Nyílt levél a világ webdesignereinek :)

 ( nyekhere | 2015. szeptember 27., vasárnap - 9:13 )

Én is elkezdem a vasárnapot picsogással :D

Kérek mindenkit, hogy xarja le nagy ívben a G és az F által "majdénmegmondomafrankót" és "nagyvagyokúgyisénvagyokazetalon" üzenetű design "javaslatokat", mert írtó ronda világ elé nézünk. Én legalábbis most majdnem kitettem magamból a reggelit a Fácse kilépő oldalán látható gyönyörű és igényes .png-től. Biztos van ennek a stílusnak is valami szakmai neve, de én egyszerűen csak torkon ledugott pávatollnak titulálnám...

(Tudom, én vagyok a hülye, mit keresek a Fácsén...:) )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Erre gondolsz?
http://s21.postimg.org/8f7b9vwdj/image.png

Szerintem nem olyan rossz.

Nem. Én egy kék ajtószerűségen kilibbenő férfi és női alakra gondolok. Majd feltöltöm valahova.

http://s13.postimg.org/o14ush01z/r_Lv_Ro_Vov_KTH.png

--szerk---

Szerintem olvasták a blogom, mert már nem az fogad kilépéskor.


Ne kattints ide!

Oh wow, ezt még sosem láttam. Elég fos. De legalább polkorrekt! :D

Tévedtem! Tegnap este ismét ezzel búcsúzott. Gondolom így akarják rávenni az embert, hogy sose lépjen ki :)


Ne kattints ide!

Ki kell ábrándítsalak. Design terén nem a Google és a Facebook mutatja az irányt. A Dribbble, meg a hozzá hasonló elit designközösségek tagjai ezen grafikai, vizuális ujdonságok megálmodói.

És ezeket kötelező használni? Vagy sznobizmusról van szó?


Ne kattints ide!

PHP-t sem kötelező webprogramozáskor használni, mégis a weboldalak nagy része ebben írodott. Aki ruby on rails-ben írja weboldalát az sznobizmusból teszi? Ezzel csak azt akarom mondani, hogy izlésekről, szokásokról vagy nevezzük bárhogyan felesleges vitatkozni. Természetesen véleményt formálni lehet, de az amúgy is elveszik az éterben. A webdesign trendekben pedig az a szép, hogy bárki kirobbanthatja a "forradalmat", így akár Te is magasabb körökben lobbizhatsz azért, hogy nem ez a helyes irány webdesign terén. Hozz létre behance portfoliót és kezd feltölteni az izlésednek megfelelő designokat (akár teljes Facebook redesignt) :)

Sajnos design világban ez nem így van. A hozzá használt eszköz és a megvalósítás itt nem érdekel senkit. Viszont ha te elkészítesz egy tervet, tetszhet az akár kilencvenhét embernek is a százból, akkor is rádszólhatnak, hogy ez egy elavult, pár éves design, készíts modern, letisztultat. Ez pedig a jelenlegi ocsmány trendet jelenti. Sajnos nem robbanthatja ki bárki a forradalmat, csak a már nagyonjól bejáratott, abszolút ismert emberek, de ezek is csak ezekben a szűk körben azok. Létrehozhatsz bármit, te csak a százhatvankétezredik valaki leszel a tengerben. Végülis a sok ipari webdesignernek ez kényelmes, mert nem kell annyit foglalkozni vele, egyszerűen és letisztultan gyorsan lehet dolgozgatni vele. A főnökök meg a markecosok úgy is ezt kívánják meg. Amúgy is ők döntenek.
Kedvenceimből pl. nemrég egy: Három lehetséges terv volt, az egyik inkább csak amolyan alibi. Láthatóan semmi jót nem lehetett belőle kihozni. Mégis az lett, mert volt egy olyan színű elem, ami a döntéshozó főnöknek tetszett. Aztán persze jött a szenvedés az egész elkúrt produkcióval, végül pont az az elem nem illett sehogy a képbe ami megtetszett a döntéshozónak, ami ugye ki is lett véve. Az alapjaiban szar felépítés persze nem lett túl jó, de egy hónap után már nem lehetett mit kezdeni vele. Ilyenkor természetesen a webdesignert szidják, mert ez nem olyan jó, nem így kellett volna stb, pedig ha az elején hallgattak volna rá, akkor talán... egyébként beleszólása alig van. És itt még kimaradt pár köztes elem, mint a mindenhez értő programmer, a végfelhasználó aki vördben kiválasztotta a kedvenc fontját, a 'rakjunk be még ide valami bigyót, úgyis csak öt perc' emberek stb.
(Mellékesen a facebook jelenleg már egész kiforrott és jó, másfél éve még nem így volt. Pont azt nem kellene most redesignolni.)

☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :) e