Nótakeresés kósza emlékek nyomán

 ( nyekhere | 2013. január 19., szombat - 19:37 )

OFF:
Tüc-tüc, duc-duc, elektro, dizsi stb. kedvelők kihagyhatják...

Ma délután a zenéket böngészgettem a youtube-on (egyébként elég riktán szoktam, ahhoz képest, hogy rengeteg elfeledett dolgot találok alkalmanként), és felrémlett, hogy anno a Petőfin időnként volt kemény zenével is fogalkozó műsor(rendszeresen fel is vettem őket kazettára) Emlékeztem egy számra, de csak az énekes hangszínére, meg annyira, hogy ez a zenekar(is) inspirálóan hatott a Metallica munkásságára. Meg hogy valami fehér nőszemély lehetett a szám címe :).

Nosza, kalandra fel:
Ha hatással volt a Metallica-ra, akkor legjobb kiindulás a Garage Days (főleg a legelső EP). Diamond Head-et egyből elvetettem az ének hang miatt, de megnyugodással vettem tudomásul, hogy valamikor 1980-ban az Am I Evil egy élő felvételén a gitáros ugyanazt a cuccot használja, mint én most (Marshall JMP fej, Laney láda), és hát azon született az a riff, amiért Hetfield szerintem még ma is odaadná a fél karját, ha ő jegyezhetné, így nem járok rossz úton :). Killing Joke, Misfits a stílus miatt esett ki, de egyébként sem találtam semmi megfelelőt cím alapján: Lady of White, Lady of Ice (haaa, itt beugrott disco-s korszakomból Fancy!!! :D), Lady of Snow stb. A címmel egyébként is mellélőttem, mint kiderült.

Majd jött egy zúzós darab - The Small Hours a Holocaust-tól... mindig is kedvencem volt tömény monoton zúzása. Meghallgattam az eredetit (most először), jót mulattam a mustaines éneken. A postok között láttam egy kommentet, hogy "Holocaust + Angel Witch = Megadeth". Hmm, Angel Witch... lehet, hogy a nőszemély angyal volt? Egy próbát megér...

Első találat: Angel Witch - White Witch
A kezdő flangeres gitár egyből eszembe juttatta, hogy ez az, ezt kerestem. A címben csak picit tévedtem, a fehér stimmelt, a nő is, csak éppen banya :)

Akit érdekel a szám, itt meghallgathatja.

A fehér nő kutatásának ezzel (egyelőre) vége :)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

en a notarol a 'jo ebedhez szol a nota' c. izeben eloadott magyar notakra asszocialok. Valahogy furcsa nekem azokhoz merni (legalabbis a nota szo alapjan) ezeket a metalos orjongeseket...

Diktatorok kezikonyve

Köszi! Nem ismertem őket de nagyon bejön!

szerk.: rossz helyre, de most már marad.

------------------------------------------
"Nincs ez el**szva, csak másra lesz jó!"

Na ja, ezek sokkal mélyebbek és tartalmasabbak.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Csak neked, de ne kattints rá, ártalmas!! (a rekeszizmokra is :) Takarodsz, apakerék.. áááh!)


Ne kattints ide!

Hát ez ilyen igazi "Jó ebédhez szól a nóta" feeling.

http://radio.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=521&Itemid=137

------------------------------------------
"Nincs ez el**szva, csak másra lesz jó!"