!! HÁBORÚ !!

Fórumok

A célpontok közt van Kijev, Lviv, Odessza, Harkov.

Hozzászólások

Győsztünk! 

Harminc éve húzogatják az oroszmedve bajszát. Megunta.

A nyugat sorozatosan megszegte az oroszoknak tett ígéreteit, a nyugat folyamatosan terjeszti ki hatókörét és most eljutottak az orosz határig, amit az oroszok - joggal - fenyegetésként értékelnek. A nyugat pontosan tudta, hogy mivel játszik, mit veszélyeztet. A nyugat volt felelőtlen.

trey @ gépház

Hát, pont ez az, hogy nincs ilyen egyezmény :D Voltak tárgyalóasztaloknál elhangzott feltételek, szóbeli ígéretek. Mondjuk az előző amerikai adminisztrációktól. Sose lett leírva, nem is lett betartva.

Az oroszoknak elfogyott a türelme, mert azt látták, hogy az ukránok csak azért is a nyugathoz dörgölőznek.

Ha lenne egyezmény, akkor lenne mit lobogtatni. A veszély az oroszok szemszögéből viszont valós. Lássuk be.

trey @ gépház

Az USA-nak is jogos igénye volt, hogy Kubában ne legyenek szovjet nukleáris fegyverek. Abban igazad van, hogy nem az USA dolga eldönteni, mi a jogos igény, hanem erről vagy van konszenzus, vagy nincs, de ez többszereplős. Érződik persze, hogy az USA-t zavarja, hogy vannak rajta kívül is a térképen.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mi ez a képzelgés "ha". Aztán rátromfolva egy "világháború" biztos kijelentésével. Mi lesz azokkal a fegyverekkel amik valósak és telepítve vannak a NATO országokban, vagy azzal amit mi fogunk ennek hatására telepíteni?  Tudom, hogy jó azt gondolni hogy tudsz mindent, de légyszi csak egy órára dobd már el a meggyőződésed, nézz rá a térképre és gondolkodj. 

Nem vagyunk Oroszország szomszédai. 
 

Még pár hétíg, de aztán csak t=s/v képlet alapján számítható csak Magyarország függetlenségének időtartama.

Ruszkiknak nincs visszaút, Putyin nem fogja megélni nyugdíjazását vagy mindent visz Berlinig, vagy megdöglik. Kérdés hány ártatlan ember lesz áldozat?

Jó anyagot szívhatsz. Szerintem Putyin a két keleti megyét fogja annektálni, a Krímet megtartja, lesz egy oroszbarát ukrán kormány, s addig marad az orosz hadsereg, amíg lojálisak lesznek oroszországhoz az ukrán állami intézmények. Nem fog tovább jönni, nem csinál világháborút.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Lengyeleket és a Baltikumot meg fogják támadni ez biztos"

baramság - sokba kerül, nem hoz annyi hasznot. Észtország, Lettország. Litvánia - soha nem akart NATO tag lenni - békén is vannak hagyva.

Finnország se NATO tag -saját hadsereggel bírnak - sokáig orosz barát kormánya volt.

Most ha Svédországnak vagy Finnországnak eszébe jutna NATO tag lenni - Putyin már előre megfenyegette őket..

For Whites Only meeting room!

Ugyan ezt mondtátok 3 héttel ezelőtt is. Hogy oroszok nem fognak támadni, mert nem éri meg… Ma ott tartunk hogy az orosz haderő 1/3-a már Ukrajnában van, és Európa irányába menetel. A cia évekkel ezelőtt elkészített személyiség profilja elszigetelt autokrata vezető jelentős személyiség torzulását mutatta ki. Putyin egy alternatív valóságban él, neki nem számít gazdasági kár vagy emberélet. Aki hosszú éveket tölt el a hatalomban, annak jelentősen torzul a személyisége. Hasonló cipőben Orbán is, persze ő sokkal kevesebb hatalommal bír, és 2 napja kijózanító maflást kapott, de belőle is mit tett a hosszú évek érinthetetlensége? Az emberi elme már csak ilyen egy idő után elveszti objektivitását, érinthetetlennek ézzi magát.

Szerinted egy minden nemzetközi szerződést semmibevevő, hiteltelen, megbízhatatlan, jelentős fegyverarzenállal rendelkező autokrata vezető, mennyire elfogadhatatlan a világ országai számára? Mindenkire potenciális veszélyt jelent. Szerinted egy folyamatosan elszegényedő országnak van lehetősége visszalépni? Ha megáll Ukrajnában, és a gazdasági elszigeteltsége marad, akkor úgy fog összeomlani mint a CCCP. Ha tovább bővíti befolyását, akkor mi az a lélektani határ ami még a beáldozható szint? Mondjuk a jaltai érdekszférák határai.

Tehát idehozol egy nyugati értékelést a Nyugat egyik fő ellenségéről. Roppant hiteles. Szerintem csak arról van szó, hogy a Nyugat akarja megmondani, merre tartson a világ, s nem szereti, ha homokszem kerül a gépezetbe. Érdekes módon valahogy nem hozod szóba az USA líbiai, iraki, afganisztáni, vietnámi ámokfutásait, vagy akár a jugoszláviait. Továbbá arról sem beszélsz, „szabad” nyugati társadalmunkban majdnem mindenkinek van egy nyomkövetője, az egészségügyi adatai bárki számára elérhető adatbázisban vannak, a vadnyugaton ellehetetlenítenek azért, ha kiállsz a konzervatív értékrended mellett, az állásodba kerülhet.

Szabadság, elvtársak, szabadság!

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az oroszok Ukrajnában kemény fába vágták a fejszéjüket. Eddig meglepően jól védekeztek az ukránok. Nem gondoltam volna, hogy 2 nap után még a fontos nagyvárosok állva maradnak.

NATO ország megtámadása esetén háborúba kell menni. Ez van. Nem teljesít túl jól az orosz hadsereg, kemény lesz nekik egy háború a NATO-val, főleg ha Ukrajnában is gyengélkednek.

> Nem gondoltam volna, hogy 2 nap után még a fontos nagyvárosok állva maradnak.

Sztem másról van szó. Ez nem egy totális háború. Eleve a civil lakosság nem célpont. Amennyire lehet kímélik őket - legalábbis nekem úgy tűnik. Nincsenek bombázások, vegyi v. biológiai támadás. A lakóterületekbe csapódott hadieszközök úgy kerültek oda, hogy az ukrán védelem lelőtte a rakétát, repülőt, helikoptert és az irányíthatatlanná vált. 

Porrá bombázhatnák Kijevet pár nap alatt. Szakértp szerint 20x-os főlényben vannak légierőben.  De hát nyilván ez nem cél és így minden tovább tart. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Az jutott eszembe - de ezt már írtam -, hogy Putyinnak hagytak két rossz választás. Vagy ukrán NATO tagság mellőzése, vagy Északi Áramlat 2, de Putyin csak választhatott, az nincs a lehetőségek között, hogy mindkettő. Putyin az elsőt választotta.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Putinnak nem hagytak választást. Ukrajna védhetetlen kapu Oroszország felé, a NATO csatlakozása egyenlő azzal, hogy Oroszország többé nem nagyhatalom. Ezt pedig -  bárki is üljön a cári székben - nem engedheti meg. 
Ha megnézed a térképet, az orosz stratégia világos, klasszikus kettős átkaroló hadművelet - csak hát a stratégiai pontok, Odessza, Harkov, Mariupol - nincsenek meg. Semmi fontos nincs még orosz kézen.

Térkép a háború Ukrajna - Ukrajna hírek a térképen - liveuamap.com/hu

Minimális erőkkel támadtak eddig, azt hitték, meg lesz ennyivel. Hát nem lesz meg. Főleg úgy, hogy az EU fegyvereket shoppingol az ukránoknak, hadd tartson még tovább, hadd kelljen még brutálisabb fegyvereket bevetni, hadd hulljon még több szláv vér.
Azt se felejtsük el, sőt talán ez a kulcs - ez testvérháború. Ez nem Irak, ahol le lehet mészárolni a lakosságot, mert kit érdekelnek. 

Putinnak nem hagytak választást.

Ugye te sem feltételezed, hogy Putyin egyszemélyben Oroszország erőskezű vezetője? Stratégiai kvalitásait tekintve nyomába sem ér Leninnek vagy Sztálinnak. Ő egy báb aki a KGB-ből szerveződött oligarcha csoport arca. Jogvégzett emberként nem ringatná magát olyan abszurditásban, mint hogy a NATO-nak meg kell igérnie, hogy ez meg az nem csatlakozhat...

Minimális erőkkel támadtak eddig, azt hitték, meg lesz ennyivel.

Ne már. Azt hitték, meg minimális. Akkor van meg minimális energiabefektetéssel, ha a lehető legnagyobb erővel lépnek fel... Nincs hirszerzésük, hogy üres katonai obejktumokat lőnek szét? A nagy lófaszt, a vezérkar hátráltatja az egész akciót! A CIA felé is szivárgott orrbaszájba minden információ, már annyira hogy orbánék el sem hitték! Odaküldték a csecsen szedett-vedett alakulatot!? Ez tényleg profi munka. Nem csodálkoznék, ha Putyint megpuccsolnák.

hadd tartson még tovább, hadd kelljen még brutálisabb fegyvereket bevetni, hadd hulljon még több szláv vér.

Szentimentalizmus.

Ahogy a másik topikban írtam: Putyin célja nem Ukrajna NATO tagságának, vagy NATO rakéták Ukrajnába telepítésének megakadályozása. Mert ehhez elég lett volna az is, hogy a két szakadár tartományt megszállja, mert a NATO szabályai szerint olyan államot nem vesznek fel a NEO-ba, aminek területi konfliktusa van.

Ebből egyértelműen következik, hogy Putyinnak más célja van.

5 napos hir: https://telex.hu/kulfold/2022/02/20/putyin-azt-igerte-macronnak-hogy-a-… 

A francia és az orosz elnök vasárnap csaknem két órán át egyeztetett egymással telefonon a konfliktusról. Egyetértettek abban, hogy a diplomáciai eszközöknek kell előnyt élvezniük a válság megoldásában – tette hozzá az Elysée-palota. Azt is bejelentették, hogy Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter a következő napokban találkozik orosz kollégájával, Szergej Lavrovval – írja az MTI.

A katonai megszallas eleg furcsa diplomaciai eszkoz. 

Folyamatosan azt szajkózzátok, az oroszok érdeksérelme miatt történik az egész. Most azt mondod amit csinálnak az demilitarizáció. Ha NATO szépen megígéri, hogy biztosan csak katonai célpontokat támad Oroszországban, akkor ugye az csak a leszerelés előre hozatalának fogjuk tartani?

Hát, azért nem lenne hülyeség ha legalább a fejedben felépítenéd a szkenáriót ami a szálban van. Ugyanis itt az volt a feltevés, hogy Oroszország odamegy és semlegesíti az Ukrajnában számára látott fenyegetést, demilitarizál és kormányt cserél. 

Na most annak a beteg gondolatnak (orosz propaganda) ami fönt van elég nehéz része, hogy az Ukránok felrobbantják a saját területükön eddig is ott lévő Csernobilt, hogy megtámadják vele Oroszországot. Azaz a "demilitarizációnak" ehhez semmi köze nem lenne ugye? Akkor talán mostmár érted a "célpont" kapcsolatot. Persze Kijevet ezért ki is hagytad, de ne menjünk ebbe bele.

Én Putyint is megérteném, ha nem szöges ellentétben lenne az amit mond és amit csinál. Illetve ha nem támasztana olyan elvárásokat a NATO felé pl. amelyről egyértelmű, hogy lehetetlen betartani.

A fentiek miatt sajnos csak arra tudok gondolni, hogy teljesen elment az esze. Addig is tudható volt hogy revizionalista és imádja a Szovjetúnió eszméjét, de ilyen gyógyszer elgurulásra senki nem számított.

ilyen gyógyszer elgurulásra senki nem számított.

Dehogy nem, csak a Lendvay utcából megmondták, hogy nem kell elhinni a "kertjében is eltévedpő Binden" retorikáját! A nagy igazság az, hogy nem véletlenül menekítették ki a nagykövetségeket, és saját állampolgárokat a "rotohadő nyugatiak", és nem véletlenül sivalkodtak Kijevben. Csak az orbáni propaganda hazudott vagy nézte be nagyon a helyzetet.

 Az olyanok miatt van háború, mint te.

Ritka cinikusan hozzászólás volt, annak tükrében hogy nyíltan támogatsz egy olyan politikai erőt, ami - mégha kicsi részben is - közvetlenül hozzájárult Oroszország megerősödéséhez.

Ha Európa képes lett volna felmérni, hogy Oroszország biztonsági kockázatot jelent ezért az anyagi támogatása helyett függetlenedni kell tőle, akkor Putyinnak ma nem lenne lehetősége lerohanni egy szuverén országot.

Oroszország megerősödése garantálja a relatív szabadságunkat. Amikor az USA, illetve a globalizálódó Nyugat szélirányba állít minden államot, s eljön az egypólusú új világ, az a totalitárius diktatúra legsötétebb korszakának kezdete lesz. Amíg vannak olyan államok, mint Kína, Oroszország, amelyek erősek és ennek ellenállnak, addig még van politikai pluralizmus, s a liberálfasiszta politikai irányzattól eltérő realitás is létezhet.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mennyi az afgán GDP? Mennyi az USA? Aztán valahogy ez utóbbi elkullogott onnét. Ha én termelek paradicsomot, s adok belőle a katonának, de ez sehol sem jelenik meg a pénzügyi rendszerben, akkor a katona nem lesz éhes, a GDP erre eső látható része pedig nulla.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Putyin azt mondta a támadás előtt: demilitarzilás, nácik elkergetése (értsd: kormányváltás) "

Az első része nem igaz: civil célpontokat is támadtak

A második részére meg elég egyértelműen nincs szükségül az ukránoknak, mint ahogy azt most a molotov-konktéljaikkal üzenik a kormányváltóknak.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ebből is látszik, hogy az US propagandát szajkózók mennyire vannak képben. Kapaszkodj meg: Ukrajnában tényleg van egy hivatalosan - az Ukrán Nemzeti Gárda keretein belül - működő neonáci katonai szervezet, akikre kivételesen nem csak ráfogják, de tényleg azok és előszeretettel basztatják a kisebbségeket. Hoppá.

Hazudsz. Nem mondtam ilyet. Csak annyit, hogy nem kamu, hogy vannak. Tudsz mást, mint hazudni? Ja igen, tolni a propagandádat itt, orrba-szájba. Nagyon elkussoltál odalent, nagyon nem akarsz válaszolni. Szóval miért érte meg neked hónapokon keresztül napi több órát beleölni abba, hogy hat-nyolc ellenzéki propagandatopicot tarts folyamatosan a hup főoldalának a tetején? Ha valaki itt propagandista, az te vagy.

Az már kiderült, hogy DK propagandista vagyok, ezen lépj túl, topikot is nyitottak róla annak idején.

 

 

"Csak annyit, hogy nem kamu, hogy vannak. "

Semmi relevanciája nem volt annak, amit írtál, mert nem erről szólt a dolog, mert nem ezért indult támadás. Ha esetleg odaírtad volna ezt te is, akkor nem merülne fel a gyanú, hogy csak egy vagy Putyin sok hasznos idiótája közül.

Természetesen lehetséges, hogy csak félreértettük egymást, nyilván még most is megteheted, hogy eloszlatod a gyanút a fentiek szerint, ez a te döntésed. Akkor volt bármi relevanciája az oroszok támadásának megindításában annak, hogy vannak náci hülyék Ukrajnában(is) vagy ez csak kamukifogás volt Putyin részéről?

Akkor lent miért tagadtad, miért írtad, hogy ez összeesküvés-elmélet, hogy téged a DK irodából irányítanak?

Épp az előző posztban írtam le, hogy egy szóval nem mondtam, hogy ezért meg kell támadni az ukránokat, ezt csak te hazudtad, tehát itt nincs mit eloszlatni, csak te szeretnéd ezt a látszatot kelteni. Szánalmas. Befejezhetnéd a hazudozást, mert nagyon égő vagy.

Ezzel nem mész semmire. Hiába próbálod szarkazmussal az ellenkező látszatot kelteni, te kurwára egy fizetett propagandista vagy. Miből éltél, amíg ezzel foglalkoztál, hogy napi x órában idehordtad az O1G newsfeedet?

BTW, az előbb alámszerkesztettél, aztán meg amikor az új részre akartam válaszolni, akkor meg alámposztoltál, így kimaradt: nem csak ruszki propaganda van a világon, hanem amcsi is. És ti ezt szopjátok itt fel gőzerővel. Ha valaki itt hasznos idióta, az te vagy. Az amcsik hasznos idiótája.

Harmadjára írom le, hogy nem mondtam ilyet, hogy ezért támadni kellene. Az "újbeszélre" reagáltam így, hogy nem, ez a rész pont nem hazugság. Lehet, hogy casus bellinek vicc, de nem kamu. És elmentél egy fontos dolog mellett: itt nem arról beszélünk, hogy nácik vannak Ukrajnában, hanem arról, hogy Ukrajnában az állam üzemeltet egy nyíltan náci divíziót. Ez távolról sem ugyanaz. Apropó újbeszél; inkább nem írom le még egyszer, csak belinkelem, hogy mekkora kettős mércével méri a világ az orosz agressziót és az amcsi agressziót. Igen, írás közben kiszúrtam, hogy te már láttad, úgyhogy nem neked, csak JFtR.

December 17-én letettek két szerződéstervezetet az asztalra. Egyet az USA-nak, egyet a NATO-nak. Kijelentették, hogy ez a minimum, ezt követelik, különben ők atomhatalom és megoldják.
Putyin az államelismeréskori beszéd utolsó perceiben visszatért erre a javaslatra. Elmondta, hogy az ajánlatuk áll továbbra is, az abban foglalt három követelésük teljesítése az alap, ők tárgyalóasztalhoz csak akkor ülnek, ha azt a hármat elfogadják. Teljesen következetesek. Megmondták ha nem tesznek eleget a követeléseiknek akkor katonai technikai eszközökkel megoldják ők, és ha bárki közbeszól az kap pár üveghegyet. A NATO csak nemrég tért maghoz, és a háború kezdete után egy nappal nyugtázta, hogy úgy tűnik az oroszok komolyan gondolták, mostantól más világ van. Látszott Stoltin is hogy nem igazán tud napirendre térni a megrázkódtatástól, nem vették komolyan az oroszokat. A követeléseik ugyebár azok voltak, hogy Ukrajna soha nem lesz a NATO tagja, garanciák, hogy nem lesznek stratégiai fegyverek a közelükbe telepítve, és végül, hogy a NATO visszatér katonai technikai szempontból 1997-be. (fegyverzet/alakulat telepítések, létesítmények). Ezt mondták, először kérték, aztán ahogy ígérték hozzáláttak. A harmadik ponttól tartok, hogy azt hogyan fogják "csinálni".

https://twitter.com/maxseddon/status/1497921990455353350

Putyin a televíziós beszédében ugyebár kijelentette:

Most pedig néhány fontos, nagyon fontos szó azokhoz, akik kísértést éreznek arra, hogy kívülről avatkozzanak be az eseményekbe. Bárki, aki megpróbál megzavarni minket, vagy fenyegeti az országunkat és a népünket, tudnia kell, hogy Oroszország válasza azonnali lesz, és olyan következményekkel jár, amilyenekkel a történelme során eddig senki nem szembesült. A fejlemények bármilyen eshetőségére készen állunk. E téren minden szükséges döntés meg lett hozva.

Azt várja el, hogy az 1997 után NATO taggá vált államok csak jelképes tagjai legyenek a NATOnak, ne létesíthessenek NATO bázist a területükön, ne állomásozhassanak más NATO tagállamok katonái a területükön. Gyakorlatilag az 1997 után csatlakozottak "tiszteletbeli" NATO tagokká fokozandóak le.... mert különben... ld fent... (nekünk pl. be kellene zárnunk a Pápai NATO légitámaszpontot, és nem jöhetnének NATO katonák)

Hogyan fogják csinálni? Ahogy az oroszok mindig is tették, brutális erőszakkal. A maci épp hogy kihúzta a karmát, és az atomhatalmi álmokat kergető ukrán komédiás rögtön hajlandó tárgyalni, na persze nem Minszkben, ezt megértem:

Ukraine rejects Russian offer of talks in Belarus | Reuters

Reméljük, ennyi elég volt a világnak, hogy megértse: a Krim az oroszoké és nem telepítgetünk semmiféle stratégiai fegyvert a a seggük alá. 

Nem láttam a felháborodást Líbia bombázásakor, Kadhafi megölésekor, a második öbölháború kapcsán, a vietnámi háború kapcsán, Kászim Szulejmáni és még néhány ember megölésekor, csak a nyugati sajtó és úgy általában a Nyugat szemérmes félrenézését.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Csak a szokásos kettős mérce. Ha mellé rakjuk az USA ámokfutását, az úgy már terelés. Azt, hogy miről beszélünk, nem te mondod meg, mert ha beszélünk, így, többesszámban, akkor annak bizony én is részese vagyok. Én meg bizony erről is beszélek a tisztánlátás végett. Értem, hogy Putyin erőt alkalmazott, csak jeleztem, az USA is sokszor, de hogy, s hogy nem, a nyugati sajtó azokban az esetekben mindig roppant megértő. Furcsa, nem?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Már hogyne lenne! Tekintve, hogy Oroszország az USA-tól és az USA vezette NATO-tól kért garanciát arra nézve, hogy Ukrajna nem lesz NATO tag, s nem kapott, meg kellett oldania Oroszországnak ezt egyedül, segítség nélkül.

Azon felül van létjogosultsága annak, hogy összehasonlítunk eseményeket, s nem kiemeljük kontextusából Oroszországot, hogy akkor most agresszor. Ez ugyanis csak akkor lenne érdekes, ha épp a nyugati világ vezető hatalma nem lenne egy mocskos nagy agresszor, de a helyzet úgy áll, hogy de, az. Erre a nem elhanyagolható tényre hívtam fel a figyelmet. A Nyugatnak nincs erkölcsi alapja Oroszországot megítélni.

Sőt, egyedül az USA az az állam, amelyik nukleáris fegyvert vetett be civil lakosság ellen 1945. augusztus 6-án és 9-én.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Már hogyne lenne! Tekintve, hogy Oroszország az USA-tól és az USA vezette NATO-tól kért garanciát arra nézve, hogy Ukrajna nem lesz NATO tag, s nem kapott, meg kellett oldania Oroszországnak ezt egyedül, segítség nélkül.

Tegyük tisztába a dolgokat mielőtt még nagyon beleásod magad a politikai konteoba:

- A NATO egy védelmi szövettség, amit 1949 április 4.-én alapítanak meg. Nem támadó szervzet, nincs NATO hadsereg, az egyes tagországok hadserege a NATO hadsereg. Mivel ez egy szövettség, ezért nem adhat semmiféle garanciát arra vonatkozóan, hogy nem léphet ki vagy be bárki, aki elfogadja a feltételeit.

- Nincs olyan ismert és bizonyított igéret, hogy a NATO nem bővíthető, valamint sértené is az önrendelkezési elvet, amely az ENSZ alapokmánya is kimond, és amit a Szovjetunió is elismert.

- Az Állandó Nemzetközi Bíróság 1920-ban elfogadott Alapszabályának közismert 38. cikke a nemzetközi szokásjog kapcsán használta a "civilizált/művelt nemzetek" fordulatot, amelyet a Nemzetközi Bíróság ENSZ Alapokmányhoz mellékelt ma is hatályos Alapszabálya is átvett. Az első világháború után kötött kétoldalú szerződés elismerte az "önrendelkezés elvét". Az 1941. augusztus 14-én, az amerikai elnök és a brit miniszterelnök által kiadott Atlanti Chartaként ismert együttes nyilatkozat viszont már a jövőre vonatkozóan számolt a népek önrendelkezési jogával, amelyet implicite az 1942. január 1-jén elfogadott Egyesült Nemzetek Nyilatkozata is megerősített. Ezen elv alapján tudott a Szovjetunió is megszünni.

- 1991. december 1.-én Ukrajnában elnökválasztást tartanak, és párhuzamosan a népszavazaást tartanak Ukrajna függetlenségéről. Donyeck és Luhanszk megyében 80%-os támogatottsággal, Krim félszigeten és Szevasztopol területén 50% felett, országos szinten több mint 90%-os támogatottsága volt Ukrajna függetlenségének. Ez a döntés nagymértékben megpecsételte a Szovjetunió sorsát.

- 1991 december 8.-án megállapodtak a szovjet tagköztársaságok, hogy a Szovjetunió megszűnt a nemeztközi jog alanyaként és geopolitikai tényezőként létezni, és a megállapodás 5. pontja mondja ki hogy a szerződő felek kölcsönösen elismerik egymás határait.

- Ukrajna és Oroszország 2003 januárjában egy külön kétoldalú delimitációs szerződést köt, amiben ismét rögzítik Ukrajna határait.

- 2014-ben Oroszország megtámadta Ukrajnát, annektálta Krimet, és katonailag támogatta luhanszki és donyecki szakadár lázadók államellenes fegyveres tevékenységét.

- Oroszország legfontosabb szövettségei, Kazahsztáni Köztársaság, Belarusz Köztársaság, Örmény Köztársaság, Kirgiz Köztársaság mindmáig nem ismerték el a Krimet Oroszország részeként és a szakadár területek önállóságát.

Nincs miről vitatkozni a Putyini állításokról. Biztonsághoz nem csak Oroszországnak, hanem minden államnak joga van, még Ukarjnának is.

Annyit ehhez, hogy az igaz, hogy locsemege utálja az amerikaiakat és láthatóan szimpátiát érez az oroszokkal

DE:

Érdemes lenne úgy is elgondolkozni a kérdésen, hogy ok, ok, Ukrajnának meg mindenkinek joga van az önállósághoz meg szabadság, demokrácia meg satöbbi, de biztos, hogy hasznos dolog-e a jelen esetben az oroszokkal kötözkötni? Biztos ez a legjobb stratégia? Nem kellene mégis egy pufferállamot csinálni Ukrajnából? Vagyis inkább beáldozni Ukrajnát? Mert ne legyenek kétségeink, a "semleges", nem NATO tag ukrajna azt jelenti, hogy az oroszok előbb utóbb bevonulnak, bevonultak volna.

 

Persze mindennek vannak hosszútávó hatásai is, azt is figyelembe kellene venni. Mert pl Ukrajna beáldozása erőtlenséget mutat, amit más területeken és később kihasználnak majd a kínaiak, oroszok stb. Nem értek hozzá sajnos, de valószínűsítem, hogy ez az egész lényege, ez a fő mozgatórugó, emiatt támadnak most az oroszok és emiatt állt ki (egyelőre) a NATO is az ukránok mellett amennyire tudott.

 

 

Vannak realitások, ezeket figyelembe kell venni, akkor is, ha kellemetlenek. Szar dolog, amikor rólunk van szó, de ha nem veszünk tudomást a tényekről, akkor még rosszabbul járunk.

 

Mindenesetre ha ez az ukrán ügy egybekovácsolja az EU-t, NATO-t, az EU komolyan elkezd fegyverkezni, ezzel a hatalmát növelni, az akár még jó dolog is lehet.

Nem is fogsz. Akkor ki kellene mondani: az egész demokratikus Nyugat és világot fosztogató rablóbanda, akkor szembe kellene nézni a nyugatbarátoknak, hogy Ukrajnába nem a német jólétet akarják elhozni az EU-s csatlakozással, hanem kell nekik az energiaszektoruk, az olcsó és még dolgozni is hajlandó munkaerő és persze a híres gabonamezőik. Ahogy mi is ezért kellettünk. 

Ma hazánkban nem baloldali és jobboldali szavazó van, hanem ezt látni képes és ezt látni nem képes , vagy ami még rosszabb, látni nem  akaró emberek.  És nem tudod felébreszteni azokat, akik csak tettetik az alvást. 

Azért megnéztem volna egy átlag német baloldali szavazó képét, amikor éppen ott tapsikolt, milyen jó is - leglaábbis kimosott agyának hite szerint -  a hazája, küldi a fegyvert az ukránoknak, végre egyszer a történelem jó oldalán harcolnak - erre Putin bedobta az atomos poént. Elég beleolvasni a 444-es kommentekbe, talán egy ember volt valamennyire eszénél és érzékelte, ez kommunikáció. 

Nem lett volna elég. Az USA élt volna azzal a megoldással, hogy ő is elismeri a szakadár köztársaságok önállóságát, valamint a Krímet orosz területként, a maradék Ukrajnának nincsenek területvitái, tehát felveszik a NATO-ba.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A kubai válság még nyomokban sem hasonlít a mostanira. A ruszkik nukleáris fegyvereket akartak Kubába telepíteni. Ukrajna leszerelte nukleáris fegyvereit, miután oroszok garantálták területi egységüket.

Ukrán államiság már 1918=ban létrejött, tehát a bolsevikok előtt.
A CCCP alapszerződése garantálta a tagköztársaságok kiléptethetöségét az unióból, ami alapján Ukrajna kilépett.

A szakadár területek hivatartozásáról tartottak népszavazást 1991-ben, ahol egyértelműen ukrán oldalt választották.

2014-ig az ukrán lakosság 30%-a volt NATO párti, ma ez az arány 80%:

A 2014 után Ukrajna ugyan kötelezettségeket vállalt, de mindennek alapfeltétele volt a Krim és szakadár területek visszaállítása.

 

Az tény hogy ukrán kormány nacionalista politikát folytat, de 2014 ót ezen nem kell csodálkozni. Semmivel sem durvább nacionalisták mint pl. szlovákok vagy a ruszkik. Náciknak nem lehet nevezni őket.

Minden más állítás konteo.

Teljesen irreleváns, hogy a nyugati ukrán bábkormány be akarja léptetni Ukrajnát a NATO-ba. Oroszországnak egzisztenciális probléma a határain lévő amerikai fegyverrendszerek. Az USA sem tűrné, ha Canadában orosz támaszpont létesülne. Ez természetes.

Apropó, konteo. Valaminek az összeesküvés-elmélet mivolta semmit nem mond annak igazságtartalmáról. Ennélfogva ezzel nem lehet semmit sem hiteltelenné tenni, bár próbálkozásnak nem rossz. :) Arról nem is beszélve, hogy valami attól konteo, mert néhányan elég hangosan kiabálják, hogy az.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Konteo azért konteo, mert tények és adatok nem támasztják alá az elméletet. Meg kell nézni a történelmi összefüggéseket. Pl. 2014 előtt NATO tagságot ukránok 30%-a támogatta…

Vagy azt, hogy az ukrán leszerelt nukleáris fegyverek a nyugati erőművekben újrahasznosultak…

Megatons to Megawatts Program keretében 500t 95%-os dúsítottságú robbanófejet alakítottak át 5%-os dúsítottságú fütöelemmé.

Ukarjnában nincsennek NATO fegyverek. Ukarjnában ukrán fegyverek vannak csak. Mint már írtam, alapvetően az Ukrán lakosság nem támogatta a NATO tagságot. 2014-es és mostani támadással Putyin elérte, hogy >60%-os a NATO csatlakozás támogatottsága. Elég szar stratéga az öreg!

Szovjetek != Oroszország vagy bizonyos helyzetekben igen, más helyzetkeben meg nem? 

Hagyd már ezt a Putyint fényező demagóg propagandát. Egy volt KGB ügynökről van szó aki nem hogy nem jó de még középszerű stratéga sem. Egy jól megtervezett katonai akció nem azt jelenti, hogy pöröjként beleszaladni a lehető legnagyobb pofonba. Mert a ruszkik most is olyan pofonba szeledtak bele, mint Afganisztánba, Csecsenföldön stb. Semmi nem változott, semmit nem tanultak, lett egy kis pénzük mert magas volt az olajár, de most is ott tartanak, hogy elégetik egyből, ahelyett hogy fejlődnének... 

És szerinted hagyniuk kellett volna, hogy a határaikon NATO támaszpontok jelenjenek meg. Ó, hogyne.

Putyin segítséget kért az USA-tól abban, hogy ne alakuljon ki az a helyzet, hogy a NATO megjelenjen a határaikon. Az Egyesült Államok elutasította a segítséget, az oroszok megoldják saját hatáskörben egyedül.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

hagyniuk kellett volna, hogy a határaikon NATO támaszpontok jelenjenek meg

Egyrészt régen nem erről szól a történet, másrészt lehet hogy boldog nyugdíjas éveket élhetett volna meg Putyin. Jobb alternatíva mint hágábai törvényszék elé állni!

És vissza a rajtzászlóhoz. Mutasd már meg szerinted mikor lehetett volna Ukrajna NATO tag. Oké, utána próbáld elképzelni azt a picsogást ha oda _védelmi rakétarendszert_  telepítenek. Emellett a többi NATO országban ott az a rakéta rendszer. 

Ez egy propaganda, sokszor elhangzott. A támadásnak az az indoka, hogy Putyin Ukrajnát a saját befolyása alatt akarja tudni és pont. A NATO tagság csak hivatkozási alap, de annak rohadt gyenge. 

Az a védelmi rendszer eléggé multifunkcionális. Csak azon múlik, milyen rakétát tesznek bele. A többi NATO ország és Oroszország között van pufferzóna.

Ez egy propaganda, sokszor elhangzott.

Értem. Hány elhangzás után válik egy random állítás igazzá? :D Sokszor elhangzott a nyugati propaganda részéről. És akkor mi van?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem tudok mit kezdeni veled, ha nem érted amit leírok, ha védelmi rendszer, akkor akkor lép életbe, ha támadó rakéta elindul az orosz oldalról. Senki nem fog szólni ha leszedik. Ha kicserélnék támadóra, akkor már érdekesebb kérdés lenne hogy most nincs határ, hisz a támadó rakétánál nem védekezel, hanem te támadsz. Viszont akkor már az az érv nem állna meg, hogy ugyanúgy támadható arról a pontról Oroszország ha van közös határ ha nincs. 

"Mondjuk az előző amerikai adminisztrációktól"

Az "előző" itt kicsit tágan értelmezett. George (nem W) Bush és Gorbacsov között volt a német újraegyesítés tárgyalásakor 1990-ben, és valójában az NDK területekről szólt a vállalás. Amennyire tudom a NATO ezt azóta is betartja, a volt keletnémet területeken nem létesítettek NATO bázist.

A másik egyezség a volt varsói szerződés országaiba atomfegyverek telepítésének tilalma volt, és amennyire tudom ezt is tartja a NATO.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

szerintem forrás nélkül is az lett volna a normális.

Ha USA békét akarta volna, akkor nem kényszeríti bele az oroszokat.. tudod, egy vadat nem pont legjobb módszer sarokba szorítani - mert kitör..

HA nem kellett volna az oroszoknak fegyverkezni, talán az életszínvonalra is költöttek volna - után meg elintézte volna volna facebook őket.

Magyarországon végbement (minőséget most nem vizsgálnám)

farmernadrág , GMK , DISCO , MTV, Bravo újság -> 1989 rendszerváltás

For Whites Only meeting room!

Ukrajna nem EU tag, nem NATO tag, semmilyen nyugati hadsereg nem állomásozik az országban - nem mintha szuverén országként ne lenne jogában megválasztani a szövetségeseit.

A fentiek alapján nem egy olyan országot kellene megtámadnia, akinek semmi köze ezekhez az ígéretekhez, hanem Magyaroszágot.

Érveid alapján gondolom azt még inkább elfogadhatónak tartanád.

Ez így a szavaim kiforgatása. Annyit mondtam, hogy az ukrán alkotmány fenyegetést tartalmaz az oroszok számára. Joggal várnak el egy pufferzónát. Soha nem kérték, hogy Magyaroszág lépjen ki a NATO-ból, ellenben az ukrán alkotmány értelemszerű megváltoztatását a béke feltételeként jelölték meg.

> Sol omnibus lucet.

Te ezt az orosz propagandát tényleg így beeszed vagy neked fizetnek ezért?

 

Szerinted egy ilyen fontos megállapodást nem foglalnak írásba? Vagy gondoljam azt, hogy végtelenül naiv volt az orosz fél, hogy egy tárgyaláson szóban elhangzott valamit bekajál? MUHAHHAHAHHAHAHA

 

Ez kb olyan, mint amikor pókernél valaki számonkér valakit, hogy de azt mondtad, nincs ász párod...

Úgy érted, hogy az oroszoknak meg kellett volna várni, amíg Ukrajna csatlakozik a NATO-hoz és utána lépni? :D Stratégiai játékkal játszottál már? Ha nem, telepíts már fel egy Red Alert 2-t ... :D

trey @ gépház

  1. Megmondták, hogy Ukrajna nem lesz NATO-tag és ezt kb. ő is elfogadta.
  2. Oroszországnak mi köze van hozzá, hogy egy másik, tőle független ország hova csatlakozik? Ha nem tetszik neki, építse ki a saját védelmi- és támadó-rendszerét a saját határain belül.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Hát az biztos, hogy nem szarral gurigáznak.. :(

Senki nem is állította. Nézd, van egy vérző Európa a szomszédjában. Van egy full lejtmenetben lévő USA jól messze onnét, aki *ismét* más faszával verné a csalánt. Az oroszok évek óta (túlzás nélkül évek óta) figyelmeztetnek: azt nem lehet mondani, hogy nem szóltak időben. Igazuk van vagy nincs igazuk, igazuk volt vagy nem volt igazuk, ez e pillanatban már majdnem jelentéktelen. Ez csak a diplomácia erejéig érdekes. Akkor lett volna érdekes (minden) kérdés és figyelmeztetés, amikor körbepakolták rakétákkal őket, meg amikor kéthetente szankcionálták őket, dehát akkor "véletlenül" senkit sem érdekelt, az orosz figyelmeztetésekre nem lettek túlzottan szomik a másik oldalon.

Szóval itt ez a gyenge és fragmentált Európa, fék nemigen lehet. Itt az USA, egy dróton- és arc nélkül rángatott-, befolyásolt demens vénemberrel, aki ha nem alszik el lépés közben akkor hasraesik két lépcsőben. Háromszor egymás után. Ki lesz a fék? Ki lehet a fék? Jóformán senki. Ígyhát kedvező szélben kinyitották az orosz vitorlákat. BTW én arra készülnék, hogy Kína is a gázra fog lépni, szóltam. Az egy olyan helyzet lesz, amivel még senki nem találkozott.

Még egyszer: nincs már akkora jelentősége, hogy kinek van igaza. Az USA ettől a helyzettől ismét jó messziről lejátszatná amit akar, neki persze nagyságrendekkel kevesebb veszteni valója van. Sőt, rövid távon csak nyerhetne. De én annyit tudok mondani minden hirtelenmeglepődő és hirtelenmegszomorodott szereplőnek, hogy "aki kurvának áll, ne csodálkozzon, ha megbasszák". Én nagyon sajnálom az egészet, mentségemre legyen mondva évek óta sajnálom.

 

Ui ^^ezt nem neked, csak itt volt legegyszerűbb leírnom.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

És most tedd mellé a Nixon FIAT pénz döntését és nyakló nélkül pénznyomtatást, utána gondold át mi lesz ennek a vége:

https://elemzeskozpont.hu/fiat-penz-mi-az-fiat-penz-mit-jelent-kockazat…

Nem látsz némi-nemű összefüggést?

Semmi sem bináris...  

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A lehetőségeire gondoltam. Lassan ott is mondhatok majd fragmentáltságot is.

 

De ha már felböffent a GDP.. szóval az USA hurráadatai nagyon cselesek, hiszen van a szekrényben egy laza 30e milliárd $-os adósság, aminek kapcsán még a Kajmán-szigeteken vagy épp Brazíliában is csilingelésre várnak.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Mint választó állampolgár kifejezem abbéli óhajom, hogy Magyarország ebből a konfliktusból maradjon ki mindaddig, amíg Magyarország területére idegen csapatok nem hatolnak be.

> Sol omnibus lucet.

Ha képes lennél a gúgli kezelésére megtalálhattad volna magad is. Nem kell ide semmi szeminárium csak basic internetfelhasználási ismeretek amivel te ezek szerint nem rendelkezel. 

Egyébként a muszlim banyákkal szemben az ukrán nők kifejezetten szépek, valószínűleg Ali G is beengedné őket

“Az ellenség keze betette a lábát”

Az volt az állítás amire válaszoltam: "Már elmondták? Bocs én nem járok arra a szemináriumra. De ugye mi fizetjük?

Nem kell "szemináriumra járni", hogy mi a hivatalos magyar álláspont a lehetséges ukrán menekültekkel kapcsolatban. Csak tudni kellene használnia  gúglit. Természetesen már a háború kitörése után hangzott el. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Az attol fugg, hogy fogjak-e kovel dobalni a hataroroket, meg hogy nagyitoval kell-e koztuk noket es gyerekeket keresni. Meg hogy akarnak-e egyaltalan dolgozni, vagy kinezik azt a celorszagot, ahol a legkonnyebb segelyekbol megelni.

Ukrajna eseteben csinalhatjuk azt, amit a torokok csinaltak a kozel-keletiekkel: kivalogatjuk. Hianyszakmas dolgozni akaroknak segitunk letelepedni, a semmirekelloknek meg megmutatjuk merre van Nemetorszag.

Attol fugg, hogy abbol hany akar dolgozni. A mienkhez hasonlo a kulturajuk, igy feltetelezem, hogy a tobbseguk, ahogy nalunk is.

A torokok az egyetlenek, akik meg lehet, hogy nyertek is azon, hogy a dolgozni akaro szireket letelepitettek, a "veszteseges" sopredeket meg tovabbtoltak. Itt mi lehetunk a torokok...

Meg pár százezer munkanélküli, csak ezek a fránya munkanélküliek pont nem azokat az állásokat akarják betölteni, nade! megoldjuk jön ide 600e menekült, csak találunk 200e dolgozni akaró rendes embert aki épp pont azokat az állásokat akarja. 

(hint, nem azt akarom mondani, hogy nem tudjuk ezt hasznosítani, hanem azt, hogy ezt mondani hogy megoldjuk foglalkoztatással, mikor az első gond a lakhatás és étkeztetés kérdése lesz, az eléggé nem a megoldás irányába vezet)

De jó, hogy semmi személyeskedés nem került bele. 

1, Senki (MZP se) akar harcolni Ukrajnáért. Nem a mi feladatunk, ha az lett volna már akkor is késő.

2, Remélem azért a kormány talál majd olyan embert aki valóban a megoldásra törekszik és a "komplet falvakat" tudunk nekik adni az ugye 150e lakóház alsó hangon. 

Majd ha itt olvasod bárhol, hogy én vagy Márki-Zay Péter azt mondta, hogy menjünk harcolni akkor tévedsz. Ha a NATO úgy dönt hogy akár _fegyverekkel is támogatja_  akkor viszont kötelezettség. Persze vannak olyanok akik sunyítani szeretnek ha fizetni kell (Viktor). 

(hint a NATO döntésekben mi magunk is részt veszünk)

El vagy te tévedve és nem kicsit! A NATO nem dönt úgy mert nemcsak mi, hanem minden józan gondolkodású tagország megvétózna egy ilyen a döntést. Egy nukleáris hatalom van a másik oldalon B+! Csak tagállam megtámadása esetén kötelező a többieknek a védelmére sietnie. Ha a NATO kezdeményezne háborút abban egyáltalán nem kötelező részt venni katonailag. Ez egy védelmi szövetség ma is.

Ki halna meg Kijevért?! 

Ki akarja orosz nukleáris célponttá tenni a városát? (Maki Zay Petyát és fanklubját leszámítva)

Afganisztánban azt állította a Bush kormányzat, hogy Afganisztán "megtámadta az Egyesült Államokat". Ez eléggé NATO szerződéssel való visszaélés volt, mert nem Afganisztán hanem az Al-kaida és egy terrorcselekmény mint háborús tett... már akkor is ingatag érv volt. De a NATO szövetségesek elfogadták és nem vitatkoztak az akkor hatalma csúcsán levő Egyesült Államokkal. 

Nem sokkal később már nem vett részt több NATO tagállam sem Irak lerohanásában, ami már egyértelműen támadás volt. Így nem volt kötelező a részvétel, Franciaország, Németország, hogy csak a legnagyobbakat említsem ki is maradt a konfliktusból és így hivatalosan nem is NATO által indított háború volt az iraki. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

> Ki halna meg Kijevért?!

Értem, amit mondasz, ami a jelen helyzetre oké, de szerinted mennyire érdemes bízni abban, hogy ha ott nem állítja meg az oroszokat senki, akkor nem mennek tovább valamikor a közeljövőben? Feláldozzuk Ukrajnát, még tapsikolsz is hozzá, és utána nyugodtan alszol, hogy akkor most már tuti minden rendben lesz? Amúgy meg már egy civil áldozat is több a kelleténél, engem nem nyugtat meg annyira, hogy ez pár száz km-rel arrébb történik éppen.

de szerinted mennyire érdemes bízni abban, hogy ha ott nem állítja meg az oroszokat senki, akkor nem mennek tovább valamikor a közeljövőben?

Kurva jó próbája lesz annak, hogy mit ér a NATO tagság. Könnyű békében előadni, hogy mi vagyunk a NATO és megvédjük a tagokat. 

trey @ gépház

A lélektani vörös vonal Berlinnél van. Az ukránok után a lengyelek és az osztrákok fogják harcra kényszeríteni a ruszkikat, jégtörő vitya nem! Minket most az ukránok védenek, ha ők bedobják a türcsit, akkor nálunk hivatalos nyelv az orosz lesz.

Kicsit túlaggódod ezt. Az ukránok be fogják dobni a törölközőt, s ha nagyon ellenfeszülnek, csak az áldozat lesz több mindkét oldalon. Viszont nem jönnek az oroszok Magyarországra, legfeljebb civil turistaként útlevéllel, ahogy eddig.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Természetesen. Nem vagyok jós, meg Putyin tanácsadója sem. Viszont érzékelem, mi Oroszország problémája. Arról is vannak információink, hogy ki akart egyezni a Nyugattal, csak a Nyugat arrogáns, beképzelt volt, 19-re lapot húzott, s nem a kettes jött ki. Putyint jó stratégának tartom, nem pedig őrültnek. Ha tovább megy, vaskosan vesztébe rohan. Nem ez a célja. Mindig is Oroszország megerősítésén dolgozott, nem is eredménytelenül. Az más kérdés, hogy ettől a Nyugat prüszköl.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mindíg is Oroszország megerősítésén dolgozott, nem is eredménytelenül.

Ezzel vitatkoznék. Jelcin $10 hordonkénti olajárnál vitte Oroszországot, neki $40~$140 hordonkénti árnál nem volt különösen nehéz dolga… Ezen kívűl más érdeme nincs. 2014 óta orosz gazdaság stagnál, innentől kezdve meg mélyrepülés van. 
Nincs választása most már háborúznia kell, mert gazdaságilag elszigetelödik. Kínába nem tud annyi gázt eladni ami kompenzálná veszteségeit… És kínával történelmi konfliktusai is vannak. Azon kívűl ott van grúz probléma is, kazahkok is kihátrálnak… Mi jöhet még!.

Putyin összeszedte romjaiból az orosz hadsereget. Volt fegyverzet korszerűsítés, amit Jelcin elhanyagolt.

Amúgy mindig elfelejtem, hogy ha egy liberális, nyugatias szemléletmódú emberrel beszélek, akkor arra kell számítsak, a siker a sok pénz, a magas GDP szinonimája, a kudarc meg ennek ellenkezője. Mintha az élet erről és csak erről szólna. Persze éppen arra törekszik a nyugati elit, hogy ne is szólhasson másról.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azt szokták mondani, hogy egész Oroszország GDP-je akkora mint Olaszországé. De ez simán jelentheti azt is, hogy a GDP-vel is simán lehet csalni.

Közgázos barátaim mondták annó, hogy ha a moziban szétszórod a popcornt, és azt valakinek minden film után fel kell takarítani akkor növeled a GDP-t ahhoz képest mintha kulturált vagy és elég naponta egyszer takarítani. Vagy ha a BLM betör egy rakás üveget, azt mind pótolni kell, az is növeli a GDP-t. (Kivéve ha végleg bezár a bolt...) 

Hitelekből vásárolt túlárazott állami beruházásokkal is lehet GDP-t növelni.

Oroszországnak meg el tudom képzelni, hogy éppen az volt az érdeke, hogy a valódi gazdasági teljesítményét elrejtse, ezért inkább úgy könyvelt, hogy lefelé korrigálja a GDP-t.

Azért ezt a rengeteg helikoptert, harckocsit, szállító járművet, harci repülőt és rakétát biztosan nem papírból hajtogatták. Hogy lehet azt képzelni, hogy emögött nincsen óriási gazdasági teljesítmény? Nevetséges.

Ukránok fognak meghalni Kijevért.  Ukrajna nem tudta tető alá hozni ezt a megállapodást és a NATO-nak nincs szándéka ilyet tenni. Ezért is ki lehet jelenteni, hogy ha a NATO fegyveres akcióba kezd, az azért lesz mert valamelyik tagját veszély fenyegeti. Van belőle elég mi is szomszédok leszünk az agresszorral.

Persze vannak olyanok akik szerint a nyalás segít Putyinnál, csak ez számomra nem látszik...

Nincs közelebbi ország, mint a szomszéd ország. Hát így... Tehát, ha a menekült átlépi a magyar határt, biztonságos országba kerül, vagyis joggal várja el a rá vonatkozó nemzetközi szabályozás vele szembeni érvényesülését.

De tudod te ezt pontosan, csak álkötekedsz.

> Sol omnibus lucet.

Nem, csak gyakran jött már itt elő az a faszság, hogy valaki csak az első biztonságos országig menekülhet, azt hittem, itt is erről van szó. (mivel nem volt bővebben kifejtve, rákérdeztem)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"Nem, csak gyakran jött már itt elő az a faszság, hogy valaki csak az első biztonságos országig menekülhet, azt hittem, itt is erről van szó. (mivel nem volt bővebben kifejtve, rákérdeztem)"

Genfi egyezmény menekültek jogai és kötelességei rész:

"31. Cikk A menedéket nyújtó ország területén jogtalanul tartózkodó menekültek 

1.  A  Szerződő  Államok  az  országba  való  jogellenes  belépésük,  vagy  tartózkodásuk  miatt  nem  sujtják büntetéssel  azokat  a  menekülteket,  akik  közvetlenül  olyan  területről  érkeztek,  ahol  életük,  vagy szabadságuk az 1. cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek   be   területükre,   illetőleg   tartózkodnak   ott,   feltéve,   hogy   haladéktalanul   jelentkeznek   a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.  
2.  A  Szerződő  Államok  nem  korlátozzák  az  ilyen  menekültek  mozgási  szabadságát  a  szükséges mértéket  meghaladóan  és  ilyen  korlátozásokat  csak  addig  alkalmaznak,  amíg  jogi  helyzetük  az  illetőországban   rendezést   nem   nyert,   illetőleg   más   országba   nem   nyernek   bebocsátást.   A   Szerződő Államoknak  az  ilyen  menekültek  számára  megfelelő  határidőt  kell  engedélyezni,  illetőleg  a  szükséges támogatást meg kell adni ahhoz, hogy más országba bebocsátást nyerjenek.
"

A "közvetlenül" azt jelenti, hogy szíriából lehet törökökhöz vagy szaudiakhoz menekülni viszont a szaudi-katar vagy török-görög -> görög-macedón, macedón-szerb, szerb-magyar, magyar-osztrák, oszták-német, német-dán és dán-svéd határ már nem felel meg a "közvetlenül olyan terület"-nek.

Az ukránok is magyarországra vagy a lengyelekhez beléphetnek, de már nem léphetik át önkényesen a magyar-osztrák, osztrák-német, német-dán és dán-svéd határt.

"Most kerestél egy mondatot, amiben benne van az a három szó ami az enyémben is? :)"

Idézőjelek között a teljes mondatod szerepel. Nem keresgéltem semmit egy az egyben vágatlanul idéztem.

"(Nem volt túl erős a logika az iskoládban)"

Abban nem vagyok biztos. A gondolatolvasó órán viszont valóban hiányoztam, így csak az általad leírtakra tudok hagyatkozni:

"... az a faszság, hogy valaki csak az első biztonságos országig menekülhet ..." vs "... közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt ..."

Ezek szerint a két megállapítás között nincs ellentmondás. A logikai óráidon tanultak szerint.

Vajon Kína mit lép? Meglátogatja Tájvánt?

Úgy is fel lehet fogni az egészet, hogy az USA érdekszférájának zsugorodását látjuk. Nem lesz fájdalommentes. Az afganisztáni fiaskó beszédes volt ezügyben. Az USA belső problémáit próbálja meg kivetíteni a világra, csakúgy, mint a 2008-as válságban.

El kell engedni a dollárt - ez a megoldás (még, ha fáj is). Szanálni kell a kölcsönt, ez viszont a háború másik neve. Ezzel el is érkeztünk a mához.

> Sol omnibus lucet.

"Úgy is fel lehet fogni az egészet, hogy az USA érdekszférájának zsugorodását látjuk. Nem lesz fájdalommentes. Az afganisztáni fiaskó beszédes volt ezügyben. Az USA belső problémáit próbálja meg kivetíteni a világra, csakúgy, mint a 2008-as válságban."

Afganisztáni vereség egyértelműen az érdekszféra zsugorodása. Kabulban drámaibb képet mutatott az amerikai vereség mint anno dél-vietnami Saigonban. A nagyon szabad és liberális nyugati sajtó kínosan ügyelt arra, hogy ezek a képek ne jussanak el a nyugati nézők képernyőire. A FAANG cenzúra erőfeszítései ellenére a nyavalyás interneten csak meg tudták nézni azok akik érdeklődtek a téma iránt. 

Ukrajnát nem nevezném az érdekszféra zsugorodásának. Történelmi léptékben ez a pár év ukrán kaland nem több egy amerikai bepróbálkozásnál az érdekszférájuk keleti növelésére ami nem jött össze. 

Egyébiránt most ugyanazt csinálják az oroszok Ukrajnában mint Amerika és csatlósai, Allied Force hadművelet során Jugóban, szintén ENSZ felhatalmazás nélkül önhatalmúlag. Akkor Koszovó szerb országrész lett erővel leszakítva ugyancsak semmibe véve a nemzetközi jogot. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Milyen kedves volt Putyintol, hogy legalabb megvarta az olimpia veget. Amugy ha szerinte nem leteznek ukranok, akkor ok most kivel haboruznak?

Például polgárháborúként - azaz belső ügyként - kezelik. Kijev és Moszkva konfiktusa a tatár időkig nyúlik vissza. A mongol birodalom - maga szempontjából - zseniális húzása volt, hogy a provinciális városkával (Moszkvával) kiegyezett. Pontosabban paktumot kötött a moszkvai ortodox egyházzal és ez megváltoztatta a Rusz-beli erőviszonyokat. Hiába hát Kijev anyácska birodalomalapító szelleme, Moszkva győzött - és, ha úgytetszik -, az Arany Horda mai napig uralja a helyzetet.

> Sol omnibus lucet.

Most ez háború, vagy menetelnek az oroszok és futnak előle az ukránok? Mert ha az utóbbi, az nem háború.

trey @ gépház

Ugye azt érzed, hogy nem egyértelmű hogy a ruszkik "könnyen" beveszik Ukrajnát. Vannak ruszkiknak a veszteségeik, csak azt nem kommunikálják, és az elmúlt 8 évben védelmi képességekben sokat fejlődtek az ukránok is. Azt a forgatókönyvet felejtsd el hogy az ukránok nem lőnek vissza!

Ukránok ugyan segítséget kértek, amit persze nem kapnak meg tőlünk, de másoktól azért meg fogják kapni. Megint a rossz oldalon álltok, mint már annyiszor a történelem során, és ezen megint bukni fogunk mint már annyiszor!

Aki rendelkezik minimális szövegértési képességgel és szándékkal, értette, melyik országról beszélek, ki az a "miattatok", és mit jelent a nincs vége.

Ha Magyarországról beszélsz a jelenlegi vezetés tette összeszerelő országgá

Lehet, gyakrabban kellene szembenéznetek az általatok kedvelt idézet lényegével.

:)

Nem hittem volna, azt hittem csak egy Biden féle elterelés az egész dolog. Hagytam magam összezavarni a különféle propagandákkal. Talán nem is akartam elhinni, hogy ez valóság lehet. Mindenesetre Orbánt most engedtem el örökre. Nagy békemisszió, meg nagyot ment Moszkvában. Persze. Unom már a hazugságokat.

De mire fel lehet most ez és mi lesz a vége? Mélyebb ok kell egy 44 milliós ország elleni háborúra annál, hogy húzogatták a medve bajszát...

Putyin úgy érzi, most alkalmas az idő a volt Szovjetúnió államait (egy részét) közelebb húzni Oroszországhoz? A sokáig karakteresen ellenálló Lukasenka meggyengült, orosz csapatok vannak ott segíteni, Lukasenka kiszolgáltatott, kvázi báb. Kazahsztán dettó, Nazarbajev kiesett a képből, az új vezető közel sem olyan karakteres, a beavatkozással kiszolgáltatott is lett. Kaukázusban az örmények függenek az oroszoktól, Azerbajdzsán ellen orosz segítség nélkül kiszolgáltatottak. Az ékkő Ukrajna. Az USA most Biden miatt gyenge, tétova, a választásokig kb. béna kacsa, pedig addig sok van még hátra, de fosnak az esetleg újrázó Trump-tól. Lehet sosem lenne kedvezőbb időpont Ukrajna érdekszvérába vonására. 

Kis hazug hamiszászlós! Te egy vér-ballibtard Maki Zay felszopó (másodnick) vagy! 

"Mindenesetre Orbánt most engedtem el örökre." 

Azaz mostantól nem tolod a sötét gyurcsanyista propaganda Orbán-fóbiáját?! Ezen a módon "engeded el örökre"?  Mert fidesz-szimpatizáns te sosem voltál. 

Törölgesd gyorsan most is nyomodat a hup-ról, nehogy kiderüljön a sok ballib butaság amit korábban írtál. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Nagyon beakadt nálad a nagyon beakadt szöveg. Ha képes lennél értelmezni egyszerű mondatokat értenéd, hogy itt lebukás esete áll fenn kikadff kartárs esetében. Úgy állította be magát mint aki semleges netán Orbi-szimatizáns arc lenne, de most aztán kiábrándult. Tipikus false flag taktika. Rávilágítottam, hogy ez nem felel meg a tényeknek. Erre kapásból két másik nick durván letámad mintha kemény politikai mantrát nyomtam volna le, ami egyébként is az ő szokásuk. Innen két eset mard. Vagy annyira mélyen idióták, hogy csak annyit voltak képesek értelmezni az egészből, hogy "bánccsák a havert" - vagy a másodnick lebukás utáni kompenzáció szép példáját láthattuk. :-D

Ha nekem lenne másod, meg sokad nickem már én is hétszeresen felszavaztam volna magamat. Neked esetleg van gelei ha már így kérdezed? 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Köszönjük kedves másodnick (vagy te vagy az elsődleges) mindegy is! Fáj a lebukás láthatóan. Mit is írtam? valaki törölgeti a nyomát a hup-ról. Ez tény linkkel alátámasztva semmi sértő. Illetve rámutattam, hogy kikadff hupu nicknév következetesen az ellenzéki mantrát tolja. Ezért elég hiteltelen úgy beállítania magát, hogy 'na ő eddig ugyan kedvelte Orbánt de most itt a vége'. Ez sem sértő csak tény, ami fáj neki azaz neked. 

De köpködj csak nyugodtan a földre, nyilván ezt láttad már anyukádtól is. A családi mintát pedig általában követik az utódok is. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Megint funkcionális analfabétába váltottál. Annyit írtam, hogy kikadff nicknév soha egy jó szót nem írt itt a hupun a ZOrbánról. A szokásos elvakult ballibtard fröcsögést mutatja be. Hát ez nagyon betalált!

Az csak a jéghegy csúcsa, hogy teszi ezt egy altatott, az utóbbi hetekben nem túl aktív nicknév hátha a franc sem emlékszik arra miket is szokott írni és előadta a szokásos "eddig fideszes voltam és jó volt nálam Orbán de most ennek vége!" eléggé lejárt és túl sokszor eljátszott ballibtard mantrát. Nem túl elmés dolog azért törölni a hup activity oldalt, hogy ne lehessen visszakeresni mit is írt mostanában mert azért emlékszik anélkül is a mások, továbbá átlátszó dolog. 

FYI: Amilyen a mosdó olyan a törölköző. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Emlékszel még, amikor 2008-ban a Fidesz demonstrációt tartott az orosz nagykövetség előtt, Grúzia lerohanása miatt?

Szoknod kell a gondolatot, hogy az általad preferált világ percek alatt omlik össze. Putyin még a Fidesz szavazók jelentős körében is pária lesz, egy leprás akitől távol kell tartani magad. Paks II, a benzinárstop és a rezsicsökkentés is homokba írt szavak lesznek április elejére. Putyin hazudott Orbánnak hogy nem fogja megtámadni Ukrajnát, ez pedig Orbán veszte lesz.

Ahogy azt a ballib fanklub csorgó nyállal vizionálja. 

Nyilván tömegesen jelentkezni fognak a zemberek önkéntes katonának, hogy mehessenek a don(bas)i vágóhídra, ahogy nagyapáik tették. Sőt megszavazzák Maki Zay kapitányt, hogy mozgósítson és azokat is küldje erővel nem létező "szövetségi kötelesség" teljesítésére akik inkább kimaradnának a háborús konfliktusból. Megjegyzem egy atomhatalom áll a túloldalon. A zsigeri ökölrázás helyett inkább józanság politikájára van szükség és megfontoltságra. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

A szovjet nagykövetet már(még?) biztosan nem de az oroszt igen. 

"A NATO akkor avatkozna be, ha NATO országot érne támadás." 

Reméljük eddig nem fajul a konfliktus.

Sajnos nem lazán kapcsolódik: TEDx I've studied nuclear war for 35 years -- you should be worried. Brian Toon

“Az ellenség keze betette a lábát”

Putyin hazudott Orbánnak hogy nem fogja megtámadni Ukrajnát, ez pedig Orbán veszte lesz.

Szerinted tett ilyen ígéretet? Szívesen olvasnék erről.

Szerintem az extrém hosszú (4órás?) tárgyalás a szokásos jópofáskodás helyett ezúttal komoly információcsere volt, ez után indultak el a további tárgyalások is.

Kérd már meg trey-t, hogy az ip-ket nézze meg azonosak-e. Már ha ilyet tud megnézni. (bár lehet, hogy én olyan tökéletes másodnick vagyok, hogy külön helyről tudok bejelentkezni is, hogy tökéletes legyen az álca...) Aztán meg küldök pénzt papírszalvétára, hogy megtöröld a szádat meg a képernyődet, mert csúnyán összefröcsögted a nyáladdal.

Szavazzatok MZP-re aki harcba küldené a katonáinkat! 

 

jézusom!!!!!

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

(Meta: Sürgősen, kérjük az összes ruszki trollt a topikba, munka van.)

Az EU most nagyon jól tenné, ha összeszedné magát, és elkezdene Európai Egyesült Államokként viselkedni. Namost ha ehhez a bajkeverő idiótákat és a trójai falovakat előbb ki kell raknia... hát az nekünk nem biztos, hogy jó lesz...

Pedig ez lehet ebből a csapdából az egyetlen megoldás, összefogni. Közös védelem, hadsereg. Ugyanis az oroszokat Ukrajna helyett sokkal jobban izgatja a Romániába van Litván rakétavédelmi rendszer mint ahogy azt a teljesen (Ukrajnai belső okok miatt) valószínűtlen scenario hogy Ukrajna NATO taggá válik és oda telepítenek majd fegyvereket ...

Az erőre erő a válasz. Putyin másból nem ért. Láthatnád. 

Nem tudom, de az oroszok epp azt bizonyitjak be, hogy egyszerubb lett volna 2014-ben (vagy azota valamikor) a Krimi koztarsasagot elismerni.

Jelenleg ket oldal vadolja egymast szalamizassal. A kozvelemenyt meg az formalja, hogy kinek van tobb behatasa adott orszagok mediajara. Aki hasznalja az eszet annak meg mindket oldal nyilatkozatainal kilog a lolab.

Volt ilyen szavazás: NATO&EU. Mindekettőre NEM-mel szavaztam, azzal az indokkal, hogy a magyar társadalomnak elég az a sokk, amit 1990-ben átélt, ha ezt kiheverte, el lehet gondolkodni a dolgokon. Elképesztően igazam volt, így utólag nézve a dolgokat.

> Sol omnibus lucet.

Na de előtte az volt a narratíva nem lesz háború, az amerikaiak riogatnak csak. Az ellenzék is lépéseket sürgetett. Kérte Orbánt ne menjen el Putyinhoz. Most jogosan azt kéri vonja meg az orosz tulajdonú pénzintézetek banki licencét és függessze fel a közös projekteket míg az agresszor valamilyen végállapotot nem vesz fel. Gondolom erről is az ellenzék tehet majd....

Ez egy nagyon szép gyűjtés a FIDESZ-es megmondóemberektől

https://444.hu/2022/02/24/oroszorszag-nem-fogja-megtamadni-ukrajnat-ezt…

 

Ui: Ez pedig a honvédelmi minisztertől tegnap:

Oroszország nem úgy cselekedett, amit sokan vizionáltak, és nem támadta meg Ukrajnát, hanem azt választotta, hogy az újonnan alakult népköztársaságok kérésére bevonul azok területére, és ott békefenntartói feladatot lát el. Olyan megállapodást kötöttek, amely garantálja, hogy ott orosz katonák tíz évre békefenntartói feladatot lássanak el.

https://hirado.hu/kulfold/cikk/2022/02/23/benko-tibor-a-magyar-honvedse…

Ui.: „újonnan alakult népköztársaságok” milyen szépen és gyorsan átvette a közmédia és a FIDESZ-es média az orosz retorikát. Rögtön újonnan alakult népköztársaság, miközben valójában egyetlen ország, Oroszország ismerte el a létezésüket. Szóval inkább szakadár területek, de azt nem merik leírni.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Egy gugli keresésre ezt találtam. Nem tudom, igaz, vagy nem igaz...

"Dietmar Clodo, a bombagyáros mondta el ezt egy német lapnak. Azt is előadta, hogy az Orbán nevű fiatalember rendkívül ideges volt, nem is akart bejönni az utcáról, de Szeva bácsiék azt mondták, hogy vagy bejön, vagy no money.
Cserébe ugye azt kérték, hogy kizárólagosan az orosz-ukrán maffia adott szárnya uralja a terepet a Fidesz hatalomátvétele után.
Aztán ugye otthon orosz belbiztonsági erők verték szét az egészet, már a putyini rendrakás kapcsán, a felvétel pedig Putyinhoz került...
A többi már történelem.
Amikor ugye megválasztották, az (egyik) első külföldi útja Moszkvába vezetett. Előtte szépen felmondta az EU hivatalos álláspontját Oroszországgal kapcsolatban. Putyin a hivatalos fogadás után egy 40 perces magánkihallgatáson is beszélt vele, ahol még tolmács sem volt jelen. Nos, azóta tolja két kézzel az oroszok szekerét."

Világos, akit a fél világ hazugnak tart, az akár az igazat is mondhatja, úgysem hiszi el senki. Nem tudom, mi történne.

Nincs megoldás, mert Putyin mindig azt mondja, amit mondania kell, ha annak köze sincs a valósághoz. Volt ügynök.

Ezért nem értik a nyugati tárgyalópartnerek, akik számára - általában - az "A" az "A"-t jelent, a "B" az "B"-t.

De nem foglaltam állást abban, hogy valóban tudja-e zsarolni Putyin Orbánt, csak kerestem egy relatíve ismert verziót a Google-el.

Donald Tusk - Lengyelország:

"Ebben a háborúban minden valóságos: Putyin őrülete és brutalitása, az ukrán áldozatok, a Kijevre hulló bombák. Csak a szankcióink nem igaziak. Szégyelljék magukat azok az EU-s kormányok, amelyek megvétózták a határozott döntéseket (Németország, Magyarország, Olaszország)."

Tusk arra utal, hogy a péntekre virradó éjjelen az Európai Tanácsban nem sikerült igazán kemény szankciókról dönteni, mert több tagállam vezetője óvatosságra intette a közösséget, saját gazdasági érdekeit féltve. A kiszivárgó hírek szerint a német kancellár, illetve a magyar és az olasz miniszterelnök képviselték a puha oldalt.

A SWIFT lekapcsolását Biden már tegnap elutasította, a többi szankció meg lófasz, az ideológiák szerelmeseinek szól. Az USA bótol tovább az oroszokkal, Európa meg egyre mélyebben nyeli a bránert.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Nekem mindegy, még nem a WoW szerókat basszák szét! :D

Jogtalanul..., csak egy 149 milliós nép parlamentje hatalmazta fel erre. - Mielőtt Putyin minden lehetséges fórumon hónapokig, de ha tetszik évek óta elmondta, hogy NATO állj! És ne közelebb.

De csak fojtogató szankciókat kapott. - A helyébe neked sem lett volna már más lehetőséged, ha fontos a hazád. Belekényszerítették, ahogyan eddig tette az USA minden hasonló háborút megelőzően.

http://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_37750.htm

- In June 2017, the Ukrainian Parliament adopted legislation reinstating membership in NATO as a strategic foreign and security policy objective. In 2019, a corresponding amendment to Ukraine’s Constitution entered into force.
- In September 2020, President Volodymyr Zelenskyy approved Ukraine’s new National Security Strategy, which provides for the development of the distinctive partnership with NATO with the aim of membership in NATO.

Csak dörgölőztek a NATO-hoz. Tendenciákról beszélünk, ld. a képet, amire persze megint nem tudtatok mit kiizzadni, csak azt, hogy "propaganda". Egyetlen ország sem venné jó néven, ha a szomszédos országaiba rakétabázisokat, csapatokat, meg egyebeket telepítene az, akivel ő fasírtban van.

Sok NATO tag van, de nem mindenki emberkedik Oroszországgal szemben. Mi sem. Ukrajna azt hitte, hogy az USA-val a háta mögött nyugodtan arcoskodhat. Elfelejtette, hogy az USA '56-ban is azt mondta egy szomszédjának, hogy "szeretnék, de nem segíthetek". A nagyhatalmak nem akarnak kockáztatni egy atomháborút, mert abba mindenki beledöglik. Még Netanyahu is kijelentette pár éve, hogy bár nem örül neki, de érti az oroszokkal kapcsolatos magyar külpolitikát, mert ő tudja, hogy ha az oroszok tényleg megindulnának, akkor Obama elnök csak egy Twitter-üzenetet tudott volna felkrákogni. (Vagy valami hasonló.) Ennek megfelelően az USA-ra számítva nekiállni emberkedni egy ilyen helyzetben, az nettó öngyilkosság. Ororszország már 2014-ben is nekiugrott Ukrajnának egy bázis miatt; csináltak valamit az amcsik? Semmit, Obama* felkrákogott egy Twitter-üzenetet, ahogy Netanyahu megjósolta, Oroszország meg annektálta a Krímet. Most sem fognak semmit sem tenni, mert nem akarnak atomháborút. Ugyanis, ha mégis tennének, abból könnyen az lehet.

(* Vagy akárki az USA vezetéséből.)

Játék!

Mi elől lopta el szelet a háború?

  • tanártünikézés
  • Panyi Szabolcs
  • ...

Folytasd a sort!

trey @ gépház

Régen az újságíró szakma arról szólt, hogy ilyenkor az újságíró golyóálló mellényben tudósított a lövészárokból. Most meg arról, hogy a bölcsész-zsurnaliszta gémer székből fontos elemzéseket ír ... Mi a lényege?

trey @ gépház

Bár az ukránok becsületesen küzdenek, az elmebeteg hamarosan anektálni fogja az országot.

Mi lesz Magyarország függetlenségével és a magyar gazdasággal hosszabb távon, ha Oroszországgal leszünk szomszédosak?

Az elmebeteg éppen most mondta, hogy nincs területei követelése Ukrajnával szemben, ez nem tekinthető megszállásnak.

Mondjuk pár hete azt is mondta, hogy csak gyakorlatozik, illetve a nyugati országok dezinformációja, hogy meg akarja támadni Ukrajnát.

Valamit iszonyatosan benéztél.

Cirkáló és ballisztikus rakéták, robotrepülők, harci bombázok, harci helikopterek. A tüzérségükről nem is szólva..

Amilyen szinten preciziósan "otthonról" kiiktatták az ukrán légvédelmet és légierőt az egészen rémisztő.

Már kijev melletti reptéren vannak

https://www.portfolio.hu/global/20220224/sulyos-harcok-aran-elfoglaltak…

És arra emlékeztek még, amikor Ukrajna, Fehéroroszország és Kazahsztán lemondott a náluk állomásoztatott atomfegyverekről, a területi integritásukért cserébe?

https://hu.wikipedia.org/wiki/Budapesti_memorandum

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

A 2010-ben (2001 Űrodüsszeia folytatása), ez konkrétan benne van, amikor a földön összebalhézik az USA a Szovjetunióval, akkor az űrhajósoknak is kötelező két külön űrhajóba szétköltözniük és minden kapcsolatot megszakítaniuk egymással. Aztán persze a megoldás az, hogy a végén mégiscsak összefognak.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Elismerem, hogy jelenleg(???) vágyálom, de vicces lenne ha Orbán pont amiatt a Putyin miatt kapna ki csúnyán a választáson, akinek évekig a seggét nyalta szorgalmasan.

Szerintem küldd be nekik hátha versenybe szállhatsz a kihírdetett győztessel (csak most csak neked duplázom ide is) : https://imgur.com/TSa76ph

A valóság és, hogy milyen marhaságokat fröcsögnek az idióták (oldalktól függetlenül) semmiféle viszonyban nem áll egymással. Az, hogy hasonló marhaságokat hordasz össze Te is csak Téged minősít. jogod van hozzá, sok sikert csak így tovább.

Ezt a Donáth Annát is inkább megdugni érdemes, mintsem az eszéért szeretjük. Lényegében levezette, hogy az orosz-ukrán háborút Orbán hozta össze. Nem tudtam, hogy Orbán ilyen befolyásos politikus, de amióta Putyint is orránál fogva vezeti, én nagyon tisztelem. :D

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Őőő javitsatok ki de úgy tudom Paksról az oroszokhoz viszik a nukleáris hulladékot, aminek keresztül kéne mennie Ukrajnán. Akkor most mi lesz? Ülünk rajta egy picit? Mert repülőn nem mehet. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

„Ukrajna és Oroszország felelőssége is vitathatatlan a kialakult háborús helyzetben” – mondta Nógrádi György a Mediaworks–Hírcentrum podcast adásában.
A biztonságpolitikai szakértő a Narratíva című műsorban kifejtette, hogy véleménye szerint a világ vezető politikusait is váratlanul érte az orosz lépés. 

Innen: https://magyarnemzet.hu/kulfold/2022/02/nogradi-gyorgy-a-vilag-vezeto-p…

Hat dr jegtoro miniszterelnok ur nem a vilag vezeto politikusa?! Ajjaj...

Nem, hanem szerintem a tld nem azt mutatja, hogy egy cikk dezinformációs-e vagy nem :)

Ennek ellenére tényleg a helyén kell kezelni, örülök, hogy kritikusan gondolkodsz, ez mindenképp egy jó irány.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Másik jó hír, ha valami nem tetszene: tüntetésszervezéshez sem kell NGO. 

Sőt. Néha elég pár kicsit mérges ember.

(remélem eddig nem azért nem tiltakoztál semmi ellen, mert azt hitted, azt csak NGO-knak szabad...)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Én mondjuk sokat nem gondolkoznék az ilyeneket, mert amíg a harcok a városokba nem érnek, addig az ukránoknak nulla esélyük van az elsöprő túlerő miatt, gondolom, ezt te is tudod. Ez egyetlen esélyük a konflikus elhúzása és az csak a városi harcokban lehet, ami még később jön. Szóval addig orosz veszteségekre, csapatok elfogására nem igazán számítok.

 

Kíváncsi vagyok rá, hogy erre mit találtak ki az oroszok. Ha nem akarnak sok saját halottat az oroszok, lehet, hogy szépen elmennek a városokig, ott letáboroznak, néha belőnek párat és megvárják, míg az ukrán kormány "megváltozik". Bár ez meg sokáig tarthat. De gondolom, nem rögtönözni fog Putyin, már tudja, mi lesz, csak mi nem :-)

Az jutott eszembe, hogy mivel Putyin egyik célja az EU, NATO gyengítése, lehetséges scenario, hogy feldarabolja Ukrajnát és odadobja egy-egy részét nekünk, lengyeleknek, románoknak. Azt hiszem, ez elég sok konfliktust szülne az EU-n belül.

Lássuk, hogy Putyinnak is eszébe jutott-e ez :-)

Az orosz néplélek számára ez túl szofisztikált összefüggés lenne, ha mellette meglátják a hazaküldött koporsókat.

Illetve a térség EU-s országai közül egyedül Magyarországot adta el az oroszoknak a saját miniszterelnöke.

Nem lehet, hogy Orbán emlékszik a történelemre? Mert szerintem kurvára ez látszik. A nyugatiak megint más faszával verik a csalánt.

Az ukrán miniszterelnök az a törpe, aki odamegy a kidobóhoz lekever neki egyet, mert azt hitte sokan vannak mögötte. Fogjuk még őt sírni látni a tv-ben. Ezt nem kicsit nézte be. Amúgy ezek után ukrajnát felvenni az EU-ba is meleg, mivel az európai egyesült államok pont ugyanilyen veszély moszkvában, mint a nato. El  kell engedni ezt az ukrajna dolgot.

Hagyjátok már abba ezt a mantrát. Mi az hogy provokálta? Ukrajna egy szuverén ország. Nem tagja semmilyen szövetségnek. Ha úgy döntene holnap csatlakozik Oroszországhoz bármilyen módon akkor senki nem szólhatna. Ugyanígy semmi de semmi köze nincs az oroszoknak ahhoz Ukrajna mihez akar csatlakozni. Ezt azzal magyarázni, hogy akkor ők kiszolgáltatottabbak lesznek pofátlanság. Csak azért nem zárjuk börtönbe a falu összes lányát mert nem velünk akar házasodni...

Ukrajna nem akart visszatérni a szovjet időkhöz. Ők másik szövetséghez kívánnak tartozni. Ez a mantra arról, hogy Ukrajna az oroszokhoz tartozik kicsit fárasztó. Milyen jogon? Mert az oroszok úgy gondolják? Ez meg egyszerűen full gáz, hogy azon élvezkedsz, hogy egy másik országot lerohannak és tehetetlen miniszterelnöke esetleg ezt megkönnyezi.  Na bravo.

> Ha úgy döntene holnap csatlakozik Oroszországhoz bármilyen módon akkor senki nem szólhatna.

pedig ment a pampogas Krimnel, Luhanszknal, Donyecknel

> Ugyanígy semmi de semmi köze nincs az oroszoknak ahhoz Ukrajna mihez akar csatlakozni.

USAnak is el kellett volna viselnie a raketabazisokat Kubaban?

let's go Brandon!

Bocs mintha azok Ukrajna részei lennének.. Nem?

 

Mi a tökömet keversz? Kuba 10e km Oroszországtól és valóban tartottak oda rakéta egységek, és semennyire nem volt független az oroszoktól a hidegháború kellős közepén. A kifogás akkor keletkezett az USA részéről amikor a rakétákat elkezdték oda szállítani.

Azt mondani, hogy támadó rakétákat fog telepíteni az amerikai fél Ukrajnában fantazmagória, de legalábbis erős jövőbelátás. De ha ettől eltekintünk, mennyivel lesz erősebb helyzete ekkor a "nyugati" félnek mikor most is vannak _védelmi_ rakétái Litvániában és Romániában. 

Oroszország mondva csinált okokból einstandolt. Ugyanúgy mint amikor a Krímet elcsatolta. Mi a következő? Románia? Magyarország? Mi is potenciális veszély vagyunk?

"Bocs mintha azok Ukrajna részei lennének.. Nem?"

2014 ota probaljak elmagyarazni az oroszok, hogy az sosem volt Ukrajna. 2022-ben meguntak, hogy "senki nem erti", es mindemelle penzt ol a Nyugat abba, hogy ne is akarja a nyugati kozvelemeny erteni, es annak nyomasara az ENSZ-nek se jusson eszebe elismerni. Az egyetlen orszag, amely mar a zaszlojat sem hasznalhatja sportesemenyeken (egy olyan szabaly miatt, amit mas orszagok is rendszeresen megszegnek) megunta. Megunta, hogy az egyetlen kommunikacios csatorna, amit a Nyugat ismer az az "ujabb szankcio". Ti meg meglepodtok, mert nem gondolkodtok. Par nap alatt meg lehetne beszelni, hogy miert nem lehet igy banni egy orszaggal, de USA/Dem inkabb jol megmutatja, hogy lehet annak a vernek eveken at is folynia, akkor is nekik lesz igazuk, mert "Hitler is igy kezdte" (ami szinten egy unfair bekeszerzodessel kezdodott, vonj parhuzamot az elmult 8 ev szankcioival, es a "nem hasznalhatod a zaszlodat sportrendezvenyeken" jelenseggel)

"egyedül Magyarországot adta el..."

És a franciák, az angolok, amerikaiak, esetleg még a németek is, kinek "adják el" majd, ha úgy hozza érdekük? (Ahogyan már a történelem során számtalanszor megtörtént a fejünk felett.) - A reálpolitika ismeri azon katonai, gazdasági erő fogalmát, ami ellen értelmetlen direkt szembe menni, viszont esetenként még így is ki lehet énekelni a szájukból egy kis sajtot.

- Leginkább bizonyíték erre, hogy most "Ukrajna barátai" miként teljesítenek az érdekükben. - De kis országként csak magadra vagy utalva a körülötted zajló konfliktusokra reagálva, unió ide vagy NATO oda. A "vezérnek" okosan kell politizálnia. A politika művészet is egyben. Kell hozzá "némi" furfang is és sok előrelátás. - És még ekkor is lehetnek a döntések szempontjából "szerencsés" és "szerencsétlen" időszakok.

(Liberális körökben fejük "hátsó felekben" történő felhasználása zajlik. Emiatt egy cseppet sem nem látnak tovább az orruknál.)

A Mi Hazánk nyilatkozata a háborúról: https://mihazank.hu/a-magyarok-maradjanak-ki-a-haborubol/

"Nem akarunk amerikai csapatokat hazánkban látni! Felszólítjuk Magyarország kormányát, hogy akadályozza meg, hogy a kárpátaljai magyarokat a keleti frontra vigyék golyófogónak, mint a délvidéki magyarokat a jugoszláviai háború idején! Nekünk, magyaroknak semmi közünk ehhez a háborúhoz sem. Magyarország ne legyen felvonulási terület, és ne érkezzenek ide amerikai katonák!"

Ezzel teljes mértékben egyetértek.

"a kárpátaljai magyarokat a keleti frontra vigyék golyófogónak," Ennek a megakadályozásával meg lehetne indokolni a bevonulást. És másképpen nem is tudjuk megvédeni őket.

Miután megnéztem, hogy a Mi Hazánknak mi az álláspontja, az emailek között láttam, hogy a kormánytól is kaptam egy emailt a hivatalos címükről, valódinak látszik:

From: Kormányzati Tájékoztatási Központ <info@kormany.hu> 2:41 AM [2022.02.25.]

To: Me (REDACTED)

"Tisztelt Honfitársunk!

Magyarország közvetlen szomszédságában sajnos a legrosszabb forgatókönyv következett be: egy háború, amelyet még a legnagyobb országok diplomáciai erőfeszítései sem tudtak megakadályozni.

Ebben a helyzetben az a legfontosabb, hogy a magyar emberek biztonságát garantáljuk. Aggódunk Ukrajnáért, kiállunk Ukrajna területi integritása mellett, de a háború nem megoldás. Alapvető érdekünk, hogy Magyarország kimaradjon a háborús konfliktusból.

Éppen ezért felelőtlennek tartjuk, és nem támogatjuk azt az ellenzéki álláspontot, hogy Magyarország katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajna területére. Nem fogunk támogatni olyan javaslatokat sem, amelyek hazánk gázellátását és a rezsicsökkentést veszélyeztetik.

Magyarország az EU és a NATO tagjaként támogatja a béke helyreállítására irányuló közös erőfeszítéseket. A Magyar Honvédség felkészült a határvédelmi és humanitárius feladatokra, nagykövetségünk minden segítséget megad az Ukrajnában tartózkodó magyaroknak.
    
Tisztelettel:
Kormányzati Tájékoztatási Központ"

 

> kiállunk Ukrajna területi integritása mellett

Na, ez az amivel egyáltalán nem értek egyet. Kárpátalja miatt ez eleve a saját nemzeti érdekünkkel szemben van, de az összes többi kisebbség elszakadása ellen sincsen semmi kifogásom. Semmi érdekünk nincsen nemzeti szinten Ukrajna területi épségében. És szerencsére nem lettek NATO tagok, így nincs kötelezettségünk sem hogy megvédjük őket. Tehát még szóban sem kellene kiállni mellette, segítséget adni meg pláne nem kellene.

Még egy érv, hogy ne szavazzak a Fideszre.

Pont ugyanolyan agresszió lenne mint az oroszoké: megsértenéd egy szuverén ország területi integritását. Nem lehet. Segíteni kell kimenteni aki el akar jönni, támogatni kell aki már átjött meg azt is aki marad és ha majd rendeződött a helyzet, segíteni kell annak aki vissza akar települni.

Egy kicsit Origó és Kormányinfó mérgezésed van, ma hajnalban én is megkaptam a levelet két példányban is. Nem kell minden beszopkodni. Annyit mondott MZP, ha a NATO megy, akkor mi is (de mivel nem mennek, ezért marad a nagyotmondás, ami elvárás már a magyar politikában, minden oldalon). MZP sajnos járatja le magát önerőből is, nem kell hülyeségekkel megtoldani.

Nekem a COVID miatt kimaradt az évek óta elhúzódó orosz-ukrán/NATO/USA konfliktus. 

Amit látok, az az, hogy Oroszország figyelmeztette a NATO-t/USA-t (ebben sem vagyok képben), majd lerohanta Ukrajnát. Most azok az emberek rettegnek otthonaikban (amennyiben azt még nem tarolta le egy rakéta), akiknek a legkevesebb köze van ehhez. Kicsit olyan, mint amikor Ricsike és Józsika összevesznek valamin, majd jól megverik Pistikét. 

OV-nak végre bölcs gondolatai támadtak, hogy Magyarországnak ebből ki kell maradnia, de kíváncsi vagyok, hogy mennyire fogunk tudni ebből kimaradni. Nagyon vékony jégen táncolunk, egyik oldalon Putyin elvtárs, másik oldalon mindenki más. Érdekes lesz megnézni, ahogy mindkét félhez dörgölőzünk. 

MZP-nek olvastam valahol ilyen kijelentését, hogy katonákat és fegyvereket kell küldenünk Ukrajnába, ezt más helyeken cáfolják, teljes az őskáosz. 

Summer és Trey felvilágosíthatna a kommentem alatt, valahogy csak összelegoznám a képet. Köszi!

PS: A személyeskedést hagyjátok most kivételesen, tényekre vagyok kíváncsi.

"MZP-nek olvastam valahol ilyen kijelentését, hogy katonákat és fegyvereket kell küldenünk Ukrajnába, ezt más helyeken cáfolják, teljes az őskáosz."

Kb 30 percnél magad is meghallgathatod, mit is mondott pontosan :) nincs itt semmi káosz.

https://youtu.be/cwQcogOA1Zs

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Elmondom egyszerűen:

Putyin azt gondolja, hogy Ukrajnára joga van, ezért elfoglalja. Ezt azzal magyarázza (ő felvétel van róla) hogy Ukrajna nem létezik, az valójában egy összerakott ország és jelentős részét az oroszok adták oda, visszajár az egész. A világ felé azt a dezinformációt terjeszti, hogy ez egy válaszlépés (figyelem logikai hiba) mert ha nem teszi akkor Ukrajna átváltozik USA-vá és tele lesz atomrakétával ami Oroszország érdekeit sérti.  (ezzel csak az a probléma hogy jelenleg is van Romániában, Norvégiában, Litvániában olyan védelmi rakétarendszer, amit ha akarna a NATO használhatna támadó rakétákkal is. Szóval ehhez nem kell Ukrajna)

Ukrajna többször tárgyalást indított a NATO csatlakozás ügyében a tárgyalások minden alkalommal megakadtak.

Orbán Viktor hozta a sunyi formáját, és akkor amikor szinte az egész világ tudta, hogy Putyinnak területi követelései vannak és odacsoportosított 100e katonát (pluszban) elment Putyinnal tárgyalni más ügyben. Eljátszotta a világmegmentő szerepet, és a kormánypropaganda teletolta a netet azzal, hogy Viktor megmentett minket a 3. világháborútól (igen, eddig ment a duma)

Márki-Zay Péter, miután egyértelműen látszott, hogy a probléma fegyveres konfliktusba fog torkolni, fogta magát és kijelentette. Ha a NATO szövetség fegyveresen kíván segíteni, a saját jól felfogott érdekünkből és kötelezettségből is nekünk is bele kell állni.

Orbán Viktor hozva a sunyi formáját elhatárolódott ugyan a konfliktustól és megszavazta az EU-s szankciókat, de Márki-Zay Péter hazafihoz és egy szavatartó emberhez méltó kijelentését azzá torzította, hogy már most csapatokat küldene Ukrajnába.

Ennek egyébként közel zéró az esélye, ha az Ukránok fent tudják tartani a mostani állapotot (a szemben álló erők nagysága miatt van kis esélye) pár hónapig, lehet olyan forgatókönyv hogy a NATO beavatkozik.  De ez gyors háborúnak ígérkezik. 

Nagyjából ennyi.

Bár azt írtad, hogy a személyeskedést hagyjuk, de azt nem tudom kihagyni, hogy trey véleményét fölösleges megkérdezni, mert neki nincs. Számos ember van, akivel nem értek egyet a hupon, és még az is lehet, hogy (néha :-) ) igazuk van de ahogy látom a nagy többségnek mindenképpen vannak önnáló gondolatai. Trey szimplán azt tolja, mindenféle gondolkozás nélkül, amit egy-egy origo szintű oldalon olvas (vagy kiadnak neki a napi fidesz hírlevélben, nem tudom). Tehát fölösleges megkérdezni, mert elég ha megnyitod az origo.hu-t. :-) (kb kérdezz bárki mást itt)

 

Szerintem a helyzet meg ez, de azért vegyük figyelembe, hogy nem vagyok külpolitikai szakértő :-)

  • Miért:
    • Az oroszok lerohanják Ukrajnát. Putyin célja a hatalmának, az ilyen fajta hatalomnak a stabilitása lehet és nem az ország biztonságának biztosítása (ahogy írtam, Ukrajna NATO csatlakozásának megakadályozásához a jelenleginél jóval kisebb hadművelet is elég lett volna, mert területi konfliktusos államot nem vesznek fel a NATO-ba).
    • Az látszik, hogy e jelenlegi ukrán kormányt egy barátibbra akarják cserélni nehogy már Ukrajna közeledhessen az EU-hoz, mégis mit gondolnának az orosz emberek erről, még a végén átszivárogna a modern gondolkozás oroszba is, azért az nem ildomos egy autokráciában, nem?
    • láthatóan a Nyugat eszköztelen (nagyrészt az orosz gázfüggőség miatt) és béna is, félreismerte az orosz szándékokat, mondhatjuk, hogy az orruknál fogva vezették őket az oroszok
       
  • Miért most
    • megírták ezer helyen már, hogy ideálisak a körülmények (német kormány új, franciákkal is van valami csak már nem emlékszem, angolok brexittel vannak el (itt azért jusson eszünkbe, hogy akkor miért is hasznos az oroszoknak az EU bomlasztása egy brexittel), az oroszok szépen évek alatt raktak el egy rakat pénzt, van tartalék, magasak az energiaárak stb stb
       
  • Jövő:
    • Az hogy hol állnak meg az oroszok, én nem tudom. Hosszú távon megszállni szerintem nem akarják Ukrajnát, ahhoz sok erőforrás kell.
      • Lehet, hogy megállnak a felénél, Városi harcot nem akarnak, de ahogy látom, egyelőre, mint kés a vajon úgy mennek mindenhol...
      • Szerintem esélyes, hogy fel akarják valahogy darabolni Ukrajnát, egy részt magukhoz csatolni (talán hosszabb távon?) és a koncok közül odadobni a lengyeleknek, magyaroknak, románoknak, hadd legyen vita az EU-ban erről, az az oroszoknak mindig jó. A feldarabolás verziót erősíti a nácizás, amit Putyin tol egy ideje
      • Igazából, ha megrendítik Ukrajnát, a kormányt lecserélik, a többi csatlós orosz ország megérti a leckét, akkor kb elég is a dologból. A lényeg és a fő cél: Ukrajna destabilizálása. A többi ebből következik. Tehát ha fel is darabolják, akkor nem azért lesz, mert az oroszoknak kell a terület, mert az orosz terület volt (hiába hazudja ezt Putyin), ez csak a fő célt szolgáló eszköz lesz.
         
  • Kérdések:
    • jogos-e Ukrajna lerohanása? Nem.
    • megérthető-e Ukrajna lerohanása,  vajon tényleg addig húzgálták az orosz medve bajszát a nyugatiak, amíg végül megunta? Ebben azért van valami. De mondjuk az is igaz, hogy Magyarország is annak köszönheti a függetlenségét, hogy a Nyugat nem hagyta békén a Szovjetuniót, illetve ahogy már linkeltem egy történészt a témáról, az orosz birodalomba bele van kódolva kb 500 éve a folyamatos expanzió kényszere, Annak meg csak erővel lehet ellenállni, ők csak abból értenek. Szóval vagy ők jönnek ide vagy mi mutatunk erőt.
      Tehát amikor arról beszélünk, hogy a nyugat béna volt-e, akkor kérdés, hogy volt-e más lehetőség vagy az, hogy előbb utóbb ukrajna megy a levesbe az kb biztos volt és a nyugat csak megpróbálta, amit lehetett.

 

Összegezve egyébként fogalmam sincs, majd utólag megmagyarázom az egészet, mint a politikai elemzők :-)

 

 

Ja, Orbán most meghúzza magát, megy az újratervezés. Szerintem 1-2 hét és előjön az új narratíva. Természetesen Ukrajna le lesz szarva a részéről, neki a választási győzelem a fontos. (tehát ahogy Putyinnál is mondtam: tök mindegy mit mond a nácizásról, ezek csak mesék, a fő célját kell nézni, a többi csak eszköz).  Mivel okos, gondolom, ki fog találni valami hasznáhatót. Egyelőre még csak ott tartanak, hogy hazugságokat terjesztenek MZP-ről, meg a "baloldal"-ről... Ez még csak a szokásos dolog, majd jön a komplexebb, amint értékelték a helyzetet. Érdekes lehet, hogy a "nyugat béna" voltot beemelik-e a kommunikációjukba. Gondolom, most Rogánék dolgoznak ezerrel az új propagandán, hamarosan kapsz majd róla hírt, trey nyitja majd hozzá a topikot :-)

MZP: nyilván igyekszik a helyzetet meglovagolni. Nem bánnám, ha valahogy sikerülne neki.

 

"MZP-nek olvastam valahol ilyen kijelentését, hogy katonákat és fegyvereket kell küldenünk Ukrajnába,"

Na, ebből látszik, hogy a hazug propaganda működik, érdemes belerakni az az évi párszáz milliárdot, mert hozzád is eljutnak a baromságok :-) Rossz hírportálokból tájékozódsz. Ha az meg a facebook, akkor végképp rossz...

MZP: nyilván igyekszik a helyzetet meglovagolni.

próbálkozik, de minél többet nyilvánul meg annál rosszabb helyzetet kavar.

Részemről örülök, hogy nem tök vakon kell majd választani és kicsit megmutat a saját elgondolásaiból ( pl euró bevezetés, európai szocialista unió, stb. ), legalább tisztább, hogy milyen jövőképekből lehet választani.

Az látszik, még, hogy mivel a lengyelek nagyon utálják és fosnak az oroszoktól, Orbán kb egyetlen szövetségesével - lengyelek -  való kapcsolata is csökkenni fog.

De hát sajnos, ahogy írtam, az a politikai, amit Orbán csinál, az azzal jár, hogy nincsenek szövetségesei, ezért az ország érdekérvényesítő képessége még jobban lecsökken. Már az is kemény lépcső volt, hogy a Néppártból kiutálták a fideszt... Ezek ilyenkor mindig azt jelentik, hogy magyarország érdekeit kevésbé lehet képviselni.

 

Az EU-ban pedig egyedül nem lehet elérni kb semmit sem... Ettől persze még itthon simán választást nyerhet, elegendő, ha csak beadja nekünk a propagandát, eddig is működött. Sőt... Ha az EU szerencsétlen hülyéje leszünk (maradunk), akit mindenki kinéz, azt itthon jól el lehet adni szabadságharcnak, nem? Eddig legalább is elég jól ment ez a dolog.

Mélységesen szégyellem, de nem vagyok értelmiségi, így a felelősségem annyi, hogy igyekszem a tisztességesnek látszó értelmiségiek gondolataiból leszűrt utat követni. Az elmúlt évtizedekben nem sikerült az értelmiség ~normális csoportjainak iránymutató pozícióba kerülni, vezető helyzetbe meg egyáltalán nem. Nektek, kurva okosoknak kalauzolni kellene a népet, tisztességesen, felelősséggel. Nem ezt teszitek, hanem folyamatosan rinyáltok, másra mutogattok, meg Orbánként vagy Orbán árnyékaként viselkedtek. Tehát ne csodálkozzatok, ha gyakran a magamfajta is csak arra képes, amit tőletek lát.

:)

Az brutális, hogy ha kikapcsolom a kivetítőt, ti akkor is itt rinyáltok. Ebből arra következtetek, hogy nem projekcióról van szó. Ha projekció lenne, Magyarország GDP-je lényegesen magasabb lenne a jelenleginél, ráadásul nem a német autóipar helyi gyárai által. És nem rossz minőségű orosz metrónk lenne, hanem jó minőségű nyugati. Vagy akár magyar, mert a kiváló oktatásnak köszönhetően talán a fiatalok kitaláltak volna olyan megoldásokat, melyekkel nekünk is megérné metrószerelvényeket gyártani. Természetesen az emberek egészségesebbek és vidámabbak lennének. Stb. Napestig lehetne sorolni azokat a dolgokat, amik szerintetek elsősorban a jelenlegi kormány miatt nem aktuálisak. Pedig valójában valami olyasmiről van szó, hogy a rendszerváltás előtt már olyan kielégítő volt a magyar életszínvonal, hogy a rendszerváltás után semmi sem hajtott titeket arra, hogy úgy dolgozzatok az országért, mint önmagatokért és a családotokért. Elismerem, részben a szocialista téboly rajtatok hagyott bélyege lehetett az oka a lustaságotoknak, tisztességtelenségeteknek, sőt, talán a közöstől való félelmeteknek is, de idővel művelt, okos emberekként fel kellett volna ismernetek, hogy minden nappal egy kicsit rosszabbak, vagy inkább úgy mondom: bizonytalanabbak az ország kilátásai. De titeket ez nem érdekelt, csakis a saját boldogulásotok. Valamiért ma is így van. Ez nem projekció, hanem tény. Különféle elveket valló "gondolkodók" is szokták pedzegetni, akár függő és "független" médiumok felületein is. Ők legalább a felismerésig eljutottak, noha nem tudnak mit kezdeni vele. Annak ellenére sem, hogy a megoldás triviálisan fakad a problémából. Ám van egy baj vele: dolgozni kellene. De nektek derogál a demokráciáért és az országért dolgozni. Számotokra a demokrácia olyasmi, ami magától van, és ha nincs, az mindenki más hibája, semmiképp sem a tiétek, hiszen mindig elmentek szavazni. Az emberekre is szartok, a létezésük és a problémáik számotokra egy torz tükör, amiben óriásinak látjátok magatokat. Azért Orbán a miniszterelnök már ~tizenkét éve, mert az értelmiség régóta nem látja el a társadalmat segítő, tanító szerepét.

:)

Hát, ha egy kicsit is érdekelne a valóság, akkor nem tippelgetnél össze-vissza a kommentjeidben azokról, akiknek nem tetszik valamelyik hozzászólása... 

De mivel a hosszászólásaidnak a valósághoz nem sok köze van, így a hasonlatod se lett túl jó. 

Lehet hogy jobb lenne nem úgy nekifogni, hogy csak úgy kitalálsz dolgokat, hogy mások mit csináltak és mit nem.

De ez csak egy tipp... biztosan máshogy is meg lehet oldani.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Hát, ha egy kicsit is érdekelne a valóság, akkor nem tippelgetnél össze-vissza a kommentjeidben azokról, akiknek nem tetszik valamelyik hozzászólása...

A rendelkezésre álló információk alapján vonok le következtetéseket. Ha egy rakás faszságot írtok, faszkalap stílusban, akkor ennek megfelelő kép alakul ki rólatok bennem, e két téma lelkes szakértőjében. Egyébként azt is észre szoktam venni, amikor nagy ritkán értelmeset írtok, és előfordul, hogy meg is dicsérlek. Igaz, valahol szomorú, hogy kb. a normalitás megugrásáért kell dicsérnem titeket.

De mivel a hosszászólásaidnak a valósághoz nem sok köze van, így a hasonlatod se lett túl jó.

Pedig az egy kiváló hasonlat.

Lehet hogy jobb lenne nem úgy nekifogni, hogy csak úgy kitalálsz dolgokat, hogy mások mit csináltak és mit nem.

Kössétek le a figyelmem normálisan megfogalmazott, értelmes hozzászólásokkal, és nem fogok azon agyalni, kik ezek az istenverte barmok, és mitől lettek azzá.

De ez csak egy tipp... biztosan máshogy is meg lehet oldani.

Persze. Kérdezd meg édesanyádat.

:)

Ha ezt egy gondolatkísérlet erejéig elfogadom alaptézisként, akkor a te agymenéseid viszonyát azzal lehetne kifejezni, hogy tőled apukád a szüzességet vette el. Utána vissza is adta, te pedig akkor el is hitted. Később felismerted (pontosabban: valaki felhívta rá a figyelmed), mi történt, és ez a trauma árnyékolja be mai józanságod.
A gondolatkísérlet után elszívok egy cigit (üzenet TCH-nak: ezt később talán még fel tudod használni – különös tekintettel arra, hogy nem dohányzom), és remélem, hogy a valóságban mástól lettél idióta.

:)

 Elismerem, részben a szocialista téboly rajtatok hagyott bélyege lehetett az oka a lustaságotoknak, tisztességtelenségeteknek, sőt, talán a közöstől való félelmeteknek is,

Én már régóta azt mondom a barátaimnak, hogy '56 igazi "üzenete" ez(s nem az amit 23-án a politikusok mondanak). Hogy kiölte az emberekből, hogy közösségben gondolkozzanak. Akik így gondolkodtak, azok vagy meghaltak, vagy elmentek. A többiek meg behúzták fülüket farkukat, és jött "az a tied amit megeszel" gondolkodás. Meg ameddig engednek dolgozni, (kicsit) gyarapodni, addig nem érdekel. Ha meg mégis elkezdtél gondolkodni, akkor jött a "géza, ne politizálj" anyós, feleség. A fáradságot, meg azt, hogy ez azért nincs rendben, sikeresen alkoholba fojtották. Így értük el, hogy évekig a férfiak várható életkora alacsonyabb volt mint a nyugdíjkorhatár.

De a legnagyobb gond, hogy az értelmiségünket megvették kilóra. Egy-két "hőbörgőnek" tönkre tették az életét (pédastatuálás), így a többség könnyen hozzászokott, hogy Ő az értelmiségi elit, neki jár a langyi pancsi, a dolga pedig csupán annyi, hogy elviselje ezt.

De nektek derogál a demokráciáért és az országért dolgozni. Számotokra a demokrácia olyasmi, ami magától van, és ha nincs, az mindenki más hibája, semmiképp sem a tiétek, hiszen mindig elmentek szavazni.

És ennek az elitnek a gyerekei azok akikről te írsz. Akiket én csak egyszerűen nyafogó generációnak hívok. Akik arról nyafognak állandóan, hogy szörnyű ami van, meg ami nincs,  pedig neki ez jár. 

Járni jár, de nem jut, és ha nem tesznek érte semmit nem is fog.

off:

Egyszer kíváncsi lennék, egy olyan szociológiai kutatásra, hogy a normálishoz képest szűrt alapanyagból kialakult társadalmak ( pl. USA, Ausztrália), vagy a traumák miatti szűrés milyen hatással van az adott társadalmak további produkciójára, a társadalom belső működésére.

azok vagy meghaltak, vagy elmentek

Vagy egyik se: élték az életüket. Az események alatt csendben meghúzódó, a bukás után a forradalmárokat lesajnáló, lenéző családtagok és nagyobb közvélemény valamint a kapott retorziók, megfélemlítés hatására el lettek hallgattatva. Győzőtt a túlerő.

Végzős egyetemistaként felkerültél egy fekete listára és az ott volt a kartonodon egész felnőtt életed során. Megbélyegzett pária lettél.

megvették kilóra

Az erőszakrendszer több generáció alatt ha nincs valami nagyon erős, az egyes embereken túlmutató erő átmossa az agyát a legtöbbeknek. Itt tartunk ma. Nem kellett hozzá sok. Lépj be a pártba, könnyebb előre jutni. Tudományos munkát akarsz végezni? Anélkül esélytelen. (lehetett csak nehezen, vagy már megkerülhetetlen szaktekintélynek kellett lenni  :) ).

Viszonylag kevesen kaptak korbácsot

Fenéket.

**

Ennél sokkal módszeresebbek voltak. Felforgatták a közösségeket, az élet *minden* területére benyomultak. Ami közösség túl erős volt azt betiltották vagy csináltak helyette valami magából kifordított gyenge másolatot. Ahol ez sem ment, ott leváltották/bebörtönözték/ kiírtották a vezetőket, majdleuralták a szervezetet.

A a soft power eszközök mellett ott volt egy csomó kő kemény kontroll. Ezek egyes elemeit a neo-kommunisták, régi-új szocialisták (vagy mindenki megtalálja a megfelelő jelzős szerkezeteket rájuk a szótárában) ma is követelik vissza. Pl:

https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81llami_Egyh%C3%A1z%C3%BCgyi_Hivatal

ami épp a szabad vallásgyakorlás elnyomásáért valamint az egyházak fölötti direkt befolyás és kontroll megteremtéséért felelt.

Ja még egy dolog eszembejutott. Most Orbán láthatóan behúzta fülét, farkát, mint a kisgyerek, aki rosszat csinált és lebukott, és a viselkedésével  próbálja csökkenteni az elkerülhetetlen büntetést.

A 1900-as évek első felében gondolkoztak úgy a magyar politikusok, mint Orbán, hogy azt gondolták, hogy világpolitikailag meghatározó tényezők, meg hogy ők fújják a passzátszelet (és ezt nem én állítom, olvass utána). Aztán annyira jutottak ezzel a mentalitással, hogy két vh-t elvesztettünk.

Elővette a háborús stratégiát, mivel háború van. Nem lógunk ki a sorból, ha a németek tökön akarják lőni magukat A SWIFT-es mókával, mi követjük benne. 

Jelenleg az EU legkisebb problémája Orbán, talán még az LMBT stratégiánál is lényegtelenebb. 

Emellett jó eséllyel nagy előnnyel győzni fog a választásokon, ilyenkor hagyományosan a nép a mindenkori kormányhoz húz. 

"mivel háború van. Nem lógunk ki a sorból, ha a németek tökön akarják lőni magukat A SWIFT-es mókával, mi követjük benne. "

"Emellett jó eséllyel nagy előnnyel győzni fog a választásokon"

te is kapsz fidesz napiparancsot? :-)

 

 

"Jelenleg az EU legkisebb problémája Orbán, "

Később elő fogják venni és nagyon csúnyán. Ezt ő is tudja.

 

 

"ilyenkor hagyományosan a nép a mindenkori kormányhoz húz"

Azért, ha a kormány annak az államnak a seggét nyalta, amelyikről lassan azon kell gondolkozni, hogy vajon a hadserege megáll-e a magyar-ukrán, akarom mondani magyar-orosz határon, akkor ez nem olyan biztos.

 

 

Egyébként lehet, hogy jobb lenne, ha nyerne most, mert szerintem az EU utána kicsinálná. Ha az ukránok az utcai harcokban tudnák tartani magukat sokáig, akár még egész pozitív végkimenetele lehet ennek a dolognak, EU és HU szempontjából is... Kár, hogy nem jobban fegyverezték fel őket, bár nem tudhatjuk, hogy valójában mennyi és milyen fegyvert kaptak.

Te várjál már, akkor nem is az MZP fog nyerni 40 nap múlva? 

És nem az van, hogy a dicsőséges ukrán seregek meg a nép egy Molotov-koktéllal a kezében megállította az orosz inváziót? 

2010 óta hallgatom, hogy az EU Orbánnal szemben most tényleg, tényleg de tényleg. Ennél már csak a kínai ingatlanpiac összeomlása jobb, olyan 2005 óta jövőre most már tényleg, de tényleg, tényleg. 

Csodálod, hogy már azt sem hiszem el, amit a médiában kérdeznek? 

Szerintem az a kerdes, hogy lesz e aramkimaradas es 800 forintos benzin a "olajembargo" miatt...

Azt kell tudni, hogy a paraszt utolso csepp vereig/penzeig hajlandoak kuzdeni a politikusok, hogy nekik jo legyen.

Ezt ugy kell elintezni, hogy nem kell vele foglalkozni.

Erdekes modon senkit nem zavart a jugokhoz bemeno amerikai erdek vagy eppen a sarga dzsungelnepek, vagy barna szinu sivataglakok orszagaiba torteno bevonulas.

Itt ez most problema ? De miert ?

Mert oroszok csinaljak, vagy feher emberek vannak a masik oldalon ?

Akkor kimondhato, hogy mindenki csunyan rasszista elukon a nagy lmbtq++ partolo helyekkel...

Nem ?

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Szerintem az a kerdes, hogy lesz e aramkimaradas es 800 forintos benzin a "olajembargo" miatt...

Szerintem meg az a kérdés hogy lesz e Putyin kép az iskolák falán vagy nem? Ha az ukránok kitartanak, mert nem lesz ez egy villámháború, akkor nem lesz kötelező az orosz nyelv az iskolákban, ha az oroszok átküzdik magukat az ukránokon, akkor Orbán felmondja NATO tagságunkat, és a harmatgyenge magyar haderő, csak kinyitja a kapukat a ruszki tankok előtt.

Azt hiszel amit szeretnel, de az ha nem maradnak meg az ukran hatarnal biztositek, hogy elkezdodik a III. vh europaban.

Amugy a lengyelek hagyomanyos okbol inkabb veszelyeztetettek...

Felmondas ide oda usa nem fog a seggen maradni, meg az ukranok eseten ennek van realitasa, hogy kez kezet mos alapon szopnak az ukranok mint '56 eseten mi kis orszagunk tette.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Vajon mzp putyint is kihívná vitatkozni? Vagy megelégszik a piaci zöldségessel? ;)

Szerkesztve: 2022. 02. 25., p – 11:10

Gondoltatok már arra, hogy közeledik a világ vége és a végső idők?

 

A tálibok a konfliktus békés rendezésére figyelmeztetnek

https://index.hu/kulfold/2022/02/25/haboru-indul-ukrajna-oroszorszag-ko…

 

Valami nagyon félrement ebben a világban. Még az Iszlám Állam békés rendezésre való felszólítása hiányzik, utána már biztos leszek abban, hogy a végidőket éljük.

Hacker collective Anonymous declares 'cyber war' against Russia, disables state news website

Ahelyett , hogy a városháza ügyön dolgoznának! 444

unsubscribe

trey @ gépház

Szerencsére az MI5 és MI6 a helyzet magaslatán van és a lényegi kérdésekkel foglalkozik:

"Security chief tells our spies to go woke: With a full Ukraine invasion imminent in Europe's worst crisis since WW2, MI5 and MI6 officers are being told to think about their 'white privilege'... and avoid using words such as 'grip' and 'strong'

    UK's spies are being urged to consider 'white privilege' and declare pronouns
    Leaked guide suggests agents should avoid genders terms such as 'manpower'
    The spies are also encouraged not to speak on all-male panels in the document
    Critics said security should be less focused on inclusion and more on Ukraine"

Forrás: https://www.dailymail.co.uk/news/article-10544593/MI5-MI6-officers-told…

Ettől már nem csak fetrengek, de be is szarok közben :-)

Utólag ki lehet mazsolázni, hogy kinek a jóslatai váltak be legjobban. Ez egy meglepően élesszemű elemzés 6 évvel ezelőttről:

"John J. Mearsheimer on Ukraine, recorded 6 years ago:

"The West is leading Ukraine down the primrose path & the end result is Ukraine is going to get wrecked.”

Realist scholars like Mearsheimer and George Kennan warned for years that the US was backing Russia into a corner with NATO expansion and show that today's war was predictable and avoidable.

US policy in Ukraine was not in the interest of the Ukrainian, Russian or American people and instead pursued in the interests of the fanatical globalist ruling elite who have captured the West. It is tragic to see another war on European soil, and no one will suffer more than the Ukrainian and Russian people, but primary blame rests in Washington."

Keith Woods osztotta meg Telegramon a felvételt, 1 perces videó: https://t.me/keith_woods/2372

 

Ha párhuzamot akarunk vonni Ukrajna és Magyarország között, akkor azt lehet tanulni belőle, hogy nem bölcs dolog keménykedni úgy, hogy azt hisszük, hogy akik mögöttünk állnak majd megvédenek.

Érthetjük úgy is, hogy a nyugatnak azt sem hisszük el amit kérdeznek.

Azt hiszem Zrínyinek volt az a bölcs mondása, hogy ha más hozza el nekünk a szabadságot az előbb-utóbb el is viszi.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Én megnéztem, szerintem nagyon jó anyag. Értelmes a pasi és logikus dolgokat mond. Természetesen az is emeli a fényét, hogy eléggé bejött a jóslata :-)

Esetleg a másik oldal érveiből is van hasonló minőségű videó? Nem olyanra gondolok, amikor egy politikus beszél (mert az kb mindig hazudik), hanem egy ilyen politológus, szakértő, történész, ilyesmi típusú ember kellene.

 

Egyébként nem lehet, hogy az USA újabb külpolitikája (Trump+Biden) már ezen a vonalon megy, amit ő javasol, csak most ez Ukrajna szempontjából már megkésett?

Az alapok:

Ukraine - Masks of the Revolution

Vajon miért akarták az ukránok betiltatni e dokumentumfilm forgalmazását?

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Nem vették le sehonnan végül csak az ukránok sirtak miatta. Részemről belevág a profiljukba, végignéztem. Persze maga a háború szörnyú dolog, de amikor most meg mindenhol twitteren pl. azt látom hogy "szegény demokratikus ukrajna" akkor azért nagyokat nézek.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Már bocs, de te egy szuverén ország döntéseiről beszélsz, és az ukránokról szóló videó megítéléséről az ukránok által. Lehet az a véleményed, hogy az ország nem demokrata, de azt elvitatni, hogy az oroszok épp egy szuverén országot támadnak csak azért mert nem tetszik nekik, hogy épp miként viselik dolgaikat. Kicsit mintha billegne a mérleg. 

A szuverenitás érdekes kérdés, miért vonatkozik Ukrajnára mikor Ukrajna semmibe vette a dél-keleti területeivel kapcsolatban? Katalónia menni akart a spanyoloknál és mehetett például, az egy konzisztens döntés volt. Ukrajna háromszor is semmibe vette ezen területek kiválásának megszavaztatását. Lehet mondani, hogy féltek az oroszoktól stb de akkor meg felmerül a kérdés, hogy ki mondja meg meddig nyúlnak a "szuverén döntések"? Itt szerintem az a gond, hogy teljesen önkényes ez a szuverenitási kérdés. Mekkora területnek kell lennem, hogy szuverén lehessek? Kinek kell elismernie hozzá?

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Játszunk el ezzel, kitelepítünk mindenkit aki Orbán fan az ország déli felére, úgyis vidéket szereti most a csapat, a nagyvárosok páriák. Majd szépen szétválunk. Találnál erre támogatót? Volna aki belemenne? Országon belül szuverenitási követelésnek szerintem sok lapot nem osztanak. 

Az ukrán helyzet nem egyszerű, de azzal jönni, hogy a belügyeit nem korrektül kezeli ezért el kell foglalni erős. Ettől még szuverén ország, és ha csak egy picit figyeltél a szakadár régió tartható területei már rég nincsenek ukrán ellenőrzés alatt.

Vannak belső feszültségek, sőt indokolt az amit mondasz, de most ne haragudj, komolyan azt mondod ez indok egy szuverén ország megtámadására? 

Szerintem azt a részét beleolvasod, hogy én kifejezetten egyetértenék az oroszokkal, vagy hogy ezt jó indoknak tartanám a megtámadásukra. Engem jelenleg ami ténylegesen zavar az a képmutatás, amivel elhallgatják a nyugat elől azokat az eseményeket amik idáig vezettek, és mutogatnak kelet felé, hogy segitsen már a NATO, mert bántanak.

Szerintem megtehetem, hogy ne kedveljek valakit vagy valamit anélkül, hogy ne akarnám rögtön "megölni", abszolút nem tartom ezt indoknak bármiféle háborúhoz!

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Jelentésben van eltérés. Aki nem mondja az igazat, az nem feltétlenül hazudik. Mert elhallgatni dolgokat az nem hazugsàg. Mert a tagadás sem hazugság. Soroljam még?

Nem azért vannak rokonértelmű szerkezetek, mert azok azonos jelentéssel bírnak, de ezt csak az érti aki felsőfokon bírja az adott nyelvet.

Elég korrektül végigveszi a történéseket. Nagyon korrektül kielemzésre kerül, hogy semmiféle provokáció nem történt Ukrajna részéről. Oroszország agresszor. Nincs genocídium, ez orosz propaganda. 

Picit érdekesnek tartom azt a vonalat, amikor arról esik szó mi a szerepe ennek USA-nek, és kibukik, hogy az oroszok legerősebb érve, hogy az US nem adott garanciát arra, hogy valaha nem lehet NATO tag Ukrajna. 

Na ezért arra építeni egy háborút, hogy egy távoli hatalom nem garantálja, hogy Ukrajna nem lehet NATO tag elég gáz...

Igen, ezt tudnia kellett volna az ukrán vezetésnek. Ehelyett a komédiás hétfőn még azzal fenyegette Putint, hogy atomhatalommá teszi Ukrajnát. Most meg már hajlandó lenne tárgyalni a semlegességről és Molotov-koktéllal szereli fel a civil lakosságot.  
Csak remélni tudjuk, hogy ebből az EU is levonja a tanulságot, miután kisírta magát a dzsendersemleges budin.

EZEKKEL A HAZUGSÁGOKKAL INDULT A HÁBORÚ

1. Két nappal korábban készített felvétel az ukrán fenyegetés miatti evakuálásról
2. Az orosz Nemzetbiztonsági Tanács ülése
3. A kémfőnök elszólása
4. A felvételről játszott Putyin-beszéd és nyilatkozat-aláíró ceremónia
5. A csapatok bevonulása még a bejelentés előtt
6. Putyin háborús beszédét is előbb vehették fel

Innen: https://www.lakmusz.hu/ezekkel-a-hazugsagokkal-indult-a-haboru-2/

MIndekozben dr jegtoro miniszterelnok ur is: Magyarország világossá tette, hogy minden szankciót támogatunk, tehát semmit nem fogunk blokkolni

Ehhez vajon mit fog szolni Putyin gazda? Mit fog szolni Bayer Zsolt, aki szerint a hülye is tudja, hogy Oroszország nem támadja meg Ukrajnát?

Ez nem hazugság, hanem tényállás, amit ha kell, fegyverrel is kikényszerít Oroszország - lásd aktuális hírek szemléltető példának. Választhatnak, hogy nem lesznek a  NATO tagja, vagy nem lesznek. 

"Az oroszok semmit sem tisztelnek jobban, mint az erőt, és semmit sem vetnek meg jobban, mint a gyengeséget, különösen a katonai gyengeséget " - Winston Churchill

Mindenesetre Putyinnak sikerült elérnie, hogy az erősen NATO-szkeptikus finn politikusok is támogatnák a belépést.

Két lehetőség van:
- Putyin hülye, és indít egy háborút, ami erősíti a NATO-t, mert nem szeretné, hogy erősebb legyen a NATO...
- Putyin nem hülye, és a háborúnak nincs köze ilyen szempontból a NATO-hoz... (amire ezen kívül még sok más dolog is mutat)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ha végignézed az EU vezetők arcát, láthatod, hogy mindenki padlót fogott. Egyébként az EU-ellenes despota már akkor közös európai hadsereget szorgalmazott, amikor az EU legfontosabb kérdése a közös LMBT stratégia kidolgozása volt.

Európai hadsereg létrehozására van szükség – miniszterelnok.hu

A oroszok persze lassan haladnak, mert az ukránok sem az FB profiképeiket filterező nép, hanem egyszűeren odaállnak a tank elé:

olexander scherba🇺🇦 a Twitteren: "Civilians are trying to stop Putin’s tanks. #StandWithUkraine https://t.co/qXslJjo77j" / Twitter

Ez a terep nem Irak, ahol megölhető 200 000 polgári lakos az olajért, és a világ még tapsol is, milyen szép demokratikusra lőtte az USA az országot. 

Bocs, de a fentiből ezt hogy következted ki? Egyelőre nekem úgy tűnik hogy te akarod azt magyarázni, hogy az oroszok elsőrangú ellenfélnek tekintik a NATO-t hisz már annak a lehetőségétől is félnek (magyarázat szerint) hogy Ukrajna valamikor a jövőben NATO tag lehet. 

A NATO egy közös védelmi szövetség. Akár a föld összes országa csatlakozhat. Ha a követelményeket betartja, megfelel és nincs vétó. 

Ha Ukrajna sosem lesz a NATO tagja, az értelmetlenné teszi a NATO létét, akkor a NATO célja egyértelműen az, hogy Oroszország határain jelenjen meg. Hiszen más esetben a felvetés szerint értelmetlen a léte is, azaz valójában nem védelmi szövetség. Az csak a rizsa mellé.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Amúgy érdekes, hogy a fideszmédia mennyire egyértelműen beleállt a a nem lesz háború narratívába, pedig ez egyrészt nem egy olyan téma, amit kellet volna erőltetniük, másrészt meg még a legoptimistább előrejelzések sem voltak ennyire egyértelműek. Kiváncsi lennék honnan és miért volt ez a magabiztosságuk. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A valóság: egy országnak kifelé nem muszáj megindokolnia, miért indít háborút. Érdeke jó indokot találni, de nem alapfeltétele a harcnak, hiszen a fegyvereket nem indoklás vezérli és hajtja. Ugyanez igaz egy ország vezetésére is: nem szükségszerű indokolnia a háború elindítását a hadsereg és/vagy a nép felé, de általában érdekében áll. Természetesen később el kell számolni a döntésekkel, de a háború elkezdéséhez nincs szükség rá. Hazudtak az oroszok? És? Az amerikaiak is megtették már. Egyiknek sem kellett volna és kellene hazudni, de erre saját magukon kívül senkinek nincs ráhatása. Egyébként hány háború indult igazmondással?

:)

Szerkesztve: 2022. 02. 26., szo – 17:32

Érdekes, hogy mindenki azt kapargatja, hogy Putyin érvei a támadásra megállják-e a helyüket, és itt jön a NATO csatlakozás, pufferállam, Budapesti egyezmény, és így tovább pro és kontra, miközben az egyetlen valós érvet még senki nem vetette fel.

Ami pedig így hangzik: MERT MEGTEHETI KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL

Ilyen egyszerű. Kell még magyarázni? Az erősebb kutya. A gazdag ember.

A következmények? Az EU próbál okosan nézni, és rengeteg sokat dolgozik azon, hogy olyan szankciók legyenek amik jól hangzanak, de véletlenül sem bántják nagyon a ruszkikat, mert az még visszaüthet. USA hasonló, csak ők annyit nem gondolkoznak, mert igazából leszarják Ukrajnát. Az ottani választásokban ezt majd jól kifacsarják, kihasználva, hogy az átlag amcsit annyira érdeklik az ukránok (azok is ciril betűket használnak? Akkor oroszok, nem?) mint minket, amikor arról cikkeznek, hogy Mianmarban népirtás van/volt/lesz (hol is van Mianmar? Vaktérképen be tudod jelölni?)  szörnyű, de messze van, úgyhogy 100 emberből 98 tovább görgeti a facebookot a vicces meme -ket keresve a hír kapcsán.

Ami érdekes, hogy Kína kussol. De ha az oroszok ezt pont úgy megússzák, mint a Krím annektálását, vagyis hogy utána még marad erejük egy hétköznapi szárazföldi invázióra, akkor Kína lehet, hogy elkezd gondolkodni. Elvégre Hong-Kong már már nyugis, és az USA meg mindenki más is leszarta, hogy ott mit tett. Nagyjából tartott egy főpróbát, mint a ruszkik Krímmel. Akkor most az a kérdés, hogy MEGTEHETI-E KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL hogy Taiwant, amit folyamatosan Kína részének nevez, egy kicsit még közelebb hozza magához. Van ott néhány félvezetőgyár, ami nem lenne rossz, ha sajátabb lenne mint most.

Ha lesz harmadik világháború, akkor az Taiwan miatt lesz szerintem. Az egyetlen amiben reménykedhetünk, hogy Kína a lassú víz partot mos módszerrel dolgozik, és nem akar konfrontációt. 

Eddig nekem az jön le, hogy Putyin jó stratéga. Ha nem lennénk NATO tagok, akkor valószínűleg félnék, hogy ide is visszajönnek a tankok, mert MEGTEHETI KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL. Viszont NATO tagot nem támad meg, mert épít rá, hogy nem kap támadást harmadik féltől. Kreált egy casus bellit, aminek az igazságtartalmán pörögnek a népek, mintha óvodások lennének. Senki nem megy tankkal a szomszédba, csak hogy segítsen a gyengéknek és az elesetteknek. Igazából casus bellire se lett volna szüksége, működik minden anélkül is, így az a faramuci helyzet alakult ki, hogy szerintem az indokolás legnagyobb nyertese a facebook, mert az ezen  vitatkozó emberek jó sok reklám eladást jelentenek. Hogy mi igaz belőle, mi hazugság, mi részigazság, és mi az ami igaz, csakhogy vörös diverzánsok műve, az tökre nem lényeg. A casus belli egy tök jó figyelem elterelés arról a tényről, hogy csupán azért teszem, mert MEGTEHETEM.

A jóslatom szerint a következő hónapok során sikeresen kiűzik az úgynevezett neonáci vezetőket, szánakoznak a civil áldozatok miatt, amiből persze nem lehet túl sok, aki többet mutat mint amennyit szabad az többet nem tesz ilyet, és véletlenül találni fognak pár igazi ukrán hazafit aki kormányra jut, és nagyon örül az orosz barátság újraéledésének. Az ukrán oligarchák egy része lecserélésre kerül orosz oligarchákra, a maradéknak pedig megmondják, hogy kivel és milyen szerződéseket kell kötni, persze teljesen önszántukból. Aztán kérnek az EU helyreállítási pénzekből, mert miért is ne, ha már egyszer pénzt fordítottak az EU közvélemény formálására, akár még monetalizálni is lehet. Hát persze, hogy a civilek meg a kormányzatok is adnak lóvét a szegény tönkrebombázott házak újjáépítésére, és nem kizárt, hogy ezekből nem lesz mind ellopva, hanem egy része téglára megy. Egy nagyon kis része.

Én ezt látom reális jövőképnek, - aztán néhány hónap múlva majd kiderül, hogy a világ most is úgy működik-e, ahogy eddig mindig.

Hosszabb távra nem rendezkedhet be. Nincs hozzá semmilyen támogatása. Megfigyelhető, hogy nem orosz hanem szovjet zászlókkal vonultak be. Gondolom arra számítottak, hogy a lakosság virággal fogadja őket. Ezt az a tény is megerősíti, hogy üzemanyagot sem vittek magukkal.

Ez mondjuk engem is meglepett. Ha ez igaz, az elég nagy csalódás az orosz hadigépezet teljesítőképességét illetően.

Viszont egy lehetséges megfejtés komolyan megrémít: Mi van, ha azért nem tankolták csutkára a tankokat, mert úgy tervezték, hogy nálunk fogják a hatósági áras naftából feltölteni őket, csak elszámolták a kilométereket?! Megnézem én azt a bátor kutast, aki megkocogtatja a lánctalpast egy csavarkulccsal, hogy Hej tavaris, desjat litro maksim, da? :-)

Viszont NATO tagot nem támad meg, mert épít rá, hogy nem kap támadást harmadik féltől.

Naív hülyeség. Ugyan ilyen szentimentalisták voltatok 3 nappal ezelőttig. Miért mi lesz ha mégis megtámadja, mondjuk Lengyelországot. Szankció, szankció, szankció… német és magyar meg persze olasz szankciópuhítás…

Egy föld felett álló intergalaktikus lord híján egy nemzetközi szerződés annyit ér, amennyit kedvük van betartani az országoknak belőle. De azért szerintem a NATO szerződése az erősebbek közül van, egymásra vannak utalva a tagjai. Meg ha már egyszer hadba kell szállni, jobb minél keletebbre.

Igazad, van, ebből a mondatomból kimaradt a "szerintem" szó. Helyesen így hangzik:

Viszont NATO tagot szerintem nem támad meg, mert épít rá, hogy nem kap támadást harmadik féltől.

Szerintem az orosz gazdaság jelenleg nem visel el egy távoli harcszíntéren, és alkalmasint más NATO tagokkal szembeni háborút. Ukrajna szabad préda, mert senkinek nem kötelező megvédenie, ellenben egy NATO tag megtámadásával.

NATO tagot szerintem csak akkor fog megtámadni, ha számíthat Kína aktív segítségére, de ez ugye már a harmadik világháborút jelenti, és itt már olyan sok a változó, hogy inkább kijelentem, hogy fogalmam sincs a nagyhatalmak farokméregetése mögötti valódi lehetőségekről és szándékokról, mint hogy parttalan vitába keveredjek random pletykákra alapozva.

Szerkesztve: 2022. 02. 26., szo – 21:13

Lengyel testvéreink egy kamion konvojnyi lőszert küldtek már… Nincs messze a katonai segítség sem. Csecsenek is szerveszkednek.

"Az USA világhatalma Ukrajnán keresztül vezet. Ha Amerika Oroszország hatalmát meg akarja törni, akkor Ukrajnát le kell szakítsa az orosz befolyási szféráról, hogy megakadályozza az Eurázsiai nagyhatalom létrejöttét."

Zbigniew Brzezinski, A nagy sakktábla - 1997

Zelenskiy Elkezd beszélni: "We are holding strong and successfully defending."

Valamiért ez jutott eszembe róla:

"Ma hajnalban a szovjet csapatok támadást indítottak fővárosunk ellen azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy megdöntsék a törvényes magyar demokratikus kormányt. Csapataink harcban állnak. A kormány a helyén van. Ezt közlöm az ország népével és a világ közvéleményével.”

EU most szavazza meg a légtérzárat az orosz gépek előtt.

Elmúlt nap tanulsága: ukránok annyi fegyvert és ellátmányt kapnak, hogy lassan csak a jégtörő nem küld még szimbolikus segítséget sem. Valamint a ruszkik eltaktikázták magukat, ez egy hosszú és véres háború lesz, ahol a végső megoldás egy nyugat barát orosz kormány lesz. Putyinnak és slepjének fájdalmas aggóniája lesz.

Vagy odaküld még fél millió katonát. Hiába kap fegyvert Ukrajna, ha nem lesz hozzá embere. Én kétlem, hogy sokáig fog tartani. A nyugat szereti, ha valahol jó messze állóháború van, mert abban valahogy mindig akad profit, de Putyinnak szerintem ez nem célja. Ha látja a konvojokat, akkor mehetnek a bombázók. Kié a légi fölény most Ukrajnában? 

Szerintem amíg csapatot nem küld oda a NATO, addig nem gondolják komolyan Ukrajna megmentését, csupán megkenik a fegyverüzletet tengelyét  némi ukrán vérrel. Bár hogy most ingyen adják, ez összezavar, lehet, hogy tévedek. Majd kiderül pár hónap múlva, hogy ki milyen messze látott a sakktáblán.

Ilyen már volt, aztán jött a CIA és megpuccsolta 2014 február 22-én. Milyen szép üzenet, hogy 2022 február 22.én indultak meg az orosz inváziós csapatok...
Egyébként tökmindegy, Putin a fő célját elérte, az ukrán NATO tagság ugrott. Ha sikerül a másik fő célját is elérni - az ukránok elvágását a tengertől, Ukrajna jelentéktelenné válik. DE ha ez nem jön össze, akkor is nagyot néznek majd az ukránok, hiszen ha nem veszünk több gázt meg olajat, az EU szempontjából nézve nem lesz már stratégiaiai jelentőségű az ország. 

Ilyen már volt, aztán jött a CIA és megpuccsolta 2014 február 22-én. 

Persze erre azóta sincs bizonyíték, és még logikai bukfenc is van benne, de azért jól hangzik.

Ha sikerül a másik fő célját is elérni - az ukránok elvágását a tengertől, Ukrajna jelentéktelenné válik.

Mikroelektronikai gyártáshoz nélkülözhetetlen lézerekhez használt neongáz exportjában nagyhatalom lesz ezután is.

Ennyit ér az, hogy a NATO három atomhatalma aláírta garantálja a határaidat. Welcome back New Old School World.

Állítólag egyre többen (beleértve NATO-tagokat is) küldenek az ukránoknak fegyvert. Ami az én olvasatomban azt jelenti, hogy nem maradnak függetlenek, ebből pedig az következik, hogy...?

:)

Nem tudom emlékeztek-e, de volt nemrég Ad-Blue probléma. Akkor ugye cikkeztek arról, hogy a magas gázár miatt nem gyártottak elegendő karbamidot, és azért lett hiánycikk az Ad-Blue. A karbamid azonban a műtrágyák alapanyaga is. Tehát:

magas gázár -> drága karbamid -> drága műtrágya

Mivel piacgazdaságunk van a jól bevált tervgazdálkodás helyett, ezért az ilyen áringadozások simán tudnak hiányállapotokat is előidézni. A növénytermesztésben viszont nem lehet késlekedni, akkor kell trágyázni amikor annak ideje van. Ezért már a tavalyi Ad-Blue válságkor is sokan azt jósolták, hogy műtrágya probléma is lesz ebből.

Néha bekapcsolom a rádiót, és műtrágyát reklámoznak úgy, hogy előre foglald le amennyi kell neked, mert amikor már ki kell szórni akkor már talán késő lesz! Ilyet sem hallottam eddig sosem, most először.

(Ugye a Great Reset tervnek része, hogy mindenféle hiányállapotokat akarnak előidézni, amiknek segítségével végül mindenki lemond a magántulajdonáról, a húsevésről és beköltözik egy úgynevezett "pod"-ba. Kivéve persze Klaus Schwab-ot és a közvetlen a rendszer kiszolgálóit.)

A "nyugat" elkezdte szankciózni Oroszországot. Sokan azt mondják, hogy ezek a szankciók a nyugatnak lesznek rosszabbak, mert az Orosz gazdaság nagymértékben önellátó, ráadásul Kína nem fog szankciókat alkalmazni.

Ellenben az EU gazdaságára a magas gázáraknak gyilkos hatása lehet. A magas gázár nem csak az ipart, az áramszolgáltatást és lakossági fűtést sodorja bajba, hanem a műtrágyán keresztül a teljes mezőgazdaságot is.

És mit olvasok ma, hogyan reagálnak az oroszok a gazdasági szankciókra? https://gro-intelligence.com/insights/russia-bans-fertilizer-exports-wi… "Russia, the world’s biggest exporter of fertilizers, imposed a two-month ban on ammonium nitrate exports."

Úgy néz ki, hogy a szankciózgatás-háborúban is stratégiai előnyben vannak az oroszok, óriási problémákat tudnak okozni a gazdaságunknak. Magas gázár+nuku ammónium nitrát export: mivel lesznek trágyázva a szántóföldek? És mennyiért? Csak simán drágább lesz az előállítás, vagy sokkal kevesebb is lesz a termés? Kiváncsi leszek mekkora baj lesz ebből, vagy hogy hogyan alakulnak az élelmiszer árak majd ősztől.

A legrosszabb forgatókönyv szerint - amit meg tudok álmodni - probléma lesz a trágyázással, és gabona meg kukorica (meg szója, de azt annyira utálom, hogy csak zárójelben írom le) hiány lesz a következő aratáskor. Ettől a hús árak jócskán megemelkednek, mivel ezekkel etetik a malacokat. A kenyér is némileg drágul persze, de a hús lesz előbb megfizethetetlen. Erre a hiányállapotra ha rátolnak egy hatósági árat, az fincsi lesz, csak feketén lehet beszerezni húst. Alig várom!

 

Persze erre fel lehetne készülni a műtrágya mennyiségek tervezésével és ha úgy látszik, hogy kevéssel készülnek, akkor az iparágat utasítani kell, hogy márpedig gyártsanak mindenképpen eleget! Vissza a tervgazdálkodáshoz :-) De ahogy a nyugati vezetés kinéz annyira inkompetensek, hogy a probléma akkor fog feltűnni nekik, amikor majd panaszkodnak a gazdák hogy nem keltek ki a magok és tartják a markukat kártalanításért.

Kapcsolódik - még nem néztem meg, most találtam:

Ice Age Farmer: "Merchant ships hit by missiles; Grain/fert exports STOP in Ukraine/Russia" Youtube videó (22:31): https://www.youtube.com/watch?v=i7SVjmv9R-k

A videó alatti szöveg: "Ukraine & Russia grains--30% of world global exports--are no longer moving as three merchant ships have been hit by missiles in the Black Sea, including one chartered by Cargill to move grains. Brazil is frantic after fertilizer imports from Russia are threatened. The global food trade is coming to a screeching halt and food prices are exploding even further as the conflict escalates.  Christian breaks down the developments from just the last 48 hours in this Ice Age Farmer special report."

Úgy látszik ez a videó ugyanennek a témánek egy komolyabb kifejtése lesz.

Jönnek, mint az oroszok. A nagyhatalmi stáutuszuk a tét - és ha nem nem megy hagoymnáyos fegyverekkel, előveszik a stratégiai fegyvereket. De nem kell, egy-két lakóépület, gyermekkórház, mentő kilövés után az ukránok már megtanulták a két legfontosabb poltiaki leckét a szoriból: 

- mire számíthatnak az oroszoktól,

- mire számíthatnak a Nyugattól.

A komédiás már tárgyalna az oroszokkal, ami most éppen a helyszín kiválasztásán gyökölnek: 

Ukraine rejects Russian offer of talks in Belarus | Reuters

és ha nem nem megy hagoymnáyos fegyverekkel, előveszik a stratégiai fegyvereket.

Erről beszélünk már az elején. De ennek ellenére tolod a ezt a butaságot, hogy Putyint meg lehet állítani holmi egyezményekkel.

Fergeteges ötlet a kollaboráns Fehéroroszországba utazni tárgyalni, hátha nem jön vissza senki... Emlékeztetnélek, hogy abból az irányból is támadnak. 

Ez szerintem nagyon erősen propaganda szagú. Háborúban beindul a háborús propaganda.

 

Volt a szigeten a tizenvalahány hős, aki beszólt a hadihajónak: az orosz propaganda szerint simán foglyul ejtették őket. Videó is van róla (nem néztem meg).

Harckocsi átment civil kocsin: oroszok szerint ukrán harckocsi volt és baleset történt, vagy ilyesmi.

Ukrán propaganda: egész jó nő fegyverrel a kezében, ő is harcol. Orosz propaganda: az egy airsoft puska a kezében.

Érted, mindennek van több féle magyarázata, és hiába van valami levideózva, akkor is lehetett így is meg úgy is, és akár hamisítvány is lehet.

Menj fel 9gag-re, tele van háborús propagandával, nem kell hozzá túlságosan kifinomult érzékelő, hogy feltűnjön.

Ezeket elhinni így minden kritika nélkül nem túl bölcs dolog.

 

Amit valódi emberektől hallottam, az az hogy 18 év alattiakat is kényszer-soroznak az ukránok. Budapest ostromakor is a 18 év alattiak csak önként állhattak katonának. Ráadásul a szülők beleegyezése is kellett hozzá úgy tudom. Itt meg kényszerrel besorozzák a serdülő fiúkat egy teljesen reménytelen védekezéshez. Ha ez igaz, akkor nem áll túl jól az ukrán hadsereg.

 

Az meg egyenesen nonszensz, hogy Putyin úgy indított volna offenzívát, hogy 4 nap alatt elfogy a hadianyag. Mikor lassan 10 éve erre készül. Elméletileg lehetséges, de ha ez valóban igaz volna nagyon csodálkoznék. Számomra ezek miatt a túlzások miatt ez teljesen hihetetlen háborús propaganda.

Egyszer a kezem ügyébe került egy korabeli propaganda-újság, ami az Attila-vonal felállítását képes volt úgy ünnepelni, mintha éppen megnyertük volna a világháborút. Ez már majdnem ugyanaz a szint.

A hadianyag elfogyhatott azért is, mert a lőszerraktárakat támadták elsőként az oroszok a légvédelem és a légierő mellett.

A fiatalok sorozása nagyon ostoba dolog. Ha béke lesz, valakinek tovább kellene vinni a vérvonalat, okozhat ez demográfiai megrogyást is. Jó, tudom, a túl fiatalok el sem bírják a fegyvert, legfeljebb két évfolyam esik ki, de akkor is embertelenség.

Szerintem Ukrajna makacs védekezése csak az áldozatok számát növeli mindkét oldalon. Kicsit nagy ár azért, hogy Putyint meg tudják buktatni azáltal, hogy Oroszországban felerősödik a háborúellenes hangulat. De mit várjunk egy nyugatbarát elnöktől, akinek fontosabb a Nyugat kiszolgálása, mint az ukrán életek, sorsok.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A hadianyag elfogyhatott azért is, mert a lőszerraktárakat támadták elsőként az oroszok a légvédelem és a légierő mellett.

Mivel az ukránok 8 éve készültek a D napra, ezért vélhetően üres épületeket és papírfegyvereket lőttek szét.

De mit várjunk egy nyugatbarát elnöktől, akinek fontosabb a Nyugat kiszolgálása, mint az ukrán életek, sorsok.

Várj egy kicsit, ezt meg kell könnyeznem.

"Szerintem Ukrajna makacs védekezése csak az áldozatok számát növeli mindkét oldalon."

 

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gondolom, a kutyapárttól van az idézet, ezt azért illett volna tudni :-)

 

Érdekes, hogy milyen érzékeny vagy az oroszok bármilyen rezdülésére, miközben az valahogy nem érint meg, hogy az ukránok honvédő háborút vívnak a saját földjükért. Azt is fel lehet adni persze, de egyelőre még(?) egyértelműen érdemes harcolniuk. Vagy te szégyenszemre nem védenéd meg Magyarországot hasonló helyzetben????

 

Nem vagy te véletlenül fizetett orosz propagandista? Komolyan kérdezem.

Az összesre. Ki a faszt érdekeltek ezek egy műszaki portálon, pláne ekkora mennyiségben? Ha politikai híradót akar az ember, átmegy valamelyik híroldalra. Ehhez képest te kvázi szabotáltad az aktív fórumtémák működését, mert folyamatosan flamebait-topic-floodot csináltál; mást sem lehetett ott látni, mint a ti seggfájásaitokat.
Tényeket meg bármilyen állításban/retorikában lehet találni. A propagandának az egyik fogása, hogy a nyers tényeket adott megvilágításban mutatja be, sugall valamit.

"a nyers tényeket adott megvilágításban mutatja be"

én azt az álláspontot választottam, hogy a nyers tényeket a nyers tények megvilágításába helyezem, ezért írtam ezt az orosz metróról.

Gyárthatsz mellé összeesküvéselméleteket, hogy DK irodából irányítanak de a helyzet az, hogy nekem tényleg döbbenet volt pl az illesztések gyenge minősége vagy hogy még a XXI. században is ilyen hangos stb. Bocs, ritkán utazom metróval.

 

- nem önvezető

- jelentősen hangosabb

- jelentősen egyenetlenebbül fut

- láthatóan igénytelenek a belső tér illesztései

- nem lehet végiggyalogolni rajta

- az ajtajai nem olyan szépen csukódnak (ha megnézitek, akkor a 4-esen a csukódás utolsó részében lelassul)

- igénytelenül látszanak a zsanérok a belső két oldalán (pl ablakok, ajtól fölött).

- kinézetre is béna (ok, ez szubjektív)

Leszarom az orosz metrót. Irreleváns. Az állításom az volt, hogy te megállás nélkül az ellenzék propagandáját fostad a főoldal tetejére, ez pedig így történt. Az mindegy, hogy volt benne igazság, vagy sem, mert nem azt állítottam, hogy 100%-ban valótlanságokat hordtál oda, hanem azt, hogy ellenzéki propagandát. Ha ez szórványosan fordult volna elő, akkor azt mondanám, hogy ellenzékiként bassza a csőrödet pár (vagy sok) dolog a Fidesz politikájában és hangot adsz neki. De folyamatosan? Ekkora mennyiségben? Folyamatosan utánpótolva? A top szekcióban tartva? Direkt clickbait címekkel? Szándékosan szúrkálódó, a kormánypárti szavazókat hergelő, sértegető stílusban? A tényeknek gyakran csak egy részét közölve, vagy a tényeket elferdítve, kiszínezve, vagy valamit belemagyarázva? (Nyers tények a nyers tényeknek a megvilágításában, lol yeah, in your woke dreams.) Ez nettó propaganda.

(Amúgy fura, hogy ha ritkán utazol metróval, akkor ennyire bassza a csőröd a dolog, amikor ez kb. aprópénz volt; stadionra sokkal több ment el...)

Nahát, vajon miért pont az egyébként mellékes, egysoros, zárójeles második bekezdésre reagáltál...? Hiányolta a faszom. A stadionokat is leszarom. Csak furcsállottam, hogy a metrót vetted elő, amikor azok kézenfekvőbbek és drágábbak voltak. De ez is mindegy. A lényeg az első bekezdésben van. Ha van propagandista ezen az oldalon, az te vagy.

Nyugodt voltam egész végig. Kezdődnek a hiteltelenítési kísérletek? Ha valaki itt hiteltelen, az te vagy. Idecopyzom még egyszer a lényeget, hogy ne tudj terelni.

Az állításom az volt, hogy te megállás nélkül az ellenzék propagandáját fostad a főoldal tetejére, ez pedig így történt. Az mindegy, hogy volt benne igazság, vagy sem, mert nem azt állítottam, hogy 100%-ban valótlanságokat hordtál oda, hanem azt, hogy ellenzéki propagandát. Ha ez szórványosan fordult volna elő, akkor azt mondanám, hogy ellenzékiként bassza a csőrödet pár (vagy sok) dolog a Fidesz politikájában és hangot adsz neki. De folyamatosan? Ekkora mennyiségben? Folyamatosan utánpótolva? A top szekcióban tartva? Direkt clickbait címekkel? Szándékosan szúrkálódó, a kormánypárti szavazókat hergelő, sértegető stílusban? A tényeknek gyakran csak egy részét közölve, vagy a tényeket elferdítve, kiszínezve, vagy valamit belemagyarázva? (Nyers tények a nyers tényeknek a megvilágításában, lol yeah, in your woke dreams.) Ez nettó propaganda.

"A tényeknek gyakran csak egy részét közölve"

Az orosz metró tényleg rosszabb, a magyar foci a belerakott pénzhez képest nulla teljesítményt nyújt, a fidesz lop, Orbán Putyin seggét nyalja. Ez egészségügyet és az oktatást leépítették. Milyen tényt hagytam ki?

 

A jelen topik témájához is van valami, amit szeretnél mondani vagy csak személyeskedni szeretnél?

Ha már így kérdezed, mondjuk azt, hogy az előtte regnáló MSZP-s miniszterelnökök (Bajnai, Gyurcsány, Medgyessy) is nyalták Putyin seggét (kettős mérce).
Vagy azt, hogy bármilyen szar is az orosz metró, legalább van, mert fel lettek újítva a metróvonalak/szerelvények, meg be lett fejezve a 4-es metró, míg Demszky ezeket 20 évig képtelen volt megcsinálni (ismét kettős mérce).
Vagy azt, hogy az, hogy 30 év után először kijutottunk az EB-re - kétszer is, ami azt illeti - és egyáltalán nem kellett szégyenkeznünk (csoportelsőség, halálcsoportban mindössze egy vereség), az minden, csak nem nulla teljesítmény (butthurt bagatellizálás, savanyú a szőlő).
De ezek is mellékesek. Az összes kis részlet mellékes. Szóval ne is erőlködj, mert közvetkező körben már nem fogok rájuk reagálni, nem fogod elterelni a témát.

Az a lényeg, hogy folyamatosan hat vagy nyolc ellenzéki propagandatopicot tartottál egyszerre a főoldal tetején, hónapokon át. Elképesztő mennyiségű időt és energiát beleölve. Kvázi főállásban hordtad ide az ellenzéki propagandát. Tudod ki veszi be, hogy ezt te ingyen csinálod.

Közben alámszerkesztettél, aztán meg alámposztoltál: nem személyeskedtem, mert a propagandistán túl nem minősítettelek egyébként sehogy sem, ha meg a "propagandista" is annak számít, akkor te is végigszemélyeskedted másokkal a topicot. A szál témája pedig az, hogy folyamatosan telefloodoltad ellenzéki propagandával az oldal tetejét, ahol mindenki látja; szóval amiket mondtam, az nagyon is a témába vág. Hogy mely kormányt érintő topicokban volt részben vagy egészben igazad, az meg még mindig teljesen mellékes. Amit ezzel kapcsolatban csinálsz, az a lebukott propagandista terelési kísérlete.
Szóval? Miért is volt neked jó, hogy ennyi időt és energiát beleöltél ebbe, ha nem kaptál érte pénzt?

A Magyarország számára valóban fontos energiabiztonság mellett az agresszív orosz titkosszolgálati térfoglalás is magyarázza, hogy Orbán és külügyminisztere, Szijjártó Péter a legutolsó pillanatban ítélte csak el Oroszországot, miután az megtámadta Ukrajnát. A kormány üzeneteit közvetítő propagandisták – az orosz propagandával összhangban – szintén a legutolsó pillanatig próbálták nevetségessé tenni azokat a nyugati aggodalmakat, amelyek a háború kitöréséről szóltak.

Így fordulhatott elő az a szintén abszurd helyzet, hogy Washington kommunikációs hadviselését (az oroszok terveivel kapcsolatos nyers hírszerzési információk nyilvánosságra hozása) nemcsak Moszkva, de közvetve oroszokkal szimpatizáló magyar véleményvezérek, kormányközeli megmondóemberek is elszenvedték azzal, hogy a nyugati aggodalmakat bagatellizáló orosz propagandára építették mondandójukat.

És sajnos nem lehet múlt időben beszélni, mert a Rogán Antal propagandaminiszter által felügyelt közmédia most is előszeretettel mutatja be az orosz–ukrán eseményeket úgy, hogy az értelmezéseik az orosz propagandán alapulnak. A kétkulacsos politika tehát csak látszatra ért véget, a Kremlnek ugyanis a fizikai támadás mellett legalább ennyire fontos, ha nem fontosabb a propaganda, a Nyugat, de főleg Európa megosztása.

 

https://hvg.hu/360/20220228_Magyarorszag_Orban_Viktor_Oroszorszag_Vlagy…

 

 

De az elkeserítő az, hogy baromira nem kapunk semmit a seggnyalásért:

Részben az orosz vonalon meggyengített kémelhárításnak köszönhetően az elmúlt években az orosz katonai hírszerzés, a GRU könnyedén tudott bázisokat kiépíteni Magyarországon, ezenkívül a kibertérben is értékes információkhoz jutott. Európai titkosszolgálati körökben ma már tényként beszélnek arról, hogy a nyugati partnerszervezetek nem szívesen osztanak meg a magyar társszervekkel hírszerzési információkat Oroszországgal kapcsolatban, mert attól tartanak, hogy azok az oroszok kezére jutnak.

[...]

A sokáig az oroszok kegyeit kereső magyar külpolitika ellenére rendkívül asszimetrikus a magyar–orosz viszony. Az Orbán–Putyin-„barátságból” még annyit sem profitált a magyar politikai vezetés, hogy legalább információs helyzetelőnybe kerüljön az Európai Unión belül. Ha tudta is Orbán, hogy Ukrajnára előbb-utóbb rá akarja tenni a kezét Oroszország akár erőszakos úton is (hiszen erről beszélt évekkel ezelőtt a belügyi vezetők előtt), az időzítés még így is váratlanul érte. A kormányfő egy hete még nem sorolta a kockázatok közé a háborút, Balatonfüreden a kormánypárti elit előtt beszélve azt mondta, nem látja reálisnak, hogy az oroszok megtámadják Ukrajnát.

Hogy egy konkrét dologról beszéljünk, jelenleg senki nincs aki meg tudja mondani, hogy mi lesz Paks II-vel.
Az elmúlt napokban történt fejlemények tükrében ha az oroszok továbbra is vállalni tudják és EU-s szankció sem vétozná meg, meglehetősen kockázatosnak tűnik rájuk építeni az ország következő évtizedeinek ellátását.
Ez igaz minden más oroszokkal kötött beruházásra is.

tény hogy újra fel kell mérni az adottságokat és lehetőségeket.

kérdés1: paks1-el is kell kezdeni valamit, ahhoz az oroszokon kivul mas nem ert

kérdés2: ha pl a franciak adnak egy x2,x3[..] arajanlatot akkor el kell donteni h milyen szempontra mennyit aldozunk.

es ez az ellatasi lánc minden egyes elemere igaz.

hasonloan a nem szankcionalt aruk exportjahoz...

Nem vagyok a téma szakértője, de végül is ha lesz, van is szankció, akkor 1-2 éven belül feloldhatják, nem?

Paks 2-vel inkább az a problem, hogy az oroszok valamiért nem akarják vagy tudják építeni, nagy a csúszás. Most ez vagy azért van, mert a

  1. kínai piac elviszi a kapacitásokat, mert tudtommal ott van több építkezésük is (vagyis másodlagosak vagyunk), vagy
  2. esetleg zsarolnak vele (Putyintól simán kitelik az ilyen) vagy
  3. képtelenek rá (Finnországban van hasonló erőmű építésük, ami szintén áll, mert képtelenek megfelelő minőségű dokumentációkat csinálni)

Ne hazudj. Én nem toltam kormánypárti propagandát, fideszes sem vagyok, de még csak jobboldali sem, szóval nem indokolt a többes szám. Szánalmasak vagytok ezzel a tempóval, hogy aki nektek nem tetsző véleményt fogalmaz meg, az automatikusan fideszes/oroszbarát/náci/whatever, ha meg az orrotok alá dörgöli, hogy mit műveltek, akkor meg "te is". Nem, én nem.

Február elején Orbán elsősorban további gázszállításokért és kézzelfogható, a kampányban felmutatható gazdasági eredményekért utazott Moszkvába. Mégis üres kézzel kellett hazatérnie, pedig Putyin a tudatában volt, hogy Orbán egyik fő belpolitikai csodafegyvere a rezsicsökkentés, amihez a jelenlegi energiapiaci helyzetben elengedhetetlenek a további orosz szállítások.

Putyin mindezek ellenére elutasította Orbán kérését.

Ez lehetett az a pont, amikor Orbán rájöhetett, hogy ő nem egy autonóm játékos Oroszországgal szemben, akivel a kölcsönös előnyök szem előtt tartása mellett politizál az orosz elnök, hanem éppúgy csak egy hasznos idióta az Európai Unióból, mint sokan mások.

hvg360: Miből gondolja, hogy Orbán Viktor ezt most ismerte fel?

H. D.: Két dolog is mutatja: egyrészt a találkozó után rögtön megváltozott a diplomáciai és kormányzati kommunikáció, ekkor került előtérbe az a narratíva, ha úgy tetszik, legenda, hogy ez egy békemisszió volt. Holott nem annak indult, hanem egy kőkemény gazdasági előnyökkel kecsegtető tárgyalásnak.

Másrészt mikor a hosszútávú gázszerződésen túli további szállításokról nem sikerült megállapodni Moszkvában, a következő héten a magyar delegáció már Bakuban tárgyalt további gázszállításról.

https://hvg.hu/360/20220301_Hegedus_Daniel_orosz_ukran_haboru_orban

Nézd, ha felszólít egy állig felfegyverzett orosz hadihajó, hogy adjam meg magam, s fölötte kering egy vadászgép tele bombákkal és rakétákkal a szárnya alatt, akkor elég rossz túlélési stratégiának gondolom azt mondani, hogy menj a faszba orosz hadihajó. Persze, ha rég láttam tüzijátékot, s nem zavar, hogy kifejezetten rövid a műsor...

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azt, hogy azon a szigeten valójában mi történt, igen kevesen tudják. Mi nem vagyunk ezek között. Te sem, én sem. Ugyanakkor a történet igazságtartalmától függetlenül a példa megállja a helyét. A lényege az, hogy ha nagy a túlerő, akkor nem úgy merül fel a kérdés, hogy a másik fél elveszi-e a házamat, hanem csupán az, hogy előbb megöl, és utána veszi el, vagy nem öl meg, és visszabérelhetem tőle.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Világosan válaszoltam. Helyzettől függ. Bár azt már sokszor tisztáztuk, hogy

- a kérdéseidre időm és kedvem függvényében válaszolok

- nem fogok más választ adni, mert még nem azt válaszoltam, amit olvasni szeretnél. Mint az írek. Nem a kivánt eredmény született, népszavazzanak újra. Ha a kívánt eredmény születik, akkor viszont már ne népszavazzanak többet.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez volt a kérdés:

nem védenéd meg Magyarországot hasonló helyzetben????

Erre te:

ha felszólít egy állig felfegyverzett orosz hadihajó, hogy adjam meg magam, s fölötte kering egy vadászgép tele bombákkal és rakétákkal a szárnya alatt

 

Persze, persze, az időd meg a kedved függvénye, hogy a "hasonló" szót hogyan értelmezed. Én mondjuk nem így értelmezem, mert Ukrajnában nem ez a helyzet most (még?) és szerintem az emberek nagy része sem úgy értelmezi ahogy te, de majd átíratom az értelmező szótárban :-)

/o\ Ember, te ezt direkt csinálod? A másik topicban is olyan istentelenül kínos már az a tereléshadjárat amit ennek kapcsán csinálsz, hogy hihetetlen. Leírták a tudósok, hogy egyedi a szekvencia, kovid-only és hogy az egyezés esélye kb. 1:3000000000000. Odaát nekiálltál a bázispárokon lovagolni, mert te jobban tudod a matekot meg a genetikát ezeknél a tudósoknál, itt meg beleállsz abba, hogy kis darab, meg DNA?

Ja, értem, szóval miután beleálltál a matekba, úgy, hogy rossz szekvenciát néztél, most meg beleálltál egy typoba, mert a cikk összes többi részében csak RNA-ról van szó; biztos elírta a tetején a Daily Mail, de egyébként belinkelte a forrást is: https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fviro.2022.834808/full Ebben sincs szó DNA-ról, csak RNA-ról. Csak egyet kellett volna hozzá kattintani. Van még valami piszlicsáré fasság, amibe szeretnél beleállni?

Nem tudom miről beszélsz, de én azt látom megpróbáljátok Putyin szerepét ebben relativizálni azzal, hogy az amit tesz csak reakció arra, hogy mik történnek. Holott minden egyes veszély amiért most támad a múltban is létezett, akkor is létezni fog ha elfoglalja Ukrajnát. Elég gáz egy agresszort támogatni mikor az épp másik szuverén országot támad nem gondolod?

Tényleg semmi értelme, ha nem is vagy hajlandó kontextusban vizsgálni dolgokat. Kijelented, hogy Oroszországot kell ekézni, el a kezekkel a Nyugattól, az USA viselt dolgairól szó ne essék. Ezután megpöckölöm az orrodat, majd készítsünk videofelvételt attól a pillanattól kezdve, hogy lekeversz nekem egy maflást. Arról ne beszéljünk, hogy orron pöcköltelek, elég a maflástól, és akkor te egy genyó vagy, aki engem, az ártatlant leversz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem biztos, hogy így 15 alkalomra valaki nem röhögve fogadja az ilyen nyilvánvaló propaganda szöveget, mikor mind az összes alkalommal el lett mondva, Márki-Zay Péter annyit mondott, hogy mindenben a NATO-val együtt mozogna, és ha ez fegyveres beavatkozást jelentene abban is. Mint egy jó szövetséges.

Eddig még Viktor is hasonlóan alakítja a szerepét. JFYI

El kell dönteni, kell-e nekünk gáz. Ha kell, akkor fizetni is kell. Ha pedig fizetni kell, meg kell teremteni annak feltételét, s nem számít, kik lennének ettől boldogok. Amúgy vicces, mert a Nyugatnak kell. A gázt az oroszok el tudják adni Kínának is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Igen, csak láthatjuk, mennyit ér a szavunk. Orbán és Szijjártó világosan elmondta, szeretnénk kimaradni ebből a konfliktusból. A NATO mégis úgy használja a területünket, mintha semmit sem mondtunk volna. Jönnek olasz és amerikai katonák Magyarországra. Ez az igazi gyomros a szuverenitásnak. Évek óta mondom, hogy 1989-ben és utána csak annyi történt, hogy szovjet befolyási övezetből nyugativá lettünk. Ugyanúgy felvonulási terület az országunk, ez ugyanúgy megszállás, csak nem szovjet. A valóságtagadók pedig mindig szerecsenmosdatnak, hogy ezt nem úgy kell értelmezni. Azt, hogy idegen katonák vannak Magyarországon, nem lehet másként értelmezni. Különösképpen, ha előtte a miniszterelnök és a külügyminiszter határozottan kijelentette, hogy ne legyenek, nem lehetnek. Mégis lettek.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hát, nem tudom de remélem te tudod, hogy csak úgy nem jönnek idegen katonák Magyarországra. Ahhoz nekünk bele kell egyeznünk. Ja van egy flash hírem. A NATO es EU tagsággal mi nem a nyugat befolyásolása hanem része lettünk. Lehet, hogy ez neked fáj, de ettől még ez a tény. A katonák pedig nem azért jönnek, hogy neked ártsanak (ha jönnek) hanem azért, hogy az agresszornak megmutassuk hogy gondolkodjon mielőtt még egy lépést mer tenni. 

Ebben az esetben Oroszország mérlegelheti, hogy semlegességet tanúsító országot nem vegzál, vagy mi legyen. De nekünk a történelem során mindig sikerült a rossz oldalra állnunk, ehhez óriási érzékünk van. Most is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Végül is mit lehet mondani neki?

Ha kinyilik egy rakéta siló ajtaja, akkor azon kívűl hogy lelőjük a rakétadat még orosz légtérben, 48 orosz célpontra lövünk? Közben meg figyelj a hátad mögé, mert lehet Kína is lőni fog? Ezt Putyinnak is tudnia kell. Ha meg mégsem, akkor biztos lesz ott egy józanul gondolkodó orosz marsal, aki szivesen tarkónlövi aztán beül a helyére.

Lehet neki azt mondani, hogy OK, a nyugatbarát elnök lemond, Ukrajna kihúzza az alkotmányából a NATO és EU csatlakozás igényét, a nemzetiségek tanulhatnak hivatalos intézményekben az anyanyelvükön, új választások, stb.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Emlékeim szerint Japánban nem volt puccs (császár volt, császár maradt). Arra is úgy emlékszem mintha a Japánok robbantották volna ki a háborút az USA és Japán közt. De különben minden másban (azaz semmiben) sikerült megint hozni egy jól illő példát. A párizsi békeszerződés semmilyen politikai vezetésben történő változás követelést nem fogalmazott meg. De folytathatnám. 

Arról jótékonyan megfeledkezel, hogy a szokásos menetrend szerint utcai balhéval távolították el Janukovicsot, a legitim elnököt. Nekem ez nem tűnik valami választásos történetnek. Az elnök nem aláírógép, az EU társulási szerződését nem kellett aláírnia.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Janukovics egy hétpróbás swindler volt két kulacsra a saját zsebére játszott, nem volt más célja, csak hogy szarra keresse magát. Abba bukott bele, hogy szarrá lövette a tüntetőket. El is menekült a gyökér a felelősségre vonás elől. (2014) 

Azóta kétszer volt szabad választás, legutóbb 2019-ben. Szóval, valójában annyi köze van Janukovicsnak a mostani helyzethez, hogy Janukovics miatt tudták az oroszok szó nélkül annektálni Krímet.  

Nem a teljes orosz bankrendszert tiltják ki, jellemzően csak azokat amiket eddig is szankcionáltak valami módon. Igazából "nesze semmi fogd meg jól", a bótnak menni kell. Sima nyugati propaganda és hangulatkeltés.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Hja az összes szankció végül az EUnak lesz szívás. Nem így működik a világ! A hidegháború nem ideológiai természetű, hanem egy olyan gazdasági szabályozási rendszer, amit eleve arra hoztak létre, hogy kijátsszák az így magukat helyzetbe hozó komminternes brigantik. 

Tehát az egy teljes képmutatás, hogy ideológiai okokból nem akarnak üzletelni. Ezek az anyjukat is eladnák a kannibáloknak. Az összes ilyen szankció arra van kitalálva, hogy akik megalkotják azt azok tudják a maguk hasznára kijátszani. Mind az oroszoknak mind a nyugatnak érdeke egymással üzletelni. Itt nincs semmiféle ideológia! Az a kérdés h tudnak-e egymással közvetlenül üzletelni, vagy be lesznek vezetve szankciók, és akkor a szankciókat bevezetők - akik egyben annak kijátszói is lesznek - leszedik a maguk hasznát az üzletelésből?

Ennyit a barmokról akik Cut Russia Off Swift táblával mentek tüntikézni! Képzelem az egyszeri proletárt otthon, ahogy ez a gondolat kipattan a tompa agyából. Hogy azért menjen tüntikézni, bannolják Oroszországot egy olyan pénzügyi rendszerből, aminek létezéséről kb fogalma sem volt korábban! Csöppet sem úgy ültették belé ezt a gondolatot - tervszerűen, manipulálva őt! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Kapcsolódik:

#FriderikuszPodcast

Merre tart a világ? II. : Buda Péter, nemzetbiztonsági elemző / a Friderikusz Podcast 41. adása

https://www.youtube.com/watch?v=ni3NtiI88hQ

 

Van benne szó Ukrajnáról, a "hanyatló" Nyugatról és a Balkánról is. Azt ugye tudjátok, hogy a Balkánon miért kever Orbán? Ha nem, a videóból megtudhatjátok ezt is :-)

Szerintetek Putyin bevet atombombát Ukrajnában? Komolyan kérdezem.

Az, hogy valaki valamit valamennyire valószínűsít, az nem azt jelenti, hogy egyetért vele. Ez túl gyakori provokáció, már lejárt lemez a külső olvasók számára. Kérlek próbáld meg valami váratlan, érdekesebb dologgal elérni a célodat, hogy személyes illetve érzelmi síkra tereld a dolgot, én drukkolok, hogy sikerüljön. :-)

"Az, hogy valaki valamit valamennyire valószínűsít, az nem azt jelenti, hogy egyetért vele"

Köszönöm, de ezt én is tudom :-) Pont ezért kérdeztem.

Szerintem hagyjuk meg a lehetőséget, hogy locsemege döntsön maga, hogy válaszol-e. Nem volt provikáció a kérdésemben és a kérdés nagyon is indokolt.

A patthelyzetből viszont Putyin azt is gondolhatja, hogy menekvést jelent, ha megnyomja azt a bizonyos gombot. Neki egyébként előbb-utóbb azzal is szembe kell néznie, hogy esélyes, hogy saját emberei közül valaki épp e gomb megnyomásától félve agyonlövi. Uram Isten irgalmazzon nekünk

https://www.facebook.com/krisztian.ungvary.7/posts/4799973053384893

Orosz hírügynökségi jelentések szerint pedig megszavazták Belaruszban, hogy atomfegyverek kerüljenek az ország területére. A Szovjetunió bukása után az ország alkotmányában rögzítették Belarusz atomfegyver-mentességét.

Ha valaki azt gondolja, hogy 2021. decemberében már nem voltak készen a háborús tervek, akkor az bájerzsóti után szabadon: "hülye".

Tudja valaki, hogy a NATO mikor melyik tagállamának nyújtott már katonailag védelmet?

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

MZP - a gyökér

eddig nem foglalkoztatott ez fickó, de most már irritál a bunkósága.

a másik hazudozó:

Donáth Anna:
"Felszólítom Orbán Viktort, hogy ne blokkolja tovább Oroszország kizárását a nemzetközi pénzügyi rendszerből , a SWIFT-ből!" - ez nem igaz és simán leírja

For Whites Only meeting room!

Donáth Anna csak rohadék, mert sugall, félrevezet, de logikailag rendben van. Én például felszólítalak arra, hogy ne folytass éhségsztrájkot. Felszólíthatlak rá? Persze. Bármire? Nyilván. Van ennek köze ahhoz, hogy amire felszólítalak, azt te teszed vagy nem teszed? Nincs. A felszólításomnak eleget kell tenned? Nem. Szóval ügyes kommunikáció, nem hazug. Hasonlít ehhez:

- Anyád tudja, hogy buzi vagy?

Rafinált, mert ez egy állítás, a kérdés része független az állítástól, így arra mindegy is, mit válaszolsz, azzal az állítást nem cáfolod. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerkesztve: 2022. 02. 28., h – 07:15

Antall sejtette mi jön. De azt még ő sem sejthette, hogy ilyen sok időnk lett volna felkészülni.

> hogy ilyen sok időnk lett volna felkészülni.

Arra a 10 napra szerettél volna felkészülni, amíg végigvonulnak az országon?

 

Magyarország ott cseszte el az egész történelmét, hogy 150 évig a törökkel háborúztunk. Azok jártak jól, akik nem tették. Mi elfogytunk benne.

Pont ezt mondom: az osztrákok ahhoz képest egészen jól megúszták a II. Világháborút, hogy aktív részese voltak, ráadásul a vesztes oldalon. A határain belül viszonylag egységes etnikummal (ugye van mindenféle kisebbségük, de tudtommal egyikkel sincsen durva konfliktusuk), nagyjából egészséges demográfiával (persze csökkenő gyerekszámmal, de ez a XX. század végén még menthető lett volna), és meglehetősen magas életszínvonallal. Bűnözés minimális volt, világnézeti szabadság volt, néhány kivételtől eltekintve még a szólásban is.

Innen nézve 90 előtt, és még utána egy jó darabig Ausztria egy földi paradicsomnak tűnt.

Tehát a fent említett történéseket jól megúszták, az osztrák nemzetnek nem volt különösebb problémája.

Aztán befogadók lettek, és most már van problémájuk jócskán. Véleményem szerint visszafordíthatatlan a problémájuk, soha többé nem lesz Ausztria olyan, mint a 90-es években volt. Aztán majd meglátjuk.

A nyugat ott baszta el, hogy 1991-ben nem fegyverezte le és darabolta fel Oroszországot. Nagyon sok hibát elkövettek, de még egyszer ezt nem szabad ebbe a hibába esni. Oroszországot jobb egy szegényecske középországnak látni, mint egy szegényecske puskaporos hordónak.

Szerkesztve: 2022. 02. 28., h – 10:05

Az Egységes Szanálási Hatóság (SRB), az Európai Unió szanálási szervezete bejelentette, hogy az orosz-ukrán háború hatásaként az ausztriai Sberbank Europe AG.-nál komoly fizetőképességi problémák alakultak ki, a hitelintézet a közeljövőben várhatóan nem tudja teljesíteni tartozásait vagy egyéb kötelezettségeit azok esedékességekor, így (valószínű) fizetésképtelenségi helyzet alakult ki nála. Az osztrák bank az itthoni Sberbank Magyarország Zrt., illetve több egyéb közép-európai leánybank tulajdonosa.

Magyaroszágon sem nyit ki hétfőn a Sberbank (444.hu)

 

Szerk: 

Az Orosz Központi Bank úgy döntött hétfőn, hogy 9,5 százalékról 20 százalékra emeli a jegybanki alapkamatot, hogy fékezze az inflációt. Az intézkedéstől azt is várják, hogy megerősítse a nemzeti valutát, és a hitelek és betétek kamatai növekedését.

A befektetők a biztonságosnak tekintett eszközökbe, dollárba és aranyba menekülnek.

Csúnyán öregedő mondatok:

Átvettem Szergej Lavrov barátomtól, kollégámtól a “Barátságért” kitüntetést, amit a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése terén elért eredmények okán ítélt oda Oroszország elnöke. Büszke vagyok rá, hogy az elmúlt évek rendkívül kedvezőtlen globális és regionális folyamatai ellenére – szövetségesi kötelezettségeink tiszteletben tartásával párhuzamosan – fenn tudtuk tartani a nemzeti érdekeinknek megfelelő, kölcsönös bizalmon alapuló együttműködésünket Moszkvával – írta Szijjártó a Facebookján

Emlékeim szerint Viktor elment Putyinhoz a hó elején, amit Szijjártó készített elő valamint ő adta hozzá a sleppet, a megbeszélés eredményeként itthon szétszórták az igét mekkora diplomata Viktor. Majd 2022/02/24 ledöbbentek és megértették, hogy Putyin átverte őket. Ha szerinted van bennük egy szikrányi józan értékelés, ez a bizalom amiről beszélsz nem ingott meg?

Nem hinném, hogy Viktor tényező lenne Putyin szemében. Hasznos bohóc. Ilyen "ígéreteket" a politikában csak nyomásra szórnak, ami itt szóba sem jöhetett. Azonban a tárgyaláson plusz gázt nem kapott, hazajövetel után azonban pozitív nyilatkozatokkal tömte tele az országot. Közte volt az is, hogy terjesszék, hogy ő békeköveti szerepet játszott. Gondolom a beszélgetésen elhangzott olyan információ, amiből ő azt következtette Putyin csak ijesztget, esze ágában nincs támadni. Putyin meg ezt direkt csinálta. 

Coach Red Pill (Gonzalo Lira - online infók szerint: Chilean-American novelist, filmmaker and blogger) Kievben van, és onnan jelentkezik be az ő nézőpontjából:

https://t.me/realCRP/3338

Hogy mi alakítja az ő nézőpontját: "I am trying to be as realistic as possible. I mean no disrespect or animus to either the Ukrainian side or the Russian side. I am not in any sense questioning the bravery of the soldiers of any nation, nor do I mean to give any offense. I live permanently in Ukraine, I love the Ukrainian people, and my children are Ukrainian citizens. In what I am about to say, I am trying to give a realistic, sober assessment of the current state of play."

Az ő értékelése a helyzetről ugyanebből a telegramból: "Maps comparing the US invasion of Iraq in 2003 to this current mechanized invasion show that the Russians are outpacing the Americans by a substantial margin. And as I said, they are using their second-tier men and weapons, and they did not use air power to soften Ukraine for several weeks, as the Americans did in 2003. Any claims that the Ukrainians are winning or holding back the Russians is complete fantasy."

Bejelentkezése élőben az ostrom alatt lévő városból: JFG Tonight videó 34 perc: https://odysee.com/@JFGTonight:0/jfgt462:b

 

Forwarded from Keith Woods: https://t.me/realCRP/3350

"If Assad or Gaddafi had given weapons to civilians (including women) to send them into combat with a trained army it would have been decried in the West as a historic war crime.

Liberals are currently on Twitter writing guides for Ukrainian civillians on how to use Molotov cocktails to get maximum kills on Russian forces. Who knows how many extra Ukrainians will die as a result of this.

They are being sacrificed by the Western regime to make the war as bloody as possible and get lots of footage of the Russian army mowing down untrained civilians for atrocity propaganda."

 

Két érdekes mém, amit megosztott:

 

https://t.me/realCRP/3354 BLM riots VS invasion of Ukraine

https://t.me/realCRP/3347 Szexi katonanő

Még egy érdekes morzsa egy alternatív hírforrásban: https://voxday.net/2022/02/27/that-makes-sense/ az eredeti forrás, amit másolt: http://thesaker.is/russian-operation-in-the-ukraine-end-of-day-2/

"That Russia needs to offer the leftover Ukrainian ground forces the same deal which the Ukrainian forces which were tasked with the control of the Chernobyl nuclear planet were given today by the Russian forces: let’s secure this facility together and keep it secure together, with no combats of any kind. The Ukrainians gladly accepted, by the way, and now they are jointly patrolling area."

Tehát azt állítja, hogy Csernobilt orosz és ukrán katonák együtt őrzik, nem harcolnak egymással. Ezt az oroszok ajánlották fel, és az ukrán katonák elfogadták az ajánlatot. Erről hallottatok valamit? Orosz propaganda, vagy valóság?

 

Ez is egy érdekes bekezdés:

"The Russian might also try something which worked well in Chechnia: tell the local town/city authorities that if they guarantee that not a single bullet will be fire from that town/city not a single Russian bullet will fly back and not a single Russian solider will enter the city, unless accompanied by locals and in order to ascertain the reality of the situation. But if a city is declared “open and peaceful” and then is used to attack Russian forces, it will be simply flattened with artillery. I call that the “Shamanov ultimatum” and, after a few false starts (and subsequently flattened towns) it worked very well."

Úgy tudom, hogy Csernobilt eddig is katonák őrizték. Ez egy amolyan békeidőben is kötelező feladat, amit akár csinálhatnak együtt is.

A cikk arra akar kilyukadni, hogy az oroszok nem akarják megsemmisíteni az ukrán infrastruktúrát és az ukrán hadsereget sem, hanem a vezetését szeretnék lecserélni. Ilyen módon a háború utáni rendfenntartás nem lesz az oroszok költsége.

Gondolom ez addig fog így működni, ameddig úgy halad az offenzíva, ahogy tervezték.

Ha megakad, akkor jön a szőnyegbombázás.

A worst case scenario, hogy hasonlóan Hirosimához, most ők akarják megmutatni, hogy nem rettenek el atomfegyvert sem használni.

Szerkesztve: 2022. 02. 28., h – 12:11

Ungváry Krisztián: Uram Isten irgalmazzon nekünk

[...]

Néhány nap múlva lehet hogy Kijevből Aleppó lesz. Csak emlékeztetőül: Putyin szándékosan "háztalanított" több millió ártatlan civilt azért, hogy menekültként zúdíthassa őket Európára és válságba taszítsa ezzel az EU-t.

https://444.hu/2022/02/28/ungvary-krisztian-uram-isten-irgalmazzon-neku…

https://www.facebook.com/krisztian.ungvary.7/posts/4799973053384893

 

 

„Kevesebb mint egy hete tart a háború, és egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Vlagyimir Putyin történelmi vereség felé tart. Lehet, hogy minden csatát megnyer, de a háborút elveszíti.”

https://444.hu/2022/02/28/harari-putyin-tortenelmi-vereseget-szenved

Cikk: 10 napig kellene kihúzni az ukránoknak

https://index.hu/kulfold/2022/02/28/oroszorszag-amerika-orosz-ukran-hab…

 

Hogy a fenébe van az, hogy egy Magyarországnál kisebb GDP-jű ország leállítja az oroszokat.

15 nap háborúba belerokkanna az orosz gazdaság? Ez komoly? Így indított háborút Putyin?

Az egykori Szovjetunió évekig finanszírozott háborúkat! Ha 2 hét múlva összeomlik az orosz támadás, igencsak meglepődnék!

Az hogy befagyasztották a orosz központi bank pénz eszközeit példanélküli a világon, és meg is rogyantotta a rubelt, ami csak ma 30%-ot romlott. Az hogy kizárták a SWIFT-ből csak kellemetlenség, az hogy hirtelen nincs pénz az már háború.

Néhány arckép a mából: Nyugtalanító félmosollyal nézte gazdasági tanácsadóit Putyin a mai vésztanácskozáson (444.hu)

Mindjárt vége a háborúnak – minden háborúban ezt mondják azoknak, akiktől részvételt/támogatást várnak (jelen esetben a nyugati/európai/ukrán közvéleménynek). (A KV elleni harc esetén is ezt mondták.) Persze ettől még lehet igaz is, de nekem a szakértők* értékeléseiből az jött le, hogy az oroszok hosszú háborúra készültek. A gyors győzelem ígérete "megrészegíti" az embereket, és elnézik a politikusaiknak, hogy nagy baromságokat csináljanak. Ilyenkor szoktak olyan folyamatok elindulni, amik kurva sokba kerülnek a népnek.

* nem tudom valóban azok-e

:)

Donald Tusk:

Mr Orbán and Mr Szijjártó deserve something more than just medals from Putin. Seats on Gazprom’s board would be an adequate prize for their loyalty.

Link

Lengeleknél kihúzták a gyufát :)

Tusk részéről ez finom célzás volt arra, hogy felébredt az EU, beindul a fegyverkezés, érdemi védelmi és biztonságpolitika lesz, innentől kezdve az oroszoknak elköteleződöttnek tekintett magyar kormány számára nem lesz pardon.

https://hvg.hu/itthon/20220228_fegyverszallitmany_2019_szerbia_oroszok_2022

Nem elnéző jósággal kezelik többet Orbánt és Szíjjártót, hanem ellenségnek tekintik őket. Megváltoztak az idők és ez nagyon nem kedvez a magyar kormánynak.

a 640 milliárd dolláros tartalék nem ér semmit, ha Putyin azt nem tudja felhasználni, vagyis nem tud belőle rubelt vásárolni nyugati és más pénzintézetekről. A hétvégén bevezetett szankciók egy része pedig pont ezt szeretné elérni, például azzal, hogy befagyasztótta a Bank Rossziji nyugati országokban tartott vagyonát, ami a 640 milliárd dolláros tartalék nagyjából 40 százalékával ér fel.

https://444.hu/2022/02/28/recseg-ropog-putyin-gazdasagi-erodje

Azért ez elég komoly hiba :-)

 

 

 

Egyébként valami belső puccs nem lehet esetleg? Vagy ha nem is, vajon van olyan ajánlat, amivel ki tudna egyezni Putyin komolyabb arcvesztés nélkül? Vagy ez totál irreleváns, mert pár nap vagy pár hét és győz a túlerő vagy ha elfogy a türelem, akkor szimplán lebombáz mindent Putyin Aleppó mintájára?

Ha neked szabad gondolkodás nélkül szopni és nyelni a nyugati propagandát, és agyatlanul szétköpdösni mindenre és mindenkire, akkor nekik is szabad általad "orosz propagandának" ítélt gondolatokat megosztani. Nemrég még te papoltál jogról... No persze a "haladó" fajtád már csak olyan, hogy ti kívánjátok eldönteni, kinek és mihez van joga. :D

:)

Bár nem pontosan értem abból, ha az egyik ember tol valamilyen propagandát felmentené a másik súlyos értékítéleti problémáját, hogy egy agresszor propagandáját tolja. Valszeg ilyen ortodox logika. 

De tekintsünk el a logikai bukfenctől, adjunk esélyt annak, hogy felállíts egy szalmabábot.  Esetleg be tudnád mutatni, hogy én mikor terjesztettem "nyugati propagandát" annak örülnék. 

nem pontosan értem

Lehetne ez az aláírásod.

Bár nem pontosan értem abból, ha az egyik ember tol valamilyen propagandát felmentené a másik súlyos értékítéleti problémáját, hogy egy agresszor propagandáját tolja.

Miért gondolod, hogy fel kellene mentenie? Ha nem szereted a szólásszabadságot, tudod, ahogy mondani szoktátok: Észak-Korea neked való.

én mikor terjesztettem "nyugati propagandát"

Kb. folyamatosan.

:)

Lehetne ez az aláírásod.

Vannak azok az emberek, akik elképzelik, hogy csak az az igazság létezik, ahogy ők gondolják, én nem tartozom közéjük, ezért ha valaki felállít egy érthetetlen logikai kapcsolatot először rákérdezek, hogy esetleg kimaradt valami ami miatt érthetetlen, vagy csak szimplán baromság. Van olyan aki ezt nem érti...

 

Miért gondolod, hogy fel kellene mentenie? Ha nem szereted a szólásszabadságot, tudod, ahogy mondani szoktátok: Észak-Korea neked való.

Nos, nem igazán szeretem az olyan helyeket ahol megmondják mit gondolhatok, de ha visszaolvasod, még csak nem is azt írtam, hogy ne terjesszék, hanem azt, hogy már az is gesztus lenne ha nem tennék. 

Kb. folyamatosan.

A minden az semmi szokták volt mondani. Köszönöm, hogy megerősítetted, hogy nem tolok nyugati propagandát. 

Vannak azok az emberek, akik elképzelik, hogy csak az az igazság létezik, ahogy ők gondolják, én nem tartozom közéjük

LOL

még csak nem is azt írtam, hogy ne terjesszék, hanem azt, hogy már az is gesztus lenne ha nem tennék.

Sosem írtam, hogy azt írtad, hogy "ne terjesszék".

A minden az semmi

Találó összegezése a hozzászólásaidnak.

:)

akkor nekik is szabad általad "orosz propagandának" ítélt gondolatokat megosztani. Nemrég még te papoltál jogról... No persze a "haladó" fajtád már csak olyan, hogy ti kívánjátok eldönteni, kinek és mihez van joga.

 vs.

Sosem írtam, hogy azt írtad, hogy "ne terjesszék".

Hogy mondod? Azzal vádolsz hogy a "fajtám" meg kívánja határozni mit írhatnak, de amikor számon kérem,  hogy hol próbálom ezt megszabni azt mondod nem írtál soha ilyet?

Hogy mondod?

Ez is lehetne az aláírásod. A magad módján nagyon kreatív vagy. :D

Azzal vádolsz

Nem vádollak semmivel, hanem a megfigyeléseim írtam le. Ha így jobban érthető (kétlem, de meg kell adni az esélyt): a felgyűlt, egybevágó információk áradatát sűrítettem két szóba, melyek együtt egy nagyon tömör és kifejező mondatot alkottak, és alkotnak most is.

Azzal vádolsz hogy a "fajtám" meg kívánja határozni mit írhatnak, de amikor számon kérem,  hogy hol próbálom ezt megszabni azt mondod nem írtál soha ilyet?

Szerintem nem tehetek róla, hogy a szövegértési képességed nagyjából nulla, míg a szöveghányó képességed túlfejlett. Én azt írtam, hogy sosem írtam, hogy azt írtad, hogy "ne terjesszék", hanem azt írtam, hogy a gondolataik közlését tiltanád meg arra hivatkozva, hogy a gondolataikra önkényesen rásütöd: orosz propaganda.

számon kérem

Ez már súrolja az anyádpicsája kategóriát.

:)

Én azt írtam, hogy sosem írtam, hogy azt írtad, hogy "ne terjesszék", hanem azt írtam, hogy a gondolataik közlését tiltanád meg arra hivatkozva, hogy a gondolataikra önkényesen rásütöd: orosz propaganda.

 

Játék a szavakkal, mivel a "gondolatok közlése" a "terjesztés". Valamint nem kívántam megtiltani. Ezzel szemben azt írtam, hogy az is nagy gesztus lenne, hogy ha mérsékelnék magukat, és nem öntenék ide az orosz propagandát. Mivel te konkrétan sokadjára azt állítod, hogy tiltanám (fenti mondatban is explicit szerepel) ezért kértem számon, hogy mutasd be hol. 

a "gondolatok közlése" a [propaganda] "terjesztés"

A gondolatok közlése alapvető jog. Te nevezed önkényesen mások neked nem tetsző gondolatait propagandának.

nem kívántam megtiltani

Igazad van, nem tiltani akarod a gondolataik közlését, hanem azon is túlmerészkedsz: a gondolataik kiüresítésére, eljelentéktelenítésére teszel kísérletet a propagandának bélyegzéssel.

:)

> Vannak azok az emberek, akik elképzelik, hogy csak az az igazság létezik, ahogy ők gondolják, én nem tartozom közéjük

Azért ez erős volt, miután hetek óta azt csinálod, hogy írunk linkeket, érveket és számokat, majd rámondod, hogy "ez hülyeség", és hasonlókat. (Covid szálakban: a háborús szálakban már alapból ignorálom a hozzászólásaid nagy részét, úgyhogy csak sejtem.) Így kívülről nézve teljesen úgy nézel ki mint egy troll, aki csak rombolni próbálja a kommunikációt.

Egy dolog nem érteni egyet és egy másik dolog rombolni.

Ne téveszd össze azt, hogy valamit cáfol valaki azzal, mint hogy nem akarja megérteni mit mondasz. Ha te linkelsz valamit (érvek nincsenek általában csak külső linkek) akkor pontosan kifejtetted mire gondolsz, nincs értelme visszakérdezni. Ha van, meg is tettem. Ha egy konkrétumra reagálok akkor az már egy vélemény (általában tényekkel alátámasztva). Elég erős különbség van a közt hogy meg akarsz valamit érteni, vagy elfogadod.

No milyen jó helyzetben vagyunk! :) Választhatunk nyugati és orosz propaganda között. :D Félre a tréfával, én a magam egyszerű módján a dilemmát úgy oldom meg, hogy az egyenlet két oldaláról kiveszem a propaganda szót és csak a nyugat és az orosz között választok. No mármost van okom az orosz "perspektívát" választanom? Nem hiszem...

Rosszul látod. Az orosz propaganda a következő:

- Ukrajna genocídiumot hajtott végre (nem lehetne ok a támadásra ez sem) ->  nem igaz

- Ukrajna a nyugat bábja, rövidesen NATO tagságot szerezne (nem lehetne ok a támadásra ez sem) -> nem igaz

- Ukrajna támadó rakétákat akar telepíteni az ukrán-orosz határra  -> fantazmagória, semmilyen feltétel nem áll rendelkezésre hozzá

- Ukrajna egy pária ország, léteznie sem szabadna (nem is kommentelem  mennyire jogosít ez fel támadásra)

- Az oroszok támadása a fenti okokból teljesen elfogadható 

- Az oroszok kizárólag béketeremtő háborút fojtanak (tény, hogy ha legyőzik az ukránokat és megszűnik a gerilla harc béke lesz, de nálunk ezt nem így szokták hívni, pláne ha csak kizárólag ellenem harcolnak ott elég ha te abbahagyod, az már béke)

 

Ezek azok amikre orosz propagandaként tekintünk 

Azért egy ilyen szomorú helyzetben néha valami kurva vicces is előkerül, pl. ahogy a fideszmédia most visszamenőleg írja át a cikkeit, és olyan kibaszott buták, hogy azt hiszik, nem derül ki :D :D :D https://www.facebook.com/dmagyarmuzsa/posts/1313410062491046

 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

- Elnézést, de meg kell, hogy kérdezzem. Intelligens emberként tényleg azt gondolja, hogy ukrán rakétákkal okoznak kárt ukrán civileknek? Tényleg ezt gondolja?

- Nem láttam egyértelmű bizonyítékát annak, hogy orosz rakéták rombolnának le civil célpontokat Ukrajnában.

[...]

- Dmitrij, az ukránok, a férfiak, nők és gyerekek, akikkel beszéltem, nem akarják, hogy maguk itt legyenek.

- Nos, az amerikaiak miért nem mentek haza 2003-ban Irakból? Sajnálom, de nem a Paradicsomban élünk.

- Az egy katasztrófa volt, senki sem akarja megvédeni azt a háborút. De az amerikaiak bűnei igazolják a bűnöket, amiket az oroszok most elkövetnek?

- Igen, persze, hogy igazolják! Igen, persze, hogy igazolják! Mert a nagyhatalmak úgy viselkednek, mint a nagyhatalmak!

https://444.hu/2022/03/01/a-nagyhatalmak-igy-viselkednek-vagta-oda-az-o…

Nem értik a felszabadító katonák, hogy a felszabadítandó emberek miért is szeretnék, ha visszatakarodnának a picsába: https://www.facebook.com/watch?v=1380963148999691

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2022. 03. 01., k – 20:45

Az amerikai hírszerzésnek megbízható információi vannak arról, hogy Putyin frusztált, és szokatlan dühkitöréseket produkál a belső körében lévő emberekkel szemben a katonai hadművelet jelenlegi állásával, valamint akciói széleskörű nemzetközi elítélésével kapcsolatban.

Az amerikai hírszerzés szerint Putyin nagyon ideges, eldurvulhat az ukrajnai háború - Portfolio.hu

A mi Jégtörő Vityánk meg retardáció tüneteit produkálja: https://youtu.be/eXBwrjKxdZE?t=122

hasonlóan nagy ideológia elődhöz: https://youtu.be/fZldpgrh_RM?t=46

Hirszerzés már csak ilyen, lehetőségeket kínál fekl, és nem a orbánputyini retorikát nyomja 1000%-os magabiztossággal, mint ez a kretén: https://youtu.be/cIGIiVaGZNQ?t=1982

Tudod az információ hiányos rendszer, az élete minden területének természetes velejárója. Mint a differenciálegyenlet amit nem tudunk megoldani hagyományos módon, csak próbával, becsléssel stb. De azért az még tudományos módszer!

Ez nálad valami gyermekkori történés kapcsán kialakult fixáció? Valamennyire értelmes emberek egy életkor után túljutnak ezen az infantilis szintű kommunikáción.

Ukrajna az USA játékszere. Destabilizálta az országot - EU társulási szerződés, lázadás, Maidan -, nyugati érdekszférába próbálta vonni. Ez részben sikerült a jelenlegi ukrán bábkormánnyal, de ez Oroszországnak egzisztenciális probléma. Az oroszok ezt jelezték az USA és a NATO felé, akik magasról ignorálták ezt, mondván, mit köhög a bolha, mi baj lehet. Putyin nem kapott segítséget az USA-tól, kénytelen megoldani egyedül erőből. Az USA-nak ez jó, mert gyengíti Oroszországot és az EU-t egyszerre, fegyvereket adhat el a rettegő EU-nak és Ukrajnának, ellehetetlenül az Északi Áramlat 2, megágyazza a piacot a palagázának.

A Nyugat 19-re lapott húzott, nem a 2-es jött ki. Az USA vaskosan nyer az egészen. Akkor fogunk pislogni, ha elvillan az első orosz hidrogén-bomba, s mivel Putyinnak a visszavonulás arcvesztés lenne, ha a Nyugat nem kap észbe, s túlfeszíti a húrt, nem érti meg a jogos orosz igényeket, sanszos, hogy ez is be fog következni.

Egyedül abban értünk egyet, hogy Ukrajna áldozata ennek, semmi másban.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Copyzom? Megmutatnád az eredeti változatot? Tudniillik most írtam. Írtam érveket, látom, neked maradt az infantilis, hol primitív rajzokban, hol hasonló minőségű képekben történő kommunikáció, amelyben nincs semmi értelem, érvelés, mindössze abban merül ki, hogy az általad ellenszenves személyt negatív színben próbálja feltüntetni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Pont neked elmagyaráztam már itt, hogy mi is a jelenlegi jogi helyzet. Csak hogy könnyebb legyen megcáfolnod, érdemes visszaolvasnod!

Az hogy nem érted meg, és újra és újra nyitsz egy szálat pont ugyan azzal a tartalommal az egyenesen trollkodás, de nevezhetem agresszív propagandának is.

Válaszold meg a legyélszíves következő kérdéseimet:

- Pontosan melyik nemzetközi jogszabályt vagy kétoldalú szerződést sértette meg az USA vagy az EU?

- Negsértette e bármelyik nemzetközi jogszabályt vagy kétoldalú szerződést Oroszország?

- Létezik a népek önrendelkezési joga mint fogalom?

- Oroszországon kívűl más államnak van e joga a biztonsághoz?

- Oroszország és Ukrajna elismerte e kölcsönösen egymás határait 1991. december 8-án?

- Oroszország és Ukrajna 2003 januárjában Putyin vezetésével kötött e kétoldalú delimitációs szerződést?

Azért nem reagáltam arra a hozzászólásodra, mert irreleváns a jogi helyzet több okból is. A fegyverek akkor szólnak, amikor nem működik a jog. A fizika univerzális törvényei tudniillik magasabb rendűek az ember által alkotott jognál. Példaként hoztam, hogy ezt nem értették meg a Charlie Hebdo szélsőliberális gyalázkodó újságírói sem. Talán valaki felírhatta a sírjukra, hogy jogukban volt életben maradni. Remek.

Oroszország jelezte, hogy nem vicces a határait körbepakolni amerikai fegyverekkel. Az USA megnyomta az ignore on gombot, s most remélhetjük, hogy Oroszországban nem nyomnak meg valami más gombot.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A jog és a fizika kapcsolata a nagyhatalmi játszmák tükrében:

Jákob sétál az utcán. Adolf odalép hozzá, és a homlokához nyomja a stukkert. Jákob felkiált:
– Jogom van élni!
– Igen. – válaszolja Adolf, és meghúzza a ravaszt.
– Szar ügy. – mondja az arra sétáló William, és a földre köp.

:)

Oroszország jelezte, hogy nem vicces a határait körbepakolni amerikai fegyverekkel. Az USA megnyomta az ignore on gombot, s most remélhetjük, hogy Oroszországban nem nyomnak meg valami más gombot.

Szerinted nem játszotta már le Putyin lehetséges lépéseit több ezer nemorsosz stratéga külön külön és együtt is, még mielőtt belekezdett volna Putyi bácsi bármilyen lépésbe? Miért van az a paranoid benyomásod, hogy a ruszkik mindenben jobbak, szebbek, erősebbek bárki másnál és hogy a patás nyugat meg az USA az maximum magaalászaróbidenek éppen aktuális elmeállapotától függenek, szemben a tigirssimogató maximus génusz generaliszmusz Putyi bácsival? Nem a nyugat és az USA volt az aki pontosan vízionálta előre Putyibácsi lépéseit, szemben veletekkel! Nem a nyugat és az USA fogja sebészi pontosságú gazdasági és/vagy katonai beavatkozással térdrekényszeríteni és leszerelni Putyi bácsit. Putyi bácsi tisztában van azzal, hogy a NATO védelmi rendszere annyival fejlettebb, hogy még Oroszország felett le fogja szedni rakétáit a hidrogénbomba töltetekkel egyetemben. Putyi bácsi azért retteghet, mert nukleáris fegyverarzenálja fabatkát sem ér, ha nem tudja célba juttatni azokat. Csörgeti a kardját Putyi Bácsi, de neki sokkal jobban kell belső ellenségeitől tartania, mint a NATO-tól. Mert van ott néhány orosz oligarcha aki sokkal nagyobbb ambiciókat dédelget, mint hogy Putyi bácsi megdicsőüléséhez statisztáljon. Putyi bácsi öreg, hatalmas taktikai hibát követett el, Putyi bácsi sebezhető már.

Az ilyen csilli-villi fegyvereknek nem csak előnye van, hanem hátránya is.

Kevés van belőlük, azok is rendkívül drágák.

 

Három ukrán paraszt kedvéért nem fogják bevetni a dollármilliárdos szuperfegyvert.

A városi harc esetén sem teljesítetek, kivéve, ha krátert szeretnél csinálni Kijevből.

 

Sokba kerül, leginkább elrettentésre szolgál, dísznek van.

Azért, mert bábként játszanak velük. Mint egy horrorfilmben, amiben elrabolnak valakit, bezárják egy házba, és azt mondják neki, hogy kijuthat, ha elég okos. Azt persze nem közlik, hogy minden kiút életveszélyes csapdákon keresztül vezet. Ukrajna vezetése talán nem klasszikus értelemben vett bábkormány, hanem a körülmények áldozata, aki nem volt elég okos ahhoz, hogy komoly sérülések nélküli jusson ki a házból.

:)

Akkor Orbánnál nagyon bábkormány nincs, mert putyin pincsikutyájaként viselkedik. Azt se veszi észre, hogy szivattak meg minket az oroszok paks2-vel, amikor évikig képtelenek voltak normális terveket csinálni. Gondolod, ez véletlen volt?

 

Odajár rendszeresen Putyinhoz de még a háború előtt egy nappal is azt mondja, hogy nem lesz... Mit kaptunk akkor cserébe a seggnyalásért? Orbán egy hasznos idióta.

Index mai cikkéből:

Az ukrán parlament 2014. február 22-i ülésén a jelenlévő 334 képviselőből 328 támogató szavazattal felmentette őt az elnöki tisztségéből, de Janukovics államcsínynek nevezte a történteket, és nem ismerte el az elmozdítását az elnöki székből.

Pedig a 328/334 már talán a kétharmadnál is több.

miért fordultak ellene saját párttársai is

Még ukrán léptékkel is megfoghatatlan korrupció és lopás miatt. 

Több mint egymilliárd dollár van az ukrán állami Oscsadbankban a hivatalából eltávolított Viktor Janukovics exállamfő és volt miniszterelnöke, Mikola Azarov számláin - hozta nyilvánosságra pénteken a lb.ua hírportálnak adott interjújában a pénzintézet elnöke.

Krőzusi vagyont halmozott fel az arany vécékefés, elűzött ukrán elnök | 24.hu

"ha a Nyugat nem kap észbe, s túlfeszíti a húrt, nem érti meg a jogos orosz igényeket..."

Másik oldalról kell megközelíteni a dolgot: a Nyugat rádöbbent arra, hogy ha most nem állítják meg az oroszokat, akkor sohasem fogják. Fegyverkezés címszó alatt az oroszok számára elképzelhetetlen pénzösszegeket mozdítanak meg. Az oroszbarát kormányokkal meg befejeződik a jópofizás.

https://hvg.hu/itthon/20220302_Latvanyosan_keruli_Orban_Viktort_az_Europai_Tanacs_elnoke

Másik oldalról kell megközelíteni a dolgot

Onnan kell?

a Nyugat rádöbbent arra, hogy ha most nem állítják meg az oroszokat, akkor sohasem fogják

Mi bizonyítja ezt?

Fegyverkezés címszó alatt az oroszok számára elképzelhetetlen pénzösszegeket mozdítanak meg.

Mindegy, mennyit költenek ma, annak átfutása van. Egyébként mekkora összegről van szó?

Az oroszbarát kormányokkal meg befejeződik a jópofizás.

Szerintem Michel jól érzi, hogy itt senki nem kíváncsi rá.

:)

Onnan kell?

- Én onnan közelítem meg. Szimpatikusabb a Nyugati, mint a posztszovjet lét.

Mi bizonyítja ezt?

- Nekem elég a nem oroszbarát külpolitikai és biztonságpolitikai szakemberek véleménye.

Mindegy, mennyit költenek ma, annak átfutása van. Egyébként mekkora összegről van szó?

- Ennyi: https://hvg.hu/gazdasag/20220227_Szazmilliard_euros_haderofejlesztest_indit_a_nemet_kormany

Szerintem Michel jól érzi, hogy itt senki nem kíváncsi rá.

- Nem a befőtt teszi el a nagymamát. A kormány még futja a kötelező köröket, de már nincs értelme. Túlhaladt rajtuk a történelem.

Kijev csak egy város. 

Kijev Ukrajna fővárosa.

Az ukrán vezetés viszont a "nyugati/gyökértelen" propagandát választotta.

Olvasom amit írsz, de nem értem a mondatot.

"nyugati/gyökértelen"

Ami nyugati gyökértelen? A kukoricát Amerikából hozták be, kvázi nyugati és van gyökere

gyökértelen" propagandát

Van gyökeres propaganda is? És azt dugványozzák, vagy palántának nevelik?

Nem vagyok benne biztos, hogy az oroszok ellen is elég lesz az a teljesítmény

Oroszország megmutatta a világnak, hogy mégsem katonai nagyhatalom.

Olvasom amit írsz, de nem értem a mondatot.

Többek között ezért keverlek gyakran össze willyvel, ha nem nézem a nicket..

Ami nyugati gyökértelen?

A törtvonal megvolt?

Van gyökeres propaganda is?

Van: ami erősen beleragadt az elméd maradékába.

És azt dugványozzák, vagy palántának nevelik?

Ha tippelnem kéne, a fejlődését szopással és nyalással biztosítják, de nem pina.

Oroszország megmutatta a világnak, hogy mégsem katonai nagyhatalom.

Valami linkelhető forrás van erre, vagy a fejedet kellene felnyitni, hogy megláthassuk, hol keletkezett az álomkép?

:)

Oroszország megmutatta a világnak, hogy mégsem katonai nagyhatalom.

Vége van a háborúnak? Lemaradtam valamiről? Miért gondolja bárki is, hogy két hét alatt kifárad Oroszország, amikor a 2. világháborút 6 évig vívták?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Kelet gyökere a cári vagy szovjet birodalom?

Érdekes, hogy amikor Putyin kutyái behodoltak, akkor a nyugat nem sorozta meg őket tomahawk-al.

Hiába, keleten nincs értéke az embernek, ahogy ezt a nagy gondolkodó oly pontosan fogalmazta meg:

A keleti politika nem tűri az önállóságot, nem tűri a függetlenséget, és nem tűri a szabadságot.

Felszámolja az emberek független életét védő védvonalakat. Vagyontalanná tesz, elszegényít, kiszolgáltatottá vetkőztet, ha kell, megfélemlít.

A hatalomtól függő élet láncába fűz.

 

A mindent telibeignorálunk nem morál. Nekem szerencsém van, szeretem a munkámat. Új dolgokat tervezni, alkotni, az motiváló. De ha valakinek favágás a munkája, akkor csinálja azért, mert elvállalta azt egy szerződésben.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerkesztve: 2022. 03. 02., sze – 11:22

Oroszokat így lövik szét drónról amiben biztosan ült egy orosz sorkatona is.

Idáig tartott ki a seggnyalás:

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán kijelentette, hogy minden országot „de facto barátságtalannak” tekintenek, amely szankciókat szavazott meg Oroszországgal szemben. A kormányszóvivő szerint ebbe beletartozik az Európai Unió összes tagállama, így Magyarország is.

Szerkesztve: 2022. 03. 02., sze – 14:39

-

Szerkesztve: 2022. 03. 02., sze – 16:15

Számomra érdekes ez a sztori.

 

Orbán Viktor rendelkezik, hogy lerohanjuk Ausztriát, azt az egész ország ugrani fog?

Hazajön az orosz a vakációról, azt jééé háborúzunk!

 

Putyin személyesen döntött, vagy volt parlament is? Hogy van ez?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nem teljesen értem mitől hivatalos... de már meg is énekelték... Bayraktar

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Az oroszok tagadják, hogy ilyet használnának.

Mindenesetre a betört ablakok és az utcára kerülő hulladék alapján a pusztítás vákumosnak tűnik.

 

Ha a házon belül robban, akkor kimegy minden, de a falakat is kiüti.

A felvételek alapján olyan, mintha kintről szívna ki mindent a rakéta. Így kerül a berendezés az utcára és törik be minden ablak.