Bezár a Grand Canyon?

 ( nyekhere | 2011. április 9., szombat - 8:02 )

http://politics.blogs.foxnews.com/2011/04/06/administration-paints-picture-possible-government-shutdown

Azért kint is akadnak gondok. Kinti ismerős szerint ez azzal is járhat, hogy bezár a Grand Canyon, mivel hogy az is nemzeti park. Egyszer már volt ilyen, akkor az Arizona állam átvette a "munkát" a kérdéses időre, de most az államok is le vannak gatyásodva. Gondolom elment a lóvé a retinascanneres, ujjlenyomat olvasós, "visitor center"-ek nevezett légzsilipek építgetésére :)
Az apropó meg az, hogy másfél hét múlva indulnánk oda, és a tervek között van a nagy gödörbe való lesasolás is. Én már láttam, de a barátnőm még nem. Kicsit morcos leszek, ha emiatt nem tudjuk megnézni...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

nem csak a nemzeti parkok zartak volna be, hanem a kormanyzat donto resze is (800e alkalmazott kerult volna fizetes nelkuli szabadsagra), de este 11 utan megegyeztek

--
Live free, or I f'ing kill you.

Szerinted hogy lehet bezarni a Grand Canyont? Kb. mintha a Hortobagyat vagy a Gellert-hegyet akarnad bezarni :)

Egy vezetotol mentes utat is lehet szervezni egy muzeumba, de lehet, hogy pont az erdekessegeket nem fogod latni.
Egy ilyen hely raadasul nem teljesen veszelytelen, ha nincs egy vezeto veled, akkor a kutya nem ugat utanad, ha lezuhansz mondjuk a szelerol.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

Nos, a Hortobágyon, Gellért hegyen nincs portásfülke :) meg sorompó, valamint nem kérnek belépőt. (Vagy igen? Sosem voltam még sajnos). A Grand Canyonban meg ha jól rémlik, mindegyik van. (A belépő blokkja a mai napig megvan.) A cikk felületes olvasása alapján a fegyveres erők kapnak lóvét, tehát egy mordályos tengerészgyalogost biztosan oda állítanának, hogy hé öreg, hová-hová :D :D
Oké, biztos be lehetne partizánkodni gyalogosan, de autóval nem engednének be a
területre. (Mindez: szerintem: lassan 7 éve voltam ott, nem minden rémlik)


Ne kattints ide!

minden szovetsegi alkalmazott aki nem nelkulozhetetlen (non-essential) az fizetetlen szabadsagra lett volna kuldve. a katonak jo resze is (pl akik afganisztanban harcolnak, ok harcolhattak volna tovabb, csak ingyen :)), vagyis nem allitottak volna a pennztaros helyere senkit, or is csak azert maradt volna, hogy ne engedjen be senkit.

--
Live free, or I f'ing kill you.

En ugyan meg nem voltam, de szerintem akkor te nem magara a canyonra gondolsz, hanem a hozza tartozo letesitmenyekre s(camping, visitors center, stb.) Termeteszetes ott szedhetnek belepot... A canyon ugye 500km hosszu, mar csak ezert is maceras lenne :)

Az egész olyan formán van kialakítva, hogy mész az országúton, majd odaérsz egy kapuhoz. Ez nem a canyon közvetlen közelében van, hanem korábban. A kapunál kifizeted a díjat, és belépsz. (ez legutóbb 10 USD volt, és egy hetes benttartózkodást engedett). A kapu után kezdődik a nemzeti park. Vannak bent szállodák, éttermek stb. De azok már a park részei, pld. a kapu előtti McDonald's hatalmas felirattal hírdeti, hogy itt az legutolsó lehetőség, hogy magadba tömj egy adag mérget, mert a park területéről ki van tiltva a McDonald's :). A kaputól még odébb van maga a canyon. Mi délről, Flagstaff felől mentünk oda legutóbb, de gondolom az összes odavezető úton ez a felállás. És ha kapun nem engednek át, akkor hiába 500 km hosszú, ha te tőle még jó pár mérföldre vagy, és nem mehetsz tovább. (itt említettem a gyalogos partizánakciót, valahogyan biztos megközelíthető, mert nem hiszem, hogy az egészet körbekerítették szögesdróttal, bár ki tudja :) )
De mivel megegyezés történt, így nagy eséllyel meg tudjuk nézni. Majd ha visszajöttünk pontosítom a körülményeket, mert lehet, hogy sokmindenre rosszul emlékszem. (Ami tuti, hogy semmi extrát nem vettünk igénybe, csak beautóztunk, megálltunk jó pár helyen és kibámultuk magunkat. Ezért fizetni kellett, és áthaladni egy kapun.)


Ne kattints ide!