Ez is remake volt - True Lies

 ( nyekhere | 2014. június 18., szerda - 10:56 )

Mindig tanul valamit az ember :)
Mivel nem szokásom különösebben utánanézni a filmeknek, így tegnap este jöttem rá, hogy a Swarci féle True Lies is "csak egy" - igaz alaposan felturbózott - remake. A Dunán ment a Titkolt titkos ügynök nevű francia 1991-s film, amiben már a pattogó és magától minden rosszfiút kinyíró géppisztoly is benne volt :) (igazából az előzetest olvastam, és gyanúsan ismerős volt a sztori, így kiváncsiságból megnéztem, bár az elejéről lemaradtam.)

Egyébként a Running Man sztoriját is láttam már, asszem az valami olasz film volt, és a végét tekintve nem annyira happy end, inkább elgondolkodtató volt. Annyi rémlik még, hogy a showman ott is hasonló figura volt (hacsak nem ugyanaz a szinész). Most utána olvasva megtudtam, hogy egy Stephen King regény az alapötlet (amit még Richard Bachman néven adott ki). Hogy melyik film volt korábban, azt nem tudom, de most elovasva a wikit, az olasz változat jobban a könyvre épített. (ha egyáltalán olasz volt...)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ja, egyébként azt hagytam csak ki, ami miatt írtam :) - érdekes volt látni, hogy mi volt az elképzelés a lehallgató eszközök méretét és stílusát illetően 1991-ben illetve pár évvek később. Az a poloska, amit a feleségnek kellett a hotelszobában az asztal alá helyezni, egy jókora BT-s headset méretű, a táskájába szerelt nyomkövető kb. egy vasalótalp méretű valami volt :) Ehhez képest a "későbbi" poloska elfért a nyelv alatt, valamint a táskába is egy ékszernyi eszköz került.


Ne kattints ide!

A Running Man az 1983-as Le Prix du Danger című francia film újraforgatása.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Vannak hasonlóságok, de nem remake.

Az amcsik megvasarolták a jogokat, az eredeti forgatókönyvet, kicsit átpofozták, és leforgatták újra, csak erősen amerikai ízlés szerint. Mi más lenne ez, ha nem remake? Egy csomó hetvenes és nyolcvanas évek beli francia sikerfilmmel eljátszották ezt. Sorolnám őket? :-)
--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

A Running Man eredetileg egy Stephen King kisregény, amit Richard Bachman álnéven írt 1982-ben. Ez alapján készült az amerikai film.

+1. Mondjuk, en is elobb lattam a francia verziot es nagyon bejott. Utana a Runnin man eros utanerzes volt, foleg a happy end-del.

--
http://www.micros~1