Orosz–ukrán háború #10

Hozzászólások

1st

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A sokadik flame-e a  'házmester' helyettesnek.

Hiába írom megint csak azt akarod hinni amit írsz, hittel meg nem lehet vitatkozni:

https://tradingeconomics.com/commodity/natural-gas

2021 január: $2.9/MMBtu

2022 január: $3.7/MMBtu

2022 május 19: $9.1/MMBtu (jött a nyár)

2023 január: $2.5/MMBtu

2023 május 20: $2.7/MMBtu (jön a nyár)...

(tudom, Soros, Brüsszel, baloldal, háttérhatalom, ez nem az a gáz, hazudnak  és ezek permutációi...)

2022-ben tört ki a háború. A hibás EU-s döntések következtében ellátási gondok alakultak ki Európában, ami felverte az árakat. Közben részben rendeződött ez az ellátási láncok újraszervezésével és a fogyasztás redukálásával, részben szerencsénk volt az enyhe tél által.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

hibás EU-s döntések következtében ellátási gondok alakultak ki Európában

értsd: az oroszok nem szállították a szerződésben rögzített mennyiségeket - és ez nem a háborúval, nem az EU szankciókkal kezdődött, hanem korábban.

Hiába kérte Putyin, nem szállít több gázt Európába a Gazprom (2021)

szankicók és vezeték felrobbantásával kurvára nehéz szállítani

megépült NS 02 - és a németek még a háború előtt köcsögök voltak nem adták meg rá a működési engedélyt

színjáték volt:

- az volt a kifogás hogy svájci a NS 2 üzemeltető cég - erre modta a gazprom, jó átrakjuk Németországba  kb 1-2 hónap alatt lezavarták - 2022 januárban kész volt, de csak nem kapták meg a működési engedélyt..

 

egyiket se a gazprom követte el..

a baszakodást a németek kezdték (amerikai nyomásra) - hogy nem adtak működési engedélyt  nehéz ezt felfogni.

ha oroszokkal pusztán üzleti szempontok szerint kell üzletelni - ki faszt érdekel, hogy lator állam-e vagy hogy börtönbe rakják az ellenzéket ?

A kocsim megy szaúdi benzinnel, ahol burkába kényszerítik a nőket, terroristákat támogatnak, bebörtönözik a buzikat és megy olyan benzinnel is ahol az ellenzéki kap egy kis mérget vagy kiesik az ablakon -  leszarom.

De ha amerikainak kell ez a piac is egyből előjönnek ezek szempontok is csak hogy meg lehessen fúrni az üzletet. Ti bársony lelkű haladok meg be is szopjátok.

Apró zavar az erőben, hogy a németek baszakodása a működési engedéllyel az addigi bizniszt nem érintette, nem csökkentette a kereskedelem mértékét, csupán nem növelte. Az meg mint később látható volt, nem volt rossz dolog... Nem jó semmilyen körülmények között egyetlen irányba függeni bármiben is.

 

Szerk: a kiemelt sorod alapján meg vérbeli liberális kapitalista vagy, gratulálok ;)

a gazprom csinál egy k.nagy beruházást az addigi profitból és TE azt állítod: 

"addigi bizniszt nem érintette, nem csökkentette a kereskedelem mértékét, csupán nem növelte."

- a befejezetlen beruházás, hogy szerepel a főkönyvben ???

A részvényesek NEM kicsit voltak idegesek, hogy ezért lett kevesebb az osztalék, mert csináltak egy beruházást, amit úgy néz ki, hogy le lehet húzni a WC-n.

nem érintette - ja.. 

 

megjegyzés: mindenki ilyen csak álszentek..

én merek őszinte lenni és köszönöm a gratulációt.

Kockázat és bukta. Schröder nem kapott prémiumot. Az meg csak véletlen lehet, hogy Putyin eldönti hogy háború lesz, erre baszakodnak a gázzal, ára elindul fel, zseton ömlik befelé a kasszába, ami sosem elég egy háborúhoz. Ja, nem ez túlontúl logikus és kézenfekvő. Biztos nem így volt. Biztos a németek okozták, ők baszakodtak és emiatt ment fel az ár, és Putyin úgy volt vele, hogy valamit kezdeni kéne a beömlő pénzzel mert belefulladnak, mi viszi a legjobban? Megvan bazzmeg, háburú kell, akarom mondani nácitalanító különleges hadművelet. Csakis így lehetett. A németek miatt van háború, Putyin nem tehet róla. De mint tudjuk a németek mögött meg USA demokrata establishment áll. Ők okozták a háborút. Ja, ő mögöttük meg a HTH áll, nekik kellett ez a háború. Ja, ő mögöttük meg a .... Szegény Putyinka, áldozat, nem tehet róla, meg amúgy is, az ő apukája erősebb! 

Te átestél a szerepen - én nem azt mondtam, hogy Putyin ártatlan. Már Obama alatt Putyinnak már világossá vált, hogy vagy lefekszik USA-nak vagy megküzd vele.

Csak az volt a kérdés, hogy mikor és hol..

Ez harc a hatalmak közt. Putyin KGB-s nem egy muciológus. Putyin nem áldozat - ilyet nem állítottam.

Amiket írtál a saját gondolatod kivetülése: van jó és a rossz.

Szerintem mind kettő gonosz geci állat.

 

Kínaiak is tisztában vannak azzal, hogy gazdasági háborúba fognak keveredni az USA -val és Tajvant be fogják kebelezni. Valószínű, hogy tengeri blokádot fognak csinálni a sziget köré..

Igen, attól, hogy pontosítod az alap feltevés nem lesz hamis - vagyis ez egy jelentős Gasprom beruházás.

Nincs kedvem, hogy megkeressem ki van még benne a konzorciumban, de szerintem mindenkinek fájt - ezért nem értem hogy miért NEM tettek még büntető feljelentést és fordultak a biztosítóhoz.

Esteleg más úton már kártalanítottak egyes konzorciumi tagokat fű alatt?

"értsd: az oroszok nem szállították a szerződésben rögzített mennyiségeket - és ez nem a háborúval, nem az EU szankciókkal kezdődött, hanem korábban."

Az oroszok szállították a szerződött mennyiséget (tudtommal). Az EU viszont a hosszú távú szerződésekről átállt a tőzsdei kereskedésre még a 2010-es évek környékén. Az oroszok a tőzsdén eladásra felkínált mennyiséggel játszottak, nem a kisebb részt kitevő szerződéses szállításokkal. Valahol olvastam, hogy máshol a szállítások 80%-a hosszútávú szerződések alapján történik az EU meg ezt 30% környékére csökkentette.

A németek katariakkal való tárgyalása pl. ott akadt el, hogy katariak 20 évre előre akart szerződni, a németek meg csak néhány évre amíg a dekarbonizáció miatt már nem használnának gázt.

Egyébként még mindig több LNG érkezik az oroszoktól az EU-ba, mint a közelkeletről.

Egyszerűen leírhattad volna, hogy nem értesz hozzá és a kormány hazugságai vonzóak számodra. Senki meg nem szólt volna.De te azt sugalltad, jön a nyár ezért megy lefelé a gáz ára, de mint az ábra mutatja (mert ugye megnézted), hogy nincs évszakos jellemző. 

Mielőtt még belekezdesz a fennkölt védekezésbe az ábra a következőeket mutatja:

1, nincs látható szezonalitás amit sugalltál, 

2, az EU szankciók (első valamilyen szempontból kapcsolódó szankció kivetése 2022 február 28, az első energetikai szankció 2022 június eleje olaj, szó sincs gázról) annyira hatékonyak voltak, hogy már 2021 júniusában (ugye jön a nyár) elkezdett felfelé mászni. Már 8 hónappal a háború előtt illetve 1 évvel az első energetikai szankció előtt ellátási zavarokat okozott. 

3, még mindig vannak EU szankciók

Ez az EU hatékony, nem érzed magad egy hangyányit hiszékenynek?

2022-ben tört ki a háború.

2014-ben

A hibás EU-s döntések következtében ellátási gondok alakultak ki 

Butaság! A pandémia utáni megnövekedett keresletet az oroszok meglovagolták, úgy gondolták, hogy itt az ideje a gázt fegyverként használni. Felhajtották az árat már 2021-től kezdőden.

A fórumat lassan úgy kell sorszámozni, hogy évad/epizód  pl. 5/06 = 2027 június

Világos, hogy ettől tartanak.

Ezért pörgetik az ipari befektetéseket, majdnem 1 évbe telt míg a 155mm-es lövedékek gyártásáról kezdtek el szivárogni a hírek a tengerentúlról... Az biztos, hogy időt nyernek Ukrajnával.

Közben ezek még tárgyalnak róla: https://www.defensenews.com/global/europe/2023/03/02/eu-mulls-billions-…

Így nagyon nem néz ki jól egy esetleges háború.

A 444 idegében összevissza töri a sorokat, bagatellizál és wishful thinkingeskedik:

Prigozsin szerint Bahmut elesett

Akár még igaza is lehet, de ennek az év világon semmi jelentősége.

[...]

A wagner csapatainak teljesen sikerült ellenőrzésük alá vonniuk Bahmut

városát, közölte a zsoldoshadsereg tulajdonosa, Jevgenyij Prigozsin, a köztörvényes b

nözőből lett korrupt oligarchából lett háborús bűnös, Vlagyimir Putyin hol közeli, hol kevésbé közeli szövetségese.

[...]

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 05. 23., k – 08:35

Egy új jelentés szerint a német nyomozók olyan nyomokat követnek, amelyek Ukrajnát gyanúsíthatják a tavaly szeptemberi rejtélyes, az Északi Áramlat gázvezetéket ért robbantások elkövetésével.

🍿

(meglepődnék (nem), ha kiderülne, hogy ezek robbantották fel, azután, hogy minket is zsarolnak a Barátság kőolajvezeték felrobbantásával ...)

trey @ gépház

Ezt én is így látom: azt, hogy ki csinálta sosem tudjuk meg, ellenben ha a politikai szelek úgy kívánják, akkor "rá fogják bizonyítani" arra akire csak akarják. A bizonyítás módja az lesz, hogy sokszor elmondják a TV-ben meg az Interneten és akkor egy idő után a nagy többség majd elhiszi, aki meg kételkedik az hüye konteós lesz.

Hogy Zelenszkij hírbe hozása egyáltalán megjelenhetett, az talán arra jel, hogy elúnták, hogy olyan sokat kell tejelni neki. Na nem hiszem, hogy a nép eladósítása lenne a bajuk, inkább az, hogy elképzelték, hogy ha csak a felét a saját zsebükbe tehetnék...

Szerintem gazdagodik ő onnan is. Aki az idegen elé letérdel, az Orbán elé is. Másrészt ha megnézed, mit művel a közéletben a fajtája, láthatod, hogy sokszor Orbánt próbálják másolni, általában szarul. Ld. pl. Budapesti Lakógyűlés. A "haladók", "kormánykritikusok" által sokat fikázott nemzeti konzultáció mintájára létrejött kezdeményezés weboldalán a látogatót fogadó első mondat: "Védjük meg Budapestet!" :D

:)

Nem ezt kérdeztem.
Ha a milliárdokba kerülő Nemzeti Konzultáció hatékony kezdeményezés a nép véleményének megkérdezésére,
akkor a tökéletes másolatának is annak kell lennie.

Ugyan szerintem mindkettő értelmetlen faszság, de ti ugye ezt nem mondatják. 

Én egyik csoporthoz sem tartozom, de mindekettőtől elvárható, hogy saját magára nézve, saját üzeneteivel szemben legyen következetes. Ezért a kormányzatot és ellenfeleit is tetemre kell hívni. Jelen esetben karácsony és támogatói azt állították ez pénzszórás. Ennek fényében érthetetlen, hogy miközben budapest közlekedéséért koldul, miért -saját szavaival élve- szórja a pénzt demagóigára..

Nem vonom kétségbe a "haladók" elvtelenségét, de egy relatíve kicsi, és erodálható tartalékokkal bíró szavazói bázis vállán taposva érdemes lenne kifejleszteniük némi realitásérzéket, és a tisztesség mímelésének alapszintű képességét. Egyszerűen azért, mert kevesebb szavazójuk van, mint azoknak, akikkel nem értenek egyet.

:)

Amennyiben az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot, akár azonnal hozzá is láthatnak a javításhoz.

Az USA-nak semmi köze, UK-nak semmi köze, uccu neki javítsuk meg.

Igazából megbocsájtunk az ukránoknak, még fizetniük sem kell a kárért.

 

:)

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke az Ukrajna elleni orosz agressziót kommentálva azt mondta, nem számít, hogy ki támadott meg kit. Meggyőződése, hogy Ukrajna nem lesz képes megnyerni a háborút. A Kreml örülhet: a magyar kormányfő elhárította az orosz felelősséget az Ukrajna elleni agresszióért

– írta reakciójában Oleh Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője

Szerkesztve: 2023. 05. 24., sze – 14:54

Rég röhögtem az Indexen ekkorát:

Közelebb van Vlagyimir Putyin letartóztatása, mint valaha

[....]

Most figyelj!

MÁR kétMILLIÓAN ÍRTÁK ALÁ AZT A PETÍCIÓT, AMELY PUTYIN VÁD ALÁ HELYEZÉSÉT KÖVETELI.

ROTFL :D :D :D :D 

trey @ gépház

    MÁR kétMILLIÓAN ÍRTÁK ALÁ AZT A PETÍCIÓT, AMELY PUTYIN VÁD ALÁ HELYEZÉSÉT KÖVETELI.

ROTFL :D :D :D :D

putyinba keresztbe állt a xar akkor is, amikor „Az Országgyűlés megszavazta a Fidesz békepárti határozatát”.

Kb a lepkefinggal egyenértékű mindkét „munka”.

Bár az utóbbihoz 1 év kellett. De mint tudjuk, jó munkához idő kell. :D

Szerkesztve: 2023. 05. 24., sze – 19:15

Ha a köznép gyerekei továbbra is koporsóban érkeznek haza, miközben az elit gyerekei „a napon rázzák a seggüket”, ki fog törni a forradalom, mint 1917-ben - mondta az elit milliárdos tagja. Szerinte először a katonák, majd az elesettek családtagjai fognak fellázadni.

- mondja Putyin séfje

Ezt jósoltam már fél éve is: a háború végére szét fog esni az Orosz Föderáció

     0. Régi taktika, hogy úgy növeled az ázsiód, hogy feldicséred az ellenfeled.

Lásd még:

„Ma a Wagner-csoport a világ legjobb hadserege, és utána persze azt kell mondanom, hogy az orosz hadseregnek kellene következnie – hogy politikailag korrekt legyek –, de úgy gondolom, hogy az ukránok ma a világ egyik legerősebb hadserege” – jelentette ki a legjelentősebb orosz magánhadsereg vezetője.

Prigozsinnak valószínűleg politikai karrier forog a fejében, mert

  1. napi szinten tesz róla, hogy a sajtóban forogjon a neve
  2. goto 0.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 05. 24., sze – 20:27

Prigozsin:

Olyan forradalom jöhet, mint 1917-ben, kiba***ttul elveszíthetjük Oroszországot

lInk

Mediabohocok valamint a belorusz elnok. Egy masik videoban valamelyik minisztere/Duma tagja nyilatkozik hasonlot. Aztan vannak leaked emailek is az eredeti tervrol.

Ha arra akarsz kilyukadni, hogy Putin ezt valamikor direktben nyilatkozta-e arra a valasz nem.

Ha megnezzuk mit csinaltak a tamadas megkezdesekor az eleg tisztan latszik, hogy nem egy 1+ evig tarto haborura keszultek. Valami olyasmi lehetett a fejukben mint ami 2014-ben tortent.

A mézes-mázas vaskézzel irányított "haladó" közvélemény és annak egyénei röhögni kényszerülnek, amikor a gazda szükségesnek látja. Az már más kérdés, hogy a vihorászni való hülyeségeikkel miért zaklatják a ~reálisan gondolkodó embereket, akik velük ellentétben semelyik oldalt nem kívánják felszopkodni.

:)

Nincs mit csiszolgatni rajta. Az EU kétféle nézőpontból is töketlen: 1. Nem állt szándékában diplomáciai úton rendezni a helyzetet. 2. Apránként eszkalálja a konfliktust, de nincs olyan katonai ereje, amivel egy váratlan történés esetén meg tudná védeni magát.

Szerintem az EU-s országok állampolgárai nem arra adtak felhatalmazást a kormányaiknak, hogy a diplomáciai rendezés lehetőségét ignorálva háborút robbantsanak ki és támogassanak Európa területén, veszélybe sodorva az EU-t és lakosságát.

:)

Háború akkor lesz, ha Oroszországban háború üzemmódba kapcsolnak: a vállalatok állami irányítás alá kerülnek és kizárólag fegyvert ontanak, a sorozás teljes körű lesz. Ez azt jelenti, hogy a lakosság fegyvergyárakban dolgozik, aki pedig képes fegyvert fogni az fog és megy harcolni.

Ez még nem háború.

trey @ gépház

ez még a szovjet időkből maradt töketlenkedés.

Itt az a nagy kérdés, hogy tud-e fejlődni az orosz irányítás/hadsereg stb. erre 5-10 év kell - szankciók árnyékában és az új vasfüggöny mögött meg tudják-e csinálni vagy elvesznek..

Kína ezt tudja és ezért fogja segíteni az oroszokat - de ezzel ő is a vasfüggöny mögött fogja magát találni.

Az a jövő kérdése, hogy mennyire lesz erős a vasfüggöny, hogy akik őrzik USA - milyen gazdasági/katonai állapotban lesz 10-50 év múlva..

Egy ilyen fejlodeshez magat a rendszert meg a hosszu evek alatt beivodott rossz szokasokat kellene megvaltoztatniuk.

Meg mindig ott tartanak mint anno a Rakosi viccben ------> 14 malac esete. Ezert nem volt meg az x millio lejelentett egyenruha x ezer tank etc mert vagy nem is volt meg soha vagy superyachtokka transzformlava ringatoznak a milliardos udulohelyeken.

igen, ez így van - csak

- 30millió ukrajna - orosz 143millió  - vagyis, ha nem lesznek lengyel, román és más országból "önkéntesek" - vagy éppen szabadnapos NATO katona

- gazdaságilag segít: Kína, India és több ország, akik szeretnének borsot törni az USA orra alá és anyagilag is megéri.

- EU csak egy pontig fogja segíteni ukrajnát - lassan el fog jönni az a pont.

- USA 2024 elnökválasztás.

A masodik vilaghaborus csatak az egyik kedvenc temam szoval engem nem kell magas lorol oktatgatni :D Azert az megvan, hogy mar nem a Sztalini idok jarnak? Szerinted miert huzott el a verbe tobb mint egymillio fiatal a kenyszersorozaskor? A teljes mozgositast ukrajna ellen nehez eladni honvedo haborunak (igaz probalkoznak de nem nagyon megy at az uzenet) Ukrajna meg nem er annyit, hogy galyravagjanak egy egesz orszagot miatta szoval kar ilyesmirol kepzelegni.

Megpróbáltam a lényegre irányítani a fókuszt, ha már arról volt szó, hányan távoztak. Úgy látszik, az "ukránok" sem akarnak hős honvéddé válni. Pedig állítólag az könnyebb és nemesebb feladat, mint támadónak lenni. Akkora fasz vagy, hogy jakubovics távoli rokonai a Holdról is látnak, pedig a sötét oldalon bujkálnak. ;)

:)

Nem mintha az ukránok különbek lennének, nekik jobban számítana az emberélet. Bebukott Bahmutnál daráltatják le az embereiket:

Kiképzetlen ukrán katonák lehetnek Bahmutnál

Annak érdekében, hogy megőrizze a Nyugat által kiképzett és felszerelt dandárokat a várva várt ellentámadáshoz, Kijev több ízben hiányos felszereléssel ellátott, kiképzetlen katonákat vezényelt Bahmutba a The Wall Street Journal beszámolója szerint.

trey @ gépház

Állítólag küldtek oda jól kiképzetteket is, akiknek különféle csoportok szerint más-más sorsa lett:

  • az ukránok szerint tapasztalatot szerezni mentek oda, számolatlanul ölték az oroszokat, majd visszatértek a bázisukra és várják a következő parancsot
  • az oroszok szerint a többségük hősies küzdelemben meghalt
  • a realisták szerint az orosz nézőpont sokkal-sokkal közelebb van a valósághoz, mint az ukrán

:)

A germán szellem elsősorban gépek tervezésekor brillírozik, más esetekben jellemzően a romlás melegágya. A hozzászólásaid olvasásakor gyakran vagyunk ennek tanúi. Tudod (vagy sem), egy nem germán embernek nem kell X csoportba tartoznia ahhoz, hogy eljusson hozzá, X csoporthoz tartozó emberek mit gondolnak egy adott dologgal kapcsolatban. Tudom, hogy a germán übermensch nyugat- és önszopó korcs fajtádnál az van, amit a führeretek mond nektek, de a buborékotokon kívül lévő emberek viszonylag szabadon tájékozódhatnak a világról.

:)

Ez nem háború - csak olyan lövöldözős játék - bár ezt se csinálja jól az orosz hadsereg, nagyon bénák.

Az igazi háború itt Európában, az volt amikor amerika bombázta Belgrádot:

- több, mint ezer bevetés - mindent bombáztak, pár ezer civil halott.

Elérte a célját, mert Slobodan Milošević és hadserege megadta magát.

 

Háború az lenne:

vadászgépek rakétákkal megsemmisítik a légvédelmet és utána 150-200 bombázó 200x500 tonna bombát dobálna kb. két héten keresztül.

10-20ezer halott biztos lenne - de szerintem 5 nap után kapitulálna ukrajna..

És akkor lehetne tankokkal bevonulni átvenni az ország irányítását.

vadászgépek rakétákkal megsemmisítik a légvédelmet és utána 150-200 bombázó 200x500 tonna bombát dobálna kb. két héten keresztül.

Mit szívsz öreg? 40 éves szovjet technika néz farkasszemet a jóval modernebb rendszerekkel. Ami a hátránya a hibrid fegyverrendszereknek az egyben előnye is: nem azonos a sebezhetőségük. Jelenleg az ukrán hadsereg Európa legerősebbje, 60-80000 katonát képeztek ki professzionális szinten az elmúlt évben, szemben besorozott köztörvényesekkel.

Oroszok eltemették Valerij Zaluzsnijt az ukrán hadsereg főparancsnokát, pedig nagyon is él. Ennyit a ruszki propagandáról. :)

Az oroszok által emlegetett halott főparancsnok sem volt igaz éppen úgy, mint az amerikaiak által emlegetett tömegpusztító fegyverek. Jó volna, ha kevesebbet játszanád a hülyét, semmi kedvem trivialitásokról írogatni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Svédország engedélyezi ukrán pilótáknak hogy teszteljék JAS-39 Gripen vadászgépet.

Arra azért figyelnék, hogy miután felfegyverezi és kiképezi a világ az ukránokat mindennel is

Furi ez az anyagiaskodás, már csak azért is mert a "fegyverszállítás" biztosan nem szeretetből történik, hanem igen fontos gazdasági és geopolitikai érdekből.

a végén nehogy annyira erősnek érezzék magukat, hogy majd ők forduljanak ellenünk

A kétoldalú politikai kapcsolatokat úgy kell alakítani, hogy ez ne történhessen meg.

Ebben egy szem anyagiaskodás nem volt, ez kőkemény biztonságpolitika.

A kétoldalú politikai kapcsolatokat úgy kell alakítani, hogy ez ne történhessen meg.

A Zelenszkij-félékkel :D Egy idegbajos balfasszal :D Na, majd kíváncsi leszek, ha nyernek az ukránok (mert bármi is lesz a vége, ez lesz a narratíva, hiszen a nyugat nem veszíthet), majd az elszámolásnál hogyan fognak egy olyan korrupt állammal egyezkedni politikai alapon, hogy azok ne vágják be a durcát :D

trey @ gépház

Szerintem meg kőkemény gazdasági érdekek ütköznek: az oroszok meg akarják szerezni az ukrán ásványkincsek, ipari termelés, és mezőgazdasági termékek exportja felett az ellenörzést. Az EU meg szeretne továbbra is az ukrán ipari termelésre nagyban építő ellátási láncait fenntartani. Nehéziparunkat elég érzékenyen érinti az ukrán háború. Ma az ukrájnában gyártott acéltermékek behozatali nehézségei miatt kell több évet várni egy autóra. Az építőibarból is kiesett fa mint építőanyag importja. Románia és Szlovákia nem tudja pótolni az ukrán fűrészárút. Az élelmiszeripar is látványosan vergődik.

A kétoldalú politikai kapcsolatokat úgy kell alakítani, hogy ez ne történhessen meg.

Pedig simán megtörténhet, már az elején közölték, hogy ők a hadsereget a politikai érdekérvényesítésük eszközének tekintik és a jövőben használni fogják a nyomásgyakorláshoz.

Szerkesztve: 2023. 05. 26., p – 08:47

Japán is bőszen szankcionálja a ruszkikat.

Japán 78 cég és 17 magánszemély, köztük az orosz hadsereg tisztjeinek vagyonát fagyasztja be, és 80 orosz szervezetnek, például katonai vonatkozású kutatólaboratóriumoknak szóló exporttilalmat rendel el – áll a külügyminisztérium pénteki közleményében.

Japán megtiltja továbbá az építőipari és mérnöki szolgáltatások nyújtását Oroszországnak.

Lehet ők is hülyék? Pedig őket nem nevezném nyugati csicskáknak.

Szerkesztve: 2023. 05. 26., p – 12:29

Háborús szponzorrá nyilvánították a Milka és az Oreo gyártóját az ukránok

Az ukrán állami korrupcióellenes ügyészség (NAZK) Oroszország támogatójává nyilvánította a Milkát, az Oreót és egy sor másik édességmárkát birtokló Mondelez International nevű vállalatot.

 🤣🤣🤣

Innentől kezdve aki Milkát és Oreót zabál, az Putyin csicskása!!!!!

trey @ gépház

Jaj, hagyjad már ezt a rossz coping-ot!

Ha magyar vállalat (OTP) kerül fel ok nélkül, akkor az azért van mert Orbán a Putyin csicskája. Ha Milka meg az Oreo gyártója, akkor nincs itt semmi látnivaló ...

Kicsit lehetnél konzisztensebb.

trey @ gépház

 

Ha magyar vállalat (OTP) kerül fel ok nélkül, akkor az azért van mert Orbán a Putyin csicskája.

Neked valami pszichés problémád lehet. Kérlek mutasd meg, hogy mikor reagáltam így az OTP-s ügyre, arra ti vagytok túlságosan ráizgulva! Kb leszartam az OTP-s dolgot is mint az oreos dolgot. Persze ez sem biztos, hogy igaz.

Karácsony Gergely: Háborúban állunk Oroszországgal

Magyarország háborúban áll Oroszországgal - legalábbis a főpolgármester szerint. Karácsony Gergely uszító kijelentését később az ATV-nek adott interjújában is megerősítette.

[...]

A baloldali narratíva eddig csak fegyverszállítást és a magyar katonák bevetését követelte, nemrég azonban ezt kiterjesztették arra is, hogy Magyarország is részese a háborúnak.

Linkek:

Szakértők szerint veszélyes kijelentés ez annak fényében, hogy még a fegyvert szállító nyugati szövetségesek is kerülik, hogy kijelenték: harcban állnak Oroszországgal.

trey @ gépház

Szerintem az ukránokon kívül senki sem állította, hogy hadban áll az oroszokkal. Kivéve ez az agyoniskolázott. Óvatosan kell az ilyesmit kezelni, mert a főpolgármesteri székéből szeret külföldre is kurjongatni, nehogy meghallják az oroszok a faszságot és tankkal menjenek Budapestre.

trey @ gépház

Pedig haborus veszhelyzet van eleg regota :D Szoval csak leutanozta a demagogiat. Sztem jol trollkodik, mert megporget benneteket is :D

 

Amugy meg a narrativa szerint Putyin nem tamadna meg Magyarorszagot, hiszen eddig sem tamadott meg senkit. Az Ukranok magukat lovik. :D:D:D Ha meg megis akkoris csak nacikat olne meg! :D Budahazyt el is engedtek, hogy o legyen a bunbak :D

Nem keverem. Tudom, hogy ostobasag a haborus veszhelyzet :) Sztem jol trollkodik, mert 2 commenten belul mar terelesbe menekulsz :D Rendesen megporgetett, pedig te aztan fel vagy keszulve trollokra :)

Amugy a narrativa szerint Oroszorszag nem fog megtamadni minket, hiszen o csak nacikat ol. Igy max par na'cival kevesebb lenne az orszagban amugy is :D Az csak jo!