Közösségi kerekasztal

[BARKÁCS] bútorlap teherbírása

Van 1 olyan ötletem, h (az asztalt felszabadítandó) a monitorokat ilyen Vesa karral bútorlapra csavarozva felrakom a falra. Azért a bútorlap, mert bármit fel akarok még tenni (pl. kispolc, lámpa, elosztó, router, switch, etc) nem kell falat fúrkálni, csak 2-3 sima reisercsavar oszt kabát.
Perpill 1db 27" monitor van (10kg környékén), de sanszos, h lesz még. A kar elbírja, olyat lehet találni. A kérdés, h a bútorlap (19mm) elbírja-e? Nem-szakad-e ki csavarostul az egész kar a TV-vel együtt? Vki mondott 1x olyat, h lehet vmi fém hátlaperősítő lemezt kapni, ami jó lenne, mert átmenő csavarral (igen, távtartóra kerül a bútorlap is, hogy ne érjen bele a falba a csavar) lenne rögzítve minden, ami belekap a hátlaplemezbe, abból talán már nem szakad ki egykönnyen (Ha meg a fémlemezt nem viszi át magában a csavar, akkor előtte megkínálom 1-2es fúróval, puszika)

Közvélekedés? Illetve milyen néven kéne ezt a hátlaplemezt keresnem?

Régi magyar videómegosztó, melyik lehet?

Késő este megint semmire sem jó marhaságokon agyalok de nem jutottam semmire.

van az már kb 15 éve is hogy volt egy magyar videómegosztó ahol ilyen amatőr oktatóvideókat osztottak meg sok esetben nézhetetlen minőségben.

Olyan volt mint egy youtube csak hát kicsi és magyar.

A logója úgy rémlik hogy sárga volt benne vagy sárga alapon volt, az intróban ez szerepelt meg persze az akkori kornak megfelelően valami hangos pittyenős zenével indított,
minden videó előtt automatikusan ott volt az oldal intrója.

 

Esetleg van valakinek ötlete mi volt az az oldal vagy mi lett a sorsa? : )
köszi

Elvesztek a postafiókjaim

Sziasztok!

 

Találkozott már valaki olyannal, hogy a T-kom-nál lévő domainjéihez a honlapcenterben  megadott e-mail fiókok eltűntek? Január 1-je óta megszűntek a fiókok.

Naponta jelentem be,, sürgetem, de azt mondják, nem tudják mi a hiba, dolgoznak rajta. Találkozott már valaki ilyennel, vagy csak én egyedileg jutottam ilyen sorsra.

Igen van máshol is postafiókom, az is fizetős, normális szolgáltatónál, ielőtt mindenki azzal jönne, hogy ilyen sz@ar szolgáltatóhoz nem szabad vinni levelezést.

 

Üdv,

P3nész

Kötelező jótállás esetén (Fogyasztó esetében) hány naptári nap a határidő a javításra? És ha letelik a határidő, mi jön utána?

Kötelező jótállás keretében visszaküldtem egy irodai széket javításra a webshopnak (még tart a kötelező jótállás időszaka), ki is jött a webshop és elvitték a terméket javítani (mivel a termék 10 kg-nál nehezebb és tömegközlekedéssel sem szállítható, ezért ilyenkor az eladó webshop kötelessége kijönni és elszállítani saját költségükre, ez meg is történt). Magánszemélyként vettem, tehát én a törvény szerint Fogyasztónak minősülök.

Van ez a rendelet: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1400019.ngm

19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet
a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól

Ebben írja:

A vállalkozásnak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze. Ha a kijavítás vagy a kicserélés időtartama a tizenöt napot meghaladja, akkor a vállalkozás a fogyasztót tájékoztatni köteles a kijavítás vagy a csere várható időtartamáról. A tájékoztatás a fogyasztó előzetes hozzájárulása esetén, elektronikus úton vagy a fogyasztó általi átvétel igazolására alkalmas más módon történik.

A webshop ÁSZF-jében is ugyanez van, átmásolták a rendeletből az ÁSZF-re ezt a részt.

De amit nem értek, hogy ez a 15 nap ez naptári nap vagy munkanap? Közben pont volt karácsony és újév is.

Ez azért lényeges, hogy ki tudjam számolni, mikor verhetem az asztalt, hogy lejárt a "15 napos" határidő.

Rákerestem a neten de semmit nem találtam, mindenki csak ugyanezt ismételgeti hogy 15 nap. De senki nem konkretizálja, hogy ez naptári nap vagy munkanap.

Én egyébként arra tippelek, hogy ez naptári nap, mert ha munkanap lenne, akkor kifejezetten írnia kéne, hogy ez márpedig munkanap.

Másik kérdés ehhez kapcsolódóan, hogyha letelik ez a 15 nap és nem került megjavításra a termék, akkor kérhetem hogy 8 napon belül térítsék vissza a teljes vételárat, vagy mindenképpen cserét lehet csak kérni?

Ill. ha a vételárat visszatérítik, akkor a szállítási díjat is visszakapom, vagy csak a szállítási díj nélküli vételárat? Erről sem találtam semmit sehol (szállítási díj visszatérítésről). Mert amikor megrendeltem eredetileg a terméket, akkor kellett fizetni kiszállítási díjat.

Szerkesztve: közben rájöttem, hogy nem 15 nap a határidő, hanem 30 nap, lásd lejjebb.

Kültéri vezetékezés (230v)

Sziasztok, 

 

Olyan - úgy tűnik extrém - elképzelésem van, hogy a kerti medence gépészetét fixen szerelt kábelezéssel szeretném megoldani. Azért tűnik extrémnek, mert akárhogy nézelődök, nem találok feszítőszálas tömlővezetéket, de az UV álló, illetve időjárás-álló kivitel sem nagyon létezik - talán csak a H07RN-F vagy a H05RR-F, de nem tűnik tartós megoldásnak. 

A feszítősodrony is jó megoldás lehet. Felteszem, nem én vagyok az egyetlen aki ilyenre adja a fejét. Ti hogy csinálnátok? (Földkábel, falon/falban futó vezetékezes nem opció) 

Meteorológiai állomás, saját szerverrel?

Létezik olyan kis meteorológiai állomás ( kültéri wifis: hőmérséklet, csapadék, szél, nyomás,...), ami saját szerverre ment, leginkább linuxra és nem valami külső szolgáltatóhoz?

Elég lenne ha egy db-be mentene, vagy lehetne monitorozni, mondjuk zabbixal, a lényeg hogy net nélkül tárolhatóak, visszanézhetőek legyenek az adatok.

Adguard LIFETIME akció - Kérdések

Sziasztok!

Mivel akciós az Adguard Family csomagja (30 dollár/lifetime - 9 eszközre telepíthető) https://stacksocial.com/sales/adguard-family-plan-lifetime-subscription ezért felmerült, hogy megvásárolom. Használjátok otthoni környezetben? Milyen tapasztalataitok vannak? uBlock Origint használtam eddig teljes megelégedéssel, így nem tudom eldönteni, hogy érdemes-e upgradelni :)

Ki költheti el a Facebook büntipénzt?

Van ez a cikk Komoly ütést vihet be az EU a Metának, ebben többek között:

"A testület hétfőn hozott, egyelőre nem nyilvános döntése közvetlenül nem kötelezi a Metát az eddigi gyakorlat megváltoztatására, de arra kéri az ír adatvédelmi bizottságot (DPC), hogy a döntés tartalmát tükröző végzést adjon ki, jelentős pénzbírságot kilátásba helyezve. Mivel a Meta európai központja Írországban található, ezért a helyi hatóság a fő adatvédelmi szabályozó a kérdésben."

Ilyen esetekben ki használja fel a beszedett pénzbírságot? 
Magukra költhetik az írek, olyan célra amire akarják? 
A bírságot az egész EU területén végzett tevékenysége alapján szabják ki a Meta-ra. 

Vagy be kell fizetniük egy közös brüsszeli alapba? 
Esetleg felosztják a tagállamok között? 

Nemcsak a Meta bírságairól van szó, hanem minden hasonló esetről. Csak a GAFAM cégektől elég jelentős összegű bírságot szedtek be összesen az elmúlt években többnyire az írek, mert ezeknek a cégeknek a többsége ott van bejegyezve az EU-n belül.