Orosz–ukrán háború #17

Hozzászólások

Ukrán férfihiányban vajon ki fog magot vetni az ukrán nők méhébe?

:)

Non-issue.

A vilag legtobb ferfija szivesebben valasztja a tobbsegeben szep szlav noket, mint a tobbsegeben csunya, koran csunyara rancosodo, sokszor jellegzetes szagu Del-Azsiaiakat pl.

Ez a problema hamar megoldja sajat magat. Emlekeztetoul igen fejlett globalizacio van. :)

Szerkesztve: 2024. 02. 08., cs – 13:22

Ukrán vezérkar: Oroszország lassan megállíthatatlanná válik

Riasztónak írták le az Ukrán Fegyveres Erők katonái a fronthelyzetet. Elmondásuk szerint kritikus az emberhiány, miközben Oroszország egyre csak fokozza támadásait – írja az Unian.

A Kelet-Ukrajnában harcoló gépesített dandár egyik zászlóaljparancsnoka azt mondta, hogy egységében jelenleg kevesebb mint 40 gyalogos van. Egy teljesen felszerelt zászlóaljnak legfeljebb 200 fősnek kell lennie.

Sok áldozatot fog követelni, és akár egy globális kudarcot is előidézhet a háború, ha ez így megy tovább. Szerintem nemsokára összeomlik a front részünkről

– fogalmazott egy másik ukrán zászlóaljparancsnok.

Ki hitte vóna! Az se baj, ha megint igazam lett, lassan 2 éve annak, hogy leírtam: kár lenne az oroszok képességeit alábecsülni.

trey @ gépház

Javaslom, hogy emelkedj fel a szádban lévő bré tulajdonosa szemmagasságba, és köpd a garatod tartalmát az arcába! Ha magadhoz tértél az ajándékba kapott parasztlengő okozta kómából, akkor rugaszkodj neki újra! Megvárom a kisérleted eredményét itt. :)

Pontosan a helyzetértékelésed. Leírtad, amit eddig is tudtunk: az USA valóban ki akarja robbantani a harmadik világháborút, és le akarja győzni Oroszországot. No, de hát ezt mondtam én is, igaz, jóval korábban! Nyilván nem véletlenül kényszerítette az Egyesült Államok Oroszországot ebbe a háborúba. Továbbá nyilván az sem lesz véletlen, hogy Európát is beletolják ebbe a borzalomba.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

háború és béke kérdését a ‘nagyokra’ kell hagyni!

Tudod ha -kizárólag- rajtuk múlik akkor itt nálunk fogják lefolytatni a háborúikat: ha mást nem legalább szóban tiltakozhatunk ez ellen: amíg még a saját  hangunk és szóláshoz való bátorságunk legalább megvan.

Azt viszont már elérte. Olcsó és közeli orosz energiaforrások helyett az európai piacot drágán becsatornázta magához, a szabadság jegyében hivatalosan orosz hírforrások nem elérhetők, fegyverrel, lőszerrel, pénzzel, humanitárius segítséggel tömjük ki Ukrajnát. Felrobbantották az Európát gázzal ellátó vezetéket.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Igen, az USA alatt valóban nem a csóró melóst, vagy középosztályt értem, akik csak lehetőség szerint boldogan akarnak élni ott is, hanem az establishment-re gondolok, a vezetésre, a hiénákra, a politikacsinálókra, azokra, akik úgy érzik, joguk és lehetőségük egy egész világot átalakítani bármi áron, milliók szenvedése árán is, ha ezen keresztül vezet az út az elképzeléseikhez.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Tudom nem a lényeghez, de

"jelenleg kevesebb mint 40 gyalogos van."

és a

" legfeljebb 200 fősnek kell lennie"

szerint a dolog rendben van.

Az nincs rendben, hogy a cikk írója nem tudja mi a különbség a legfeljebb és a legalább között.

De nem is tudom miért vagyok meglepődve. Szerintem kedves újságíróinkat kényszersorozni kellene, és elküldeni Ukrajnába, hogy megtudják a különbséget a legfeljebb meghaltok, és a legalább meghaltok között.

Nekünk biztosan jobb lenne.

Feliratkozás.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mi újság az amcsi szponzorálással? Korábban mintha az lett volna a térdelők állítása, hogy a nyugati zsebek végtelen mélyek, és az elszántság töretlen.

Az EU egyébként hogy érzi magát gazdaságilag?

:)

Zelenszkij Szirszkijre cserélte Zaluzsnijt.

:)

„Áruló”, „bohóc”, „Zöld rohadék”, „Ukrajna legrosszabb elnöke!”

 

Az ukrán közvélemény (ahogy az várható volt) nem fogadta örömmel, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön menesztette Valerij Zaluzsnijt, a hadsereg főparancsnokát. Zelenszkijt még a saját közösségimédia-oldalain is támadták a kommentelők, akik egyértelműen kifejezték csalódásukat és azt, hogy Zaluzsnijt támogatják.

[...]

Érik már!

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 02. 13., k – 09:17

Egy figyelemre méltó cikk, talán a legijesztőbb forgatókönyvvel:

Egy másik Amerika: Az orosz és a nyugati elitek valójában együttműködnek egymással

Részlet:

"Emlékeztetném a Putyin-párti szurkolókat, hogy Putyin és a Kreml először azt szorgalmazta, hogy az IMF vegye át az ukrán gazdaság irányítását, és az IMF most azt követeli, hogy Ukrajna harcoljon Oroszország ellen a pénzügyi támogatásért cserébe. Ez a vakmerőbb megfigyelők számára iróniának tűnhet; de azok számára, akik tisztában vannak a hamis kelet-nyugati paradigmával, mindez egy nagyobb, a hatalom megszilárdítására irányuló terv része."

 Én is ezzel érveltem: 

"Már jó ideje figyelmeztettem, hogy a kelet-nyugati feszültségek kialakulását a dollárrendszer összeomlásának álcájaként fogják felhasználni. Figyelmeztettem arra, hogy az amerikai média ezt az összeomlást a devizatartalékok és a kincstárjegyek keleti dömpingjére fogja kenni, ami egy globális dominóhatást eredményezne, ami véget vetne az USA világtartalék státuszának."

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Norvég hírszerzés: Oroszország kezd felülkerekedni a háborúban

Oroszország kezd felülkerekedni az Ukrajna elleni háborújában, miután nagyobb katonai tartalékaik vannak, valamint olyan államok támogatják, mint Kína és Észak-Korea – jelentette ki hétfőn Oslóban Nils Andreas Stensönes, a norvég hírszerzés vezetője.

Ebben a háborúban Oroszország jelenleg erősebb helyzetben van, mint egy éve, és kezd előnyre szert tenni

– hangoztatta Stensönes. Hozzátette, a kijevi vezetésnek „jelentős nyugati támogatásra” lesz szüksége ahhoz, hogy a helyzet megfordításában reménykedhessen.

A hírszerzés vezetője arról is beszélt, hogy Moszkva nagyjából háromszor annyi katonát tud mozgósítani, mint Ukrajna, és a vártnál jobban alkalmazkodott a nyugati szankciókhoz. Hozzátette, az orosz ipar képes elegendő mennyiségben lőszert, harcjárműveket, drónokat és rakétákat gyártani, hogy egész éven át fenntarthassa háborús erőfeszítéseit.

Ki hitte vóna! A sok nyugatbuzi háborúszakértő hol van most? A sok "szankciókműködnek" szakértő hol van most? Megmondom. Elsomfordáltak ...

trey @ gépház

Az IMF óvatosságra int a befagyasztott orosz vagyonnal kapcsolatban

A Nemzetközi Valutaalap hétfőn arra figyelmeztetett, hogy a befagyasztott orosz eszközök lefoglalásáról hozott döntéseket „elégséges jogi támogatással” kell alátámasztani a jövőbeli kockázatok elkerülése érdekében – írja a Reuters.

Moszkva korábban figyelmeztette a Nyugatot, hogy minden olyan kísérlet, amely a befagyasztott orosz vagyon fedezetként való felhasználását célozza meg Ukrajna számára, illegális, és évekig tartó pereskedéshez vezetne.

trey @ gépház

Németország már a segélyek megduplázására biztatja a NATO-t

Az Európai Unió és a NATO tagjainak meg kell duplázniuk az Ukrajnának nyújtott segítségüket – idézi az RBC a friss müncheni biztonsági jelentésben álló kijelentést.

„Egy harcedzett Oroszország, amelynek gazdasága hadiállapotban van, gyorsan újrafegyverkezhet, és megkeresheti a következő áldozatát” – áll a jelentésben.

 [...]

Szegény Hókuszpók! Nem elég, hogy a német gazdaságot agyonbaszták a hülye ötleteikkel, most már a full kretén üzemmód is bekapcsolt. Már csak azért imádkozhat, hogy nehogy Trump nyerje az elnökválasztást, mert a végén egyedül harcolhat majd az oroszokkal. Kellett ebbe beleugrani. Tényleg.

trey @ gépház

NEGYVENMILLIÓ DOLLÁR NULLA GRÁNÁTÉRT

A közelmúltban az egyik legnagyobb korrupciós ügy során 40 millió dollárt (több mint 14 milliárd forint) sikkasztottak el, amelyről az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) rántotta le a leplet. A csalásban egy ukrán fegyvergyártó cég, a Lviv Arsenal, valamint a védelmi minisztérium alkalmazottai vettek részt. Az történt ugyanis, hogy Kijev megrendelt százezer aknavető gránátot, ám a vállalat egy darabot sem szállított le. Az ügyben nagy vizsgálat indult, öt ember ellen emeltek vádat: köztük van a cég vezérigazgatója, valamint a minisztérium egyik beszerzésért felelős főosztályvezetője. A szálak egészen 2022 novemberéig nyúlnak vissza: a fegyvergyártó cég ekkor kapta meg a másfél milliárd hrivnyát a védelmi minisztériumtól. Az üzletet az azóta menesztett Olekszij Reznyikov védelmi miniszter hagyta jóvá, aki állítása szerint elutalta a vételárat, azonban a hadsereg egy darab lőszert se kapott a vásárlásból.

 

ügyes, ügyes - én is eladnék így 100ezer gránátot...

For Whites Only meeting room!

Azt hiszem, abban mindannyian egyetértünk, hogy a szankciók működnek. Tudja valaki, hogy az EU állampolgárai számára mikortól fognak a jelenlegihez képest ellenkező előjellel működni (gyk. amikor nem az EU lesz a szenvedő áldozat, hanem Oroszország)?

:)

Szerkesztve: 2024. 02. 17., szo – 11:33

ukránok kivonulnak Avgyijivkából - azt hiszem ezt orosz győzelemnek hívják ?

vagy Avgyejevka ? hogy kell írni ? Vagy erre pár év múlva meg lesz a válasz...

For Whites Only meeting room!

Elesett Avgyijivka, Ukrajna Amerikát okolja érte

Az ukrán csapatok kivonultak az elpusztított keleti Avgyijivka városból – közölte szombat hajnalban Ukrajna új vezérkari főnöke a Reuters beszámolója szerint. Ezzel Oroszország előtt megnyílt az út, hogy Bahmut 2023 májusi elfoglalása óta először jelentősebb előretörést hajtson végre. 

A kivonulás oka „akut lőszerhiány”, amelyért kijev az amerikai kongresszust teszi felelőssé.

Megint győztek az ukránok, Putyin megint meghalt, a szankciók működnek!

trey @ gépház

Teljes ellenőrzése alá vonta az orosz hadsereg Avdijivka várost a Donyec-medencében – jelentette Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szombat este a Kremlben Vlagyimir Putyin orosz elnöknek.

Sojgu szerint „az ukrán fegyveres erők erős védelmi csomópontját” az Andrej Mordvicsov vezérezredes parancsnoksága alatt álló Központ csapatcsoport foglalta el, az orosz erők 31,75 négyzetkilométeres területet vettek ellenőrzésük alá. A miniszter beszámolója értelmében az ukrán fél veszteségei a városért vívott harcokban az elmúlt 24 órában meghaladták a másfél ezer katonát.

A hadseregtábornok közölte, hogy tart Avdijivka „megtisztítása”, valamint a várost elhagyó és az avdijivkai koksz- és vegyiüzemnél lévő ukrán egységek „blokkolása”. Elmondása szerint a folyamatos orosz tűz alatt csak néhány ukrán alegységnek szórványosan sikerült elhagynia Avdijivkát, fegyvert, hadfelszerelést hátrahagyva.

Link: https://24.hu/kulfold/2024/02/18/orosz-ukran-haboru-elo-hirfolyam-febru…

trey @ gépház

Dehogyis; a nyugat által előidézett "mesterséges lőszer hiány" okozza az ukrán vereségeket. Hiszen a pénz, felszerelés, fegyver, paripa a légüres térből mindig előáll ha az ukránok csettintenek egyet, most ezt a magától értetődő alap allapotot gonosz nyugatiak gátolják meg. Az ellenség tehát nem is az oroszok, hanem ezek a gonosz nyugatiak.

Az önálló, önellátó, szuverén Ukrajnának pedig minden féregnek hálásnak kéne lennie, hogy megtermelt javait és eszközeit ott elégetheti a háború tüzeiben.

A független Ukrajnában senkinek sincs semmiféle döntése így felelősséget sem visel semmiért; vagy a Kelet vagy a Nyugat a hibás.

---

An "artificial deficit of weapons" will only help Russia, Mr Zelensky told an international conference in Germany.

https://www.bbc.com/news/world-europe-68325022

Az orosz-ukrán háborút már régesrég megnyerték, olyan 2022 március 20-a körül. Akkor jelentette be Zselé, hogy a nyugati segítég nélkül pár nap alatt összeomlik Ukrajna. Csakhogy megkezdődött egy második háború  - ami már nem orsoz-ukrán, hanem atlantista-orosz háború, ehhez Ukrajnának annyi köze van, hogy az ő területükön zajlik és nekik kell menni meghalni a frontra, minden mást az atlantista erők biztosítanak.  Teszik ezt addig, ameddig jónak látják/bírják tenni. Szerintem aggasztó, hogy a NATO képtelen a sok tízezer milliárd dolláros GDP-je melett előhúzni 1 millió lövedéket.   

Ami a történelem írását illeti, nem, a győztesek nem írják a történelmet, csupán a történelemkönyveket. Az ukránok jól bírják a nyomást, hiszen  oroszok ők is, méghozzá a legkeményebb fajtából.  Jó eséllyel kitartanak akár 1 millió katonatemetésig is, vagyis még akár 2 évig is húzzák, már feltéve, ha a Nyugat nem engedi el a kezüket. 

Szerkesztve: 2024. 02. 17., szo – 14:23

Tovább nyomultak az oroszok Donyecknél

Az orosz erők négy különböző területen, köztük az ukrajnai Donyecki területen javították pozícióikat a frontvonalakon – közölte az orosz védelmi minisztérium a The Guardiannel.

Mindez azt követően történt, hogy az ukrán csapatok kivonultak Avgyijivkából akut fegyverhiány miatt, így az orosz kézre került.

Megint győztek az ukránok, Putyin megint meghalt, a szankciók működnek!

trey @ gépház

A szervezett kivonulás állítólag már egy nappal Szirszkij bejelentése előtt megkezdődött, a videófelvételek alapján pedig a külső szemlélő számára "fejvesztve menekülés formájában".

 

Tudom: kuss, mi így szoktunk szervezetten kivonulni. :)

Szerkesztve: 2024. 02. 19., h – 19:25

Mette Frederiksen:

Már eldöntöttük, hogy átadjuk teljes tüzérségünket és lőszereinket Ukrajnának
[...]

Már e percben is megvannak a készletek, melyeket át lehetne adni Ukrajnának, mondta a kormányfő, határozottan hangsúlyozva a 'most' szót, mert az ukránoknak e pillanatban mutatkoznak a szűkösségek. Európának viszont jelenleg nincs rájuk szüksége, mert nem fenyegeti közvetlen veszély. 

A teljes tüzérségét beáldozza Dánia

Dánia 19 darab F-16 vadászgépet is küld Ukrajnának 2024 végéig.

MI-8 mint "combat" helikopter. No baszki. Meg a katonai trabant. :D

Szerintem tisztán valami értékes doksit lopott el. De az is lehet, egyszerűen beépített kém volt, akit a lebukás elől kellett kimenekíteni így. Arról nem beszélve, hogy gép személyzetének másik 2 tagját valószínűleg ő lőtte le.

Nem véletlenül "the pilot sustained injuries during the capture"

"Two other crew members chose “not to surrender and lost their lives upon landing.” Noná, repülnek egy ideig tök rossz irányba, majd a leszálláskor észreveszik, hogy ukránok nyitják ki az ajtót és ezért úgy döntenek nem adják meg magukat. Teljesen hihető.

Valószínűbb, hogy miután észrevették a számukra rossz irányt, a srác lelőtte a mellette ülőt, majd a harmadik, ezt észre véve, még tudott egyet lőni (ezért sérült a pilóta) mielőtt őt is lelőtte volna.

Szerk: kb ennyit ér az ukránok által biztosított "security guarantees, new documents"

Szerkesztve: 2024. 02. 20., k – 07:41

Putyin ötvenezer fős armadával készül támadni Zaporizzsjában

Egyes elemzők szerint az oroszok 50 ezer fős hadsereget gyűjtöttek össze Zaporizzsjában – szemlézte a CNN cikkét az Unian ukrán hírügynökség.

Ez egy olyan időszakban történik, amikor az orosz csapatok megpróbálják megerősíteni fölényüket a keleti fronton, miután a donyecki területen lévő Avgyijivka több részén is felvonultak

– közölte a hírforrás.

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) vezérkara szerint február 19-én 70 harci összecsapás volt az ellenséggel a frontvonalon. Avgyijivka irányában a donyecki területen lévő Lasztocskinoj, Szevernyij, Pervomajszkij és Nevelszkoj térségében kilenc ellenséges támadást vertek vissza a védők.

[...]

#megroppantaszankcioksulyaalatt #aszankciokmukodnek #megtobbszankciokene #putyinegybolond #putyinmeghaltcsakbabokvannakhelyette #prigozsinmajdhelyreteszi #palotaforradalomelviszi

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 02. 21., sze – 16:10

Baleset történt egy brit atomtengeralatjárón.

Az esemény súlyosságát jelezve, szerda dél körül írásos miniszteri nyilatkozatot adnak át a parlamentnek.

Ideje volna felhagyni a nukleáris fegyverek hadrendben tartásával, mert a gyakorlatban haszna nincs, de azért veszélyei vannak.

"In the end they will start THINKING about it. They will come to realise the PROBLEMS, the FLAWS in the reasoning. The nation will get WORRIED. Agitation. Questions. Criticism. CHANGE."

no comment...

 

Zsé:

- Boris itt van ez a béka szerződés, alá kéne írni - ebben az van, hogy csak autonómiát kéne adni az oroszoknak és kivonulnak.

Boris:

- Ne írd alá, megveritek az oroszokat - nincs semmi haderejük, láttad a mosógépet is tőletek viszik..

- Kaptok, pénzt, paripát fegyvert - Moszkváig meg se fogtok állni - Hősök vagytok EU megmentői !!

2 évvel később:

Zsé:

- Boris kéne még pénz, paripa, fegyver - az oroszok már a spájzban (Avdiivka) vannak !

Boris:

- izé, nem olvastad el az apró betűs részt ? hogy a reklámban elhangzottak nem minősülnek kötelező érvényű ajánlatnak??

For Whites Only meeting room!

mit tartalmaz a 13. csomag ?

Főleg a szakciókat kijátszó cégek bankszámláinak zárolását, első és másodvonalas oligarchákat stb.

pl köröm reszelőt egy unios ország sem szállíthat az oroszoknak ?

Ennyire komolyanvehető a véleményed!?

Ha elengednéd ezt a "rajtunk kívül mindenki hülye..." dolgot, mindenkinek jobb lenne!

The new measures also focus on the procurement network supporting Russia's military, especially the supply chain to make drones. Twenty-seven companies were added to the Annex IV list, which means European firms cannot sell dual-use goods to them.

The companies added are mostly Russian and include three mainland Chinese firms and one Hong Kong-based company, the sources said.

The package will be formally approved in time for the second anniversary of the start of Russia's invasion of Ukraine on Feb. 24.

https://www.reuters.com/world/europe/eu-approves-13th-sanctions-package…

Egy éves videó. Ennyire hanyatlik a figyelem, hogy réges régi dolgokat kell elő szedni?

Tessék, ez legalább aktuális:

[...]

Around 6,040 Ukrainian households with at least one dependent child – equivalent to at least 12,000 people – and a further 3,000 single Ukrainians had sought homeless support from councils by the end of last month, according to data from the Department for Levelling Up, Housing and Communities (DLUHC).

The total of 15,000 Ukrainians forced to find alternative accommodation after being made homeless represents at least 7.5 per cent of the just over 200,000 who came to the UK either on the Homes For Ukraine programme or to join relatives under the family scheme.

[..]

“However, the pressures of multiple asylum and resettlement schemes are still being compounded by chronic housing shortages. This has resulted in a high number of Ukrainians and refugees leaving asylum accommodation and having to present as homeless.”

Initial forecasts by the DLUHC suggested as many as 50 per cent of Ukrainians in the Homes for Ukraine scheme could be made homeless after arrangements with sponsors broke down.

[...]

The MPs said: “We are concerned that the risk of homelessness among Ukrainians in the UK is likely to increase as more sponsorships end or break down.

[...]

https://www.telegraph.co.uk/news/2024/02/23/ukrainian-families-homeless…

--

Talán át kéne gondolni, hogy milyen arányban költenek füstbe menő lőszerekre vagy inkább már felvállalt menedékkérőkre.

Megrágták az egerek az ukrán frontra küldött, környezetbarát nyugati felszereléseket

A környezetbarát nyugati felszerelések egyes elemeit megrágták az egerek az ukrán fronton a Le Figaro tudósítása szerint, amelyet a Strana szemlézett. 

A rágcsálók megdézsmálták a kábeleket néhány járművön, különösen az elektromos vezetékek egyes védőburkolatait fogyasztották előszeretettel az egerek, amik kukoricaszálakból készültek – állítja egy francia katonatiszt.

Na bazmeg :D Itt csuktam be mára az internetet :D :D :D

trey @ gépház

áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

 

és még azt hittem, hogy amit Trump haluzik, azt csak viccből mondja. Jönnek az elektromos tankok is, mert az környezetkímélő módon öli meg az ellenséget.

Baszki, rommá lőttek, bombáztak egy országot, annyi szennyeződés került a légkörbe (azbeszt fasz tudja mi), mint 100 év alatt, a haditechnika annyit szennyez naponta mint egy EU-ország éves kibocsátasa, de legalább a tankok huzalozása nem PVC, hanem kukoricaszár bazmeg. Hazáig autóztam, de még mindig a könnyem csorog a röhögéstől...

- Tankparancsnok, tűz!

- Nem tudok, főni, az egerek lerágták a löveg csövét!

Bevisítós! 🤭🤭😅😅😆😆😆

trey @ gépház

1240 körül amikor a tatárok a Kijevi-fejedelemségben dúltak, a haladó magyar jobbos értelmiségi éppen belpolitikai viszálykodással volt elfoglalva. Aztán 1241.04.11.-én mi is sorra kerültünk. VI. Béla Morvaországba menekült.

A történelem ismétli önmagát…

Ne legyen kétséged mi vagyunk a sorosok az ukránok után.

A történelem ismétli önmagát…

Apró különbség, hogy MO nem volt egy óriási védelmi szövetségi rendszer tagja, kölcsönös védelmi egyezményekkel.

A tanulság a tatárjárásból pedig az volt, hogy az önvédelemre tudatosan készülni és költeni kell. Az erődített városokkal a tatárok nem tudtak mit kezdeni: a lakosságnak pedig volt a lápokon túl is hova húzódnia. A tanulság akkor sem az volt, hogy a szomszédban kell meggyengíteni a tatárokat :).

 

 

Ne legyen kétséged mi vagyunk a sorosok az ukránok után.

Már hogy a fenébe ne lennének nagyon is kétségeim ... 

Ad1: ukrajna egész területét nem tudják megszállni az oroszok, nincsenek hozzá elegen.

Ad2: ha ukrajnában ismét oroszbarát vezetés lenne is; az sem jelentette azt, hogy oroszország megtámadja bármely NATO tagot.

--

Soros a soros!

Veled ellentetben felfogjuk, hogy azon dolgozni is kell(ene).

Ha szerinted konnyen el lehet erni, hogy bizonyos IQ alatt ne latogassanak egy forumot, de kozben megis legyen forgalma, hosszu kommentfolyamai, elkepesztoen ostoba vagy.

Ez rengeteg penz es/vagy ido.

Es majd mi eldontjuk er-e nekunk ennyit.

Te meg almodhatsz tovabb, hogy a sult galamb a szadba repul.

Annyi itt az top IQ-s, hogy egy level 1-es szintű komolyabb problémára 0 azaz nulla érdemi info sem jön össze a 20-on év alatt!

Nekem ez a 2. accom itt a hup-on mert az első elment a yahoos emailcímemmel 16 éve. Nem sok értelmes témát láttam itt az elmúlt 20 évben…

Szerkesztve: 2024. 02. 24., szo – 17:11

Nem lassítanak az oroszok, betörtek Lasztocskunéba

Folytatódik az orosz haderő nyomulása az ukrán védelmi állások visszaszorítására. Most a nemrégiben bevett Avgyijivka városánál értek el újabb sikereket.

Julian Röpcke német OSINT-elemző, a BILD újságírója tette közzé, hogy az orosz csapatok áttörték az ukrán védelmi vonalakat, és bejutottak Lasztocskunéba. A település Avgyijivkától nyugatra fekszik, jól láthatóan Moszkva szeretné folytatni a támadásokat a térségben.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 02. 25., v – 10:05

A Nyugatot vádolta a háború kirobbanásával Zelenszkij legfontosabb embere

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter egyértelmű üzenetet küldött Kijev nyugati szövetségeseinek – adta hírül az MTI.

Ha Németország és a Nyugat nem tekint Ukrajnára Oroszország szemüvegén keresztül az ukrajnai függetlenség kezdete óta, és befogad bennünket az unióba és a NATO-ba, ez a háború sosem robbant volna ki

– jelentette ki Dmitro Kuleba.

[...]

Nocsak! Jönnek az őszinte hangok már az ukránoktól is? Ezekkel párhuzamosan elhallgattak a HUP-on a háborúbarát hangok .... 🙄 🤔

Kedves Dmitro!

Ti a nyugat piszkos játékának eszközei vagytok csupán! Sorsotok számukra kizárólag az érdekeik és érdekeltségeik védelme érdekében fontos, nem érdeklik őket a veszteségeitek. Jó reggelt kívánok!

trey @ gépház

Még jó, hogy Ukrajnában nincs egyetlen döntéshozó sem, így senkinek semmi felelőssége.

--

Logikailag érdekes, hogy ugyanezek a barmok mantrázzák, hogy "Ukrajna után majd mi jövünk", vagyis nem oszt nem szoroz szerintük a NATO tagság, hisz *szerintük* Putyin simán megtámad egy NATO tagot is.

--

Igazi szarháziak. Egyék meg amit főztek maguknak.

Látványos, hogy érdemek alapján nem tudnak haladni, így próbálják tovább nyomni a könnygáz pedált és érzelmekre hatva az együttérzést kihasználva próbálnak mindent kierőszakolni.

Folytassák csak, lassan de biztosan elérik, hogy ellenszenvbe és megvetésbe fordul a segítő szándék.

Napi játék: melyik hazudik?

Az ukrán vezérkar:

Megérkeztek az ukrán vezérkar legfrissebb adatai a frontról

Oroszország Ukrajna elleni háborújában az ukránok 2022. február 24-től 2024. február 25-ig megsemmisítettek összesen (zárójelben az elmúlt nap veszteségei):

[...]

A háború kitörése óta 409 820 orosz katona vesztette életét, csak az elmúlt napon 810-en haltak meg.

Vagy Zelenszkij:

Megdöbbentő nyilatkozatot tett Volodimir Zelenszkij

[...]

Ez mind hazugság, ostobaság. 31 ezer ukrán katona halt meg ebben a háborúban

– jelentette ki Zelenszkij, hangsúlyozva, hogy minden más adat, amit az „oroszbarát erők” említenek, hazugság. Az államfő az oroszok veszteségéről is beszélt, ami elmondása szerint 180 ezer katona – ez csaknem ötször annyi, mint az ukránoké.

C: mindkettő

trey @ gépház

Egyrészről majd tisztázódik a tényleges adat, másrészről elképzelhető hogy az első adat becsült, a második adat meg a ténylegesen dokumentált adat. És mint hangsúlyozta az Elnök Úr:

Oroszország megtudná, hányan hagyták el a csatateret. Egyszerűen nem fogom elmondani

Helyből jellemző, hogy a súlyos sérülteket és a halottakat egyben szokták számolni "veszteség" alatt. 2023 augusztusi nyugati becslés az ukrán halottakat alsó hangon pont Z által mondott duplájára tette, a veszetségeket 200e környékére.

Ha 2022 novemberben volt 120e körüli veszteség számuk akkor nem hiszem, hogy azóta többen föltámadtak, hogy a Z által bemondott számnak bármi köze is legyen a valósághoz.

--

elképzelhető

Minden  elképzelhető; csak képzelő tehetség kérdése.

ténylegesen dokumentált

Annak sincs köze a valósághoz: rendszeresen "eltűnt"-ként hivatkoznak azokra a katonákra is akikről szemtanú igazolja, hogy pl darabokra szakadt. Így szebb a statisztika és nem kell fizetni sem a családnak.

 

Z-nek Ukrajna törvényes elnökét és az ukrán hadsereg főparancsnokát hívod?

Nem tűnt fel, hogy Z saját magát nevezte ki főparancsnoknak. (az össz. fegyveres erőké, nem valamely hadseregé).

https://en.wikipedia.org/wiki/Commander-in-Chief_of_the_Armed_Forces_of…

Orosz ügynök vagyok:

Ha Németország és a Nyugat nem tekint Ukrajnára Oroszország szemüvegén keresztül az ukrajnai függetlenség kezdete óta, és befogad bennünket az unióba és a NATO-ba, ez a háború sosem robbant volna ki

A nyugat a felelős a háborúért!

A térden "haladó" közösségek már csak a jakubovics-féle rakás szarokat tudják az internet "frontjaira" küldeni.
 

Baj van koma!? 16+4 év kormányzás után, ne kifele ugassatok, hanem csináljatok végre valamit! Remélem lesz egy jelölt aki kitölti a ciklusát, mert a harcsafejű Katóka nagyon beégett!

Schmidt Máriára (a szemére) is van szép jelzője a kulturális elitnek. (meg Jakub Jakubovics Jakubovnak is előszeretettel használja. Azért említem külön, mert nem biztos, hogy közéjük tartozik )

Az még úgy ahogy, hogy olyasmit cikiznek amiről a delikvens tehet (mondjuk Viktor "szélessége"), de amiről nem (Viktor magassága, Mária szeme, N.K. "harcsafeje" ) azt gúnyolni, azért már az oviban is leszidták a bunkókat. Ez is mutatja milyen célközönségnek játszanak..

Szerk: Sza meg! Pedig ígértem, hogy nem jövök ide többet.

Hallottál te engem Dobrev Urazni?

Én csak annyit mondtam valamikor, hogy nagyobb a valószínűsége, hogy a DK azért DK, mert Dobrev Klára és nem Demokratikus Koalíció. Feri a demokratikust se tudja értelmezni, nem hogy a koalíciót.

A koalíció számra azt jelenti, hogyan nyírjuk ki a társunkat(aki amúgy biztosan ellenfél s ezért ez jó cselekedet.)

Hallottál te engem Dobrev Urazni?

Amikor a "nemzeti oldal" -jelentsen az bármit is- Dobrevurazik, akkor miért nem hallatod a hangod?

Én csak annyit mondtam valamikor, hogy nagyobb a valószínűsége, hogy a DK azért DK, mert Dobrev Klára és nem Demokratikus Koalíció.

Na meg is érkezett a következő mondatban az amit tagadtál. És silány szójátékokat bárki összerakhat, ez nem palástolja eredeti szándékot, az adott személy leértékelésének finkelsteini szándékát. Ezt a "nemzeti náci oldal" hozta be a köztudatba.

Értem én, hogy nem esik jól, ha visszalő a fegyver, de kenyérrel dobálózni mégsem ér semmit!

Nem is tudtam, hogy feltetelezni, hogy valaki nem demokratikus, es koalicio cimszo alatt a tobbi torpepartot akarja ellehetetleniteni, az egyenerteku egy politikus alacsonysaganak vagy harcsakepusegenek felemlegetesevel.

Csak a lenyeget nem ertetted meg: hogy melyikrol tehet egy politikus, es melyikrol nem.

Olyan alapveto logikai hianyossagaid vannak, hogy az egyszeruen elkepeszto.

[..]Lidia Kowalska, a police spokesperson from the northern Polish city of Bydgoszcz, said the incident took place in the nearby village of Kotomierz and the product spilled was corn.

"The details and circumstances are being investigated," she told Reuters. "At 0930 we received a report about grain that had spilled out, it turned out that it was from eight wagons."[..]

https://www.reuters.com/world/europe/ukraine-deputy-pm-says-160-tons-uk…

Szerkesztve: 2024. 02. 25., v – 23:59

Ukrajna a tavalyi év során megháromszorozta fegyvergyártását, és jelenleg 500 vállalat dolgozik az ország védelmi szektorában

és amiről a bértrollok nem írnak:

Flotta nélkül is visszaszorította az orosz hadihajókat Odesszától, visszafoglalta Herszont, Harkivtól 120 kilométerrel eltolta a frontvonalat, Zaporizzsját pedig sikeresen megóvta az orosz támadástól. A 2023-as ellentámadás azonban szárazföldi kudarccal zárult, és ugyan a Fekete-tengeren sikereket értek el az ukránok, de egy héttel ezelőtt fel kellett feladniuk egy stratégiailag is fontos várost Kelet-Ukrajnában.

De jó! Akkor a szuverén, önálló Ukrajna innentől lássa el magát: azonnal fel lehet függeszteni minden pénz továbbítást! :)

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök elmondta, hogy Ukrajna arra számít, hogy idén 11,8 milliárd dollár (42,4 ezermilliárd forint) összegű gazdasági támogatást kap az Egyesült Államoktól, valamint 18 milliárd eurós (70 ezermilliárd forint) támogatási összeggel számol az EU felől. Kijevnek 2024-ben 37 milliárd dolláros költségvetési hiánnyal kell szembenéznie.

Pénz égetés/mosás.

Nagyon fals dolog üzleti alapon gondolkozni egy háborúról! Egyrészt zéró gazdasági teljesítményű Szovjetuniót is talpra tudták állítani USA segítségével a németek ellen; másrészt a hatalmas gazdasági teljesítménnyel rendelkező Izrael sem volna képes egy percig sem ellenállni egy mezitlábas arab támadásnak.

Amikor I. István államalapítási terveit az eredeti szokásjog alapján a hatalomra jogszerűen igényt tartó Koppány éppen keresztbe készült húzni, akkor Gizellával érkező kétszeres létszámfölényben lévő germán páncélos lovasság nélkül, aligha állította volna félre a keleti ortodox világ felé elkötelezett ellenlábast István. Visszagondolva az "véres" államalapítás nehezen realizálódhatott volna germán hathatós segítség nélkül...

Nagyon fals dolog üzleti alapon gondolkozni egy háborúról!

Szerintem a legkevésbé sem fals dolog, ha az ember a saját érdekeit nézi. Van elég dolog az EU-ban amire kellene költeni.

Van konfliktusövezetekre szánt költség keret: https://fpi.ec.europa.eu/what-we-do/european-peace-facility_en

Ezen túl: így jártak. Saját háborújuk a saját feltételeik szerint: a saját felelősségük és a saját költségük. Addig harcolnak ameddig akarnak, olyan feltételek mentén állapodnak meg ahogy akarnak. Kívülről meg senkit sem kötelez semmi arra, hogy finanszírozza őket.

Nagy baromság folyamatában nézni egy háborút.

- ha az Unió/NATO átáll fegyvergyártásra, akkor ledarálják az oroszokat

- ha Kína bekapcsolódik, ledarálják az Uniót

...

Jelenleg az oroszoknak áll a pálya, de még nincs lejátszva a történet. Úgy tűnik, hogy nem kér a lakosság Ukrajnából, azt csak azok a politikusok tolják, akik suttyomban az indulatokat is szították.

A lakosság pedig buktatni készül az uniós elitet, szóval hadigazdaságnak sok esélye nincs. Az ukránok elbarmolták, amikor folyamatosan leckéztettek mindenkit, követelőztek, fenyegettek, aztán a közhangulat ellenük fordult.

Nézd meg a mezőgazdasági tüntetéseket!

Van mögöttük párt és politikai irányzat?

Emberek milliói vannak politikai képviselet nélkül, pont mint az oltatlanok esetén. Rohadt mindegy, hogy kikre szavaznak, mert mindegyik irányzat ugyanazt fújja. Ez a kezdet.

A végkifejlet meg az, hogy mindet lehúzzák a klotyóba és a teljes elit bukik.

A második világháború után a kommunizmussal a teljes elit bukott 1945-ben. A gond csak az volt, hogy az új urak nagyobb szarháziak lettek, mint a régiek voltak.

Elő szokott ilyen fordulni, nem példa nélküli.

Meg az is, hogy miután felakasztgatod az elit pribékjeit az Andrássy út fáira, kissé megszelídülnek tőle, visszavesznek a tempóból annyira, hogy egész élhető lesz tőle a rendszer, lásd késői Kádár korszak.

Nincs olyan szintű, széles rétegeket érintő társadalmi elkeseredettség. Amíg van okostelefon és térerő, addig az se baj, ha nincs kaja és fűtés, úgyse veszik észre a hiányát, csak Facebook legyen. :( Nagyobb probléma, hogy szépen bedarálják az önálló nemzetállamokat, valamint háborúba sodornak országokat, illetve betelepítenek idegeneket.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Sok helyen megfordultam a világban, de nemzetállamot csak 3 országban láttam: Kanadában, USA-ban és Japánban. Mindháromban mindenhol kint van a nemzeti lobogó a legutolsó sufnin is, mindháromban akár meg is halnak a hazáért. Képzelj el egy fukusimai helyzetet nálunk… 70 éves magyar az 1 éves magyart taposná el…

Rusztem Umerov, Ukrajna védelmi minisztere kijelentette, hogy országa azért veszít területet az Oroszországgal vívott háborúban, mert a nyugati partnerek által ígért fegyverek 50 százaléka nem érte el időben Kijevet

Úgy beszél, mintha ez lenne az első eset, hogy a nyugatiak átbasszák a "partnerüket". Olyan kis ennivaló! Nem csoda, hogy jakubovics zabálja.

 

Mivel a washingtoni képviselőház republikánusai blokkolják az amerikai katonai segélycsomagot, az ukrán fegyveres erők kifogynak a légvédelmi rakétákból és a tüzérségi lövedékekből.

Nem azért fogynak ki, mert "a washingtoni képviselőház republikánusai blokkolják az amerikai katonai segélycsomagot", hanem azért, mert nem vették figyelembe a saját realitásaikat, amikor az USA vezetésével háborút provokáltak Oroszországgal. Ezért van szükségük segélycsomagra.

 

„Számomra a háború idején a korrupció rosszabb, mint a terrorizmus” – mondta a védelmi miniszter.

Vajon azért mondja, mert nem lopott eleget (pénzt, emberek életét és jövőjét stb.)? Vagy azért, mert a hadserege rendszeresen lövi a szakadár területek civiljeit?

 

más kormányzati szervekkel együttműködve intézkednek a korrupciós útvonalak felszámolásáról.

Gondolom, főleg azokról, amelyek nem az ő zsebükbe irányítják a pénzt.

 

Ukrajna a tavalyi év során megháromszorozta fegyvergyártását, és jelenleg 500 vállalat dolgozik az ország védelmi szektorában – mondta Olekszandr Kamisin, az ország stratégiai iparágainak minisztere a vasárnapi interjújában

Egy darab tank helyett három darab drónt gyártanak? Vagy tavalyhoz képest egy drónjuk háromszor annyiba kerül? Vagy cégből – és korrupcióból – lett háromszoros mennyiség?

 

Az Oroszország által Ukrajna ellen indított támadás villámháborúnak indult

LOL

Érdekes, hogy ezen a két éve szajkózott hazugságon nem dúlták fel magukat azok, akik az "adathalászat" szón verik a nyálukat.

 

2022 nyarától látványos ellentámadásra is képes volt.

Írnám, hogy LOL, de szerepel a mondatban a "látványos" kifejezés. Látványosnak tényleg látványos volt. Apró szépséghiba, hogy a valósághű ukrán hullákat nem nyugati grafikai stúdiók hanem orosz effektcégek készítették el.

 

Minden fontos információ az orosz-ukrán háborúról egy helyen.

LOL

:)

Aszondja:

The capital construction department of Zaporizhzhya first opened an auction, but then it was closed due to the lack of funding from the state budget. The local authorities expected to buy 45 thousand concrete pyramids for 88 million hryvnias to fight tanks.

Ez meg a Rezident UA-ból:

Our source reported that defensive structures were never systematically built in Ukraine, due to the desire to make money on this issue.

 

Nehez elkepzelni annal olcsobb vedelmi megoldast, minthogy betonkockakat szorunk le, hogy a tankok ne tudjanak atjonni. De ha nincs benne mutyi, akkor nem eri meg senkinek se.

 

En komolyan kezdem ugy latni, hogy maguknak koszonhetik ezt az egesz haborut. Sok korrupt mutyizo maffiozo vezette birkak.

 

Hallod kalakaba is onthetnek, csak cementet adjanak a falubelieknek. Leszarom hogy. De ha nincs vedelmi vonal, akkor nyaron, amikor nincs sar, mi allitja meg az orosz elorenyomulast? Egy-egy szazmillio dollaros elfogoraketa? Amikrol kiderul, hogy kb. hoax az egesz? (nem fog el az kb. semmit se, de legalabb 100x dragabb, mint amit el kene fognia).

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

S. Freud lájkolja:

"Tudjuk, hogy Oroszországnak meg kell megnyernie ezt a háborút. 

Illetve nem, bocsánat, Ukrajnának kell megnyernie ezt a háborút Oroszország ellen”

by Trudeau

For Whites Only meeting room!

[..]

Mr Macron announced that a coalition would provide Ukraine with "missiles and bombs of medium and long range to carry out deep strikes". He did not say when such weapons would be delivered.

And he did not rule out sending Western ground troops to Ukraine but acknowledged that differences remained among the allies.

"There was no consensus today to send troops on to the ground in an manner that's official, assumed and endorsed," he said. "But on the dynamic, nothing should be excluded. We will do everything so that Russia cannot win this war."

"We should not exclude that there might be a need for security that then justifies some elements of deployment," he added. "But I've told you very clearly what France maintains as its position, which is a strategic ambiguity that I stand by."

Czech Prime Minister Petr Fiala earlier said his country had no intention of deploying its forces to fight in Ukraine.

He was reacting to comments by his Slovak counterpart Robert Fico, who was quoted by Reuters news agency as saying: "I can confirm there are countries that are prepared to send their own troops to Ukraine, there are countries that say never, among which Slovakia belongs, and there are countries that say this proposal needs to be considered

[..]

https://www.bbc.com/news/world-europe-68410219

--

Az önálló szuverén ukrajna annyira nyerésre áll, hogy már azt fontolgatják, hogy NATO tagok katonákat küldenek a frontra: ezúttal már hivatalos formában is. "önkéntes"-ként már eddig is elég sok "különleges erők" tag bukkant fel az ukrán oldalon kb. a "zöld emberkék"-hez hasonlóan..

Egyrészt vannak NATO-katonák a fronton, másrészt lehetséges, hogy Macron azért dobta be ezt, hogy mindenki látványosan ellenkezhessen. Az már más kérdés, hogy azért ellenkeznek látványosan, hogy az ukrán vezetést elgondolkoztassák, vagy azért, mert tényleg komolyabb szerepvállalást terveznek.

:)

Szovjetunió veszélyt jelent Európa biztonságára. Franciaország csapatokat küld. Lengyelország, Németország felkészül…

Az Egyesült Államok és a Nyugat jelent veszélyt Európa biztonságára. Oroszországnak egyáltalán nem érdeke az egész egyesített nyugati haderővel szembefordulni, mert annyira nyilván nem erős. Ezt tudva az USA, le akarja győzni Oroszországot, persze csak pénzzel és fegyverrel Európa területén európai véráldozatokkal. Nem Oroszország hajtogatja, hogy meg akarja támadni a Nyugatot, hanem a nyugati politikusok, hogy Oroszország nem nyerhet Ukrajnában, ami más szavakkal azt jelenti, hogy ki fogják robbantani a harmadik világháborút, ahogyan ezt az USA elvárja.

Csak hát ez a mi életünkre megy. :(
 

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem lep meg, hogy annyira muveletlen vagy, hogy meg a "szovjet utodallamok" kifejezessel sem talalkoztal.

Oroszorszag egy szovjet utodallam

Feheroroszorszag egy szovjet utodallam

Ukrajna egy szovjet utodallam

Micsoda meglepetes! Mind jogutodjai a megszunt Szovjetunionak

Mar a Budapest Memorandumnal is az volt a vita targya, hogy csak az egyik szovjet utodallamnak lehessen atombombaja, a masiknak ne.

A Szovjetunió jogutódja Oroszország! Minden szerződést, jogot és kötelezettséget ők vittek tovább.

Mar a Budapest Memorandumnal is az volt a vita targya, hogy csak az egyik szovjet utodallamnak lehessen atombombaja, a masiknak ne.

Egyrészről nem ez a szándék vezérelte az aláíróit. Másrészről pont magadat cáfolod, hiszen pont hogy nem jogutódjai pl. az ukránok a CCCP-nek, hiszen a atomfegyverhez való jogot nem örökölték meg. -Nyakatekert értelmezésed szerint. Persze hogy lehetne Ukajnának ilyen fegyvere, hiszen pl Belorusznak is van…

meg minden volt tagállam _is_

attól még, hogy Oroszország minek tekinti magát attól még a többi tagállam területe/lakosság erejéig szintén jogutódnak tekintik magukat - meg is kapták a banki adósság részüket - meg a kincstárból is valamit...

For Whites Only meeting room!

A legnagyobb jog utód és ?

Ez a tény még mindig nem zárja ki - mert nincs olyan szabály, hogy _minden_ jogutód go ENSZ.

De hagyjuk - mert azon vitatkoztok - amibe beleszóltam - hogy egy vagy több jogutód lehet-e ?

Szerintem lehet több is - nem egyforma területtel, hatókörrel - szerinted meg a jogutód csak egy objektum lehet.

Elsőre azt kéne bizonyítanod, hogy csak egy jogutód lehet a többi meg pszeudó jogutód.

De a jogutód fogalma sem tisztázott ebben az esetben.

For Whites Only meeting room!

1991.08.20. dátummal módosították a Szovjetunió szerződését, amit egyedül Ukrajna nem ratifikált.

1992.12.21.-én a 10 volt tagköztársaság és még formailag egyetlen meglévő tagköztársaságnak számító Üzbegisztán képviselői kimondták a Szovjetunió megszűnését, s megállapodtak, hogy nemzetközi jogi szempontból a Szovjetunió örököse kizárólag Oroszország lesz. (A megállapodáson Észtország, Grúzia, Lettország, Litvánia nem volt jelen, mivel ők nem tartották magukat jogilag a Szovjetunió volt részeinek.)

Nem értem, hogy miért vitatkozol történelmi tényekkel?

Amennyire én tudom, a Szovjetunió vezetése által kötött szerződéseket és az általa hozott jogszabályokat a Szovjetunión belül minden tagállamban külön "iktatták". Tehát a volt tagállamok abban jogutódok, amit és ahogyan átvettek a tagállami szintre (kb. mint az EU-ban). A Szovjetuniónak mint uniónak az Oroszországi Föderáció a jogutódja.

:)

Szerkesztve: 2024. 02. 28., sze – 22:11

Közben arról csacsognak a madarak, hogy Orlivka is elesett. Avgyejevka bukása után a falujárás láthatóan felgyorsult, ráadásul egy teljes orosz hadtest csak Avgyejevka környékére összpontosít.

 

https://t.me/intelslava/55572

én egy hadi térképen se láttam hogy a tengeren lenne a FRONT vonal.

Attól meg hogy partizánakciókkal semmisítenek meg a hajókat az öbölben - azzal NEM lehet háborút nyerni.

De tudom, muszáj volt valamit böfögnöd.

For Whites Only meeting room!

Fél éve is eltolták már kurvamessze a nyugati propcsi szerint. Tudom, Bandi bácsi nemrég mesélte nektek a 4-en.

Ha ennyira jól feltörték a blokádot, akkor miért nem hajóval szállítják a gabonájukat? Miért a nagyságrendekkel drágább teherautós szállítást preferálják, a lengyel gazdák nagy örömére? 

Szerkesztve: 2024. 02. 29., cs – 11:47

[..]

It took root a decade ago, coming together in fits and starts under three very different U.S. presidents, pushed forward by key individuals who often took daring risks. It has transformed Ukraine, whose intelligence agencies were long seen as thoroughly compromised by Russia, into one of Washington’s most important intelligence partners against the Kremlin today.

[..]

The listening post in the Ukrainian forest is part of a C.I.A.-supported network of spy bases constructed in the past eight years that includes 12 secret locations along the Russian border. 

[..]

The relationship is so ingrained that C.I.A. officers remained at a remote location in western Ukraine when the Biden administration evacuated U.S. personnel in the weeks before Russia invaded in February 2022. During the invasion, the officers relayed critical intelligence, including where Russia was planning strikes and which weapons systems they would use.

“Without them, there would have been no way for us to resist the Russians, or to beat them,” said Ivan Bakanov, who was then head of Ukraine’s domestic intelligence agency, the S.B.U.

[..]

Mr. Putin has long blamed Western intelligence agencies for manipulating Kyiv and sowing anti-Russia sentiment in Ukraine.

Toward the end of 2021, according to a senior European official, Mr. Putin was weighing whether to launch his full-scale invasion when he met with the head of one of Russia’s main spy services, who told him that the C.I.A., together with Britain’s MI6, were controlling Ukraine and turning it into a beachhead for operations against Moscow.

But the Times investigation found that Mr. Putin and his advisers misread a critical dynamic. The C.I.A. didn’t push its way into Ukraine. U.S. officials were often reluctant to fully engage, fearing that Ukrainian officials could not be trusted, and worrying about provoking the Kremlin.

Yet a tight circle of Ukrainian intelligence officials assiduously courted the C.I.A. and gradually made themselves vital to the Americans. In 2015, Gen. Valeriy Kondratiuk, then Ukraine’s head of military intelligence, arrived at a meeting with the C.I.A.’s deputy station chief and without warning handed over a stack of top-secret files.

[..]

The C.I.A.’s partnership in Ukraine can be traced back to two phone calls on the night of Feb. 24, 2014, eight years to the day before Russia’s full-scale invasion.

[..]

He went to an office and called the C.I.A. station chief and the local head of MI6. It was near midnight but he summoned them to the building, asked for help in rebuilding the agency from the ground up, and proposed a three-way partnership. “That’s how it all started,” Mr. Nalyvaichenko said.

[..]

In the reshuffle, General Kondratiuk was appointed as the head of the country’s military intelligence agency, known as the HUR, where years earlier he had started his career. It would be an early example of how personal ties, more than policy shifts, would deepen the C.I.A.’s involvement in Ukraine.

[..]

“For a Russian, allowing oneself to be recruited by an American is to commit the absolute, ultimate in treachery and treason,” General Kondratiuk said. “But for a Russian to be recruited by a Ukrainian, it’s just friends talking over a beer.”

[..]

https://www.nytimes.com/2024/02/25/world/europe/cia-ukraine-intelligenc…

Ha ezt végigolvasod, akkor rá fogsz jönni, hogy sose lesz béke ukrán-orosz közt - amig az egyik mozog...

Az ukránok mennyire szervilisek voltak CIA-nek: nyelvükkel pucolták a CIA talpát csak segítsen az oroszok ellen.

For Whites Only meeting room!

Szerkesztve: 2024. 02. 29., cs – 16:33

German chancellor criticised for ‘flagrant abuse of intelligence’ that could endanger UK personnel on the ground and help the Russians

Germany was accused of a “flagrant abuse of intelligence” after revealing that British soldiers are supporting Ukrainian forces launching long-range Storm Shadow missiles.

Olaf Scholz said on Monday that he would not deliver the Taurus, Berlin’s equivalent of the Storm Shadow, as it would require soldiers assisting on the ground, citing the UK and French approach with their own systems. Mr Scholz argued that following the UK would make Germany a “participant in the war”.

The comments were seen as endangering British military and diplomatic personnel on the ground.

[..]

“The chancellor’s statement regarding France and Britain’s alleged involvement in operating long-range cruise missiles used in Ukraine is completely irresponsible,” Norbert Rottgen, a senior MP from Angela Merkel’s former ruling party, the CDU.

Mr Scholz is under mounting pressure to deliver the long-range missile to disrupt Russia’s supply lines and prevent Moscow taking further territory.

He said on Monday that German soldiers could not follow their British and French peers in “the way of target control and accompanying target control”. The Storm Shadow is co-produced by the UK and France.

“German soldiers can at no point and in no place be linked with the targets that this system [the Taurus] reaches. Not even in Germany,” Mr Scholz said.

Britain is known to provide intelligence on Russian targets but it is unclear what level of support is given to Ukrainian troops firing its missiles on the ground.

On Tuesday, the UK Government announced it had a “small number” of soldiers deployed inside Ukraine, specifying only that some were involved in medical training.

Mr Scholz’s speculation on the role played by British troops in Ukraine has heightened concern for the safety of diplomats and other personnel stationed in the country, defence sources told The Telegraph.

It has also increased the threat of potential Russian overseas intelligence operations on British soil, the sources added.

In response to Mr Scholz, the Ministry of Defence simply referred queries to Kyiv on Tuesday.

[..]

https://www.telegraph.co.uk/world-news/2024/02/28/british-soldiers-help…

Nos úgy tűnik -a német kancellár szerint- francia és angol hivatásos katonák nagyon is jelen vannak ukrajnában, ellentétben az eddig hangosan hangoztatott állásponttal, sőt álláspontja szerint ezzel a francia és az angol állam hadba szállt ukrajna oldalán: ezt a németek -vagy legalábbis a kancellár személy szerint- még szeretné elkerülni.

--

Kiváncsi vagyok, hogy a francia ill. angol lakosság köreiben mennyien támogatják a nyílt háborút oroszországgal.

Szerkesztve: 2024. 03. 01., p – 12:42

A kijevi öngyilkos-csomag ill. méreg postás:

Leonid Zakutenko advertised his services on a website promoting suicide and he told an undercover reporter he sent five parcels a week to the UK.

He has been supplying the same substance as Canadian Kenneth Law, who was arrested last year and is now facing 14 murder charges.

https://www.bbc.com/news/uk-68347415

https://www.youtube.com/watch?v=xypwSLoCvQ8

--

Ahol a halállal nagyban üzletelnek, kicsiben fel sem tűnik.

02.26.-án Olaf Scholz:

- azért nem adunk Taurus nagy hatótávolságú cirkáló rakétát át az ukránoknak, mert nem kívánunk német kezelőszemélyzetet, vagyis német katonákat Ukrajnába küldeni, ahogy az angolok teszik. Mert az általuk átadott Strom Shadow és más fejlett rakéta védelmi rendszereket brit katonák üzemeltetik Ukrajnában.

Erre a britek:

– Ez titkos NATO információ és Scholznak nem lett volna szabad kibeszélnie.

Ezek után nem kell tagadni, ha brit, amerikai katona meghal Ukrajnában és nem csak "megfigyelők" vannak jelen.

For Whites Only meeting room!

Én bírom az angolokat, igazán tökös döntés volt részükről. A franciák is azok. Amikor a ruszkik majd kifáradnak, az angolok érdekszférája kiszélesedik. Kockázatok nélkül nincs profit. Sisakokkal nem lehet háborút nyerni!

Az állításodból következik, amit mondtam korábban is, hogy a nyugati vezetők akarják ezt a háborút, amelyet meg is akarnak nyerni. A gond csak az, hogy közben tönkreteszik milliók életét. Oroszokét is, de a saját lakosságukét is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az állításodból következik, amit mondtam korábban is, hogy a nyugati vezetők akarják ezt a háborút, amelyet meg is akarnak nyerni.

Nem következik semmi. Csupán csak a mondat 2. felének van 50% igazságtartalma: Minden jel arra utal, hogy nem akarják elveszíteni. Ugye az nem kétséges, hogy ha háborút akarnának akkor Moszkva körül lenne az ostromgyűrű már. Persze persze megelőző háború...

Az USA-t finanszírozni kell valamiből, ezt mindig háborúból oldja meg. Európa alapvetően pacifistább, bürokratikusabb és magasabb adókat alkalmaz, ha már nem háborúval tartja el magát. (Ne köss bele, ezt az ELTE-n tanítják, még mielőtt elkezdenél terelni.)

Az USA-nak a háború kell, mint egy falat kenyér, csak nem a saját területükön. Megrendezik Európában. Jól halad a project. Eddig orosz propagandának volt minősítve az, hogy az USA és ezáltal a NATO háborút akar Oroszországgal, erre van ez az Olaf Scholz, aztán nem kifecsegi, hogy ez tényleg így van? Nem az oroszok előtt képez ez titkot, ők ezt pontosan tudják, hanem Európa lakossága előtt. Persze, jönnek majd a hangok, hogy nem azt akarta mondani, meg különben sem úgy kell érteni, egyébként is orosz propaganda. :DD Bár inkább szánalmas.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Fact Check:

Az USA-t finanszírozni kell valamiből, ezt mindig háborúból oldja meg.

Ahoz nem kell háború, hogy a fegyvereket lehessen fejleszteni és aladni. Megveszik azokat háború nélkül is. És fegyvereladásból nem fognak jóllakni a polgárok sem.

Európa alapvetően pacifistább, bürokratikusabb és magasabb adókat alkalmaz, ha már nem háborúval tartja el magát.

Az USA szövettségi államnak is az adókból és a monopóliumokból van bevétele.

Ne köss bele, ezt az ELTE-n tanítják, még mielőtt elkezdenél terelni.

Ez ebben a formában biztosan nem igaz! Az iskola rendszerű oktatás nem az egyes dogmák kizárólagos betanításán alapul!

Az USA-nak a háború kell, mint egy falat kenyér, csak nem a saját területükön. Megrendezik Európában.

Ez konteo. A dolgok nem feketék és fehérek. Ha Putyin nem támad, hanem a seggén marad, akkor nincs háború!

Jól halad a project.

2 éve nem sikerült nekik kirobbantani a III. VH-t. Szerinted ez csak a balszerencséjük?

Eddig orosz propagandának volt minősítve az, hogy az USA és ezáltal a NATO háborút akar Oroszországgal, erre van ez az Olaf Scholz, aztán nem kifecsegi, hogy ez tényleg így van?

Mit fecseget ki? Anglia független és szuverén állam, oda küld katonákat ahova akar. Mi is küldtünk katonákat pl. a Főröfi fiát is... Pedig azt mondták, hogy nem küldenek katonákat külföldre, mert nem akarunk háborút... Akkor most a NATO háborút akar Csádban?

Nem az oroszok előtt képez ez titkot, ők ezt pontosan tudják, hanem Európa lakossága előtt.

Jiliska néni Moszkvában mindent világosan lát, mig egész Európa lakossága nem sjet semmit, kivéve téged, mert neked van kristálygömböd, amiben megnézheted.

Persze, jönnek majd a hangok, hogy nem azt akarta mondani, meg különben sem úgy kell érteni, egyébként is orosz propaganda. :DD Bár inkább szánalmas.

Az is lehet, hogy nem mondott semmit, csak az orosz propaganda...

Ahoz nem kell háború, hogy a fegyvereket lehessen fejleszteni és aladni. Megveszik azokat háború nélkül is.

Persze ezt mutatják az európai védelmi célú kiadások is ugye? :D. Nem. Éppen ellenkezőleg.

Azért kezdted ezzel, hogy 

Fact Check:

mert szükségét érzed, hogy a sületlenségeidet ellenőrizze valaki?

--

Ez konteo. A dolgok nem feketék és fehérek. Ha Putyin nem támad, hanem a seggén marad, akkor nincs háború!

Annyira vicces, hogy rögzített dogmákat emlegetsz, majd leírod, hogy ha 2 félből az egyik nem üti meg a másikat akkor szükségszerűen békében vannak..
AB Y=A|B
______
00 0

01 1

10 1

11 1

---

Nos elég triviális belátni, hogy a fenti 4 lehetséges helyzetből 3 eset vezet 1-es kimenthez, lényegtelen, hogy A, B vagy mindkettő akar háborút: béke csak akkor van, ha mindkét fél azt szeretne és tesz is érte.

Sisakokkal nem lehet háborút nyerni!

Mekkora mázli, hogy van még aki úgy gondolja, hogy németországnak nem kell háborúba lépnie oroszországgal. Ha a francia ill. angol kormány így gondolja: a lakosságukat akkor is megkérdezném róla először :).

Én bírom az angolokat, igazán tökös döntés volt részükről. A franciák is azok.

persze, hogy az ukránok örülnek: kezdetektől azon dolgoznak, hogy minél több külső szereplőt belerángassanak.

Ukrajna készül a Csehország által talált lőszerek átvételére. Csak aztán nehogy kiderüljön, hogy a saját raktáraikban találták őket.

Egyébként mindenképpen a NATO készletét adják el, hiszen amennyiben Oroszország és egyéb államok veszélyt jelentenek, úgy a NATO-nak szüksége van ill. lenne a lőszerkészletei békeidőnél magasabb szintre való feltöltésére. De legalább amiatt nem kell aggódnunk, hogy pár nyugati nem szedi meg magát ezeken az üzleteken.

:)

Csak aztán nehogy kiderüljön, hogy a saját raktáraikban találták őket.

vs

Egyébként mindenképpen a NATO készletét adják el

Neked elment a maradék eszed is? Ez kb. annyira inlogikus, mint amikor locsemege szerint ha az angolok katonákat küldenek, akkor a NATO háborúzik a ruszkikkal! LOL

Orbán Gazsi meg Csádban robant ki NATO háborút!?

Nem tudom, feltűnt-e (gondolom, nem, mert a Telex még nem közölte le számotokra a gazdátok iránymutatását), de ez egy angol nyelvű cikk, amelyik egy lett cikket szemléz, amelyik egy lett nyelvű műsorra hivatkozik, melyben egy lett hivatalos személy nyilatkozott. A független (?) fordítógépezet szerint a két cikk tartalma megfeleltethető egymásnak. Gondoltam, hasznos lehet tudni, hogy egy EU- és NATO-tagország hivatalosan kollektív bűnösnek kiáltja ki az orosz állampolgárságú szavazópolgárokat. Ma az orosz szavazópolgárokat, holnap meg azt, akit a közös gazdátok megjelöl neki. Jah, arról nem is beszélve, hogy a lett igazságügyi miniszter úgy kollektív bűnösözik, hogy közben a lakosság negyede orosz.

:)

ez egy angol nyelvű cikk, amelyik egy lett cikket szemléz, amelyik egy lett nyelvű műsorra hivatkozik, melyben egy lett hivatalos személy nyilatkozot

A fajtád képes közvetlenül az eredeti nyilatkozatot is átkölteni, nem hogy az n+1-ik hivatkozást!

Szerkesztve: 2024. 03. 02., szo – 18:48

Orosz elitegység beszalad a faszerdőbe. 

Tényleg megy ez a ruszkiknak, hullanak mint a legyek! Nem kérdés, hogy súlyos veszteségeket szenvednek el, kb. a semmiért. De ha kell ez nekik, akkor az ő bajuk.

Azért van ahol már a "ne fürdjé le'", mosás *helyett* teregess izzadt&/koszos szerkót  kampány is megy :).

Érdekes kísérlet lenne saját ötleteiket cska egy fél évre betartatni velük.. ..és kiértékelni a környezetük reakcióját...

https://www.rmx.news/european-union/take-shorter-showers-and-air-out-yo…

Hősi halottokra nem használunk olyan szavakat, hogy elrohad. Sem ukrán, sem orosz oldalon. Tulajdonképpen egyetlen embertásunkra sem használunk ilyet. Szégyelld magad. Ennyit a stílisztikai részéről. 

Ami a tartalmi részét illeti, döbbenetes, hogy a háború harmadik évében, amikor már a nyugati erők a közvetlen beavatkozásra készülnek, annyira nem jutottak semmire az ukránok 72 ország hadtápjával és valós idejű, teljes frontra leadott hírszerzési információkkal a hátuk mögött, te még mindig a fényes ukrán győzelmet várod. 

Ami pedig a háború tétjét illeti, nem lep meg, hogy szerinted a semmiért harcolnak az oroszok, hiszen nem tudod, hogy nem tudod. Akik viszont értenek a politikához, mert rendelkeznek a szükséges történelmi és földrajzi ismeretekkel,  tudják, mit jelent a világpolitikában a az Azovi-tenger orosz beltengerré válása, A Krím orosz kézbe kerülése, és most a korridor kiépülése a Krím felé, mit jelent az, hogy Ukrajna elveszíti azokat a területeket, ahol olajat és földgázt akartak kitermelni az amerikai befektetők, és értik, hogy miért éppen a természetes határfolyóig, azaz a Dnyeperig akarnak bemenni a nyugati seregek Ukrajnába, miközben az oroszok azon dolgoznak, hogy Ukrajna elveszítse a Fekete-tenger partvidékeit.  

Ukrajnát éppen osztják a nagyhatalmak, és már csak az kérdés, kinek melyik rész fog jutni. 

lock

Ezeket konteokat eltesszük az utókornak. :D

 

Nyilván a nagyhatalmak nálad egy elszólás volt. Mert jelenleg 1 katonai nagyhatalom létezik, az az USA. Több gazdasági nagyhatalom is létezik, de ezek között nincs exszovjet állam.

Azt még agyad főmosója, Rácz Bandi is elismeri, hogy az ABC és a szuperszónikus fegyverek tekintetében Oroszország katonai nagyhatalom. Tengeri nagyhatalomnak nem tekinthető, de egyrészt sose volt az, másrészt nem is akar az lenni. Ezért nem több bárgyú dilletantizmusbnál a Moszkva körüli ostromgyűrűről való álmaid, ha orosz területre támadna a Nyugat, ugyanaz történne, mintha NATO területre támadna Oroszország, atomháború törne ki. 

Csak mivel a Dunning–Kruger-hatás iskolapéldája vagy ,így hajlamos vagy túlbecsülni a saját tudásod, nem vagy képes felismerni, ha más ért hozzá, nem vagy képes felismerni, hogy mennyire nem értesz hozzá (lásd födrazi tények konteónak minősítését, vagy hogy nem veszed figyelembe az orosz globális atomcsapásmérő képességet, halvány lila fingod nincs, milyen jelentősége van A Dnyeper folyónak Kelet-Európa biztonságában), viszont, ha hajlandó vagy felismerni, hogy mennyire nem értesz hozzá, és fejleszted magad, képessé válhatsz annak felismerésére, hogy korábban nem értettél hozzá. 

The Cambridge History of Russia

A Geography of Russia and Its Neighbors, Second Edition - 2nd Edition (routledge.com)

Hősi halottokra nem használunk olyan szavakat, hogy elrohad. Sem ukrán, sem orosz oldalon.

A csőcselék bárkit utálni és dehumanizálni fog, akire a média rámutat. Cserébe a propaganda megadja nekik a felmentést a saját kudarcaik terhe alól és a felsőbbrendűség érzését.

Hősi halottokra nem használunk olyan szavakat, hogy elrohad. Sem ukrán, sem orosz oldalon. Tulajdonképpen egyetlen embertásunkra sem használunk ilyet. Szégyelld magad. Ennyit a stílisztikai részéről. 

Egyrészt nincsennek hősi halottak. Agresszorok és védők vannak. Az agresszorok területrabló hadjáratban vesznek szért, és főleg börtönökben toborzott köztörvényes bűnözöket vetnek be és áldoznak fel az oroszok ezen a módon. A védők saját hazájukat védik, és persze közvetve minket is az orosz nacionalista olligarchák által kierőszakolt inváziótól. Az invázió itt elég nagy túlzás, mert az orosz agressziónak 2 éve sikeresen ellenáll a védő, egy álló háború alakult ki. Nincs szó semmiféle ország felosztásról, egy rablóhadjáratot folytatnak az oroszok, teljesen értelmetlen módon, hogy aztán tömegsírokba dobálják be őket!

Meg csak nem is kabszert. Hullakat, amik gyilkossagok bizonyitekai.

Szoval igen, nem egyertelmu, ki az aggresszor. Majd az 50 ev mulvai tortenelemkonyvekben lesz az. Vagy akkor sem: majd azt is tok maskepp tanitjak Nyugaton, Kelet-Europaban es Oroszorszagban, mint a Molotov-Ribbentrop paktumot...

A 30-as evekben milyen orszage volt a Krim es Donyeck? Az az orszag, amelynek parlamentje megszavazta, hogy ez ne igy legyen, annak - multkori ervelesed: ki is a jogutodja?

Aztan: ott elo orosz kisebbseggel hogy is bantak Porosenko idejen?

Ezert sem egyertelmu.

Engem nem zavar, ha par hulye, mint te, nem vesznek komolyan. 

Bár Zelenszkij a színész, az utóbbi időben mindig valaki más csinálja a showt. Most például a németek. Bárki is adja a műsort, egy általában közös: az ukránok többségének nincs belőle haszna.

:)

Különbség van dezinformáció és félretájékoztatás között. Félretájé-
koztatás alatt hamis információk nem szándékos létrehozását vagy terjesztését érti, míg a dezinformáció szándékosan, károkozás céljából létrehozott hamis információ (
COM(2020) 790 final)

https://www.parlament.hu/documents/10181/64399821/Infojegyzet_2023_21_i…

--

A hígfosnál valami minőségibb médiamunkás produktumot kéne hozni: mivel tényszerűen a 444 dezinformál (szándékosan, károkozás céljából hamisít) mikor dezinformációnak bélyegzi a felvételt:

A közreadott hangfelvétel valódi, nem manipulálták ezt a németek elismerték.

Hangfelvétel:

https://t.me/margaritasimonyan/13763

Angol leirat:

Gerhartz: Greetings, everyone! Graefe, are you currently in Singapore?

Graefe: Yes.

Gerhartz: Good. We need to verify the information. As you've probably heard, Defense Minister Pistorius intends to carefully consider the issue of supplying Taurus missiles to Ukraine. We have a meeting scheduled with him. We need to discuss everything so that we can start working on it. So far, I don't see any indication of when these deliveries will start. The Chancellor never told him, "I want the information now, and tomorrow morning we'll make the decision." I haven't heard anything like that. On the contrary, Pistorius is evaluating all this ongoing discussion. Nobody knows why the Federal Chancellor is blocking these deliveries. Of course, the most incredible rumors are going around. For example, yesterday a journalist, who is very close to the Chancellor, called me. She heard somewhere in Munich that the Taurus missiles would not work. I asked her who told her that. She replied that someone in a military uniform did. Of course, this is a low-level source of information, but the journalist clung to these words and now wants to make it into a piece of news with a headline like: "Now we know why the Chancellor refuses to send Taurus missiles – they won't work." All this is nonsense. Such topics are only available to a limited circle of people. However, we see what kind of garbage is spreading in the meantime. I want to coordinate this issue with you so that we don't move in the wrong direction. Firstly, I have some questions for Frohstedte and Fenske. Has anyone spoken to you about this? Did Freyding approach you?

Frohstedte: No. I only spoke to Graefe.

Fenske: Same here, I only spoke to Graefe.

Gerhartz: He might reach out to you later. I might have to participate in budget committee hearings because there are issues related to the escalating costs of upgrading the F-35 in Büchel. I have already passed my recommendations through Frank that we have slides to visualize the material. We showed him a draft presentation where Taurus missiles were mounted on a Tornado carrier or other carrier required by the mission. However, I can hardly imagine that. Remember, it's a half-hour meeting, so don't prepare a 30-slide presentation. The report should be brief. We need to show what the missile can do and how it can be used. We need to consider the consequences if we make a political decision to transfer missiles as aid to Ukraine. I would appreciate it if you could inform me not only about the problems we have, but also on how we can solve them. For example, if we’re talking about delivery methods... I know how the English do it. They always transport them on Ridgback armored vehicles. They have several people on-site. The French don't do it that way. They check with the Ukrainians on the quality of loading Scalp missiles. Storm Shadows and Scalps have similar technical specifications for their installation. How are we going to solve this problem? Are we going to transfer MBDA missiles to them using Ridgbacks? Will one of our people be posted to MBDA? Graefe, report to us on our position on this issue. Fenske and Frohstedte, Gentlemen, report on how you see the situation.

Graefe: I'll start with the most sensitive issues, with the existing criticism regarding the deliveries. Discussions are taking place almost everywhere. There are several key aspects here. Firstly, it's about the delivery timelines. If the Chancellor decides now that we should deliver missiles, they will be transferred from the Bundeswehr. Fine, but they will only be ready for use in eight months. Secondly, we cannot shorten the time. Because if we do, there might be an error in its use, the missile might hit a kindergarten, and there will be civilian casualties again. These aspects need to be considered. It must be noted in the negotiations that without the manufacturer, we cannot do anything. They can equip, rearm, and deliver the initial missiles. We can speed up production a bit, but we shouldn't wait until 20 units have accumulated. We can deliver them in batches of five. The delivery time of these missiles directly depends on the industry. Who will pay for this? Another question to consider is which weapon systems will these missiles be mounted on? And, how should the interaction between the company and Ukraine be maintained? Is there already some form of integration established?

Gerhartz: I don't think so. Because the manufacturer, TSG, stated that, they can solve this problem within six months, whether it's a Sukhoi aircraft or an F-16.

Graefe: If the Federal Chancellor decides to go for this, there must be an understanding that it will take six months just for the production of mounts. Thirdly, theoretically, the question of training may concern us. I've already mentioned that we cooperate with the missile manufacturer. They handle the maintenance training, and we handle the tactical application. This takes about three to four months. This part of the training can take place in Germany. When delivering the initial missiles, we need to make quick decisions regarding the mounts and training. We may have to turn to the British for these matters and use their know-how. We can provide them with databases, satellite images, and planning stations. Apart from the delivery of the missiles themselves, which we have, everything else can be provided by the industry or the IABG.

Gerhartz: We need to consider that they can use aircraft with mounts for both Taurus and Storm Shadow missiles. The British have been there and outfitted aircraft. There is not much difference between the systems, they can be used for Taurus as well. I can talk about the experience of using the Patriot system. Our experts initially also tallied up long timeframes, but they managed to do it within a few weeks. They managed to get everything up and running so quickly and in so much quantity that our staff said, "Wow. We didn't expect that." We are currently fighting a war that uses much more modern technology than our good old Luftwaffe. This all suggests that when we plan deadlines, we shouldn't go overboard with them. And now, Fenske and Frohstedte, Gentlemen, I would like to hear your opinion on possible deliveries to Ukraine.

Fenske: I would like to focus on the question of training. We have already looked into this, and if we deal with personnel who already have relevant training and will undergo training concurrently, it would only take approximately three weeks for them to become familiar with the equipment and then proceed directly to Air Force training, which would last about four weeks. Thus, it is much less than 12 weeks. However, this is all under the assumption that the personnel meet the necessary qualifications, training can be conducted without the need for translators, and a few other conditions are met. We have already engaged in discussions with Mrs. Friedberger regarding this matter. If we are talking about combat deployment, then in that case, de facto, we will be advised to support at least the initial group. Planning for this undertaking has proven to be challenging; it took approximately a year to train our personnel initially, and we are now aiming to reduce this timeframe to just ten weeks. Moreover, there is the added concern of ensuring they are capable of handling off-road driving in an F1 car. One possible option is to provide scheduled technical support; theoretically, this can be done from Büchel provided secure communication with Ukraine is established. If this were available, then further planning could be carried out. This is the main scenario at least - to provide full manufacturer support, support through the user support service, which will solve software problems. Basically, it's the same as we have in Germany.

Gerhartz: Hold on a moment. I understand what you're saying. Politicians might be concerned about the direct closed connection between Büchel and Ukraine, which could imply direct involvement in the Ukrainian conflict. But in that case, we can say that information exchange is going to take place through MBDA, and we'll send one or two of our specialists to Schröbenhausen. Of course, this is cunning, but from a political standpoint, it probably looks different. If the information exchange goes through the manufacturer, then it has nothing to do with us.

Fenske: The question will arise as to where the information goes. If we're talking about information on target engagement, ideally including satellite images providing maximum accuracy of up to three meters, then we must first process them in Büchel. I think regardless of this, we can somehow organize an information exchange between Büchel and Schröbenhausen, or we can explore the possibility of transmitting information to Poland, doing it where it's accessible by car. This matter needs to be examined more closely; options will surely emerge If we are supported, in the worst case scenario we can even travel by car, which will reduce the reaction time. Of course, we won't be able to react within an hour because we'll need to give our consent. In the very best case, only six hours after receiving the information will the planes be able to execute an order. For hitting specific targets, an accuracy of more than three meters is sufficient, but if target refinement is necessary, we’ll need to work with satellite images that allow for modeling. And then the reaction time can be up to 12 hours. It all depends on the target. I haven't studied this issue in detail, but I believe such an option is possible. We just need to figure out how to organize information transmission.

Gerhartz: Do you think we can hope that Ukraine will be able to do everything on its own? After all, it's known that there are numerous people there in civilian attire who speak with an American accent. So it's quite possible that soon they'll be able to use everything themselves, right? After all, they have all the satellite images.

Fenske: Yes, they get them from us. I would also like to touch on air defense issues briefly. We need to seriously consider having equipment in Kiev to receive information from IABG and NDK. We must ensure this is provided to them, which is why I have to fly there on February 21. It is crucial that we plan everything meticulously, unlike what happened with the Storm Shadows where we failed to plan out checkpoints properly. We need to think about how to fly around or fly below the radar coverage sector. If everything is prepared, the training will be more effective. And then we can revisit the question of the number of missiles. If we give them 50, they will be used up very quickly.

Gerhartz: Exactly, it won't change the course of military actions. That's why we don't want to hand them all over. And not all at once. Perhaps 50 in the first batch, then maybe another batch of 50 missiles. It's perfectly clear, but that’s all big politics. I suppose that's what it's really about. I've learned from my French and British colleagues that in reality, with these Storm Shadow and Scalp missiles, it's the same as with the Winchester rifles—they might ask, "Why should we supply the next batch of missiles when we've already supplied them? Let Germany do it now." Perhaps, Mr. Frohstedte wants to say something on this matter?

Frohstedte: Allow me to add a bit of pragmatism. I want to share my thoughts on the Storm Shadow’s characteristics. Regarding air defense, flight time, flight altitude, and so on, I've come to the conclusion that there are two interesting targets—the bridge to the east and the ammunition depots, which are higher up. The [Crimean] bridge to the east is difficult to reach, it's a relatively small target, but the Taurus can do it, and it can also strike the ammunition depots. Considering all this and comparing it with how much the Storm Shadows and HIMARS have been used, I have a question: "Is our target the bridge or the military depots?" Is it achievable with the current shortcomings that the REDs and Patriots have? And I've come to the conclusion that the limiting factor is that they usually only have 24 shells...

Gerhartz: That's clear.

Frohstedte: It makes sense to involve Ukraine in the process. It'll take a week. I think it's advisable to consider task planning and centralized planning. Task planning in our unit takes two weeks, but if there's interest, it can be done faster. If we're considering the bridge, then I believe Taurus is insufficient, and we need to have an understanding of how it can work, and for that, we need satellite data. I don't know if we can prepare the Ukrainians for such a task in a short time, in a month, for instance. What would a Taurus attack on the bridge look like? From an operational perspective, I can't assess how quickly the Ukrainians will learn to plan such actions and how quickly integration will occur. But since we're talking about the bridge and military bases, I understand they want to seize them as soon as possible.

Fenske: I would like to add something regarding the destruction of the bridge. We've been intensely studying this issue, and unfortunately, we've come to the conclusion that due to its size, the bridge is akin to a runway. Therefore, it may require more than 10, or even 20 missiles.

Gerhartz: There's an opinion that the Taurus can achieve this if the French Dassault Rafale fighter aircraft is used.

Fenske: They would only be able to create a hole and damage the bridge. And before making important statements, we ourselves...

Frohstedte: I'm not advocating for the idea of targeting the bridge; I pragmatically want to understand what they want. And what we need to teach them, so it turns out that when planning these operations, we will need to indicate the main points on the images. They will have targets, but it's important to consider that when working on smaller targets, planning needs to be more meticulous, rather than just analyzing pictures on the computer. When targets are confirmed, it's simpler, and less time will be spent on planning.

Gerhartz: We all know they want to destroy the bridge, which ultimately signifies how it's guarded—not only because of its military-strategic importance but also its political significance. Even though they have a ground corridor now. There are certain concerns if we have direct communication with the Ukrainian armed forces. So the question arises: can we use such a ruse and assign our people to MBDA? Thus, direct communication with Ukraine will only be through MBDA, which is much better than if such communication exists with our Air Force.

Graefe: Gerhartz, it doesn't matter. We have to make sure that from the very beginning there is no language that makes us a party to the conflict. I'm exaggerating a bit, of course, but if we tell the minister now that we are going to plan meetings and travel by car from Poland so that no one notices, that's already participation, and we won't do that. If we're talking about the manufacturer, the first thing to ask is whether MBDA can do it. It doesn't matter if our people will then deal with it in Büchel or in Schröbenhausen—it still means involvement. And I don't think we should do that. From the very beginning, we defined this as a key element of the "red line," so we'll participate in the training. Let's say we'll prepare a "roadmap." The training process needs to be divided into parts. The long track will take four months, where we'll thoroughly train them, including practicing scenarios with the bridge. The short track will be two weeks so that they can use the missiles as soon as possible. If they are already trained, then we'll ask the British if they are ready to take over at this stage. I believe these actions will be the right ones—just imagine if the press finds out that our people are in Schröbenhausen or that we're driving somewhere in Poland! I find such an option to be unacceptable.

Gerhartz: If such a political decision is made, we must say that the Ukrainians should come to us. First and foremost, we need to know whether such a political decision constitutes direct involvement in task planning. In that case, the training will take a bit longer, and they will be able to tackle more complex tasks, possibly with some experience and high-tech equipment already in use. If there's a possibility to avoid direct involvement, we can't participate in task planning, do it in Büchel, and then forward it to them—that's a "red line" for Germany. We can train them for two months; they won't learn everything, but they'll learn something. We just need to ensure they can process all the information and work with all the parameters.

Graefe: Zeppel said we can create both an extended and a brief "roadmap." The goal is to get a quick result. And if the initial task is to hit ammunition depots rather than complex objects like bridges, then we can proceed with an abbreviated program and get results quickly. As for information from IABG, I don't see this as a critical issue since they are not tied down to a specific location; they must conduct reconnaissance themselves. It's clear that efficiency depends on this. This is what we discussed regarding missile delivery. It's not decided yet, but that's the plan for now.

Gerhartz: And this will be the main point. There are ammunition depots where short-term preparation won't be possible due to very active air defense. We'll need to seriously look into it. I believe that our people will find a solution. We just need to be allowed to try first so that we can provide better political advice. We need to prepare better so as not to fail because, for example, the KSA may not have an accurate idea of where the air defense systems actually are. The Ukrainians have this information, and we have data from the radars. But if we're talking about precise planning, we need to know where the radars are installed and where the stationary installations are, and how to bypass them. This will allow us to develop a more accurate plan. We have a superb means, and if we have precise coordinates, we can apply it accurately. But there's no basis to say we can't do this. There's a certain threshold where the "red line" politically passes, there's a "long" and "short" path, and there are differences in terms of utilizing the full potential, which the Ukrainians will be able to utilize better over time as they practice and continually work on it. Personally, I don't think I need to be present at the meeting. It's important to me that you present a sober assessment and don't create disruptions that just aren't convincing enough while other countries are supplying Storm Shadow and Scalp.

Graefe: The longer they take to make a decision, the longer it will take us to implement it. We need to break everything down into stages. Start with the simple first, and then move on to the complex. Or we can ask the British if they can support us at the initial stage, and have them take on the planning issues? We should facilitate whatever falls within our area of responsibility. Developing mounts for missiles is not our task; Ukraine should resolve this with the manufacturers on their own.

Gerhartz: Right now, we wouldn't want to encounter problems with the budget committee. It could make it impossible to start construction work at the airbase in Büchel in 2024. Right now, every day counts when it comes to the program.

https://sputnikglobe.com/20240301/full-transcript-of-german-top-militar…

--

A felvételhez fűzött kommentárok, értelmezések, magyarázatok persze bármiféle marhaság lehet, de egy átlagos értelmi képességű ember fel tudja fogni a helyzetet és azt amiről szó van mások szájbarágója és valóságferdítése nélkül.

A közreadott hangfelvétel valódi, nem manipulálták ezt a németek elismerték.

Hazudsz! 

A felvételt a berlini kormányszóvivő igazinak nevezte, de azt nem tudta megmondani, hogy eszközöltek-e rajta változtatásokat azok, akik publikálták.

Remélem érted ezt az 1db mondatot!

Hazudsz!

:D

A felvételt a berlini kormányszóvivő igazinak nevezte, de azt nem tudta megmondani, hogy eszközöltek-e rajta változtatásokat

:D

--

Representatives of the army told Germany's other public broadcaster, ZDF, that they considered the recording to be authentic.

https://www.rferl.org/a/germany-leaked-recoring-military-pistorius-info…

:D

[...]

In truth, however, the Russian hack owed more to old-fashioned spycraft than disinformation. Yes, Putin may be using the recording to feed his propaganda machine at home, presenting it as more evidence that the West is out to get Russia. But Germany leaks like a sieve, and its counterintelligence defenses are in sore need of an overhaul.

[...]

Moreover, nothing the officers said on the call was manipulated.  That’s what makes the tape so powerful: It’s not “disinformation,” just uncensored information.

[...]

https://www.politico.eu/article/vladimir-putin-olaf-scholz-russia-germa…

---

Az oroszok semmit sem nyertek volna vele, ha manipulálják a felvételt; maga a szűretlen, vágatlan felvétel sokkal erősebb hatással bír...

Lengyelország 2,5 milliárd dolláros szerződést írt alá az Egyesült Államokkal egy fejlett légvédelmi rendszer leszállítására. Az Integrated Battle Command Systemet (IBCS) 2031-ig telepítik, és először használják majd Amerikán kívül. Az IBCS több érzékelőt és fegyverrendszert integrál egyetlen hálózatba, ezzel lehetővé teszi a gyorsabb döntéshozatalt és a célpontok felmérését.

Részletek itt

[...]

A megbeszéléseken – amelyre a WebEx nevű kereskedelmi, nem titkosított platformon, online konferenciaeszközön került sor – azt is megerősítették, hogy brit személyzetet állomásoztatnak Ukrajnában, és részleteket közöltek arról, hogyan telepítik a Storm Shadow rakétákat az országban.

[...]

Majd később megerősítette, hogy a moszkvai állami műsorszolgáltató által sugárzott felvétel valódi, és „nagyon súlyosnak” nevezte a biztonsági réseket.

[...]

August Hanning, Berlin volt hírszerzési főnöke a Bildnek arról beszélt, hogy feltételezése szerint az oroszok a magas rangú német katonatisztek közötti beszélgetésnél többet is lehallgathattak.

[...]

 

😂😂😂😂😂😂

Besírós bazmeg, hogy itt tart a német katonai vezetés. Percek óta csapkodom a térdem a röhögéstől ... Következményei lesznek?

Csak azért nem tudok maradéktalanul röhögni, mert ha ezek a nyomorult balfácánok beleugrasztanak minket is egy háborúba, az nem lesz vidám.

Ezeknek minimum egy leszerelés, hadbíróság kijárna.

trey @ gépház

Tényleg sírva röhögős az inkompetencia foka. Azt gondolná az ember, hogy katonai vezetőknél alap, hogy a katonaság számára tervezett rendszeren kommunikálnak. WebEx bazmeg :-).

De gondolom ha titkosított a csatorna az sem segítene, mert a laptopján ott figyelnek az orosz kémprogramok rezidensen betöltve a kernelbe.

"Tényleg sírva röhögős az inkompetencia foka. Azt gondolná az ember, hogy katonai vezetőknél alap, hogy a katonaság számára tervezett rendszeren kommunikálnak. WebEx bazmeg :-)."

Néhány éve meg ilyen katonai jellegű (katonák és/vagy hadügyminiszterek pontosan nem emlékszem) EU-s konferenciára egy újságíró jelentkezett be és köszöntötte a titkos tanácsokozás résztvevőit.

Ott valamelyik résztvevő posztolt, hogy "készülünk a megbeszélésre". Háttérben meg ki volt vetítve a belépési jelszó ...

A 2014es ukrán puccs finanszírozója, a szomszédban folyó háború nyugati lábának fő mozgatója. Az amerikai külügyminisztérium 3ik embere: "Secretary of State for Political Affairs".

Tőle származik a hangfelvétel.. 10 évvel ezelőttről.. amin megtárgyalják, hogy milyen legyen Ukrajna kormányának összetétele..

https://www.youtube.com/watch?v=WV9J6sxCs5k

[..] and you know: Fuck the EU

Szerkesztve: 2024. 03. 06., sze – 18:26

A német Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivatal (Bamf) szerint már több mint kétszáz olyan ukrán menekültet találtak a német hatóságok, akikről kiderült, hogy magyar állampolgárságuk is van, így jogosulatlanul vettek fel Németországban menekülteknek járó támogatást

Ezek azok a határon túli fidesz szavazók, akik a magyar ellátórendszereket is fejik, és most éppen Németországban látták meg a lehetőséget! Nos ezeknek is joguk van szavazni a mi életünkről.

A magyarok megítélését leginkább az rontja, hogy a magyarországi "haladó" erők a rendszeres kormányközeli botrányok és a különféle külföldi támogatások ellenére sem képesek a kormányra kerüléshez elégséges mértékben meggyőzni a választópolgárokat arról, hogy rájuk szavazzanak...

:)

A megoldás az ami eddig is volt: az ukrán állam leggazdagabb régiója volt mindig is Kárpátalja: meg kell sarcolni a jaku fülét sértő magyarul beszélőket, meg kell sokszorozni az adóterheket, fel kell törni a lezárt házakat meg kell félemlíteni a kevés még ott maradt családot.

Érvelésed teljesen hibás:

  • a határontúli magyarok arra szavaznak akire akarnak
  • azért kapnak juttatásokat mert magyarok, a nemzethez tartoznak, a nemzet fennmaradásához hozzájárulnak, továbbá geopolitikailag is jó ha vannak
  • annyi jogot kapnak mint bármely magyar ember, hogy nem itt fizetnek adót az nem feltétele a szavazati jognak

Nagyon sajnálom, hogy a dk keltette zsigeri gyűlölet és irigység utat talált nálad is. Persze érthető, mert a határontúli magyarok inkább Orbánra szavaznak, mint a liberálbolsevikokra, és hát nehéz lehet feldolgozni, hogy a liberálbolsevikokat megint leszopatta Orbán.

Az adófizetés furcsa dolog, vannak kérdőjelek, többek között a mezőgazdasági vállalkozók, vagy az anno EVA hatálya alá tartozó vállalkozók esetében is.

Nagyon sajnálom, hogy a dk keltette zsigeri gyűlölet és irigység utat talált nálad is.

Nem érti a szavak jelentését (ld. pl. "többletjogok", "korlátlan anyagi forrást"), de legalább azt jól megtanították neki, hogy térdelnie kell.

 

a határontúli magyarok inkább Orbánra szavaznak, mint a liberálbolsevikokra

A határon belüli magyarok is.

:)

Ne már, magyar lakcímkártyával hadd szavazhassanak már levélben, mert "külföldön élnek" és ezt higgyétek el csak bemondásra, mert azzal lehetetlen csalni. Ez ám az igazi balos mentalitás, lopni, csalni mindenáron.

Jaku egyre inkább elveszti a kapcsolatot a valósággal :D

"Itt az azonos jogokról volt szó."

Személyesen 2db szavazat van: egyéni képviselő és pártlista

Levélben 1db szavazat van: pártlista

 

A személyes szavazáshoz meg, ha nem a lakcímen akar valaki szavazni akkor is át kell jelentkezni, ha szegedről budapestre vagy szegedről londonba költözik valaki.

 

A levélben ugyan úgy szavaz a határon túli, mint a londonba emigrált szegedi.

Mi köze Trump véleményének a magyar választási rendszerhez!? Náluk elektori rendszer van, nálunk meg parlamentális. Alma vs körte esete…

Nincs véleményem más országok választásáról, én magyar vagyok nem német vagy angol…

Szerkesztve: 2024. 03. 08., p – 09:15

Lettorszag bevezette a kotekezo sorkatonasagot, nemetorszag aktivan tervezi.

Franciaorszag nato belepest surget.

Nagy volumenu nato hadgyakorlat finn-orosz hatar kozeleben es Lengyelorszagban (Visztula folyon atkeles gyakorlasa).

Csehorszag szerint meg kellene vizsgalni a lehetoseget, hogy hogy tudna katonat kuldeni a nato.

Lengyelorszag atombombat szeretne biztonsagi okbol.

Nemetorszagban orszagos nuklearis riasztorendszert teszteltek. Oroszorszagban ugyanigy.

 

Kezdjek aggodni? Vagy vaklarma?

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A Washington Post 700e hianyzo ukran katonarol cikkez.

Lehetséges, hogy az ún. Ukrajna az ún. ukránoknak sem ér meg még 700 ezer katonát. Főleg, hogy azokat már a fiatalabbakból kellene összeverbuválni. Az ún. Ukrajnának mindenhogy szopás, mert ha sikerül, akkor azok esnek el vagy nyomorodnak meg, akik egy nagy győzelem után az ún. Ukrajna gyarapításán dolgozhatnának, ellenben ha nem sikerül őket összeszedni, akkor meg bukásra van ítélve az oroszok elleni fellángolás, és a fiatalok egy része az ún. Ukrajnától elvett területeket fogja gazdagítani a munkájával. Pénz és releváns hadifelszerelés hiányában az "ország" a saját maga erejéből* aktívan és passzívan is csak terület- és lakosságvesztést képes elérni. Ezt bizonyítja, hogy akkor is területet és lakosságot vesztettek, amikor még több fegyverük volt, és a létszámfölényben lévő katonákat jobban fűtötte a lelkesedés. Szerk.: ráadásul 2014 előtt, fegyveres harcok hiányában is folyamatosan fogyott a lakosság.

 

 

* komolyabb külső segítség és váratlan esemény bekövetkezése nélkül

:)

Az aggódás semmit nem segít. Jogos volna, de inkább gondolkozni érdemes. Hogy lehet megúszni, ha (amikor) elkezdődik a balhé? Ez az igazi kérdés. A történelem tanulsága, hogy a magyar vezetés mindig a vesztes oldalra áll és jó sok sorkatonát küld reménytelen szituációkba. A háttérhatalom érdekeinek megfelelően természetesen, ahogy snq írta, a Blackrock befektetéseit és a homoszexális transznégerek jogait Zambiában fogjuk védeni a vérünkkel. A felmérések szerint Európának elenyésző százaléka volna hajlandó bevonulni. Vajon miért?

Van egy mém ami szerint a nemzeti érzést fel fogják korbácsolni. Mert ez az, amivel talán katonát lehet csinálni az emberekből. Ami eddig tiltott volt, az hirtelen tűrt, vagy pláne támogatott lesz. Lásd az ukrán nácikat, akik hirtelen megjelenhettek Facebookon állítólag. Szükség volt erre, hogy a sok féleszű harcoljon a gyerekek nemátalakításának és a homoszexuálisok egyházi esküvőjének jogáért!

Ahogy látom a nyugati elit újabb rettegtetési kampányt indított: a háború küszöbén állnak az EU-s tagállamok Oroszországgal.

Ez a kommunikáció több okból is jó nekik:

  1. Félelmet keltenek az EU-s állampolgárokban
  2. Meg kell védeniük az EU-s állampolgárokat az orosz fenyegetéstől, akár a jogok korlátozásával is
  3. Természetesen csak a közös EU-s fegyverkezés tud megfelelő megoldást adni és a Néppárt, tehát
  4. Át kell állni hadi gazdaságra ( mi lesz a kizöldüléssel azt nem tudom ), és a megfelelő EU-s parlament/bizottság kell 
  5. Persze nem árt, ha előtte csúcsra pörgetik az USA hadi termelését, lehetőleg gyenge euró árfolyammal, hogy minél többe kerüljön
  6. Kell az EU-s állampolgárok támogatása az egyre nagyobb felesleges kiadásokhoz, a rettegés az megfelelő eszköz a belátásra
  7. Aztán, ha az USA-nak majd nem lesz elég nagy üzlet a fegyverkezés, akkor hirtelen elmúlik a fenyegetettség, és jön az újjáépítési biznisz
  8. Addigis orosz olajat, gázt, atomot, gyémántot, búzát stb…. mindenkinek, de csak drágán, mert olcsón bárki tud venni!
  9. Világ proletárjai egyesüljetek! ( vagy már egyesültetek? )

Nógrádi Tanárúr is ezt a független objektív orosz propaganda csatornát erősíti. Itt szerepelnek olyan agytrösztök is mint Georg Spöttle a hazánkra rászabadult UFO szakértő, vagy drgenya azaz Róbert C. Castel is. A csatornát Cseszkó Tamás a vietnámi papucsos fia gründolta össze, aki jogerős bírósági ítélete óta Cs. Király Tamásként népszerűsíti önmagát. 

inkább a spanyol állapotok !

Anatoly Shariy - ukrán újságíró, politikai menekültként él EU-ban - még Janukovics miatt kellett menekülnie.

Nagyban támogatta Zelenszkíj hatalomra kerülését, de csalódott Zelenszkijben és pár kritikus cikke miatt az újságíró házára molotov koktélt dobtak - most géppisztollyal akarták megölni, de a rendőrség nem csinált semmi. Saját testőrei vannak.

For Whites Only meeting room!

Valoszinuleg nem igaz. Mas forras nem hozta le.

https://en.wikipedia.org/wiki/Real_Raw_News

Elvileg ez az oldal rendszeresen hallucinal nemletezo letartoztatasokat. Egy birosagi eljarason ugy akarta meguszni a defamation pereket, hogy szatiraoldalnak minositette magat.

Pedig ez a kurva senkinek nem hianyozna.

Mintha Macron el akarná venni a németek elől a showt. Aggasztó, hiszen amikor a németek háttérbe szorulnak, valami nagy tervvel jönnek elő. Nem biztos, hogy Macron baromságaira rá kellene ígérni...

:)

A németek csak sisakokat szállítanak. Az ukrán fronton harcoló franciáknak. :)

:)

2017-ben Trump kezdte felfegyverezni Ukrajna felfegyverzését. Obama nem engedett USA fegyvert eladni az ukránoknak. Ha Trump nyer, sokkal több USA fegyver kerülhet ukránokhoz? Csak kérdezem…

Tudsz esetleg forrást?

https://444.hu/2017/12/28/trump-most-olyat-huzott-ami-megfordithatja-az…

 

Tény, hogy Barack Obama elnöksége alatt az amerikaiak nem voltak hajlandóak az élet kioltására is alkalmas fegyvereket adni az ukránoknak, mert Obama attól félt, hogy az USA-ból washingtoni jóváhagyással szállított fegyverek megjelenése az ukrán konfliktusban még jobban elmérgesítené az orosz amerikai viszonyt. Ehhez képest Trump nemhogy fegyvereket ad, de egyenesen a fegyverek Szent Grálját, a Javelint, amiért évek óta könyörögnek az ukránok.

Trump szerepét ítélje meg mindenki maga!

Nekem tipikus Trump-féle húzásnak tűnik:

A szállítások megindítását 2018. március 1-jén jóváhagyta az amerikai külügyminisztérium is, bár a mennyiség 37 indítóberendezésre és 210 rakétára módosult.

...

A Washington Post egy 2018. január eleji cikke szerint az Egyesült Államok kormánya kifejezetten azzal a korlátozással támogatta a Javelinek átadását, hogy azok nem kerülhetnek közvetlenül a frontvonalba, elkerülendő azt, hogy a fegyverek ellenséges kézbe kerüljenek

...

Az orosz reakciók meglepően visszafogottak.

...

Ugyanakkor, amint ezek az eszközök nagyobb számban megjelennek majd az ukrán hadsereg fegyverzetében, Moszkva számára jelentősen drágábbá válik, ha a kelet-ukrajnai proxy erőivel kísérelné meg ugyanennek a status quónak a megváltoztatását. A beérkező amerikai fegyverek így katonai értelemben szűkítik majd Moszkva mozgásterét, hiszen a korábbinál jóval drágábbá teszik az eszkalációs opciót. Politikai értelemben is hasonló a helyzet a harcjárművekben és jól képzett kezelőkben jelentkező magas veszteségek miatt, amelyeknek várhatóan az orosz társadalom körében is komoly visszhangja volna. Összességében tehát katonai értelemben úgy lehet értékelni az amerikai fegyverszállításokat, hogy miközben kétségtelenül erősítik az ukrán hadsereg ellenálló képességét, nem hordoznak magukban érdemi eszkalációs kockázatot, hanem éppenséggel az eszkaláció ellen hatnak majd.

Valódi jelentőségük politikai téren jelentkezik. A modern fegyverek egyrészt minden bizonnyal javítják majd az ukrán haderő morálját. Másrészt, a szállítások megindulása bátorításként hathat azokra az országokra is, amelyek vagy már juttattak el fegyvereket Ukrajnának, mint Kanada, Litvánia vagy Bulgária, vagy fontolgatják ezt a lépést. Végül, de egyáltalán nem utolsósorban, Washington ismét demonstrálni tudja elkötelezettségét Ukrajna mellett, ami nyilvánvalóan előnyös az oroszbarátsággal gyakran vádolt Trump-adminisztráció számára. Minderre ráadásul úgy kerülhet sor, hogy közben a fegyverek valódi fenyegetést nem jelentenek Oroszországra, hiszen nem teszik lehetővé Ukrajna számára, hogy támadó műveletekbe kezdjen, tehát a fennálló viszonylagos katonai stabilitást az amerikai szállítások nem veszélyeztetik. Politikai értelemben ugyanakkor a Kijevnek nyújtott amerikai támogatásnak a fegyverszállítások kétségtelenül látványos megnyilvánulását jelentik, ami hátrányosan érinti Moszkvát.

:)

Sosem mondtam még hasonlót sem!

Jah:

2017-ben Trump kezdte felfegyverezni Ukrajna felfegyverzését.

az tény, hogy Obama után Trump kezdte felfegyverezni Ukrajnát

 

Trump felfegyverezte Ukrajnát.

Ez mit jelent? Remélem, nem arra gondolsz, amit a 444 cikkében írtak, mert az Ukrajna és Oroszország méretéhez képest elég kevéske.

 

Trump betol minden fegyvert Ukrajnába?

Szerintem csak abban lehetünk biztosak, hogy neked ő is betolja.

:)

Tudom, hogy kihívás a magyar nyelv értelmezése, de segítek neked: Putyin megtámadta Ukrajnát 2014-ben. Aztán Obama nem szállított fegyvert. Jött Trump Ő elkezdte felfegyverezni Ukrajnát. Jött Biden aki megörökölte Trump ámokfutását, Ő kényszerpályán mozgott. Orbán azt mondta, ha Trump jön, akkor azonnal véget ér a háború! Ez két módon lehetséges:

  • Nukleáris háborút robbant ki.
  • Az USA felvonul az ukrán fronton, és az oroszok elkerülendő a III. VH-t visszavonulnak.

Mit gondolsz hogyan lesz azonnal lezárva a háború. Szerintem sehogy! Ez a háború sokáig el fog húzódni, talán Putyin is halandó, és egyszer meghal Ő is…

Szóval nem érted? A fajtád a folyamatos térdeplés okán, logikai funkciókat nem képes beépíteni gondolkodásába. Szellemi igénytelenség, és feltétel nélküli vélemény befogadás a tartótisztedtől megöli a gondolkodás képességét!

Pár tipp: Duplázd meg a dupláját a korábban általad ajánlott összegnek. Az első találkozás során ne térden fogadd a jóhiszemű érdeklődőket, az arcod és a szád legyen váladékoktól mentes, tiszta, és próbálj meg úgy tenni, mintha nem sürgős peluscserére lenne szükséged.

:)

Ez a futóbolond az Egyesült Államok elnöke volt, kitöltötte hivatali ciklusát, nem döntötte romba az USA-t. Tény, hogy van egy érdes kommunikációs stílusa, ami sokaknak nem tetszik, de ostobának semmiképp sem nevezném. Picit olyan, mint Linus Torvalds. Jó gyerek ő, csak nem hajlandó lefeküdni az aktuális elvárásoknak, nem hajlandó polkorrekten fogalmazni. Ez így van jól.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez a futóbolond az oka annak, hogy Putyin 2022-ben felrúgta a békeszerződést!

Gyurcsány is volt miniszterelnök, nem döntötte össze az országot, de azért had ne emeljek neki kalapot, ha szembe jön! Bolond nevű tag neki is térdet hajtana, de ország nagyrésze nem fog!

S mi a baj ezzel.

Zelenszkij is volt fotózva, tankban, még vadászrepülőben is. Törpének törpe, hogy diktátor-e az véleményes. Mondjuk teljhatalma van az biztos, hogy ez elég-e a diktátorsághoz, azt majd az idő eldönti.

Első körben azt hittem róla beszélsz, elvégre a topik címe ukrán háború.

Tegnap láttunk 5 megrakott ukrán olajszállító tartályautót az M2-esen és a 2-esen. Mentek az emelkedőn vagy gyökkettővel. Ezek miért nem az M3-ast használják? Mit kerestek arrafelé?

Körbeforgó homokóra? Elon se bírta megjavítani a Twittert. A végén le fog feküdni a cenzúrát követelőknek is, ez a világ rendje.

A témára: a műfaj szerintem gusztustalan. Vannak politikusok akiket nem kedvelek, de nem hugyoznám le a sírjukat, mert méltóságomon alulinak tartanám.

A szavazok legalabb 20-30%-a betiltana az ovevel nem egyezo velemenyek kinyilvanitasat. Felek, hogy ennel tobb is.

#safespace

Ne pukkassza ki senki a buborékom, ne kelljen a sajátomtól eltérő véleményt, álláspontot meghallgatnom! Nehogy már valaki meg merje kérdőjelezni a kinyilatkoztatásaimat.. ..legyenek azok a valóságtól bármennyire is elrugaszkodottak.

Csak egészen eltérő buborékok vannak, így aztán ebből teljes megnemértés származik. Mondom én, hogy volt abban valami jó, amikor vasárnap - adventisták és zsidók szombaton - elmentek a templomba az emberek, meghallgatták a lelkész tolmácsolásában Isten kinyilatkoztatásait, tanácsait, a férfiak utána elmentek a kocsmába, a nők csacsogtak egy jót, mert akkor legalább az erkölcsi normák, társadalmi elvárások normalizálva, egységesítve voltak. Ami eltért attól, amit a lelkész mondott, az volt a deviancia, ami azon belül volt, az pedig a norma.

Ezzel szemben ma mindenki normálisnak gondolja magát és abnormális, deviáns vadbaromnak a másikat, ami így viszont az elszigeteltség, frusztráció és konfliktusok melegágya.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Alap elvi kérdésekben lehetett egyetértés, de nézd meg a mostani pápát:

- 2022 nem bűn fegyvert szállítani az ukránoknak

- 2024 Ukrajnának elég bátornak kell lenni a fehér zászlóhoz

Alapvető elvi igazságok helyett aktuálpolitikai ökörségeket nyom, aztán így lesz az irány lövöldözniből pár százezer ember halála után egy mégjobb ötlet: a fehér zászló.

A mai világ legnagyobb gondja ugyanez: elvi egység helyett aktuálpolitikai baromságok vannak és egyik hülye rákényszeríti az akaratát a másikra, majd amikor egy fél ország felfordul, kitalál egy mégjobb ötletet...

Több millióan vannak, de a magyarok mögött állnak. A magyarokat lázítja, miközben az impotens, térdelő csürhéje Oroszországban nem képes érdemi eredményt felmutatni. A térden csúszó-mászó – és közben a lepotyogott morzsákkal zsebeit tömő – Karácsony-slepp meg van olyan hülye, hogy ezt az idegen kurvát szerepelteti egy március 15-i rendezvényen. Orbán, Toroczkai és Vona csak egy kávét kér.

:)

Csakis az ő erkölcsi értékei alapján. Távol álljon tőlem, hogy a magamét alkalmazzam egy ilyen nagyszerű entitás kapcsán!

A trollközpont belső trendjeit a fajtád ismeri legjobban, de Vona visszatéréséből arra következtetek, hogy térdelés közben valami drogot is magatokba szívtok (gyk. olyan rosszul áll a szénátok, hogy már-már tömegesen jelentkeznek be a tortaszeletekért (beleértve az általatok valamiért bő nyállal felszopott Magyar Péter kavarását)). Természetesen az is lehet, hogy jóhiszeműen túlbecsülöm a szellemi képességeiteket, és nincs semmiféle materiális kábítószer a képben, hanem csupán önmagatok adjátok, és a saját kiválóságotokba vetett vallásos hit vakít el benneteket.

Javaslom, apám helyett a halálba menekült feleségeddel foglalkozz, meg azzal, hogy olyan életet élj, amikor fel sem merülhet benned, hogy rád küldik a gyámügyet a gyereked iskolájából.

:)

> Miért indított Putyin háborút Ukrajnában? Mert tudta, hogy vannak hűséges szövetségesei Európában

 

Látod, mégiscsak a DK-nak van igaza és Orbán Viktor robbantotta ki az orosz-ukrán háborút. Navalnij neje is bevallotta.

:)

Miért volt igazuk? Oroszországban is van nyugatos ellenzék, akik a nyugati propagandát fújják. Navalnij is ilyen volt, a felesége szintén. Csak ki ne essen véletlenül egy ablakon, hiszen nagyon rosszul záródnak az orosz ablakok manapság.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Figyelve az eseményeket, David Pressman nyílt fenyegetését, mely szerint az USA nem fog várni a magyar kormánnyal történő kapcsolatok javítására, s látva Magyar Péter ténykedését, az a sejtésem, Magyar sem magától ilyen lendületes. Amúgy ijesztő, hogy az Egyesült Államok ennyire szorosan be tudott valakit építeni a magyar kormány közelébe.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Csak jelzem, hogy a kormány kedvenc elnökjelöltje (igen az első idegen ország vagyunk ami amerikai elnökjelöltett állított); szóval ez a Trump volt aki kirobbantotta az ukrán inváziót. Nem úgy tűnik, mintha a Kreml nem kreálta volna meg expanziója alapjait Trumpon keresztül. Az a bajuk, hogy Biden belerondított a Putyin-Lukasenka-Trump és Orbán nagy tervébe!

Magyar diplomata volt - tehát a Szolgálat embere. A CIcA adott neki egy szerepet, amit ő bosszútól hajtva eljátszik. Azért ilyen nyugodt - elég megnézni az ATV-s beszélgetést vele - mert a magyar kormánynál jóval hatalmasabb erő áll mögötte.  

Volt már egy komoly próbálkozás 2012-ben, meglátjuk, most mire jut a CIcA a Magyar nevű ügynökével. 

A térdelőknek javaslok egy számot PIN-kód gyanánt: 8728.

:)

Fineszes ez az udvari bolond, sziporkozó humoránál már csak téprdeplési szorgalma hatalmasabb! Míg téged lenyűgözött az udvari humora, addig engem mélységesen elszomorított erkölcsi hanyatlása. Csodálkozom, hogy neked nem volt meg a viccesnek nem nevezhető poénnak szánt gondolata PIN kódokról. Szegénynek nem tiszta, hogy a legtöbb bank generált PIN kódot adn, nem enged utat a PIN kód szabad megválasztásának, egyértelmű biztonsági szempontok miatt.

Fegyverbe Európerek! Csak akkor lesz vége a háborúnak, ha a befagyasztott Ruszki pénzből fegyvert veszünk Ukrajnának, és magunk is feltöltjük a régen leapadt készleteinket.

Mert Trump kibasz bennünket a faszba, mert a GDP alig 1%-se költi egyik másik balos nemzet védelemre.

Az USA nem fog kilépni a NATO-ból. Ha valami fatális véletlen miatt ez történne, akkor viszont nem lesz NATO-Oroszország háború, legalább is nagy őrültnek kell lenni a nyugat-európai vezetésnek hozzá. Mondjuk ez teljesül...

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ami néhány éve elképzelhetetlennek tűnt, az ma a valóság.

A média ereje óriási lett. Nagyobb, mint korábban, bármekkora faszságot le lehet írni, az újságok bármit elbírnak. Nacionalista eszméket terjeszthetnek az emberek, lázíthanak népcsoportok ellen, és ehhez az emberek egy jó része csak tapsikol.

Vámokat készül kivetni Brüsszel az Oroszországból és Belaruszból importált gabonára és olajosmagvakra. Gabonafélék esetében mindössze az orosz export 2%-át érinti a tervezett büntetővám, de napraforgóból az orosz export harmada az EU-ba irányult 2023-ban. A tervek szerint a gabonára tonnánként 95 euró, míg napraforgóra 50% lenne a VÁM. Oroszországból 2023-ban 1,8 millió tonna érkezet az EU-ba, míg Ukrajnából 19 millió tonna. A csehek javasolják az orosz és belarusz gabona importjának megtiltását. Lettország már egyoldalúan ideiglenes kereskedelmi tilalmat vezetett be az orosz mezőgazdasági importra

link

Majd ha

Az -ukrán- GMO-s szarok eddig is ki voltak tiltva, ebben nincs semmi újdonság. Csak szabályt szegve hozták be eddig is. Romániába pl vihetik nyugodtan.

a GMO-s banán

sosem lett beengedve.

(Minden banán GMO-s)

Tőled idézve: "Hazudsz!"

Pár pofonnal mutatja meg az egészséges ukrán, hol a helye az őt halálba küldeni akaró tobrzótisztnek:

https://youtu.be/TJnRASpYYaY?t=126

Egy bordatörés még belefért volna, de ne legyünk telhetetlenek.

Tavaly még falkában vadásztak a friss húsra, most már egyedül próbálkoznak - ez sokat lemond az ukrán veszteségek valós mértékéről azoknak, akiket érdekel a valóság.

0x1ff

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Van benned valami undorító.

Hát engem az megnyugtat, hogy nem gerjednek rám a férfiak.

Lehet, nem tűnt fel, de a katona is ember, s legkevésbé ők akarják a háborút, bármelyik oldalon is állnak.

Megint elfelejtettem hiperszenzitív lelkedet, pedig a trágya egy igen értékes anyag, és minden biológiailag bemoló anyag az trágya is.

Ha már itt tartunk az az igazán undorító, aki halott katonáit is hátrahagyva hazug propagandázik. Nyilván azért csinálják ezt, mert az eltünt emerért nem kell fizetni, egy halottért meg igen. Elég sokat panaszkodnak arra az ukránok, hogy a ruszkik leszarják az elesetteket, vagonba beépített krematóriumot működtetnek, stb.

Biztosan így gondolkodik minden irányba:

néhány dandárnyi biotrágyának otthagyott ukrán katona

kijelentésre is ugyanígy reagálna: szerinte ez belefér.

--

Amúgy ezek sulykolása, a hús-vér emberek  dehumanizációja, egy-egy jelzőre redukálása tudatos kommunikációs stratégia része: ork, "biotrágya" stb. De erről van szó akkor is amikor valakit más téren próbálnak meg emberi mivoltától megfosztani: a pedofilozás, pedofil-simogatózás stb. is ugyanezen célból használatos formula.

Normális, ép ember számára az öldöklés, egymás nyomorítása nem racionalizálható, ezért van szükség a háborús propagandában is erre.

--

Egy ausztrál tv társaság riportere a front orosz oldalán forgatott:

https://www.youtube.com/watch?v=2FAcyKhM8Wg

ki is van kelve magából az ukrán követ: egyenesen azt követelte, hogy távolítsák el az anyagot. Pont az fáj az ukránoknak, hogy a videó a másik oldalon is ugyan olyan élő-lélegző embereket mutat mint ők. Márpedig a vérgőzös fanatikusokat nem szabad kizökkenteni, még észhez térnek.

Az ukrán követ kiakadására a csatorna hivatalos közleményben reagált:

Ukraine’s War: The Other Side is a challenging but legitimate documentary, made by reputable journalist Sean Langan and first aired last month on the UK’s ITV, that offers a rare insight into the lives of Russian soldiers during the war.  It adds to our understanding of this tragic conflict and shows the full, horrific impact of the war. The reporter challenges the Russian soldiers and civilians featured in the film about their beliefs and opinions.

The documentary is being seen internationally and is considered an important contribution to the reporting of the war. We believe Australian audiences also have the right to watch it and make up their own minds.

Four Corners has broadcast several programs exploring aspects of the Russia-Ukraine conflict, such as:

  • Despair & Defiance: The Battle for Ukraine
  • Inside Russia: Traitors and Heroes
  • The People’s Fight: The Battle for Kherson

The ABC will be meeting with the Ukrainian Ambassador to discuss his concerns.

https://about.abc.net.au/statements/abc-statement-ukraines-war-the-othe…

Hogy lehetne neked elmondani, hogy megértsed? Az oroszok hagynak hullahegyeket hátra a sajátjaikból. Értem én hogy börtöntöltelékek, meg hajléktalanokból sorozott képzetlen katoák, de nem viszik el a holtakat, nem egyeztetnek az ukránokkal, ott hagyták a oszladozó testeket "biotrágyának"... Gondolom az is cél, hogy ezzel is az ukrán közegészségügyet/infrastruktúrát terheljék.

Various media in the UK and Belarus have used an image dating from 2013 to illustrate what is supposed to be a Russian mobile crematorium in Ukraine. The fake image lent credibility to official Ukrainian claims that Moscow was using such vehicles in a bid to hide the extent of massacres in the country. We tell you more in this edition of Truth or Fake.

https://www.france24.com/en/tv-shows/truth-or-fake/20220413-fake-images…

--

Nem sokkal korábban még a mobil krematóriumokról szólt az ukrán propaganda :).

Az elesettek kiadásában, vagy akár csak a halál tényének elismerésében pedig az ukrán hadsereg sem éppen jeleskedik: van ahol a 2022 májusában elesett katona családja mai napig nem kapott egy buznyákot sem, mondván, hogy az illető "eltűnt". A bajtársak igyekeznek támogatni a családot.

Tévedsz, mert az ukrán vezetés csakis tényszerűen nyilatkozik az eseményekről, hamis propagandát pedig csak Orbán terjeszt, az ukránok nem. A fekete fóliás vándorló halottak igenis léteznek, csakúgy mint a vérfarkasok ( a legnagyobb vérfarkas Orbán ). És Orbán volt az is, aki szólt macronnak, hogy írjanak cikket a fake képekről. 
 

Jaku, ez így Ok lesz?

Pontosan. Mennél előbb rádöbben a többség, hogy az ellenség ellen hergelést azért csinálják, mert _tőlünk_ akarnak megszabadulni (meg az ellenségtől is, mert ők is pont olyanok mint mi csak valamelyik határ másik oldalán születtek), annál több esélyünk lesz elkerülni a következő vérengzést. Az igazi ellenség az, aki az európai embert az európai ember ellen hergeli. Sajnos nem sok esélyt látok, hogy rádöbbenünk erre, de azért a remény hal meg utoljára.

  • Több terepruhás fegyveres tüzet nyitott egy moszkvai koncertteremben.
  • A Moszkva északnyugati részén fekvő Crocus City Hallban tűz ütött ki, az orosz hírügynökségi jelentése szerint a támadók által bevetett gránát borította lángba az épület tetejét.
  • Magyar idő szerint este 8 előtt nem sokkal egy újabb robbanásról is beszámoltak.
  • A külföldről működő Meduza.io 40 halottról tud, 100 sérültről számoltak be.
  • Az orosz külügyi szóvivő terrorista támadásnak minősítette a történteket.
  • A támadókról és az indítékról egyelőre semmi közelebbit nem tudni. Egy híradásban felmerült, hogy akár el is hagyhatták a helyszínt.

[...]

Az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége március 7-én már figyelmeztette állampolgárait, hogy szélsőségesek hajthatnak végre támadást Moszkvában. Igaz, akkor azt javasolták, hogy a következő 48 órában jobb elkerülni a nyilvános rendezvényeket. Március 9 óta azonban nem jelezték hasonló támadás kockázatát.

[...]

A Kremllel kritikus Nasztojasseje Vremja élő közvetítésében elhangzott, hogy a támadókról semmit nem tudni, annyira, hogy Jan Matvejev újságíró még azt a lehetőséget sem zárta ki, hogy ezt a jól előkészített támadást az ukrán fronton szerzett tapasztalattal visszatért orosz katonák hajtották végre. Metvejev szerint az orosz vezetésnek korábban is jól jött, ha a ködös hátterű terrorizmusra hivatkozva kell harcot vívnia.

link

Moscow shooting a ‘deliberate provocation by Putin’s special services,’ says Ukraine’s military intelligence

Ukraine's military intelligence (HUR) has said a deadly shooting on a concert hall in Moscow on March 22 is a "deliberate provocation by Putin's special services."

The attack – ongoing at the time of writing – saw several gunmen opening fire at the Crocus City Hall ahead of a concert.

Images posted to social media showed them walking unchallenged through the venue and firing indiscriminately at those inside.

According to Russia's Investigative Committee and the Russian Health Ministry, over 60 people were killed and more than 140 wounded following the attack.

"This is a deliberate provocation by Putin's special services, about which the international community warned," Andrii Yusov, a spokesperson of Ukraine's military Intelligence, told Ukrainska Pravda.

In a post on its Telegram channel, HUR claimed the shooting is intended to justify "even tougher" attacks on Ukraine and total mobilization in Russia.

"The public execution of people in Moscow should be understood as Putin's threat of an even greater escalation and expansion of the war," HUR wrote.

The terrorist group Islamic State (IS) later claimed responsibility for the attack in a Telegram post, and U.S. intelligence officials confirmed the claim. 

On March 7, the U.S. Embassy in Russia issued a warning that "extremists have imminent plans to target large gatherings in Moscow" and urged American citizens to stay away from concentrations of people over the next 48 hours.  

"The unimpeded movement of a group of militants with assault rifles through the center of Moscow, as well as a lot of other indisputable evidence, indicate that the shooting in Crocus City Hall was organized by the Russian special services," HUR wrote.

"International embassies also warned about the preparation of a terrorist attack."

In 1999 shortly after Vladimir Putin become president, a series of apartment bombings rocked Russia which were blamed on Chechen separatists, lighting the fuse for the second Chechen war.

Since then, speculation has continued that Putin and Russia's Federal Security Service (FSB) orchestrated the bombings to boost his popularity and legitimize the war.

Just hours after the attacks began, former Russian President Dmitry Medvedev, warned of retaliation against Ukraine if “terrorists of the Kyiv regime” were found to be behind them.

“If it is established that these are terrorists of the Kyiv regime, it is impossible to deal with them and their ideological inspirers differently,” he wrote in a post on Telegram.

“All of them must be found and mercilessly destroyed as terrorists. Including officials of the state that committed such atrocity. Death for death.”

https://kyivindependent.com/ukraines-military-intelligence-calls-moscow…

A bejegyzés arról szól, hogy a HUR azonnal hamis zászlós műveletnek minősítette: szerintük az oroszok saját maguk ellen követtek el terrorizmust.

Ha jól értettem eddig az oroszok annyit nyilatkoztak, hogy az elkövetők  ukrajna irányába próbáltak elmenekülni.

ha kiderülne

Ha kiderülne, hogy a gyerekemet molesztáltad nehezen tudnék uralkodni magamon. A feltételes mód csodája, hogy hipotetikus közlésekre ad lehetőséget.

Amennyiben biztosan tudod, hogy a feltételezés hamis, egy fordító pl ki is optimalizálhatja az adott ágat :). Nem kell vele foglalkozni.

Én csak abban reménykedek, hogy locsemegének nem lesz igaza. Sajnos eddig még nagyon úgy tűnik, igaza lesz.

De azért bízok benne, hogy a végén senki nem akarja, bemondani az All-in-t.

Arról a brigádrol beszélsz, akik Allah akbar felkiáltással szoktak gyilkolni, es inkább felrobbantjak magukat, mintsem Ukrajna irányába menekülnek?

A fentiek tegnap nem teljesültek, sorry.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Mondtam, hogy a tádzsikok a csalik, és az ukránok támadtak! Mondjuk ők tudtak volna drónokkal is.

 Nem is tudom, ki mereszel szembemenni ezzel a felvilágosult kinyilatkoztatással.

Kicsit vegyél már vissza, mert én semmihez sem értek! Ezt már páran leírték itt, így ismeretlenül is. Főleg a rolexesek szeretik ezt hangoztatni :D

Azt is megmondta a demens bácsi, hogy érdemes lenne felrobbantani a nordstream csöveket, erre... az oroszok felrobbantottak, annyira, hogy még csak a nyomozási cselekmények sem vezettek eredményre. Gondolom a svéd, német, dán, lengyel nyomozók is oroszok voltak. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Jajj, talán nem így van? És simán lehet, hogy az oroszok magukat lőttek agyon, meg ugye tadzsikoknak álcázott ukránnak álcázott oroszok menekültek egy Ukrajnának álcázott Oroszország felé. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Egyrészt nincs túl nagy bizalom a két ország között. Másrészt Putyin gondolhatta, ha már lesz terrorizmus, az jobban összerántja a népet, ami jól jöhet a háborúban. Szerintem lehetett stratégiai oka, ami miatt Putyin nem hallotta meg a figyelmeztetést.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

miért kezdtél orbitális terelésbe?

Az őrizetbe vett személy azt állítja, hogy körülbelül egy hónappal ezelőtt felvette vele a kapcsolatot egy „prédikátor segítője”, aki nem adta meg a nevét vagy vezetéknevét, de 500 ezer rubelt (körülbelül 2 millió forint) ajánlott fel egy terrortámadásért. Az összeg felét előlegként átutalták a kártyájára. A férfitól a kihallgatás során megkérdezték, hogy kiket kellett megölniük, amire azt válaszolta, hogy „az nem számított, csak embereket”

az ukránok lettek volna! Ők már 35 éve csődbe mentek

35 éve nem is, de azóta igen: hiszen kívülről bepumpált pénz nélkül rosszabb állapotban vannak mint a görögök anno. Ha meg nem csődöltek még be akkor miért kell az ukrán *államot* kívülről finanszírozni? Tartsa el magát mint minden más *önálló* állam. Oh várj csak.

Emlékeztető: amíg a lengyel konzervatívok voltak kormányon, addig habzó szájjal ment, hogy mennyi jogsértés, miegymás, úgy kb. a semmire is. Amikor meg Tuskék törvényeket áthágva ragadták magukhoz a médiát, a PiS jelezte, Vera Jurová csak vállat vont, mondván, nincs itt semmi látnivaló.

Ezekből extrapolálva, ha Ukrajna támadta volna meg az oroszokat, akkor is Oroszországot szankcionálnák.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

kívülről bepumpált pénz nélkül rosszabb állapotban vannak mint a görögök anno.

A háború már csak olyan, hogy nem pénzzel lehet megnyerni, hanem szövettségesekkel. Amikor az USA 1941 március 11.-én elfogadta a kölcsönbérleti törvényt, akkor UK, Kína, CCCP részére megkezdte ellentételezés nélküli azonnali fegyverek, hadianyagok és más termékek szállítását. A CCCP annyira le volt égve, hogy az országban minden 10. mozdonyt gyártotta csak a CCCP, a többi 9 az USA gyártású volt. Fegyverek terén hasonló volt az arány. Egyértelmű, hogy a CCCP-nek esélye sem volt Németországgal szemben győzni nemzetközi segítség nélkül.

Csak szólok, hogy egy háborús hadszintéren nem lehet 100%-ban termelést folytatni. Az oroszok célja mindent elpusztítani, a z EU célja megvédeni nehéziparának alapanyogot szállító ukrán területeket megvédeni. Mért annyira nehéz megérteni azt, hogy a háborúkból azok húznak hasznot, akik nem a frontvonalon fekszenek!? 35 évig az EU sok profitot realizált az ukrán iparból és mezőgazdaságból.

Sok mindenről beszéltél. Azt vontad kétségbe, hogy Ukrajna már csődbe ment. Pedig ez tény. Az, hogy a háború költségei miatt csődölt be csak egy lehetséges indok, ettől még a helyzet teljesen egyértelmű.

--

 az EU célja megvédeni nehéziparának alapanyogot szállító ukrán területeket megvédeni.

Az EU nem egy állam, nem egy ország: hülyeséget beszélsz. X-Y-Z országnak vannak -teljesen eltérő- céljai ukrajnában.

"alapanyogot szállító ukrán területeket" - a területek nem szállítanak semmit.

--

Az oroszok célja mindent elpusztítani

Honnan vagy ilyen jól informált?

--

Ha minden áron a találgatások szintjére akarsz menni ez is egy lehetséges: legfontosabb az amerikai befektetések védelme EU tagállamok pénzén.

Azt vontad kétségbe, hogy Ukrajna már csődbe ment. Pedig ez tény. Az, hogy a háború költségei miatt csődölt be csak egy lehetséges indok, ettől még a helyzet teljesen egyértelmű.

Azt hiszem nem érted: Háború van. Ahol háborúznak ott nincs gazdaság. Ahol nincs gazdaság, ott nincs profit.

a területek nem szállítanak semmit

De szállítanak most is kevesebb mint 6 millió tonna acélt évente. Ukrajna kiemelkedő szerepet töltött be az acéltermelés és -export terén. A termelés 2022-ben drasztikusan, 70,7%-kal esett vissza, mindössze 6,3 millió tonnára, míg 2023-ban 6 millió tonnára!

Honnan vagy ilyen jól informált?

Szerinted vizipisztolyokkal lődöznek?

Ha minden áron a találgatások szintjére akarsz menni ez is egy lehetséges:

Én nem szeretnék, az a te szakterületed!

szállítanak most is kevesebb mint 6 millió tonna acélt évente

Én meg holnap a hátizsákomban viszek majd a munkahelyemre kevesebb, mint 6 millió tonna acélt. :)

Ügyesnek mondanám a kommunikációs stílusod, ha nem volna oly átlátszó.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azt hiszem nem érted: Háború van. Ahol háborúznak ott nincs gazdaság. Ahol nincs gazdaság, ott nincs profit.

? Mit nem értek? Az USA is háborúzik úton útfélen; és még profitál is belőle :). Csak mindig odafigyelnek, hogy más országok területét rombolják porig.

Az ukránok belügye, hogy meddig harcolnak. Az meg az EU tagországok belügye, hogy ehhez meddig és mennyi pénzt adnak nekik :). De ez nem oszt nem szoroz a tényen, hogy ukrajna már csődbe ment.

--

De szállítanak most is kevesebb mint 6 millió tonna acélt évente.

Azt a területen *működő cégek* szállítják, nem a területek.

--

>>> Az oroszok célja mindent elpusztítani

>>Honnan vagy ilyen jól informált?

> Szerinted vizipisztolyokkal lődöznek?

Az elemzők is csak találgatnak, hogy mik lehetnek az éppen aktuális kitűzött célok és rész-célok, de Te kijelentetted, hogy "Az oroszok célja mindent elpusztítani". Azt kérdeztem, hogy ezt az információt honnan szerezted.

Nekem úgy tűnt, hogy a háború elején meglehetősen kesztyűs kézzel indultak neki, majd szép lassan fokozták (az ukránokkal együtt) a célpontokat, mostanra is maradt néhány látványosan kerülendő célpont.. ..de pl polgári létesítmények esetében már egyik fél sem próbál a legkevésbé sem odafigyelni az emberiességi szempontokra.

>>Ha minden áron a találgatások szintjére akarsz menni ez is egy lehetséges:

>Én nem szeretnék, az a te szakterületed!

Ha nem szertnél akkor miért kezdtél bele? "Az oroszok célja mindent elpusztítani"

De ez nem oszt nem szoroz a tényen, hogy ukrajna már csődbe ment.

Honnan vagy ennyire jól informált?

Az ukránok belügye, hogy meddig harcolnak.

Az ukránok addig harcolnak, amig a ruszkik haza nem takarodnak.

Az meg az EU tagországok belügye, hogy ehhez meddig és mennyi pénzt adnak nekik :).

Senki nem ad semmiféle pénzt. Pénzzel nem lehet visszalőni. Fegyvereket, lőszereket, éllemiszert és más eszközöket szállítanak. Úgy ahogy minden háborúban szokták, ahogy a Szovjetúniót és Kínát is támogatta 1941-től az USA...

>> De ez nem oszt nem szoroz a tényen, hogy ukrajna már csődbe ment.

>Honnan vagy ennyire jól informált?

In late November, President Volodymyr Zelenskyy signed off on the 2024 Ukrainian state budget, which earlier had been passed by the Verkhovna Rada. It goes without saying that the war is the key factor affecting the structure of revenues and expenditures. The state budget anticipates revenues of UAH 1.78 trillion ($43.7 billion), while expenditures almost doubled, to an anticipated UAH 3.35 trillion ($82.3 billion). The expectation is that the difference will be covered by international loans and grants.

https://www.wilsoncenter.org/blog-post/ukraines-budget-2024

Az ukránok addig harcolnak, amig a ruszkik haza nem takarodnak.

Meglátjuk. pl addig amíg van mivel harcolni, van aki fegyvert fog, van aki fizeti a számláikat

Meglátjuk. pl addig amíg van mivel harcolni, van aki fegyvert fog, van aki fizeti a számláikat

A világ nagyobbik fele Ukrajna szövetségese. Aki jól választ barátot az győz.

Oroszok éppen elvesztették Indiát, mert India nem fogadja az orosz olajszálítókat a nyugati szankciók miatt. India azt is sérelmezi, hogy az oroszok nem szállítják le időre az Sz-400-as légvédelmi rendszert. Nyilván nem csak az ukrán oldalon fogynak ám a fegyverek! Örményország is "felmondott" a ruszkiknak, és nyugati barátokat keresnek.

Meglátjuk. pl addig amíg van mivel harcolni, van aki fegyvert fog, van aki fizeti a számláikat

Miért ülsz fel a provokációjának? Egyrészt úgy beszél róla, mintha ez orosz-ukrán háború volna, de másfelől mégsem, mert ha az volna, akkor Ukrajna ezt a háborút nem nyerhetné meg, bár háború vonatkozásában ez egy nagyon rossz kifejezés, ez nem egy sportmérkőzés.

Amikor tarthatatlanná válik a helyzet, nyíltan belép a Nyugat a háborúba, s visznek minket is. :(( Természetesen az USA elvárásai és érdekei mentén.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egyrészt úgy beszél róla, mintha ez orosz-ukrán háború volna, de másfelől mégsem, mert ha az volna, akkor Ukrajna ezt a háborút nem nyerhetné meg, bár háború vonatkozásában ez egy nagyon rossz kifejezés, ez nem egy sportmérkőzés.

Valóban Trump felfegyverezte az ukránokat, és ha visszatér az öreg, akkor betolja az USA-t is a háborúba. Megigérte: gyorsan le akarja zárni a dolgot. Aztán a Kína elleni kereskedelmi háborúra akar koncentrálni. :D

Túl sok ebben a feltételezés. Trump már megnyerte a választásokat? Ha igen, tudjuk, mi fog történni? Ha nem, akkor tudjuk?

Szerk.: Az USA működése egy elnök által előadott one man show?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Látom nem nagyon vagy képben! Obama nem engedte a fegyverek ukrajnába szállítását, Trump szabad utat adott a fegyverek szállításának. Biden megörökölte a trumpi káoszt. Nézz utána, nem foglak felvilágosítani téged is!

Ez volt az állításod:

Felfegyverezte Ukrajnát és kirobbantotta az Orsoz-Ukrán háborút.

Ez nem igaz, mert az Egyesült Államok 2013-ban, demokrata vezetéssel sodorta inkább a polgárháború szélére Ukrajnát, mintsem fogadta volna el azt, hogy az éppen aktuális elnök jogával élve megakadályozza a nyugati integrációt, azaz az USA érdekszférájába való bevonását Ukrajnának. Az bizony nem a republikánus Trump regnálása alatt történt. Az oroszoknak viszont ez a mozzanat csípte a szemét. Azért álljunk meg egy pillanatra, odáig pofátlanodott az USA, hogy nem csak volt szovjet érdekszférába tartozó országokat uralt le, hanem már volt szovjet tagköztársaságokat is. Megfordítva: ez nem egyszerűen olyan, mintha Kanada válna orosz érdekszférává, hanem ahhoz hasonlatos, mintha Texas például. Jó, értem, az USA nem szűnt meg létezni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

2022-2024: 41.3 milliárd dollár értékű szállítmány

Ba+! Miután az oroszok már a lengyeleket is lövik!? Ne vitasd el Trumptól az érdemet, hogy ő miatta rúgták fel a ruszkik a minszki egyezményt! Le van írva a cikkben is, hogy ‘vörös vonalnak’ tekintették a ruszkik a fegyverszállításokat!

Az ukránok addig harcolnak, amig a ruszkik haza nem takarodnak.

Érdekes mintha az ukrán fiatalság megmaradt része másképp gondolná:

[..] Artem says he and his friends dodging the draft are also afraid of being stuck in combat for months or years on end. “I’m young and want to live my life, and to go there without knowing when I will return to my normal life is hard. I have friends who volunteered at the beginning of the war and they're still there fighting. So it is like a one-way ticket,” he says.[..]

[..]Enforcement is haphazard, depending largely on random spot checks of documents by police, who are more vigilant in some areas of the country than in others.[..]

Érdekes, hogy még a háborús uszító politico is eljutott 2024 március végére már oda, hogy ezt le meri írni.

[..] Prolonged time on the frontlines is also drawing bitter complaints from battle-weary Ukrainian combatants demanding to be demobilized or rotated out with lengthy recuperation time. Their relatives want the same thing: On Sunday, dozens of families of frontline soldiers crowded into Kyiv’s Maidan Square to demand their husbands, fathers and boyfriends be relieved from combat, arguing they’ve done their bit and now must be demobilized or given considerable rest and relaxation.  [..]

[..]For Artem, there’s little that could persuade him to enlist. “My mother is a nurse and she sees the wounded and tells me firmly to stay out of it,” he says. [..]

forrás: https://www.politico.eu/article/ukraine-faces-an-acute-manpower-shortag…

Aki érti és látja mi történik az nem kívánkozik a lövészárokba és másokat sem küldene oda, ahova saját maga sem megy.

Lehet vakon hülyeségeket írni, de a lényeg az, hogy ezek a hatalmas erőszaskkal összetákolt birodalmak mindig megbuktak. A CCCP sem véletlenül esett szét. Orsozsország most sem egészséges méretű állam. Számtalan nemzetiség felett uralkodik most is az orosz. Mégha most Putyin el is foglalná Ukrajnát, az akkor is egy puskaporos hordó maradna, a fejlődés csekély lehetősege nélkül. 

Orsozsország most sem egészséges méretű állam. Számtalan nemzetiség felett uralkodik most is

Ukrajna is elég nagy területet foglal el ma. Ukrajnában hány különböző nemzetiség él? :) Hol kezdődik a "számtalan" és hány darab nemzetiségtől lesz egy állam alakulat "össze tákolt"?

Mégha most Putyin el is foglalná Ukrajnát

Nincs rá képessége (és talán akarata sem).

akkor is egy puskaporos hordó maradna

persze, előtte is az volt

a fejlődés csekély lehetősege nélkül

A fejlődésre a lehetőség mindig megvan. Amilyen körülményeket sikerült előidézni (lerombolt, sérült infrastruktúra, veszélyes és szennyező anyagok az ország területének számottevő részén, aknamezők stb); már az is fejlődés, ha a további rombolást és tönkretételt szüneteltetik (nem rontják aktívan tovább a helyzetet).

--

vakon hülyeségeket írni

A cikk mely konkrét állítását vitatod?

Ukrainian porn star raises funds for war amputees

[..] Kyiv intentionally does not disclose how many people need prosthetics, Oksana Zholnovych, the social policy minister, told Ukrainian media. However, she insisted the government is able to cover those needs.

This year, more than 4.5 billion hryvnia (€111 million) have been allocated for rehabilitation aid, and there is no need to collect money for those who need prosthetics, said Olena Kulchytska, an adviser to Zholnovych.

[..] However, according to the Protez Foundation, around 59,000 Ukrainians need prosthetic limbs. They can cost $46,000 to $90,000 each, according to Ukraine’s Superhumans Rehabilitation Center. Dozens of Ukrainian clinics and different initiatives are involved in the rehabilitation of military and civilian amputees. Most rely on government programs and donations, but there isn’t enough money to go around.  [..]

https://www.politico.eu/article/josephine-jackson-ukraine-porn-star-yul…

Aljasok, akik a hatalomért, pénzért, anyagi és politikai érdekeikért ezt teszik. Azok az emberek egészségesek voltak. Semmit nem ér az életük így már. Elvegetálnak valahogy még egy darabig boldogtalanul... csak minek.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez pszichés kérdés. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy mindenki fel tudja azt dolgozni, hogy értelmetlenül, a semmiért lett egy emberi roncs testileg, lelkileg egyaránt. Biztos, hogy érdemes úgy tovább élni? Szerintem nem.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Legalább már nem zaklatják tovább Zelenszkij elmebetegei.

Vakokat se hagyják békén, nehogy azt hidd bármi logika van abban amit művelnek: fanatikusok. És előbb fognak végtagsérülteket, nőket és gyerekeket is a frontvonalba küldeni, mielőtt saját magukat vagy saját védett köreiket teszik ki veszélynek.

>nehogy azt hidd bármi logika van abban amit művelnek

Hogy ne lenne logika benne? Le is írtam már párszor. Ennek a háborúnak az a logikája, hogy mennél több orosz és ukrán haljon meg, és az ukrán nemzet helyrehozhatatlanul megroggyanjon, hogy bevándorlókra lehessen cserélni az egészet. A különböző fehér kisebbségek - például a kárpátaljai magyarok - is ugyanígy a célkeresztben vannak. Bármi más porhintés, az összes többi szempont lényegtelen és maximum másodlagos.

Ha ezen szemüvegen keresztül nézed, akkor minden döntés logikus. Ezért van az is, hogy pontosan annyi fegyvert küldenek, hogy a háború fenntartható legyen, de ne lehessen megnyerni.

Az SZU a második világháborúban a felhasznált hadianyag 4%-át kapta az USA-tól. 

"Egyértelmű, hogy a CCCP-nek esélye sem volt Németországgal szemben győzni nemzetközi segítség nélkül."

 

Soklal inkább népszerű legenda és önámítás, ami nélkülöz minden történelmi, földrajzi, logisztikai realítást. ajánlanám neked Mannstein könyvét a témáról, ha olyan ember lennél, akit érdekel a történelem, de a magadfajta csak agyad mosóinak jelszavait kívánja jól-rosszul visszamakogni.  

Ott valami nincs rendben. A videóban a gyanusított remeg, mint a nyárfalevél. 

2 millió forintnak megfelelő összegért ilyen könnyű lenne tömeggyilkosokat találni?

 Hogyan jutott fegyver Moszkvába?

Telegramon kommunikálnak, és nem tudni kivel. Ez reális is lehet. 

Mi lehetett a garancia, hogy a másik fele ismegérkezzen annak a kis pénznek? Btw, az utazaztatása a csávónak többe kerülhetett.

Túl folyamatosan válaszolt a gyanusított. 

Lehet, nem teljesen jogszerű, mint Magyarországon a 2006 őszén történtek. Viszont ez az arc néhány társával rendezett egy kis mészárlást. Mégis mire számított? Az oroszok jellemzően nem puhapöcs woke véglények, akik elnézést kérnek majd azért, mert nem polkorrekt módon tettek fel egy-egy kérdést. Putyin világosan elmondta, nincs jövőjük. Azt pedig tapasztalatból tudjuk, mit jelent.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerkesztve: 2024. 03. 24., v – 10:38

Ukránok Ukrán-lengyel-német-svéd-brit-norvég-holland-francia-cseh-stb. szövetség megnyerte már? Egy ideje nem követtem.

trey @ gépház

Nem. Sokkal viccesebb, amikor látok egy majmot aki az USA elnöke volt 2017. január 20. – 2021. január 20. közööt.

Most komolyan cikinek érzed, ha egy szinész politikai pályára lép? Mindenkit magad körül beraksz egy skatulyába, és ki sem veszed belőle? Amikor Rogán Tóni szappanopera sztár volt, akkor is ki voltál akadva?

Terrorista urakat szépen elkalapálták az orosz hatóságok. Egyik megvakult, másiknak a füle esett le, mokesz mindegyiken volt, egyiket tolókocsin tolták be. Azt hiszem, életük hátralévő részében minden egyes nap elpicsázzák őket ... Szibériában.

trey @ gépház

Elméláztam egy pillanatra a szélsőbalos olasz nőn, aki viperával minden ok nélkül maradó sérülést okozva ver meg embereket, majd azon nyafog, hogy nem négycsillagos hotel minőségű a börtön. Az oroszok, csecsenek másként managelik ezt a kérdést. A terroristák jobban jártak volna, ha meghalnak, mint így. Az olasz nő meg legközelebb menjen szélsőbalosan vagánykodni Oroszországba, nem a börtönkörülmények lesz a legnagyobb problémája, ahogy ezt a mostani példa is mutatja.

Putyin azt mondta, ezeknek a figuráknak nincs jövőjük. Visszaemlékezve azok rövid életére, akik komolyabban zavart akartak okozni Putyin körül, én hiszek neki. (Litvinyenkó, Prigozsin, Navalnij, de voltak még jócskán.)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az a baj ezzel, hogy ma a terroristát, holnap meg a politikai aktivistát kínozzák meg.

 

Egyebkent, hogy áll az ukrán szál? Kibukott már, hogy az ukránok szervezték meg?

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

„Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Ukrajna áll a Crocus City Hallban elkövetett terrortámadás mögött” − idézte Alekszandr Bortnyikovot, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatóját a TASZSZ orosz állami hírügynökség a The Telegraph tudósítása szerint.

A "The telegraph" link tartalma: https://www.nytimes.com/2024/03/26/world/europe/russia-terror-attack-to…

Azt hittem, azt is megkínozták. Következetlenségben mindig következetesek vagytok.

 

Az oroszok eddig is kinoztak. Ami most rendkivuli, hogy ezt nyilvanosan teszik. Videot szivarogtatnak a kinzasrol, a targyalason egyertelmuen latszik a kinzas.

 

Vannak nemzetkozi egyezmenyek a kinzas tiltasara is. Ez most egy latvanyos hatraarc.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Pont az a baj a nemzetkozi egyezmenyekkel, hogy tul sok minden masra is vannak... Egy atalagos orszag / kormany jo nehanyat megszeg, vagy elfelejt betartani.

Egyik perspektivaja a haborunak az, hogy nincs jelenleg nemzetkozileg elfogadott gyakorlatban alkalmazhato modszer teruletvita rendezesere.

Az ENSZ es hasonlo szervezetek raadasul olyanokbol allnak, akiknek ellenzeke sincs, levaltani se lehet, es csak nehany diktator mondhat rajuk rosszat, es meg oket se szoktak erteni.

Ismét toporzékol az impotens követelődző:

[..]“Give us the damn Patriots,” he demanded. Originating in the United States, Patriot surface-to-air missiles are the best defense system to combat the ballistic missiles that have been raining down on Ukraine with increasing intensity in recent days. [..]

Mégis mi a fenét képzel magáról ez a seggdugasz? Legyen hálás azért amit kap; a kéregető akar rendelni az étlapról már megint.

[..]“If we had enough air defense systems, namely Patriots, we would be able to protect not only the lives of our people, but also our economy from destruction,” he added. [..]

Vásároljatok vagy építsetek magatoknak mint mindenki más a világon!

[..]Kyiv is, of course, unconditionally grateful for all the support that is coming from the Western alliance, he said. But he worries the allies’ actions don’t always match their rhetoric and as the war drags on, they are “going back to the usual way of doing politics.” [..]

És örülnie kéne, hogy eddig tartott az ingyen ebéd. egy év alatt kaptak 20 év alatt afganisztánra költött pénzt. Ha azt képzelték, hogy ez marad a trend akkor teljesen kretének.

[..]He describes a vicious circle – weapons are withheld or delayed or supplied in insufficient numbers and then the allies say Ukraine is retreating, it is impossible for Ukraine to win. And the allies ask themselves, why they should provide Ukraine with “game-changing” weapons. [..]

Min értetlenkednek? Mégis miért adna át bárki további nagy értékű fegyvereket bármiféle ellentételezés nélkül?

[..]that Ukrainian soldiers do not have sufficient amounts of weapons because you did not provide them,” he said.[..]

Nem! Azért nincsenek fegyvereik, mert a felelős, önálló ukrán állam nem gondoskodott a katonái ellátásáról. Koldus mutogat és ordibál a járókelőkkel.

[..]French President Emmanuel Macron escapes the Kuleba critique. After a shaky start, Macron has recently stiffened his resolve — in his public commentary at least — insisting that Europe cannot rule out sending ground troops to Ukraine if that’s what is needed to prevent Russia winning. “We were pleased to see President Macron evolve in that direction,” he said.

While Ukraine has never asked for “European combat troops’ boots on the ground”, EU leaders need to get used to the idea that “the day may come.” [..]

Bekaphatják.

https://www.politico.eu/article/give-us-the-damn-patriots-ukraine-needs…

Mondjuk értem én, hogy idegesek, hogy rádöbbentek, hogy arra használják őket, hogy gyengítsék az oroszokat meg az Eu-t. Közben meg meg szűnik Ukrajna.

De ha az illetékes elvtársak -úgy 2014 előtt(körül)- konzultáltak volna pár hasonló cipőben lévő nemzet képviselőivel (mondjuk a kurdokkal), vagy csak ismerték volna a történetüket, lehet nem vágnak bele.

De hát mit vártak olyan kormánytól, akinek jelentős része amerikai állampolgár volt, a másik része meg kollaboráns. Sajnos Ukrajna rosszkor volt rossz helyen.

Mondjuk Putyinék is elbaszták, mert figyelniük kellett volna arra, hogy a bábjaik ne kanászodjanak el ennyire, és az a rengeteg pénz amivel tolták Ukrajnát ne csak az oligarcháikat gazdagítsa.

Jóval kisebb vesztességgel megelőzhették volna a bajt.

S Húsvét lévén egy keresztény gyökerű mondás: Ha a jó isten el akar valakit veszejteni, elveszi az eszét.

A keresztények nem tálibok, láttam Olaszországban Venus templomot, amit keresztény templommá alakítottak át a középkorban.

Kimondottan gyakori jelenség volt egy pogány ünnep összekapcsolása egy keresztény ünneppel (locsolkodás, nyuszi vs feltámadás).

Nem rombolással szüntették meg a pogányságot, hanem a régi szokások, mondások beillesztésével a kereszténységbe, új jelentést adva neki. Bár a konkrét idézet történetét nem ismerem, de simán lehetséges, hogy mindkét változat használatban volt, mert évszázadokon át átfogalmazás volt tiltás helyett.

Így sikerült Krisztus feltámadását is locsolkodással megünnepelni hétfőn, amikor a Biblia szerint semmi nem történt. Pogány termékenységi ünnep nyomait látod tojással, nyuszikával, öntözéssel.

Hát itt ellenkeznék egy kicsit. A kereszténység elterjesztése erőszak volt és nem "átfogamzás". Csak akkor használták fel a régi szokásokat amikor nem bírták elpusztítani őket. Átfogalmazták például a Gönüz a napisten nevét gonosz-ra. De Ukko a földanya annyira pozitív töltésű volt, hogy nem sikerül bemocskolni ezért inkább ellopták és nem átfoglalkoztatták. Mária azért lett Nagyboldogasszony, mert a Tengritista hiedelemben így hívták Ukko földanyát.

A kereszténység annyira "beillesztett", hogy ezer év alatt mindent elpusztított ami a régi hit fizikai emléke volt. Konkrétan megöltek, ha Tengritista szertartáson kaptak. A boszorkányok a régi hitben gyógyító asszonyok neve volt, abból is sikerült "beilleszteni". Az ördögök pedig védő szellemek voltak, még fizikai helyeknek is volt ördöge, aki védelmezte azt, az ördög pozitív töltéssel bírt. Az "ördöge van" (segítséget kap) fura módon megmarad pozitív jelentéssel a nyelvben, de az ördög fogalmát is jól sikerült átfogalmaznia a kereszténységnek.

Fontos megérteni, hogyan épül egymásra a hit - vallás - egyház. A keresztény egyházak nem hit szintjén működnek, hanem politikai hatalmi eszközök (milyen szép történet az Anglikán egyház létrejötte...), ezért szeretné magát valami újító reformernek beállítani a kereszténység. Érdekes elképzelni Krisztust ahogy adót szed.

A sámánhitek úgy tartják, hogy régen mindenki sámán volt. Ez annyit jelent, hogy a teremtéshez közeledve visszafelé az időben még mindenki közvetlen kapcsolatban volt Istennel és nem kellet "megmondani" senkinek, hogy hogyan kell hinni. A régi természeti hitek megengedők és nem dogmatikusak, mert még tudták, hogy a hit "belül" van, nem kell, nem is lehet előírni és az sem véletlen, a sámánhitek korában nem létezett olyan, hogy egyház. Elég volt a hit és csak a vallásban volt némi szerepe a sámánoknak, vagy ahogy mi hívtuk őket táltosoknak.

Szóval a "nyomok" csupán azért vannak, mert annyira erősek voltak ezek a pogány szertartások, hogy nem tudták elpusztítani őket.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Lelkes állat. A fizika, földrajz a lehetőségeket adja, a biológia a szükségszerűségeket, a szellem pedig a rendelkezésre álló eszközöket használja (beleértve azt is, amikor megmagyarázza, végső soron miért is volt helyénvaló emberek tízmillióit legyilkolni), a lélek meg néha örül, néha bánkódik.

:)

>A keresztények nem tálibok

Ennek ellentmond, hogy a saját ókori kultúránk arab közvetítéssel jött vissza, illetve a ráírt "szent szövegek" (értsd blabla) alól kell röntgennel kiolvasni a tudományos értekezéseket. (Lásd, pl: https://www.nature.com/articles/s41586-022-04448-z - érdemes megnézni a neveket is, hogy kik foglalkoznak ilyenekkel) Az összes szobornak hiányzik az orra, mert az volt a megsemmisítés stratégiája, hogy vésővel leütötték. Sajnos nincsen linkem rá, de úgy hallottam, hogy István első intézkedései között is ott volt, hogy minden emléket meg kell semmisíteni. Közvetlenül azután hozta ezt az intézkedést, hogy külföldi segítséggel ráerőltette az életidegen külföldi ideológiát a magyarokra. (Ismerős? Lásd mai baloldal...) Tiltották a rovás használatát, aztán néhány generáció után, mikorra a gyerekek már nem tanulhatták a rovást, és az összes régi fa elkorhadt - na meg elégették, hiszen törvény volt rá - ránkmondták, hogy írástudatlanok voltunk.

A kereszténységben a "tolerancia" csak most legújabban jelent meg, de ennek az oka az, hogy a világ urai úgy döntöttek, hogy egy új világrendet építenek egy új világvallásra. Az új világvallásban a legnagyobb trükk az, hogy nem is nevezik vallásnak, még templomba sem kell járni hozzá, mert a média mindenkinek az otthonába viszi, és még a gyerekek is önszántukból hallgatják az új vallás "papjait", a médiamunkásokat. Zseniális, a régi gyerekeket még erővel kellett templomba járásra kényszeríteni, a maiakat viszont már babakorban függővé teszik a szüleik. A vallás feladata megmondani, hogy mi a helyes, mi a jó, és ezt a szerepet simán átvette a média.

Ezért jelent meg a tolerancia a kereszténységben (lásd legújabb pápai nyilatkozatok), hogy zökkenőmentessé tegyék az átmenetet. A világ urai már elengedték a kereszténység-projektet, csak a laggardok meg akiknél legerősebb a Stockholm-szindróma még ragaszkodnak hozzá. De ha megnézed a kereszténység toleranciája csakis a devianciának szól, ha mondjuk normális magyar hítű ember akarsz lenni, akkor az tűrhetetlen.

>Így sikerült Krisztus feltámadását is locsolkodással megünnepelni hétfőn, amikor a Biblia szerint semmi nem történt.

A termékenységet, a természet megújulását és a fiatal lányokat ünnepeljük hétfőn. Kösz, de nem kell hozzá Biblia.

A kereszténységben nem lehet tolerancia, mert kizárólagosságot hirdet, ez eleve kizárja. Csak jelenleg nincs fizikai ereje ezt érvényesíteni. Régen olyan toleráns, hogy magyarul sem lehetett beszélni...

A termékenységet, a természet megújulását és a fiatal lányokat ünnepeljük hétfőn. Kösz, de nem kell hozzá Biblia.

Ez a pogányok "Gyümölcsoltó Boldogasszony (ezt is ellopták) tavaszi nap-éj egyenlőség ünnepe". Ünnepelték a őszi (Sarlós Boldogasszony) és tavaszi nap fordulót is. Valami "rejtélyes" oknál fogva, ezek keresztény ünnepek is lettek.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Illik ismerni a modetn kori megjelenését is. Amikor egy politikus Isteneket emleget a beszédében, az sosem véletlen. A régi kultúránk velünk él és minduntalan előbújik a lepattogzó máz alól.

"This phrase was also used by British politician (and classicist) Enoch Powell in his 1968 speech on immigration commonly known as the "Rivers of Blood" speech.[10]"

"Those whom the gods wish to destroy, they first make mad. We must be
mad, literally mad, as a nation to be permitting the annual inflow of some 50,000 dependants,
who are for the most part the material of the future growth of the immigrant-descended
population. It is like watching a nation busily engaged in heaping up its own funeral pyre. So
insane are we that we actually permit unmarried persons to immigrate for the purpose of
founding a family with spouses and fiancés whom they have never seen."

Megzenésítve: Xurious - Rivers of Blood https://www.youtube.com/watch?v=Es2pPwbCR34

Csehország megkongatta a vészharangot, a Nyugat most Putyint segíti

A nyugati országok egységes stratégiájának hiánya Ukrajnával kapcsolatban Oroszországnak kedvez – jelentette ki Lubomir Zaoralek volt cseh külügyminiszter, írja a RIA

Mit csinálnak egyébként a NATO és az unió miniszterelnökei és külügyminiszterei? Nem az Ukrajnára vonatkozó stratégia és az Oroszországgal kapcsolatos közös stratégia megalkotása volt a fő feladatuk? (...) Ha nincs egységes stratégiánk, az a Kremlnek kedvez

– mondta.

[...]

Ennek is - hogy a NATO országok nem tudnak megegyezni - az Óbbán a kerékkötője!!!! Meg hogy Amerika nem ad!!!

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 03. 30., szo – 12:18

A fidesz propaganda média elkezdte nyomni az eddiegekkell homlokegyenest ellentétes narratívát. Kárpátalján van 170 magyar iskola, lehet ügyet intézni magyarul stb. Most akkor a fidesz szavazók megint fordulnak, mert Orbán elkezd barátkozni Zelenszkijel? Komolyan felfordul a gyomrom.

https://www.reuters.com/world/europe/zelenskiy-says-without-us-aid-ukraine-forces-will-have-retreat-2024-03-29/

Az erősen valószínű bukás peremén táncolva mi mást is tehetne, mint hogy megfenyegeti a sarokba szorult demokrata gazdáit... Megjegyzem, utóbbiak egy választási bukta esetén négy év múlva ismét próbálkozhatnak. Zelenszkij feltehetően nem (kérlek, ne vicceljetek azzal, hogy "mert Ukrajnában nem tartanak választást!").

Egyébként vajon melyik amcsi pártnak imponál, hogy Zelenszkij kiszolgáltatott helyzetükben fenyegeti meg a támogatóit?

Másrészt milyen lehet a helyzet az ún. Ukrajnában, ha Zelenszkij úgy ítélte meg, hogy a súlycsoportbéli különbség ellenére fenyegetnie kell a demokratákat?

:)

Zelensky most tapasztalja meg mit jelent a "nyugati igeret". Mi mar megtanultuk a torok invazio alatt, a Rakoczi szabadsagharc alatt, stb. Nem szamitunk mar ra tobbet, eleg sokszor csalodtunk abban, amiben az ukran nep most csalodhat eloszor igazan.

Szerkesztve: 2024. 04. 04., cs – 00:35

Az orosz propi szerint a fronthelyzet, az infrastrukturális helyzet, a demokraták elnökválasztás miatt megkötött kezei stb. mellé hamarosan (~két hónap múlva) felsorakozik az ukrán elnök legitimitásának megkérdőjelezhetősége is. Egy éve, amikor még a nagy ukrán tavaszi ellentámadásról zengett a nyugati sajtó, számomra nem tűnt lényegesnek az ukrán elnökválasztás. A tavaly óta felgyorsult ukrán lejtmenet, a közel-keleti helyzet felmelegedése, Putyin választók általi megerősítése és a világ nagyobb részének orosz–ukrán háborún való továbblépése után viszont tényleg nem jön jól Zelenszkijnek a legitimitása vélt vagy valós* csökkenése.

 

 

* ezt nyilván az ukrán állampolgárok döntik el

:)

Az US dem ellenhazugsag narrativa jelenleg:

https://444.hu/2024/04/03/az-ukranok-tovabbra-is-elegge-biznak-zelenszk…

Ami a háborús győzelembe vetett hitet illeti, az idén februárban is elsöprőnek volt mondható. 2022 májusában a megkérdezettek 80 százaléka hitt feltétel nélkül a végső győzelemben, 15 százalékuk tartotta valószínűnek a sikert, 1 százalék gondolta, hogy inkább talán az oroszok nyernek, 4 százalék nem tudta eldönteni, hogy mit gondoljon. 2024 februárjában is 60 százalék biztos még benne, hogy összejön a diadal, abban, hogy csak „valószínűleg” nyer Ukrajna, 29 százalék bízik, 3 százalék valószínűsít orosz sikert, 1 százaléknak immár meggyőződése, hogy az agresszor célt ér, a bizonytalanok aránya 7 százalékra nőtt.

Nekem, mint feketeoves fotelstatisztikusnak erosen kilog a lolab. Kicsit Eszak-Koreai mateknak tunik, egyedul a tendencia lett beismerve.

Ha a gépi fordítás helytálló, az interjúban azt mondja a csóka, hogy az emberek véleménye a tálaláson múlik, vagyis azon, hogy mely információkat sikerül a háttérben tartani, és melyeket a nagyszínpadon szerepeltetni. Zaluzsnij népszerűségével példálózik, később pedig a területekről való lemondással kapcsolatos kérdésfeltevés módjával.

Azt állítja, hogy Zelenszkij a háború miatt népszerű.

Szerinte a megkérdezettek 8%-a lenne hajlandó harcolni Ukrajnáért, majd árnyalja, hogy nem lehet tudni, közülük mennyien tennék meg valójában. Aztán az interjú egyik végső megállapítása: "a lényeg az, hogy az emberek továbbra is rugalmasak és hajlandóak harcolni az ellenséggel". Ezt arra alapozza, hogy – amennyiben a kutatás kb. reprezentatív – a népesség legfeljebb 8%-a lenne hajlandó harcolni? (Amúgy az emberek tényleg rugalmasak lehetnek, hiszen a Gallup 62%-ra mérte a harcolni hajlandó ukrán állampolgárok arányát.) Ugyanakkor az is igaz, hogy az a ~8% kb. kétmillió embert jelent, így ezen kisebbség kárára a többség még relatíve sokáig lehet rugalmas.

Másik végső konklúzió: "nincs pánik a társadalomban, és az emberek felkészültek egy hosszú háborúra". Magyarul: nagyon jól teljesít a központi propaganda. A korábbi háborúk túlélőitől tudjuk, hogy hosszú háborúra senki nincs felkészülve. Az ember megtanulja elviselni, alkalmazkodik, de felkészülve nincs rá.

:)

Tudom, hogy propaganda, de egy military blog az oroszoktol:

https://voenhronika.ru/?page1

 

A firefox "translate this page" ikonja a cimsorban eleg jol forditja angolra.

Vannak benne nagyon erdekes kepek es videok, es magyarazatok.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ukraine is currently the only country in the world that defends itself against ballistic missile attacks almost every day.

Egyértelműen hamis állítás: másokat is fenyegetnek ballisztikus rakéták a világon

This means that all "Patriot" batteries available around the world that can be provided to Ukraine must be delivered to Ukraine as soon as possible. There is no more important place for them.

Vásároljanak/béreljenek/építsenek maguknak. Ez az öntelt seggfej hozzáállás (senki másnak nincs szüksége légvédelemre, küldjetek ide mindent azonnal ingyen) igazi ukrán sajátosság.

Miért, Kuleba talán azt mondta, hogy Ukrajna egy pottyantós WC a leghátsó putri legvégébe ásott gödör mélyén, és ezért van szüksége a világ valamennyi Patriotjára? :o

Megjegyzem, a helyzetet látva és Kulebát hallgatva a Patriottal rendelkező normálisabb országok nem azon gondolkodnak, hogy miként adhatnának Kulebának Patriotot, hanem azon, hogy nekik maguknak hogyan lehetne még több, hiszen egyre nyilvánvalóbb, hogy légvédelmi eszközökből a több jobb. Főleg, ha ezek az országok Oroszország és "barátai" felől várnak támadást. Persze az USA adhat még az ukránoknak, hiszen korábban is részben azért adott, hogy az amerikaiaknak ne szimulációkból legyenek elképzeléseik az orosz repülő eszközökről, hanem terepen szerzett valós adatok alapján.

:)

A Vörös-tengeren mi a helyzet? A Közel-Kelet egyéb területein? Tajvanon, Dél-Koreában és Japánban felhőtlen a nyugalom? Hát az Oroszország, Kína és Törökország határolta területen? A Baltikumban és Romániában? Lengyelországban? A Balkánon? Afrikában is jól mennek a dolgok? Dél-Amerikában?

:)

Csődöt mondott? Akkor azért sikerült olyan fényesre a tavalyi Nagy Ukrán Ellentámadás. Ez a baj veletek, nektek csak teljes csőd és teljes siker létezik a fejetekben, az árnyalatoknak, fokozatoknak, részeredményeknek  - vagyis a helyzetértékelésez szükséges alapfogalmaknak meg egyszerűen nem jut hely. 

Zselé szerint Ukrajna veszít, ha nem küldi az USA az újabb 60 millárd dolláros segélyt, adta hírül a CNN nevű putiynista, orbánfasszopó szennymédia:

https://edition.cnn.com/2024/03/29/europe/ukraine-faces-retreat-without…

Zselé szerint Ukrajna veszít, ha nem küldi az USA az újabb 60 millárd dolláros segélyt

Természetesen az ismét nem derül, ki, hogy a feneketlen hordóba újabb 60 milliárd dollár belapátolása mire és meddig is elég: fenntarthatatlan, ezek a végtelenségig másokat akarnak pumpolni. 

Segítek: háborús hadszíntéren nincs gazdasági mechanizmus. Háborúban szövetségi rendszerek vannak. A II VH-ban az USA térítésmentesen fegyverezte fel Kínát, Szovjetuniót és Francia szövetségeseit. Háborúban mindenki a saját érdekeit védi. Vietnámban az orosz és amerikai érdekek ütköztek. Ukrajnában az orosz és EU érdekek ütköznek. Az ukránok az EU-hoz közelednének, az ruszkiknak ez valamiért nem tetszik. Nem tárgyalni, meg üzletelni akarnak, hanem területi expanziót…

Háborúban szövetségi rendszerek vannak.

Pontosan. Ukrajna pedig semmilyen szövetségi rendszernek nem tagja.

--

A II VH-ban az USA térítésmentesen fegyverezte fel Kínát, Szovjetuniót és Francia szövetségeseit.

jól látod. *szövetségeseit*. Ukrajnának nincsenek *szövetségesei*. Következesen a *partner* kifejezést használják helyette, ami olyan mint az eldobható pelenka.

Háborúban mindenki a saját érdekeit védi.

Már aki önálló. Ahol helytartók vannak ott a saját érdekekkel szembe mennek. Pl egy érdektelen, minden szövetségi rendszeren kívül álló államba öntenek euró milliárdokat a saját triviálisan látható érdekeikkel szembe menve: égetik a pénzt eredmény nélkül, ahelyett, hogy a saját égető problémáikkal foglalkoznának. Ez amolyan pótcselekvés. De legalább moralizálhatnak, meg ömlenghetnek saját vélt&képzelt nagyszerűségükön.

Ukrajnában az orosz és EU érdekek ütköznek.

Ukrajna nem EU tag, ráadásul ott nincs EU érdek. Még csak EU-s jelentős befektetések sincsenek. Ukrajnában USA és orosz érdekek ütköznek.

Látványos, hogy EU-s adófizetők pénzén akarnak USA érdekeket védelmezni.

--

Az ukránok az EU-hoz közelednének, az ruszkiknak ez valamiért nem tetszik.

Az ukránok bárkinek áruba bocsátják magukat, mert nincs más lehetőségük: már nincs mit eladniuk. Közelednek egy fenét: ugyanott vannak mint korábban, csak azt képzelik az EU az "ingyen pénz" csöcs amin úgy lehet lógni mint korábban az orosz gáz tranzitdíjakon.

Nem tárgyalni, meg üzletelni akarnak, hanem területi expanziót

Mármint az EU természetesen növelni szeretné határait, mert így tudja a gazdaságilag erős tagjainak biztosítani az újabb piacokat.

De az ukrán EU tagság nem erről szól, hanem az USA számtalan alkalommal visszavert próbálkozásainak beerőszakolásáról: ugyanazokat a dolgokat csinálják meg most fű alatt sunyiban amiket korábban nyílt formában rendre visszavertek az EU tagok: pl a GMO-s szarokkal való elárasztást.

Ukrajna nem EU tag, ráadásul ott nincs EU érdek.
 

Dehogy nem! Amikor kitört a háború az EU gazdaság megroppant! Olcsó acél, olcsó nyersanyag, olcsó félkész termék, olcsó élelmiszer onnan jött! Merkel foggal körömmel próbálta összehozni a Minszki egyezményt. Háborún csak Európa veszít, és nem csak a szankciók miatt.

Olcsó acél, olcsó nyersanyag, olcsó félkész termék, olcsó élelmiszer onnan jött!

Ne viccelj már. Hasonlítsd össze az EU-Oroszország és az EU-Ukrajna kereskedelmi mérleget :). Ezen indoklás mentén az ukránokat magasról le kell szarni és az orszokkal való kereskedelmi kapcsolatokat kell visszaállítani: más nagyságrendekről van szó.

Gondolom az IT irodából nem látszik, de a gyakorlatban az autóipart az ukrán beszállítók kiesése akasztotta meg. A mezőgazdaság dettó az olcsó ukrán műtrágya hiányát nyögi. Mindkettő saját tapasztalat, felesleges erről filozófiai vitát nyitni.

az autóipar

pl kábelkorbácsok tekintetében igen; de ennek egyetlen oka az 1 beszállítós rendszer volt; elég gyorsan kiváltották.

az olcsó ukrán műtrágya hiányát

Ezt meg simán meg lehet venni az oroszoktól; az usa most is ezt teszi.

elég gyorsan kiváltották.

Mesélj! Egy nagy utóipari cég napi 240db kamiont fogad, a korábbi 50db helyett, mert a beszállítók 1 raklapokkal indítanak el szállítmányokat. Már a nem tudok megállni a parkolóban, mert még a mezőn és az oda vezető utakon is kamionok várakoznak! De te ezt is biztosan jobban tudod a gamer IT-s székedből az origoról!

 a gyakorlatban az autóipart az ukrán beszállítók kiesése akasztotta meg.

Azt állítottad, hogy az autóipart megakasztották. Ez nem igaz: hátráltatja őket: elsősorban azért mert a termékek beszerezhetőek ugyan, de jelentős felárral. A helyenként rendkívül alacsony árréssel dolgozó(és ár érzékeny) autóipari beszállítók számára pedig így nagyon is lényges kérdés a beszerzési ár: ezért természetesen ha van továbbra is olcsó akkor elsősorban azt szeretnék vásárolni. Ráadásul megkötött szerződések vannak az ellátási láncban: senki sem akarja benyelni a veszteséget, csak mert az ukránoknál épp háborúznak.

Ettől még az állításod hamis: nem akasztotta meg őket csak átmenetileg, azóta meg szívják a fogukat: de termelnek, csak drágábban.

Az acél öntödék is hasonló helyzetet jelentettek pl tűzcsapok stb terén. De nem az ukrán kiesés rogyasztja meg az EU-t, hanem az, hogy ellentételezés nélkül lapátolják oda a mérhetetlen pénzt: jelenleg épp az EU tartja el az ukrán államot. Egyszerű a megoldás: a súlyos koloncot meg kell hagyni annak a felelősségi körében akinek a szuverén önálló felelőssége: az ukrán állam és annak vezetésén. A "befolyás vásárlás" meg hasonlók helyett. Elvégre pont az orosz befolyásolási kísérleteknek próbáltak ellen állni a narratíva szerint a maidanon. Most ugyanilyen függőséget más irányba kiépíteni nem éppen következetes dolog még saját narratívájukon belül sem.

hátráltatja őket: elsősorban azért mert a termékek beszerezhetőek ugyan, de jelentős felárral.

Nem igaz, mert ha értenél a tömegtermelési struktúrákhoz, akkor tudnád, hogy nem minden termékre van Tier 2-es beszállító, és egy Tier 1-es beszállítót lecserélni sokmillió euróba kerül (mert a gyártóberendezés a vevő saját tualjdona a beszállítónál), és minimum 13 hónap de inkább 36 hónap legyártani a gyártóberendezést, és felfuttatni a termelést az új beszállítónál!

nem akasztotta meg őket csak átmenetileg, azóta meg szívják a fogukat: de termelnek, csak drágábban.

Elmondanám, hogy minden Town hall-on előjön, hogy "Nincs alapanyag ezért gyártósorokat állítunk le."

EU tartja el az ukrán államot

Ez is olyan lózung, mint hogy az ukránoknak nincsennek szövetségeseik. Az I. és a II. VH-ban létezett NATO? Nem és mégisz Szövettségesek harcoltak az Antanttal vagya Tengelyhatalmakkal!

 

Elmondanám, hogy minden Town hall-on előjön, hogy "Nincs alapanyag ezért gyártósorokat állítunk le."

--

EU tartja el az ukrán államot

LOL vicces vagy. Ezt állítottam: *jelenleg épp* az EU tartja el az ukrán államot.

Ratyibb próbálkozás mint a kedvenc origo-d.

LOL vicces vagy. Ezt állítottam: *jelenleg épp* az EU tartja el az ukrán államot.

Valami bizonyítékot toljál már ide! Mert a másik fórumon meg éppen azon sopánkodtok, hogy az olcsó ukrán gabona tönreteszi a magyart! 

Ukraine's Gross Domestic Product

De te ezt is biztosan jobban tudod a gamer IT-s székedből az origoról!

Látom az érvelés továbbra sem erősséged. Ilyen allűrök nélkül képtelen vagy bejegyzést megfogalmazni. Ez a Te szinted.

Egy nagy utóipari cég napi 240db kamiont fogad, a korábbi 50db helyett, mert a beszállítók 1 raklapokkal indítanak el szállítmányokat.

Ez hol támasztja alá azt, hogy 

 a gyakorlatban az autóipart az ukrán beszállítók kiesése akasztotta meg. 

Ukrajna pedig semmilyen szövetségi rendszernek nem tagja.

Ráadásul a vezetői voltak olyan hülyék, hogy a semlegesség hangsúlyozása helyett belevették az alkotmányba, hogy az ország NATO-tagságra törekszik. Így saját deklarációjuk szerint nem semlegesek, ugyanakkor szövetségnek sem részei. Két szék között nagyon csúnyán buktak rá az amcsi faszra. De legalább a temetkezési technológia fejlődik az országban. Biztos nagyon megérte.

:)

>>csődött mondott

a jakubovicsi cirkusz porondján nincs lehetetlen: az egyik percben a fapuskával rohangáló béna muszkákat megállítja a kényszersorozott ukrán fiatalok szeretete ősi hazájuk iránt, a másikban záhonytól lisszabonig letarolnak mindent az evil puler tankjai, ha nincs Egység az Európai Értékeink (transzvesztita-show az oviban, neovagina kisfiúknak, ukrán termőföldek a bideni oligarcháknak) mellett

Szerkesztve: 2024. 04. 08., h – 01:33

[..]

The IAEA, which has a team of experts at Zaporizhzhia, confirmed "physical impact of drone attacks" at the plant, including at one of the reactors.

[..]

The IAEA said the damage had not compromised nuclear safety, but it warned that "this is a serious incident with potential to undermine [the] integrity of the reactor's containment system".

Mr Grossi specified there had been "at least three direct hits" against the plant's "main reactor containment structures".

"This cannot happen," he said. "No one can conceivably benefit or get any military or political advantage from attacks against nuclear facilities. This is a no go."

[..]

https://www.bbc.com/news/world-europe-68757082

Sugárzó boldogság.

“I always use logic in my steps, in my words and conclusions,” he said. “And I just don't understand the logic behind it when, for example, one of our partners has weapons that Ukraine needs today in order to survive. And I don't understand why they won't provide it to us.”

https://www.politico.eu/article/zelenskyy-blasts-scholzs-reason-for-not…

---

Nagyon vicces. Teljesen egyértelműen elmondta Scholz, hogy mit miért és meddig. Z elvtársnak pedig nincs semmiféle értelmes indoka, hogy miért is kéne bárkinek bármit átadnia nekik. Könyörögni, toporzékolni továbbra is lehet, de semmiféle józan, racionális érvet nem tudtak felmutatni.

A kamu szöveg miszerint ukrajna védi németországot egyszerűen siralmas.

“As far as I understand, the chancellor believes that, as he is a representative of a non-nuclear state, this is the only weapon that Germany has, is the most powerful one,” Zelenskyy said of the Taurus missiles in an interview with Axel Springer, POLITICO’s parent company. “He shared messages with me saying that he cannot leave his country without such a powerful weapon,” Zelenskyy added of Scholz.

Biztosan nem tűnt fel neki, hogy amerikai atomfegyverek vannak többek között németország területén is :).

Na, megnyerték már? Szankciók működnek már?

trey @ gépház

Nem lennék most EV-s Ukrajnában:

Ukrajna teljesen sötétségbe borulhat

Az NPC Ukrenergo arra kérte a fogyasztókat, hogy csökkentsék az energiafogyasztást az esti órákban, mivel az ukrán villamosenergia-rendszerben jelentős károkat okoztak az ellenséges tömeges támadások – írta meg az Interfax.

 

trey @ gépház

Azt hittem nem vagyunk velük paritásban sem területben, sem népességszámban, sem haderőben.

  1. Mi köze ennek a stílushoz?
  2. "nem vagyunk velük paritásban"
    • terület - nem igazán meghatározható, hogy jelen pillanatban mekkora is valójában az ukrán állam kontrollált területe
    • népességszám - teljességgel ismeretlen, mikor is volt utoljára népszámlálás?
    • haderő - érdekes kérdés, hogy ha arra kerülne a sor a NATO és Ukrajna hadereje  hogyan viszonyulna egymáshoz, ki lenne az erősebb, ha a zseniális ukrán ötlet szerint "megkísérelnének egy kirándulást a Balatonra", vagy "ebbe az irányba vonulnának vissza" stb.

A brüsszeli Politico című lap egy szerdai véleménycikkben írt arról, hogy Ukrajna miért veszítheti el a háborút.

„Kérdezz meg egy ukrán katonát, hogy továbbra is hisz-e abban, hogy a Nyugat Kijev mellett áll, »ameddig csak kell«” – Jamie Dettmer ezzel a kérdéssel kezdte a Politicón megjelent véleménycikkét. Ez az ígéret teljesen üresen cseng, tekintve, hogy négy hét telt el azóta, hogy utoljára kaptak lövedéket – panaszkodott a szerzőnek a frontvonalból egy ukrán tüzérségi egység katonája. 

[...]

Jó reggelt kívánok! Eddig se ukránellenes voltam, csak realista. A vak is látta (mínusz a HUP ballib szekció), hogy az oroszok nem pancserek, meg azt is, hogy a nyugatnak csak meddig lesz fontos az ukránok ügye. A félnótás Zelenszkijt ideje lenne lapátra tenni.

trey @ gépház

Az oroszok meg 3 nap alatt kifogynak a lőszerből.

Egy ideje már az újságírói duma minimálisan érdekel. Láthatóan nem tudnak mit kezdeni az oroszok az ukránokkal jelenleg.

A cikk kalapolás, hogy pénzt gyűjtsenek új ukrán fegyverekre. Már ha nem értenéd. Kvázi független attól, hogy ténylegesen mi van a fronton.

Több hónapnyi halogatás után az amerikai képviselőház szombat este megszavazta az Ukrajnának szánt 22 ezer milliárd forintnyi segélyről szóló törvényjavaslatot.

[...]

Az ukrán segélyről szóló szavazást követően a képviselőház megszavazott egy Izraelnek szánt 9 ezer milliárd forintnyi segélyt is.

[...]

A Tajvannak szánt 3 ezer milliárd forintnyi segélyt, illetve az Oroszországgal, Iránnal és Kínával szembeni szankciókat tartalmazó csomag is nagy többséggel ment át a képviselőházon.

[...]

A szovjet+kína autokrata rajongói klub megint beszopta.

Úgy van odaírva, hogy akár még egy hozzád hasonló is felfoghatja, miről van szó: "a javaslatot támogató képviselők ukrán zászlókat lengetve ünnepelték a végeredményt". Mikor lenget egy amerikai képviselő az amerikai helyett külföldi zászlót? Ha kibaszott hülye, vagy ha mások szenvedésén a – szűkebb vagy tágabb értelemben vett – sajátjait gazdagítja...

:)

Egyre abszurdabb sorokat fosol ide! Amikor a csúti don vétó, a saját önzô hatalmi érdekeit helyezi elôtérbe, akkor jó az érdek alapú politika; amikor más teszi azt akkor fújjogni!?

Lássuk, hogy mikor mész ki a moszkvai Vörös térre békéért tüntetni? Az agresszornál kell ártatlanok szenvedései ellen tiltakozni, nem a fotelból a milliomod rangú fórum flame tokpikjában!

Értem, hogy neked a külföldiek érdekei a fontosak, ezért az ő szemszögükből próbálod értelmezni a történéseket és az elhangzottakat. Az empátia egy bizonyos mértékig jó dolog, de amikor a HUP-ra írsz, annyit megtehetnél, hogy kiveszed az amcsi farkat a szádból.

:)

Miről hablatyolsz!? Miféle külföldi érdek!? 1848-ban az oroszok megtámadtak minket. Aztán 1945-ben következett 45 év orosz katonai megszállás. 1990-től független az ország. Most érdekünk, hogy az ukránok megvédjék határaikat, és megállítsák az orosz területi expanziót. Erről beszéltél?

1848-ban az oroszok megtámadtak minket

 

Ezt a hülyeséget Puzsér adta a szádba, ő terjeszti, te meg papagájként ismételgeted. Ami elég szomorú, mert bárki, aki elvégezte az általános iskolát, tudja: 1848-ban a szabadságharcunkat az osztrákok ellen vívtuk, mivel már akkor is (ahogy most is) a Nyugat rabolt ki bennünket. Miután az osztrákok számára világossá vált, hogy fegyveres erőkkel a szabadásharcunk leverése nem fog sikerülni - ennek jelei 1848 végén látszottak- Bécs kénytelen voltak Miklós cárhoz fordulni aki teljesítette a Szent Szövetségben már  1815-ben deklarált orosz kötelességet, nem ingyen, persze, a balkáni terjeszkedés osztrák támogatása fejében. Így az 1.300 ezer fős(!) seregéből áttolt némi bemutatót arra nézvést, hogy szándékai komolyak, mintegy 10 000 fős orosz sereg betört  Erdélybe, Bem - ahogy azt tőle várható volt - kiverte őket.  Bécs még  reménykedett benne, hogy saját erőből győzni tud felettünk, a dicsőséges tavaszi hadjárat során elszenvedett vereségeiket egy darabig az osztrák hadvezetés eltitkolja, elferdíti, de hát ez nem megy túl sokáig. Végül nagy vita után beadják a derekukat, teljes intervenciót kérnek az oroszoktól - amivel megszűnt Bécs nagyhatalmi státusza. Miklós cár még csak úgy, a slusszpoén kedvéért meg is alázta az osztrákokat - az oroszok kizárólag önálló parancsnokság alatt voltak hajlandóak harcolni, az osztrák sereg amolyan tartalékos pótseregként kullogott utánuk. 
Letesszük a fegyvert előttük, augusztus végén kivonulnak, majd 1914-ig nem vívunk velük  akkor is csak azért, mert mi támadjuk meg őket, mint Bécs alattvalója. 

Mi ebből a tanulság? Ó, abból igencsak sok van, neked annyi, hogy először kell megtanulni a történelmet, és csak utána foglalkozni a politikával. Mivel a politika a jelen történelme, a történelem pedig a múlt politikája. Javaslom még a földrajzi alapismeretek megszerzését is, mivel a történelem anélkül sajnos csak dinasztiák, évszámok és fura események színes kavalkádjának fog tűnni, és még akkor olyan egyszerű dolgokat sem fogsz megérteni, hogy a Krím ellenőrzéséért zajló háború az bizony krími háború, még ha a Twitteren meg a többi agymosodában "a nyugat világ szabadságáért, demokráciájáért és az LMBT emberek jogaiért" zajló háborúnak adják el, nem hogy olyan haladó szintű problémákat, mint például miért olyan fontos a Krím úgy nagyjából mindenkinek, aki nagyhatalom, legyen az nyugati, orosz, vagy török, és miért nem ár érte Ukrajna teljes elpusztítása sem - egyikőjüknek sem. 

Ennyi hülyeséget leírni, nem semmi teljesítmény! Nem javaslom, hogy történelemmel fpoglalkozz, mert neked a szövegértés nem erősséged!

Röviden reflektálva: A politika nem történelem, és a történelem nem politika! A történelemnek sok ága van, kultúr-, tödomány- stb. történelem.

1849 nyarán 165e osztrák, 193e orosz haderővel nézett szembe a magyar 150e fős haderő. A magyar szabadságharc politikailag elszigetelődött, senki nem támogadta. Az országot belső nemzetiségi (nacionalista) feszültségek feszítették. A vezetésben is konfliktusok voltak pl. Kossuth, Görgei között. Az utolsó csatában 1949 augusztus 9.-én Temesvár alatt döntő vereséget szenvedett a magyar sereg Haynau által vezetett császári-királyi hadseregtől, amit politikai összeomlás követett. Kossuth lemondott és elszökött az országból. Bem is lelépett. Görgei reménytelennek látta a további harcokat ezért 1849 augusztus 13.-án Világosnál leteszi a fegyvert az oroszoknak. Az oroszok már 1848 tavaszán is támadták az erdélyi területeket!

A további hülyeségeidre nincs értelme reagálni, mert köszönő viszonyban sem vagy a valósággal!

Érted te, hogy miről van szó vagy mégsem? Miért nem segítesz jocinak történelmietlen tévedéseit helyre tenni? Gondolom, trollkodni jobb, mint értelmes gondolatokat leírni!? Vagy szerinted is a Temesvári csatát az oroszok vívták meg és nem az osztrákok verték szét a magyar sereget?

Nagy vagy öreg! Ezek szerint a történelem az politika! Nálad... Gondolom az ember megjelenése előtti időszak az nem a történelem része?

Helyretettem a triviális hülyeséget

Józsika hülyeségét nem kell helyretenni? Vagy elfogadható az a tényhamisítás, hogy a döntő Temesvári csatát az oroszok vívták meg, és az osztrákok az oroszok után kullogtak?

az, tödomány, meg legnikább wikipédia tódomány, amit itt összgugliztál. Jaja, úgy van, a wiki is biztos úgy írja, az oroszok úgy rohantak le minket, hogy ottsevótak. 

A világháború ukrán demokrácia is nagy veszélyben, a Donbaszt is elfoglalni képtelen gyenge oroszok meg veszélyeztetik egész Európa békéjét, és ami a legfontosabb: a politika nem a jelen történelme, a történelem az csak úgy megjelenik, előtűnik a semmiből, és még véletlenül sem a döntéshozók meghozott döntéseinek eredménye.

Azt jól sejtem, hogy te 1998 után érettségiztél? 

Józsika megbuktál! Töribõl: 1-es!

És nem jól sejted!

Normális felnőtt ember belefut egy ennyire evidens blamába, akkor minimum az, hogy azt mobdja: “bocs gerekek, hülye vagyok Töriből. Kössz, hogy kijavítottál!”

És nem kezd további szájkaratéba, és égeti magát…

De te nem vagy ilyen felnőtt ember, te torokból osztod az észt!

Remélem nem okoz problémát az orosz külügy levelét elolvasni

Miért okozna gondot?

https://mid.ru/ru/foreign_policy/rso/nato/1790803/?lang=en

Az oroszok nem így gondolják!

Nem különösebben érdekel, hogy az oroszok hogyan gondolják: az tény, hogy mi NATO tagok vagyunk az ukránok meg nem :).

--

Ismételten:

Most érdekünk, hogy az ukránok megvédjék határaikat, és megállítsák az orosz területi expanziót.

  1. Mi a frászkarika köze van az ukránoknak a mi határainkhoz?

az meg van, hogy ez nem támogatás, hanem hitel és 30%-a az amerikai haditechnika visszapótlására megy, amit eddig átadtak az ukránoknak. Ez nyitott összeg, mert darabra kell visszapótolni a haditechnikát vagyis, ha közben felment az ára, akkor több is lehet.

És olyan tételek vannak benne pl. 5millió dollár korrupció ellenes szervezetre stb..

For Whites Only meeting room!

ez a külső (usa és Blackrock alkalmazott) auditor embereknek fizetendő - de számtalan ilyen "tanácsadás" bulshit tétel van benne - nem jegyeztem meg mindent..

Egyébként USA és Ukrajna dolga - csak azt nem szeretem, amikor EU szórja rájuk a pénzem.. 

For Whites Only meeting room!

Novomihajlovkának van magyar etnikumú lakossága is.

https://en.wikipedia.org/wiki/Novomykhailivka,_Pokrovsk_Raion,_Donetsk_…

 

A Wikipedia szerint 0.07% a magyarok aránya. Ha hozzászámolod, hogy a falu lakossága 1439 ember, akkor rögtön ki is jön, hogy a faluban Pista bácsi a magyar és őróla ír a Wikipedia.

Az ukrán külügyminiszter közölte: nem kapnak többéisegítséget a külföldre menekült ukránok

A külügyminisztérium hamarosan pontosítani fogja a külföldi diplomáciai képviseleteken a konzuli szolgáltatások igénybevételének rendjét, mivel hatályba lép egy új törvény – közölte Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter kedden. Az Ukrajinszka Pravda szerint mindez azt jelenti, hogy ideiglenesen felfüggesztik a szolgáltatásokat azok részére, akik a mozgósítás elől menekültek el Ukrajnából. Többek közt új útlevelet sem kaphatnak. 

Az Interfax szerint a Facebook-oldalán Kuleba megjegyezte, hogy a teljes körű orosz agresszióval szemben a haza „pusztulástól való védelme az elsődleges feladat.

[...]

trey @ gépház

> a haza „pusztulástól való védelme az elsődleges feladat.

Kuleba szerint is fel kellene lázadniuk Zelenskij ellen és békét kellene kötniük az oroszokkal bármi áron? Ez volna az egyetlen lehetőségük a nemzet megmentésére. A NATO a férfiak helyett importál majd afrikaiakat és velük építi újra az ukrán kalifátust.

A NATO a férfiak helyett importál majd afrikaiakat

A NATO missziók a tagok felajánlott embereiből állnak: előbb valamelyik tagállamnak kellene a saját haderejébe felvennie ezeket. Hollandia, Belgium pl simán játszana lélekkufár-rabszolga kereskedőt ismét: elvégre ennek a hagyománya megvan náluk.

Pont ez jutott eszembe: az ukrán férfiak eltűnnek, nem lesz aki a családot alapítson, nem lesz aki a gyárakban dolgozzon. Üresedésre megoldás lesz a migráns import, esetleg az EU-felesleg agysebészeket átveszi Ukrajna a segélyekért cserébe, vagy a dolgos afrikai farmerek átteszik székhelyüket a kiváló homokról a gyenge csernozjomra.

Áttörést érhetett el az orosz hadsereg az egyik frontszakaszon, az ukránok is elismerték

Az orosz Rybar Telegram-csatorna számolt be arról, hogy az orosz rohamcsapatok hétfőn elfoglalták az Avgyijivka közelében lévő Ocseretino egy részét, beleértve a település vasútállomását is. 

❗️🇷🇺🇺🇦 Avdiivka direction
1pm, April 22, 2024

Russian Armed Forces assault groups have taken full control of the Ocheretine railway station, advancing along Zheleznodorozhnaya Street 1.2 kilometers to the northwest. Russian troops are also consolidating along the streets south… pic.twitter.com/fFHx9QlkuM

— Rybar Force (@rybar_force) April 22, 2024

Mindeközben Julian Röpcke, a Bild újságírója közölte: az ukrán oldalról is megerősítették azt, hogy az oroszok áttörtek ezen a településen.

Nagyon úgy tűnik, hogy Ukrajnának volt egy első védelmi vonala, amely valamilyen okból eltűnt, és egyszerűen nem maradt tartalék erő a városban, amelyet most lerohantak…

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 04. 23., k – 14:00
 

Viszik az oroszok a kissé lelakott Leopard-ot ...

trey @ gépház

Dehogy védenek minket! A NATO nem egy védelmi szövetség, hanem idegen országokban amerikai támaszpontok létrehozásának legalizálása. Valójában az amerikaiak velünk akarják legyőzni az oroszokat. Majd adják hozzá a pénzt, fegyvert, muníciót.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem szükséges; mindenhol felkijáltójelekkel ellátva adták ezeket a "hitel"-eket, hogy "ha nem tudják fizetni se baj". Sőt más ukrán hitelekhez is az EU tagállamok adtak kezességet biztosítékként, lévén az ukránok saját ingóságai, vagyonelemei már nem bizonyultak elégséges fedezetnek.

Kivonja katonáit Csádból az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Csádból az Egyesült Államok, írja a New York Times amerikai tisztviselőkre hivatkozva. A Csád fővárosában, N'Djamenában állomásozó mintegy 75 katona kivonásáról döntés nem sokkal azután született meg, hogy kiderült, a következő hónapokban több mint 1000 amerikai katona hagyja el a szomszédos Nigert.

Az Egyesült Államok azért kénytelen kivonni katonáit a két afrikai országból, mert kormányaik újra akarják tárgyalni az amerikai szerepvállalás feltételeit. Az újabb csapatkivonás komoly presztízsveszteség Amerika számára, mivel úgy tűnik, hogy Nigerhez hasonlóan Mali és Burkina Faso is inkább Oroszországgal működne együtt.

[...]

🧐

trey @ gépház

Putyin szerint a háborút Ukrajna kezdte el… :D

igen, három

Kettő!

2014. szeptember 5: tűzszüneti megállapodás

2015. február 12: Donbász speciális státuszáról és önkormányzatiságáról megállapodás (oroszok vittaták, hogy velük kéne tárgyalni)

2018-ban önkormányzati választásokat tartottak Donyeckben és Luhanszkban

2022. február 21. orosz elnök kijelentette, hogy a minszki megállapodások „már nem léteznek”

Teljesen mindegy betartják e az Ukránok, mert Putyin úgyis új kitalált követeléssel áll elő. Sosem volt szempont Putyinnak, hogy betartsa a szerződéseit. A szerződés addig érvényes Putyin számára, ameddig abból eredően haszna van. Minden más állítás a vele kötött szerződésekkel egy telejen könnyen bizonyítható hazugság. 
 

csak a hohol be nem tartásuk okán nevezett dátummal elvesztették érvényes jellegüket

Amikor történelmi tényeket hozok ( igaz jocó?) valahogy soha sem sikerül fókuszban tartanotok az eredeti témákat! Ilyenkor mindig előkaptok valami homályos konteót és élénk terelésbe kezdtek… Szóval mut nem tartottak be? Voltak választások, Donbasz önkormányzatiságot kapott… Ja hogy az egyezménybe nem szereplő elvárásoknak nem feleltek meg, nevezetesen annak önrendelkezésüket feladva Moszkvában döntsenek arról, hogy kivel barátkoznak!? Nem akartak csatlakozni az orosz gabona unióhoz!? 

>>Donbasz önkormányzatiságot kapott

lópikulasurányon is van "önkormányzatiság", bármit is jelentsen ez

>>Ja hogy az egyezménybe nem szereplő elvárásoknak nem feleltek meg

az egyezményben szerepelt a különleges decentralizált státusz alkotmányba foglalása (a hohol rezsimnél gondolom nem kell külön magyarázni miért fontos), saját nyelv- és identitáspolitikával, saját miliciával, ügyészek és bírók kinevezésénél beleszólással, stb

ehhez mégsem fűlött a rezsim foga, az egyezmény aktualitását vesztette

pech

Létfontosságú volt Ukrajnának, most mégis sarokba állítják az Abramsokat

Ukrajna félreállította az amerikai Abrams M1A1 harckocsikat, részben azért, mert az orosz drónok képesek észlelni őket és támadásokat indítani – mondta két amerikai katonai tisztviselő.

Washington 2023 januárjában küldött 31 Abramsot Ukrajnának. Kijev hónapokig azzal érvelt, hogy az egyenként mintegy 10 millió dollárt érő páncélozott járművek létfontosságúak az orosz állások célba vételéhez.

Azóta azonban Moszkva több megfigyelő drónt és vadász-gyilkos drónt kezdett használni, ami megnehezíti Ukrajna számára a tankok védelmét.

A 31 Abramsból már ötöt elvesztettek orosz támadások miatt. A harckocsikat egyelőre a frontvonaltól távolabb szállították.

[...]

Ó, azok a legendás, nyugati csodafegyverek .... :D

trey @ gépház

Ami persze nem volt igaz soha sem, mivel a NASA is ceruzát használt, egészen addig, míg rá nem jöttek, hogy tűzbiztonsági okból nem célszerű fát és porló anyagokat vinni egy ilyen sérülékeny közegbe, így elb*sztak erre majdnem $5k-t hogy egy tűzbiztos megoldásuk legyen. Ugye. Megint azok a fránya tények.

Azt azért tegyük hozzá, hogy egy kolőtt abramsra 4-5 kilőtt szovjet tank jut. Illetve az abrams sokkal jobban védi a kezelőit, mint a szovjet tankok, a képzett élőerőből mindkét oldalon hiány van.

Illetve a kilőtt abrams sok esetben csak megsérül és többé-kevésbé javítható, míg a szovjet tanknak még a lövegtornya is lerobban, ahogy ezt számtalan kép mutatja.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Hát a németeknek is, hogy bejött a kevesebb, de technikailag jóval fejlettebb Tigris a T-34 ellen.

Kezdenek előjönni a nyugati technika árnyoldalai. A tankoknál mondjuk a túl nagy tömeg, az ukránok a szerint például a Challenger 2 közel használhatatlan ezért. A sivatagban jó, de sáros földön nem, meg a sok folyón nem bírják el az orosz örökségű ponton hidak.

Az orosz technikát nyugaton szokás lenézni, de az ő doktrínájuk szerint ezek kellenek és jelenleg úgy tűnik működik az elgondolás. Vukicsnak van egy nagyon jó összefoglalója az orosz-nyugati doktrínák közti különbségről.

Az orosz a felülről vezérelt alacsonyan képzett tömegre épít (sok tiszt, kevés altiszt, kicsi önállóság), míg a nyugat a tapasztalt, jól képzett, önálló altiszti vezetésű csapatokra.

A nyugati rendszerben jóval magasabb egy egység harcértéke, ez kétségtelen, de baj, az, hogy egy "igazi" nem aszimmetrikus háborúban ezek a csapatok gyorsan elfogynak és nem lehet pótolni őket, mert sokáig tart a képzés. Olyankor meg jön a baj, mert a rendszer nincs felkészülve a képzetlen katonákra.

Az orosz újítás jelenleg a kétféle rendszer ötvözése, a jól képzett csapatokra vigyáznak, ott vetik be ahol tényleg szükséges, a "kulimunkát" meg a képzetlenebb egységek végzik. Furcsa lehet, hogy az orosz csapatok létszáma folyamatosan alacsonyabb az ukrán haderőnél.

A nyugat hibázott, hogy az ukrán hadsereget megpróbálta a saját doktrínájára átállítani és most bajban van. Az elején jól mentek a dolgok, még az oroszokat is meglepte az ereje az ukrán haderőnek, de "elfogytak" a magas harcértékű egységek és itt a baj. Már egész dandárokat kell feloszlatni, mert megfutamodnak.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

 a szovjetek kb. semmibe se veszik az élőerőt, csak küldik a darálóba

Ezt haladták meg az oroszok: Z reaktívan küldi oda a magasen képzett egységeket amikor már baj van: beáldozva őket olyasmire amire nem valók. Az oroszok értelmetlen helyzetből amikor még lehetett kivonták az élő erőt: nem pocsékoltak. Ettől függetlenül persze a szír, afgán, afrikai, indiai szerencsétleneket használják ágyú-tölteléknek: de odafigyelnek rá(fejlődnek), hogy milyen harcértékű erőt áldoznak be és milyen helyzetben.

Nem azért mert becsülnék az ember életet, hanem mert felfogták, hogy a jól képzett, jól felszerelt harcedzett katona érték számukra a céljaikhoz: így nem pocsékolni való. Az ukrán politikai vezetés  szemében viszont látványosan ez továbbra sincs így.

A demográfiai helyzet teljesen más, mint a második világháborúban. Sehol nincsen elég gyerek, egy demográfiai problémát lehet katasztrofává alakítani pillanatok alatt. Ugye elvben férfiból nem kell túl sok ahhoz, hogy lehessen következő generáció, de ha elvándorolnak a nők, vagy beköltöznek a migrik, akkor a nemzetnek annyi.

Szerkesztve: 2024. 04. 26., p – 21:31

Panaszkodnak a ruszkik, hogy a KNDK-ból érkező tüzérségi gránátok inkább besülnek, mint kilőhetők lennének. Xarügy. :D

Csasziv Jar-nál a ruszkik hullanak mint a legyek, hegynek felfele támadnak, az ukránok meg a hegyről visszalőnek.