefonokkal, délután nyugi van (eddig) - bár lehet, hogy ebben a T-nek kell köszönetet mondani. Szóval döglöttem a láda előtt, reklámszünetben kapcsolgattam, és ráakadtam egy ilyen betelefonálós "nézzükhülyénekazember" "műsorra". Általában gyorsan továbblépek ezeken, de ezen valamiért elidőztem - meg kíváncsi voltam, hogy megfejtem-e. Hát izé....

Szóval kinek tűnik fel valami ezen ?

Végre van netem - azaz TvNetwork - DigiTv "elintézte"

 ( nyekhere | 2010. július 29., csütörtök - 20:37 )

Ugyebár ismert az érintettek körében, hogy Szegeden a Tvnetworkot megvette a Digi (bár részemről jobb kifejezés az, hogy xarban hagyták az ügyfeleiket....). Jelenleg ugyanazért az összegért kapok gázabb TV kinálatot, a net meg majd kiderül. Történt ugyanis, hogy kedden egyszercsak volt-nincs. De reggel volt, amúgy is siettem, és márkor is előfordult, hogy rövid időre eltűnt, de nem volt vészes. Majd este, mikor még mindig nem volt, akkor már kezdett piszkálni a dolog. Várható volt, hogy a Digisek valamikor majd kavarnak (fejlesztenek) valamit.

Bénázásaim part II - na majd én írok "trójait" linuxra :)

 ( nyekhere | 2010. február 7., vasárnap - 1:28 )

Szóval a cím szándékos szenzációhajhász stb. Igazából erre szerettem volna valami vicces választ adni, és elkezdett járni az agyam azon kevés linux tudáson, ami benne lötyög, és kitaláltam hogy írok egy bash trójait :) (trójai alatt a klasszikus falovat értem, azaz nem egészen az, aminek látszik, és az ember maga tolja be a kapun :) )

Linuxos bénázásaim part I avagy amatőr esete az abevjava-val

 ( nyekhere | 2009. február 12., csütörtök - 12:50 )

Üdvözletem!

Nem szokásom blogot írni, de a témával eleget bénáztam, így gondoltam megéri megörökíteni - sőt ha valaki esetleg el is olvassa, akkor leírhatja, mekkora amatőr vagyok, mert pikk-pakk módon meg lehetett volna csinálni :)

A történet onnan indul, hogy munkám során szembetalálkoztam azzal, hogy megint totálisan megváltozott a 0908-s nyomtatvány. Ezen fellelkesedve arra gondoltam, hogy beizzítom ezt az abev dolgot linux alatt is, hamár van rá lehetőség.