Orosz–ukrán háború #10

Hozzászólások

1st

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A sokadik flame-e a  'házmester' helyettesnek.

Hiába írom megint csak azt akarod hinni amit írsz, hittel meg nem lehet vitatkozni:

https://tradingeconomics.com/commodity/natural-gas

2021 január: $2.9/MMBtu

2022 január: $3.7/MMBtu

2022 május 19: $9.1/MMBtu (jött a nyár)

2023 január: $2.5/MMBtu

2023 május 20: $2.7/MMBtu (jön a nyár)...

(tudom, Soros, Brüsszel, baloldal, háttérhatalom, ez nem az a gáz, hazudnak  és ezek permutációi...)

2022-ben tört ki a háború. A hibás EU-s döntések következtében ellátási gondok alakultak ki Európában, ami felverte az árakat. Közben részben rendeződött ez az ellátási láncok újraszervezésével és a fogyasztás redukálásával, részben szerencsénk volt az enyhe tél által.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

hibás EU-s döntések következtében ellátási gondok alakultak ki Európában

értsd: az oroszok nem szállították a szerződésben rögzített mennyiségeket - és ez nem a háborúval, nem az EU szankciókkal kezdődött, hanem korábban.

Hiába kérte Putyin, nem szállít több gázt Európába a Gazprom (2021)

szankicók és vezeték felrobbantásával kurvára nehéz szállítani

megépült NS 02 - és a németek még a háború előtt köcsögök voltak nem adták meg rá a működési engedélyt

színjáték volt:

- az volt a kifogás hogy svájci a NS 2 üzemeltető cég - erre modta a gazprom, jó átrakjuk Németországba  kb 1-2 hónap alatt lezavarták - 2022 januárban kész volt, de csak nem kapták meg a működési engedélyt..

 

egyiket se a gazprom követte el..

For Whites Only meeting room!

2021-ben semmilyen szankció nem volt az orosz gázra, de Oroszország baszakodásai miatt a gáz ára a háromszorosára emelkedett.

Oroszország kiszámíthatlan partner, meg kell szabadulni tőle amint lehetséges. Egy latorállam.

a baszakodást a németek kezdték (amerikai nyomásra) - hogy nem adtak működési engedélyt  nehéz ezt felfogni.

ha oroszokkal pusztán üzleti szempontok szerint kell üzletelni - ki faszt érdekel, hogy lator állam-e vagy hogy börtönbe rakják az ellenzéket ?

A kocsim megy szaúdi benzinnel, ahol burkába kényszerítik a nőket, terroristákat támogatnak, bebörtönözik a buzikat és megy olyan benzinnel is ahol az ellenzéki kap egy kis mérget vagy kiesik az ablakon -  leszarom.

De ha amerikainak kell ez a piac is egyből előjönnek ezek szempontok is csak hogy meg lehessen fúrni az üzletet. Ti bársony lelkű haladok meg be is szopjátok.

For Whites Only meeting room!

Apró zavar az erőben, hogy a németek baszakodása a működési engedéllyel az addigi bizniszt nem érintette, nem csökkentette a kereskedelem mértékét, csupán nem növelte. Az meg mint később látható volt, nem volt rossz dolog... Nem jó semmilyen körülmények között egyetlen irányba függeni bármiben is.

 

Szerk: a kiemelt sorod alapján meg vérbeli liberális kapitalista vagy, gratulálok ;)

a gazprom csinál egy k.nagy beruházást az addigi profitból és TE azt állítod: 

"addigi bizniszt nem érintette, nem csökkentette a kereskedelem mértékét, csupán nem növelte."

- a befejezetlen beruházás, hogy szerepel a főkönyvben ???

A részvényesek NEM kicsit voltak idegesek, hogy ezért lett kevesebb az osztalék, mert csináltak egy beruházást, amit úgy néz ki, hogy le lehet húzni a WC-n.

nem érintette - ja.. 

 

megjegyzés: mindenki ilyen csak álszentek..

én merek őszinte lenni és köszönöm a gratulációt.

For Whites Only meeting room!

Kockázat és bukta. Schröder nem kapott prémiumot. Az meg csak véletlen lehet, hogy Putyin eldönti hogy háború lesz, erre baszakodnak a gázzal, ára elindul fel, zseton ömlik befelé a kasszába, ami sosem elég egy háborúhoz. Ja, nem ez túlontúl logikus és kézenfekvő. Biztos nem így volt. Biztos a németek okozták, ők baszakodtak és emiatt ment fel az ár, és Putyin úgy volt vele, hogy valamit kezdeni kéne a beömlő pénzzel mert belefulladnak, mi viszi a legjobban? Megvan bazzmeg, háburú kell, akarom mondani nácitalanító különleges hadművelet. Csakis így lehetett. A németek miatt van háború, Putyin nem tehet róla. De mint tudjuk a németek mögött meg USA demokrata establishment áll. Ők okozták a háborút. Ja, ő mögöttük meg a HTH áll, nekik kellett ez a háború. Ja, ő mögöttük meg a .... Szegény Putyinka, áldozat, nem tehet róla, meg amúgy is, az ő apukája erősebb! 

Te átestél a szerepen - én nem azt mondtam, hogy Putyin ártatlan. Már Obama alatt Putyinnak már világossá vált, hogy vagy lefekszik USA-nak vagy megküzd vele.

Csak az volt a kérdés, hogy mikor és hol..

Ez harc a hatalmak közt. Putyin KGB-s nem egy muciológus. Putyin nem áldozat - ilyet nem állítottam.

Amiket írtál a saját gondolatod kivetülése: van jó és a rossz.

Szerintem mind kettő gonosz geci állat.

 

Kínaiak is tisztában vannak azzal, hogy gazdasági háborúba fognak keveredni az USA -val és Tajvant be fogják kebelezni. Valószínű, hogy tengeri blokádot fognak csinálni a sziget köré..

For Whites Only meeting room!

Igen, attól, hogy pontosítod az alap feltevés nem lesz hamis - vagyis ez egy jelentős Gasprom beruházás.

Nincs kedvem, hogy megkeressem ki van még benne a konzorciumban, de szerintem mindenkinek fájt - ezért nem értem hogy miért NEM tettek még büntető feljelentést és fordultak a biztosítóhoz.

Esteleg más úton már kártalanítottak egyes konzorciumi tagokat fű alatt?

For Whites Only meeting room!

"értsd: az oroszok nem szállították a szerződésben rögzített mennyiségeket - és ez nem a háborúval, nem az EU szankciókkal kezdődött, hanem korábban."

Az oroszok szállították a szerződött mennyiséget (tudtommal). Az EU viszont a hosszú távú szerződésekről átállt a tőzsdei kereskedésre még a 2010-es évek környékén. Az oroszok a tőzsdén eladásra felkínált mennyiséggel játszottak, nem a kisebb részt kitevő szerződéses szállításokkal. Valahol olvastam, hogy máshol a szállítások 80%-a hosszútávú szerződések alapján történik az EU meg ezt 30% környékére csökkentette.

A németek katariakkal való tárgyalása pl. ott akadt el, hogy katariak 20 évre előre akart szerződni, a németek meg csak néhány évre amíg a dekarbonizáció miatt már nem használnának gázt.

Egyébként még mindig több LNG érkezik az oroszoktól az EU-ba, mint a közelkeletről.

Egyszerűen leírhattad volna, hogy nem értesz hozzá és a kormány hazugságai vonzóak számodra. Senki meg nem szólt volna.De te azt sugalltad, jön a nyár ezért megy lefelé a gáz ára, de mint az ábra mutatja (mert ugye megnézted), hogy nincs évszakos jellemző. 

Mielőtt még belekezdesz a fennkölt védekezésbe az ábra a következőeket mutatja:

1, nincs látható szezonalitás amit sugalltál, 

2, az EU szankciók (első valamilyen szempontból kapcsolódó szankció kivetése 2022 február 28, az első energetikai szankció 2022 június eleje olaj, szó sincs gázról) annyira hatékonyak voltak, hogy már 2021 júniusában (ugye jön a nyár) elkezdett felfelé mászni. Már 8 hónappal a háború előtt illetve 1 évvel az első energetikai szankció előtt ellátási zavarokat okozott. 

3, még mindig vannak EU szankciók

Ez az EU hatékony, nem érzed magad egy hangyányit hiszékenynek?

2022-ben tört ki a háború.

2014-ben

A hibás EU-s döntések következtében ellátási gondok alakultak ki 

Butaság! A pandémia utáni megnövekedett keresletet az oroszok meglovagolták, úgy gondolták, hogy itt az ideje a gázt fegyverként használni. Felhajtották az árat már 2021-től kezdőden.

A fórumat lassan úgy kell sorszámozni, hogy évad/epizód  pl. 5/06 = 2027 június

For Whites Only meeting room!

Világos, hogy ettől tartanak.

Ezért pörgetik az ipari befektetéseket, majdnem 1 évbe telt míg a 155mm-es lövedékek gyártásáról kezdtek el szivárogni a hírek a tengerentúlról... Az biztos, hogy időt nyernek Ukrajnával.

Közben ezek még tárgyalnak róla: https://www.defensenews.com/global/europe/2023/03/02/eu-mulls-billions-…

Így nagyon nem néz ki jól egy esetleges háború.

A 444 idegében összevissza töri a sorokat, bagatellizál és wishful thinkingeskedik:

Prigozsin szerint Bahmut elesett

Akár még igaza is lehet, de ennek az év világon semmi jelentősége.

[...]

A wagner csapatainak teljesen sikerült ellenőrzésük alá vonniuk Bahmut

városát, közölte a zsoldoshadsereg tulajdonosa, Jevgenyij Prigozsin, a köztörvényes b

nözőből lett korrupt oligarchából lett háborús bűnös, Vlagyimir Putyin hol közeli, hol kevésbé közeli szövetségese.

[...]

trey @ gépház

ez a bahmutt ölég hamar elvesztette fontos jellegét és jelentéktelen kisvárossá újmúltult

Ezt én is így látom: azt, hogy ki csinálta sosem tudjuk meg, ellenben ha a politikai szelek úgy kívánják, akkor "rá fogják bizonyítani" arra akire csak akarják. A bizonyítás módja az lesz, hogy sokszor elmondják a TV-ben meg az Interneten és akkor egy idő után a nagy többség majd elhiszi, aki meg kételkedik az hüye konteós lesz.

Hogy Zelenszkij hírbe hozása egyáltalán megjelenhetett, az talán arra jel, hogy elúnták, hogy olyan sokat kell tejelni neki. Na nem hiszem, hogy a nép eladósítása lenne a bajuk, inkább az, hogy elképzelték, hogy ha csak a felét a saját zsebükbe tehetnék...

Szerintem gazdagodik ő onnan is. Aki az idegen elé letérdel, az Orbán elé is. Másrészt ha megnézed, mit művel a közéletben a fajtája, láthatod, hogy sokszor Orbánt próbálják másolni, általában szarul. Ld. pl. Budapesti Lakógyűlés. A "haladók", "kormánykritikusok" által sokat fikázott nemzeti konzultáció mintájára létrejött kezdeményezés weboldalán a látogatót fogadó első mondat: "Védjük meg Budapestet!" :D

:)

Nem ezt kérdeztem.
Ha a milliárdokba kerülő Nemzeti Konzultáció hatékony kezdeményezés a nép véleményének megkérdezésére,
akkor a tökéletes másolatának is annak kell lennie.

Ugyan szerintem mindkettő értelmetlen faszság, de ti ugye ezt nem mondatják. 

Én egyik csoporthoz sem tartozom, de mindekettőtől elvárható, hogy saját magára nézve, saját üzeneteivel szemben legyen következetes. Ezért a kormányzatot és ellenfeleit is tetemre kell hívni. Jelen esetben karácsony és támogatói azt állították ez pénzszórás. Ennek fényében érthetetlen, hogy miközben budapest közlekedéséért koldul, miért -saját szavaival élve- szórja a pénzt demagóigára..

Nem vonom kétségbe a "haladók" elvtelenségét, de egy relatíve kicsi, és erodálható tartalékokkal bíró szavazói bázis vállán taposva érdemes lenne kifejleszteniük némi realitásérzéket, és a tisztesség mímelésének alapszintű képességét. Egyszerűen azért, mert kevesebb szavazójuk van, mint azoknak, akikkel nem értenek egyet.

:)

Amennyiben az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot, akár azonnal hozzá is láthatnak a javításhoz.

Az USA-nak semmi köze, UK-nak semmi köze, uccu neki javítsuk meg.

Igazából megbocsájtunk az ukránoknak, még fizetniük sem kell a kárért.

 

:)

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke az Ukrajna elleni orosz agressziót kommentálva azt mondta, nem számít, hogy ki támadott meg kit. Meggyőződése, hogy Ukrajna nem lesz képes megnyerni a háborút. A Kreml örülhet: a magyar kormányfő elhárította az orosz felelősséget az Ukrajna elleni agresszióért

– írta reakciójában Oleh Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője

Veszélyes, de semmivel sem veszályesebb, mint amikor az USA csinálja ugyanezt. Amerikai nukleáris fegyver sem csak az USA államhatárain belül létezik.

Elsősorban attól függ, kinél van az irányítás. Ha a fehéroroszországba telepített nukleáris fegyverek orosz irányítás alatt maradnak, nincs baj. Akkor van baj, ha úgy osztogatják, mint gyerekeknek a cukrot, mert akkor egy belorusz politikai pálfordulás, földindulás, akármi következtében bármi történhet, ami nem tűnik túl jó lehetőségnek.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerkesztve: 2023. 05. 24., sze – 14:54

Rég röhögtem az Indexen ekkorát:

Közelebb van Vlagyimir Putyin letartóztatása, mint valaha

[....]

Most figyelj!

MÁR kétMILLIÓAN ÍRTÁK ALÁ AZT A PETÍCIÓT, AMELY PUTYIN VÁD ALÁ HELYEZÉSÉT KÖVETELI.

ROTFL :D :D :D :D 

trey @ gépház

vágy vezérelt valóság...

avagy FB kitűző hogyan hajlítja meg a teret - hint: sehogy

Várom, hogy ezek mikor esnek pofára.

 

ellen lépés:

20millió orosz írja alá, hogy Bident kell letartóztatni..

For Whites Only meeting room!

    MÁR kétMILLIÓAN ÍRTÁK ALÁ AZT A PETÍCIÓT, AMELY PUTYIN VÁD ALÁ HELYEZÉSÉT KÖVETELI.

ROTFL :D :D :D :D

putyinba keresztbe állt a xar akkor is, amikor „Az Országgyűlés megszavazta a Fidesz békepárti határozatát”.

Kb a lepkefinggal egyenértékű mindkét „munka”.

Bár az utóbbihoz 1 év kellett. De mint tudjuk, jó munkához idő kell. :D

Szerkesztve: 2023. 05. 24., sze – 19:15

Ha a köznép gyerekei továbbra is koporsóban érkeznek haza, miközben az elit gyerekei „a napon rázzák a seggüket”, ki fog törni a forradalom, mint 1917-ben - mondta az elit milliárdos tagja. Szerinte először a katonák, majd az elesettek családtagjai fognak fellázadni.

- mondja Putyin séfje

Ezt jósoltam már fél éve is: a háború végére szét fog esni az Orosz Föderáció

     0. Régi taktika, hogy úgy növeled az ázsiód, hogy feldicséred az ellenfeled.

Lásd még:

„Ma a Wagner-csoport a világ legjobb hadserege, és utána persze azt kell mondanom, hogy az orosz hadseregnek kellene következnie – hogy politikailag korrekt legyek –, de úgy gondolom, hogy az ukránok ma a világ egyik legerősebb hadserege” – jelentette ki a legjelentősebb orosz magánhadsereg vezetője.

Prigozsinnak valószínűleg politikai karrier forog a fejében, mert

  1. napi szinten tesz róla, hogy a sajtóban forogjon a neve
  2. goto 0.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 05. 24., sze – 20:27

Prigozsin:

Olyan forradalom jöhet, mint 1917-ben, kiba***ttul elveszíthetjük Oroszországot

lInk

Mediabohocok valamint a belorusz elnok. Egy masik videoban valamelyik minisztere/Duma tagja nyilatkozik hasonlot. Aztan vannak leaked emailek is az eredeti tervrol.

Ha arra akarsz kilyukadni, hogy Putin ezt valamikor direktben nyilatkozta-e arra a valasz nem.

Ha megnezzuk mit csinaltak a tamadas megkezdesekor az eleg tisztan latszik, hogy nem egy 1+ evig tarto haborura keszultek. Valami olyasmi lehetett a fejukben mint ami 2014-ben tortent.

A mézes-mázas vaskézzel irányított "haladó" közvélemény és annak egyénei röhögni kényszerülnek, amikor a gazda szükségesnek látja. Az már más kérdés, hogy a vihorászni való hülyeségeikkel miért zaklatják a ~reálisan gondolkodó embereket, akik velük ellentétben semelyik oldalt nem kívánják felszopkodni.

:)

Nincs mit csiszolgatni rajta. Az EU kétféle nézőpontból is töketlen: 1. Nem állt szándékában diplomáciai úton rendezni a helyzetet. 2. Apránként eszkalálja a konfliktust, de nincs olyan katonai ereje, amivel egy váratlan történés esetén meg tudná védeni magát.

Szerintem az EU-s országok állampolgárai nem arra adtak felhatalmazást a kormányaiknak, hogy a diplomáciai rendezés lehetőségét ignorálva háborút robbantsanak ki és támogassanak Európa területén, veszélybe sodorva az EU-t és lakosságát.

:)

Megint álomvilágban élsz.

300 ezer hivatásos katona áll rendelkezésre a NATO keleti szárnyában, ez kizárólag a keleti szárny, nyugati és északi országok nélkül. Önmagában Lengyelországnak akkora hadserege van ami képes lenne a teljes orosz hadsereget legalábbis megállítani. De Finnország is rendelkezik 55 db F18-assal, valamint egy esetleges orosz támadás esetén váloszinűleg a 70 svéd Gripen is csatlakozna.

Ezen felül a NATO legalább három repülőgép-hordozó anyahajót állomáztat a környéken: Harry S. Truman, Charles de Gaulle, Cavour. NATO az AWACS-el és műholdakon keresztül folyamatosan pásztázza az orosz csapatmozgásokat.

Háború akkor lesz, ha Oroszországban háború üzemmódba kapcsolnak: a vállalatok állami irányítás alá kerülnek és kizárólag fegyvert ontanak, a sorozás teljes körű lesz. Ez azt jelenti, hogy a lakosság fegyvergyárakban dolgozik, aki pedig képes fegyvert fogni az fog és megy harcolni.

Ez még nem háború.

trey @ gépház

ez még a szovjet időkből maradt töketlenkedés.

Itt az a nagy kérdés, hogy tud-e fejlődni az orosz irányítás/hadsereg stb. erre 5-10 év kell - szankciók árnyékában és az új vasfüggöny mögött meg tudják-e csinálni vagy elvesznek..

Kína ezt tudja és ezért fogja segíteni az oroszokat - de ezzel ő is a vasfüggöny mögött fogja magát találni.

Az a jövő kérdése, hogy mennyire lesz erős a vasfüggöny, hogy akik őrzik USA - milyen gazdasági/katonai állapotban lesz 10-50 év múlva..

For Whites Only meeting room!

Egy ilyen fejlodeshez magat a rendszert meg a hosszu evek alatt beivodott rossz szokasokat kellene megvaltoztatniuk.

Meg mindig ott tartanak mint anno a Rakosi viccben ------> 14 malac esete. Ezert nem volt meg az x millio lejelentett egyenruha x ezer tank etc mert vagy nem is volt meg soha vagy superyachtokka transzformlava ringatoznak a milliardos udulohelyeken.

igen, ez így van - csak

- 30millió ukrajna - orosz 143millió  - vagyis, ha nem lesznek lengyel, román és más országból "önkéntesek" - vagy éppen szabadnapos NATO katona

- gazdaságilag segít: Kína, India és több ország, akik szeretnének borsot törni az USA orra alá és anyagilag is megéri.

- EU csak egy pontig fogja segíteni ukrajnát - lassan el fog jönni az a pont.

- USA 2024 elnökválasztás.

For Whites Only meeting room!

A masodik vilaghaborus csatak az egyik kedvenc temam szoval engem nem kell magas lorol oktatgatni :D Azert az megvan, hogy mar nem a Sztalini idok jarnak? Szerinted miert huzott el a verbe tobb mint egymillio fiatal a kenyszersorozaskor? A teljes mozgositast ukrajna ellen nehez eladni honvedo haborunak (igaz probalkoznak de nem nagyon megy at az uzenet) Ukrajna meg nem er annyit, hogy galyravagjanak egy egesz orszagot miatta szoval kar ilyesmirol kepzelegni.

Megpróbáltam a lényegre irányítani a fókuszt, ha már arról volt szó, hányan távoztak. Úgy látszik, az "ukránok" sem akarnak hős honvéddé válni. Pedig állítólag az könnyebb és nemesebb feladat, mint támadónak lenni. Akkora fasz vagy, hogy jakubovics távoli rokonai a Holdról is látnak, pedig a sötét oldalon bujkálnak. ;)

:)

Nem mintha az ukránok különbek lennének, nekik jobban számítana az emberélet. Bebukott Bahmutnál daráltatják le az embereiket:

Kiképzetlen ukrán katonák lehetnek Bahmutnál

Annak érdekében, hogy megőrizze a Nyugat által kiképzett és felszerelt dandárokat a várva várt ellentámadáshoz, Kijev több ízben hiányos felszereléssel ellátott, kiképzetlen katonákat vezényelt Bahmutba a The Wall Street Journal beszámolója szerint.

trey @ gépház

Állítólag küldtek oda jól kiképzetteket is, akiknek különféle csoportok szerint más-más sorsa lett:

  • az ukránok szerint tapasztalatot szerezni mentek oda, számolatlanul ölték az oroszokat, majd visszatértek a bázisukra és várják a következő parancsot
  • az oroszok szerint a többségük hősies küzdelemben meghalt
  • a realisták szerint az orosz nézőpont sokkal-sokkal közelebb van a valósághoz, mint az ukrán

:)

A germán szellem elsősorban gépek tervezésekor brillírozik, más esetekben jellemzően a romlás melegágya. A hozzászólásaid olvasásakor gyakran vagyunk ennek tanúi. Tudod (vagy sem), egy nem germán embernek nem kell X csoportba tartoznia ahhoz, hogy eljusson hozzá, X csoporthoz tartozó emberek mit gondolnak egy adott dologgal kapcsolatban. Tudom, hogy a germán übermensch nyugat- és önszopó korcs fajtádnál az van, amit a führeretek mond nektek, de a buborékotokon kívül lévő emberek viszonylag szabadon tájékozódhatnak a világról.

:)

Te jöttél elő a származásoddal. Te bújtál a felmenőid mögé, amikor többször azt a látszatot próbáltad kelteni, hogy az adott hozzászólásaim antiszemiták. Ha jól emlékszem, amikor a székely ősöddel takaróztál, akkor azt mondtad, magyarabb vagy nálam. Te vagy az, aki hazudott arról, hogy az oroszok az osztrákok/németek – s így a germán rokonaid – "jóvoltából" kerültek Magyarországra 1849-ben és a II. világháborúban (ami után sokáig nem mentek haza). Jah, az is te vagy, aki azt hazudta, hogy az oroszok 1956-ban idejöttek, miközben eleve itt voltak, hiszen a germán véreid miatt korábban már ide kellett jönniük. Ha nem hazudoznál, nem ontanád a degenerált mocskodat és nem takaróznál a felmenőiddel, akkor a viselkedésed nem lenne a távoli rokonaid tettei tükrében – is – megítélve.

:)

Én arra gondoltam, azért lenne érdemes mutatnod, mert ha a "mindenki" alatt csupán a HUP-on ~rendszeresen hozzászóló felhasználókat értjük, a "szinte mindenkinél" becslésed még akkor is lényegesen nagyobb számú felhasználót jelent, mint ahányat én valaha olyan jellegű szopással vádoltam, mint téged és általában a fajtádat.

:)

Sztem teljesen korrekt voltam. Pont ugyan annyira volt kulturalt a valaszom, mint az eredeti comment amire valaszoltam. :) A kulonbseg, hogy az enyem igazsagra epul. Tehat commentjeiben nagyon sokszor szopast vizional fuggetlenul attol, hogy mi a context. Ez pedig projekcio, ami nevelessel rogzult nala. Anyja valszeg nem tehet rola, igy marad az apja.

A fajtád "függetlent", kormánykritikust és hasonlókat játszva bármilyen kontextusban képes szemérmetlenül szopni a nyugatiak* faszát. Ha felhagytok ezzel a gyakorlattal, akkor a kapcsolódó kritikák is megszűnnek.

* most a nyugatiakét, de szerintem a hajlamotok miatt pontosabb megfogalmazás: az aktuális úrral való mély kapcsolatotokat ápoljátok

:)

Tovabbra is projekcio, amit tolsz. Itt kulfoldon/nyugaton informatikuskent nem kell szopni senkit, hogy jol megelj. Ez itt nem Magyarorszag vagy epp a putris cigany csaladod.

De sztem informatikuskent meg Magyarorszagon sem kell felszopni egy partnak sem, tehat ezert furcsa szamomra, hogy te ezt a szexualis aktust vizionalod folyamatosan egy informatikai portalon. Max fidesz/aktualis kormany felszopasbol lehet haszna az embernek, ha nevvel csinalod.

Szoval a szopas fixaciod/projekciod gyerekkori traumadbol johet csak. Meg mindig ugy gondolom, hogy apad/anyad csinalt veled valamit es azt probalod azota is feldolgozni commentekben. Ezert szivesen nyujtok neked lelki tamaszt, mint lathatod.

Az oldalra TILOS beküldeni:

  • jogosulatlanul megszerzett, illetve szerzői jogokat sértő adatokat, tartalmakat,
  • a társadalmi értékekre és az emberi méltóságra nézve sértő cikkeket, blogbejegyzéseket, hozzászólásokat, fórumtopikokat,
  • félrevezető, durván személyeskedő, trágár, pornográf, erőszakos tartalmú, törvényellenes cselekedetre felbujtó tartalmakat,
  • olyan adatokat és információkat, amelyeknek közlése a hatályos törvényekbe, jogszabályokba ütköznek.

Csak nem hagyod abba, pedig érkezett jelzés több irányból is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

locsemege meg tudja általában őrizni a higgadtságát. Én nem mindig, néha elküldöm a vitapartnert melegebb éghajlatra.

Szabályok:

- személyeskedés nincs (a hülye vagy, te meg ökör szintű beszélgetésekre nincs igény)

- témánál maradni (a másik topikban is hülyeséget írtál)

- érvelni: megpróbálni a baromság, marhaság kifejezéseket kerülni, helyette bővebben kifejteni, hogy mivel nem értesz egyet

- értelmezni, amit a másik mond (ez tényleg durva, pláne hogy 0.1s olvasás után válaszolunk zsigerből).

Megnyugtatlak, ez a hupon kb. senkinek nem megy. Nem álszentség, hanem vitakultúra része. Sültparasztok vagyunk, de igazából a kultúrálódással még nem érne a világ véget.

Ha vennéd a fáradtságot, és megnéznéd megint a bolond nevű troll tolta a "szopós" contextet elsőként!

  • a társadalmi értékekre és az emberi méltóságra nézve sértő cikkeket, blogbejegyzéseket, hozzászólásokat, fórumtopikokat,
  • félrevezető, durván személyeskedő, trágár, pornográf, erőszakos tartalmú, törvényellenes cselekedetre felbujtó tartalmakat,

Ez egy igazi gumicsont szabály, mert más helyeken simán szart rá a házmester hogy "k. anyámba" küldött el az elvtársa egy másik kőkemény radikális fórumtársa.

Jo reggelt! Ez 1 napja volt. Azota nem valaszoltam bolond szopos trollkodasara, mivel nekem nem cimzett semmi ilyet azota. De gondolom ertheto, hogy ha "bolond" burkoltan segitsegert kialt, akkor nem jelentgetek, hanem segitek neki a jovoben is. Ez igy korrekt.

Ami erdekes, hogy itt a hupon a hopihek/wokeok megsem a "haladok" ugy tunik :)

Csak olvasd el ezt. A bolond nevű troll meghonosította ezt a fajta gyalázkodó magatartást itt a fórumon, a trey nevű házmester meg áldását adta mindehez amikor valaki felemelte a sztavát ellene. A locsemege meg elmondta, hogy hát nem helyén valló a bolond nevű troll stílusa, de mivel alapvetően egyet ért vele, ezért őt ezt nem zavarja. Ha viszont más teszi ezt akkor az "gyalázat" mert ő nem azonos közhelyeket fúj. Tehát mivel a tartalom nem tetszik locsemegének, ezért a stílusba kapaszkodik bele.

A ritka pillanat amikor egyetértünk. Már én is fontolgattam mikor írta trey, hogy nem volt bejelentve, hogy hát akkor erőt kell vennem magamon, kikeresni az összeset és egy listában átnyújtani, hogy szerintem ezeket kellene törölni. A köz érdekében. Pedig totális szólásszabadság párti vagyok. Ezt a fajta korlátozást nem érzem cenzúrának. Bármilyen mondanivalót meg lehet fogalmazni ordenáréskodás nélkül is.

A közlés során a tartalomnak és a formának egyaránt lehet kifejező szerepe.

Sosem rejtettem véka alá a magyar értelmiség színvonalával kapcsolatos elégedetlenségem. Az értelmiségen belül a "haladók" különösen hitvány minőséget képviselnek.

Nem tudom, milyen ember, akinek valamilyen mértékben nem fáj azokra a magyarokra tekinteni, akiknek értékes, követhető utat kellene mutatni a társadalom valamennyi tagja számára, de helyette felelőtlenül eltékozolják saját értékeiket, vitalitásukat, idejüket.

Nekem így fáj, másnak máshogy. Megint más pedig a ribancos sírdogálás közben kurva elégedett magával és elvtársaival.

:)

>Bármilyen mondanivalót meg lehet fogalmazni ordenáréskodás nélkül is.

Látod, megmondtam! :-)

Egyet is értek egyébként, meg máskor is többnyire egy platformon érzem magam veled, de amikor hosszú szálakon át egymás ordenáré szapulása megy, azokat már jó ideje csak átlapozom. Még ha volna is értékes gyöngyszem gondolat ezekben a folyamokban, az már éri meg a kiásást számomra.

Nem vitattam, amit megmondtál, csupán kiegészítettem egy a valóságot jobban leíró egésszé. Lehet, nem kellene ilyet írnom, mert hamarosan valamelyik "haladó" azzal áll elő, hogy egymást szopkodjuk...

Szerintem a "szopás" kifejezés jól leírja, mit csinálnak azok, akiket vádolok vele. Jól közvetíti azt is, mennyire visszataszítók a cselekedeteik. Tehát nem a semmiből előpattant véletlen, ha az olvasók elhányják magukat tőle, hanem helyénvaló reakció.

:)

Kétlem, hogy értik ezeket a szavakat. Felköpködik a nekik nem tetszőkre, mert a Telexen olvasták, de számukra ezek csak az ellenségnek beállított entitások kapcsán léteznek. Látod, Putyin háborús bűnös, az amerikai elnökök és egyéb magas rangú döntéshozók meg jellemzően mind patyolat tiszták. És persze te vagy Putyin csicskája, mert felhívod az egyensúlytalanságra a figyelmet, nem pedig ők a nyugat csicskái, akik az erősebbhez dörgölőzve gerinctelenül kiszolgálják azt, kívánjon tőlük ~bármilyen irreális dolgot. Szóval, jah, írhatnám máshogy, de ez a rakás ribanc így jobban magáénak érzi.

:)

Az úgy volt, hogy amikor a magyarok megtalálták ezt a helyet, számos népcsoport élt már itt. Zsidók, þótok, jászok, avarok, palócok, székelyek (nem magyarok!) szerbek, és pl gótok. Aztán a történelem során, mindíg amikir a fajtád kinyíratta saját magát, akkor a földesueak felkerekedtek Európa sikeresebb fele felé, és ibirtokot, pénzt és előjogokat igérve mindíg idehívtak embereket. IV. Béla pl. a cigányokat...

Ez nem háború - csak olyan lövöldözős játék - bár ezt se csinálja jól az orosz hadsereg, nagyon bénák.

Az igazi háború itt Európában, az volt amikor amerika bombázta Belgrádot:

- több, mint ezer bevetés - mindent bombáztak, pár ezer civil halott.

Elérte a célját, mert Slobodan Milošević és hadserege megadta magát.

 

Háború az lenne:

vadászgépek rakétákkal megsemmisítik a légvédelmet és utána 150-200 bombázó 200x500 tonna bombát dobálna kb. két héten keresztül.

10-20ezer halott biztos lenne - de szerintem 5 nap után kapitulálna ukrajna..

És akkor lehetne tankokkal bevonulni átvenni az ország irányítását.

For Whites Only meeting room!

vadászgépek rakétákkal megsemmisítik a légvédelmet és utána 150-200 bombázó 200x500 tonna bombát dobálna kb. két héten keresztül.

Mit szívsz öreg? 40 éves szovjet technika néz farkasszemet a jóval modernebb rendszerekkel. Ami a hátránya a hibrid fegyverrendszereknek az egyben előnye is: nem azonos a sebezhetőségük. Jelenleg az ukrán hadsereg Európa legerősebbje, 60-80000 katonát képeztek ki professzionális szinten az elmúlt évben, szemben besorozott köztörvényesekkel.

a háború - vagyis a lövöldözés elején ukrajnának se patriot, se himars rendszere nem volt - ezeket most kapta..

Egyébként nem megnyugtató, hogy egy terrorista országot így felfegyvereznek és kiképeznek.

For Whites Only meeting room!

Minap a főnid (Putyin) egy 400 éves térképen magyarázta hogy nincs is Ukrajna, amin azért öles betükkel ott volt a mai Ukrajna területe fölött, "Ukrajna". Igaz hogy latin bötükkel volt ráírva, no de akkor is!

Jelenleg az ukrán hadsereg Európa legerősebbje, 60-80000 katonát képeztek ki professzionális szinten az elmúlt évben, szemben besorozott köztörvényesekkel.

Lengyelországnak van 160 ezer aktív katonája, 200 ezer tartalékos. Most is egy nagyságrenddel több modern tankja, mint amit Ukrajna kapott (és még egy nagyságrenddel több szállitás alatt). 48 db F16 + 40 ruszki repülője (32 db F35 és 40 db koreai T50 szállitás alatt). Egy rakat HIMARS-ot is rendeltek, a legnagyobb ható sugarú rakétákkal. Jelenleg Közép Európában ők a legerősebbek, de Nyugat - Európában vannak ennél nagyobb haderők. 
Ukrán hadsereg alapvetően még mindig nagyon elavult.

Oroszország láthatóan nem akar totális háborút indítani Ukrajna ellen. Kijev stratégia bombázása bejárná a világot és könnyen lehet hogy alapvetően befolyásolná Kína hozzáállását a konfliktushoz. Vagy éppen a NATO egy oroszok nélküli ENSZ BT határozatra hivatkozva légtérzár alá vonná Ukrajnát.

Légtérzár a háború végét, vagy legalábbis befagyását jelentené. Szövetségesek abszolút légifölényben vannak negyedik és ötödik generációs harci repülőkben, oroszok nyilván nem akarnák elveszíteni a maradék modern repülőiket, így kizárólag szárazföldi akciókat tudnának kezdeményezni.

Részedről pedig csak a szokásos terelés, személyeskedés érvek nélkül.

Amit te csinálsz az vajon mi? Rohadt unalmas már, hogy amikor háború van, akkor katonai stratégákká, amikor foci van akkor focistákká, amikor meg F1 van, akkor mindenki konstruktörnek állítja be magát... Te meg valamiféle "minden lében kanál" vagy mert mindenhez is hozzászólsz!

Miközben te is így teszel. Ha nem így lenne, nem futottunk volna össze ebben a topikban. Döntsd el, hogy a véleményalkotás normális dolog-e, vagy sem. Bármi is a döntésed, vedd észre, hogy te is éppen úgy gyakorlod, ahogyan azok, akikkel nem értesz egyet.

Utána már csak azt kell eldöntened, hogy a veled egyet nem értők hülyék és te is, vagy veled minden rendben van, ahogyan a veled egyet nem értőkkel is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerintem nem. Ezt írtad:

Na megint egy katonai stratéga! Még jó hogy itt van, és nem a hadügyben. :)

Itt az orosz légvédelemről esett szó, illetve az esetleges légtérzár gondolatáról. Nem a témához szóltál, hanem minősítetted a hozzászólót. Van érdemi gondolatod arról, mennyiben lenne jó ötlet egy NATO légtérzár által nyiltan kirobbantani a harmadik világháborút? Esetleg néhány észrevétel az S-400-asokról?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egyet is értenék ezzel, DE:

- az orosz katonai (vagy bármilyen rendszer) nagyban függ az emberi tényezőtől:

- lásd Csernobil vagy Moszkva cirkáló esete pl, azért süllyedt el, mert NEM volt bekapcsolva a radar védelmi rendszere és neptun rakéta eltalálta - igaz amerika felderítés adta meg a koordinátákat a neptun célra vezető rendszere csak 10-20km -re működik, vagyis az indítás pillanatában csak koordináták alapján 110kmről vakon lett indítva. Ha felderítés és a rakéta indítása közt el tudta volna hagyni a veszélyes térséget. A Moszkvának érzékelnie kellett volna a felderítő drónt illetve a felderítő repülöt és random irányba elhúzni onnét.. 10-20 egyszerre kilőtt neptun rakétát is le tudott volna szedni a védelmi rendszere, ha be van kapcsolva.

Csak azért írtam le ezt, mert látszik, hogy hiába van orosz kezében a technika - addig amig öreg, korrupt alkoholista tábornokok vezényelnek bármi megtörténhet.

For Whites Only meeting room!

Moszkva cirkáló esete pl, azért süllyedt el, mert NEM volt bekapcsolva a radar védelmi rendszere

valószínűleg azért mert

  • egy rakat amerikai drón volt a környéken
  • nem gondolták, hogy ilyen szintű információ megosztás megy az ukránok felé. (főleg, jogy minden ilyesmit tagadtak/tagadnak..)

háborúban NEM játszik az, hogy "én azt hittem" - mikor veszik már észre az oroszok, hogy háborúban vannak ?

igen, több drón volt - mit gondoltak halakat keresnek ??

Gyorsan megszületett a döntés US Army főparancsnokságán, hogy átadják a koordinátákat - ukránok meg nem haboztak indították. Nagyon meglepődtek, hogy az ukránoknak sikerült kilőni a Moszkvát úgy, hogy végül vontatás közben elsüllyedt. Ja még annyit, hogy nem működött a hajó saját tűzoltó rendszere sem, nagyon sokan bent égtek.

A Kercsi-szorosi hidat se tudták volna nagy valószínűséggel felrobbantani, ha még van Moszkva és végzi a dolgát.

For Whites Only meeting room!

egy polgárháborúban nincs jó fiú és rossz.

De igen, a szerbek nem éppen demokratikus eszközökhöz nyúltak..

Nagyon nagy 'gazdagsági' eltérés volt a Jugoszlávia területén a horvát és a szerb területek közt erre könnyen ráépült a szerb nacionalizmus..

A bosnyákok meg csak útban voltak - a tenger felé - meg hát muzulmánok..

Koszovót viszont nem fogják engedni - lehet, hogy EU csatlakozást is beáldozzák és nekimennek..

Nem annyira népszerű az EU a fiatalok körében sem.

Ez már nem az az EU, ami 2004-ben volt.

For Whites Only meeting room!

ENSZ != NATO. Másfelől annyi történt, hogy nyugati érdekszférába vonta az Egyesült Államok, s teszi ezt mindennel szembe menve, annak ellenére, hogy az északi területeket többségében szerbek lakják. A mostani cirkusz erről szól. Katonák támadnak a fegyvertelen, legfeljebb köveket és botokat használó lakosságra.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Melyik nép akaratát?
 

NATO katonákról beszéltem Koszovóban

Mivel az ENSZ nem rendelkezik önálló haderővel, Koszovóban müködő KFOR békefentartók a NATO irányitása alatt állnak, de az ENSZ Biztonsági Tanácsának 1244. számú határozata alapján működnek. Az érintett feleken kivül ezt Oroszország is jóvá hagyta.

Melyik nép akaratát?

A szerbét.

Egyébként melyik szomáliai agysebészjelölt csinálta ezt a térképet? Jobb alsó sarokban. Gumó: 5 - 14 %, kisebb gumó: > 0 - 4 %. WTF? És akkor azon ne is merengjünk hosszasan el, hogy a range-ből hiányoznak egy százalékpontos intervallumok, mert csak.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

pontosítanék:

van 3-4 megye/járás - ahol épp a szerbek vannak 90% feletti arányban - csak itt vannak "problémák"

- az hogy ki rajzota a határokat ez jó kérdés

- ahol többségben vannak a szerbek miért szívatják őket az albánok ? vagy a szerbek rájátszanak ?

Mennyire vallási eredetű a probléma? muzulmán <> szerb ortodox

For Whites Only meeting room!

- az hogy ki rajzota a határokat ez jó kérdés

- ahol többségben vannak a szerbek miért szívatják őket az albánok ? vagy a szerbek rájátszanak ?

Pontosan. Ahol nem érik el az albánok egy választáson a 4%ot ott el kéne gondolkozni azon, hogy arrébb kéne tenni a határt. 

The crisis dates back to April when Kosovo Serbs boycotted local elections, allowing ethnic Albanians to take control of local councils with a turnout of less than four per cent.

Both the EU and US have criticised the Kosovan authorities for destabilising the situation in north Kosovo, and warned against any actions that could inflame ethnic tensions there.

https://www.bbc.com/news/world-europe-65748024

Mennyire vallási eredetű a probléma? 

Semennyire, ez max takaró. Régóta meglevő feszültség ami nem lett soha rendezve, állandósult konfliktus ami mint egy vulkán épp nem volt aktív, de bármikor kirobbanhat. Ezeket csak úgy lehet nyugvópontra helyezni, ha a lakosság többsége nyugton van: onnantól lesz benne ön-szabályozás; a többség lekussolja a heveskedőket. 

- ahol többségben vannak a szerbek miért szívatják őket az albánok ? vagy a szerbek rájátszanak ?

Utána néztél, hogy a mostani szerb tüntetéseket mivel indokolják?

Szerbek nem voltak hajlandóak elmenni a helyhatósági választásokra ott, ahol egyébként többségben vannak.
Aminek az lett az eredménye hogy albán polgármestereket választottak, amit viszont a szerbek nem fogadnak el.

Nehéz erre azt mondani, hogy nem mesterségesen szított indulat.

Milyen emberi kvalitásokkal rendelkezik az a polgármester-jelölt, aki ilyen körülmények között legitimnek tartja a választás eredményét, és nem a város lakói számára elfogadható megoldást keresi, hanem az indulatok szítása érdekében be akar ülni a polgármesteri székbe? Az átrajzolt választókerületek vagy Borkai miatt nagyon sírt a fajtád, de egy egyértelműen tisztességtelen helyzetben úgy játsszátok az ártatlant, mint egy halva született csecsemő.

:)

Tassadar ezt írta:

a NATO egy oroszok nélküli ENSZ BT határozatra hivatkozva

Amit te írsz, az az USA magánakciója volt, hiszen nem volt ENSZ felhatalmazás hozzá. Most is legfeljebb így lehetne, de azt ne keverjük össze semmiféle ENSZ BT határozattal, mert nem az.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

ENSZ egy sóhivatal lett - nem így kellett volna történnie.

Hogy most ki kezdte:

- oroszok "világhatalmi" törekvései, vagy az USA oroszok bekerítése a NATO-val - ez most mind1.

Az oroszok lenézése már része a polgárok kondicionálásának, hogy ha háború lesz -- akkor NE, mint népre emberekre gondoljanak, hanem Putyin, mint diktátor elpusztítására.

Így esett meg, hogy egy amerikai képviselő ilyet mondott:

"... oroszok meggyilkolása jó befektetés" - ez hívják népírtásnak. Ide jutott a világ FB és a media sikeresen szórta az orosz gyűlölet magjait.

For Whites Only meeting room!

Persze, csak ha nem tartják a szerződéseket, az annyit is ér. Veszélyes precedens, de nézzük a jó oldalát. Mi is alkalmazhatjuk a cherry picket, és a nekünk nem tetsző nemzetközi vagy európai bírósági határozatokon egyszerűen átlépünk. Lesz hozzá jogalapunk.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Leírta, hogy azért magas nálumk az infláció, mert lényegesen befolyásosabb államoknak nem tetszik az általunk megvalósított politika. Tehát az erősebb kutya érvényesül. Magam is ezt írtam, hogy itt nem jogról, demokráciáról, népfelség elvéről van szó, hanem az erősebb kutya gyakorlatáról, amelyet eddig is tudtunk, de leírta ezt olyan valaki, aki egészen más világlátással rendelkezik, mint én.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem. Ha van egy szerződés, akkor az szó szerint igaz, vagy az egész nem ér semmit. Nincs olyan, hogy a szerződésben egyhangú döntéshozatal van, amit azért úgy kell érteni, hogy illik ugyanúgy szavazni, ahogyan a nagy entitások.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Oroszok eltemették Valerij Zaluzsnijt az ukrán hadsereg főparancsnokát, pedig nagyon is él. Ennyit a ruszki propagandáról. :)

Érdekes én régebben kék szemű képeket láttam róla. De lehet, hogy azok voltak hamisak? :)

https://www.google.com/search?q=Valerij+Zaluzsnij&source=lnms&tbm=isch&…

Bár nem kell olyan messzire menni, hogy az oroszok intézték el, Zelenszkijnek is már útban kezdett lenni.

De az is lehet, hogy valóban él még.

Nem ülnék fel egyik oldal szponzorált híreinek sem.

Legalább amit linkelsz olvasd el:

 

2020. szeptember elején már azzal vádolta Zelenszkijt, hogy szemet huny a korrupció felett, és azt mondta, hogy a pártjának bizonyos képviselői elfelejtették, hogy „miért és hogyan kerültek oda, ahova”. Nem sokkal később a párt kizárta a képviselői csoportjából Leroszt, a parlamenti mandátumát azonban megtarthatta független képviselőként. 

2021 őszére a konfliktus annyira elmérgesedett, hogy – mint akkor megírtuk –Lerosz az ország „legfőbb árulójának” nevezte Zelenszkijt,

Svédország engedélyezi ukrán pilótáknak hogy teszteljék JAS-39 Gripen vadászgépet.

Arra azért figyelnék, hogy miután felfegyverezi és kiképezi a világ az ukránokat mindennel is

Furi ez az anyagiaskodás, már csak azért is mert a "fegyverszállítás" biztosan nem szeretetből történik, hanem igen fontos gazdasági és geopolitikai érdekből.

a végén nehogy annyira erősnek érezzék magukat, hogy majd ők forduljanak ellenünk

A kétoldalú politikai kapcsolatokat úgy kell alakítani, hogy ez ne történhessen meg.

Ebben egy szem anyagiaskodás nem volt, ez kőkemény biztonságpolitika.

A kétoldalú politikai kapcsolatokat úgy kell alakítani, hogy ez ne történhessen meg.

A Zelenszkij-félékkel :D Egy idegbajos balfasszal :D Na, majd kíváncsi leszek, ha nyernek az ukránok (mert bármi is lesz a vége, ez lesz a narratíva, hiszen a nyugat nem veszíthet), majd az elszámolásnál hogyan fognak egy olyan korrupt állammal egyezkedni politikai alapon, hogy azok ne vágják be a durcát :D

trey @ gépház

Szerintem meg kőkemény gazdasági érdekek ütköznek: az oroszok meg akarják szerezni az ukrán ásványkincsek, ipari termelés, és mezőgazdasági termékek exportja felett az ellenörzést. Az EU meg szeretne továbbra is az ukrán ipari termelésre nagyban építő ellátási láncait fenntartani. Nehéziparunkat elég érzékenyen érinti az ukrán háború. Ma az ukrájnában gyártott acéltermékek behozatali nehézségei miatt kell több évet várni egy autóra. Az építőibarból is kiesett fa mint építőanyag importja. Románia és Szlovákia nem tudja pótolni az ukrán fűrészárút. Az élelmiszeripar is látványosan vergődik.

A kétoldalú politikai kapcsolatokat úgy kell alakítani, hogy ez ne történhessen meg.

Pedig simán megtörténhet, már az elején közölték, hogy ők a hadsereget a politikai érdekérvényesítésük eszközének tekintik és a jövőben használni fogják a nyomásgyakorláshoz.

Szerkesztve: 2023. 05. 26., p – 08:47

Japán is bőszen szankcionálja a ruszkikat.

Japán 78 cég és 17 magánszemély, köztük az orosz hadsereg tisztjeinek vagyonát fagyasztja be, és 80 orosz szervezetnek, például katonai vonatkozású kutatólaboratóriumoknak szóló exporttilalmat rendel el – áll a külügyminisztérium pénteki közleményében.

Japán megtiltja továbbá az építőipari és mérnöki szolgáltatások nyújtását Oroszországnak.

Lehet ők is hülyék? Pedig őket nem nevezném nyugati csicskáknak.

Szerkesztve: 2023. 05. 26., p – 12:29

Háborús szponzorrá nyilvánították a Milka és az Oreo gyártóját az ukránok

Az ukrán állami korrupcióellenes ügyészség (NAZK) Oroszország támogatójává nyilvánította a Milkát, az Oreót és egy sor másik édességmárkát birtokló Mondelez International nevű vállalatot.

 🤣🤣🤣

Innentől kezdve aki Milkát és Oreót zabál, az Putyin csicskása!!!!!

trey @ gépház

Jaj, hagyjad már ezt a rossz coping-ot!

Ha magyar vállalat (OTP) kerül fel ok nélkül, akkor az azért van mert Orbán a Putyin csicskája. Ha Milka meg az Oreo gyártója, akkor nincs itt semmi látnivaló ...

Kicsit lehetnél konzisztensebb.

trey @ gépház

 

Ha magyar vállalat (OTP) kerül fel ok nélkül, akkor az azért van mert Orbán a Putyin csicskája.

Neked valami pszichés problémád lehet. Kérlek mutasd meg, hogy mikor reagáltam így az OTP-s ügyre, arra ti vagytok túlságosan ráizgulva! Kb leszartam az OTP-s dolgot is mint az oreos dolgot. Persze ez sem biztos, hogy igaz.

Karácsony Gergely: Háborúban állunk Oroszországgal

Magyarország háborúban áll Oroszországgal - legalábbis a főpolgármester szerint. Karácsony Gergely uszító kijelentését később az ATV-nek adott interjújában is megerősítette.

[...]

A baloldali narratíva eddig csak fegyverszállítást és a magyar katonák bevetését követelte, nemrég azonban ezt kiterjesztették arra is, hogy Magyarország is részese a háborúnak.

Linkek:

Szakértők szerint veszélyes kijelentés ez annak fényében, hogy még a fegyvert szállító nyugati szövetségesek is kerülik, hogy kijelenték: harcban állnak Oroszországgal.

trey @ gépház

Szerintem az ukránokon kívül senki sem állította, hogy hadban áll az oroszokkal. Kivéve ez az agyoniskolázott. Óvatosan kell az ilyesmit kezelni, mert a főpolgármesteri székéből szeret külföldre is kurjongatni, nehogy meghallják az oroszok a faszságot és tankkal menjenek Budapestre.

trey @ gépház

Pedig haborus veszhelyzet van eleg regota :D Szoval csak leutanozta a demagogiat. Sztem jol trollkodik, mert megporget benneteket is :D

 

Amugy meg a narrativa szerint Putyin nem tamadna meg Magyarorszagot, hiszen eddig sem tamadott meg senkit. Az Ukranok magukat lovik. :D:D:D Ha meg megis akkoris csak nacikat olne meg! :D Budahazyt el is engedtek, hogy o legyen a bunbak :D

Nem keverem. Tudom, hogy ostobasag a haborus veszhelyzet :) Sztem jol trollkodik, mert 2 commenten belul mar terelesbe menekulsz :D Rendesen megporgetett, pedig te aztan fel vagy keszulve trollokra :)

Amugy a narrativa szerint Oroszorszag nem fog megtamadni minket, hiszen o csak nacikat ol. Igy max par na'cival kevesebb lenne az orszagban amugy is :D Az csak jo!

Egyszerre milyen PC lett itt minden

Pont, hogy a (neo)kommunista-k mániája a "politikailag korrekt" magyarul a tényszerű hazugságok terjesztése. Ezzel szemben a világos, egyértelmű valóság; tények tisztázása áll.

A probléma az, hogy undorító módon stikában nekiálltak NATO infrastruktúrákat bevonni a háborúba: a közvélemény teljes kizárásával. így egyértelműen  nem jelenthető már ki, hogy a NATO nincs benne szervezetileg háborúban: de hivatalos álláspontként persze mindenki hangoztatja, mert ennek ellentéte atomhatalmak egymással való háborúját jelenti amire azért annyira senki se vágyik: legalábbis nehezen tudom elképzelni, hogy lakossági támogatottsága lenne ennek az EU-ban.

utcai harcos minielnök

A szemkilövetősre gondolsz?

Értem én, hogy nem érted, hogy mekkora veszély van abban

Saját magadról nyilatkozz, azt, hogy mit értek és mit nem értek azt csak én tudom. Továbbra se ismered a gondolataimat, IQ-m és korlátoltságom :): Saját magadról nyilatkozz.

mekkora veszély van abban, hogy Oroszország bekebelezi a szomszédait.

Mekkora? Mondjad, konkrétan mekkora veszély van.. ..mondj valami konkrétumot üres utalgatások helyett.

https://www.citatum.hu/kepek/idezetek/5238.jpg

  • Az USA jóval több országot támadott meg jogtalanul, ebből adódóan szerinted jelenleg reális félelem, hogy letámadják MO-t?
  • Az USA most is ellátja bőven hadianyaggal pl a szaudiakat akik arra használják, hogy yement gyilkolják. Szerinted nem veszélyes ez? Mit kellene tenni ellene?

- Oroszország esetén lényegében a vezetőn múlik hogy kivel viselnek háborút, USA esetén ennél sokkal szélesebb a köre azoknak, akiknek hatása van a külpolitika alakulására. Ez jóval nagyobb biztonságot jelent.

- A mostani viszonylagos jólétünket és biztonságunkat annak köszönhetjük hogy az USA érdekszfrérájába tartozunk. Voltunk már Oroszország érdekszférájában is, az más minőségű kapcsolatot jelentett.

Ha csak az USA-n múlna, már rég kinn lövöldöznél Ukrajnában egy lövészárokban. Ezt a biztonságot kapnád tőlük.

Tárgyalgatnak róla, hogy a fogyatkozó ukránokat Kelet-Európából kellene pótolni.

A hülyének is megéri, nem is értem, miért nem ugranak rá a magyarok azonnal.

USA esetén ennél sokkal szélesebb a köre azoknak, akiknek hatása van a külpolitika alakulására. Ez jóval nagyobb biztonságot jelent.

Nem igaz:

  • az oroszoknál az egyszemélyi vezető személyes ambícióin és az őt hatalomban tartókon múlik, hogy mit tehet és mit nem (és mindenki mögött áll valaki aki alkalmas pillanatban ledöfi)
  • az USA-ban a fegyver lobbi, pmc-k stb.  (military industrial complex) vezérli, hogy időről időre teljesen mindegy hogy hol de legyen valamilyen konfliktus. Az tény, hogy általában olyan helyeken szoktak háborúzni, ahol nincsenek saját hosszú távú nagy értékű befektetéseik: ebből a szempontból pl nem érdekük szokványos nyílt háborút vívniuk pl Európa közepén vagy pláne a nyugati sarkában. De ha a líbiai, szíriai zavarkeltést és az általa generált nyomorúságot, majd abból fakadó migrációt nézed: ez váltotta ki a migrációs válságot és destabilizálta európa legprospelább gazdaságait stratégiai szinten, hosszútávon.

A mostani viszonylagos jólétünket és biztonságunkat annak köszönhetjük hogy az USA érdekszfrérájába tartozunk.

Nem. Annak köszönhetjük, hogy máshol vívták a háborúikat és annak hatásai csak ritkán értek el ide. Az USA érdekszférájába tartozáshoz tartozott az ország kirablása is. Az USA-nak köszönhejtük Jalta-t is. Ne tartsd őket többre mint amik.

Voltunk már Oroszország érdekszférájában is, az más minőségű kapcsolatot jelentett.

Benne vagyunk most is, csak kiegyensúlyzottabbá vált a viszony: korábban volt olyan helyzet, hogy kizárólagos orosz fennhatóság alatt voltunk. Most vannak itt mindenféle nagy(pénzű&hatalmú) játékosok: Amerikaiak, kínaiak, oroszok, zsidók. Arab befektetők meglepő(?) módon alig. Amíg elsősorban pénzzel csatároznak addig leginkább hipp-hopp felemelkedő és eltűnő cégeken, munkahelyeken látod, hogy azért zajlanak kemény meccsek. Meg persze szabályozási szinten látszanak az egyértelmű kiszorítási kísérletek és azok nevetséges fedő story-jai.

Saját magadról nyilatkozz, azt, hogy mit értek és mit nem értek azt csak én tudom

Én csak az alapján tudok véleményt írni, amit ide írsz. Mint például ebben a hozzászólásban is:

Mekkora? Mondjad, konkrétan mekkora veszély van.. ..mondj valami konkrétumot üres utalgatások helyett.

Konkrétan Putyin 2008 óta azt teszteli meddig mehet el anélkül, hogy bárki rákoppintana az orrára. Láttunk már ilyet a történelemben. Nem öregedett jól.

Ha meg kívánnám is veled osztani a világképem, nem hiszem hogy sokat számítana. A realitást soha nem onnan vizsgáljuk ahol vagyunk, hanem hol voltunk, hogy jutottunk idáig, és hogy mi történik ha teszünk vagy nem teszünk valamit. Ismétlem, nem zavar, hogy nem érted vagy nem akarod érteni, a dolog ettől függetlenül létezik, hogy neked mi a "véleményed". 

Ha meg kívánnám is veled osztani a világképem

Azt hittem evidencia, hogy egy fórumon az emberek eszmét cserélnek, azért járnak oda. Neked más a célod a jelenléttel?

nem hiszem hogy sokat számítana

Így lebecsülöld a saját gondolataidat? Miért? Minden koherens és logikus érvrendszer értékes.

A realitást soha nem onnan vizsgáljuk ahol vagyunk, hanem hol voltunk, hogy jutottunk idáig, és hogy mi történik ha teszünk vagy nem teszünk valamit. Ismétlem, nem zavar, hogy nem érted vagy nem akarod érteni, a dolog ettől függetlenül létezik, hogy neked mi a "véleményed". 

Írtál egy hosszú összetett mondatot amivel nem mondtál semmit.

Oroszország szeretné addig növelni az érdekkörét *eszközökben nem válogatva* ameddig azt lehetséges.  Az ukrán helyzet lezárása után, ha ez neki megfelelt jön pár olyan ország ami puffer és még nem a NATO része, majd kiprovokált háború egy NATO országgal. Mellette folyamatos politikai zavarkeltés, mint ahogy az pl Magyarországon is zajlik 15 éve,  annak érdekében, hogy a társadalmat tudatosan saját érdekei ellen hangolja. 

Az EU-hoz azért csatlakoztunk mert szinte senkinek nem állt nehezére belátni, hogy Európa közepén erős gazdasági kapcsolatokkal csak és kizárólag európai integráció (csatlakozni az EU-hoz) lehet a válasz. 

Ez azóta sem változott, csak néhány szerencsétlen balfasz politikus nem tud máshogy érvényesülni (Orbán Viktor és körei) csak olyan mód, ha ellenzékben láttatják a szerepüket és az általuk elkövetett balfaszságokért valakit lehet okolni. Erre épít rá az orosz propaganda. 

A Nemzetek Európájához csatlakoztunk, nem az Európai Egyesült Államokhoz.

 

Tudod vannak, akik még emlékeznek arra az időszakra, amikor az EU bukott politikus recyclingként üzemelt, mert az államok kiszervezték a hülyéket, hogy otthon ne okozzanak gondot.

Ehhez a szervezethez csatlakoztunk. Nemzetállamok otthon, meg idióta bürokraták Brüsszelben. Pechünkre Európai Szovjetunió lett belőle és lassan a kiszervezett idióták átvették az irányítást a nemzetek felett.

> a független államok szövetsége helyett

Az más, olyan van Afrikában és Amerikában. Jahogy még soha semmit sem hallottál ezekről, hogy valamit csináltak volna? Hát annak is megvan az oka.

https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Afrikai_Uni%C3%B3

https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Amerikai_%C3%81llamok_Szervezete

Az más

Nem más :). Az EU-nak független tagállamai vannak, semmiféle szó nincs az egyesek által vágyott ESZU-ról még a Lisszabon-i szerződésben sem (FYI a csatlakozáskor pedig az azt megelőző elvek alapján döntöttek a magyar állampolgárok). A delegált jogkörök arra hivatottak, hogy az együttműködést össze lehessen hangolni. A probléma az, hogy megpróbálnak suttyomban át nem adott jogkörökben eljárni, ami botrány: aztán arra hivatkozni, hogy végülis ha már úgyis eljártak x-y-z ügyben akkor.. ..menjenek a francba. undorító. Jogállamiság a fenéket.

Nincs Európai Egyesült Államok. Ugyanúgy nemzetállami hatáskör a bel, kül, monetáris (nem EUR övezeti tagok számára), fiskális és kulturális poltikai. Minden tagállam nyelve az Európai Unió hivatalos nyelve.

Ebben a szövetségi rendszerben Magyarország súlya sokkal nagyobb, mint amit egyébként lakossága száma és gazdasági teljesítménye alapján járna neki.

A szabad piac működéshez szükséges jogi garanciák kötelezőek mindenki számára, ahogyan azok voltak Maastricht esetén is.

A szabad piac működéshez szükséges jogi garanciák

Oké, de az egyetemek fenntartói összetételének pl ehhez semmi köze.

Korrupció pedig van az EU minden államában, MO-n se nem jobb se nem rosszabb a helyzet ezen a téren mint bárhol máshol. Az a kisded játék ami évek óta folyik politikai természetű, nem arról szól mint amiről beszélnek.

Oké, de az egyetemek fenntartói összetételének pl ehhez semmi köze.

Valamit kifelejtettem: az EU-s transzferek elköltésének módját valóban nyomon követi és számon kéri az EU. Az egyetemek kapcsán is erről van szó.

De ez sem kötelező: dönthet úgy Magyarország hogy a saját berendezkedés fontosabb, mint az Uniós támogatások.

Nem akarnak beleszólni, dönthetsz úgy hogy nem kérsz az Uniós támogatásokból, ez esetben nem kell megfelelned a követelményeknek. Az egyetemek vezetési struktúrája  mögött is azt gondolják, hogy az Uniós támogatások elköltésére ez nem hatékony berendezkedés.

Nem akarok belemenni abba hogy Németországban és Ausztriában hogyan vezetik az egyetemeket, ez túl összetett kérdés.

Nem akarnak beleszólni, dönthetsz úgy hogy nem kérsz az Uniós támogatásokból, ez esetben nem kell megfelelned a követelményeknek.

Ne marháskodj. Ugyanolyan összetétel egy osztrák egyetemen nem jelent problémát és minden támogatás megy mint a karikacsapás.

Ha a kancellári rendszerbe akadnának bele még érteném is őket, mert az gyakorlatilag az egyetemi autonómia felszámolásának intézménye. Persze probléma, hogy ugyanilyen rendszer ugyancsak működik máshol is.

Ez is csak egy ürügy. Ugyanúgy nem érdeklik őket az egyetemek; ez egy politikai természetű vita.

Ugyanolyan összetétel egy osztrák egyetemen 

A felügyelőbizottság tagjai ott is minisztererek, vezető beosztású politikusok - akik lényegében leválthatatlanok és a megbízatásuk korlátlan időre szól?
Nincs értelme erről beszélgetni, mert a részletekben van a lényeg, osztrák és német törvényeket pedig gondolom te sem kívánsz tanulmányozni.

A felügyelőbizottság tagjai ott is minisztererek, vezető beosztású politikusok

Igen. Ráadásul célzottan pénzügyi gazdálkodás felügyelete végett. De az a röhej, hogy erről egyáltalán beszélni kell. Semmi köze az EB/EP-nek ahhoz, hogy adott állam adott egyetemei hogyan szervezik magukat.

az egyesült Európa a cél.

Messze nem mindenkinek. Az EU alapszerződéseiben semmi ilyesmiről nincs szó. Vannak akik kezdettől erre felé akarják billenteni a dolgot, de legalább annyian vannak akik egyáltalán nem. Az EU se nem erre jött létre se nem ezt jelentette mikor csatlakoztunk, ez viszont biztos. (elég megnézni az alapszerződést). Amit megpróbálsz belemagyarázni az az aktuális szocialista narratíva. (egyben a szocialista vágyálmokat próbálják Európai közös értékek néven lenyomni mindenki torkán).

Oroszország szeretné addig növelni az érdekkörét *eszközökben nem válogatva* ameddig azt lehetséges.

Ez minden nagyratörő hatalom célja. Teljesen mindegy, hogy az Amerikaiakat, a Kínaiakat, a Franciákat, Törököket vagy az angolokat esetleg az általaod példaként hozott oroszokat nézed. Miért ítéled meg másképp az oroszokat a többi ugyanilyen törekvéstől?

Az ukrán helyzet lezárása után, ha ez neki megfelelt jön pár olyan ország ami puffer és még nem a NATO része, majd kiprovokált háború egy NATO országgal

  1. Irigyellek az informátoraidért: már most tudod, hogy mikor és milyen módon és milyen körülmények között végződik az orosz-ukrán háború?
  2. Szerinted, hogyan tud oroszország -szándékosan- háborút provokálni egyetlen NATO tagállammal anélkül, hogy az egész NATO-val kellene hadba lépjen? Ukrajna nem NATO tag és már most is úgy tűnik, hogy a NATO infrastruktúra majdnem teljes egésze az oroszok ellen működik.

Mellette folyamatos politikai zavarkeltés

Miért is állna le a KGB/FSZB/GRU stb? (ahogyan a legalább 9 amerikai ügynökség és az összes többi ország hasonló szolgálatai is?) Ez a feladatuk: felforgatás, destabilizálás. Európa legyen egy kiszolgáltatott gyenge és életképtelen piac, önálló döntési, harcászati képesség nélkül. Az ott élő emberek meg legyenek annyira összezavarodva, hogy azt sem tudják magukról eldönteni, hogy fiúk vagy lányok. Persze.

mint ahogy az pl Magyarországon is zajlik 15 éve

Mi ez a tévképzet? Miből gondolod, hogy a felforgatás és zavarkeltés 15éve kezdődött?

társadalmat tudatosan saját érdekei ellen hangolja.

A jelenséget illetően egyetértünk, vannak akik a társadalmat jól felfogott, egyértlemű nemzeti érdekeink ellen akarják hangolni.

Ez minden nagyratörő hatalom célja. 

Akkor az orosz az egyetlen nagyratörő?  Csak kérdezem, mert máshogy az idedobott általánosításod máshogy nehezen értelmezhető. Konkrétan, amit nem akarsz érteni, én pedig egyértelműen leírtam. Oroszország nem állna meg Ukrajnánál. Ahogy nem állt meg Grúzia esetében, vagy ahogy nem állt meg a Krím esetében sem. Egyszerűen lator államként viselkedik. Itt nem az érdekkörbe történő bevonásról van szó, Ukrajnát jelenleg szarrá bombázzák, mert az ukránok nem akarnak behódolni. 

Akkor az orosz az egyetlen nagyratörő?

Nem. Ott hoztam neked a konkrét felsorolást:

Teljesen mindegy, hogy az Amerikaiakat, a Kínaiakat, a Franciákat, Törököket vagy az angolokat esetleg az általaod példaként hozott oroszokat nézed.

nem állna meg Ukrajnánál.

Persze. Miért állna meg? Ahogyan az USA sem állt meg Afganisztánban: éppen szükségük volt rá, hát lerohanták irakot.

Egyszerűen lator államként viselkedik.

Mi ezen számodra a meglepő? Ezt mondtam neked: minden állam így viselkedik, ha megengedheti magának.

Ukrajnát jelenleg szarrá bombázzák, mert az ukránok nem akarnak behódolni. 

Pontosan. Ahogyan elhamvasztották Nagasaki-t(holott Hirosmia pont több lett volna így is mint elég), porig rombolták Drezdát (pedig ott sem állt már ellen senki, de kiírtottak egy csomó civilt), ledarálták Irakot, felprédálták Líbiát. Szíriát megpróbálták, de elbukták.

Afganisztánban is kiadták volna még az elején Bin Laden-t, de inkább porig rombolták az országot.

Továbbra sem értem, hogy mi az ami szerinted különbség az oroszok és a többi olyan hatalom között aki megengedheti magának felelősségre vonás nélkül azt, hogy kiírtson időről időre pár 100ezer embert. Csupa olyasmit írtál amiben tökéletesen megegyeznek.

Oroszország szeretné addig növelni az érdekkörét

Ami rosszabb, hogy az USA nem csak szeretné.

ha ez neki megfelelt jön pár olyan ország ami puffer és még nem a NATO része, majd kiprovokált háború egy NATO országgal

Bár csak nekem lenne ilyen jövőbe látó üveggömböm! Bár, szerintem vidd el garanciális javításra. Az a gyanúm, elromlott.

Mellette folyamatos politikai zavarkeltés, mint ahogy az pl Magyarországon is zajlik 15 éve,  annak érdekében, hogy a társadalmat tudatosan saját érdekei ellen hangolja.

Ezzel egyetértünk. LMBTQ, népvándorlás az kell, mer' az jó, kultúraidegen modellek a ruházati boltok reklámfotóin, szerződésen kívüli követelések, jogalkotás közben történő feltételmódosításokkal, közbeszéd átalakítása, tabusítás, ún. polkorrekt beszéd, eltörlés kultúra, woke, idegen ünnepek beszivárogtatása, uniformizálás, a kirekesztéstelenítés nevében az eltérően gondolkodók kirekesztése, demokrácia megkerülése, a transzparencia jegyében az átláthatóság stigmatizálásnak nevezése és megtiltása, és még számtalan más.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ezzel egyetértünk. LMBTQ, népvándorlás az kell, mer' az jó,

Elrendezhetném ezt a kérdést ahogy szokták röviden, értékítélettel rólad. De ha te tényleg azt gondolod, hogy ezeknek a dolgoknak valami relevanciája van, akkor tényleg baj van. Mármint nem a többi emberrel. Csak javasolni tudom, légyszíves láss világot nézz körül értsd meg. Ezek marginális témák, semmit nem jelentenek. 

Ezt viccnek szántad? Ha nem tipródna a teljes amerikai fegyveripar Ukrajnában, akkor lehetetlen lenne belerángatni. Ha egész egyszerűen tudomást sem szereznének az amerikaiak a konfliktusról, nem lehetne őket belerángatni. Állításoddal szemben az USA elérkezettnek látta az időt Oroszország legyőzésére kezdetben ukrán, majd lehetőleg középkelet-európai életek árán.

Mégis, mire gondoltál? Felrobban egy kézigránát Bahmutban, és egy szilánk valakit eltalál Miamiban?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A kacsa meg hápog.

Semmi köze ezen mondatodnak jakubovics eredeti felvetéséhez, mely szerint az oroszok az USA-t a háborúba akarják rángatni, illetve az én válaszomhoz, mely szerint nem. Vagy csak írtál egy mondatot, aminek semmi köze a szálhoz, és véletlenül a válasz gombra nyomtál?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ti vezettétek fel hogy az ukrajnai háború valójában az USA és szövetségesei - Oroszország közötti proxy háború - én csak mellétettem hogy Magyarország melyik oldalon áll ebben a háborúban.

USA számára a legfontosabb hogy Oroszország agressziója ne tudjon precedenst teremteni. Ebben a kontextusban Ukrajna sorsa igenis fontos a számukra.

Mindeközben az Egyesült Államok precedenst teremtett megannyi önkényes katonai, politikai, pénzügyi, gazdasági, társadalomszervezési területen, ami felett diszkréten félre nézünk.

Ukrajna számtalan oknál fogva fontos az USA számára, de ne feledjük, Oroszország számára is. Magyarországnak nem automatikusan az az érdeke, ami az USA-nak, sőt, sok vonatkozásban egészen más az érdekei. Viszont az Egyesült Államok kizárólag a saját érdekeit veszi figyelembe, semmi más nem számít. Ezt kellene látnunk, s ezért nem kellene behódolnunk.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Legyünk objektívek! A rustkik akkor tudnak jól kijönni ebből, ha kiterjesztik a háborút. Annak az esélye, hogy megtartsák jelenleg meghódított területeket gyakorlatilag nulla. Egy motivált, kiképzett regulálus ukrán hadsereg áll szembe velük, akiket a világ legjobb hirszerzői támogatnak. Esélyük nincs partyba kerülni. Nekik nagyon kedvező lenne, ha a szövettség szétesne.

Többek között ezért tartottam helytelennek az rt.com betiltását.

Tavaly november óta az ukránok nem nyertek meg egyetlen komoly csatát sem, de láthatóan vannak emberek, akik szerint már Moszkvát ostromolják.

A sok győzelmi jelentés között elsikkadnak az olyan apróságok felett, minthogy Bahmut elesett, vagy Szoledár elesett.

Vagy most, hogy komolyan elkezdodott az offenziva, az oroszok a "z elavult technikaikkal" egyszeruen halomra lovik ki a nyugati fegyvereket.

 

Konkretan a legi foleny mar az oroszoknal van. Es egy nyugati tankot egy orosz Ka-52-es helikopter 10, de akar 15km-rol ki tud loni, mig a tank ilyen tavolsagbol celba se tudja venni.

Most, hogy komolyabb tamadasba kezdtek az ukranok egyertelmu legi foleny nelkul, ugy szedik le az oroszok oket, hogy ihaj.

Egy tankelharitonak titulalt francia AMX-10-es gyalogsagi szallito jarmunek a lotavolsaga 1.2km.

 

Ez egy erdekes iras:

https://twitter.com/ChengWeiLai2/status/1665387022444556289

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

az USA-val példározol, holott ebben a háborúba csak bele szeretnék rángatni őket Putyin és slepje.

Az ukrán hadvezetés nálad Putyin és sleppje? Mert ők szeretnék leginkább ha az USA és az egész NATO nyíltan hadba szállna az oldalukon. Elég fura elképzeléseid vannak a világról.

Kedves tőled a dörgölőzés, de túl kevés a meggyőző erőd.

Nem tudom, az illető csúnya-e, de az tény, hogy sportszerűtlenül viselkedett. Viszont legalább jó "haladó-jellegű" ukránként azt is megmondta, hogyan kellene viselkedni:

„Másképp kellene feltenni nekik a kérdéseket” – javasolta az ukrán lány az újságíróknak. „A háború 15 hónapja zajlik már, azt kellene inkább kérdezni tőlük, hogy kinek kellene megnyernie ezt a háborút. Mert ebben az esetben nem hiszem, hogy azt válaszolnák, hogy Ukrajnának.”

:)

Ha jól értem a nyakatekert nézőpontod, akkor 2014 óta az ukránok már ~öt megyényi Oroszországot megszereztek. Szerinted mi lehet a tervük a területekkel? A jövőben kiterjesztik rájuk az ukrán állam fennhatóságát, vagy megengedik Oroszországnak, hogy kizárólag az ukránok dicső kegyéből igazgathassák ezeket a területeket?

:)

Szerkesztve: 2023. 05. 29., h – 16:03

Talán nem is annyira a betiltás ténye volt meglepő, hanem az, hogy a tegnap még liberálisnak gondolt értelmiség milyen természetesen fogadja a cenzúrát. Pedig ha egy hatalom rászokik a cenzúrára, később nehezen adja fel önként.

Az első indoklások szerint az orosz propagandát azért kellett betiltani, hogy ne zavarja meg a korrekt és hiteles nyugati tájékoztatást. De hamar kiderült, hogy a nyugati (főleg brit) propaganda teljesen hamis képet ad a háborúról.

Tizenöt hónapja mindennap bejelenti Oroszország gazdasági és katonai összeomlását, lőszerkészlete kifogyását, Putyin rákját, halálát, hasonmásai fellépését és hasonló álhíreket. Az úgynevezett elemzésekből pontosan az hiányzik, amitől az elemzés elemzés: az okok és a tények tárgyilagos bemutatása.

[...]

A vietnámi háború kudarca után a Nyugat felismerte, hogy elvei elfogadtatásághoz a „hearts and minds”, a szív és az értelem megnyerésére van szükség a befolyásolni kívánt országokban. A mai brigád, a Blinkenek, Borrellek, Baerbockok, hogy csak a B betűsöket említsük, éppen ezt felejtették el. Mindenütt szankciókkal fenyegetőznek, követelnek és kioktatnak, vendéglátóik érzelmeivel és hagyományaival mit sem törődve.

[...]

Ez a háborús politika minden nap elpusztít valamit abból, ami a Nyugatban jó volt, amiért szerettük és továbbra is szeretni szeretnénk.

Link: https://index.hu/velemeny/2023/05/29/nyugat-cenzura-europai-unio-putyin/

trey @ gépház

>Putyin ... hasonmásai fellépését

Érdemes megnézni a fényképeit, szerintem van néhány verziója. Nem hibáztatnám érte, én is így csinálnám.

>Ez a háborús politika minden nap elpusztít valamit abból, ami a Nyugatban jó volt, amiért szerettük és továbbra is szeretni szeretnénk.

Igen, csak valójában nem a háborús politika pusztítja el, hanem már régen nem volt úgy, csak az emberek még el akarják hinni.

We see our enemies are very nervous, because waiting for death is even worse than death … Nobody knows the day the offensive will start. A couple, maybe three people know. I don’t know the real date but [I think] it will be in the nearest future.

link

Szerkesztve: 2023. 05. 30., k – 16:46

Érdekes ez a "moszkvai dróntámadás" is, amit az oroszok ukrán terrortámadásnak minősítettek. Egy ország akivel éppen háborúban állnak, miként követhet el terrortámadást? Másrészt ha ez terrortámadás, akkor a kievi orosz támadások meg honvédlő támadások!? Nem kicsit ellentmondásos a ruszki propaganda.

Nincs ebben semmi érdekes, sem ellentmondás. Ha az ukrán állam semelyik szervezete nem vállalja fel, hogy Moszkvában támadást hajtott végre, akkor az feltehetően terrortámadás. Hogy ukrán támadás-e, az egy másik kérdés. Az orosz állam szervezetei nem tagadják, hogy támadják az ukrán állam egységeit, ezért az nem terrorcselekmény. Akkor lehetne terrorcselekmény, ha nem lenne háború. Ám a fajtád szerint teljesen biztosan háború van, ha jól tudom.

:)

Amikor arról beszéltem, hogy az oroszok még bele sem kezdtek a háborúzásba:

Elképesztő számok mutatják, miért nem fáj Putyinnak annyira a háború

[...]

Ennek alapján az invázió költségei évi 5 trillió rubelre (67 milliárd dollárra), azaz a GDP 3 százalékára rúgnak.

Ez történelmi mércével mérve csekély összeg: a második világháború csúcspontján a Szovjetunió a GDP 61 százalékát költötte a háborús erőfeszítésekre.

 

Rossz hír ez:

  • ukránoknak
  • amerikaiaknak
  • EU-nak
  • NATO-nak
  • jakobinusnak
    • ruszofóboknak
  • ...

trey @ gépház

A Freedom Ukraine újságban olyan glamour kuponok vannak, amit csak amerikai fegyverekre lehet beváltani 5-10x áron..

Csak közben nagyon sokan halnak meg, de üzlet az üzlet mondta Swartz Gyuri bácsi..

 

folyt:

 

Raytheon, aki a Javelint gyártja 1.2 milliárd usd szerződést kapott, bővítették a gyártókapacitásukat évi 2100-ról évi 4000-re.

High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS) gyártója is bővítette a gyártást, mert pár darab megsemmisült Ukrajnában – biztos ráesett valami és letört róla egy darabkát – évi 60-ról 96-ra.

For Whites Only meeting room!

Sources:
- Department of State and Department of Defense press releases through February 27, 2023
https://crsreports.congress.gov/

21 milliárd dollár értékben kaptak (ezt majd valaki számolja ki forintban):

38db HIMARS
8db NASAMS
31db M1 Abrams tanks
45db T-72B tanks
109db Bradley
300db M113 (lánctalpas) és 90db Stryker (8 kerekű) páncélozott csapatszállítók
1600db Stringer
8500db Javelin péncéltörő
54000db egyéb páncéltörő
1800db Phoenix Ghost tactical drón
700db Switchblade tactical drón
160db 155m löveg
72db 105m löveg
30db 120mm aknavető

 

Kézi tankelhárítók vagy más néven péncélököl:

Javelin hatótávolsága: 2500m 19kg robbanó fej     197 884 dollár

Angol páncéltörő NLAW : 1000m,                             33 000 dollár
Svéd Saab AT4:                300m,                                5435 dollár 

Orosz RPG-7V:              1-300m ,                                 850 dollár 

régi készlet 1962-es RPG-7                                             80 dollár

For Whites Only meeting room!

ukran-orosz háború előtt egy FGM-148 Jevelin 25 ezer usd/db volt - most 400 ezer usd/db 

Ezekre a számokra gondoltam, honnan vetted ezeket a számokat, mert én nem találtam ilyeneket a neten, gondoltam te jártasabb vagy a témában. Most a válaszodban már egy 3. árat is írsz, honnan veszed ezeket a számokat?

Volt egy kongresszusi felszólalás ott kérdezték ezt, hogy a Javelin pótlása miért kerül ennyibe (400ezer usa dollár).

A 25ezres értéket írásban nem találom, lehet hogy elértettem vagy csak a képviselőket hülyítették, hogy ilyen olcsó. De én nem vagyok tény ellenőr.

De valóban SENKI nem tudja, hogy éppen mennyibekerülnek ezek a rakéták:

"The Javelin missile is an important part of the US military’s arsenal and understanding its cost is critical. The unit cost of the Javelin missile system has risen from $40,000 in FY1996 to $168,000 in FY2020. When additional costs such as training, maintenance, and logistics support are factored in, the total cost of a Javelin missile can range from $200,000 to $400,000. The cost of the missile itself accounts for approximately 70% of the total cost while the remaining 30% is related to training, maintenance, and logistics support."

 

És ez jellemző minden haditechnikai vásárlásra. Konkrétan: az amerikai kormány fizeti a kifejlesztését, prototípus gyártást mindent, de a know-how, royalty a gyártó cégnél marad, így a karbantartás, javítás és utángyártás hatalmas üzlet.

For Whites Only meeting room!

De valóban SENKI nem tudja, hogy éppen mennyibekerülnek ezek a rakéták

Ja, jó. Így azért máshogy hangzik a történet. Nyilván amikor kereslet keletkezik nő az ár, teret ad a korrupciónak is, ezt mi tudhatjuk a legjobban (lélegeztetőgép történet). Azért ez messze van attól, hogy a háború miatt 25e -ről 400e -re ment fel az ára, de van akinél betalált ;)

Nem sajnos azon is túl:

- kelet európai önkéntesekkel akarják folytatni - mert rosszul mutatna, ha német, angol, amerikai szülök gyászolnák az elesett fiaikat, akik elestek Ukrajnában.

Egy olyan háborúban amihez semmi közünk nincs.

 

Mi történne, ha Oroszország megtámadná Észtországot, Lettországot vagy Kazahsztánt?

Azok a háborúkhoz se lenne közünk, akkor ez az ukrajna hype mire van ??

For Whites Only meeting room!

Aha, köszi, tehát nem ne szólongassanak be, hanem az a majom ne szólongasson be és nem azt mondtam, hogy az oroszok megtámadják Magyarországot, hanem hogy nehogy kiszedjék ezt az agyoniskolázottat az polgi hivatalból. Asszem' megint más mozit nézel. Akkor tehát még egyszer ... milyen valós alapja is van annak a gagyi balos kurjongatásnak, hogy a oroszok neki akarnak menni Magyarországnak, vagyis a NATO-nak?

trey @ gépház

Most, hogy tisztáztuk, lesz a kérdésemre válasz is?

milyen valós alapja is van annak a gagyi balos kurjongatásnak, hogy a oroszok neki akarnak menni Magyarországnak (ballib szerint: legjobb szövetségesüknek, trójai falovuknak), vagyis a NATO-nak?

Nem látod a ballib faszságának kajak ellentmondásosságát? :D A magát felsőbbrendűnek pozicionáló budapesti-szegedi ballib "értelmiségi" szavazó meg meg is eszi ezt a kajak balfaszságot :D

trey @ gépház

van: 2004-be csatlakoztak. Magyarország 1999.

Ez elrejtettem, hogy ki lehessen mondani:

NATO szerződés szerint  Észtországot, Lettországot meg kell védenie a Natonak, mert le van írva, DE SEHOL EGY KURVA SORBA NINCS BENNE az a szó a tagok sorában, hogy  UKRAJNA.

A baromarcú Karácsony meg ne mondja, hogy háborúban állunk mert NEM IGAZ.

For Whites Only meeting room!

levezessem, hogy a giliszta agyad is megértse ?

Aki a fegyver szállításon fölül ukrán katonák kiképzését is végzi az de facto háborúban áll Oroszországgal - Európa tesz ilyet Magyarország NEM, sőt ellenzi annak ellenéri, hogy a NATO és EU részéről ez miatt basztatásnak van kitéve. Azon európai országok és az EU vezetése úgy viselkedik, mintha ténylegesen háborúban állna Oroszországgal. És azon országok, ahol nagyszámú amerikai hadsereg illetve támaszpont van: Németország, Lengyelország, Románia, Olaszország - onnét felderítési és logisztikai támogatást Ukrajnának - azért már lehet rájuk mondani, hogy hadban állnak. Mert nem szólították fel az amerikai hadsereget, hogy az ő területükről ne folytassanak ilyen tevékenységet.

OV pontosabban fogalmazhatott volna, hogy azon EU-s országok, akik támogatják kiképzéssel, haditechnika átadásával Ukrajnát önként belépnek a hadviselők részhalmazba.

KG: attól még, hogy ő nyalja EU-s vezetők seggét és szeretne megfelelni más elvárásoknak - attól az nem lesz igaz, hogy Magyarország azon EU-s országok részhalmazába tartozna, akikre rá lehet mondani, hogy logisztikailag támogatnák Ukrajnát.

Szóval FB-ra kirakott kék-sárga zászlóval Magyarország még nem lesz hadviselő.

Nem minden európai ország háborút viselő ország, de minden Európában lévő ország európai..

For Whites Only meeting room!

Rácz András Oroszország-szakértő:

Az ellentámadás kezdetét nem úgy kell elképzelni, mint egy Forma–1-es futamét, amikor valaki meglendíti a kockás zászlót, és indulnak a csapatok. Nem biztos, hogy lesz ennek egy előre pontosan definiált startpontja – inkább valószínű, hogy a harcok fokozatosan intenzívebbé válnak majd, egyszerre több helyen is, és aztán lesz egy pillanat, amikor az ukrán erők a frontvonalat egy vagy több ponton áttörik.

Az orosz hadsereg szárazföldi egységei, amelyek a harcok fő terhét viselték, példátlanul súlyos veszteségeket szenvedtek a háború elmúlt tizenöt hónapjában. 

link

ahány balfasz van az ukrán vezetésben, az mind összevissza beszél.

A balfaszok száma 0, és az hogy nem mondanak konkrétumot, annak az az oka, hogy neincennek birtokában pontos dátumnak. Valamint ha tudnának bármit is mondani, akkor azért nem mondanák, mert hadititkot sértenének.

Amúgy a hadművelet elkezdődött, a kérdés az, hogy a ruszkik még meddig tartanak ki. Prigozsiny szerint is az orosz regulális hadsereg szart sem ér már.

Május 25:

Az ukrán hadsereg ellentámadása már megkezdődött, és több napja tart, az egész határvonalon heves harcok folynak – jelentette ki csütörtökön Mihajlo Podoljak, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója nyilatkozta a RAI olasz tévécsatornának nyilatkozva, számolt be az rbc.ua hírportál.

Összevissza beszélnek.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 06. 04., v – 20:28

Orbán Viktor egy orosz kém, aki másodállásban miniszterelnökként dolgozik

egy foglyul ejtett gyalog, aki eljutott a királynőhöz, de nem tudja megnyerni a játszmát

link

LOL

Egyre szánalmasabbak a nyilatkozataik.

Orbán hülyeségeit (Krím nélküli Ukrajna) csak az ukrán hülyeségek múlják felül. Orbán másodállásban kém és apáca is a Karmelita kolostorban.

Annyi eszük lehetett volna, hogy az aktuális frontvonalat rakják be a vágyálmaik helyett a térképre. Ebbe egyik bolond sem tudott volna belekötni.

> milyen egy igazi ukrán

Az ukránokról nem mondtam véleményt. A helyzet az, hogy a rendszerváltástól 2014-ig nem volt komolyabb problémánk az ukránokkal.

Volt az orosz-ukrán gázprobléma, de nem szóltunk bele, focizzák le egymás között. Ukrajna szuverenitását a budapesti memorandum garantálta.

Mondom, nem volt semmi baj, békében dolgoztak itt ukrán munkavállalók, a lakosságot sem zavarták különösebben.

 

Jött 2014 és pár elmebeteg átvette a hatalmat. Ekkor született a nyelvtörvény, meg azóta próbálják szankciózni azokat az országokat, akik önként nem fizetnek nekik, vagy nem szállítanak ingyen fegyvereket, esetleg nem úgy ugrálnak, ahogy az a pár elmebeteg fütyül. Jelenleg Biden még adja alájuk a lovat, de igencsak kifelé áll a Demokraták szénája az USA-ban is, nem tudni, hogy Republikánus irányítás mellett meddig jutnak. Arról nem is beszélve, hogy Scholz haverjuk is alulról szagolja az AfD-t Németországban.

 

Fogalmunk sincs arról, hogy az igazi ukrán mit gondol. Vannak itt ukránok egy páran, ők nem sokra díjazzák a jelenlegi rezsimet, de mondjuk ha történetesen díjaznák, akkor más országba menekültek volna.

Megvádolták Joe Bident, hogy 1993-ban, illetve egy másik eset 2008-ban szexuális zaklatással.

Illetve több cikk is jelent meg, hogy Joe Biden illetlen helyen ér hozzá a nőkhöz, illetve gyerekek haját szagolgatja.

Aki az első esetben érintett - miután jelezte, hogy hajlandó tanúskodni - úgy érezte, hogy veszélyben az élete - kért védelmet nem kapott így elrepül Moszkvába és védelmet kért Oroszországtól.

For Whites Only meeting room!

Megvádolták Joe Bident, hogy 1993-ban, illetve egy másik eset 2008-ban szexuális zaklatással.

Ma már minden lúzer ezt csinálja. Az lenne a furcsa ha nem vádolnák meg. 

Aki az első esetben érintett - miután jelezte, hogy hajlandó tanúskodni - úgy érezte, hogy veszélyben az élete - kért védelmet nem kapott így elrepül Moszkvába és védelmet kért Oroszországtól.

Micsoda véletlen. Lehet nem is létezik, azért "menekült" Moszkvába. Ha tényleg igaz lenne, akkor talán az USA-ban lenne a legnagyobb biztonságban, gazdag lenne, és best seller könyvet adhatna ki. ->  Monica Lewinsky  De hát elmenekült Moszkvába, így nem lesz gazdag. :D :D :D

Szerkesztve: 2023. 06. 04., v – 21:24

kb. 1 hete az oroszok új műholdat lőttek fel (hasznos teher 1 tonna) - amely 24 órában tud képeket készíteni a föld felszínéről - vagyis éjszaka, felhős időjárás esetén is: radar technológiával.

A legnagyobb felbontása 1m - illetve scan üzemmódban 5-30m - egy 10km-es csíkon. Cél terület Ukrajna, pár hét alatt a teljes letapogatása megtörténik. Képfeldolgozás MI-vel, de erről semmi infó nincs.

Az éjszakai hadiszállítmányokat nyomon tudják követni és megsemmisíteni. 2024-ben és 2025-ben további műholdakat terveznek indítani.

For Whites Only meeting room!

Nézd ez egy mocsaras terület. Onantól, hogy odaadtad a gyakorlatban ő dönti el, hogy hova, mikor és ki ellen veti be. Az egyetlen döntésed, hogy odaadod avagy nem. Ezt megtanulhatták az amerikaiak a tálibok felfegyverzéséből, vagy épp Saddam felfegyverzésekor az Iraki-Iráni háborúban.

Ez a szájtépés az európai közvéleménynek szól: kommunikációs termék.

Szerkesztve: 2023. 06. 06., k – 06:05

A telegram szerint a Nova Kakhovkai gát felrobbant és 17m mély Dnyeper megy Herszon felé.

Azt írják, ez a vízállás 4.5m-rel magasabb, mint az eddigi modellek gátszakadás esetén.

https://t.me/intelslava/48444

Na pont ezért nem kell háborút nácimentesítést különleges hadi biszembaszomot indítani, mert az is meghülyülhet, akit a sarokba szorítanak... Amúgy azon környéken a háború előtt nem az ukránok hadgyakorlatoztak feltűnően sokat...

Ideológia.

Amikor az azeri-örmény háború volt, Irán bejelentette, hogy lerohanja Azerbajdzsánt, ha nem hagyja abba Örményország támadását.

Semmiféle szerződés nem volt Irán és Örményország között. Sem NATO, sem más.

Nem muszáj bármiféle szerződésnek lenni a háborúhoz.

 

A kérdés arról szólt, hogy ez valós fenyegetés-e, vagy csak a már amúgyis meglévő állapot írásba fektetése (mint Irán-Örményország).

Amennyiben csak papírmeló volt, úgy az oroszok nem vesztettek semmit.

Az oroszok gondoltak, hogy ez fenyegetes nem en mondom, hogy az. Eleve azt akarjak, hogy a regi cucialista orszagok lepjenek ki a NATO-bol...

 

Russia said on Tuesday Finland's accession to the NATO military alliance was a dangerous historic mistake that would weaken security in the wider region, increase the risk of conflict, and force Moscow to take counter-measures

Ugye, nem gondolta senki, hogy amíg az ukránok készültek az offenzívára, addig a "hülye oroszok" Ludas magazint olvasva csak vártak? :D Azt mondom, amit 1 éve: az oroszok a komoly fegyvereket még elő sem vették. Az ukránok szerencséjére többnyire csak klasszikus hadviselést folytatnak, többnyire elavult tűzfegyverekkel. Van ott szerintem még még meglepetés, ahonnan ezek jöttek. Ne legyen igazam, mert annak csúnya vége lesz!

trey @ gépház

nem tudom ezt az elavult fegyvereket honnan veszed. Olyan dolgokat szednek ki az oroszok (pl. komplett patriot legvedelmi rendszer ami kb. fix telepitesu), amihez eleg komoly technika kell ...

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

ez már oroszok által elfoglalt terület volt - vagyis kiépített védelmi rendszereket kell elvinni a víz betörése miatt. biztos az oroszok csinálták maguknak - mert unatkoznak.

 

kieg:

ma hajnalban az oroszok kilőttek 8 leopárdot.

For Whites Only meeting room!

ukránoknál is van kép, hogy lelőtték a rakéták 99,9% -át ?

 

"Total losses of Ukrainian troops in the southern Donetsk Region area were more than 1,500 Ukrainian servicemen, 28 tanks, of them 8 German-made Leopard tanks, 3 wheeled French-made АМХ-10 tanks and 109 armored fighting vehicles," the ministry said.

For Whites Only meeting room!

szláv nép mindkettő és hazudik, ahogy az érdeke kívánja - annyi változott, hogy most az ukránok usa seggét nyalja és nem hitlerét.

- PR háború az egész.

vagyis az ukránok és az oroszok semmilyen híre nem tartalmaz nagyobb igazságot - nem kell egyiket se elhinni.

én csak leírtam - nem, mint szemtanú - hogy mit olvastam.

For Whites Only meeting room!

Oroszok most éppen ezt hazudják:

Az oroszok azt állítják, hogy megállítottak egy nagy ukrán támadást és rengeteg ukránt megöltek

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy megállítottak egy ukrán támadást, amely Donyeck városa felé haladt volna – írja a Sky News.

A közlemény szerint

1500 ukrán katonát megöltek és 109 páncélozott járművet – köztük 28 tankot – megsemmisítettek a kudarcba fulladt támadás alatt.

A harckocsik közt 8 Leopard típusú is volt – állítják az oroszok. Az ukrán kormányzat vagy katonaság egyelőre nem reagált az oroszok állítására.

trey @ gépház

Most éppen ezt hazudják:

Az oroszok szerint több mint háromezer katonát veszítettek az ukránok három nap alatt

Ukrajna az elmúlt három napban, a rég beígért offenzívája közben a front különböző szakaszain 3715 katonát és 52 harckocsit veszített – közölte az orosz védelmi minisztérium Telegram csatornáján Szergej Sojgu védelmi miniszter.

A támadási kísérletet meghiúsították, az ellenséget megállították, az orosz katonák és tisztek bátorságot és hősiességet tanúsítottak a harcokban

– hangoztatta a tárcavezető.

„Megismétlem, az ellenség nem érte el céljait, jelentős és aránytalan veszteségeket szenvedett” – tette hozzá.

Sojgu szerint szombaton két ukrán dandár öt irányban próbált meg előrenyomulni, de nem járt sikerrel, és 300 katonát veszített, majd egy nappal később öt dandár segítségével hét irányban kísérelt meg offenzívát, amelyet megállítottak komoly veszteségeket okozva nekik. Az orosz tárcavezető azt állította, hogy Ukrajna több mint 1600 katonát veszített ezen támadási kísérlet során.

A miniszter szerint az ukrán fegyveres erőknek a front különböző részein megkísérelt összes offenzíváját megállították, aminek következtében az ukránok vesztesége összesen 3715 katona, 52 harckocsi, 207 páncélozott harcjármű, 134 jármű, 5 repülőgép, 2 helikopter, 48 tüzérségi löveg és 53, pilóta nélküli légi jármű. A támadás visszaverése során elszenvedett orosz veszteségeket 71 halottban és 210 sebesültben, 15 harckocsiban, 9 páncélozott harcjárművben, két egyéb járműben és kilenc lövegben adta meg.

trey @ gépház

Pár órán belül többféle hír is jött, hogy ez vagy az az oldal csinálta :-)

Mi a hatása egyébként egy ilyennek? Lehet tudni valamit róla? Mekkora területet önt el, hány embert kell kitelepíteni, hány közvetlen áldozat lett/lesz, ki kontrollálta a területet, a gátat, mi nem fog működni utána, stb?

Egyelore azt se tudni, hogy az egesz gat szakadt-e at, vagy pedig csak a teteje serult. Igy az egesz duzzaszto vizevel kell-e szamolni, vagy csak egy reszevel.

 

Azt se tudjak, hogy direkt csinalta-e valamelyik fel (az ukranok eselyesebbek), vagy pedig eddig birta, mivel tavaly ugye erte par talalat magat a gatat az ukranok reszerol.

Az biztos, hogy rekordmagas volt a vizszint benne.

Mindenkeppen kaoszt csinal egy ilyen. Rengeteg dolgot elmos a viz (pl. aknakat), igy ugyan nagyobb a folyo amit at kell szelni, cserebe nincsenek aknak.

Vagy orosz oldalrol nezve, tavaly azert vonultak errol a tersegrol vissza, mert az ukranok belengedtek, hogy elarasztjak oket. Most hogy mar nincs mivel elarasztani oket, nyomulhatnak szabadon elore (a supply line-t nem lehet elvagni ezzel).

 

Beszel mindenki ossze vissza, a kar merteket se tudjuk pontosan. Egy biztos, hogy most kaosz van, hogy melyik fel hasznalja ki, az majd elvalik.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Mindkét oldal telehordta a területet fegyverekkel.

A gátat maximálisra töltötték, látható, hogy az előző napokban jelentős vízszint csökkenés volt.

https://t.me/intelslava/48444

 

Én az oroszokra tippelek:

- Herszon rohadtul nem kért belőlük a megszállás alatt, ott mindig ukrán többség volt

- volt hír, hogy az ukránok elfoglaltak szigeteket a Dnyeperen

- át akartak kelni a folyón, ellentámadást indítani a Krím felé

- átáztatnak mindent, a földeket járhatatlanná teszik

 

Ha az ukránok tették volna:

- az orosz véderőt eláztatni

- a lövészárkokat és aknamezőket kiütni

 

Ilyen árvíz után biztosan nem lesz ellentámadás azon a területen.

Valószínű, hogy csak a felső része sérült a gátnak - így nem fog teljesen kiürülni a tározó.

Akkor lehet, hogy az oroszok engedtek le egy kicsit a kádból elárasztva az alatta lévő vidéket lehetlenné téve a közlekedést..

vagy fantáziát láttak a rizs termelésben.

For Whites Only meeting room!

Az oroszok azt írják, hogy fentebbről az ukránok a támadással összhangban több vizet kezdtek leengedni egy másik gáton keresztül. Valamint az ukránok elkezdték átcsoportosítani a Dnyepper jobb partjáról az egységeket, hogy erőket gyűjtsenek az ellentámadás megerősítéséhez. Mivel a napokban nem jártak sikerrel.

És az említett atomerőmű az pont Európa legnagyobb amit már többször támadtak az ukránok.

Ha igaz amit az oroszok mondanak akkor az ukránok épp most dobják be az utolsó lapjaikat.

Ha igaz amit az oroszok mondanak akkor az ukránok épp most dobják be az utolsó lapjaikat.

Akkor most már nagyon közel vannak a vágyott békeidők, és a ruszkik elkezdhetik ismét feltornázni az energiahordozók árát. Annyira szánalmasok vagytok, pedig 3 naposra terveztétek a "különleges hadműveletet". De hát valahogy nincs erő az új világrend megvalósításához.

Dehogy! Csak nem szeretem a duplikátumot. Úgy kezdődik, hogy te beszámolsz egyoldalúan az ukrán propagandáról. Én meg melléteszem neked az oroszt, az KIEGYENSÚLYOZOTTSÁG kedvéért. Minek írnám le még egyszer az ukránt, amikor te meg a haverjaid megteszik? Töltsem ugyanazzal a drága hosting helyet a HUP alatt? :D :D :D

Tessék, itt egy kis mai színes a 444-ről:

Pentagon-iratok: Biden három hónappal az Északi Áramlat felrobbantása előtt tudta, hogy az ukránok erre készülnek

A Washington Post értesülései szerint a Biden-kormányzat már három hónappal az Északi Áramlat felrobbanása előtt titkosszolgálati jelentést kapott a támadás ukrán tervéről.

Egy európai hírszerző szolgálat közölte a CIA-val, hogy az ukrán hadsereg támadást tervez egy kis búvárcsapat segítéségével, akik közvetlenül az ukrán fegyveres erők főparancsnokának, Valerij Zaluzsnyijnak jelentenek, hogy Volodimir Zelenszkij elnök ne tudjon a műveletről.

[...]

Jajjj! Ez nem a nyugati narratívának kedvez!!! Rohadt orosz-bérenc vagyok a 444-gyel együtt!!!!!!!!!!!!!11111111111111111

trey @ gépház

Magyarországon a kiskereskedelmi forgalom 12.6%-kal esett vissza. A helyzet Európában sem sokkal jobb.

Ha hozzáveszed azt is, hogy tulajdonképpen szarunk az egészre, hogy ki kormányoz Ukrajnában, akkor megértheted a probléma lényegét.

Pár elmebeteg az USA-ban és Oroszországban háborúsdit kíván játszani a mi pénzünkből, ez pedig egyre kevésbé tűnik viccesnek.

 

Tőlem úgy lövik egymást Ukrajnában a szlávok, ahogy akarják. Minket hagyjanak ki a buliból. Szankciók visszavonása, fegyverszállítások leállítása, ti problémátok, magatoknak csináltátok, oldjátok meg magatok.

Röviden ennyi a véleményem, ahogy sok más embernek is Európában.

 

https://www.ksh.hu/gyorstajekoztatok/kis/kis2304.html

Néha nen tudnál érdemben reagálni?

Pár elmebeteg az USA-ban és Oroszországban háborúsdit kíván játszani a mi pénzünkből

Azt aláírom, hogy a ruszkik benne vannak, de az USA-t vitatom. Ha az EU időben erőt mutat, és nem az  Orbán féle zsebdiktátorokkal van elfoglava, hanem integrálja időben Ukrajnát az EU-ba, akkor nincs háború sem. Most nincs más lehetőség, Ukrajnát fel kell zárkóztatni, mert az EU gazdaságának ez az alapvető érdeke. Az ukrán acél nélkül vergődik az ipar. Az ukrán élelmiszer nélkül, Európa éhezik.

> Az ukrán élelmiszer nélkül, Európa éhezik.

Többek között ezért tiltotta meg vagy 5 kelet-európai ország az ukrán gabonaexportot. Igazából fogyókúrázni szeretnénk, mert túlsúlyosak vagyunk.

https://privatbankar.hu/cikkek/makro/zelenszkij-az-eu-gabonakorlatozasa…

 

Persze van egy alternatív olvasata is a történetnek, hogy a Fekete-tengeri blokád miatt Ukrajna Kelet-Európában akarta eladni a feleslegessé vált termékeit, ez pedig nem tetszett a helyieknek, akik az unió szigorúbb törvényei miatt drágábban kénytelenek termelni.

Jó kérdés, hogy miért nem elég az, ha az ukrán gabonát átengedjük vasúti kocsikban nyugatra, ha már ők úgyis éheznek, de valahogy Leyennek sem tetszik az, hogy nekik kéne olcsóért vásárolni.

2022. augusztusa óta az ukrán kikötőkből több mint 625 ezer tonna búzát szállítottak Etiópiába, Jemenbe, Afganisztánba, Szudánba, Szomáliába, Kenyába és Dzsibutiba.

És nézz vissza 5-10 évvel korábban mennyit szállítottak ugyanezen régiókba :). Nem azt mondtam, hogy az ukrán gabonára nincs és nem volt kereslet, csak azt, hogy az EU nem éhezett(sőt) akkor sem amikor az ukrán export túlnyomó része(finoman fogalmaztam) nem az EU-ba került.

Azt ugye tudod, hogy az ukrán élelmiszernek nem az EU a célpiaca?

Elárulok neked egy titkot: az ukrán élelmiszer export több mint 50%-a az EU-ban talál gazdára. Az ukrán fagyasztott málna több mint 60%-át 2022-ben a szomszédos Lengyelországba exportálták, amely 37%-kal növelte az ukrán bogyós gyümölcs behozatalát az év során. Általánosságban elmondható, hogy az ukrán fagyasztott málna első 11 legnagyobb importőre 2022-ben az Európai Unió országai. A második helyen Németország áll, majd Litvánia, Csehország, Hollandia, Olaszország, Ausztria, Belgium és Franciaország következik. Mindezek az országok egyenként mintegy 1000 tonna vagy annál több fagyasztott málnát importáltak Ukrajnából.

2022 előtt átlagban az ukrán búza 36%-a míg, a kukorica 49%-a az EU-ban került értékesítésre. Azért adtak el több gabonát 2022 után az EU-ban nem nem volt rá kereslet. Megjegyzem a behozatali tilalom magasan tartja az árakat, növeli az inflációt:

Újabb drágulást hoz az ukrán import tilalma: egekbe szökhet a hús és kenyér ára (penzcentrum.hu)

Magyarország az elmúlt 1000 év alatt simán elvolt az orosz földgáz és kőolaj nélkül is, főleg úgy, hogy az elmúlt 1000 év zömében Oroszország nem is létezett.

de fokozhatnám:

Magyarország az elmúlt 1000 év alatt simán elvolt az USA chipek és az IT nélkül is, főleg úgy, hogy az elmúlt 1000 év zömében USA nem is létezett.

Az ország fele a rendszerváltás után született és fogalmuk sincs az akkori mindennapokról.

Beülnek egy íróasztal mellé és hozzák az idióta döntéseiket történelmi tapasztalatok nélkül.

 

Busszal jöttünk haza Nyugat-Berlinből, a határon megállítanak, ellenőrzés:

- van elvámolni valójuk?

- egyik utas: á dehogy, csak kirándulni voltunk!

- határőr leszáll

- jee, sikerült! megvan a Hifi, hurrá, lesz nagy buli otthon!

 

Szóval sokan azt gondolják, hogy a szankciókkal tönkre lehet tenni egy országot.

Ahogy Irán és Oroszország példája mutatja: nem. Ráadásul 1985-ben Magyarország esetén sem működött.

Apám a Commodore 64-ünket Nyugat-Németországból csempészte be. A munkatársa meg rendszeresen hozta a chipeket, ha meghibásodott valamelyik. Elfért egy zsebben, nem nagy durranás.

 

Aztán meg pofára esnek, hogy sem Iránt sem Oroszországot nem zavarják a szankcióik. A halálraítélt köszöni, jól van, csak azt csinálja, amit a történelme során eddig is mindig tett.

Ráadásul 1985-ben Magyarország esetén sem működött.

Hát pedig pont az a lassú kivéreztetés volt ami kivégezte a cocializmust, a nagy Oroszországgal az élen. Tudom nem, most újraélesztik, csak másként hívják: illiberalizmus, más világrend stb. De ez sem lesz hosszú életű vágy!

Magánemberként csempészte be apám a Commodore 64-et, amit a Csepel Művekben használtak fejlesztésre.

A szerszámgépek belsejében gyakran áru is utazott, hogy könnyen átmehessen a vámon.

Nem értem, hogy mi a problémád a vállalati alkalmazással. Gond nélkül ment.

 

Nagy mennyiségben valóban nem megy, de annyi azért lesz, hogy a hadseregnek jusson...

Túlzottan fetisizálod a pénzt. Ember által kitalált képződmény, amelynek a bizalom az alapja. Oroszország elég nagy, képes az önellátásra. Nyilván nem XXI. századi nyugati színvonalon, de képes. Jegyzem meg, a madarakat, medvéket, szarvasokat, csigákat, halakat, sünöket marhára nem érdekli a pénz, aztán mégis igen jól megvannak.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Európa éhezik.

Ezt a spanyol zöldségesek vitatják

magyar-lengyel-román-bulgár gabona termelők is

ukrán élelmiszerre nincs szükség !

De tőlem, hozzák - csak GMO nélkül és vegyszer nélkül.

ja és ukrán mézbe nem kéne cukrot tenni - mert sehol nem veszik már át az ukrán mézet olyan a híre !!!

For Whites Only meeting room!

Azon röhögök reggel óta, hogy lassan egy éve lesz, hogy VALAKIK 🙄 felrobbantották az Északi-Áramlat 2-t, azóta vizsgálja valami tökkelütött svéd-norvég-dán koprodukció, de a mai napig "nem tudják" ki lehetett, az EU/ENSZ egyéb faszomvége csak kezeit tördelni. DE!

Tegnap reggel felrobbantott valaki egy háborús övezetben egy gátat, az

Az EU és az Európa Tanács is elítélte a kahovkai gát felrobbantását

Az Európai Unió és a strasbourgi székhelyű Európa Tanács is elítélte a Nova Kahovka-i víztározó gátja ellen kedd reggel elkövetett robbantásos támadást, ami miatt – mint írták – civileket kell evakuálni a térségből, és súlyos ökológiai kár fenyeget.

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, valamint Janez Lenarcic válságkezelésért felelős uniós biztos közös nyilatkozatban hívta fel a figyelmet arra, hogy az ukrán polgári infrastruktúra elleni orosz támadások „példátlan szintet értek el” a vízerőmű gátjának megsemmisítésével.

A robbantásos merénylet az orosz atrocitások új dimenzióját képviseli, és a nemzetközi jog, különösen a nemzetközi humanitárius jog megsértésének minősülhet

[...]

Hogy ez a faopó Borell már tegnap tudta, vizsgálat és bizonyítékok nélkül, hogy AZ OROSZOK voltak és el is ítélte őket azon nyomban.

Jól jellemzi ez az egész a bohócbrigádot.

trey @ gépház

Mindeközben, az egységsugarú Telex/444-balfasz azzal érvel, hogy "de hát az ukránoknak milyen érdekében állna ..."

LOL

Közben az amerikaik is arról beszélnek, hogy fogalmuk sincs ki robbantotta fel a gátat.

Egyébként lehet, hogy az oroszok voltak, de na ... ezt a kettős mércét azért ne.

trey @ gépház

Így van, erről beszéltem. Az USA lehet egy kicsit visszább vett, mert rájött, arra, amire rég utaltam ... Az oroszok ellen nem működnek a hagyományos megoldások. Rájöhetnek lassan, hogy odáig eszkalálhatják ezt a szart, amíg aztán tényleg megnézhetik magukat ... De, sebaj. Ha esetleg belebuknak, akkor az USA-nak egy új Vietnam, új Afganisztán ... már hozzászoktak a kudarchoz. Az ukránoknak meg az európai háborúpártiaknak viszont nagy szopattyú lesz ...

trey @ gépház

Nem előre tudok, hanem rendelkezésre álló adatok alapján következtetéseket vonok le, amik nagy százalékkal bejönnek. Valószínűleg ez lehet az oka annak, hogy egész életemben előre jutottam, nem hátra, ez különböztet meg azoktól, akik világtalanul élnek bele a világba, sikertelenségük miatt állandóan másokat okolva, várva a sült galambot, hogy a szájukba repüljön .... 🤷‍♂️

trey @ gépház

Az USA lehet egy kicsit visszább vett, mert

Nekem úgy tűnik, hogy elkezdték a fókuszváltást kínára: ezzel együtt a -nyugati- közvélemény áthangolását is az ukránok totális minden kritikától mentes támogatása helyett elővették a háború óta a fősodratú médiámból kitiltott dolgokat. Pl:

https://www.nytimes.com/2023/06/05/world/europe/nazi-symbols-ukraine.ht…

Persze a kínai fókusz helyett lehet ennek fő oka a választásra készülés is: ha a felmérésekből az jött vissza, hogy vannak a lakosság kellően nagy köreiben megválaszolatlan negatív hangvételű kérdések az ukránok felé....

Jó, hát nem lehet az amerikai demokrata gombákat sem ukrajnai-háború trágyával etetni a végtelenségig, egy idő után érdektelenségbe fullad a legkékebb államokban is ... Ha a Zelenszkij nem csinál valami nagyot hamarosan, Biden elkezdheti felkötni a gatyát ... És itt jön a képbe az, hogy "milyen érdeke fűződhetett volna az ukránoknak ahhoz, hogy felróbancsák!!!"

Most megint róluk beszél a világ ... megint lehet mutogatni az orkokra ... megint lehet ökocídiumra hivatkozva újabb, nagyobb, erősebb fegyvereket kérni ... mire lenne jó nekik ...

trey @ gépház

- Virág elvtárs, ez nam a vallomás. Ez az ítélet.

Ami a narratívába illik, azt bizonyíték nélkül azonnal „tudják”, ami meg nem, az ismert indítékok ellenére hosszasan nyomozandó, de leginkább megvárják vele, míg kikopik a közérdeklődésből.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerkesztve: 2023. 06. 07., sze – 13:38

Prigozsin szerint az ukránoknak már most, az ellenoffenzívájuk elején sikerült áttörniük az orosz védelmi vonalakat. Bahmut környékén például három ponton is. A zsoldosvezér arra számít, hogy Donyecktől északra és délre is támadni fognak: Bahmutnál szerinte már harapófogóba is zárták az oroszokat és arra számít, hogy a másik csapás dél felé irányul majd.

Prigozsin szerint a dolog vége vagy forradalom lesz, vagy az, hogy a Duma kivégzőosztag elé állíttatja a két fő katonai vezetőt. Ehhez időpontot is rendelt: szerinte két hónap múlva lesznek a kivégzések.

link

Nem látom az új világrendet. :D

Bejelöltem a Google Calendar-ba. Prigozsinnak kell is ilyeneket mondania, mert a zsoldosok nem arról híresek, hogy szeretik, ha elmarad a zsold. Valamivel nyugtatnia kell őket. Ennek egyik módja, hogy minden nap megmondja a frankót a zsoldos haverjai gyűrűjében parádézva a főnökségnek. Mint valami szakszervezeti megbízott ....

Nehogy Prigozsin legyen az első, akit felhúznak az első fára ... A saját emberei ... :D

trey @ gépház

Nincs olyan, hogy nekem tetsző. Nekem az lenne a tetsző, ha véget érne a háború. Megnyugtatóan rendezve. Ez a következőket jelenti (vigyázz! kis lelked sérülni fog):

  • oroszok elégedetten zárnak
  • ukránok egy kicsit visszavesznek (elfelejtik a NATO pipaálmaikat)

Ez az egyetlen lehetséges forgatókönyve a tartós békének.

trey @ gépház

Prigozsin benyögi, hogy rozoga az orosz védelem, sőt Bahmuttól délre kifejezetten tragikus.

Megindul az ellentámadás Bahmuttól délre, az ukránok hullazsákban térnek haza, Putyin meg megküldi a csekket Prigozsinnak a jó dumáért.

 

Prigozsin arról csacsog, amit megengednek neki, meg amiért pénzt kap. Ennyire egyszerű.

Orosz védelmi miniszter: Az ukránok megpróbálták áttörni az orosz hadsereg védelmi vonalát Zaporizzsjánál

Az ukrán fegyveres erők csütörtökön megkísérelték áttörni az orosz hadsereg védelmét Zaporizzsja irányában – közölte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. „Hajnali fél kettőkor az ellenség megkísérelte áttörni a védelmünket Zaporozsja irányában a 47. gépesített dandárral, 1500 emberrel és 150 páncélozott járművel” – idézte Sojgut az orosz Interfax hírügynökség.

Sojgu azt mondta, az orosz felderítő erők időben észlelték az ukrán támadást, és a tüzérséggel megelőző csapást mértek rájuk. Állítása szerint az ukrán fegyveres erők 30 harckocsit, 11 gyalogsági harcjárművet és akár 350 embert is elveszíthettek a Zaporozsje irányában lezajlott kétórás csatában. Azt is mondta, hogy csütörtökön négy másik irányban is megállították az ukrán fegyveres erők támadási kísérletét.

Az orosz védelmi miniszter állításait független források nem erősítették meg.

Na, akkor megkezdődött a nyugati fegyverek éles-tesztje, köztük a csuda-Leopard tankoké, amit még soha, senki nem tesztelt komoly, éles körülmények közt ... Ahogy arra korábban utaltam. Most majd elválik a szar a májtól, kiderül, hogy mit is érnek ... 

trey @ gépház

Amerikai tisztviselők: Kemény ellenállással szembesültek az ukránok Bahmutnál

A CNN-nek nyilatkozó magas rangú amerikai tisztviselők szerint az ukrán csapatok a vártnál nagyobb ellenállásba ütköztek, amikor megpróbálták áttörni az oroszok által megszállt területek frontvonalait. Egyikük szerint „jelentős” veszteségeket szenvedtek az ukránok mind katonai erőben, mind nehéz felszerelésekben – állítása szerint egy MRAP amerikai páncélozott személyszállító is odalett.

Bár Bahmut környékén az ukránoknak sikerülhetett átgázolnia néhány orosz csapaton, azonban beljebb érve „kemény ellenállással” találkoztak, az oroszok ugyanis páncéltörő rakétákat, gránátokat és aknavetőket is bevetettek a több réteg mélyen húzódó védelmi vonalakból.

trey @ gépház

Szergej Sojgu: Az oroszok megállították az ukránokat Zaporizzsja térségében

A speciálisan kiképzett ukrán tartalékosoknak nem sikerült áttörniük az orosz védelmet a zaporizzsjai területen – közölte csütörtökön Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.

Az oroszok mind a négy irányban megállították az ukránokat, akik súlyos veszteségekkel visszavonultak

– hangsúlyozta.

A ria.ru beszámolója szerint Zaporizzsja irányában az ukrán csapatok a kétórás harc alatt körülbelül 350 katonát és harminc harckocsit vesztettek el.

Mint megírtuk, a The Washington Postnak nyilatkozó források szerint megkezdődött az ukrán hadsereg régóta ígért ellentámadása a megszálló orosz erőkkel szemben, és orosz katonai bloggerek Zaporizzsja térségében is súlyos összecsapásokról számoltak be.

trey @ gépház

Mire kellene vérnyomáscsökkentő? Az ukránok vérszegény első lövésére? Ha ilyen lagymatag lesz a NAAAAGY UKRÁN ELLENTÁMADÁS, akkor inkább két dupla kávé meg egy csík speed kell majd hozzá, hogy fel ne aludjak rajta ...

trey @ gépház

A 2022-es ellentámadás is úgy kezdődött, hogy az oroszok párszor laposra verték és hülyére vették őket.

Mindenképp kérdéses, hogy ez gyenge pont keresés, vagy tényleges támadás.

> Mindenképp kérdéses, hogy ez gyenge pont keresés, vagy tényleges támadás.

 

Ha odavesz a komplett ukran hadsereg, akkor a tortenelemkonyvekbe gyengepont kereseskent megy be. Ha marad emberuk a sok probalkozas utan, akkor lesz valamifele ellentamadas.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Megvan már az USA B terve a lengyelek és a balti államok küldenének hadsereget az elfogyott ukránok helyére.

Cserébe a lengyelek kérik a NATO védelmét a hazájukban. Így ha az oroszok megtámadnák Lengyelországot akkor az a NATO elleni támadásnak minősülne. Viszont a NATO jogilag még mindig nincs a háborúba így szerintük.

Elég kitekert NATO cikkej értelmezések. Viszont így gondolják az oroszokat tovább gyengíteni.

Ha a lengyelek is elfogynak, jöhetnek a románok, majd gondolom ránk is gondoltak. De mi már csak a szlovákokkal közösen. Vagy esetleg a románokkal 3-asban. Kb. úgy tesszük ki a következő 40 milliós tömeget. 

Az a félelmetes, hogy mennyire bele tudták hülyíteni az embereket a háborús propagandával. Azt hinné az ember, hogy ez annyira primitív, hogy nyilván nem dől be neki senki, de bedőlnek... A lengyelek mintha teljesen őrültek lennének annyira gyűlölik az oroszokat. Könnyű is volt, mert eleve utálták őket, de azért ez, ahová felnövelték ezt a győlöletet, az elképesztő. Persze csak online fórumok alapján mondom, az is lehet, hogy psziop és nem valódi lengyelek azok. De valahogy úgy látom, hogy sikerült ráizzítani őket a háborúra. Hihetetlen ha így van. Majd meglátjuk.

Kis idő múlva kiderül:

- Vagy a nyugati propaganda mond igazat és az ukránok kisöprik az oroszokat (aminek atomháború a vége?)

- Vagy az oroszok mondanak igazat és az ukrán hadsereg felörlődik nemsokára és akkor jönnek a többiek.

- Vagy állóháborúvá alakul az egész front. Mindkét oldalon hatalmas veszteségekkel.

Egyik sem kecsegtet pozitív kimenettel. Nyugat szerint a békét csakis fegyverekkel lehet kivívni. Ez egyelőre egyenes útnak tűnik a 3. VH-hoz (hacsak nem tekintjük már most is háborús feleknek a "csak fegyvert küldök, kiképzek" beszállókat is). Viszont a 3. VH sajnos nagy valószínűséggel vezet az atomháborúhoz.

Nem tudták behülyíteni. Kérdeztem felvidéki magyar rokonomat, azt mondták, őket senki sem kérdezte, hogy háborúzzanak-e Oroszországgal.

Kinn áll a bál, mert Fico vezeti a listákat, aki ki akar ugrani a háborúsdiból, csak itthon elfelejtik megemlíteni ezt az apróságot.

 

Ezt a pár percet érdemes meghallgatni Robert C Casteltől:

Elon Musk a műholdjaival magánháborút folytat Oroszország ellen, [...] ez kicsit olyan mintha a BKV megtámadta volna Ausztriát.

https://youtu.be/neI6JOh-_HQ?t=1194

Egy F1-es erőforrás-rendszer hiába kiváló, ha a kasztni szar. Szerintem nem fog kiderülni, hogy a fegyverek maguk jók-e. Inkább az fog látszani, hogy adott összeget milyen paraméterekkel rendelkező fegyverekre érdemes elkölteni. Oroszország relatíve szabadon dönthet arról, mire költi a saját pénzét. Ukrajnának meg nincs saját pénze, és azt használ, amit "ajándékba" kap.

:)

Először vetette be a Leopárdokat Ukrajna, de a jelek szerint nem lett jó vége

Több orosz Telegram-csatorna is arról számolt be, hogy az ukrán hadsereg támadást indított Orehiv térségében, Zaporizzsja irányában.

Az offenzíva hosszú távú célja Melitopol elérése lehet.

A felvételek szerint az ukránok 10. hadtestének erői először vetették be a Leopard 2A4 harcskocsikat, emellett más páncélozott járműveket is alkalmaztak a támadáshoz.

A Telegramon terjedő felvételek szerint azonban több harckocsit és más felszerelést is megsemmisítettek Orehivnél az oroszok.

Ajaj! 🤔

trey @ gépház

Miert akkora a hype, hogy ha kilonek 1, 10 vagy 30 leopardot

Elsősorban ugyan azért, amiért nagy volt a hype az orosz páncélosok kilövése miatt a háború elején: az emberek fejében a háború ezen nagy vasak előre gurulásáról szól; a média is ezeket tudja a leglátványosabban továbbítani. Nem utolsó sorban azért, mert épp ezek voltak csodafegyverként tálalva legutóbb.

Ahol gyalulnak ott hullik a forgacs...

Pontosan. Csak kérdés, hogy melyik fél milyen ütemben tudja ezken eszközeit -is- pótolni. Ezen túl, ha kilőnek egy tankot akkor milyenek a benne levő személyzet túlélési esélyei...

szomszéd tankja mindig zöldebb vagyis:

a Mi "nyugat" -- akik az erkölcsi és civilizációs felsőbbrendűségben élünk és Mi mindent jobban tudunk:

- ez elmúlt 30 évben fegyverre elköltött pénzből a Föld éhező (összes) lakosságának az élet körülményeinek normalizálására szükséges összeg 2,5x költöttük el

- Az Egyesült államok közvetlen fegyveres beavatkozással 200millió embernek - közvetve (pl. egyik félnek fegyver szállítás) további 200millió embernek tette lakhatatlanná az országát, szüntette meg a normális élethez való jogot.

 

És most az ukránok a bálványként tisztelve áldozatot mutatnak a fegyver isteneinek földi manifesztumainak:

F16 vadászbombázó, Leopárd tank, HIMARS, Javelin stb.

For Whites Only meeting room!

 

- "A nímet Leopárd? <slukk a bagóból> Nem hiszem e ... <újabb slukk> Szíjjelűhetetlen!"

trey @ gépház

Lehet, hogy nem a hagyomanyos hirportalokat kellene olvasgatni ebben a temaban. Fegyverekkel foglalkozo forumokon meg lehet talalni minden modern tank gyenge pontjat mert mindegyiknek van, nemelyiknek tobb nemelyiknek kevesebb. Onmagukban semmit nem ernek. A tankok a legiero tamogatasa nelkul mar a masodik vilaghaboru idejen sem kepviseltek akkora harci erteket mint amit tulajdonitottak nekik. Manapsag a gyalogsag is tele van csuzlikkal amikkel meg lehet allitani kb barmelyik tankot a tuzersegrol es dronokrol meg mar ne is beszeljunk.

> ha kilonek 1, 10 vagy 30 leopardot? Nem csodafegyver az.

 

Hat pedig a nyugati fegyverek wunderwaffenak voltak/vannak beallitva. Az oroszok meg a II. vilaghaborus rozsdas szarokkal harcolnak, amiket sziberiai tanktemetokbol guberaltak.

Ez a media.

Ahogy a torok bayraktar az amerikai himars meg javelin, mind-mind egy olyan csodafegyver volt, amivel kb. egy ember meg tudja allitani a komplett orosz hadsereget.

 

Volt rohoges, hogy levedlett kinai tabletek voltak az orosz tankokban, meg hogy mindenhonnan gubizzak a technikat, mert a nyugati szankciok miatt nem jutnak semmi technikahoz, ami a szovogep feltalalasa utan keletkezett.

 

Hozzak yt videokat tobb millios megtekintessel?

Most derul ki, hogy ez a Kakhovka gat atszakadasa pillanataban a norveg(!) szeizmikus monitorozo allomasa (norsar) eszlelte.

https://www.jordskjelv.no/meldinger/seismic-signals-recorded-from-an-ex…

Azaz, ott bizony valaki robbantott egyet.

 

Szerinted jakubovics ezeket a valosagtol elrugaszkodott pipaalmokat honnan szivja magaba, amiket itt terjeszt? Valahol olvassa o is...

Hogy egy eve nem haladnak az oroszok elore, csak egy-egy strategiailag elhanyagolhato varoskat foglaltak el, de majd az ellentamadas...

 

Az a nagy helyzet, hogy most tenyleg elvalik a szar a majtol. Tenyleg kiderul, hogy egy megfelelo meretu es hadseregu allam ellen mennyit is er a nyugati fegyverzet. Az oroszoknak fuggetlen fejleszteseik vannak. A nyugatiaknak rengeteg helyen "behozhatatlan" elonyuk van/volt (pl. muholdak), ami adta alajuk a magas lovat.

Most kiderul, hogy mennyi ebbol a hype.

Csak ki ne deruljon, hogy az egesz amerikai hadiipar az csak az amerikai gazdasagi teljesitmeny elszivasara van kitalalva, a penzek lenyulasara...

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

koszi:)

 

Es meg meg se emlitettem, hogy az oroszok azert nem haladtak a haboru elejen, es mekkora beeges mar, mert nem tartottak karban az eszkozeiket, meg szar kinai gumiabroncsok voltak a teherautoikon.

Emlekszunk meg a rengeteg fotora, ami a halomra lott orosz teherautok voltak? MEg hogy az ukran parasztok traktorokkal huzzak magukhoz az orosz tankokat?

 

Oszt' igy egy ev utan csak kiderul, hogy az elejen az oroszok nem vettek komolyan a nato muholdas folenyet, es nagy osszefuggo konvojokban mozogtak, ami egy mozgo celtabla. Meg a sarba beragadtak (de abba mar a nemetek is beragadtak a II vh-ban).

 

Mostmar ezekhez alkalmazkodtak (3-4 fos csoportokban mozognak, meg 10 fonel tobben nem gyulnek ossze egy helyen), egyszeruen nem eri meg egy draga raketat par emberre rakuldeni. Meg az electronic warfare fegyvereiket ontjak a frontra, megbenitva rengeteg dront meg raketat.

Most volt report hogy a torok bayraktar dronok 90%+ -t hatastalanitjak az oroszok, es azon agyaltak mar az amerikaiak, hogy nem-e a torokok adtak-e ki az admin jelszot az oroszoknak.

 

Elkepeszto bekepzeltseg van nyugaton. Ebbol csak pofaraeses lesz, aminek vagy gazdasagi recesszio, vagy pedig haboruba sodrodas lesz a vege.

De harcolni tuti nem a sziriai sved betelepulot fogjak kuldeni, akinek van 3 felesege, es 8 gyereke, mert az nagycsalados ...

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ez ugyanugy igaz a NATO-ra is

Ne marháskodj, alig van lőszer készlet. Az egész NATO felderítés és célrevezetés 0-24 dolgozik. Hadműveletek tervezése dettó..

A különbség, hogy míg oroszország kirobbantója, a NATO elvileg nem részese ennek a háborúnak. Elvileg.

Nyilvan az intel meg egyebek az igen. De katonai hadero nincs bevetve. Szerinted miert jott at ide a nagy obol masik felerol egy repulogephordozo es vele a teljes tamogatas?Nyaralnak?

Az amerikai hadero total fel van keszulve arra ha esetleg a ruszkik valami marhasagot csinalnanak.

Arról az öbölháborúról beszélünk, amely mondvacsinált ürüggyel indult, amelynek nem volt semmi valóságalapja? Igen, megvan. Az olaj ellopásán és a fegyverüzleten túl más érvet nem nagyon lehet mögé tenni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Elobb (de inkabb utobb) mindig belekeveredunk, es altalaban a rossz vegen terdelunk le.

 

Ma reggel olvastam az indexen (de mar nem talalom sehogyse), hogy Novak Katalin azt nyilatkozta Nemetorszagban, hogy tamogatjuk Ukrajnat, es eliteljuk az oroszokat, es jo lenne a beke, de ehhez lehet fegyvert kell kuldenunk.

Lehet leszedtek, mert mostmar sehogyse talalom...

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Az ukránok közölték: semmit sem tudnak a Magyarországra szállított hadifoglyokról. A hadifoglyokkal való bánásmódot, nemzetközi szerződések szabályozzák. Az meg hogy 3th party országok 'kereskednek' velük, nem jogszerű. Mit fogunk követelni a hadifoglyok visszaadásáért? Túszként tarjuk őket fogva? Akaruttak egyezően vagy ellenére hoztuk.ide őket? Szabadon engrdjük őket? Ha ogen akkor nem jelentenek nemzetbiztonsági kockázatot? Ha nem miféle jogalapon tartjuk fogva őket?

Két észrevétel ezzel kapcsolatban: Ukrajna nem a CCCP jogutódja, másik meg ha besegítettek a ruszkiknak, akkor nyíltan ruszkik mellett vagytok! Kiváncsi lennék, hogy ki fizeti ezeknek az embereknek a fogvatartását? És miért tartjátok fogva őket? :D :D :D

Két észrevétel, aminek semmi jelentősége. Ukrán barátaid nehezen találnak fogást a nemzetközi megfigyelő szemek előtt, hogy Magyarország megint segít. A 11 ember etetését meg megoldjuk azzal a több (száz)ezerrel együtt, amelyik már idemenekült Ukrajnából.

Ne erölködj .... 😂

trey @ gépház

nehezen találnak fogást a nemzetközi megfigyelő szemek előtt, hogy Magyarország megint segít

Boncolgassuk még ezt az esetet, mert a ugye a genfi egyezmény alapján a hadifoglyokat a 3. ország nem engedheti szabadon. Pedig semjénzsóti szerint szabadon engedték őket. Ebben esetben Magyarország szegi meg a nemzetközi egyezményt.

Másik kérdés, hogy hogyan kerültek Magyarországra? Közvetlen repülőjárattal nem hozhatták őket, mert orosz gép az EU-ba nem szállhatle. Szerbián vagy Törökországon, vagy bármely más 3. országon keresztül érkezhettek. Ebben az esetben Magyarországnak értesíteni kell Ukrajnát és a Vöröskeresztet.

Amennyiben az oroszok egyszerűen elengedték őket, és ezek az emberek önként jöttek Magyarországra, akkor ez esetben Magyarországnak Ukrajnába kell küldenie ezeket az ukrán állampolgárokat.

Akár hogyan is erőlködsz, valami szar van a palacsintában, itt valaki nem mond igazat! És az a géz hogy megint a kurmány hazudik!

Miért ne lehetne az oroszoknak segíteni? Már kötelező a ruszofóbia? Szerinted az oroszokra nem hat negatívan a háború, nem szorulnak segítségre? Azt kell megvizsgálni, kinek az érdeke. Nem az oroszoké, hanem az USA fegyveriparának érdeke, s ezért akarta az USA Ukrajnát nyugati érdekszférába vonni. Ha Oroszország passzív marad és sikerül, az az USA-nak jó, mert újabb területet, befolyási övezetet nyert, s rámászhat fegyverrendszereivel Oroszországra. Ha nem marad Oroszország passzív - végül ez lett a valóság -, az USA-nak az is jó, mert területétől távol kialakult egy háború, pörög a fegyver üzlet, lehet gyengíteni az EU-t, s erősebb USA függőséget lehet kialakítani.

A másik, hogy van 11 ember, akiknek az etetésén aggódsz, miközben naponta tízezrével menekülnek Magyarországra Ukrajnából. Azoknak a százezreknek az eltartásán nem aggódsz, de ez a 11 ember biztosan gazdasági csőd szélére viszi az országot.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

hát mi a faszomé, wakandáé?

Nem is számítottam tőled többre.

1991 augusztus 24-én az Ukrán SZSZK kikáltotta függetlenségét amit a 1991 december 1-én megtartott népszavazás legitimizált, és onnatól fogva Ukrajna kilépett a CCCP-ből jogilag.

1991 december 8-án Oroszország, Ukrajna és Belarusz hivatalosan megállapodott egymással a Szovjetunió megszüntetéséről ez  a Belavezsai Megállapodás.

1991 december 12-én Oroszország is kikiáltotta a függetlenségét a Szovjetuniótól.

1991. december 21-én Üzbegisztán és a volt 10 tagköztársaság képviselői kimondták a Szovjetunió megszűnését, s megállapodtak, hogy nemzetközi jogi szempontból a Szovjetunió örököse kizárólag Oroszország lesz.

Ha összerakod kronológiailag, akkor Üzbegisztán lenne a CCCP nemzetközi jogutódja, de mivel megállapodás született, hogy Oroszország lesz az, ezért csakis kizárólag Oroszország a jogutód!

Az meg hogy a kamu "nemzetközi jogászotok" mit mond, a kutyát nem érdekli!

>> 1991 december 8-án Oroszország, Ukrajna és Belarusz hivatalosan megállapodott egymással a Szovjetunió megszüntetéséről ez  a Belavezsai Megállapodás.

ezzel hopp jogutód is lett

>> Az meg hogy a kamu "nemzetközi jogászotok" mit mond, a kutyát nem érdekli!

így is lehet, csak akkor nem kell krímről meg donbasról álmodozni

ezzel hopp jogutód is lett

Furcsa lenne, mert csak arról állapodtak meg ők 3-an, hogy 13 nap múlva összeül mindenki a még maradék 1 (azaz 1db !) tagköztársasággal, és a 10 kilépett tagköztársasággal egyetemben megtárgyalni, hogy ki is lesz a nemzetközi jogutód. Mert hát nehogy már a csóró Üzbegisztán vigyen minden szovjet eszközt, vagyont, követelést, és kötelezettséget magával.

így is lehet, csak akkor nem kell krímről meg donbasról álmodozni

1991 december 1-én arról is szavaztak a Krim, és az orosz többségű területek, hogy hova is akarnak tartozni. Akkor egyöntetűen kinyilvánították, hogy Ukrajnához akarnak tartozni. 1994. december 5-én a Budapesti memorandumban Oroszország is garantálta Ukrajna területi integritását. 

1991 december 1-én arról is szavaztak a Krim, és az orosz többségű területek, hogy hova is akarnak tartozni. Akkor egyöntetűen kinyilvánították, hogy Ukrajnához akarnak tartozni.

Azon a népszavazáson arról szavaztak, hogy támogatják-e a parlament által 1991. augusztus 24-én elfogadott Ukrajna Függetlenségi Nyilatkozatát, nem pedig arról, hogy a Krím hová tartozzon. A Krími Autonóm Köztársaságban 54,19% szavazott a nyilatkozat mellett, Szevasztopol városában pedig 57,07%.

Majdnem egy évvel előtte arról népszavaztak a krímiek, hogy a Krím autonóm terület legyen. A Szovjetunió idején jogilag lehetősége volt a tagországoknak kilépni. Ukrajna függetlenné válásával sok más szabadság mellett ez is ment a kukába:

1990. november 12-én a Krími Megyei Tanács nyilatkozatot fogadott el félsziget állami és jogi státuszáról, melyben bejelentették a krími népek jogát az államiságuk helyreállítására Krími Autonóm Szovjet Szocialista Köztársaság formájában, és e kérdésben 1991. január 20-ára helyi referendumot tartottak. Ez volt az első népszavazás a Szovjetunió addigi történetében, melynek eredményeképpen 1991. február 12-én Ukrajna parlamentje törvényt fogadott el „A Krími Autonóm Szovjet Szocialista Köztársaság helyreállításáról”. A Krím-félsziget státuszával kapcsolatban megrendezett népszavazásnak az volt az egyértelmű üzenete, hogy ha Ukrajna kiválik a Szovjetunióból, akkor a Krím elszakad tőle.

Az 1996-os, máig érvényes Alkotmány elfogadásáig a többszörösen módosított 1978-as szovjet–ukrán alkotmány volt érvényben. Az 1991. június 19-én kelt 1213a-XII. számú módosítással belekerült az alkotmányba a Krími ASZSZK (7-1. Fejezet), az 1994. szeptember 21-én kelt 171/94. számú módosítással a terület nevét Krími Autonóm Köztársaságra változtatták. A Krím külön státusza bekerült az 1996-os Alkotmányba, illetve azzal összhangban elfogadásra került 1998-ban a Krím Autonóm Köztársaság Alkotmánya. Az ukrán kormány, valamint a belföldi és a külföldi megfigyelők egy része a krími Alkotmány jóváhagyását úgy kommentálta, hogy ezzel megoldották a „krími problémát”, azaz elejét vették a Krím elszakadását célzó orosz szeparatista törekvéseknek, megerősítették a félszigetnek mint Ukrajna szerves részének státusát.

Később a Krímben sosem az ukrán egységet hirdető pártok szerepeltek jól.

Szerintem mindenki számára hasznos lenne, ha kevesebbet hazudoznál.

:)

Ne hazudozz! A CCCP diktatórikus szervezet volt a döntéseket a pártbizottság hozta! Az hogy 1991-ben a magaaláhugyozó havarjaid köztük Vlagyimir Vlagyimirovics is, tehetetlenül nézték azt hogy egys renitens tagszervezetek menekülnek a ruszkik öleléséből, nem teszi a CCCP-t demokratikus szervezetté! Szóval ne hazudozz ennyit!

Szerintem a demokrácia a te fétised, nem pedig az egyetlen lehetséges és üdvözlendő társadalomszervezés. Arról meg egyenesen kínos volna beszélni, hogy a nyugati típusú irányított demokráciát átmenetileg felfüggesztik, ha homokszem kerül a gépezetbe, s nem a tervezett módon alakulnak a dolgok, azaz akkor, amikor véletlenül valóban a népakarat valósulna meg, azaz egy pillanatra valódi lenne a demokrácia.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Látom, egyszerre ébredt fel benned a kommunista és a náci hév. Nem beszéltem demokráciáról, még akkor sem, amikor az egyik utódállam 2010-es jogi cselekményét linkeltem be :) gyökér-neked. A jogi formákat nem csak a demokráciákban tartják be, úgy-ahogy.

Remélem, a hozzád hasonló történelemhamisító szemetet előbb-utóbb kisöpri trey.

:)

Súlyos ukrán veszteségekre számít a Fehér Ház

Jelentős veszteségek várhatók az ukrán erők soraiban a harcok fokozódásával – közölte a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának stratégiai kommunikációs koordinátora, John Kirby a TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint. 

„Természetesen az ilyen heves összecsapásokban várhatóak veszteségek” – hangsúlyozta Kirby. Kiemelte, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei arra összpontosítanak, hogy katonai támogatást nyújtsanak Ukrajnának.

Csütörtökön a CNN amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az ukrán erők jelentős veszteségeket szenvedtek (felszerelésben és személyi állományban egyaránt) az ellentámadási kísérletükben, mivel az orosz ellenállás a vártnál erősebbnek bizonyult.

trey @ gépház

Az ukrán ellentámadás elindítását csak akkor fogják bejelenteni az ukránok ha valami sikert tudnak felmutatni.

Kényszer helyzetben vannak. Bizonyítaniuk kell az újabb adagokért. Az oroszoknak meg jól is jön ez így. Ha az ukránok felmorzsolják hadseregüket egy szűk frontsávban. Akkor nem kell újabb Bahmutokat végigtolni és nem csak egy lerombolt város kerül végül a kezükbe.

A másik oldalról az USA is ráér. Következőnek a lengyeleket küldi a frontra. Ez egy ilyen csúnya sakkparti.

Az oroszoknak kb októberig van pénzük fenntartani a háborút. Majd akkor visszatérünk

En ott tartottam, hogy csak 3 napos haborura volt penzuk meg loszeruk.

Meg tavaly marcius vegere kifogyott az osszes tankjukbol a benzin es az osszes repulojukbol a kerozin.

Putyinnak meg 17 rakos szerve van epp.

Igy nez ki, ha mindent elhiszel, amit a "nem is volt olyan fontos" nyugati sajto leir.

A balliberális oldalnak mindig volt egy filozófiai deficitje. Mindent pénzben mértek, hatékonyságban számoltok, s nem értitek, hogy a boldogság és az élet nem pénzben mérhető. A pénz egy ember által kitalált kreálmány, ami a hatalomgyakorlás eszköze, mert elhitetik sokakkal, hogy az kell az élethez. Láttál te már rigót pénzért fütyülni? Tőkés récék felnevelik az utódaikat pénz nélkül úgy, hogy magasról tesznek a hatékonyságra. Hogyan csinálhatják?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

És? Mérő László matematikus-pszichológus szerint is a kevert stratégiák - tehát a racionális és az emocionális - alkalmazása a leghatékonyabb. Nagy pofáraesés lehet még ebből a felsőrendűséget hirdető gőgös hozzáállásból, de ti tudjátok. Én annyit mindenképp megtanultam az egyetemi évek alatt, hogy ugyan sok esetben jó becsülni, jó szemléletből látni dolgokat, de mindig vannak nem várt, meglepő eredmények, kivételes esetek, amelyek miatt igyekszem kerülni azt, hogy azonnal túl nagy magabiztossággal vágjak rá valamire általam helyesnek gondolt megoldást addig, amíg az adott problémát nem jártam alaposan körül. Még akkor is, ha az a probléma látszólag igen egyszerű. Sohasem árt a szerénység, a (szakmai) alázat, visszafogottság.

Egyébként pedig szerintem aligha van szüksége Putyinnak a tanácsaidra, vagy úgy általában a vele ellenségesen, arrogánsan viselkedő Nyugat tanácsaira. Az oroszok sokat bénáztak, de úgy látom, képesek tanulni a hibáikból. Nem lejátszott dolog ez még közel sem. Hozzáteszem, egyik irányban sem.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Változik a lengyelek hozzáállása Magyarországhoz:

Eddig szidtak minket az ukrán-politika miatt, most már lágyabb hangokat kezdenek megütni:

A Gazeta Polska interjút készített Zdzislaw Krasnodebski európai parlamenti képviselővel, aki kijelentette, hogy változott a lengyelek Magyarországhoz való hozzáállása.

[...]

Ne felejtsük el, hogy mindennek ellenére Magyarország humanitárius segítséget nyújtott Ukrajnának. A magyarországi helyzet reálisabbá tette az Orbán-kabinet megítélését a nemzetközi fórumon

trey @ gépház

Eltaláltak az oroszok egy Leopard tankot

A héten megindulni látszó ukrán ellentámadásban az ukránok több helyen is bevetettek nyugati fegyvereket, köztük Leopard tankokat is. Az, hogy ezekkel mire mennek, még nem derült ki, az interneten terjedő videók alapján viszont ezek között is megvannak az első veszteségek.

Julien Röpcke német újságíró Twitter-posztjában egy olyan videót mutatott, amin egy Leopard 2A6 tankot talál el először egy drón amire az füstölni kezd.

[...]

trey @ gépház

Felvételek bizonyítják: Ukrajna érzékeny veszteségeket szenved az offenzívában

Az ukrán hadsereg egyik támadása súlyos kudarcba fulladt Zaporizzsja térségében. Az esetről több videó is készült.

A forbes.com szerint az akció még csütörtök hajnalban, Mala Tokmaka térségében történhetett. Először az oroszok tettek közzé felvételeket az esetről, amelyeken az látható, hogy az ukránoknak egy támadás után több modern, nyugatról érkezett harcjárművet is ott kellett hagyniuk.

[...]

trey @ gépház

Ott nagyon nem tudsz mit csinalni abban a helyzetben.

Dugig van aknasitva az egesz terulet. Elorekuldtek ilyen tank foldszanto gepet, ami elvileg a legmodernebb amerikai  aknamentesito cucc.

Ami ket oldalra szettolja a foldet, es csinal egy egysavos szabad utat.

Namost egy zold mezon letrehoz egy tobb km hosszu fekete csikot, igy kb. a vak is latja, hogy hol vannak.

Ha megnezed az oroszok videoid, akkor nem az osszes tankot vettek celba, hanem a szanto tank utani elso tankot, ami amit neztem az pont egy leopard volt.

 

Es akkor jon egy lehetetlen valasztas. Elotted van egy kilott roncs. Mogotted a tobbi (meg ki nem lott tank), de hatrafele nem tudsz menni. Mi a turot csinalsz?

Hat ha megnezed, akkor megprobaltak kikerulni a kilott roncsot, mert nem gondoltak, hogy annyira sok akna lenne. Es ha megnezed, akkor rengeteg tankot igazabol akna hatastalanitott. Mert a ket oldalra szettolt foldben igazabol koncentraltan ott van a rengeteg akna.

 

Ha megnezed a nyugati riportokat, akkor mindenki az ukranokat hibaztatja, hogy mennyire lamak, meg nem ugy jartak el, ahogy a nato oktatja.

Hat egyreszt a nato ilyen harci helyzetben meg *sosem* harcolt, igy kb. nincs is mit oktatni. A masik, hogy tenyleg nincs ebben a helyzetben jo megoldas.

1) Mert vagy tovabb nyomulnak elore (ez tortent), es akkor kikerulik a kilott roncsot egy aknamezon, es probalnak haladni tovabb a joszerencseben bizva.

2) Egy helyben megallnak, aminel cska ido kerdese, hogy szetlojjek oket.

3) visszatolatnak. De egysavos uton egy kilometert visszatolatni se egyszeru eloadni, es akkor nem is ertek el semmit se.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A lánctalpasok egy helyben megtudnak fordulni, nem kell tolatni.

Ha jól emlékszem hasonló hibát vétettek a szövetségesek a market garden hadműveletben, ott valami gáton vonult a tankoszlop.

A kurszk-i csatára emlékezett. Akkor a németek hónapokig vártak, hogy elkészüljenek az új tigris tankok, az oroszok meg beásták magukat és alaposan elkanásították az állásaikat. Végül a németek déli átkarolása el is akadt és nem is érték el a vasúti csomópontot.

Itt Krétán a szállodában dolgozik egy ukrán csávó, lehet vagy 30 éves. Minden reggelinél, ebédnél stb. amikor elviszi a tányérokat, mondom neki: gyjakuju. Lespanolunk, megy az élet tovább. Gondolom nem igazán érdekli, hogy mi van otthon, mert akkor otthon harcolna.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 06. 11., v – 21:37

Egész véletlen, hogy ahol most az ukránok áttörtek, ott pont felrobbant a gát. Nem érdekes!?

Az oroszok eközben az árvíz elöl menekülő ukrán civileket támadnak. Link

Új témát nyitottam az ukrán vezetés következetes bölcsességének dicsőségére.

:)