2. Cerbona csokis műzli
No comment... még kapható, ára szökik az egekbe. Próbálnak bevezetni valami mást helyette, háááát.... Nagyon részegnek kell lennem, hogy megkedveljem.
3. Pick készételek közül a Sertéspörkölt (ötszög v. hatszög? alakú volt, csak melegíteni kellett)
Hogy mennyire volt egészséges, fitt, stb. nem érdekel, havonta egyszer mindig jól jött, ha éppen nem volt otthon semmi, mennem sem kellett sehova, és nem gondoskodtam előre. A pörkölt egyszercsak eltűnt a polcokról (lecsósbab még volt dögivel), majd az egész termékcsaládra rátette kezét a Norbi & Alexandra fittpáros...
4. Győri nápolyi kakaós (takarékos csomag 400g RIP!) - a "csepp" :)
Az előjel nem is tudatosult, mert máskor is előfordult, hogy készlethiány volt belőle. (Hasonlóan a natúr ét túrórudihoz - nem is értem, hogy minek erőlködnek mindenféle egzotikus ízű baromságokkal :), érdekes, azokból sosincs hiány, ez nem jelzés a gyártok felé?) Végre kaptunk. Első darab... mi a franc, valami rosszat ettem előtte? Mi ez az utóíz? Valahonnan ismerős, enyhén fanyar, citromos, de akkor is mi ez a sz*r? Kívácsiságból nézem a csomagot: hmm, 380g, anyátok! 20g minusz! Hupsz: apróbetűs Új recept! - ajajj, ez sohasem jeletett eddig jót, kivéve talán az Unicum Next :D Származási hely: Csehország!! Bakker! Ebből be is ugrott, hogy honnan ismerős az íz! Gyerekkoromban voltak cseh ismerőseink, és a szüleim hoztak onnan mindig édességeket. Volt egy ilyen "fapados" celofánban csomagolt nápolyi szelet zöldes (vagy barna?) betűkkel, meg asszem egy fenyőfa is volt a csomagoláson. Na annak pont olyan íze volt, csokis kellemes indítóíz, majd fanyar, citromos utóíz. Az idén Prágában voltunk és akkor láttam, hogy még mindig kapható, vettem is (főleg, hogy az volt a legolcsóbb :), az aprót passzoltuk el vele). Oké, retrofíling, meg nosztalgia, de annyira nem voltam oda érte. Újabb dolog, amiről le kell szokni... (Nem voltam zabáló, 1 csomag elég sokáig kitartott, 2-3 db rágicsáltam el akkor, amikor rám jött a "valamit nassolni kellene,de ugyan mit".
Kedvencem még a linzerkarika és a pilótakeksz is, igaz lassan már egy éve nem vettünk. Merjek-e egyáltalán próbát tenni vele?
A sornak egyelőre vége, biztos van még példa, csak nem ugrik be (pld. valamelyik ásványvízzel is hasonlóan jártunk.)
- nyekhere blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- 1504 megtekintés
Hozzászólások
mountain dew
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
+1 :(
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Szegedi Paprika Zrt-nek vannak finom készétel-konzervjei mostanában.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
És miért idióták a marketingesek, hogy a tejet adó boci nevével adnak el szerecsen színű étcsokit? És miért konzumidióta a vásárló, aki meg is veszi ezt az ordenáré marhaságot?!
Apróság, de a Tibi -mot még- magyar...
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A boci barna, a csokiban van tej (vagy legalábbis azt mondják).
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A boci az mindig is tejcsokoládé volt, a boci - tej asszociáció okán. Bár ha hozzáveszem, lehet benne valami, hogy nem a szerecsenek, hanem a holstein-fríz tehenek színére gondolt a termék vélhetően nem magyar kitalálója - így még stimmelhet is, pláne, ha nem kérdezte meg, hogy mit jelent a "boci" szó.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Igen, de ne felejtsük el, hogy a Tibi volt az is, amiben pár éve karácsony előtt fekáliát találtak. Bár azóta biztos építettek wc-t a gyárba. :)
Ha már téma: ez lehet, hogy csak urban legend, de a Borsodi üstjeit is használták ilyen célra.
--
Don't be an Ubuntard!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Fogyasztói nyűgök :)
A kecskefarmon most vemhes pár kecske, nem mindig tud tejet adni főleg így, amikor nem korán reggel megyek oda. A hó miatt amúgy sem tudok kibiciklizni. Mikor jön a tavasz?
Nagypapám már nem tud a malacokkal foglalkozni, a családban pedig most senkinek sincs erre ideje, pedig egész évben a friss pecsenyét vártam. Tavasszal már nem vesz malacokat.
Nagymama nem akar több gyöngytyúkot, mert nagyon hangosak.
Beázott a kenyereskemence a télen és szétnyomta a fagy, a péktől kell kenyeret venni.
Fene ebbe a változó világba!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ez nagyon durván ment a rendszerváltáskor, amikor külföldről felvásároltak egy rakás magyar élelmiszercéget, és a saját műanyagízű vackaikkal helyettesítettek egy csomó, korábban még ehető dolgot. Mert ugye amit a magyarok találtak ki, az jó nem lehet, szóval helyettesítsük a szemetünkkel. Aztán ráadásul a gyártás nagy részét is persze elvitték máshova.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Most miért nem szereted amikor a hidrogénezett növényi zsír végigcsúszik a szájpadlásodon?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Chokito
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Piros Mogyorós (fehér)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A Cerbona sajnos megszűnt teljesen, szerintem most a raktáron maradt cerbona termékeket árulják már csak, amikor elfogy akkor annyi. Próbáltam egy pár műzlit, de eddig a Cerbona termékei voltak a legjobbak szerintem :(
--
ahan nem
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
+1, cerbona a legjobb... aztan mehetek futni, hogy ledolgozzam :-)
HF*P portal - politika, flame és offtopic huppereknek szabadon!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Sajnos már nem sokáig, egy ideje már csődeljárás alatt van a cég...
http://www.cerbona.hu/Fooldal_Hirek-akciok.html
------
A kisfiú még nem szállt ki a lelkemből.
Nem tudott felnőni.
Nem biztos hogy baj...
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
igen, tudom. Amig van a polcokon, addig (v)eszem, aztan ...
HF*P portal - politika, flame és offtopic huppereknek szabadon!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
ja, sajna ez van, a szalámiknál is úgy kell vadászni az ehetőbbet, mindegy mennyibe kerül. a péktermékeket sem szeretem itt mo-on, legalábbis ami elérhető a városomban. nem fagyasztott, ehető friss gyümölcsöt sem lehet venni hypermarketben, piacon meg nem mindig van.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Péktermékről tudnék mesélni :) Egyszerűen a liszt rossz minőségű. Nem tudom pontosan miért, meg hogyan, de más fajta búzából készül, mert annak nagyobb a terméshozama. Van rendes búza is, de megy exportra. Lángossütő ismerős mondta, hogy volt Ausztriában a lángosos kocsijával és ott vette meg a magyar lisztet és már a dagasztásnál nézte, hogy mennyire máshogy viselkedik, mint ahogy megszokta.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Egyszerűen a liszt rossz minőségű
+1
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
traubi soda - bar ez ujabban megint van es az ize is a regi.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
ez mingid volt, csak éppen nem mindegy, hogy melyik trubi. ment a huzavona anév körül, többen is gyártottak traubit, de nem mindegyik a traubi
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Konkrétan 2 cég pereskedett emiatt, azt nem tudom, melyik az eredeti. Valahol olvastam az ügyről, de most nem találom.
Ha már itt tartunk, a Negro is ilyen, ha jól emlékszem abból van Győri, meg Szerencsi.
--
Don't be an Ubuntard!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
nem tudom melyik cégek, meg miben vitáznak, csak azt, hogy a Badacsonyi Állami Gazdaságból (akárhogy is hívják most) kikerülő, balatonvilágosi a jobb (és az öregek szerint az igazi)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ahogy vesszuk, en szegrol vegrol orulok is neki, mivel egyre kevesebbet koltok ilyen termekekre.
Pedig gyerekkorommal ellentetben most lenne is ra penz dogivel.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
+1, én a májkrémet és a cerbona müzlit fogyasztottam ezek közül, és csak megerősíteni tudom azt, amit írsz.
Mostanában ha müzlit veszek, inkább a spar-osat veszem, az még egész jó, főleg ha még az árat is nézem.
--
Don't be an Ubuntard!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni