Digispam

 ( nyekhere | 2012. április 27., péntek - 11:13 )

Naszóval, pár napja a digi.hu spam tiltólistára került.

Kellemes mellékhatás:
Egy frissítésről küldött levelemet senki sem kapta meg, és én sem kaptam semmi visszajelzést, hogy gond lenne. Aztán meg lesek a telefonban, amikor rohadtul nem azt csinálja a program, amit szeretnék. Kínomban rákérdeztem a frissítére, és akkor derült ki, hogy semmiféle levelet nem kaptak, így nem is frissítettek. (Korábban mindig mindent megcsináltak rendesen.) Van még pár fontos levelem, most azokat küldöm szét más smtp-vel.

Kínomban tesztelgettem pár dolgot, és az alábbiakat tapasztaltam:

- a gmailról kiderült, hogy ők csak késleltetnek, és 24 óránként küldenek egy tájékoztatást, hogy "esemény van" :)
- a tvnetwork (itt korábbi digi) korrekt, azonnal jön vissza a levél, hogy esemény van
- T csont nélkül megkapja
- vannak, akik szó nélkül elássák... külön köszönet!! A fontos levelek persze ezekhez mentek.

Én egyébként a tvnetwork tesztről jöttem rá, hogy mi újság (a gmail üzenet később jött, de így azt is megtudtam, hogy a tegnapi és az előtti leveleimnek sem árt utána nézni.....)

Majd 20 perces baxakodás után, amit a világ egyik LEGIDEGESÍTŐBB automata telefonos ügyfélszolgálatával kellett eltöltenem (ráadásul hibás is: "Egyes gomb,...., kettes gomb, to reach an English speaking operator, press six" :)és csend!! ) , végre egy emberi hang is megerősítette hogy már 2 napja gáz van... A weboldalon semmi sincs a közlemények és hírek között.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Koszi az infot, most mar ertem, miert nem reagalnak sehonnan, pedig van jonehany fontos levelem. En szerda reggel kuldott level ota erzem ugy, hogy valami nem OK.

Gyakori eset dzsunkaszolgaltatoknal; Unsolicited content (Spamassasin debug header miatt), eloszor atveszik, 250 OK, majd a levelet figyelmeztetes nelkul kitorlik, aztan kussolnak. Ez pedig innettol az atvevo MTA felelossege, nem?

Es a kis k...g a sajat SMTP szerverert plusz penzt kernenek :)


Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Nálad van változás? Nekem jó pár levélváltás volt azóta, bár mostanság meg mintha kicsit lassúdadabb lenne a kelleténél - de ez csak érzés, nem teszt.

Látszólag minden rendben, a "tesztleveleim" célba értek. Igazából asszem már hétfőn jó volt, de az elmúlt napokban kevesebbet voltam gépközelben.

A sebesség az nekem mindig változó volt. Van, amikor pislogni sincs időm, és végez, van amikor meg eltököl. (Digi a netszolgáltató, de a T-nél van a postafiók, és véletlenszerű, hogy a küldésnél vacakol, vagy pedig a hitelesítéskor.) Bár most a hup is lassabban jött be, mint máskor, nem tudom hogy a dns mizériának van-e valami köze a dologhoz.


Ne kattints ide!