Elektronika, Elektromos eszközök

LED izzó melegedés

Apám még a LED-eket 30 évvel ezelőtt hideg izzóknak nevezte, mert hidegek voltak.

Bútort építünk, vettem szpotokat az OBI-ban, gondoltam nem melegszik, csak berakom és világít.

Ugye mérnökök vagyunk, mindent új elektromos cuccot megfogdosunk mielőtt véglegessé válna és be kellett látni, hogy ezek ontják a hőt, nem is kicsit.

Fél óra világítás után előkaptam a multimétert, a szpot lámpa tetején volt olyan pont, ahol 53 fokig felment a hőmérséklet.

Ezen felbuzdulva megfogdostam a LED izzóimat és forró volt mind, becsülettel melegítették a lakást, míg az energiapazarló múltamból megmaradt fénycsövek langyoskásan világítottak.

Első ránézésre a fénycsövek hidegebbnek tűnnek, olyan mintha környezettudatosan ismét a wolfram izzó felé menetelnénk.

 

Ez szándékos? Mármint direkt járatják túl nagy áramon a LED-eket azért, hogy gyorsabban kinyiffanjanak?

Vagy rossz izzókat vásárolok? Rajtam kívül másnak van olyan érzése, hogy 5 évvel ezelőtt a LED-ek is hidegebbek voltak?

 

Bevallom őszintén, rohadtul utálok melegedő cuccokat a bútorba beszerelni, de ebbe az irányba megy a világ. Egy Shelly cuccot azért vittem vissza, mert terhelés nélkül 50 fokon ment, terheléssel 85 fölé csúszott és megszűnt a bizalom.

Szerintem testhőmérséklet fölé nem kellene menniük az elektromos cuccoknak, de a gyártók szerint tök normális, hogy ne fogd meg ha világít.

Milyen mobil klímát érdemes

Olvasgatom itt a gugliban, hogy hűtésnél mennyinek kell legyen a kinti hőmérséklet amin működni tud a mobil klíma (Fisher Flexi FPR-123DE4-R mobil klíma (hűtő/fűtő) - 3.5 kW), illetve ha fűteni kell vele, akkor a kinti +7C alatt már nem használható. Ez csak ennél a modellnél van így, vagy ez általánosan érvényes a mobil klímákra?

[ Megoldva ] Miből van az alkatrészláb?

Gyakran van szükségem hosszabb-rövidebb vékony, de viszonylag erős, alaktartó, jól forrasztható vezetékre. Olyanra, mint az elektromos alkatrészek (pl.: ellenállások, tranzisztorok, ...) lába. Mivel egyelőre ilyet nem találtam még önállóan, minden alkatrész levágott felesleges lábát gyűjtöm. De szinte biztos, hogy valahol kapni is lehet ilyet.

Meg tudjátok mondani, miből van ez az anyag? Cinezett réz? Vagy valami más fém? Hol lehet ilyet kapni?

Retro NTSC gép PAL kijelzőkön

Van egy TRS-80 MC-10-es gépem, amin csak RF TV kimenet van. A címkéje szerint AC8V 60Hz a tápegysége, emiatt gyanítom, hogy NTSC képet generál, de innentől az ismereteim felettébb korlátosak.

Van egy lapos TV, ami elég szépen meg is jeleníti a képet, és még a hang is hallatszik, csak sajnos egy erős fehér-zaj mellett, így gyakorlatilag hallhatatlan. Egy másik hasonló TV már megjeleníteni is csak fekete-fehérben tudja, és annak is elég rossza a minősége. Egy harmadik - kb 10 éves - nagyképernyős TV azonban gyönyörűen megjeleníti a képet, és a hang is szépen szól, mindenféle zaj nélkül.

Gyanítom, hogy az anomáliák oka az NTSC/PAL különbség lehet, de már ez sem biztos. Szeretném elérni, hogy normál TV-vel is élvezhető kép és hang legyen. A neten létezik project, ami kidobja az RF modulátort, és a helyére betesz egy kompozit videó kimenetet, valamint kivezeti a hangot, de én szeretném megtartani az eredeti RF modulátort.

1 - Van-e esélyem áthangolni az RF modulátort, hogy PAL TV-ken is normálisan működjön?

2 - Van-e esélyem valami egyszerűbb módszerrel kivezetni külön a kompozit videó kimenetet? Eddig találtam egy két-tranzisztoros megoldást, ami az MC1372 12-es lábáról vezetné ki a kompozit jelet, de ez nálam nem működött.

Jelenleg a hangot külön hangszórókra vezettem, így lehalkítva a TV-t, a zajos TV-n is használható, de ennél szeretnék jobb megoldást találni.

Powerbank minimális terhelés

Készítek egy kütyüs dobozt - hogy mi van benne, igazából lényegtelen. Sok dolog, de mindegyik külön kapcsolható. Van ami pár led, van ami több, vannak néhány tranzisztoros dolgok, meg van két kis motor.

Áramforrásnak egy powerbankot használnék (A-Data 10000mA-es, pár éves már, biztos vesztett fényéből, de gondoltam ide jó lesz), sokáig fogja bírni... De most így úgy tűnik, hogy annyira mégsem jó ötlet, ugyanis ha nem megy mondjuk az egyik motor (aminek ugye jelentősebb az áramfelvétele), csak mondjuk 1-2 ledes cucc, akkor egy idő után (kb. fél perc) fogja magát és lekapcsolja az outputot. Ami érdekes, hogy 1-2 led esetén látszik, ahogy a led "parázslik", szóval valami minimális áram folyik ilyenkor is...

Na de a kérdés: mit tudok ezzel kezdeni, hogy ne kapcsoljon le? :)

Egy szerelhető USB csatlakozóra van forrasztva simán a + és -. Vannak különböző módok, amiből a töltő meg az ilyen cuccok tudják, hogy milyen eszköz van rajta, azok mekkora teljesítményt kérnek... Ilyet esetleg valahogy egyszerűen csinálni?

Linux alól vezérelhető okoségő

Melyiket ajánlanátok, ami Linux alól is vezérelhető LED-es okoségő, nem kell hozzá hub és szutyok telefonos app? Lehetőleg azért a fénye legyen normális, nem szutyok.

Eddig két alternatívát találtam, a Philips Hue termékcsalád, ami Corluma.net alkalmazással vezérelhető, de az meg egy zárt kódos, flatpakkos app, nem tetszik, pedig az izzó szimpatikus lenne. A másik meg a Tuya (régi nevén SmartLife) felhős protokollal dolgozó izzók családja, de az meg a felhőbe telefonál kifelé, meg sok termékről nem derül ki egyértelműen, hogy támogatja-e, de legalább tuya-bulb-control vagy tinytuya segítségével állítgatható.

Valami másik alternatíváról tud valaki? Lehetőleg olyat keresnék, ami helyben beszélget az izzó-val, és valami nyílt protokollt használ hozzá, pl. https-es elérés, vagy hasonló, hogy eljuttasson egy egyszerű #RRGGBB hexadecimális kódot (#000000-ra meg kikapcsolja az izzót). Ilyesmi lenne a legjobb, csak működjön. Jelenleg van egy kínai szutykom, ami csak a SmartLife appjával működik, és a fénye se elegendő, ezért lecserélném. Nem kell nagy okosság, csak a fényét, színét lehessen szabályozni, ha éjszaka megkelek, villanyt kell oltani, akkor ne verje ki az álmot a szememből, rossz alvó vagyok, nehezen tudok el/visszaaludni.
 

Viszonylag pontos fogyasztásmérés házilag?

Van egy kis ESP eszközöm, aminek szeretném tudni az átlagos fogyasztását. A leírások alapján maga az eszköz 0.3W körül kellene, hogy fogyasszon, más leírások szerint ez 0.5W vagy még nagyobb is. Ráadásul van előtte egy ismeretlen hatásfokú kapcsolóüzemű tápegység is, ezért a legbiztosabb az lenne, ha meg tudnám mérni, mennyit is fogyaszt valójában.

A mezei házi fogyasztásmérőm, amit a konnektorba kell bedugni, 0.0W fogyasztást mutat. Gondolom, nem ilyenekhez tervezték.

Van olyan egyszerű házi módszer, amivel viszonylag jó közelítéssel meg tudom mérni, mennyit is fogyaszt az eszköz a 220-ba bedugva?

Arduino <- UART -> ESP32

laikusként kérdezem a hozzáértőktől: ha azt szeretném, hogy egy Arduino (Mega 2560) kommunikáljon UART-on egy ESP32-vel, szükséges-e feszültségosztót közbeiktatni az RX-TX-ek közé (az 5V vs 3.3V miatt). nem nagyon találtam erről meggyőző dokumentációt, pontosabban mindkét állításra találtam példát. sok helyen állítják, hogy enélkül megsüti az Arduino az ESP soros portját, illetve itt: https://en.wikipedia.org/wiki/Universal_asynchronous_receiver-transmitt… azt írják, hogy "For the voltage level, 2 UART modules work well when they both have the same voltage level, e.g 3V-3V between the 2 UART modules. To use 2 UART modules at different voltage levels, a level switch circuit needs to be added externally.", így jelenleg ez tűnik hihetőbbnek, de olyat is találtam, ahol működik a dolog direktben összekötve: https://www.programmingboss.com/2021/04/esp32-arduino-serial-communicat…

ugyanitt érdeklődöm, ha USB-ről táplálom 5V-tal az Arduino-t, az pedig az 5V kimenetéről táplálja az ESP-t az 5V bemeneten, az elegendő áram az ESP-nek a működéshez? elindulni elindul, látom az ESSID-jét is, de ennél behatóbban még nem teszteltem, alaposabb tájékozódás előtt.