!! HÁBORÚ !!

Fórumok

A célpontok közt van Kijev, Lviv, Odessza, Harkov.

Hozzászólások

Győsztünk! 

Harminc éve húzogatják az oroszmedve bajszát. Megunta.

A nyugat sorozatosan megszegte az oroszoknak tett ígéreteit, a nyugat folyamatosan terjeszti ki hatókörét és most eljutottak az orosz határig, amit az oroszok - joggal - fenyegetésként értékelnek. A nyugat pontosan tudta, hogy mivel játszik, mit veszélyeztet. A nyugat volt felelőtlen.

trey @ gépház

Hát, pont ez az, hogy nincs ilyen egyezmény :D Voltak tárgyalóasztaloknál elhangzott feltételek, szóbeli ígéretek. Mondjuk az előző amerikai adminisztrációktól. Sose lett leírva, nem is lett betartva.

Az oroszoknak elfogyott a türelme, mert azt látták, hogy az ukránok csak azért is a nyugathoz dörgölőznek.

Ha lenne egyezmény, akkor lenne mit lobogtatni. A veszély az oroszok szemszögéből viszont valós. Lássuk be.

trey @ gépház

Az USA-nak is jogos igénye volt, hogy Kubában ne legyenek szovjet nukleáris fegyverek. Abban igazad van, hogy nem az USA dolga eldönteni, mi a jogos igény, hanem erről vagy van konszenzus, vagy nincs, de ez többszereplős. Érződik persze, hogy az USA-t zavarja, hogy vannak rajta kívül is a térképen.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mi ez a képzelgés "ha". Aztán rátromfolva egy "világháború" biztos kijelentésével. Mi lesz azokkal a fegyverekkel amik valósak és telepítve vannak a NATO országokban, vagy azzal amit mi fogunk ennek hatására telepíteni?  Tudom, hogy jó azt gondolni hogy tudsz mindent, de légyszi csak egy órára dobd már el a meggyőződésed, nézz rá a térképre és gondolkodj. 

Nem vagyunk Oroszország szomszédai. 
 

Még pár hétíg, de aztán csak t=s/v képlet alapján számítható csak Magyarország függetlenségének időtartama.

Ruszkiknak nincs visszaút, Putyin nem fogja megélni nyugdíjazását vagy mindent visz Berlinig, vagy megdöglik. Kérdés hány ártatlan ember lesz áldozat?

Jó anyagot szívhatsz. Szerintem Putyin a két keleti megyét fogja annektálni, a Krímet megtartja, lesz egy oroszbarát ukrán kormány, s addig marad az orosz hadsereg, amíg lojálisak lesznek oroszországhoz az ukrán állami intézmények. Nem fog tovább jönni, nem csinál világháborút.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Lengyeleket és a Baltikumot meg fogják támadni ez biztos"

baramság - sokba kerül, nem hoz annyi hasznot. Észtország, Lettország. Litvánia - soha nem akart NATO tag lenni - békén is vannak hagyva.

Finnország se NATO tag -saját hadsereggel bírnak - sokáig orosz barát kormánya volt.

Most ha Svédországnak vagy Finnországnak eszébe jutna NATO tag lenni - Putyin már előre megfenyegette őket..

aquila non captat muscas

Ugyan ezt mondtátok 3 héttel ezelőtt is. Hogy oroszok nem fognak támadni, mert nem éri meg… Ma ott tartunk hogy az orosz haderő 1/3-a már Ukrajnában van, és Európa irányába menetel. A cia évekkel ezelőtt elkészített személyiség profilja elszigetelt autokrata vezető jelentős személyiség torzulását mutatta ki. Putyin egy alternatív valóságban él, neki nem számít gazdasági kár vagy emberélet. Aki hosszú éveket tölt el a hatalomban, annak jelentősen torzul a személyisége. Hasonló cipőben Orbán is, persze ő sokkal kevesebb hatalommal bír, és 2 napja kijózanító maflást kapott, de belőle is mit tett a hosszú évek érinthetetlensége? Az emberi elme már csak ilyen egy idő után elveszti objektivitását, érinthetetlennek ézzi magát.

Szerinted egy minden nemzetközi szerződést semmibevevő, hiteltelen, megbízhatatlan, jelentős fegyverarzenállal rendelkező autokrata vezető, mennyire elfogadhatatlan a világ országai számára? Mindenkire potenciális veszélyt jelent. Szerinted egy folyamatosan elszegényedő országnak van lehetősége visszalépni? Ha megáll Ukrajnában, és a gazdasági elszigeteltsége marad, akkor úgy fog összeomlani mint a CCCP. Ha tovább bővíti befolyását, akkor mi az a lélektani határ ami még a beáldozható szint? Mondjuk a jaltai érdekszférák határai.

Tehát idehozol egy nyugati értékelést a Nyugat egyik fő ellenségéről. Roppant hiteles. Szerintem csak arról van szó, hogy a Nyugat akarja megmondani, merre tartson a világ, s nem szereti, ha homokszem kerül a gépezetbe. Érdekes módon valahogy nem hozod szóba az USA líbiai, iraki, afganisztáni, vietnámi ámokfutásait, vagy akár a jugoszláviait. Továbbá arról sem beszélsz, „szabad” nyugati társadalmunkban majdnem mindenkinek van egy nyomkövetője, az egészségügyi adatai bárki számára elérhető adatbázisban vannak, a vadnyugaton ellehetetlenítenek azért, ha kiállsz a konzervatív értékrended mellett, az állásodba kerülhet.

Szabadság, elvtársak, szabadság!

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az oroszok Ukrajnában kemény fába vágták a fejszéjüket. Eddig meglepően jól védekeztek az ukránok. Nem gondoltam volna, hogy 2 nap után még a fontos nagyvárosok állva maradnak.

NATO ország megtámadása esetén háborúba kell menni. Ez van. Nem teljesít túl jól az orosz hadsereg, kemény lesz nekik egy háború a NATO-val, főleg ha Ukrajnában is gyengélkednek.

> Nem gondoltam volna, hogy 2 nap után még a fontos nagyvárosok állva maradnak.

Sztem másról van szó. Ez nem egy totális háború. Eleve a civil lakosság nem célpont. Amennyire lehet kímélik őket - legalábbis nekem úgy tűnik. Nincsenek bombázások, vegyi v. biológiai támadás. A lakóterületekbe csapódott hadieszközök úgy kerültek oda, hogy az ukrán védelem lelőtte a rakétát, repülőt, helikoptert és az irányíthatatlanná vált. 

Porrá bombázhatnák Kijevet pár nap alatt. Szakértp szerint 20x-os főlényben vannak légierőben.  De hát nyilván ez nem cél és így minden tovább tart. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Az jutott eszembe - de ezt már írtam -, hogy Putyinnak hagytak két rossz választás. Vagy ukrán NATO tagság mellőzése, vagy Északi Áramlat 2, de Putyin csak választhatott, az nincs a lehetőségek között, hogy mindkettő. Putyin az elsőt választotta.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Putinnak nem hagytak választást. Ukrajna védhetetlen kapu Oroszország felé, a NATO csatlakozása egyenlő azzal, hogy Oroszország többé nem nagyhatalom. Ezt pedig -  bárki is üljön a cári székben - nem engedheti meg. 
Ha megnézed a térképet, az orosz stratégia világos, klasszikus kettős átkaroló hadművelet - csak hát a stratégiai pontok, Odessza, Harkov, Mariupol - nincsenek meg. Semmi fontos nincs még orosz kézen.

Térkép a háború Ukrajna - Ukrajna hírek a térképen - liveuamap.com/hu

Minimális erőkkel támadtak eddig, azt hitték, meg lesz ennyivel. Hát nem lesz meg. Főleg úgy, hogy az EU fegyvereket shoppingol az ukránoknak, hadd tartson még tovább, hadd kelljen még brutálisabb fegyvereket bevetni, hadd hulljon még több szláv vér.
Azt se felejtsük el, sőt talán ez a kulcs - ez testvérháború. Ez nem Irak, ahol le lehet mészárolni a lakosságot, mert kit érdekelnek. 

Putinnak nem hagytak választást.

Ugye te sem feltételezed, hogy Putyin egyszemélyben Oroszország erőskezű vezetője? Stratégiai kvalitásait tekintve nyomába sem ér Leninnek vagy Sztálinnak. Ő egy báb aki a KGB-ből szerveződött oligarcha csoport arca. Jogvégzett emberként nem ringatná magát olyan abszurditásban, mint hogy a NATO-nak meg kell igérnie, hogy ez meg az nem csatlakozhat...

Minimális erőkkel támadtak eddig, azt hitték, meg lesz ennyivel.

Ne már. Azt hitték, meg minimális. Akkor van meg minimális energiabefektetéssel, ha a lehető legnagyobb erővel lépnek fel... Nincs hirszerzésük, hogy üres katonai obejktumokat lőnek szét? A nagy lófaszt, a vezérkar hátráltatja az egész akciót! A CIA felé is szivárgott orrbaszájba minden információ, már annyira hogy orbánék el sem hitték! Odaküldték a csecsen szedett-vedett alakulatot!? Ez tényleg profi munka. Nem csodálkoznék, ha Putyint megpuccsolnák.

hadd tartson még tovább, hadd kelljen még brutálisabb fegyvereket bevetni, hadd hulljon még több szláv vér.

Szentimentalizmus.

Ahogy a másik topikban írtam: Putyin célja nem Ukrajna NATO tagságának, vagy NATO rakéták Ukrajnába telepítésének megakadályozása. Mert ehhez elég lett volna az is, hogy a két szakadár tartományt megszállja, mert a NATO szabályai szerint olyan államot nem vesznek fel a NEO-ba, aminek területi konfliktusa van.

Ebből egyértelműen következik, hogy Putyinnak más célja van.

5 napos hir: https://telex.hu/kulfold/2022/02/20/putyin-azt-igerte-macronnak-hogy-a-… 

A francia és az orosz elnök vasárnap csaknem két órán át egyeztetett egymással telefonon a konfliktusról. Egyetértettek abban, hogy a diplomáciai eszközöknek kell előnyt élvezniük a válság megoldásában – tette hozzá az Elysée-palota. Azt is bejelentették, hogy Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter a következő napokban találkozik orosz kollégájával, Szergej Lavrovval – írja az MTI.

A katonai megszallas eleg furcsa diplomaciai eszkoz. 

Folyamatosan azt szajkózzátok, az oroszok érdeksérelme miatt történik az egész. Most azt mondod amit csinálnak az demilitarizáció. Ha NATO szépen megígéri, hogy biztosan csak katonai célpontokat támad Oroszországban, akkor ugye az csak a leszerelés előre hozatalának fogjuk tartani?

Hát, azért nem lenne hülyeség ha legalább a fejedben felépítenéd a szkenáriót ami a szálban van. Ugyanis itt az volt a feltevés, hogy Oroszország odamegy és semlegesíti az Ukrajnában számára látott fenyegetést, demilitarizál és kormányt cserél. 

Na most annak a beteg gondolatnak (orosz propaganda) ami fönt van elég nehéz része, hogy az Ukránok felrobbantják a saját területükön eddig is ott lévő Csernobilt, hogy megtámadják vele Oroszországot. Azaz a "demilitarizációnak" ehhez semmi köze nem lenne ugye? Akkor talán mostmár érted a "célpont" kapcsolatot. Persze Kijevet ezért ki is hagytad, de ne menjünk ebbe bele.

Én Putyint is megérteném, ha nem szöges ellentétben lenne az amit mond és amit csinál. Illetve ha nem támasztana olyan elvárásokat a NATO felé pl. amelyről egyértelmű, hogy lehetetlen betartani.

A fentiek miatt sajnos csak arra tudok gondolni, hogy teljesen elment az esze. Addig is tudható volt hogy revizionalista és imádja a Szovjetúnió eszméjét, de ilyen gyógyszer elgurulásra senki nem számított.

ilyen gyógyszer elgurulásra senki nem számított.

Dehogy nem, csak a Lendvay utcából megmondták, hogy nem kell elhinni a "kertjében is eltévedpő Binden" retorikáját! A nagy igazság az, hogy nem véletlenül menekítették ki a nagykövetségeket, és saját állampolgárokat a "rotohadő nyugatiak", és nem véletlenül sivalkodtak Kijevben. Csak az orbáni propaganda hazudott vagy nézte be nagyon a helyzetet.

 Az olyanok miatt van háború, mint te.

Ritka cinikusan hozzászólás volt, annak tükrében hogy nyíltan támogatsz egy olyan politikai erőt, ami - mégha kicsi részben is - közvetlenül hozzájárult Oroszország megerősödéséhez.

Ha Európa képes lett volna felmérni, hogy Oroszország biztonsági kockázatot jelent ezért az anyagi támogatása helyett függetlenedni kell tőle, akkor Putyinnak ma nem lenne lehetősége lerohanni egy szuverén országot.

Oroszország megerősödése garantálja a relatív szabadságunkat. Amikor az USA, illetve a globalizálódó Nyugat szélirányba állít minden államot, s eljön az egypólusú új világ, az a totalitárius diktatúra legsötétebb korszakának kezdete lesz. Amíg vannak olyan államok, mint Kína, Oroszország, amelyek erősek és ennek ellenállnak, addig még van politikai pluralizmus, s a liberálfasiszta politikai irányzattól eltérő realitás is létezhet.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mennyi az afgán GDP? Mennyi az USA? Aztán valahogy ez utóbbi elkullogott onnét. Ha én termelek paradicsomot, s adok belőle a katonának, de ez sehol sem jelenik meg a pénzügyi rendszerben, akkor a katona nem lesz éhes, a GDP erre eső látható része pedig nulla.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Putyin azt mondta a támadás előtt: demilitarzilás, nácik elkergetése (értsd: kormányváltás) "

Az első része nem igaz: civil célpontokat is támadtak

A második részére meg elég egyértelműen nincs szükségül az ukránoknak, mint ahogy azt most a molotov-konktéljaikkal üzenik a kormányváltóknak.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ebből is látszik, hogy az US propagandát szajkózók mennyire vannak képben. Kapaszkodj meg: Ukrajnában tényleg van egy hivatalosan - az Ukrán Nemzeti Gárda keretein belül - működő neonáci katonai szervezet, akikre kivételesen nem csak ráfogják, de tényleg azok és előszeretettel basztatják a kisebbségeket. Hoppá.

Hazudsz. Nem mondtam ilyet. Csak annyit, hogy nem kamu, hogy vannak. Tudsz mást, mint hazudni? Ja igen, tolni a propagandádat itt, orrba-szájba. Nagyon elkussoltál odalent, nagyon nem akarsz válaszolni. Szóval miért érte meg neked hónapokon keresztül napi több órát beleölni abba, hogy hat-nyolc ellenzéki propagandatopicot tarts folyamatosan a hup főoldalának a tetején? Ha valaki itt propagandista, az te vagy.

Az már kiderült, hogy DK propagandista vagyok, ezen lépj túl, topikot is nyitottak róla annak idején.

 

 

"Csak annyit, hogy nem kamu, hogy vannak. "

Semmi relevanciája nem volt annak, amit írtál, mert nem erről szólt a dolog, mert nem ezért indult támadás. Ha esetleg odaírtad volna ezt te is, akkor nem merülne fel a gyanú, hogy csak egy vagy Putyin sok hasznos idiótája közül.

Természetesen lehetséges, hogy csak félreértettük egymást, nyilván még most is megteheted, hogy eloszlatod a gyanút a fentiek szerint, ez a te döntésed. Akkor volt bármi relevanciája az oroszok támadásának megindításában annak, hogy vannak náci hülyék Ukrajnában(is) vagy ez csak kamukifogás volt Putyin részéről?

Akkor lent miért tagadtad, miért írtad, hogy ez összeesküvés-elmélet, hogy téged a DK irodából irányítanak?

Épp az előző posztban írtam le, hogy egy szóval nem mondtam, hogy ezért meg kell támadni az ukránokat, ezt csak te hazudtad, tehát itt nincs mit eloszlatni, csak te szeretnéd ezt a látszatot kelteni. Szánalmas. Befejezhetnéd a hazudozást, mert nagyon égő vagy.

Ezzel nem mész semmire. Hiába próbálod szarkazmussal az ellenkező látszatot kelteni, te kurwára egy fizetett propagandista vagy. Miből éltél, amíg ezzel foglalkoztál, hogy napi x órában idehordtad az O1G newsfeedet?

BTW, az előbb alámszerkesztettél, aztán meg amikor az új részre akartam válaszolni, akkor meg alámposztoltál, így kimaradt: nem csak ruszki propaganda van a világon, hanem amcsi is. És ti ezt szopjátok itt fel gőzerővel. Ha valaki itt hasznos idióta, az te vagy. Az amcsik hasznos idiótája.

Harmadjára írom le, hogy nem mondtam ilyet, hogy ezért támadni kellene. Az "újbeszélre" reagáltam így, hogy nem, ez a rész pont nem hazugság. Lehet, hogy casus bellinek vicc, de nem kamu. És elmentél egy fontos dolog mellett: itt nem arról beszélünk, hogy nácik vannak Ukrajnában, hanem arról, hogy Ukrajnában az állam üzemeltet egy nyíltan náci divíziót. Ez távolról sem ugyanaz. Apropó újbeszél; inkább nem írom le még egyszer, csak belinkelem, hogy mekkora kettős mércével méri a világ az orosz agressziót és az amcsi agressziót. Igen, írás közben kiszúrtam, hogy te már láttad, úgyhogy nem neked, csak JFtR.

December 17-én letettek két szerződéstervezetet az asztalra. Egyet az USA-nak, egyet a NATO-nak. Kijelentették, hogy ez a minimum, ezt követelik, különben ők atomhatalom és megoldják.
Putyin az államelismeréskori beszéd utolsó perceiben visszatért erre a javaslatra. Elmondta, hogy az ajánlatuk áll továbbra is, az abban foglalt három követelésük teljesítése az alap, ők tárgyalóasztalhoz csak akkor ülnek, ha azt a hármat elfogadják. Teljesen következetesek. Megmondták ha nem tesznek eleget a követeléseiknek akkor katonai technikai eszközökkel megoldják ők, és ha bárki közbeszól az kap pár üveghegyet. A NATO csak nemrég tért maghoz, és a háború kezdete után egy nappal nyugtázta, hogy úgy tűnik az oroszok komolyan gondolták, mostantól más világ van. Látszott Stoltin is hogy nem igazán tud napirendre térni a megrázkódtatástól, nem vették komolyan az oroszokat. A követeléseik ugyebár azok voltak, hogy Ukrajna soha nem lesz a NATO tagja, garanciák, hogy nem lesznek stratégiai fegyverek a közelükbe telepítve, és végül, hogy a NATO visszatér katonai technikai szempontból 1997-be. (fegyverzet/alakulat telepítések, létesítmények). Ezt mondták, először kérték, aztán ahogy ígérték hozzáláttak. A harmadik ponttól tartok, hogy azt hogyan fogják "csinálni".

https://twitter.com/maxseddon/status/1497921990455353350

Putyin a televíziós beszédében ugyebár kijelentette:

Most pedig néhány fontos, nagyon fontos szó azokhoz, akik kísértést éreznek arra, hogy kívülről avatkozzanak be az eseményekbe. Bárki, aki megpróbál megzavarni minket, vagy fenyegeti az országunkat és a népünket, tudnia kell, hogy Oroszország válasza azonnali lesz, és olyan következményekkel jár, amilyenekkel a történelme során eddig senki nem szembesült. A fejlemények bármilyen eshetőségére készen állunk. E téren minden szükséges döntés meg lett hozva.

Azt várja el, hogy az 1997 után NATO taggá vált államok csak jelképes tagjai legyenek a NATOnak, ne létesíthessenek NATO bázist a területükön, ne állomásozhassanak más NATO tagállamok katonái a területükön. Gyakorlatilag az 1997 után csatlakozottak "tiszteletbeli" NATO tagokká fokozandóak le.... mert különben... ld fent... (nekünk pl. be kellene zárnunk a Pápai NATO légitámaszpontot, és nem jöhetnének NATO katonák)

Hogyan fogják csinálni? Ahogy az oroszok mindig is tették, brutális erőszakkal. A maci épp hogy kihúzta a karmát, és az atomhatalmi álmokat kergető ukrán komédiás rögtön hajlandó tárgyalni, na persze nem Minszkben, ezt megértem:

Ukraine rejects Russian offer of talks in Belarus | Reuters

Reméljük, ennyi elég volt a világnak, hogy megértse: a Krim az oroszoké és nem telepítgetünk semmiféle stratégiai fegyvert a a seggük alá. 

Nem láttam a felháborodást Líbia bombázásakor, Kadhafi megölésekor, a második öbölháború kapcsán, a vietnámi háború kapcsán, Kászim Szulejmáni és még néhány ember megölésekor, csak a nyugati sajtó és úgy általában a Nyugat szemérmes félrenézését.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Csak a szokásos kettős mérce. Ha mellé rakjuk az USA ámokfutását, az úgy már terelés. Azt, hogy miről beszélünk, nem te mondod meg, mert ha beszélünk, így, többesszámban, akkor annak bizony én is részese vagyok. Én meg bizony erről is beszélek a tisztánlátás végett. Értem, hogy Putyin erőt alkalmazott, csak jeleztem, az USA is sokszor, de hogy, s hogy nem, a nyugati sajtó azokban az esetekben mindig roppant megértő. Furcsa, nem?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Már hogyne lenne! Tekintve, hogy Oroszország az USA-tól és az USA vezette NATO-tól kért garanciát arra nézve, hogy Ukrajna nem lesz NATO tag, s nem kapott, meg kellett oldania Oroszországnak ezt egyedül, segítség nélkül.

Azon felül van létjogosultsága annak, hogy összehasonlítunk eseményeket, s nem kiemeljük kontextusából Oroszországot, hogy akkor most agresszor. Ez ugyanis csak akkor lenne érdekes, ha épp a nyugati világ vezető hatalma nem lenne egy mocskos nagy agresszor, de a helyzet úgy áll, hogy de, az. Erre a nem elhanyagolható tényre hívtam fel a figyelmet. A Nyugatnak nincs erkölcsi alapja Oroszországot megítélni.

Sőt, egyedül az USA az az állam, amelyik nukleáris fegyvert vetett be civil lakosság ellen 1945. augusztus 6-án és 9-én.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Már hogyne lenne! Tekintve, hogy Oroszország az USA-tól és az USA vezette NATO-tól kért garanciát arra nézve, hogy Ukrajna nem lesz NATO tag, s nem kapott, meg kellett oldania Oroszországnak ezt egyedül, segítség nélkül.

Tegyük tisztába a dolgokat mielőtt még nagyon beleásod magad a politikai konteoba:

- A NATO egy védelmi szövettség, amit 1949 április 4.-én alapítanak meg. Nem támadó szervzet, nincs NATO hadsereg, az egyes tagországok hadserege a NATO hadsereg. Mivel ez egy szövettség, ezért nem adhat semmiféle garanciát arra vonatkozóan, hogy nem léphet ki vagy be bárki, aki elfogadja a feltételeit.

- Nincs olyan ismert és bizonyított igéret, hogy a NATO nem bővíthető, valamint sértené is az önrendelkezési elvet, amely az ENSZ alapokmánya is kimond, és amit a Szovjetunió is elismert.

- Az Állandó Nemzetközi Bíróság 1920-ban elfogadott Alapszabályának közismert 38. cikke a nemzetközi szokásjog kapcsán használta a "civilizált/művelt nemzetek" fordulatot, amelyet a Nemzetközi Bíróság ENSZ Alapokmányhoz mellékelt ma is hatályos Alapszabálya is átvett. Az első világháború után kötött kétoldalú szerződés elismerte az "önrendelkezés elvét". Az 1941. augusztus 14-én, az amerikai elnök és a brit miniszterelnök által kiadott Atlanti Chartaként ismert együttes nyilatkozat viszont már a jövőre vonatkozóan számolt a népek önrendelkezési jogával, amelyet implicite az 1942. január 1-jén elfogadott Egyesült Nemzetek Nyilatkozata is megerősített. Ezen elv alapján tudott a Szovjetunió is megszünni.

- 1991. december 1.-én Ukrajnában elnökválasztást tartanak, és párhuzamosan a népszavazaást tartanak Ukrajna függetlenségéről. Donyeck és Luhanszk megyében 80%-os támogatottsággal, Krim félszigeten és Szevasztopol területén 50% felett, országos szinten több mint 90%-os támogatottsága volt Ukrajna függetlenségének. Ez a döntés nagymértékben megpecsételte a Szovjetunió sorsát.

- 1991 december 8.-án megállapodtak a szovjet tagköztársaságok, hogy a Szovjetunió megszűnt a nemeztközi jog alanyaként és geopolitikai tényezőként létezni, és a megállapodás 5. pontja mondja ki hogy a szerződő felek kölcsönösen elismerik egymás határait.

- Ukrajna és Oroszország 2003 januárjában egy külön kétoldalú delimitációs szerződést köt, amiben ismét rögzítik Ukrajna határait.

- 2014-ben Oroszország megtámadta Ukrajnát, annektálta Krimet, és katonailag támogatta luhanszki és donyecki szakadár lázadók államellenes fegyveres tevékenységét.

- Oroszország legfontosabb szövettségei, Kazahsztáni Köztársaság, Belarusz Köztársaság, Örmény Köztársaság, Kirgiz Köztársaság mindmáig nem ismerték el a Krimet Oroszország részeként és a szakadár területek önállóságát.

Nincs miről vitatkozni a Putyini állításokról. Biztonsághoz nem csak Oroszországnak, hanem minden államnak joga van, még Ukarjnának is.

Annyit ehhez, hogy az igaz, hogy locsemege utálja az amerikaiakat és láthatóan szimpátiát érez az oroszokkal

DE:

Érdemes lenne úgy is elgondolkozni a kérdésen, hogy ok, ok, Ukrajnának meg mindenkinek joga van az önállósághoz meg szabadság, demokrácia meg satöbbi, de biztos, hogy hasznos dolog-e a jelen esetben az oroszokkal kötözkötni? Biztos ez a legjobb stratégia? Nem kellene mégis egy pufferállamot csinálni Ukrajnából? Vagyis inkább beáldozni Ukrajnát? Mert ne legyenek kétségeink, a "semleges", nem NATO tag ukrajna azt jelenti, hogy az oroszok előbb utóbb bevonulnak, bevonultak volna.

 

Persze mindennek vannak hosszútávó hatásai is, azt is figyelembe kellene venni. Mert pl Ukrajna beáldozása erőtlenséget mutat, amit más területeken és később kihasználnak majd a kínaiak, oroszok stb. Nem értek hozzá sajnos, de valószínűsítem, hogy ez az egész lényege, ez a fő mozgatórugó, emiatt támadnak most az oroszok és emiatt állt ki (egyelőre) a NATO is az ukránok mellett amennyire tudott.

 

 

Vannak realitások, ezeket figyelembe kell venni, akkor is, ha kellemetlenek. Szar dolog, amikor rólunk van szó, de ha nem veszünk tudomást a tényekről, akkor még rosszabbul járunk.

 

Mindenesetre ha ez az ukrán ügy egybekovácsolja az EU-t, NATO-t, az EU komolyan elkezd fegyverkezni, ezzel a hatalmát növelni, az akár még jó dolog is lehet.

Nem is fogsz. Akkor ki kellene mondani: az egész demokratikus Nyugat és világot fosztogató rablóbanda, akkor szembe kellene nézni a nyugatbarátoknak, hogy Ukrajnába nem a német jólétet akarják elhozni az EU-s csatlakozással, hanem kell nekik az energiaszektoruk, az olcsó és még dolgozni is hajlandó munkaerő és persze a híres gabonamezőik. Ahogy mi is ezért kellettünk. 

Ma hazánkban nem baloldali és jobboldali szavazó van, hanem ezt látni képes és ezt látni nem képes , vagy ami még rosszabb, látni nem  akaró emberek.  És nem tudod felébreszteni azokat, akik csak tettetik az alvást. 

Azért megnéztem volna egy átlag német baloldali szavazó képét, amikor éppen ott tapsikolt, milyen jó is - leglaábbis kimosott agyának hite szerint -  a hazája, küldi a fegyvert az ukránoknak, végre egyszer a történelem jó oldalán harcolnak - erre Putin bedobta az atomos poént. Elég beleolvasni a 444-es kommentekbe, talán egy ember volt valamennyire eszénél és érzékelte, ez kommunikáció. 

Nem lett volna elég. Az USA élt volna azzal a megoldással, hogy ő is elismeri a szakadár köztársaságok önállóságát, valamint a Krímet orosz területként, a maradék Ukrajnának nincsenek területvitái, tehát felveszik a NATO-ba.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A kubai válság még nyomokban sem hasonlít a mostanira. A ruszkik nukleáris fegyvereket akartak Kubába telepíteni. Ukrajna leszerelte nukleáris fegyvereit, miután oroszok garantálták területi egységüket.

Ukrán államiság már 1918=ban létrejött, tehát a bolsevikok előtt.
A CCCP alapszerződése garantálta a tagköztársaságok kiléptethetöségét az unióból, ami alapján Ukrajna kilépett.

A szakadár területek hivatartozásáról tartottak népszavazást 1991-ben, ahol egyértelműen ukrán oldalt választották.

2014-ig az ukrán lakosság 30%-a volt NATO párti, ma ez az arány 80%:

A 2014 után Ukrajna ugyan kötelezettségeket vállalt, de mindennek alapfeltétele volt a Krim és szakadár területek visszaállítása.

 

Az tény hogy ukrán kormány nacionalista politikát folytat, de 2014 ót ezen nem kell csodálkozni. Semmivel sem durvább nacionalisták mint pl. szlovákok vagy a ruszkik. Náciknak nem lehet nevezni őket.

Minden más állítás konteo.

Teljesen irreleváns, hogy a nyugati ukrán bábkormány be akarja léptetni Ukrajnát a NATO-ba. Oroszországnak egzisztenciális probléma a határain lévő amerikai fegyverrendszerek. Az USA sem tűrné, ha Canadában orosz támaszpont létesülne. Ez természetes.

Apropó, konteo. Valaminek az összeesküvés-elmélet mivolta semmit nem mond annak igazságtartalmáról. Ennélfogva ezzel nem lehet semmit sem hiteltelenné tenni, bár próbálkozásnak nem rossz. :) Arról nem is beszélve, hogy valami attól konteo, mert néhányan elég hangosan kiabálják, hogy az.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Konteo azért konteo, mert tények és adatok nem támasztják alá az elméletet. Meg kell nézni a történelmi összefüggéseket. Pl. 2014 előtt NATO tagságot ukránok 30%-a támogatta…

Vagy azt, hogy az ukrán leszerelt nukleáris fegyverek a nyugati erőművekben újrahasznosultak…

Megatons to Megawatts Program keretében 500t 95%-os dúsítottságú robbanófejet alakítottak át 5%-os dúsítottságú fütöelemmé.

Ukarjnában nincsennek NATO fegyverek. Ukarjnában ukrán fegyverek vannak csak. Mint már írtam, alapvetően az Ukrán lakosság nem támogatta a NATO tagságot. 2014-es és mostani támadással Putyin elérte, hogy >60%-os a NATO csatlakozás támogatottsága. Elég szar stratéga az öreg!

Szovjetek != Oroszország vagy bizonyos helyzetekben igen, más helyzetkeben meg nem? 

Hagyd már ezt a Putyint fényező demagóg propagandát. Egy volt KGB ügynökről van szó aki nem hogy nem jó de még középszerű stratéga sem. Egy jól megtervezett katonai akció nem azt jelenti, hogy pöröjként beleszaladni a lehető legnagyobb pofonba. Mert a ruszkik most is olyan pofonba szeledtak bele, mint Afganisztánba, Csecsenföldön stb. Semmi nem változott, semmit nem tanultak, lett egy kis pénzük mert magas volt az olajár, de most is ott tartanak, hogy elégetik egyből, ahelyett hogy fejlődnének... 

És szerinted hagyniuk kellett volna, hogy a határaikon NATO támaszpontok jelenjenek meg. Ó, hogyne.

Putyin segítséget kért az USA-tól abban, hogy ne alakuljon ki az a helyzet, hogy a NATO megjelenjen a határaikon. Az Egyesült Államok elutasította a segítséget, az oroszok megoldják saját hatáskörben egyedül.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

hagyniuk kellett volna, hogy a határaikon NATO támaszpontok jelenjenek meg

Egyrészt régen nem erről szól a történet, másrészt lehet hogy boldog nyugdíjas éveket élhetett volna meg Putyin. Jobb alternatíva mint hágábai törvényszék elé állni!

És vissza a rajtzászlóhoz. Mutasd már meg szerinted mikor lehetett volna Ukrajna NATO tag. Oké, utána próbáld elképzelni azt a picsogást ha oda _védelmi rakétarendszert_  telepítenek. Emellett a többi NATO országban ott az a rakéta rendszer. 

Ez egy propaganda, sokszor elhangzott. A támadásnak az az indoka, hogy Putyin Ukrajnát a saját befolyása alatt akarja tudni és pont. A NATO tagság csak hivatkozási alap, de annak rohadt gyenge. 

Az a védelmi rendszer eléggé multifunkcionális. Csak azon múlik, milyen rakétát tesznek bele. A többi NATO ország és Oroszország között van pufferzóna.

Ez egy propaganda, sokszor elhangzott.

Értem. Hány elhangzás után válik egy random állítás igazzá? :D Sokszor elhangzott a nyugati propaganda részéről. És akkor mi van?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem tudok mit kezdeni veled, ha nem érted amit leírok, ha védelmi rendszer, akkor akkor lép életbe, ha támadó rakéta elindul az orosz oldalról. Senki nem fog szólni ha leszedik. Ha kicserélnék támadóra, akkor már érdekesebb kérdés lenne hogy most nincs határ, hisz a támadó rakétánál nem védekezel, hanem te támadsz. Viszont akkor már az az érv nem állna meg, hogy ugyanúgy támadható arról a pontról Oroszország ha van közös határ ha nincs. 

"Mondjuk az előző amerikai adminisztrációktól"

Az "előző" itt kicsit tágan értelmezett. George (nem W) Bush és Gorbacsov között volt a német újraegyesítés tárgyalásakor 1990-ben, és valójában az NDK területekről szólt a vállalás. Amennyire tudom a NATO ezt azóta is betartja, a volt keletnémet területeken nem létesítettek NATO bázist.

A másik egyezség a volt varsói szerződés országaiba atomfegyverek telepítésének tilalma volt, és amennyire tudom ezt is tartja a NATO.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

szerintem forrás nélkül is az lett volna a normális.

Ha USA békét akarta volna, akkor nem kényszeríti bele az oroszokat.. tudod, egy vadat nem pont legjobb módszer sarokba szorítani - mert kitör..

HA nem kellett volna az oroszoknak fegyverkezni, talán az életszínvonalra is költöttek volna - után meg elintézte volna volna facebook őket.

Magyarországon végbement (minőséget most nem vizsgálnám)

farmernadrág , GMK , DISCO , MTV, Bravo újság -> 1989 rendszerváltás

aquila non captat muscas

Ukrajna nem EU tag, nem NATO tag, semmilyen nyugati hadsereg nem állomásozik az országban - nem mintha szuverén országként ne lenne jogában megválasztani a szövetségeseit.

A fentiek alapján nem egy olyan országot kellene megtámadnia, akinek semmi köze ezekhez az ígéretekhez, hanem Magyaroszágot.

Érveid alapján gondolom azt még inkább elfogadhatónak tartanád.

Ez így a szavaim kiforgatása. Annyit mondtam, hogy az ukrán alkotmány fenyegetést tartalmaz az oroszok számára. Joggal várnak el egy pufferzónát. Soha nem kérték, hogy Magyaroszág lépjen ki a NATO-ból, ellenben az ukrán alkotmány értelemszerű megváltoztatását a béke feltételeként jelölték meg.

> Sol omnibus lucet.

Te ezt az orosz propagandát tényleg így beeszed vagy neked fizetnek ezért?

 

Szerinted egy ilyen fontos megállapodást nem foglalnak írásba? Vagy gondoljam azt, hogy végtelenül naiv volt az orosz fél, hogy egy tárgyaláson szóban elhangzott valamit bekajál? MUHAHHAHAHHAHAHA

 

Ez kb olyan, mint amikor pókernél valaki számonkér valakit, hogy de azt mondtad, nincs ász párod...

Úgy érted, hogy az oroszoknak meg kellett volna várni, amíg Ukrajna csatlakozik a NATO-hoz és utána lépni? :D Stratégiai játékkal játszottál már? Ha nem, telepíts már fel egy Red Alert 2-t ... :D

trey @ gépház

  1. Megmondták, hogy Ukrajna nem lesz NATO-tag és ezt kb. ő is elfogadta.
  2. Oroszországnak mi köze van hozzá, hogy egy másik, tőle független ország hova csatlakozik? Ha nem tetszik neki, építse ki a saját védelmi- és támadó-rendszerét a saját határain belül.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Hát az biztos, hogy nem szarral gurigáznak.. :(

Senki nem is állította. Nézd, van egy vérző Európa a szomszédjában. Van egy full lejtmenetben lévő USA jól messze onnét, aki *ismét* más faszával verné a csalánt. Az oroszok évek óta (túlzás nélkül évek óta) figyelmeztetnek: azt nem lehet mondani, hogy nem szóltak időben. Igazuk van vagy nincs igazuk, igazuk volt vagy nem volt igazuk, ez e pillanatban már majdnem jelentéktelen. Ez csak a diplomácia erejéig érdekes. Akkor lett volna érdekes (minden) kérdés és figyelmeztetés, amikor körbepakolták rakétákkal őket, meg amikor kéthetente szankcionálták őket, dehát akkor "véletlenül" senkit sem érdekelt, az orosz figyelmeztetésekre nem lettek túlzottan szomik a másik oldalon.

Szóval itt ez a gyenge és fragmentált Európa, fék nemigen lehet. Itt az USA, egy dróton- és arc nélkül rángatott-, befolyásolt demens vénemberrel, aki ha nem alszik el lépés közben akkor hasraesik két lépcsőben. Háromszor egymás után. Ki lesz a fék? Ki lehet a fék? Jóformán senki. Ígyhát kedvező szélben kinyitották az orosz vitorlákat. BTW én arra készülnék, hogy Kína is a gázra fog lépni, szóltam. Az egy olyan helyzet lesz, amivel még senki nem találkozott.

Még egyszer: nincs már akkora jelentősége, hogy kinek van igaza. Az USA ettől a helyzettől ismét jó messziről lejátszatná amit akar, neki persze nagyságrendekkel kevesebb veszteni valója van. Sőt, rövid távon csak nyerhetne. De én annyit tudok mondani minden hirtelenmeglepődő és hirtelenmegszomorodott szereplőnek, hogy "aki kurvának áll, ne csodálkozzon, ha megbasszák". Én nagyon sajnálom az egészet, mentségemre legyen mondva évek óta sajnálom.

 

Ui ^^ezt nem neked, csak itt volt legegyszerűbb leírnom.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

És most tedd mellé a Nixon FIAT pénz döntését és nyakló nélkül pénznyomtatást, utána gondold át mi lesz ennek a vége:

https://elemzeskozpont.hu/fiat-penz-mi-az-fiat-penz-mit-jelent-kockazat…

Nem látsz némi-nemű összefüggést?

Semmi sem bináris...  

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A lehetőségeire gondoltam. Lassan ott is mondhatok majd fragmentáltságot is.

 

De ha már felböffent a GDP.. szóval az USA hurráadatai nagyon cselesek, hiszen van a szekrényben egy laza 30e milliárd $-os adósság, aminek kapcsán még a Kajmán-szigeteken vagy épp Brazíliában is csilingelésre várnak.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Mint választó állampolgár kifejezem abbéli óhajom, hogy Magyarország ebből a konfliktusból maradjon ki mindaddig, amíg Magyarország területére idegen csapatok nem hatolnak be.

> Sol omnibus lucet.

Ha képes lennél a gúgli kezelésére megtalálhattad volna magad is. Nem kell ide semmi szeminárium csak basic internetfelhasználási ismeretek amivel te ezek szerint nem rendelkezel. 

Egyébként a muszlim banyákkal szemben az ukrán nők kifejezetten szépek, valószínűleg Ali G is beengedné őket

“Az ellenség keze betette a lábát”

Az volt az állítás amire válaszoltam: "Már elmondták? Bocs én nem járok arra a szemináriumra. De ugye mi fizetjük?

Nem kell "szemináriumra járni", hogy mi a hivatalos magyar álláspont a lehetséges ukrán menekültekkel kapcsolatban. Csak tudni kellene használnia  gúglit. Természetesen már a háború kitörése után hangzott el. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Az attol fugg, hogy fogjak-e kovel dobalni a hataroroket, meg hogy nagyitoval kell-e koztuk noket es gyerekeket keresni. Meg hogy akarnak-e egyaltalan dolgozni, vagy kinezik azt a celorszagot, ahol a legkonnyebb segelyekbol megelni.

Ukrajna eseteben csinalhatjuk azt, amit a torokok csinaltak a kozel-keletiekkel: kivalogatjuk. Hianyszakmas dolgozni akaroknak segitunk letelepedni, a semmirekelloknek meg megmutatjuk merre van Nemetorszag.

Attol fugg, hogy abbol hany akar dolgozni. A mienkhez hasonlo a kulturajuk, igy feltetelezem, hogy a tobbseguk, ahogy nalunk is.

A torokok az egyetlenek, akik meg lehet, hogy nyertek is azon, hogy a dolgozni akaro szireket letelepitettek, a "veszteseges" sopredeket meg tovabbtoltak. Itt mi lehetunk a torokok...

Meg pár százezer munkanélküli, csak ezek a fránya munkanélküliek pont nem azokat az állásokat akarják betölteni, nade! megoldjuk jön ide 600e menekült, csak találunk 200e dolgozni akaró rendes embert aki épp pont azokat az állásokat akarja. 

(hint, nem azt akarom mondani, hogy nem tudjuk ezt hasznosítani, hanem azt, hogy ezt mondani hogy megoldjuk foglalkoztatással, mikor az első gond a lakhatás és étkeztetés kérdése lesz, az eléggé nem a megoldás irányába vezet)

De jó, hogy semmi személyeskedés nem került bele. 

1, Senki (MZP se) akar harcolni Ukrajnáért. Nem a mi feladatunk, ha az lett volna már akkor is késő.

2, Remélem azért a kormány talál majd olyan embert aki valóban a megoldásra törekszik és a "komplet falvakat" tudunk nekik adni az ugye 150e lakóház alsó hangon. 

Majd ha itt olvasod bárhol, hogy én vagy Márki-Zay Péter azt mondta, hogy menjünk harcolni akkor tévedsz. Ha a NATO úgy dönt hogy akár _fegyverekkel is támogatja_  akkor viszont kötelezettség. Persze vannak olyanok akik sunyítani szeretnek ha fizetni kell (Viktor). 

(hint a NATO döntésekben mi magunk is részt veszünk)

El vagy te tévedve és nem kicsit! A NATO nem dönt úgy mert nemcsak mi, hanem minden józan gondolkodású tagország megvétózna egy ilyen a döntést. Egy nukleáris hatalom van a másik oldalon B+! Csak tagállam megtámadása esetén kötelező a többieknek a védelmére sietnie. Ha a NATO kezdeményezne háborút abban egyáltalán nem kötelező részt venni katonailag. Ez egy védelmi szövetség ma is.

Ki halna meg Kijevért?! 

Ki akarja orosz nukleáris célponttá tenni a városát? (Maki Zay Petyát és fanklubját leszámítva)

Afganisztánban azt állította a Bush kormányzat, hogy Afganisztán "megtámadta az Egyesült Államokat". Ez eléggé NATO szerződéssel való visszaélés volt, mert nem Afganisztán hanem az Al-kaida és egy terrorcselekmény mint háborús tett... már akkor is ingatag érv volt. De a NATO szövetségesek elfogadták és nem vitatkoztak az akkor hatalma csúcsán levő Egyesült Államokkal. 

Nem sokkal később már nem vett részt több NATO tagállam sem Irak lerohanásában, ami már egyértelműen támadás volt. Így nem volt kötelező a részvétel, Franciaország, Németország, hogy csak a legnagyobbakat említsem ki is maradt a konfliktusból és így hivatalosan nem is NATO által indított háború volt az iraki. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

> Ki halna meg Kijevért?!

Értem, amit mondasz, ami a jelen helyzetre oké, de szerinted mennyire érdemes bízni abban, hogy ha ott nem állítja meg az oroszokat senki, akkor nem mennek tovább valamikor a közeljövőben? Feláldozzuk Ukrajnát, még tapsikolsz is hozzá, és utána nyugodtan alszol, hogy akkor most már tuti minden rendben lesz? Amúgy meg már egy civil áldozat is több a kelleténél, engem nem nyugtat meg annyira, hogy ez pár száz km-rel arrébb történik éppen.

de szerinted mennyire érdemes bízni abban, hogy ha ott nem állítja meg az oroszokat senki, akkor nem mennek tovább valamikor a közeljövőben?

Kurva jó próbája lesz annak, hogy mit ér a NATO tagság. Könnyű békében előadni, hogy mi vagyunk a NATO és megvédjük a tagokat. 

trey @ gépház

A lélektani vörös vonal Berlinnél van. Az ukránok után a lengyelek és az osztrákok fogják harcra kényszeríteni a ruszkikat, jégtörő vitya nem! Minket most az ukránok védenek, ha ők bedobják a türcsit, akkor nálunk hivatalos nyelv az orosz lesz.

Kicsit túlaggódod ezt. Az ukránok be fogják dobni a törölközőt, s ha nagyon ellenfeszülnek, csak az áldozat lesz több mindkét oldalon. Viszont nem jönnek az oroszok Magyarországra, legfeljebb civil turistaként útlevéllel, ahogy eddig.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Természetesen. Nem vagyok jós, meg Putyin tanácsadója sem. Viszont érzékelem, mi Oroszország problémája. Arról is vannak információink, hogy ki akart egyezni a Nyugattal, csak a Nyugat arrogáns, beképzelt volt, 19-re lapot húzott, s nem a kettes jött ki. Putyint jó stratégának tartom, nem pedig őrültnek. Ha tovább megy, vaskosan vesztébe rohan. Nem ez a célja. Mindig is Oroszország megerősítésén dolgozott, nem is eredménytelenül. Az más kérdés, hogy ettől a Nyugat prüszköl.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mindíg is Oroszország megerősítésén dolgozott, nem is eredménytelenül.

Ezzel vitatkoznék. Jelcin $10 hordonkénti olajárnál vitte Oroszországot, neki $40~$140 hordonkénti árnál nem volt különösen nehéz dolga… Ezen kívűl más érdeme nincs. 2014 óta orosz gazdaság stagnál, innentől kezdve meg mélyrepülés van. 
Nincs választása most már háborúznia kell, mert gazdaságilag elszigetelödik. Kínába nem tud annyi gázt eladni ami kompenzálná veszteségeit… És kínával történelmi konfliktusai is vannak. Azon kívűl ott van grúz probléma is, kazahkok is kihátrálnak… Mi jöhet még!.

Putyin összeszedte romjaiból az orosz hadsereget. Volt fegyverzet korszerűsítés, amit Jelcin elhanyagolt.

Amúgy mindig elfelejtem, hogy ha egy liberális, nyugatias szemléletmódú emberrel beszélek, akkor arra kell számítsak, a siker a sok pénz, a magas GDP szinonimája, a kudarc meg ennek ellenkezője. Mintha az élet erről és csak erről szólna. Persze éppen arra törekszik a nyugati elit, hogy ne is szólhasson másról.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azt szokták mondani, hogy egész Oroszország GDP-je akkora mint Olaszországé. De ez simán jelentheti azt is, hogy a GDP-vel is simán lehet csalni.

Közgázos barátaim mondták annó, hogy ha a moziban szétszórod a popcornt, és azt valakinek minden film után fel kell takarítani akkor növeled a GDP-t ahhoz képest mintha kulturált vagy és elég naponta egyszer takarítani. Vagy ha a BLM betör egy rakás üveget, azt mind pótolni kell, az is növeli a GDP-t. (Kivéve ha végleg bezár a bolt...) 

Hitelekből vásárolt túlárazott állami beruházásokkal is lehet GDP-t növelni.

Oroszországnak meg el tudom képzelni, hogy éppen az volt az érdeke, hogy a valódi gazdasági teljesítményét elrejtse, ezért inkább úgy könyvelt, hogy lefelé korrigálja a GDP-t.

Azért ezt a rengeteg helikoptert, harckocsit, szállító járművet, harci repülőt és rakétát biztosan nem papírból hajtogatták. Hogy lehet azt képzelni, hogy emögött nincsen óriási gazdasági teljesítmény? Nevetséges.

Ukránok fognak meghalni Kijevért.  Ukrajna nem tudta tető alá hozni ezt a megállapodást és a NATO-nak nincs szándéka ilyet tenni. Ezért is ki lehet jelenteni, hogy ha a NATO fegyveres akcióba kezd, az azért lesz mert valamelyik tagját veszély fenyegeti. Van belőle elég mi is szomszédok leszünk az agresszorral.

Persze vannak olyanok akik szerint a nyalás segít Putyinnál, csak ez számomra nem látszik...

Nincs közelebbi ország, mint a szomszéd ország. Hát így... Tehát, ha a menekült átlépi a magyar határt, biztonságos országba kerül, vagyis joggal várja el a rá vonatkozó nemzetközi szabályozás vele szembeni érvényesülését.

De tudod te ezt pontosan, csak álkötekedsz.

> Sol omnibus lucet.

Nem, csak gyakran jött már itt elő az a faszság, hogy valaki csak az első biztonságos országig menekülhet, azt hittem, itt is erről van szó. (mivel nem volt bővebben kifejtve, rákérdeztem)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"Nem, csak gyakran jött már itt elő az a faszság, hogy valaki csak az első biztonságos országig menekülhet, azt hittem, itt is erről van szó. (mivel nem volt bővebben kifejtve, rákérdeztem)"

Genfi egyezmény menekültek jogai és kötelességei rész:

"31. Cikk A menedéket nyújtó ország területén jogtalanul tartózkodó menekültek 

1.  A  Szerződő  Államok  az  országba  való  jogellenes  belépésük,  vagy  tartózkodásuk  miatt  nem  sujtják büntetéssel  azokat  a  menekülteket,  akik  közvetlenül  olyan  területről  érkeztek,  ahol  életük,  vagy szabadságuk az 1. cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek   be   területükre,   illetőleg   tartózkodnak   ott,   feltéve,   hogy   haladéktalanul   jelentkeznek   a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.  
2.  A  Szerződő  Államok  nem  korlátozzák  az  ilyen  menekültek  mozgási  szabadságát  a  szükséges mértéket  meghaladóan  és  ilyen  korlátozásokat  csak  addig  alkalmaznak,  amíg  jogi  helyzetük  az  illetőországban   rendezést   nem   nyert,   illetőleg   más   országba   nem   nyernek   bebocsátást.   A   Szerződő Államoknak  az  ilyen  menekültek  számára  megfelelő  határidőt  kell  engedélyezni,  illetőleg  a  szükséges támogatást meg kell adni ahhoz, hogy más országba bebocsátást nyerjenek.
"

A "közvetlenül" azt jelenti, hogy szíriából lehet törökökhöz vagy szaudiakhoz menekülni viszont a szaudi-katar vagy török-görög -> görög-macedón, macedón-szerb, szerb-magyar, magyar-osztrák, oszták-német, német-dán és dán-svéd határ már nem felel meg a "közvetlenül olyan terület"-nek.

Az ukránok is magyarországra vagy a lengyelekhez beléphetnek, de már nem léphetik át önkényesen a magyar-osztrák, osztrák-német, német-dán és dán-svéd határt.

"Most kerestél egy mondatot, amiben benne van az a három szó ami az enyémben is? :)"

Idézőjelek között a teljes mondatod szerepel. Nem keresgéltem semmit egy az egyben vágatlanul idéztem.

"(Nem volt túl erős a logika az iskoládban)"

Abban nem vagyok biztos. A gondolatolvasó órán viszont valóban hiányoztam, így csak az általad leírtakra tudok hagyatkozni:

"... az a faszság, hogy valaki csak az első biztonságos országig menekülhet ..." vs "... közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt ..."

Ezek szerint a két megállapítás között nincs ellentmondás. A logikai óráidon tanultak szerint.

Vajon Kína mit lép? Meglátogatja Tájvánt?

Úgy is fel lehet fogni az egészet, hogy az USA érdekszférájának zsugorodását látjuk. Nem lesz fájdalommentes. Az afganisztáni fiaskó beszédes volt ezügyben. Az USA belső problémáit próbálja meg kivetíteni a világra, csakúgy, mint a 2008-as válságban.

El kell engedni a dollárt - ez a megoldás (még, ha fáj is). Szanálni kell a kölcsönt, ez viszont a háború másik neve. Ezzel el is érkeztünk a mához.

> Sol omnibus lucet.

"Úgy is fel lehet fogni az egészet, hogy az USA érdekszférájának zsugorodását látjuk. Nem lesz fájdalommentes. Az afganisztáni fiaskó beszédes volt ezügyben. Az USA belső problémáit próbálja meg kivetíteni a világra, csakúgy, mint a 2008-as válságban."

Afganisztáni vereség egyértelműen az érdekszféra zsugorodása. Kabulban drámaibb képet mutatott az amerikai vereség mint anno dél-vietnami Saigonban. A nagyon szabad és liberális nyugati sajtó kínosan ügyelt arra, hogy ezek a képek ne jussanak el a nyugati nézők képernyőire. A FAANG cenzúra erőfeszítései ellenére a nyavalyás interneten csak meg tudták nézni azok akik érdeklődtek a téma iránt. 

Ukrajnát nem nevezném az érdekszféra zsugorodásának. Történelmi léptékben ez a pár év ukrán kaland nem több egy amerikai bepróbálkozásnál az érdekszférájuk keleti növelésére ami nem jött össze. 

Egyébiránt most ugyanazt csinálják az oroszok Ukrajnában mint Amerika és csatlósai, Allied Force hadművelet során Jugóban, szintén ENSZ felhatalmazás nélkül önhatalmúlag. Akkor Koszovó szerb országrész lett erővel leszakítva ugyancsak semmibe véve a nemzetközi jogot. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Milyen kedves volt Putyintol, hogy legalabb megvarta az olimpia veget. Amugy ha szerinte nem leteznek ukranok, akkor ok most kivel haboruznak?

Például polgárháborúként - azaz belső ügyként - kezelik. Kijev és Moszkva konfiktusa a tatár időkig nyúlik vissza. A mongol birodalom - maga szempontjából - zseniális húzása volt, hogy a provinciális városkával (Moszkvával) kiegyezett. Pontosabban paktumot kötött a moszkvai ortodox egyházzal és ez megváltoztatta a Rusz-beli erőviszonyokat. Hiába hát Kijev anyácska birodalomalapító szelleme, Moszkva győzött - és, ha úgytetszik -, az Arany Horda mai napig uralja a helyzetet.

> Sol omnibus lucet.

Most ez háború, vagy menetelnek az oroszok és futnak előle az ukránok? Mert ha az utóbbi, az nem háború.

trey @ gépház

Ugye azt érzed, hogy nem egyértelmű hogy a ruszkik "könnyen" beveszik Ukrajnát. Vannak ruszkiknak a veszteségeik, csak azt nem kommunikálják, és az elmúlt 8 évben védelmi képességekben sokat fejlődtek az ukránok is. Azt a forgatókönyvet felejtsd el hogy az ukránok nem lőnek vissza!

Ukránok ugyan segítséget kértek, amit persze nem kapnak meg tőlünk, de másoktól azért meg fogják kapni. Megint a rossz oldalon álltok, mint már annyiszor a történelem során, és ezen megint bukni fogunk mint már annyiszor!

Aki rendelkezik minimális szövegértési képességgel és szándékkal, értette, melyik országról beszélek, ki az a "miattatok", és mit jelent a nincs vége.

Ha Magyarországról beszélsz a jelenlegi vezetés tette összeszerelő országgá

Lehet, gyakrabban kellene szembenéznetek az általatok kedvelt idézet lényegével.

:)

Nem hittem volna, azt hittem csak egy Biden féle elterelés az egész dolog. Hagytam magam összezavarni a különféle propagandákkal. Talán nem is akartam elhinni, hogy ez valóság lehet. Mindenesetre Orbánt most engedtem el örökre. Nagy békemisszió, meg nagyot ment Moszkvában. Persze. Unom már a hazugságokat.

De mire fel lehet most ez és mi lesz a vége? Mélyebb ok kell egy 44 milliós ország elleni háborúra annál, hogy húzogatták a medve bajszát...

Putyin úgy érzi, most alkalmas az idő a volt Szovjetúnió államait (egy részét) közelebb húzni Oroszországhoz? A sokáig karakteresen ellenálló Lukasenka meggyengült, orosz csapatok vannak ott segíteni, Lukasenka kiszolgáltatott, kvázi báb. Kazahsztán dettó, Nazarbajev kiesett a képből, az új vezető közel sem olyan karakteres, a beavatkozással kiszolgáltatott is lett. Kaukázusban az örmények függenek az oroszoktól, Azerbajdzsán ellen orosz segítség nélkül kiszolgáltatottak. Az ékkő Ukrajna. Az USA most Biden miatt gyenge, tétova, a választásokig kb. béna kacsa, pedig addig sok van még hátra, de fosnak az esetleg újrázó Trump-tól. Lehet sosem lenne kedvezőbb időpont Ukrajna érdekszvérába vonására. 

Kis hazug hamiszászlós! Te egy vér-ballibtard Maki Zay felszopó (másodnick) vagy! 

"Mindenesetre Orbánt most engedtem el örökre." 

Azaz mostantól nem tolod a sötét gyurcsanyista propaganda Orbán-fóbiáját?! Ezen a módon "engeded el örökre"?  Mert fidesz-szimpatizáns te sosem voltál. 

Törölgesd gyorsan most is nyomodat a hup-ról, nehogy kiderüljön a sok ballib butaság amit korábban írtál. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Nagyon beakadt nálad a nagyon beakadt szöveg. Ha képes lennél értelmezni egyszerű mondatokat értenéd, hogy itt lebukás esete áll fenn kikadff kartárs esetében. Úgy állította be magát mint aki semleges netán Orbi-szimatizáns arc lenne, de most aztán kiábrándult. Tipikus false flag taktika. Rávilágítottam, hogy ez nem felel meg a tényeknek. Erre kapásból két másik nick durván letámad mintha kemény politikai mantrát nyomtam volna le, ami egyébként is az ő szokásuk. Innen két eset mard. Vagy annyira mélyen idióták, hogy csak annyit voltak képesek értelmezni az egészből, hogy "bánccsák a havert" - vagy a másodnick lebukás utáni kompenzáció szép példáját láthattuk. :-D

Ha nekem lenne másod, meg sokad nickem már én is hétszeresen felszavaztam volna magamat. Neked esetleg van gelei ha már így kérdezed? 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Köszönjük kedves másodnick (vagy te vagy az elsődleges) mindegy is! Fáj a lebukás láthatóan. Mit is írtam? valaki törölgeti a nyomát a hup-ról. Ez tény linkkel alátámasztva semmi sértő. Illetve rámutattam, hogy kikadff hupu nicknév következetesen az ellenzéki mantrát tolja. Ezért elég hiteltelen úgy beállítania magát, hogy 'na ő eddig ugyan kedvelte Orbánt de most itt a vége'. Ez sem sértő csak tény, ami fáj neki azaz neked. 

De köpködj csak nyugodtan a földre, nyilván ezt láttad már anyukádtól is. A családi mintát pedig általában követik az utódok is. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Megint funkcionális analfabétába váltottál. Annyit írtam, hogy kikadff nicknév soha egy jó szót nem írt itt a hupun a ZOrbánról. A szokásos elvakult ballibtard fröcsögést mutatja be. Hát ez nagyon betalált!

Az csak a jéghegy csúcsa, hogy teszi ezt egy altatott, az utóbbi hetekben nem túl aktív nicknév hátha a franc sem emlékszik arra miket is szokott írni és előadta a szokásos "eddig fideszes voltam és jó volt nálam Orbán de most ennek vége!" eléggé lejárt és túl sokszor eljátszott ballibtard mantrát. Nem túl elmés dolog azért törölni a hup activity oldalt, hogy ne lehessen visszakeresni mit is írt mostanában mert azért emlékszik anélkül is a mások, továbbá átlátszó dolog. 

FYI: Amilyen a mosdó olyan a törölköző. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Emlékszel még, amikor 2008-ban a Fidesz demonstrációt tartott az orosz nagykövetség előtt, Grúzia lerohanása miatt?

Szoknod kell a gondolatot, hogy az általad preferált világ percek alatt omlik össze. Putyin még a Fidesz szavazók jelentős körében is pária lesz, egy leprás akitől távol kell tartani magad. Paks II, a benzinárstop és a rezsicsökkentés is homokba írt szavak lesznek április elejére. Putyin hazudott Orbánnak hogy nem fogja megtámadni Ukrajnát, ez pedig Orbán veszte lesz.

Ahogy azt a ballib fanklub csorgó nyállal vizionálja. 

Nyilván tömegesen jelentkezni fognak a zemberek önkéntes katonának, hogy mehessenek a don(bas)i vágóhídra, ahogy nagyapáik tették. Sőt megszavazzák Maki Zay kapitányt, hogy mozgósítson és azokat is küldje erővel nem létező "szövetségi kötelesség" teljesítésére akik inkább kimaradnának a háborús konfliktusból. Megjegyzem egy atomhatalom áll a túloldalon. A zsigeri ökölrázás helyett inkább józanság politikájára van szükség és megfontoltságra. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

A szovjet nagykövetet már(még?) biztosan nem de az oroszt igen. 

"A NATO akkor avatkozna be, ha NATO országot érne támadás." 

Reméljük eddig nem fajul a konfliktus.

Sajnos nem lazán kapcsolódik: TEDx I've studied nuclear war for 35 years -- you should be worried. Brian Toon

“Az ellenség keze betette a lábát”

Putyin hazudott Orbánnak hogy nem fogja megtámadni Ukrajnát, ez pedig Orbán veszte lesz.

Szerinted tett ilyen ígéretet? Szívesen olvasnék erről.

Szerintem az extrém hosszú (4órás?) tárgyalás a szokásos jópofáskodás helyett ezúttal komoly információcsere volt, ez után indultak el a további tárgyalások is.

Kérd már meg trey-t, hogy az ip-ket nézze meg azonosak-e. Már ha ilyet tud megnézni. (bár lehet, hogy én olyan tökéletes másodnick vagyok, hogy külön helyről tudok bejelentkezni is, hogy tökéletes legyen az álca...) Aztán meg küldök pénzt papírszalvétára, hogy megtöröld a szádat meg a képernyődet, mert csúnyán összefröcsögted a nyáladdal.

Szavazzatok MZP-re aki harcba küldené a katonáinkat! 

 

jézusom!!!!!

(Meta: Sürgősen, kérjük az összes ruszki trollt a topikba, munka van.)

Az EU most nagyon jól tenné, ha összeszedné magát, és elkezdene Európai Egyesült Államokként viselkedni. Namost ha ehhez a bajkeverő idiótákat és a trójai falovakat előbb ki kell raknia... hát az nekünk nem biztos, hogy jó lesz...

Pedig ez lehet ebből a csapdából az egyetlen megoldás, összefogni. Közös védelem, hadsereg. Ugyanis az oroszokat Ukrajna helyett sokkal jobban izgatja a Romániába van Litván rakétavédelmi rendszer mint ahogy azt a teljesen (Ukrajnai belső okok miatt) valószínűtlen scenario hogy Ukrajna NATO taggá válik és oda telepítenek majd fegyvereket ...

Az erőre erő a válasz. Putyin másból nem ért. Láthatnád. 

Nem tudom, de az oroszok epp azt bizonyitjak be, hogy egyszerubb lett volna 2014-ben (vagy azota valamikor) a Krimi koztarsasagot elismerni.

Jelenleg ket oldal vadolja egymast szalamizassal. A kozvelemenyt meg az formalja, hogy kinek van tobb behatasa adott orszagok mediajara. Aki hasznalja az eszet annak meg mindket oldal nyilatkozatainal kilog a lolab.

Volt ilyen szavazás: NATO&EU. Mindekettőre NEM-mel szavaztam, azzal az indokkal, hogy a magyar társadalomnak elég az a sokk, amit 1990-ben átélt, ha ezt kiheverte, el lehet gondolkodni a dolgokon. Elképesztően igazam volt, így utólag nézve a dolgokat.

> Sol omnibus lucet.

Na de előtte az volt a narratíva nem lesz háború, az amerikaiak riogatnak csak. Az ellenzék is lépéseket sürgetett. Kérte Orbánt ne menjen el Putyinhoz. Most jogosan azt kéri vonja meg az orosz tulajdonú pénzintézetek banki licencét és függessze fel a közös projekteket míg az agresszor valamilyen végállapotot nem vesz fel. Gondolom erről is az ellenzék tehet majd....

Ez egy nagyon szép gyűjtés a FIDESZ-es megmondóemberektől

https://444.hu/2022/02/24/oroszorszag-nem-fogja-megtamadni-ukrajnat-ezt…

 

Ui: Ez pedig a honvédelmi minisztertől tegnap:

Oroszország nem úgy cselekedett, amit sokan vizionáltak, és nem támadta meg Ukrajnát, hanem azt választotta, hogy az újonnan alakult népköztársaságok kérésére bevonul azok területére, és ott békefenntartói feladatot lát el. Olyan megállapodást kötöttek, amely garantálja, hogy ott orosz katonák tíz évre békefenntartói feladatot lássanak el.

https://hirado.hu/kulfold/cikk/2022/02/23/benko-tibor-a-magyar-honvedse…

Ui.: „újonnan alakult népköztársaságok” milyen szépen és gyorsan átvette a közmédia és a FIDESZ-es média az orosz retorikát. Rögtön újonnan alakult népköztársaság, miközben valójában egyetlen ország, Oroszország ismerte el a létezésüket. Szóval inkább szakadár területek, de azt nem merik leírni.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Egy gugli keresésre ezt találtam. Nem tudom, igaz, vagy nem igaz...

"Dietmar Clodo, a bombagyáros mondta el ezt egy német lapnak. Azt is előadta, hogy az Orbán nevű fiatalember rendkívül ideges volt, nem is akart bejönni az utcáról, de Szeva bácsiék azt mondták, hogy vagy bejön, vagy no money.
Cserébe ugye azt kérték, hogy kizárólagosan az orosz-ukrán maffia adott szárnya uralja a terepet a Fidesz hatalomátvétele után.
Aztán ugye otthon orosz belbiztonsági erők verték szét az egészet, már a putyini rendrakás kapcsán, a felvétel pedig Putyinhoz került...
A többi már történelem.
Amikor ugye megválasztották, az (egyik) első külföldi útja Moszkvába vezetett. Előtte szépen felmondta az EU hivatalos álláspontját Oroszországgal kapcsolatban. Putyin a hivatalos fogadás után egy 40 perces magánkihallgatáson is beszélt vele, ahol még tolmács sem volt jelen. Nos, azóta tolja két kézzel az oroszok szekerét."

Világos, akit a fél világ hazugnak tart, az akár az igazat is mondhatja, úgysem hiszi el senki. Nem tudom, mi történne.

Nincs megoldás, mert Putyin mindig azt mondja, amit mondania kell, ha annak köze sincs a valósághoz. Volt ügynök.

Ezért nem értik a nyugati tárgyalópartnerek, akik számára - általában - az "A" az "A"-t jelent, a "B" az "B"-t.

De nem foglaltam állást abban, hogy valóban tudja-e zsarolni Putyin Orbánt, csak kerestem egy relatíve ismert verziót a Google-el.

Donald Tusk - Lengyelország:

"Ebben a háborúban minden valóságos: Putyin őrülete és brutalitása, az ukrán áldozatok, a Kijevre hulló bombák. Csak a szankcióink nem igaziak. Szégyelljék magukat azok az EU-s kormányok, amelyek megvétózták a határozott döntéseket (Németország, Magyarország, Olaszország)."

Tusk arra utal, hogy a péntekre virradó éjjelen az Európai Tanácsban nem sikerült igazán kemény szankciókról dönteni, mert több tagállam vezetője óvatosságra intette a közösséget, saját gazdasági érdekeit féltve. A kiszivárgó hírek szerint a német kancellár, illetve a magyar és az olasz miniszterelnök képviselték a puha oldalt.

Nekem mindegy, még nem a WoW szerókat basszák szét! :D

Jogtalanul..., csak egy 149 milliós nép parlamentje hatalmazta fel erre. - Mielőtt Putyin minden lehetséges fórumon hónapokig, de ha tetszik évek óta elmondta, hogy NATO állj! És ne közelebb.

De csak fojtogató szankciókat kapott. - A helyébe neked sem lett volna már más lehetőséged, ha fontos a hazád. Belekényszerítették, ahogyan eddig tette az USA minden hasonló háborút megelőzően.

http://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_37750.htm

- In June 2017, the Ukrainian Parliament adopted legislation reinstating membership in NATO as a strategic foreign and security policy objective. In 2019, a corresponding amendment to Ukraine’s Constitution entered into force.
- In September 2020, President Volodymyr Zelenskyy approved Ukraine’s new National Security Strategy, which provides for the development of the distinctive partnership with NATO with the aim of membership in NATO.

Csak dörgölőztek a NATO-hoz. Tendenciákról beszélünk, ld. a képet, amire persze megint nem tudtatok mit kiizzadni, csak azt, hogy "propaganda". Egyetlen ország sem venné jó néven, ha a szomszédos országaiba rakétabázisokat, csapatokat, meg egyebeket telepítene az, akivel ő fasírtban van.

Sok NATO tag van, de nem mindenki emberkedik Oroszországgal szemben. Mi sem. Ukrajna azt hitte, hogy az USA-val a háta mögött nyugodtan arcoskodhat. Elfelejtette, hogy az USA '56-ban is azt mondta egy szomszédjának, hogy "szeretnék, de nem segíthetek". A nagyhatalmak nem akarnak kockáztatni egy atomháborút, mert abba mindenki beledöglik. Még Netanyahu is kijelentette pár éve, hogy bár nem örül neki, de érti az oroszokkal kapcsolatos magyar külpolitikát, mert ő tudja, hogy ha az oroszok tényleg megindulnának, akkor Obama elnök csak egy Twitter-üzenetet tudott volna felkrákogni. (Vagy valami hasonló.) Ennek megfelelően az USA-ra számítva nekiállni emberkedni egy ilyen helyzetben, az nettó öngyilkosság. Ororszország már 2014-ben is nekiugrott Ukrajnának egy bázis miatt; csináltak valamit az amcsik? Semmit, Obama* felkrákogott egy Twitter-üzenetet, ahogy Netanyahu megjósolta, Oroszország meg annektálta a Krímet. Most sem fognak semmit sem tenni, mert nem akarnak atomháborút. Ugyanis, ha mégis tennének, abból könnyen az lehet.

(* Vagy akárki az USA vezetéséből.)

Játék!

Mi elől lopta el szelet a háború?

  • tanártünikézés
  • Panyi Szabolcs
  • ...

Folytasd a sort!

trey @ gépház

Régen az újságíró szakma arról szólt, hogy ilyenkor az újságíró golyóálló mellényben tudósított a lövészárokból. Most meg arról, hogy a bölcsész-zsurnaliszta gémer székből fontos elemzéseket ír ... Mi a lényege?

trey @ gépház

Bár az ukránok becsületesen küzdenek, az elmebeteg hamarosan anektálni fogja az országot.

Mi lesz Magyarország függetlenségével és a magyar gazdasággal hosszabb távon, ha Oroszországgal leszünk szomszédosak?

Az elmebeteg éppen most mondta, hogy nincs területei követelése Ukrajnával szemben, ez nem tekinthető megszállásnak.

Mondjuk pár hete azt is mondta, hogy csak gyakorlatozik, illetve a nyugati országok dezinformációja, hogy meg akarja támadni Ukrajnát.

Valamit iszonyatosan benéztél.

Cirkáló és ballisztikus rakéták, robotrepülők, harci bombázok, harci helikopterek. A tüzérségükről nem is szólva..

Amilyen szinten preciziósan "otthonról" kiiktatták az ukrán légvédelmet és légierőt az egészen rémisztő.

Már kijev melletti reptéren vannak

https://www.portfolio.hu/global/20220224/sulyos-harcok-aran-elfoglaltak…

És arra emlékeztek még, amikor Ukrajna, Fehéroroszország és Kazahsztán lemondott a náluk állomásoztatott atomfegyverekről, a területi integritásukért cserébe?

https://hu.wikipedia.org/wiki/Budapesti_memorandum

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.