Orosz–ukrán háború #17

Hozzászólások

Ukrán férfihiányban vajon ki fog magot vetni az ukrán nők méhébe?

:)

Non-issue.

A vilag legtobb ferfija szivesebben valasztja a tobbsegeben szep szlav noket, mint a tobbsegeben csunya, koran csunyara rancosodo, sokszor jellegzetes szagu Del-Azsiaiakat pl.

Ez a problema hamar megoldja sajat magat. Emlekeztetoul igen fejlett globalizacio van. :)

Szerkesztve: 2024. 02. 08., cs – 13:22

Ukrán vezérkar: Oroszország lassan megállíthatatlanná válik

Riasztónak írták le az Ukrán Fegyveres Erők katonái a fronthelyzetet. Elmondásuk szerint kritikus az emberhiány, miközben Oroszország egyre csak fokozza támadásait – írja az Unian.

A Kelet-Ukrajnában harcoló gépesített dandár egyik zászlóaljparancsnoka azt mondta, hogy egységében jelenleg kevesebb mint 40 gyalogos van. Egy teljesen felszerelt zászlóaljnak legfeljebb 200 fősnek kell lennie.

Sok áldozatot fog követelni, és akár egy globális kudarcot is előidézhet a háború, ha ez így megy tovább. Szerintem nemsokára összeomlik a front részünkről

– fogalmazott egy másik ukrán zászlóaljparancsnok.

Ki hitte vóna! Az se baj, ha megint igazam lett, lassan 2 éve annak, hogy leírtam: kár lenne az oroszok képességeit alábecsülni.

trey @ gépház

A világ második legerősebb hadseregét elvileg csak a világ legerősebb hadserege állíthatja meg.

A háborúkat nem laborkörülmények között vívják, így erre a működésképtelen feltevésedre kár volt bármit is rátákolnod, eredendően szar vált belőle.

:)

Javaslom, hogy emelkedj fel a szádban lévő bré tulajdonosa szemmagasságba, és köpd a garatod tartalmát az arcába! Ha magadhoz tértél az ajándékba kapott parasztlengő okozta kómából, akkor rugaszkodj neki újra! Megvárom a kisérleted eredményét itt. :)

Pontosan a helyzetértékelésed. Leírtad, amit eddig is tudtunk: az USA valóban ki akarja robbantani a harmadik világháborút, és le akarja győzni Oroszországot. No, de hát ezt mondtam én is, igaz, jóval korábban! Nyilván nem véletlenül kényszerítette az Egyesült Államok Oroszországot ebbe a háborúba. Továbbá nyilván az sem lesz véletlen, hogy Európát is beletolják ebbe a borzalomba.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azt viszont már elérte. Olcsó és közeli orosz energiaforrások helyett az európai piacot drágán becsatornázta magához, a szabadság jegyében hivatalosan orosz hírforrások nem elérhetők, fegyverrel, lőszerrel, pénzzel, humanitárius segítséggel tömjük ki Ukrajnát. Felrobbantották az Európát gázzal ellátó vezetéket.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Igen, az USA alatt valóban nem a csóró melóst, vagy középosztályt értem, akik csak lehetőség szerint boldogan akarnak élni ott is, hanem az establishment-re gondolok, a vezetésre, a hiénákra, a politikacsinálókra, azokra, akik úgy érzik, joguk és lehetőségük egy egész világot átalakítani bármi áron, milliók szenvedése árán is, ha ezen keresztül vezet az út az elképzeléseikhez.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Tudom nem a lényeghez, de

"jelenleg kevesebb mint 40 gyalogos van."

és a

" legfeljebb 200 fősnek kell lennie"

szerint a dolog rendben van.

Az nincs rendben, hogy a cikk írója nem tudja mi a különbség a legfeljebb és a legalább között.

De nem is tudom miért vagyok meglepődve. Szerintem kedves újságíróinkat kényszersorozni kellene, és elküldeni Ukrajnába, hogy megtudják a különbséget a legfeljebb meghaltok, és a legalább meghaltok között.

Nekünk biztosan jobb lenne.

Feliratkozás.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mi újság az amcsi szponzorálással? Korábban mintha az lett volna a térdelők állítása, hogy a nyugati zsebek végtelen mélyek, és az elszántság töretlen.

Az EU egyébként hogy érzi magát gazdaságilag?

:)

Zelenszkij Szirszkijre cserélte Zaluzsnijt.

:)

„Áruló”, „bohóc”, „Zöld rohadék”, „Ukrajna legrosszabb elnöke!”

 

Az ukrán közvélemény (ahogy az várható volt) nem fogadta örömmel, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön menesztette Valerij Zaluzsnijt, a hadsereg főparancsnokát. Zelenszkijt még a saját közösségimédia-oldalain is támadták a kommentelők, akik egyértelműen kifejezték csalódásukat és azt, hogy Zaluzsnijt támogatják.

[...]

Érik már!

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 02. 13., k – 09:17

Egy figyelemre méltó cikk, talán a legijesztőbb forgatókönyvvel:

Egy másik Amerika: Az orosz és a nyugati elitek valójában együttműködnek egymással

Részlet:

"Emlékeztetném a Putyin-párti szurkolókat, hogy Putyin és a Kreml először azt szorgalmazta, hogy az IMF vegye át az ukrán gazdaság irányítását, és az IMF most azt követeli, hogy Ukrajna harcoljon Oroszország ellen a pénzügyi támogatásért cserébe. Ez a vakmerőbb megfigyelők számára iróniának tűnhet; de azok számára, akik tisztában vannak a hamis kelet-nyugati paradigmával, mindez egy nagyobb, a hatalom megszilárdítására irányuló terv része."

 Én is ezzel érveltem: 

"Már jó ideje figyelmeztettem, hogy a kelet-nyugati feszültségek kialakulását a dollárrendszer összeomlásának álcájaként fogják felhasználni. Figyelmeztettem arra, hogy az amerikai média ezt az összeomlást a devizatartalékok és a kincstárjegyek keleti dömpingjére fogja kenni, ami egy globális dominóhatást eredményezne, ami véget vetne az USA világtartalék státuszának."

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Norvég hírszerzés: Oroszország kezd felülkerekedni a háborúban

Oroszország kezd felülkerekedni az Ukrajna elleni háborújában, miután nagyobb katonai tartalékaik vannak, valamint olyan államok támogatják, mint Kína és Észak-Korea – jelentette ki hétfőn Oslóban Nils Andreas Stensönes, a norvég hírszerzés vezetője.

Ebben a háborúban Oroszország jelenleg erősebb helyzetben van, mint egy éve, és kezd előnyre szert tenni

– hangoztatta Stensönes. Hozzátette, a kijevi vezetésnek „jelentős nyugati támogatásra” lesz szüksége ahhoz, hogy a helyzet megfordításában reménykedhessen.

A hírszerzés vezetője arról is beszélt, hogy Moszkva nagyjából háromszor annyi katonát tud mozgósítani, mint Ukrajna, és a vártnál jobban alkalmazkodott a nyugati szankciókhoz. Hozzátette, az orosz ipar képes elegendő mennyiségben lőszert, harcjárműveket, drónokat és rakétákat gyártani, hogy egész éven át fenntarthassa háborús erőfeszítéseit.

Ki hitte vóna! A sok nyugatbuzi háborúszakértő hol van most? A sok "szankciókműködnek" szakértő hol van most? Megmondom. Elsomfordáltak ...

trey @ gépház

Az IMF óvatosságra int a befagyasztott orosz vagyonnal kapcsolatban

A Nemzetközi Valutaalap hétfőn arra figyelmeztetett, hogy a befagyasztott orosz eszközök lefoglalásáról hozott döntéseket „elégséges jogi támogatással” kell alátámasztani a jövőbeli kockázatok elkerülése érdekében – írja a Reuters.

Moszkva korábban figyelmeztette a Nyugatot, hogy minden olyan kísérlet, amely a befagyasztott orosz vagyon fedezetként való felhasználását célozza meg Ukrajna számára, illegális, és évekig tartó pereskedéshez vezetne.

trey @ gépház

Németország már a segélyek megduplázására biztatja a NATO-t

Az Európai Unió és a NATO tagjainak meg kell duplázniuk az Ukrajnának nyújtott segítségüket – idézi az RBC a friss müncheni biztonsági jelentésben álló kijelentést.

„Egy harcedzett Oroszország, amelynek gazdasága hadiállapotban van, gyorsan újrafegyverkezhet, és megkeresheti a következő áldozatát” – áll a jelentésben.

 [...]

Szegény Hókuszpók! Nem elég, hogy a német gazdaságot agyonbaszták a hülye ötleteikkel, most már a full kretén üzemmód is bekapcsolt. Már csak azért imádkozhat, hogy nehogy Trump nyerje az elnökválasztást, mert a végén egyedül harcolhat majd az oroszokkal. Kellett ebbe beleugrani. Tényleg.

trey @ gépház

NEGYVENMILLIÓ DOLLÁR NULLA GRÁNÁTÉRT

A közelmúltban az egyik legnagyobb korrupciós ügy során 40 millió dollárt (több mint 14 milliárd forint) sikkasztottak el, amelyről az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) rántotta le a leplet. A csalásban egy ukrán fegyvergyártó cég, a Lviv Arsenal, valamint a védelmi minisztérium alkalmazottai vettek részt. Az történt ugyanis, hogy Kijev megrendelt százezer aknavető gránátot, ám a vállalat egy darabot sem szállított le. Az ügyben nagy vizsgálat indult, öt ember ellen emeltek vádat: köztük van a cég vezérigazgatója, valamint a minisztérium egyik beszerzésért felelős főosztályvezetője. A szálak egészen 2022 novemberéig nyúlnak vissza: a fegyvergyártó cég ekkor kapta meg a másfél milliárd hrivnyát a védelmi minisztériumtól. Az üzletet az azóta menesztett Olekszij Reznyikov védelmi miniszter hagyta jóvá, aki állítása szerint elutalta a vételárat, azonban a hadsereg egy darab lőszert se kapott a vásárlásból.

 

ügyes, ügyes - én is eladnék így 100ezer gránátot...

For Whites Only meeting room!

Azt hiszem, abban mindannyian egyetértünk, hogy a szankciók működnek. Tudja valaki, hogy az EU állampolgárai számára mikortól fognak a jelenlegihez képest ellenkező előjellel működni (gyk. amikor nem az EU lesz a szenvedő áldozat, hanem Oroszország)?

:)

Meghalt a börtönben Navalnij.

Szerkesztve: 2024. 02. 17., szo – 11:33

ukránok kivonulnak Avgyijivkából - azt hiszem ezt orosz győzelemnek hívják ?

vagy Avgyejevka ? hogy kell írni ? Vagy erre pár év múlva meg lesz a válasz...

For Whites Only meeting room!

Elesett Avgyijivka, Ukrajna Amerikát okolja érte

Az ukrán csapatok kivonultak az elpusztított keleti Avgyijivka városból – közölte szombat hajnalban Ukrajna új vezérkari főnöke a Reuters beszámolója szerint. Ezzel Oroszország előtt megnyílt az út, hogy Bahmut 2023 májusi elfoglalása óta először jelentősebb előretörést hajtson végre. 

A kivonulás oka „akut lőszerhiány”, amelyért kijev az amerikai kongresszust teszi felelőssé.

Megint győztek az ukránok, Putyin megint meghalt, a szankciók működnek!

trey @ gépház

Teljes ellenőrzése alá vonta az orosz hadsereg Avdijivka várost a Donyec-medencében – jelentette Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szombat este a Kremlben Vlagyimir Putyin orosz elnöknek.

Sojgu szerint „az ukrán fegyveres erők erős védelmi csomópontját” az Andrej Mordvicsov vezérezredes parancsnoksága alatt álló Központ csapatcsoport foglalta el, az orosz erők 31,75 négyzetkilométeres területet vettek ellenőrzésük alá. A miniszter beszámolója értelmében az ukrán fél veszteségei a városért vívott harcokban az elmúlt 24 órában meghaladták a másfél ezer katonát.

A hadseregtábornok közölte, hogy tart Avdijivka „megtisztítása”, valamint a várost elhagyó és az avdijivkai koksz- és vegyiüzemnél lévő ukrán egységek „blokkolása”. Elmondása szerint a folyamatos orosz tűz alatt csak néhány ukrán alegységnek szórványosan sikerült elhagynia Avdijivkát, fegyvert, hadfelszerelést hátrahagyva.

Link: https://24.hu/kulfold/2024/02/18/orosz-ukran-haboru-elo-hirfolyam-febru…

trey @ gépház

Dehogyis; a nyugat által előidézett "mesterséges lőszer hiány" okozza az ukrán vereségeket. Hiszen a pénz, felszerelés, fegyver, paripa a légüres térből mindig előáll ha az ukránok csettintenek egyet, most ezt a magától értetődő alap allapotot gonosz nyugatiak gátolják meg. Az ellenség tehát nem is az oroszok, hanem ezek a gonosz nyugatiak.

Az önálló, önellátó, szuverén Ukrajnának pedig minden féregnek hálásnak kéne lennie, hogy megtermelt javait és eszközeit ott elégetheti a háború tüzeiben.

A független Ukrajnában senkinek sincs semmiféle döntése így felelősséget sem visel semmiért; vagy a Kelet vagy a Nyugat a hibás.

---

An "artificial deficit of weapons" will only help Russia, Mr Zelensky told an international conference in Germany.

https://www.bbc.com/news/world-europe-68325022

Az orosz-ukrán háborút már régesrég megnyerték, olyan 2022 március 20-a körül. Akkor jelentette be Zselé, hogy a nyugati segítég nélkül pár nap alatt összeomlik Ukrajna. Csakhogy megkezdődött egy második háború  - ami már nem orsoz-ukrán, hanem atlantista-orosz háború, ehhez Ukrajnának annyi köze van, hogy az ő területükön zajlik és nekik kell menni meghalni a frontra, minden mást az atlantista erők biztosítanak.  Teszik ezt addig, ameddig jónak látják/bírják tenni. Szerintem aggasztó, hogy a NATO képtelen a sok tízezer milliárd dolláros GDP-je melett előhúzni 1 millió lövedéket.   

Ami a történelem írását illeti, nem, a győztesek nem írják a történelmet, csupán a történelemkönyveket. Az ukránok jól bírják a nyomást, hiszen  oroszok ők is, méghozzá a legkeményebb fajtából.  Jó eséllyel kitartanak akár 1 millió katonatemetésig is, vagyis még akár 2 évig is húzzák, már feltéve, ha a Nyugat nem engedi el a kezüket. 

Szerkesztve: 2024. 02. 17., szo – 14:23

Tovább nyomultak az oroszok Donyecknél

Az orosz erők négy különböző területen, köztük az ukrajnai Donyecki területen javították pozícióikat a frontvonalakon – közölte az orosz védelmi minisztérium a The Guardiannel.

Mindez azt követően történt, hogy az ukrán csapatok kivonultak Avgyijivkából akut fegyverhiány miatt, így az orosz kézre került.

Megint győztek az ukránok, Putyin megint meghalt, a szankciók működnek!

trey @ gépház

A szervezett kivonulás állítólag már egy nappal Szirszkij bejelentése előtt megkezdődött, a videófelvételek alapján pedig a külső szemlélő számára "fejvesztve menekülés formájában".

 

Tudom: kuss, mi így szoktunk szervezetten kivonulni. :)

Szerkesztve: 2024. 02. 19., h – 19:25

Mette Frederiksen:

Már eldöntöttük, hogy átadjuk teljes tüzérségünket és lőszereinket Ukrajnának
[...]

Már e percben is megvannak a készletek, melyeket át lehetne adni Ukrajnának, mondta a kormányfő, határozottan hangsúlyozva a 'most' szót, mert az ukránoknak e pillanatban mutatkoznak a szűkösségek. Európának viszont jelenleg nincs rájuk szüksége, mert nem fenyegeti közvetlen veszély. 

A teljes tüzérségét beáldozza Dánia

Dánia 19 darab F-16 vadászgépet is küld Ukrajnának 2024 végéig.

MI-8 mint "combat" helikopter. No baszki. Meg a katonai trabant. :D

Szerintem tisztán valami értékes doksit lopott el. De az is lehet, egyszerűen beépített kém volt, akit a lebukás elől kellett kimenekíteni így. Arról nem beszélve, hogy gép személyzetének másik 2 tagját valószínűleg ő lőtte le.

Nem véletlenül "the pilot sustained injuries during the capture"

"Two other crew members chose “not to surrender and lost their lives upon landing.” Noná, repülnek egy ideig tök rossz irányba, majd a leszálláskor észreveszik, hogy ukránok nyitják ki az ajtót és ezért úgy döntenek nem adják meg magukat. Teljesen hihető.

Valószínűbb, hogy miután észrevették a számukra rossz irányt, a srác lelőtte a mellette ülőt, majd a harmadik, ezt észre véve, még tudott egyet lőni (ezért sérült a pilóta) mielőtt őt is lelőtte volna.

Szerk: kb ennyit ér az ukránok által biztosított "security guarantees, new documents"

Szerkesztve: 2024. 02. 20., k – 07:41

Putyin ötvenezer fős armadával készül támadni Zaporizzsjában

Egyes elemzők szerint az oroszok 50 ezer fős hadsereget gyűjtöttek össze Zaporizzsjában – szemlézte a CNN cikkét az Unian ukrán hírügynökség.

Ez egy olyan időszakban történik, amikor az orosz csapatok megpróbálják megerősíteni fölényüket a keleti fronton, miután a donyecki területen lévő Avgyijivka több részén is felvonultak

– közölte a hírforrás.

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) vezérkara szerint február 19-én 70 harci összecsapás volt az ellenséggel a frontvonalon. Avgyijivka irányában a donyecki területen lévő Lasztocskinoj, Szevernyij, Pervomajszkij és Nevelszkoj térségében kilenc ellenséges támadást vertek vissza a védők.

[...]

#megroppantaszankcioksulyaalatt #aszankciokmukodnek #megtobbszankciokene #putyinegybolond #putyinmeghaltcsakbabokvannakhelyette #prigozsinmajdhelyreteszi #palotaforradalomelviszi

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 02. 21., sze – 16:10

Baleset történt egy brit atomtengeralatjárón.

Az esemény súlyosságát jelezve, szerda dél körül írásos miniszteri nyilatkozatot adnak át a parlamentnek.

Ideje volna felhagyni a nukleáris fegyverek hadrendben tartásával, mert a gyakorlatban haszna nincs, de azért veszélyei vannak.

"In the end they will start THINKING about it. They will come to realise the PROBLEMS, the FLAWS in the reasoning. The nation will get WORRIED. Agitation. Questions. Criticism. CHANGE."

no comment...

 

Zsé:

- Boris itt van ez a béka szerződés, alá kéne írni - ebben az van, hogy csak autonómiát kéne adni az oroszoknak és kivonulnak.

Boris:

- Ne írd alá, megveritek az oroszokat - nincs semmi haderejük, láttad a mosógépet is tőletek viszik..

- Kaptok, pénzt, paripát fegyvert - Moszkváig meg se fogtok állni - Hősök vagytok EU megmentői !!

2 évvel később:

Zsé:

- Boris kéne még pénz, paripa, fegyver - az oroszok már a spájzban (Avdiivka) vannak !

Boris:

- izé, nem olvastad el az apró betűs részt ? hogy a reklámban elhangzottak nem minősülnek kötelező érvényű ajánlatnak??

For Whites Only meeting room!

mit tartalmaz a 13. csomag ?

Főleg a szakciókat kijátszó cégek bankszámláinak zárolását, első és másodvonalas oligarchákat stb.

pl köröm reszelőt egy unios ország sem szállíthat az oroszoknak ?

Ennyire komolyanvehető a véleményed!?

Ha elengednéd ezt a "rajtunk kívül mindenki hülye..." dolgot, mindenkinek jobb lenne!

The new measures also focus on the procurement network supporting Russia's military, especially the supply chain to make drones. Twenty-seven companies were added to the Annex IV list, which means European firms cannot sell dual-use goods to them.

The companies added are mostly Russian and include three mainland Chinese firms and one Hong Kong-based company, the sources said.

The package will be formally approved in time for the second anniversary of the start of Russia's invasion of Ukraine on Feb. 24.

https://www.reuters.com/world/europe/eu-approves-13th-sanctions-package…

Egy éves videó. Ennyire hanyatlik a figyelem, hogy réges régi dolgokat kell elő szedni?

Tessék, ez legalább aktuális:

[...]

Around 6,040 Ukrainian households with at least one dependent child – equivalent to at least 12,000 people – and a further 3,000 single Ukrainians had sought homeless support from councils by the end of last month, according to data from the Department for Levelling Up, Housing and Communities (DLUHC).

The total of 15,000 Ukrainians forced to find alternative accommodation after being made homeless represents at least 7.5 per cent of the just over 200,000 who came to the UK either on the Homes For Ukraine programme or to join relatives under the family scheme.

[..]

“However, the pressures of multiple asylum and resettlement schemes are still being compounded by chronic housing shortages. This has resulted in a high number of Ukrainians and refugees leaving asylum accommodation and having to present as homeless.”

Initial forecasts by the DLUHC suggested as many as 50 per cent of Ukrainians in the Homes for Ukraine scheme could be made homeless after arrangements with sponsors broke down.

[...]

The MPs said: “We are concerned that the risk of homelessness among Ukrainians in the UK is likely to increase as more sponsorships end or break down.

[...]

https://www.telegraph.co.uk/news/2024/02/23/ukrainian-families-homeless…

--

Talán át kéne gondolni, hogy milyen arányban költenek füstbe menő lőszerekre vagy inkább már felvállalt menedékkérőkre.

Megrágták az egerek az ukrán frontra küldött, környezetbarát nyugati felszereléseket

A környezetbarát nyugati felszerelések egyes elemeit megrágták az egerek az ukrán fronton a Le Figaro tudósítása szerint, amelyet a Strana szemlézett. 

A rágcsálók megdézsmálták a kábeleket néhány járművön, különösen az elektromos vezetékek egyes védőburkolatait fogyasztották előszeretettel az egerek, amik kukoricaszálakból készültek – állítja egy francia katonatiszt.

Na bazmeg :D Itt csuktam be mára az internetet :D :D :D

trey @ gépház

Baszki, rommá lőttek, bombáztak egy országot, annyi szennyeződés került a légkörbe (azbeszt fasz tudja mi), mint 100 év alatt, a haditechnika annyit szennyez naponta mint egy EU-ország éves kibocsátasa, de legalább a tankok huzalozása nem PVC, hanem kukoricaszár bazmeg. Hazáig autóztam, de még mindig a könnyem csorog a röhögéstől...

- Tankparancsnok, tűz!

- Nem tudok, főni, az egerek lerágták a löveg csövét!

Bevisítós! 🤭🤭😅😅😆😆😆

trey @ gépház

1240 körül amikor a tatárok a Kijevi-fejedelemségben dúltak, a haladó magyar jobbos értelmiségi éppen belpolitikai viszálykodással volt elfoglalva. Aztán 1241.04.11.-én mi is sorra kerültünk. VI. Béla Morvaországba menekült.

A történelem ismétli önmagát…

Ne legyen kétséged mi vagyunk a sorosok az ukránok után.

A történelem ismétli önmagát…

Apró különbség, hogy MO nem volt egy óriási védelmi szövetségi rendszer tagja, kölcsönös védelmi egyezményekkel.

A tanulság a tatárjárásból pedig az volt, hogy az önvédelemre tudatosan készülni és költeni kell. Az erődített városokkal a tatárok nem tudtak mit kezdeni: a lakosságnak pedig volt a lápokon túl is hova húzódnia. A tanulság akkor sem az volt, hogy a szomszédban kell meggyengíteni a tatárokat :).

 

 

Ne legyen kétséged mi vagyunk a sorosok az ukránok után.

Már hogy a fenébe ne lennének nagyon is kétségeim ... 

Ad1: ukrajna egész területét nem tudják megszállni az oroszok, nincsenek hozzá elegen.

Ad2: ha ukrajnában ismét oroszbarát vezetés lenne is; az sem jelentette azt, hogy oroszország megtámadja bármely NATO tagot.

--

Soros a soros!

Veled ellentetben felfogjuk, hogy azon dolgozni is kell(ene).

Ha szerinted konnyen el lehet erni, hogy bizonyos IQ alatt ne latogassanak egy forumot, de kozben megis legyen forgalma, hosszu kommentfolyamai, elkepesztoen ostoba vagy.

Ez rengeteg penz es/vagy ido.

Es majd mi eldontjuk er-e nekunk ennyit.

Te meg almodhatsz tovabb, hogy a sult galamb a szadba repul.

Annyi itt az top IQ-s, hogy egy level 1-es szintű komolyabb problémára 0 azaz nulla érdemi info sem jön össze a 20-on év alatt!

Nekem ez a 2. accom itt a hup-on mert az első elment a yahoos emailcímemmel 16 éve. Nem sok értelmes témát láttam itt az elmúlt 20 évben…

Szerkesztve: 2024. 02. 24., szo – 17:11

Nem lassítanak az oroszok, betörtek Lasztocskunéba

Folytatódik az orosz haderő nyomulása az ukrán védelmi állások visszaszorítására. Most a nemrégiben bevett Avgyijivka városánál értek el újabb sikereket.

Julian Röpcke német OSINT-elemző, a BILD újságírója tette közzé, hogy az orosz csapatok áttörték az ukrán védelmi vonalakat, és bejutottak Lasztocskunéba. A település Avgyijivkától nyugatra fekszik, jól láthatóan Moszkva szeretné folytatni a támadásokat a térségben.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 02. 25., v – 10:05

A Nyugatot vádolta a háború kirobbanásával Zelenszkij legfontosabb embere

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter egyértelmű üzenetet küldött Kijev nyugati szövetségeseinek – adta hírül az MTI.

Ha Németország és a Nyugat nem tekint Ukrajnára Oroszország szemüvegén keresztül az ukrajnai függetlenség kezdete óta, és befogad bennünket az unióba és a NATO-ba, ez a háború sosem robbant volna ki

– jelentette ki Dmitro Kuleba.

[...]

Nocsak! Jönnek az őszinte hangok már az ukránoktól is? Ezekkel párhuzamosan elhallgattak a HUP-on a háborúbarát hangok .... 🙄 🤔

Kedves Dmitro!

Ti a nyugat piszkos játékának eszközei vagytok csupán! Sorsotok számukra kizárólag az érdekeik és érdekeltségeik védelme érdekében fontos, nem érdeklik őket a veszteségeitek. Jó reggelt kívánok!

trey @ gépház

Még jó, hogy Ukrajnában nincs egyetlen döntéshozó sem, így senkinek semmi felelőssége.

--

Logikailag érdekes, hogy ugyanezek a barmok mantrázzák, hogy "Ukrajna után majd mi jövünk", vagyis nem oszt nem szoroz szerintük a NATO tagság, hisz *szerintük* Putyin simán megtámad egy NATO tagot is.

--

Igazi szarháziak. Egyék meg amit főztek maguknak.

Látványos, hogy érdemek alapján nem tudnak haladni, így próbálják tovább nyomni a könnygáz pedált és érzelmekre hatva az együttérzést kihasználva próbálnak mindent kierőszakolni.

Folytassák csak, lassan de biztosan elérik, hogy ellenszenvbe és megvetésbe fordul a segítő szándék.

Napi játék: melyik hazudik?

Az ukrán vezérkar:

Megérkeztek az ukrán vezérkar legfrissebb adatai a frontról

Oroszország Ukrajna elleni háborújában az ukránok 2022. február 24-től 2024. február 25-ig megsemmisítettek összesen (zárójelben az elmúlt nap veszteségei):

[...]

A háború kitörése óta 409 820 orosz katona vesztette életét, csak az elmúlt napon 810-en haltak meg.

Vagy Zelenszkij:

Megdöbbentő nyilatkozatot tett Volodimir Zelenszkij

[...]

Ez mind hazugság, ostobaság. 31 ezer ukrán katona halt meg ebben a háborúban

– jelentette ki Zelenszkij, hangsúlyozva, hogy minden más adat, amit az „oroszbarát erők” említenek, hazugság. Az államfő az oroszok veszteségéről is beszélt, ami elmondása szerint 180 ezer katona – ez csaknem ötször annyi, mint az ukránoké.

C: mindkettő

trey @ gépház

Egyrészről majd tisztázódik a tényleges adat, másrészről elképzelhető hogy az első adat becsült, a második adat meg a ténylegesen dokumentált adat. És mint hangsúlyozta az Elnök Úr:

Oroszország megtudná, hányan hagyták el a csatateret. Egyszerűen nem fogom elmondani

Helyből jellemző, hogy a súlyos sérülteket és a halottakat egyben szokták számolni "veszteség" alatt. 2023 augusztusi nyugati becslés az ukrán halottakat alsó hangon pont Z által mondott duplájára tette, a veszetségeket 200e környékére.

Ha 2022 novemberben volt 120e körüli veszteség számuk akkor nem hiszem, hogy azóta többen föltámadtak, hogy a Z által bemondott számnak bármi köze is legyen a valósághoz.

--

elképzelhető

Minden  elképzelhető; csak képzelő tehetség kérdése.

ténylegesen dokumentált

Annak sincs köze a valósághoz: rendszeresen "eltűnt"-ként hivatkoznak azokra a katonákra is akikről szemtanú igazolja, hogy pl darabokra szakadt. Így szebb a statisztika és nem kell fizetni sem a családnak.

 

Z-nek Ukrajna törvényes elnökét és az ukrán hadsereg főparancsnokát hívod?

Nem tűnt fel, hogy Z saját magát nevezte ki főparancsnoknak. (az össz. fegyveres erőké, nem valamely hadseregé).

https://en.wikipedia.org/wiki/Commander-in-Chief_of_the_Armed_Forces_of…

Szerkesztve: 2024. 02. 25., v – 19:31

Trágyát szórtak a varsói orosz nagykövet háza elé

Lengyel tesvéreink eretnekek!

Egyértelmű jelzést akartunk adni a lengyel hatóságoknak és az Európai Uniónak. Ideje kiutasítani az orosz diplomatákat az országunkból

Orosz ügynök vagyok:

Ha Németország és a Nyugat nem tekint Ukrajnára Oroszország szemüvegén keresztül az ukrajnai függetlenség kezdete óta, és befogad bennünket az unióba és a NATO-ba, ez a háború sosem robbant volna ki

A nyugat a felelős a háborúért!

A térden "haladó" közösségek már csak a jakubovics-féle rakás szarokat tudják az internet "frontjaira" küldeni.
 

Baj van koma!? 16+4 év kormányzás után, ne kifele ugassatok, hanem csináljatok végre valamit! Remélem lesz egy jelölt aki kitölti a ciklusát, mert a harcsafejű Katóka nagyon beégett!

Schmidt Máriára (a szemére) is van szép jelzője a kulturális elitnek. (meg Jakub Jakubovics Jakubovnak is előszeretettel használja. Azért említem külön, mert nem biztos, hogy közéjük tartozik )

Az még úgy ahogy, hogy olyasmit cikiznek amiről a delikvens tehet (mondjuk Viktor "szélessége"), de amiről nem (Viktor magassága, Mária szeme, N.K. "harcsafeje" ) azt gúnyolni, azért már az oviban is leszidták a bunkókat. Ez is mutatja milyen célközönségnek játszanak..

Szerk: Sza meg! Pedig ígértem, hogy nem jövök ide többet.

Hallottál te engem Dobrev Urazni?

Én csak annyit mondtam valamikor, hogy nagyobb a valószínűsége, hogy a DK azért DK, mert Dobrev Klára és nem Demokratikus Koalíció. Feri a demokratikust se tudja értelmezni, nem hogy a koalíciót.

A koalíció számra azt jelenti, hogyan nyírjuk ki a társunkat(aki amúgy biztosan ellenfél s ezért ez jó cselekedet.)

Hallottál te engem Dobrev Urazni?

Amikor a "nemzeti oldal" -jelentsen az bármit is- Dobrevurazik, akkor miért nem hallatod a hangod?

Én csak annyit mondtam valamikor, hogy nagyobb a valószínűsége, hogy a DK azért DK, mert Dobrev Klára és nem Demokratikus Koalíció.

Na meg is érkezett a következő mondatban az amit tagadtál. És silány szójátékokat bárki összerakhat, ez nem palástolja eredeti szándékot, az adott személy leértékelésének finkelsteini szándékát. Ezt a "nemzeti náci oldal" hozta be a köztudatba.

Értem én, hogy nem esik jól, ha visszalő a fegyver, de kenyérrel dobálózni mégsem ér semmit!

Nem is tudtam, hogy feltetelezni, hogy valaki nem demokratikus, es koalicio cimszo alatt a tobbi torpepartot akarja ellehetetleniteni, az egyenerteku egy politikus alacsonysaganak vagy harcsakepusegenek felemlegetesevel.

Csak a lenyeget nem ertetted meg: hogy melyikrol tehet egy politikus, es melyikrol nem.

Olyan alapveto logikai hianyossagaid vannak, hogy az egyszeruen elkepeszto.

Lengyelország: 160 tonna ukrán gabonát szórtak ki, ami a Gdanszki kikötőbe ment.

Elmagyarázná valaki, hogy ez miért jó? Ha a kikötőbe megy, az elhagyja Lengyelországot.

Nyilván ha a belső piac tönkretétele miatt csinálják addig oké, de itt nem áll nekem össze a sztori.

https://oroszhirek.hu/video-lengyelorszag-160-tonna-ukran-gabonat-ontot…

[..]Lidia Kowalska, a police spokesperson from the northern Polish city of Bydgoszcz, said the incident took place in the nearby village of Kotomierz and the product spilled was corn.

"The details and circumstances are being investigated," she told Reuters. "At 0930 we received a report about grain that had spilled out, it turned out that it was from eight wagons."[..]

https://www.reuters.com/world/europe/ukraine-deputy-pm-says-160-tons-uk…

Szerkesztve: 2024. 02. 25., v – 23:59

Ukrajna a tavalyi év során megháromszorozta fegyvergyártását, és jelenleg 500 vállalat dolgozik az ország védelmi szektorában

és amiről a bértrollok nem írnak:

Flotta nélkül is visszaszorította az orosz hadihajókat Odesszától, visszafoglalta Herszont, Harkivtól 120 kilométerrel eltolta a frontvonalat, Zaporizzsját pedig sikeresen megóvta az orosz támadástól. A 2023-as ellentámadás azonban szárazföldi kudarccal zárult, és ugyan a Fekete-tengeren sikereket értek el az ukránok, de egy héttel ezelőtt fel kellett feladniuk egy stratégiailag is fontos várost Kelet-Ukrajnában.

De jó! Akkor a szuverén, önálló Ukrajna innentől lássa el magát: azonnal fel lehet függeszteni minden pénz továbbítást! :)

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök elmondta, hogy Ukrajna arra számít, hogy idén 11,8 milliárd dollár (42,4 ezermilliárd forint) összegű gazdasági támogatást kap az Egyesült Államoktól, valamint 18 milliárd eurós (70 ezermilliárd forint) támogatási összeggel számol az EU felől. Kijevnek 2024-ben 37 milliárd dolláros költségvetési hiánnyal kell szembenéznie.

Pénz égetés/mosás.

Nagyon fals dolog üzleti alapon gondolkozni egy háborúról! Egyrészt zéró gazdasági teljesítményű Szovjetuniót is talpra tudták állítani USA segítségével a németek ellen; másrészt a hatalmas gazdasági teljesítménnyel rendelkező Izrael sem volna képes egy percig sem ellenállni egy mezitlábas arab támadásnak.

Amikor I. István államalapítási terveit az eredeti szokásjog alapján a hatalomra jogszerűen igényt tartó Koppány éppen keresztbe készült húzni, akkor Gizellával érkező kétszeres létszámfölényben lévő germán páncélos lovasság nélkül, aligha állította volna félre a keleti ortodox világ felé elkötelezett ellenlábast István. Visszagondolva az "véres" államalapítás nehezen realizálódhatott volna germán hathatós segítség nélkül...

Nagyon fals dolog üzleti alapon gondolkozni egy háborúról!

Szerintem a legkevésbé sem fals dolog, ha az ember a saját érdekeit nézi. Van elég dolog az EU-ban amire kellene költeni.

Van konfliktusövezetekre szánt költség keret: https://fpi.ec.europa.eu/what-we-do/european-peace-facility_en

Ezen túl: így jártak. Saját háborújuk a saját feltételeik szerint: a saját felelősségük és a saját költségük. Addig harcolnak ameddig akarnak, olyan feltételek mentén állapodnak meg ahogy akarnak. Kívülről meg senkit sem kötelez semmi arra, hogy finanszírozza őket.

Nagy baromság folyamatában nézni egy háborút.

- ha az Unió/NATO átáll fegyvergyártásra, akkor ledarálják az oroszokat

- ha Kína bekapcsolódik, ledarálják az Uniót

...

Jelenleg az oroszoknak áll a pálya, de még nincs lejátszva a történet. Úgy tűnik, hogy nem kér a lakosság Ukrajnából, azt csak azok a politikusok tolják, akik suttyomban az indulatokat is szították.

A lakosság pedig buktatni készül az uniós elitet, szóval hadigazdaságnak sok esélye nincs. Az ukránok elbarmolták, amikor folyamatosan leckéztettek mindenkit, követelőztek, fenyegettek, aztán a közhangulat ellenük fordult.

Nézd meg a mezőgazdasági tüntetéseket!

Van mögöttük párt és politikai irányzat?

Emberek milliói vannak politikai képviselet nélkül, pont mint az oltatlanok esetén. Rohadt mindegy, hogy kikre szavaznak, mert mindegyik irányzat ugyanazt fújja. Ez a kezdet.

A végkifejlet meg az, hogy mindet lehúzzák a klotyóba és a teljes elit bukik.

A második világháború után a kommunizmussal a teljes elit bukott 1945-ben. A gond csak az volt, hogy az új urak nagyobb szarháziak lettek, mint a régiek voltak.

Elő szokott ilyen fordulni, nem példa nélküli.

Meg az is, hogy miután felakasztgatod az elit pribékjeit az Andrássy út fáira, kissé megszelídülnek tőle, visszavesznek a tempóból annyira, hogy egész élhető lesz tőle a rendszer, lásd késői Kádár korszak.

Nincs olyan szintű, széles rétegeket érintő társadalmi elkeseredettség. Amíg van okostelefon és térerő, addig az se baj, ha nincs kaja és fűtés, úgyse veszik észre a hiányát, csak Facebook legyen. :( Nagyobb probléma, hogy szépen bedarálják az önálló nemzetállamokat, valamint háborúba sodornak országokat, illetve betelepítenek idegeneket.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Sok helyen megfordultam a világban, de nemzetállamot csak 3 országban láttam: Kanadában, USA-ban és Japánban. Mindháromban mindenhol kint van a nemzeti lobogó a legutolsó sufnin is, mindháromban akár meg is halnak a hazáért. Képzelj el egy fukusimai helyzetet nálunk… 70 éves magyar az 1 éves magyart taposná el…

Rusztem Umerov, Ukrajna védelmi minisztere kijelentette, hogy országa azért veszít területet az Oroszországgal vívott háborúban, mert a nyugati partnerek által ígért fegyverek 50 százaléka nem érte el időben Kijevet

Úgy beszél, mintha ez lenne az első eset, hogy a nyugatiak átbasszák a "partnerüket". Olyan kis ennivaló! Nem csoda, hogy jakubovics zabálja.

 

Mivel a washingtoni képviselőház republikánusai blokkolják az amerikai katonai segélycsomagot, az ukrán fegyveres erők kifogynak a légvédelmi rakétákból és a tüzérségi lövedékekből.

Nem azért fogynak ki, mert "a washingtoni képviselőház republikánusai blokkolják az amerikai katonai segélycsomagot", hanem azért, mert nem vették figyelembe a saját realitásaikat, amikor az USA vezetésével háborút provokáltak Oroszországgal. Ezért van szükségük segélycsomagra.

 

„Számomra a háború idején a korrupció rosszabb, mint a terrorizmus” – mondta a védelmi miniszter.

Vajon azért mondja, mert nem lopott eleget (pénzt, emberek életét és jövőjét stb.)? Vagy azért, mert a hadserege rendszeresen lövi a szakadár területek civiljeit?

 

más kormányzati szervekkel együttműködve intézkednek a korrupciós útvonalak felszámolásáról.

Gondolom, főleg azokról, amelyek nem az ő zsebükbe irányítják a pénzt.

 

Ukrajna a tavalyi év során megháromszorozta fegyvergyártását, és jelenleg 500 vállalat dolgozik az ország védelmi szektorában – mondta Olekszandr Kamisin, az ország stratégiai iparágainak minisztere a vasárnapi interjújában

Egy darab tank helyett három darab drónt gyártanak? Vagy tavalyhoz képest egy drónjuk háromszor annyiba kerül? Vagy cégből – és korrupcióból – lett háromszoros mennyiség?

 

Az Oroszország által Ukrajna ellen indított támadás villámháborúnak indult

LOL

Érdekes, hogy ezen a két éve szajkózott hazugságon nem dúlták fel magukat azok, akik az "adathalászat" szón verik a nyálukat.

 

2022 nyarától látványos ellentámadásra is képes volt.

Írnám, hogy LOL, de szerepel a mondatban a "látványos" kifejezés. Látványosnak tényleg látványos volt. Apró szépséghiba, hogy a valósághű ukrán hullákat nem nyugati grafikai stúdiók hanem orosz effektcégek készítették el.

 

Minden fontos információ az orosz-ukrán háborúról egy helyen.

LOL

:)

Aszondja:

The capital construction department of Zaporizhzhya first opened an auction, but then it was closed due to the lack of funding from the state budget. The local authorities expected to buy 45 thousand concrete pyramids for 88 million hryvnias to fight tanks.

Ez meg a Rezident UA-ból:

Our source reported that defensive structures were never systematically built in Ukraine, due to the desire to make money on this issue.

 

Nehez elkepzelni annal olcsobb vedelmi megoldast, minthogy betonkockakat szorunk le, hogy a tankok ne tudjanak atjonni. De ha nincs benne mutyi, akkor nem eri meg senkinek se.

 

En komolyan kezdem ugy latni, hogy maguknak koszonhetik ezt az egesz haborut. Sok korrupt mutyizo maffiozo vezette birkak.

 

Hallod kalakaba is onthetnek, csak cementet adjanak a falubelieknek. Leszarom hogy. De ha nincs vedelmi vonal, akkor nyaron, amikor nincs sar, mi allitja meg az orosz elorenyomulast? Egy-egy szazmillio dollaros elfogoraketa? Amikrol kiderul, hogy kb. hoax az egesz? (nem fog el az kb. semmit se, de legalabb 100x dragabb, mint amit el kene fognia).

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

S. Freud lájkolja:

"Tudjuk, hogy Oroszországnak meg kell megnyernie ezt a háborút. 

Illetve nem, bocsánat, Ukrajnának kell megnyernie ezt a háborút Oroszország ellen”

by Trudeau

For Whites Only meeting room!

[..]

Mr Macron announced that a coalition would provide Ukraine with "missiles and bombs of medium and long range to carry out deep strikes". He did not say when such weapons would be delivered.

And he did not rule out sending Western ground troops to Ukraine but acknowledged that differences remained among the allies.

"There was no consensus today to send troops on to the ground in an manner that's official, assumed and endorsed," he said. "But on the dynamic, nothing should be excluded. We will do everything so that Russia cannot win this war."

"We should not exclude that there might be a need for security that then justifies some elements of deployment," he added. "But I've told you very clearly what France maintains as its position, which is a strategic ambiguity that I stand by."

Czech Prime Minister Petr Fiala earlier said his country had no intention of deploying its forces to fight in Ukraine.

He was reacting to comments by his Slovak counterpart Robert Fico, who was quoted by Reuters news agency as saying: "I can confirm there are countries that are prepared to send their own troops to Ukraine, there are countries that say never, among which Slovakia belongs, and there are countries that say this proposal needs to be considered

[..]

https://www.bbc.com/news/world-europe-68410219

--

Az önálló szuverén ukrajna annyira nyerésre áll, hogy már azt fontolgatják, hogy NATO tagok katonákat küldenek a frontra: ezúttal már hivatalos formában is. "önkéntes"-ként már eddig is elég sok "különleges erők" tag bukkant fel az ukrán oldalon kb. a "zöld emberkék"-hez hasonlóan..

Egyrészt vannak NATO-katonák a fronton, másrészt lehetséges, hogy Macron azért dobta be ezt, hogy mindenki látványosan ellenkezhessen. Az már más kérdés, hogy azért ellenkeznek látványosan, hogy az ukrán vezetést elgondolkoztassák, vagy azért, mert tényleg komolyabb szerepvállalást terveznek.

:)

Szovjetunió veszélyt jelent Európa biztonságára. Franciaország csapatokat küld. Lengyelország, Németország felkészül…

Az Egyesült Államok és a Nyugat jelent veszélyt Európa biztonságára. Oroszországnak egyáltalán nem érdeke az egész egyesített nyugati haderővel szembefordulni, mert annyira nyilván nem erős. Ezt tudva az USA, le akarja győzni Oroszországot, persze csak pénzzel és fegyverrel Európa területén európai véráldozatokkal. Nem Oroszország hajtogatja, hogy meg akarja támadni a Nyugatot, hanem a nyugati politikusok, hogy Oroszország nem nyerhet Ukrajnában, ami más szavakkal azt jelenti, hogy ki fogják robbantani a harmadik világháborút, ahogyan ezt az USA elvárja.

Csak hát ez a mi életünkre megy. :(
 

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem lep meg, hogy annyira muveletlen vagy, hogy meg a "szovjet utodallamok" kifejezessel sem talalkoztal.

Oroszorszag egy szovjet utodallam

Feheroroszorszag egy szovjet utodallam

Ukrajna egy szovjet utodallam

Micsoda meglepetes! Mind jogutodjai a megszunt Szovjetunionak

Mar a Budapest Memorandumnal is az volt a vita targya, hogy csak az egyik szovjet utodallamnak lehessen atombombaja, a masiknak ne.

A Szovjetunió jogutódja Oroszország! Minden szerződést, jogot és kötelezettséget ők vittek tovább.

Mar a Budapest Memorandumnal is az volt a vita targya, hogy csak az egyik szovjet utodallamnak lehessen atombombaja, a masiknak ne.

Egyrészről nem ez a szándék vezérelte az aláíróit. Másrészről pont magadat cáfolod, hiszen pont hogy nem jogutódjai pl. az ukránok a CCCP-nek, hiszen a atomfegyverhez való jogot nem örökölték meg. -Nyakatekert értelmezésed szerint. Persze hogy lehetne Ukajnának ilyen fegyvere, hiszen pl Belorusznak is van…

meg minden volt tagállam _is_

attól még, hogy Oroszország minek tekinti magát attól még a többi tagállam területe/lakosság erejéig szintén jogutódnak tekintik magukat - meg is kapták a banki adósság részüket - meg a kincstárból is valamit...

For Whites Only meeting room!

A legnagyobb jog utód és ?

Ez a tény még mindig nem zárja ki - mert nincs olyan szabály, hogy _minden_ jogutód go ENSZ.

De hagyjuk - mert azon vitatkoztok - amibe beleszóltam - hogy egy vagy több jogutód lehet-e ?

Szerintem lehet több is - nem egyforma területtel, hatókörrel - szerinted meg a jogutód csak egy objektum lehet.

Elsőre azt kéne bizonyítanod, hogy csak egy jogutód lehet a többi meg pszeudó jogutód.

De a jogutód fogalma sem tisztázott ebben az esetben.

For Whites Only meeting room!

1991.08.20. dátummal módosították a Szovjetunió szerződését, amit egyedül Ukrajna nem ratifikált.

1992.12.21.-én a 10 volt tagköztársaság és még formailag egyetlen meglévő tagköztársaságnak számító Üzbegisztán képviselői kimondták a Szovjetunió megszűnését, s megállapodtak, hogy nemzetközi jogi szempontból a Szovjetunió örököse kizárólag Oroszország lesz. (A megállapodáson Észtország, Grúzia, Lettország, Litvánia nem volt jelen, mivel ők nem tartották magukat jogilag a Szovjetunió volt részeinek.)

Nem értem, hogy miért vitatkozol történelmi tényekkel?

Amennyire én tudom, a Szovjetunió vezetése által kötött szerződéseket és az általa hozott jogszabályokat a Szovjetunión belül minden tagállamban külön "iktatták". Tehát a volt tagállamok abban jogutódok, amit és ahogyan átvettek a tagállami szintre (kb. mint az EU-ban). A Szovjetuniónak mint uniónak az Oroszországi Föderáció a jogutódja.

:)

Alapvetően egy szláv belügy - lenne, csak hát ha az oroszok sikerrel járnak,borul vele a jelenleg Nyugatnak igencsak nagy hasznot hajtó nemzetközi status quo, nem csoda, hogy New Yorkban ideges a tizedes. 

Szerkesztve: 2024. 02. 28., sze – 22:11

Közben arról csacsognak a madarak, hogy Orlivka is elesett. Avgyejevka bukása után a falujárás láthatóan felgyorsult, ráadásul egy teljes orosz hadtest csak Avgyejevka környékére összpontosít.

 

https://t.me/intelslava/55572

én egy hadi térképen se láttam hogy a tengeren lenne a FRONT vonal.

Attól meg hogy partizánakciókkal semmisítenek meg a hajókat az öbölben - azzal NEM lehet háborút nyerni.

De tudom, muszáj volt valamit böfögnöd.

For Whites Only meeting room!

Fél éve is eltolták már kurvamessze a nyugati propcsi szerint. Tudom, Bandi bácsi nemrég mesélte nektek a 4-en.

Ha ennyira jól feltörték a blokádot, akkor miért nem hajóval szállítják a gabonájukat? Miért a nagyságrendekkel drágább teherautós szállítást preferálják, a lengyel gazdák nagy örömére? 

Szerkesztve: 2024. 02. 29., cs – 11:47

[..]

It took root a decade ago, coming together in fits and starts under three very different U.S. presidents, pushed forward by key individuals who often took daring risks. It has transformed Ukraine, whose intelligence agencies were long seen as thoroughly compromised by Russia, into one of Washington’s most important intelligence partners against the Kremlin today.

[..]

The listening post in the Ukrainian forest is part of a C.I.A.-supported network of spy bases constructed in the past eight years that includes 12 secret locations along the Russian border. 

[..]

The relationship is so ingrained that C.I.A. officers remained at a remote location in western Ukraine when the Biden administration evacuated U.S. personnel in the weeks before Russia invaded in February 2022. During the invasion, the officers relayed critical intelligence, including where Russia was planning strikes and which weapons systems they would use.

“Without them, there would have been no way for us to resist the Russians, or to beat them,” said Ivan Bakanov, who was then head of Ukraine’s domestic intelligence agency, the S.B.U.

[..]

Mr. Putin has long blamed Western intelligence agencies for manipulating Kyiv and sowing anti-Russia sentiment in Ukraine.

Toward the end of 2021, according to a senior European official, Mr. Putin was weighing whether to launch his full-scale invasion when he met with the head of one of Russia’s main spy services, who told him that the C.I.A., together with Britain’s MI6, were controlling Ukraine and turning it into a beachhead for operations against Moscow.

But the Times investigation found that Mr. Putin and his advisers misread a critical dynamic. The C.I.A. didn’t push its way into Ukraine. U.S. officials were often reluctant to fully engage, fearing that Ukrainian officials could not be trusted, and worrying about provoking the Kremlin.

Yet a tight circle of Ukrainian intelligence officials assiduously courted the C.I.A. and gradually made themselves vital to the Americans. In 2015, Gen. Valeriy Kondratiuk, then Ukraine’s head of military intelligence, arrived at a meeting with the C.I.A.’s deputy station chief and without warning handed over a stack of top-secret files.

[..]

The C.I.A.’s partnership in Ukraine can be traced back to two phone calls on the night of Feb. 24, 2014, eight years to the day before Russia’s full-scale invasion.

[..]

He went to an office and called the C.I.A. station chief and the local head of MI6. It was near midnight but he summoned them to the building, asked for help in rebuilding the agency from the ground up, and proposed a three-way partnership. “That’s how it all started,” Mr. Nalyvaichenko said.

[..]

In the reshuffle, General Kondratiuk was appointed as the head of the country’s military intelligence agency, known as the HUR, where years earlier he had started his career. It would be an early example of how personal ties, more than policy shifts, would deepen the C.I.A.’s involvement in Ukraine.

[..]

“For a Russian, allowing oneself to be recruited by an American is to commit the absolute, ultimate in treachery and treason,” General Kondratiuk said. “But for a Russian to be recruited by a Ukrainian, it’s just friends talking over a beer.”

[..]

https://www.nytimes.com/2024/02/25/world/europe/cia-ukraine-intelligenc…

Ha ezt végigolvasod, akkor rá fogsz jönni, hogy sose lesz béke ukrán-orosz közt - amig az egyik mozog...

Az ukránok mennyire szervilisek voltak CIA-nek: nyelvükkel pucolták a CIA talpát csak segítsen az oroszok ellen.

For Whites Only meeting room!

Szerkesztve: 2024. 02. 29., cs – 16:33

German chancellor criticised for ‘flagrant abuse of intelligence’ that could endanger UK personnel on the ground and help the Russians

Germany was accused of a “flagrant abuse of intelligence” after revealing that British soldiers are supporting Ukrainian forces launching long-range Storm Shadow missiles.

Olaf Scholz said on Monday that he would not deliver the Taurus, Berlin’s equivalent of the Storm Shadow, as it would require soldiers assisting on the ground, citing the UK and French approach with their own systems. Mr Scholz argued that following the UK would make Germany a “participant in the war”.

The comments were seen as endangering British military and diplomatic personnel on the ground.

[..]

“The chancellor’s statement regarding France and Britain’s alleged involvement in operating long-range cruise missiles used in Ukraine is completely irresponsible,” Norbert Rottgen, a senior MP from Angela Merkel’s former ruling party, the CDU.

Mr Scholz is under mounting pressure to deliver the long-range missile to disrupt Russia’s supply lines and prevent Moscow taking further territory.

He said on Monday that German soldiers could not follow their British and French peers in “the way of target control and accompanying target control”. The Storm Shadow is co-produced by the UK and France.

“German soldiers can at no point and in no place be linked with the targets that this system [the Taurus] reaches. Not even in Germany,” Mr Scholz said.

Britain is known to provide intelligence on Russian targets but it is unclear what level of support is given to Ukrainian troops firing its missiles on the ground.

On Tuesday, the UK Government announced it had a “small number” of soldiers deployed inside Ukraine, specifying only that some were involved in medical training.

Mr Scholz’s speculation on the role played by British troops in Ukraine has heightened concern for the safety of diplomats and other personnel stationed in the country, defence sources told The Telegraph.

It has also increased the threat of potential Russian overseas intelligence operations on British soil, the sources added.

In response to Mr Scholz, the Ministry of Defence simply referred queries to Kyiv on Tuesday.

[..]

https://www.telegraph.co.uk/world-news/2024/02/28/british-soldiers-help…

Nos úgy tűnik -a német kancellár szerint- francia és angol hivatásos katonák nagyon is jelen vannak ukrajnában, ellentétben az eddig hangosan hangoztatott állásponttal, sőt álláspontja szerint ezzel a francia és az angol állam hadba szállt ukrajna oldalán: ezt a németek -vagy legalábbis a kancellár személy szerint- még szeretné elkerülni.

--

Kiváncsi vagyok, hogy a francia ill. angol lakosság köreiben mennyien támogatják a nyílt háborút oroszországgal.

Szerkesztve: 2024. 03. 01., p – 12:42

A kijevi öngyilkos-csomag ill. méreg postás:

Leonid Zakutenko advertised his services on a website promoting suicide and he told an undercover reporter he sent five parcels a week to the UK.

He has been supplying the same substance as Canadian Kenneth Law, who was arrested last year and is now facing 14 murder charges.

https://www.bbc.com/news/uk-68347415

https://www.youtube.com/watch?v=xypwSLoCvQ8

--

Ahol a halállal nagyban üzletelnek, kicsiben fel sem tűnik.

02.26.-án Olaf Scholz:

- azért nem adunk Taurus nagy hatótávolságú cirkáló rakétát át az ukránoknak, mert nem kívánunk német kezelőszemélyzetet, vagyis német katonákat Ukrajnába küldeni, ahogy az angolok teszik. Mert az általuk átadott Strom Shadow és más fejlett rakéta védelmi rendszereket brit katonák üzemeltetik Ukrajnában.

Erre a britek:

– Ez titkos NATO információ és Scholznak nem lett volna szabad kibeszélnie.

Ezek után nem kell tagadni, ha brit, amerikai katona meghal Ukrajnában és nem csak "megfigyelők" vannak jelen.

For Whites Only meeting room!

Én bírom az angolokat, igazán tökös döntés volt részükről. A franciák is azok. Amikor a ruszkik majd kifáradnak, az angolok érdekszférája kiszélesedik. Kockázatok nélkül nincs profit. Sisakokkal nem lehet háborút nyerni!

Az állításodból következik, amit mondtam korábban is, hogy a nyugati vezetők akarják ezt a háborút, amelyet meg is akarnak nyerni. A gond csak az, hogy közben tönkreteszik milliók életét. Oroszokét is, de a saját lakosságukét is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az állításodból következik, amit mondtam korábban is, hogy a nyugati vezetők akarják ezt a háborút, amelyet meg is akarnak nyerni.

Nem következik semmi. Csupán csak a mondat 2. felének van 50% igazságtartalma: Minden jel arra utal, hogy nem akarják elveszíteni. Ugye az nem kétséges, hogy ha háborút akarnának akkor Moszkva körül lenne az ostromgyűrű már. Persze persze megelőző háború...

Az USA-t finanszírozni kell valamiből, ezt mindig háborúból oldja meg. Európa alapvetően pacifistább, bürokratikusabb és magasabb adókat alkalmaz, ha már nem háborúval tartja el magát. (Ne köss bele, ezt az ELTE-n tanítják, még mielőtt elkezdenél terelni.)

Az USA-nak a háború kell, mint egy falat kenyér, csak nem a saját területükön. Megrendezik Európában. Jól halad a project. Eddig orosz propagandának volt minősítve az, hogy az USA és ezáltal a NATO háborút akar Oroszországgal, erre van ez az Olaf Scholz, aztán nem kifecsegi, hogy ez tényleg így van? Nem az oroszok előtt képez ez titkot, ők ezt pontosan tudják, hanem Európa lakossága előtt. Persze, jönnek majd a hangok, hogy nem azt akarta mondani, meg különben sem úgy kell érteni, egyébként is orosz propaganda. :DD Bár inkább szánalmas.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Fact Check:

Az USA-t finanszírozni kell valamiből, ezt mindig háborúból oldja meg.

Ahoz nem kell háború, hogy a fegyvereket lehessen fejleszteni és aladni. Megveszik azokat háború nélkül is. És fegyvereladásból nem fognak jóllakni a polgárok sem.

Európa alapvetően pacifistább, bürokratikusabb és magasabb adókat alkalmaz, ha már nem háborúval tartja el magát.

Az USA szövettségi államnak is az adókból és a monopóliumokból van bevétele.

Ne köss bele, ezt az ELTE-n tanítják, még mielőtt elkezdenél terelni.

Ez ebben a formában biztosan nem igaz! Az iskola rendszerű oktatás nem az egyes dogmák kizárólagos betanításán alapul!

Az USA-nak a háború kell, mint egy falat kenyér, csak nem a saját területükön. Megrendezik Európában.

Ez konteo. A dolgok nem feketék és fehérek. Ha Putyin nem támad, hanem a seggén marad, akkor nincs háború!

Jól halad a project.

2 éve nem sikerült nekik kirobbantani a III. VH-t. Szerinted ez csak a balszerencséjük?

Eddig orosz propagandának volt minősítve az, hogy az USA és ezáltal a NATO háborút akar Oroszországgal, erre van ez az Olaf Scholz, aztán nem kifecsegi, hogy ez tényleg így van?

Mit fecseget ki? Anglia független és szuverén állam, oda küld katonákat ahova akar. Mi is küldtünk katonákat pl. a Főröfi fiát is... Pedig azt mondták, hogy nem küldenek katonákat külföldre, mert nem akarunk háborút... Akkor most a NATO háborút akar Csádban?

Nem az oroszok előtt képez ez titkot, ők ezt pontosan tudják, hanem Európa lakossága előtt.

Jiliska néni Moszkvában mindent világosan lát, mig egész Európa lakossága nem sjet semmit, kivéve téged, mert neked van kristálygömböd, amiben megnézheted.

Persze, jönnek majd a hangok, hogy nem azt akarta mondani, meg különben sem úgy kell érteni, egyébként is orosz propaganda. :DD Bár inkább szánalmas.

Az is lehet, hogy nem mondott semmit, csak az orosz propaganda...

Ahoz nem kell háború, hogy a fegyvereket lehessen fejleszteni és aladni. Megveszik azokat háború nélkül is.

Persze ezt mutatják az európai védelmi célú kiadások is ugye? :D. Nem. Éppen ellenkezőleg.

Azért kezdted ezzel, hogy 

Fact Check:

mert szükségét érzed, hogy a sületlenségeidet ellenőrizze valaki?

--

Ez konteo. A dolgok nem feketék és fehérek. Ha Putyin nem támad, hanem a seggén marad, akkor nincs háború!

Annyira vicces, hogy rögzített dogmákat emlegetsz, majd leírod, hogy ha 2 félből az egyik nem üti meg a másikat akkor szükségszerűen békében vannak..
AB Y=A|B
______
00 0

01 1

10 1

11 1

---

Nos elég triviális belátni, hogy a fenti 4 lehetséges helyzetből 3 eset vezet 1-es kimenthez, lényegtelen, hogy A, B vagy mindkettő akar háborút: béke csak akkor van, ha mindkét fél azt szeretne és tesz is érte.

Sisakokkal nem lehet háborút nyerni!

Mekkora mázli, hogy van még aki úgy gondolja, hogy németországnak nem kell háborúba lépnie oroszországgal. Ha a francia ill. angol kormány így gondolja: a lakosságukat akkor is megkérdezném róla először :).

Én bírom az angolokat, igazán tökös döntés volt részükről. A franciák is azok.

persze, hogy az ukránok örülnek: kezdetektől azon dolgoznak, hogy minél több külső szereplőt belerángassanak.

Ukrajna készül a Csehország által talált lőszerek átvételére. Csak aztán nehogy kiderüljön, hogy a saját raktáraikban találták őket.

Egyébként mindenképpen a NATO készletét adják el, hiszen amennyiben Oroszország és egyéb államok veszélyt jelentenek, úgy a NATO-nak szüksége van ill. lenne a lőszerkészletei békeidőnél magasabb szintre való feltöltésére. De legalább amiatt nem kell aggódnunk, hogy pár nyugati nem szedi meg magát ezeken az üzleteken.

:)

Csak aztán nehogy kiderüljön, hogy a saját raktáraikban találták őket.

vs

Egyébként mindenképpen a NATO készletét adják el

Neked elment a maradék eszed is? Ez kb. annyira inlogikus, mint amikor locsemege szerint ha az angolok katonákat küldenek, akkor a NATO háborúzik a ruszkikkal! LOL

Orbán Gazsi meg Csádban robant ki NATO háborút!?

És már heteken belül leszállítják.

Papíron vagy a valóságban? Mert ha papíron, azzal csak a propagandában lehet lőni.

Mind 155 mm-es gránát (eredetileg csak azokról volt szó), vagy a nagyobb számok érdekében hozzácsaptak más kaliberű lőszereket is?

:)

Nem tudom, feltűnt-e (gondolom, nem, mert a Telex még nem közölte le számotokra a gazdátok iránymutatását), de ez egy angol nyelvű cikk, amelyik egy lett cikket szemléz, amelyik egy lett nyelvű műsorra hivatkozik, melyben egy lett hivatalos személy nyilatkozott. A független (?) fordítógépezet szerint a két cikk tartalma megfeleltethető egymásnak. Gondoltam, hasznos lehet tudni, hogy egy EU- és NATO-tagország hivatalosan kollektív bűnösnek kiáltja ki az orosz állampolgárságú szavazópolgárokat. Ma az orosz szavazópolgárokat, holnap meg azt, akit a közös gazdátok megjelöl neki. Jah, arról nem is beszélve, hogy a lett igazságügyi miniszter úgy kollektív bűnösözik, hogy közben a lakosság negyede orosz.

:)

ez egy angol nyelvű cikk, amelyik egy lett cikket szemléz, amelyik egy lett nyelvű műsorra hivatkozik, melyben egy lett hivatalos személy nyilatkozot

A fajtád képes közvetlenül az eredeti nyilatkozatot is átkölteni, nem hogy az n+1-ik hivatkozást!

Szerkesztve: 2024. 03. 02., szo – 18:48

Orosz elitegység beszalad a faszerdőbe. 

Tényleg megy ez a ruszkiknak, hullanak mint a legyek! Nem kérdés, hogy súlyos veszteségeket szenvednek el, kb. a semmiért. De ha kell ez nekik, akkor az ő bajuk.

Azért van ahol már a "ne fürdjé le'", mosás *helyett* teregess izzadt&/koszos szerkót  kampány is megy :).

Érdekes kísérlet lenne saját ötleteiket cska egy fél évre betartatni velük.. ..és kiértékelni a környezetük reakcióját...

https://www.rmx.news/european-union/take-shorter-showers-and-air-out-yo…

Hősi halottokra nem használunk olyan szavakat, hogy elrohad. Sem ukrán, sem orosz oldalon. Tulajdonképpen egyetlen embertásunkra sem használunk ilyet. Szégyelld magad. Ennyit a stílisztikai részéről. 

Ami a tartalmi részét illeti, döbbenetes, hogy a háború harmadik évében, amikor már a nyugati erők a közvetlen beavatkozásra készülnek, annyira nem jutottak semmire az ukránok 72 ország hadtápjával és valós idejű, teljes frontra leadott hírszerzési információkkal a hátuk mögött, te még mindig a fényes ukrán győzelmet várod. 

Ami pedig a háború tétjét illeti, nem lep meg, hogy szerinted a semmiért harcolnak az oroszok, hiszen nem tudod, hogy nem tudod. Akik viszont értenek a politikához, mert rendelkeznek a szükséges történelmi és földrajzi ismeretekkel,  tudják, mit jelent a világpolitikában a az Azovi-tenger orosz beltengerré válása, A Krím orosz kézbe kerülése, és most a korridor kiépülése a Krím felé, mit jelent az, hogy Ukrajna elveszíti azokat a területeket, ahol olajat és földgázt akartak kitermelni az amerikai befektetők, és értik, hogy miért éppen a természetes határfolyóig, azaz a Dnyeperig akarnak bemenni a nyugati seregek Ukrajnába, miközben az oroszok azon dolgoznak, hogy Ukrajna elveszítse a Fekete-tenger partvidékeit.  

Ukrajnát éppen osztják a nagyhatalmak, és már csak az kérdés, kinek melyik rész fog jutni. 

lock

Ezeket konteokat eltesszük az utókornak. :D

 

Nyilván a nagyhatalmak nálad egy elszólás volt. Mert jelenleg 1 katonai nagyhatalom létezik, az az USA. Több gazdasági nagyhatalom is létezik, de ezek között nincs exszovjet állam.

Azt még agyad főmosója, Rácz Bandi is elismeri, hogy az ABC és a szuperszónikus fegyverek tekintetében Oroszország katonai nagyhatalom. Tengeri nagyhatalomnak nem tekinthető, de egyrészt sose volt az, másrészt nem is akar az lenni. Ezért nem több bárgyú dilletantizmusbnál a Moszkva körüli ostromgyűrűről való álmaid, ha orosz területre támadna a Nyugat, ugyanaz történne, mintha NATO területre támadna Oroszország, atomháború törne ki. 

Csak mivel a Dunning–Kruger-hatás iskolapéldája vagy ,így hajlamos vagy túlbecsülni a saját tudásod, nem vagy képes felismerni, ha más ért hozzá, nem vagy képes felismerni, hogy mennyire nem értesz hozzá (lásd födrazi tények konteónak minősítését, vagy hogy nem veszed figyelembe az orosz globális atomcsapásmérő képességet, halvány lila fingod nincs, milyen jelentősége van A Dnyeper folyónak Kelet-Európa biztonságában), viszont, ha hajlandó vagy felismerni, hogy mennyire nem értesz hozzá, és fejleszted magad, képessé válhatsz annak felismerésére, hogy korábban nem értettél hozzá. 

The Cambridge History of Russia

A Geography of Russia and Its Neighbors, Second Edition - 2nd Edition (routledge.com)

Hősi halottokra nem használunk olyan szavakat, hogy elrohad. Sem ukrán, sem orosz oldalon.

A csőcselék bárkit utálni és dehumanizálni fog, akire a média rámutat. Cserébe a propaganda megadja nekik a felmentést a saját kudarcaik terhe alól és a felsőbbrendűség érzését.

Hősi halottokra nem használunk olyan szavakat, hogy elrohad. Sem ukrán, sem orosz oldalon. Tulajdonképpen egyetlen embertásunkra sem használunk ilyet. Szégyelld magad. Ennyit a stílisztikai részéről. 

Egyrészt nincsennek hősi halottak. Agresszorok és védők vannak. Az agresszorok területrabló hadjáratban vesznek szért, és főleg börtönökben toborzott köztörvényes bűnözöket vetnek be és áldoznak fel az oroszok ezen a módon. A védők saját hazájukat védik, és persze közvetve minket is az orosz nacionalista olligarchák által kierőszakolt inváziótól. Az invázió itt elég nagy túlzás, mert az orosz agressziónak 2 éve sikeresen ellenáll a védő, egy álló háború alakult ki. Nincs szó semmiféle ország felosztásról, egy rablóhadjáratot folytatnak az oroszok, teljesen értelmetlen módon, hogy aztán tömegsírokba dobálják be őket!

Tegyük fel, hogy van egy ház, amiben vélelmezhetően nagy mennyiségű kábítószert tartogatnak és ezt akár fegyveresek is védhetik. A kommandó magrohamozza a házat.

Ebben az esetben ki a védő, és mit véd, és ki az agresszor, és mi ellen agresszor?

A 30-as evekben milyen orszage volt a Krim es Donyeck? Az az orszag, amelynek parlamentje megszavazta, hogy ez ne igy legyen, annak - multkori ervelesed: ki is a jogutodja?

Aztan: ott elo orosz kisebbseggel hogy is bantak Porosenko idejen?

Ezert sem egyertelmu.

Engem nem zavar, ha par hulye, mint te, nem vesznek komolyan. 

Mint az ismert, a német nagykövetet behívták Moszkvában a minisztériumba a kiszivárgott beszélgetés kapcsán. Szegényke zavarában nem találta meg az ajtót:

https://vk.com/video-118104170_456266247

Bár Zelenszkij a színész, az utóbbi időben mindig valaki más csinálja a showt. Most például a németek. Bárki is adja a műsort, egy általában közös: az ukránok többségének nincs belőle haszna.

:)

Különbség van dezinformáció és félretájékoztatás között. Félretájé-
koztatás alatt hamis információk nem szándékos létrehozását vagy terjesztését érti, míg a dezinformáció szándékosan, károkozás céljából létrehozott hamis információ (
COM(2020) 790 final)

https://www.parlament.hu/documents/10181/64399821/Infojegyzet_2023_21_i…

--

A hígfosnál valami minőségibb médiamunkás produktumot kéne hozni: mivel tényszerűen a 444 dezinformál (szándékosan, károkozás céljából hamisít) mikor dezinformációnak bélyegzi a felvételt:

A közreadott hangfelvétel valódi, nem manipulálták ezt a németek elismerték.

Hangfelvétel:

https://t.me/margaritasimonyan/13763

Angol leirat:

Gerhartz: Greetings, everyone! Graefe, are you currently in Singapore?

Graefe: Yes.

Gerhartz: Good. We need to verify the information. As you've probably heard, Defense Minister Pistorius intends to carefully consider the issue of supplying Taurus missiles to Ukraine. We have a meeting scheduled with him. We need to discuss everything so that we can start working on it. So far, I don't see any indication of when these deliveries will start. The Chancellor never told him, "I want the information now, and tomorrow morning we'll make the decision." I haven't heard anything like that. On the contrary, Pistorius is evaluating all this ongoing discussion. Nobody knows why the Federal Chancellor is blocking these deliveries. Of course, the most incredible rumors are going around. For example, yesterday a journalist, who is very close to the Chancellor, called me. She heard somewhere in Munich that the Taurus missiles would not work. I asked her who told her that. She replied that someone in a military uniform did. Of course, this is a low-level source of information, but the journalist clung to these words and now wants to make it into a piece of news with a headline like: "Now we know why the Chancellor refuses to send Taurus missiles – they won't work." All this is nonsense. Such topics are only available to a limited circle of people. However, we see what kind of garbage is spreading in the meantime. I want to coordinate this issue with you so that we don't move in the wrong direction. Firstly, I have some questions for Frohstedte and Fenske. Has anyone spoken to you about this? Did Freyding approach you?

Frohstedte: No. I only spoke to Graefe.

Fenske: Same here, I only spoke to Graefe.

Gerhartz: He might reach out to you later. I might have to participate in budget committee hearings because there are issues related to the escalating costs of upgrading the F-35 in Büchel. I have already passed my recommendations through Frank that we have slides to visualize the material. We showed him a draft presentation where Taurus missiles were mounted on a Tornado carrier or other carrier required by the mission. However, I can hardly imagine that. Remember, it's a half-hour meeting, so don't prepare a 30-slide presentation. The report should be brief. We need to show what the missile can do and how it can be used. We need to consider the consequences if we make a political decision to transfer missiles as aid to Ukraine. I would appreciate it if you could inform me not only about the problems we have, but also on how we can solve them. For example, if we’re talking about delivery methods... I know how the English do it. They always transport them on Ridgback armored vehicles. They have several people on-site. The French don't do it that way. They check with the Ukrainians on the quality of loading Scalp missiles. Storm Shadows and Scalps have similar technical specifications for their installation. How are we going to solve this problem? Are we going to transfer MBDA missiles to them using Ridgbacks? Will one of our people be posted to MBDA? Graefe, report to us on our position on this issue. Fenske and Frohstedte, Gentlemen, report on how you see the situation.

Graefe: I'll start with the most sensitive issues, with the existing criticism regarding the deliveries. Discussions are taking place almost everywhere. There are several key aspects here. Firstly, it's about the delivery timelines. If the Chancellor decides now that we should deliver missiles, they will be transferred from the Bundeswehr. Fine, but they will only be ready for use in eight months. Secondly, we cannot shorten the time. Because if we do, there might be an error in its use, the missile might hit a kindergarten, and there will be civilian casualties again. These aspects need to be considered. It must be noted in the negotiations that without the manufacturer, we cannot do anything. They can equip, rearm, and deliver the initial missiles. We can speed up production a bit, but we shouldn't wait until 20 units have accumulated. We can deliver them in batches of five. The delivery time of these missiles directly depends on the industry. Who will pay for this? Another question to consider is which weapon systems will these missiles be mounted on? And, how should the interaction between the company and Ukraine be maintained? Is there already some form of integration established?

Gerhartz: I don't think so. Because the manufacturer, TSG, stated that, they can solve this problem within six months, whether it's a Sukhoi aircraft or an F-16.

Graefe: If the Federal Chancellor decides to go for this, there must be an understanding that it will take six months just for the production of mounts. Thirdly, theoretically, the question of training may concern us. I've already mentioned that we cooperate with the missile manufacturer. They handle the maintenance training, and we handle the tactical application. This takes about three to four months. This part of the training can take place in Germany. When delivering the initial missiles, we need to make quick decisions regarding the mounts and training. We may have to turn to the British for these matters and use their know-how. We can provide them with databases, satellite images, and planning stations. Apart from the delivery of the missiles themselves, which we have, everything else can be provided by the industry or the IABG.

Gerhartz: We need to consider that they can use aircraft with mounts for both Taurus and Storm Shadow missiles. The British have been there and outfitted aircraft. There is not much difference between the systems, they can be used for Taurus as well. I can talk about the experience of using the Patriot system. Our experts initially also tallied up long timeframes, but they managed to do it within a few weeks. They managed to get everything up and running so quickly and in so much quantity that our staff said, "Wow. We didn't expect that." We are currently fighting a war that uses much more modern technology than our good old Luftwaffe. This all suggests that when we plan deadlines, we shouldn't go overboard with them. And now, Fenske and Frohstedte, Gentlemen, I would like to hear your opinion on possible deliveries to Ukraine.

Fenske: I would like to focus on the question of training. We have already looked into this, and if we deal with personnel who already have relevant training and will undergo training concurrently, it would only take approximately three weeks for them to become familiar with the equipment and then proceed directly to Air Force training, which would last about four weeks. Thus, it is much less than 12 weeks. However, this is all under the assumption that the personnel meet the necessary qualifications, training can be conducted without the need for translators, and a few other conditions are met. We have already engaged in discussions with Mrs. Friedberger regarding this matter. If we are talking about combat deployment, then in that case, de facto, we will be advised to support at least the initial group. Planning for this undertaking has proven to be challenging; it took approximately a year to train our personnel initially, and we are now aiming to reduce this timeframe to just ten weeks. Moreover, there is the added concern of ensuring they are capable of handling off-road driving in an F1 car. One possible option is to provide scheduled technical support; theoretically, this can be done from Büchel provided secure communication with Ukraine is established. If this were available, then further planning could be carried out. This is the main scenario at least - to provide full manufacturer support, support through the user support service, which will solve software problems. Basically, it's the same as we have in Germany.

Gerhartz: Hold on a moment. I understand what you're saying. Politicians might be concerned about the direct closed connection between Büchel and Ukraine, which could imply direct involvement in the Ukrainian conflict. But in that case, we can say that information exchange is going to take place through MBDA, and we'll send one or two of our specialists to Schröbenhausen. Of course, this is cunning, but from a political standpoint, it probably looks different. If the information exchange goes through the manufacturer, then it has nothing to do with us.

Fenske: The question will arise as to where the information goes. If we're talking about information on target engagement, ideally including satellite images providing maximum accuracy of up to three meters, then we must first process them in Büchel. I think regardless of this, we can somehow organize an information exchange between Büchel and Schröbenhausen, or we can explore the possibility of transmitting information to Poland, doing it where it's accessible by car. This matter needs to be examined more closely; options will surely emerge If we are supported, in the worst case scenario we can even travel by car, which will reduce the reaction time. Of course, we won't be able to react within an hour because we'll need to give our consent. In the very best case, only six hours after receiving the information will the planes be able to execute an order. For hitting specific targets, an accuracy of more than three meters is sufficient, but if target refinement is necessary, we’ll need to work with satellite images that allow for modeling. And then the reaction time can be up to 12 hours. It all depends on the target. I haven't studied this issue in detail, but I believe such an option is possible. We just need to figure out how to organize information transmission.

Gerhartz: Do you think we can hope that Ukraine will be able to do everything on its own? After all, it's known that there are numerous people there in civilian attire who speak with an American accent. So it's quite possible that soon they'll be able to use everything themselves, right? After all, they have all the satellite images.

Fenske: Yes, they get them from us. I would also like to touch on air defense issues briefly. We need to seriously consider having equipment in Kiev to receive information from IABG and NDK. We must ensure this is provided to them, which is why I have to fly there on February 21. It is crucial that we plan everything meticulously, unlike what happened with the Storm Shadows where we failed to plan out checkpoints properly. We need to think about how to fly around or fly below the radar coverage sector. If everything is prepared, the training will be more effective. And then we can revisit the question of the number of missiles. If we give them 50, they will be used up very quickly.

Gerhartz: Exactly, it won't change the course of military actions. That's why we don't want to hand them all over. And not all at once. Perhaps 50 in the first batch, then maybe another batch of 50 missiles. It's perfectly clear, but that’s all big politics. I suppose that's what it's really about. I've learned from my French and British colleagues that in reality, with these Storm Shadow and Scalp missiles, it's the same as with the Winchester rifles—they might ask, "Why should we supply the next batch of missiles when we've already supplied them? Let Germany do it now." Perhaps, Mr. Frohstedte wants to say something on this matter?

Frohstedte: Allow me to add a bit of pragmatism. I want to share my thoughts on the Storm Shadow’s characteristics. Regarding air defense, flight time, flight altitude, and so on, I've come to the conclusion that there are two interesting targets—the bridge to the east and the ammunition depots, which are higher up. The [Crimean] bridge to the east is difficult to reach, it's a relatively small target, but the Taurus can do it, and it can also strike the ammunition depots. Considering all this and comparing it with how much the Storm Shadows and HIMARS have been used, I have a question: "Is our target the bridge or the military depots?" Is it achievable with the current shortcomings that the REDs and Patriots have? And I've come to the conclusion that the limiting factor is that they usually only have 24 shells...

Gerhartz: That's clear.

Frohstedte: It makes sense to involve Ukraine in the process. It'll take a week. I think it's advisable to consider task planning and centralized planning. Task planning in our unit takes two weeks, but if there's interest, it can be done faster. If we're considering the bridge, then I believe Taurus is insufficient, and we need to have an understanding of how it can work, and for that, we need satellite data. I don't know if we can prepare the Ukrainians for such a task in a short time, in a month, for instance. What would a Taurus attack on the bridge look like? From an operational perspective, I can't assess how quickly the Ukrainians will learn to plan such actions and how quickly integration will occur. But since we're talking about the bridge and military bases, I understand they want to seize them as soon as possible.

Fenske: I would like to add something regarding the destruction of the bridge. We've been intensely studying this issue, and unfortunately, we've come to the conclusion that due to its size, the bridge is akin to a runway. Therefore, it may require more than 10, or even 20 missiles.

Gerhartz: There's an opinion that the Taurus can achieve this if the French Dassault Rafale fighter aircraft is used.

Fenske: They would only be able to create a hole and damage the bridge. And before making important statements, we ourselves...

Frohstedte: I'm not advocating for the idea of targeting the bridge; I pragmatically want to understand what they want. And what we need to teach them, so it turns out that when planning these operations, we will need to indicate the main points on the images. They will have targets, but it's important to consider that when working on smaller targets, planning needs to be more meticulous, rather than just analyzing pictures on the computer. When targets are confirmed, it's simpler, and less time will be spent on planning.

Gerhartz: We all know they want to destroy the bridge, which ultimately signifies how it's guarded—not only because of its military-strategic importance but also its political significance. Even though they have a ground corridor now. There are certain concerns if we have direct communication with the Ukrainian armed forces. So the question arises: can we use such a ruse and assign our people to MBDA? Thus, direct communication with Ukraine will only be through MBDA, which is much better than if such communication exists with our Air Force.

Graefe: Gerhartz, it doesn't matter. We have to make sure that from the very beginning there is no language that makes us a party to the conflict. I'm exaggerating a bit, of course, but if we tell the minister now that we are going to plan meetings and travel by car from Poland so that no one notices, that's already participation, and we won't do that. If we're talking about the manufacturer, the first thing to ask is whether MBDA can do it. It doesn't matter if our people will then deal with it in Büchel or in Schröbenhausen—it still means involvement. And I don't think we should do that. From the very beginning, we defined this as a key element of the "red line," so we'll participate in the training. Let's say we'll prepare a "roadmap." The training process needs to be divided into parts. The long track will take four months, where we'll thoroughly train them, including practicing scenarios with the bridge. The short track will be two weeks so that they can use the missiles as soon as possible. If they are already trained, then we'll ask the British if they are ready to take over at this stage. I believe these actions will be the right ones—just imagine if the press finds out that our people are in Schröbenhausen or that we're driving somewhere in Poland! I find such an option to be unacceptable.

Gerhartz: If such a political decision is made, we must say that the Ukrainians should come to us. First and foremost, we need to know whether such a political decision constitutes direct involvement in task planning. In that case, the training will take a bit longer, and they will be able to tackle more complex tasks, possibly with some experience and high-tech equipment already in use. If there's a possibility to avoid direct involvement, we can't participate in task planning, do it in Büchel, and then forward it to them—that's a "red line" for Germany. We can train them for two months; they won't learn everything, but they'll learn something. We just need to ensure they can process all the information and work with all the parameters.

Graefe: Zeppel said we can create both an extended and a brief "roadmap." The goal is to get a quick result. And if the initial task is to hit ammunition depots rather than complex objects like bridges, then we can proceed with an abbreviated program and get results quickly. As for information from IABG, I don't see this as a critical issue since they are not tied down to a specific location; they must conduct reconnaissance themselves. It's clear that efficiency depends on this. This is what we discussed regarding missile delivery. It's not decided yet, but that's the plan for now.

Gerhartz: And this will be the main point. There are ammunition depots where short-term preparation won't be possible due to very active air defense. We'll need to seriously look into it. I believe that our people will find a solution. We just need to be allowed to try first so that we can provide better political advice. We need to prepare better so as not to fail because, for example, the KSA may not have an accurate idea of where the air defense systems actually are. The Ukrainians have this information, and we have data from the radars. But if we're talking about precise planning, we need to know where the radars are installed and where the stationary installations are, and how to bypass them. This will allow us to develop a more accurate plan. We have a superb means, and if we have precise coordinates, we can apply it accurately. But there's no basis to say we can't do this. There's a certain threshold where the "red line" politically passes, there's a "long" and "short" path, and there are differences in terms of utilizing the full potential, which the Ukrainians will be able to utilize better over time as they practice and continually work on it. Personally, I don't think I need to be present at the meeting. It's important to me that you present a sober assessment and don't create disruptions that just aren't convincing enough while other countries are supplying Storm Shadow and Scalp.

Graefe: The longer they take to make a decision, the longer it will take us to implement it. We need to break everything down into stages. Start with the simple first, and then move on to the complex. Or we can ask the British if they can support us at the initial stage, and have them take on the planning issues? We should facilitate whatever falls within our area of responsibility. Developing mounts for missiles is not our task; Ukraine should resolve this with the manufacturers on their own.

Gerhartz: Right now, we wouldn't want to encounter problems with the budget committee. It could make it impossible to start construction work at the airbase in Büchel in 2024. Right now, every day counts when it comes to the program.

https://sputnikglobe.com/20240301/full-transcript-of-german-top-militar…

--

A felvételhez fűzött kommentárok, értelmezések, magyarázatok persze bármiféle marhaság lehet, de egy átlagos értelmi képességű ember fel tudja fogni a helyzetet és azt amiről szó van mások szájbarágója és valóságferdítése nélkül.

Hazudsz!

:D

A felvételt a berlini kormányszóvivő igazinak nevezte, de azt nem tudta megmondani, hogy eszközöltek-e rajta változtatásokat

:D

--

Representatives of the army told Germany's other public broadcaster, ZDF, that they considered the recording to be authentic.

https://www.rferl.org/a/germany-leaked-recoring-military-pistorius-info…

:D

[...]

In truth, however, the Russian hack owed more to old-fashioned spycraft than disinformation. Yes, Putin may be using the recording to feed his propaganda machine at home, presenting it as more evidence that the West is out to get Russia. But Germany leaks like a sieve, and its counterintelligence defenses are in sore need of an overhaul.

[...]

Moreover, nothing the officers said on the call was manipulated.  That’s what makes the tape so powerful: It’s not “disinformation,” just uncensored information.

[...]

https://www.politico.eu/article/vladimir-putin-olaf-scholz-russia-germa…

---

Az oroszok semmit sem nyertek volna vele, ha manipulálják a felvételt; maga a szűretlen, vágatlan felvétel sokkal erősebb hatással bír...

Lengyelország 2,5 milliárd dolláros szerződést írt alá az Egyesült Államokkal egy fejlett légvédelmi rendszer leszállítására. Az Integrated Battle Command Systemet (IBCS) 2031-ig telepítik, és először használják majd Amerikán kívül. Az IBCS több érzékelőt és fegyverrendszert integrál egyetlen hálózatba, ezzel lehetővé teszi a gyorsabb döntéshozatalt és a célpontok felmérését.

Részletek itt

[...]

A megbeszéléseken – amelyre a WebEx nevű kereskedelmi, nem titkosított platformon, online konferenciaeszközön került sor – azt is megerősítették, hogy brit személyzetet állomásoztatnak Ukrajnában, és részleteket közöltek arról, hogyan telepítik a Storm Shadow rakétákat az országban.

[...]

Majd később megerősítette, hogy a moszkvai állami műsorszolgáltató által sugárzott felvétel valódi, és „nagyon súlyosnak” nevezte a biztonsági réseket.

[...]

August Hanning, Berlin volt hírszerzési főnöke a Bildnek arról beszélt, hogy feltételezése szerint az oroszok a magas rangú német katonatisztek közötti beszélgetésnél többet is lehallgathattak.

[...]

 

😂😂😂😂😂😂

Besírós bazmeg, hogy itt tart a német katonai vezetés. Percek óta csapkodom a térdem a röhögéstől ... Következményei lesznek?

Csak azért nem tudok maradéktalanul röhögni, mert ha ezek a nyomorult balfácánok beleugrasztanak minket is egy háborúba, az nem lesz vidám.

Ezeknek minimum egy leszerelés, hadbíróság kijárna.

trey @ gépház

Tényleg sírva röhögős az inkompetencia foka. Azt gondolná az ember, hogy katonai vezetőknél alap, hogy a katonaság számára tervezett rendszeren kommunikálnak. WebEx bazmeg :-).

De gondolom ha titkosított a csatorna az sem segítene, mert a laptopján ott figyelnek az orosz kémprogramok rezidensen betöltve a kernelbe.

"Tényleg sírva röhögős az inkompetencia foka. Azt gondolná az ember, hogy katonai vezetőknél alap, hogy a katonaság számára tervezett rendszeren kommunikálnak. WebEx bazmeg :-)."

Néhány éve meg ilyen katonai jellegű (katonák és/vagy hadügyminiszterek pontosan nem emlékszem) EU-s konferenciára egy újságíró jelentkezett be és köszöntötte a titkos tanácsokozás résztvevőit.

Ott valamelyik résztvevő posztolt, hogy "készülünk a megbeszélésre". Háttérben meg ki volt vetítve a belépési jelszó ...

A 2014es ukrán puccs finanszírozója, a szomszédban folyó háború nyugati lábának fő mozgatója. Az amerikai külügyminisztérium 3ik embere: "Secretary of State for Political Affairs".

Tőle származik a hangfelvétel.. 10 évvel ezelőttről.. amin megtárgyalják, hogy milyen legyen Ukrajna kormányának összetétele..

https://www.youtube.com/watch?v=WV9J6sxCs5k

[..] and you know: Fuck the EU

Szerkesztve: 2024. 03. 06., sze – 18:26

A német Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivatal (Bamf) szerint már több mint kétszáz olyan ukrán menekültet találtak a német hatóságok, akikről kiderült, hogy magyar állampolgárságuk is van, így jogosulatlanul vettek fel Németországban menekülteknek járó támogatást

Ezek azok a határon túli fidesz szavazók, akik a magyar ellátórendszereket is fejik, és most éppen Németországban látták meg a lehetőséget! Nos ezeknek is joguk van szavazni a mi életünkről.

A magyarok megítélését leginkább az rontja, hogy a magyarországi "haladó" erők a rendszeres kormányközeli botrányok és a különféle külföldi támogatások ellenére sem képesek a kormányra kerüléshez elégséges mértékben meggyőzni a választópolgárokat arról, hogy rájuk szavazzanak...

:)

A megoldás az ami eddig is volt: az ukrán állam leggazdagabb régiója volt mindig is Kárpátalja: meg kell sarcolni a jaku fülét sértő magyarul beszélőket, meg kell sokszorozni az adóterheket, fel kell törni a lezárt házakat meg kell félemlíteni a kevés még ott maradt családot.

Érvelésed teljesen hibás:

 • a határontúli magyarok arra szavaznak akire akarnak
 • azért kapnak juttatásokat mert magyarok, a nemzethez tartoznak, a nemzet fennmaradásához hozzájárulnak, továbbá geopolitikailag is jó ha vannak
 • annyi jogot kapnak mint bármely magyar ember, hogy nem itt fizetnek adót az nem feltétele a szavazati jognak

Nagyon sajnálom, hogy a dk keltette zsigeri gyűlölet és irigység utat talált nálad is. Persze érthető, mert a határontúli magyarok inkább Orbánra szavaznak, mint a liberálbolsevikokra, és hát nehéz lehet feldolgozni, hogy a liberálbolsevikokat megint leszopatta Orbán.

Az adófizetés furcsa dolog, vannak kérdőjelek, többek között a mezőgazdasági vállalkozók, vagy az anno EVA hatálya alá tartozó vállalkozók esetében is.

Nagyon sajnálom, hogy a dk keltette zsigeri gyűlölet és irigység utat talált nálad is.

Nem érti a szavak jelentését (ld. pl. "többletjogok", "korlátlan anyagi forrást"), de legalább azt jól megtanították neki, hogy térdelnie kell.

 

a határontúli magyarok inkább Orbánra szavaznak, mint a liberálbolsevikokra

A határon belüli magyarok is.

:)

Egy határontúli szavazhat levélben, egy külföldön élő hazánkfia meg nem!

Aki külföldön él, annak külföldi lakcíme van, és szavazhat levélben. Aki külföldön tesz látogatást, annak külföldi tartózkodási helye van, és nem szavazhat levélben.

:)

Ne már, magyar lakcímkártyával hadd szavazhassanak már levélben, mert "külföldön élnek" és ezt higgyétek el csak bemondásra, mert azzal lehetetlen csalni. Ez ám az igazi balos mentalitás, lopni, csalni mindenáron.

Jaku egyre inkább elveszti a kapcsolatot a valósággal :D

"Itt az azonos jogokról volt szó."

Személyesen 2db szavazat van: egyéni képviselő és pártlista

Levélben 1db szavazat van: pártlista

 

A személyes szavazáshoz meg, ha nem a lakcímen akar valaki szavazni akkor is át kell jelentkezni, ha szegedről budapestre vagy szegedről londonba költözik valaki.

 

A levélben ugyan úgy szavaz a határon túli, mint a londonba emigrált szegedi.

Mi köze Trump véleményének a magyar választási rendszerhez!? Náluk elektori rendszer van, nálunk meg parlamentális. Alma vs körte esete…

Nincs véleményem más országok választásáról, én magyar vagyok nem német vagy angol…

Szerkesztve: 2024. 03. 08., p – 09:15

Lettorszag bevezette a kotekezo sorkatonasagot, nemetorszag aktivan tervezi.

Franciaorszag nato belepest surget.

Nagy volumenu nato hadgyakorlat finn-orosz hatar kozeleben es Lengyelorszagban (Visztula folyon atkeles gyakorlasa).

Csehorszag szerint meg kellene vizsgalni a lehetoseget, hogy hogy tudna katonat kuldeni a nato.

Lengyelorszag atombombat szeretne biztonsagi okbol.

Nemetorszagban orszagos nuklearis riasztorendszert teszteltek. Oroszorszagban ugyanigy.

 

Kezdjek aggodni? Vagy vaklarma?

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A Washington Post 700e hianyzo ukran katonarol cikkez.

Lehetséges, hogy az ún. Ukrajna az ún. ukránoknak sem ér meg még 700 ezer katonát. Főleg, hogy azokat már a fiatalabbakból kellene összeverbuválni. Az ún. Ukrajnának mindenhogy szopás, mert ha sikerül, akkor azok esnek el vagy nyomorodnak meg, akik egy nagy győzelem után az ún. Ukrajna gyarapításán dolgozhatnának, ellenben ha nem sikerül őket összeszedni, akkor meg bukásra van ítélve az oroszok elleni fellángolás, és a fiatalok egy része az ún. Ukrajnától elvett területeket fogja gazdagítani a munkájával. Pénz és releváns hadifelszerelés hiányában az "ország" a saját maga erejéből* aktívan és passzívan is csak terület- és lakosságvesztést képes elérni. Ezt bizonyítja, hogy akkor is területet és lakosságot vesztettek, amikor még több fegyverük volt, és a létszámfölényben lévő katonákat jobban fűtötte a lelkesedés. Szerk.: ráadásul 2014 előtt, fegyveres harcok hiányában is folyamatosan fogyott a lakosság.

 

 

* komolyabb külső segítség és váratlan esemény bekövetkezése nélkül

:)

Az aggódás semmit nem segít. Jogos volna, de inkább gondolkozni érdemes. Hogy lehet megúszni, ha (amikor) elkezdődik a balhé? Ez az igazi kérdés. A történelem tanulsága, hogy a magyar vezetés mindig a vesztes oldalra áll és jó sok sorkatonát küld reménytelen szituációkba. A háttérhatalom érdekeinek megfelelően természetesen, ahogy snq írta, a Blackrock befektetéseit és a homoszexális transznégerek jogait Zambiában fogjuk védeni a vérünkkel. A felmérések szerint Európának elenyésző százaléka volna hajlandó bevonulni. Vajon miért?

Van egy mém ami szerint a nemzeti érzést fel fogják korbácsolni. Mert ez az, amivel talán katonát lehet csinálni az emberekből. Ami eddig tiltott volt, az hirtelen tűrt, vagy pláne támogatott lesz. Lásd az ukrán nácikat, akik hirtelen megjelenhettek Facebookon állítólag. Szükség volt erre, hogy a sok féleszű harcoljon a gyerekek nemátalakításának és a homoszexuálisok egyházi esküvőjének jogáért!

Ahogy látom a nyugati elit újabb rettegtetési kampányt indított: a háború küszöbén állnak az EU-s tagállamok Oroszországgal.

Ez a kommunikáció több okból is jó nekik:

 1. Félelmet keltenek az EU-s állampolgárokban
 2. Meg kell védeniük az EU-s állampolgárokat az orosz fenyegetéstől, akár a jogok korlátozásával is
 3. Természetesen csak a közös EU-s fegyverkezés tud megfelelő megoldást adni és a Néppárt, tehát
 4. Át kell állni hadi gazdaságra ( mi lesz a kizöldüléssel azt nem tudom ), és a megfelelő EU-s parlament/bizottság kell 
 5. Persze nem árt, ha előtte csúcsra pörgetik az USA hadi termelését, lehetőleg gyenge euró árfolyammal, hogy minél többe kerüljön
 6. Kell az EU-s állampolgárok támogatása az egyre nagyobb felesleges kiadásokhoz, a rettegés az megfelelő eszköz a belátásra
 7. Aztán, ha az USA-nak majd nem lesz elég nagy üzlet a fegyverkezés, akkor hirtelen elmúlik a fenyegetettség, és jön az újjáépítési biznisz
 8. Addigis orosz olajat, gázt, atomot, gyémántot, búzát stb…. mindenkinek, de csak drágán, mert olcsón bárki tud venni!
 9. Világ proletárjai egyesüljetek! ( vagy már egyesültetek? )

Nógrádi Tanárúr is ezt a független objektív orosz propaganda csatornát erősíti. Itt szerepelnek olyan agytrösztök is mint Georg Spöttle a hazánkra rászabadult UFO szakértő, vagy drgenya azaz Róbert C. Castel is. A csatornát Cseszkó Tamás a vietnámi papucsos fia gründolta össze, aki jogerős bírósági ítélete óta Cs. Király Tamásként népszerűsíti önmagát. 

inkább a spanyol állapotok !

Anatoly Shariy - ukrán újságíró, politikai menekültként él EU-ban - még Janukovics miatt kellett menekülnie.

Nagyban támogatta Zelenszkíj hatalomra kerülését, de csalódott Zelenszkijben és pár kritikus cikke miatt az újságíró házára molotov koktélt dobtak - most géppisztollyal akarták megölni, de a rendőrség nem csinált semmi. Saját testőrei vannak.

For Whites Only meeting room!

Valoszinuleg nem igaz. Mas forras nem hozta le.

https://en.wikipedia.org/wiki/Real_Raw_News

Elvileg ez az oldal rendszeresen hallucinal nemletezo letartoztatasokat. Egy birosagi eljarason ugy akarta meguszni a defamation pereket, hogy szatiraoldalnak minositette magat.

Pedig ez a kurva senkinek nem hianyozna.

Mintha Macron el akarná venni a németek elől a showt. Aggasztó, hiszen amikor a németek háttérbe szorulnak, valami nagy tervvel jönnek elő. Nem biztos, hogy Macron baromságaira rá kellene ígérni...

:)

A németek csak sisakokat szállítanak. Az ukrán fronton harcoló franciáknak. :)

:)

2017-ben Trump kezdte felfegyverezni Ukrajna felfegyverzését. Obama nem engedett USA fegyvert eladni az ukránoknak. Ha Trump nyer, sokkal több USA fegyver kerülhet ukránokhoz? Csak kérdezem…

Tudsz esetleg forrást?

https://444.hu/2017/12/28/trump-most-olyat-huzott-ami-megfordithatja-az…

 

Tény, hogy Barack Obama elnöksége alatt az amerikaiak nem voltak hajlandóak az élet kioltására is alkalmas fegyvereket adni az ukránoknak, mert Obama attól félt, hogy az USA-ból washingtoni jóváhagyással szállított fegyverek megjelenése az ukrán konfliktusban még jobban elmérgesítené az orosz amerikai viszonyt. Ehhez képest Trump nemhogy fegyvereket ad, de egyenesen a fegyverek Szent Grálját, a Javelint, amiért évek óta könyörögnek az ukránok.

Trump szerepét ítélje meg mindenki maga!

Nekem tipikus Trump-féle húzásnak tűnik:

A szállítások megindítását 2018. március 1-jén jóváhagyta az amerikai külügyminisztérium is, bár a mennyiség 37 indítóberendezésre és 210 rakétára módosult.

...

A Washington Post egy 2018. január eleji cikke szerint az Egyesült Államok kormánya kifejezetten azzal a korlátozással támogatta a Javelinek átadását, hogy azok nem kerülhetnek közvetlenül a frontvonalba, elkerülendő azt, hogy a fegyverek ellenséges kézbe kerüljenek

...

Az orosz reakciók meglepően visszafogottak.

...

Ugyanakkor, amint ezek az eszközök nagyobb számban megjelennek majd az ukrán hadsereg fegyverzetében, Moszkva számára jelentősen drágábbá válik, ha a kelet-ukrajnai proxy erőivel kísérelné meg ugyanennek a status quónak a megváltoztatását. A beérkező amerikai fegyverek így katonai értelemben szűkítik majd Moszkva mozgásterét, hiszen a korábbinál jóval drágábbá teszik az eszkalációs opciót. Politikai értelemben is hasonló a helyzet a harcjárművekben és jól képzett kezelőkben jelentkező magas veszteségek miatt, amelyeknek várhatóan az orosz társadalom körében is komoly visszhangja volna. Összességében tehát katonai értelemben úgy lehet értékelni az amerikai fegyverszállításokat, hogy miközben kétségtelenül erősítik az ukrán hadsereg ellenálló képességét, nem hordoznak magukban érdemi eszkalációs kockázatot, hanem éppenséggel az eszkaláció ellen hatnak majd.

Valódi jelentőségük politikai téren jelentkezik. A modern fegyverek egyrészt minden bizonnyal javítják majd az ukrán haderő morálját. Másrészt, a szállítások megindulása bátorításként hathat azokra az országokra is, amelyek vagy már juttattak el fegyvereket Ukrajnának, mint Kanada, Litvánia vagy Bulgária, vagy fontolgatják ezt a lépést. Végül, de egyáltalán nem utolsósorban, Washington ismét demonstrálni tudja elkötelezettségét Ukrajna mellett, ami nyilvánvalóan előnyös az oroszbarátsággal gyakran vádolt Trump-adminisztráció számára. Minderre ráadásul úgy kerülhet sor, hogy közben a fegyverek valódi fenyegetést nem jelentenek Oroszországra, hiszen nem teszik lehetővé Ukrajna számára, hogy támadó műveletekbe kezdjen, tehát a fennálló viszonylagos katonai stabilitást az amerikai szállítások nem veszélyeztetik. Politikai értelemben ugyanakkor a Kijevnek nyújtott amerikai támogatásnak a fegyverszállítások kétségtelenül látványos megnyilvánulását jelentik, ami hátrányosan érinti Moszkvát.

:)

Sosem mondtam még hasonlót sem!

Jah:

2017-ben Trump kezdte felfegyverezni Ukrajna felfegyverzését.

az tény, hogy Obama után Trump kezdte felfegyverezni Ukrajnát

 

Trump felfegyverezte Ukrajnát.

Ez mit jelent? Remélem, nem arra gondolsz, amit a 444 cikkében írtak, mert az Ukrajna és Oroszország méretéhez képest elég kevéske.

 

Trump betol minden fegyvert Ukrajnába?

Szerintem csak abban lehetünk biztosak, hogy neked ő is betolja.

:)

Tudom, hogy kihívás a magyar nyelv értelmezése, de segítek neked: Putyin megtámadta Ukrajnát 2014-ben. Aztán Obama nem szállított fegyvert. Jött Trump Ő elkezdte felfegyverezni Ukrajnát. Jött Biden aki megörökölte Trump ámokfutását, Ő kényszerpályán mozgott. Orbán azt mondta, ha Trump jön, akkor azonnal véget ér a háború! Ez két módon lehetséges:

 • Nukleáris háborút robbant ki.
 • Az USA felvonul az ukrán fronton, és az oroszok elkerülendő a III. VH-t visszavonulnak.

Mit gondolsz hogyan lesz azonnal lezárva a háború. Szerintem sehogy! Ez a háború sokáig el fog húzódni, talán Putyin is halandó, és egyszer meghal Ő is…

Pár tipp: Duplázd meg a dupláját a korábban általad ajánlott összegnek. Az első találkozás során ne térden fogadd a jóhiszemű érdeklődőket, az arcod és a szád legyen váladékoktól mentes, tiszta, és próbálj meg úgy tenni, mintha nem sürgős peluscserére lenne szükséged.

:)