Covid-19 vakcinák tudományos szemmel (7.)

Fórumok

Tanultunk a járványból? Nem tudjuk

A mai hírlevél rendhagyó lesz: egy hosszú interjú a járványügyi veszélyhelyzet végének apropóján. Még ha azt is érezzük, hogy a koronavírus nem része már az életünknek annyira, mint mondjuk tavaly nyáron, a járványkezelés következményei még sokáig velünk maradnak, és csak gyülekeznek a meg nem válaszolt kérdések. Honnan jött a vírus? Megérte két éven át tartani a covidtól, és arra hivatkozva nem kezelni egy sor beteget? Félreértelmezzük az adatokat? Egyáltalán, minden adatnak birtokában vagyunk-e, és amink van, az miféle adat? Veszélyesek az oltatlanok? Bajban lehetnek-e az oltottak? Legyen kötelező az oltás? Kiket kell meggyőzni és miről? Miért nincs szó a mellékhatásokról? Miért nyomatta annyira Brüsszel az új mRNS-oltásokat? Védett vagyok, és ha igen, pontosan mi tett azzá? Betiltsuk az álhíreket? Mik az álhírek?

A járvány ürügyén átalakították az életünket, egyre több minden költözött az internetre, tolakodott vagy próbál betolakodni a magánszféránkba, nőtt az állami kontroll és annak lehetőségei, a leggazdagabbak még gazdagabbak lettek, a középosztály vékonyabb, akik meg nem tudtak home office-ozni vagy online munkát végezni, vagy simán a lockdownok miatt dolgozni, magukra vethettek. A járványkezelés kapcsán pedig számos kérdésre ma sincs rendes válasz.

Ezt elégelte meg három magyar, és hozott létre mindenféle médiahátszél, állami vagy szponzorpénz nélkül, csak simán a saját kíváncsisága és tudásvágya által vezérelve egy honlapot nemtudjuk.hu címen, hogy összeszedjék: mi az, amit biztosan tudunk a legmegosztóbb témákban, és mi az, amit nem, hozzá pedig gyönyörű rajzok szolgálnak illusztrációként. Az ilyesmit hívják civil kurázsinak, polgári öntudatnak, közszolgálatnak: hármójukkal, Pintér Gergővel, Cseh Andrással és Molnár J. Botonddal beszéltük át a tanulságokat a tudományvallástól az új majomhimlőig. Jó olvasást!

https://www.gemist.hu/p/tanultunk-a-jarvanybol-nem-tudjuk?s=r

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 06. 03., p – 09:43

Tudjuk-e, hogy mi az internet? Tudjuk-e, hogy hogyan számol CRC-t a TCP? Elavult-e a HTTP/2? Csupa kínzó kérdés, amiket ezennel közzéteszek, anélkül, hogy bármiféle kormányzati szerv támogatna ebben.

Vannak humán és reál beállítottságú emberek.

 

A humán beállítottságú ember nagyon örül, hogy maszkhordásával milliókat menthet meg, pont úgy mint Bruce Willis az Armageddonban.

Alig várja az újabb egészségi korlátozást, örülhet magának, naponta feljegyezheti, hogy ma is a maszkommal 10 embert mentettem meg a végső pusztulástól.

 

Vannak reál beállítottságú emberek, akik mindenféle hülye kérdést tesznek fel. Például, hogy hatásos-e a maszk? Visszaszorítja-e a vírust? A statisztikák alapján kimutatható-e?

 

Kicsit kezd unalmas lenni, hogy folyamatosan döglött macskát kell köröztetni a fejünk felett, mert a szakértő orvosok szerint ez elűzi a járvány gonosz szellemét.

Sajnos a reálos gondolkodású emberek fejében az egész járványkezelés értelmezhetetlen.

 

Kutatóorvosok néznek, amikor egy 4000 fős falu háziorvosa és lelki pásztora megvilágosodott és járványkezelési guruvá vedlette magát. Ez meg hogy van?

A kutyák nagy pontossággal kiszagolják a koronavírus fertőzést. Megfelelő képzés után az emberi izzadtságból képesek detektálni, jobb eredménnyel mint a PRC antigén tesztek, állítja a Slashdot erre az írásra hivatkozva.

trey @ gépház

ezt hogyan kell elkepzelni? A gyerekek mar 3 eves korban beszelnek (a joreszuk) es tudnak 10ig szamolni (es osszeadni).

Ismerik a szineket, mobiltelefont nyomogatnak, stb, stb....

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

lesz is itt valami erdekes, vagy a szokasos konteos baromsag? :)

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Részlet a fenti Covid Update írásból:

Itt van egy lista azokról a dolgokról, amelyeket "mítoszoknak" és "félinformációknak" bélyegeztek, amelyekről később bebizonyosodott, hogy igazak.

• A tünetmentes oltottak ugyanúgy terjesztik a vírust, mint az oltatlan tüneteket mutató fertőzöttek.
• Az oltóanyagok nem tudnak megfelelő védelmet nyújtani az új változatok, például a Delta és az Omicron ellen.
• A természetes immunitás sokkal jobb, mint a vakcinás immunitás, és valószínűleg egész életen át tart.
• Az oltóanyag-immunitás nem csupán néhány hónap után csökken, de minden immunsejt tartósan károsodik, így az  oltottakat minden fertőzés és rákos megbetegedés nagy kockázatának teszi ki.
• A COVID vakcinák a vérrögök és egyéb súlyos mellékhatások jelentős előfordulását okozhatják.
• Az oltóanyag-pártiak számtalan emlékeztető oltást igényelnek, amint egy-egy változat felbukkan a porondon.
• Fauci ragaszkodni fog a covid vakcinához a kisgyermekek, sőt a csecsemők esetében is.
• Az oltási útlevelet megkövetelik majd az üzletbe való belépéshez, a repülőn való utazáshoz és a tömegközlekedés használatához.
• Az oltatlanok számára internálótáborok létesülnek (mint Ausztráliában, Ausztriában és Kanadában).
• A be nem oltottaktól megtagadják a munkát.
• Titkos megállapodások vannak a kormány, az elitista intézmények és a vakcinagyártók között.
• Sok kórház vagy üres volt, vagy alacsony volt a kihasználtsága a világjárvány idején.
• A vakcinából származó tüskefehérje bejut a sejtmagba, megváltoztatva a sejt DNS-javító funkcióját.
• Százezrek haltak meg az oltóanyagoktól, és sokkal többen szenvedtek maradandó károsodást.
• A korai kezelés megmenthette volna a 700 ezer elhunyt közül a legtöbb életét.
• Az oltóanyag okozta szívizomgyulladás (amit kezdetben tagadtak) jelentős probléma, amely azonban rövid idő alatt  megszűnik.
• Ezen oltóanyagok speciális, halálos tételeit (gyártási tételek) keverik más Covid-19 oltóanyagok tömegével.

Ez sem éppen tudomány, de a maga nemében egyedi és elképesztő produkció és lazán kapcsolódik: https://www.tiktok.com/@tammyandtwins/video/7101894764877925638 - 3 perces videó produkció egy állítólagos HR-estől, aki a kanadai Covid tüntetőket figyelmezteti, hogy nem lesznek alkalmazva, mert a HR-esek utálják őket. A "hölgy" (feltételezhetően) egészen elképesztő mimikát alkalmaz, csak emiatt is érdemes szerintem megnézni. Ha színész lenne azonnal adnék neki egy oszkárt, egy csillagocskát Hollywoodban és egy nemzet színésze díjat is.

Már nem emlékszem, de lehet hogy az eredeti megosztást posztoltam, azt pedig a hölgy maga vehette le - érthető okokból. De végtelen sok úrjaosztás van - Barbara Streisand effektus működik itt is: https://www.youtube.com/watch?v=FwTcyk_7JAY "Some FRIENDLY HR ADVICE..." keresőszóra ez volt az első. Nekem megvan lementve is, ha elfogytak a publikus megosztások, csak szóljatok! :-)

Úgy látszik nem minden tudósnak lett képlékeny a gerince:

Dr. Kay Klapproth immunológus otthagyta az egyetemet, ahol dolgozott:

“Kay vagyok és majdnem 20 éve az immunológiai kutatás területén dolgozom. Utoljára a Heidelbergi Egyetemen, mint akadémiai tanácsadó. Világos, hogy az alkalmazott kovid-oltóanyagok nem adnak külső védelmet (vagyis másokat nem véd vele a beoltott ember). Ezzel megszűnnek létezni azok az indokok, amelyek az oltatlanok bármilyen diszkriminálását és az intézményhez kötött oltási kötelezettség bevezetését megmagyarázhatnák. Hogy mégis ragaszkodnak ehhez, az számomra nem indokolható. Hogy engem és sok más dolgozót belépési tilalommal fenyegetnek, az a tudományos ismeretekkel és az alapjogaikkal szembeni ignoranciáról tanúskodik. Ebbe a magatartásba nem tudok belenyugodni, ezért úgy döntöttem, hogy elhagyom az egyetemet.”

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerkesztve: 2022. 06. 09., cs – 15:44

Azt hitted vége? Hát nem:

Hivatalos: visszajön több intézkedés, amelyet még a koronavírus alatt vezettek be

Úgy látszik nem ijedtünk meg eléggé a háborútól, úgyhogy legyen háborús és kovid vészhelyzet együtt. Király. Ágyő sosem volt  szabadság!

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Azért bájos, hogy amikor a kb. alig oltott Ukrajnából idejött pár 10 millió menekült, akkor a kovid szabadságon volt, legalább is a valóságipar narratívája elegánsan elfelejtette, most meg egyszer csak valahogy előkerült a spájzból. Csak nehogy a kovid a majomhimlővel háljon valahol, mert a szerelemgyerekük miatt, akkor most már tényleg, de  komolyan itt az új világvége. Még rosszab forgatókönyv, ha Pulyin análszexualizál egy majmot és kovidhimlős majomsereggel támad a bölcs és jóemberkedő nyugatra.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ha jól értem a lényege mindkettőnek (478/2020 és 27/2021) nagyjából ez:

A Kormány a koronavírus világjárvány következményeinek elhárításáért felelős kormánytagként a miniszterelnököt
jelöli ki.

A veszélyhelyzettel kapcsolatos rendkívüli intézkedésekről külön kormányrendeletek rendelkeznek.

Még nincs konkrét rendelet és korlátozás, csak megágyaztak, hogy jogosan szívathassanak bármelyik pillanatban.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Még nincs konkrét rendelet és korlátozás, csak megágyaztak, hogy jogosan szívathassanak bármelyik pillanatban.

Ez igy van mar 1,5-2 eve es szerintem igy is marad.

Tisztifoorvos azt mondja, jarvany, akkor durr, korlatozasok bevezetve. Mindenfele orvosi- vagy egyeb indoklas, erdemi vita nelkul. Holnaptol effektiv, Facebookon ki lehet dumalni a dolgot aki szeretne.

Nagyjabol igy mukodik az orszagunk mar, nem?

...eeeees tessek parancsolni: OV mar ra is fogja a haborura:

https://www.facebook.com/orbanviktor/posts/569339004563702

Háborús infláció gyötri Európát, és háborús gazdasági válság fenyeget. Béke kell, mert ha véget ér a háború, nem lesz infláció.

Konteo-hivoknek szeretettel: kirobbantottak egy haborut, hogy legyen mire fogni a gazdasagi valsagot az elcseszett jarvanykezeles helyett.

Hont commentje alatta nem rossz:

Az infláció már akkor elkezdett fölpörögni, amikor háború még sehol sem volt. A gazdasági bajok legalább ennyire köszönhetőek annak, hogy valami egészen különös megfontolásból lezárták a gazdaságot, mert annak, ugye, nem lesz semmi következménye, csak nyomatni kell a pénzt és szórni helikopterről. Félreértés ne essék: világszerte így történt, csak ne tagadjuk már le az összefüggéseket. Ettől még legyen mielőbb béke, de ne legyen többé minimális veszély miatt lezárás.

Kezdetben nem lehetett tudni, hogy médiahack az egész.

Én amiatt haragszom a kormányra, mert idő közben tisztázódott a vírus veszélyessége, tisztázódott a vakcinák hatásfoka (Cecília jelentgette a gyártóknak), ismerte a mellékhatásokat, mindennek tudatában rúgatta ki az oltatlanokat az állásukból.

El akarták kenni az egész botrányt azzal, hogy erőszakkal oltanak mindenkit és ha eltűnik a járvány, akkor az oltás miatt tűnt el.

Ritka aljas emberekről beszélünk.

Ritka aljas emberekről beszélünk.

Emlékszünk még arra ugye, hogy az oltás biztonságos? A kiperelt Pfizer dokumentumokban csupán a mellékhatások neveinek felsorolása 9 oldal, egyes sorközzel, vesszővel elválasztva. Mindezt tudták az engedélyező hatóságok, mégis engedélyezték és azt állították, hogy biztonságos. Szóval igen, rengeteg ritka aljas emberről van szó.

ncssrtvnthm már két napja csinált neki saját topikot.

Írtam is, hogy olyan Great Reset szagú a "megoldás", mint a picsa. Pedig nem csak ez a megoldás van, a cikkből is kimaradtak energiaforrások (Tórium alapú atom, fúzió). Azért nem kell még minket temetni. :P

Amikor kölyök voltam, a Traubi visszaváltható üvegben jött, a tej is üveges volt. Az elektronikai cuccok 15-20 évet is simán kibírtak. És nem vitték motorral házhoz az ebédet.

Nem úgy tűnik, mintha fékezni akarnák a nyersanyagok pazarlását.

Köszönöm. Erről nem tudtam.

Érdekes viszont a megközelítés, hogy szinte csak az energiára koncentrál a topik (talán 1-2 hozzászólás kivételével, de ezek hamar hamvában haltak). Holott a cikk nem csak ezt említi. Említi a műtrágyát, a foszfort, a betont, stb.

Tehát a cikkben tárgyalt problémakör is sokkal szélesebb körű. Nem is beszélve arról, hogy a cikk sem tér ki néhány dologra ami ugyancsak mostanában érett be.

A megoldást részben maga a Great Reset kínálja fel. Azaz amit Csab is említ előttem: a körkörös gazdálkodást.

Azt nem tudom meddig akar elmenni a Great Reset, hogy valóban népességcsökkentést is szeretnének-e? Nem olvastam a könyvet. Az is lehet ha olvastam volna, akkor sem lennék okosabb. A könyvben lehet ezt a rész nem is említik. Csak csinálják és tervezik a háttérben. Jelek vannak erre. De ezek még lehetnének a rövidtávú céges érdekek hatásai is. Viszont pl. az egyes oltások mellékhatásként meddőséget okoznak - ez már nagyon gyanús. Mondjuk humánusabb, mint megölni embereket. A legutóbbi davosi találkozón egyébként ott volt véletlenül A Pf. vezérigazgatója is.

Az ilyen irányú mellékhatásokról bővebben:

https://odysee.com/@SzkeptikusKerekasztal:9/amir%C5%91l-a-tudom%C3%A1ny…

Illetve:
https://expose-news.com/2022/06/07/confidential-pfizer-docs-covid-vacci…

A Great Reset nem megoldás, legalábbis nekünk nem. Garantált, hogy népességcsökkentést is akarnak, hiszen ha mindenünket is elvették, akkor garantált lesz a lázadás. A meddőség még hagyján, de itt a Pfizerbe belehaltak emberek, az nem ugyanaz.

Kicsit offtopic a téma, de így lehet megérteni milyen dilemmák előtt állhat az elit:

Az interjú szerint még energiából kb. 100 évre elegendő lenne. Az elemekből kezdünk kifogyni (pl. foszfor). Ezért az energia kérdés / CO2 szabályozás inkább abba az irányba visz, hogy ha kevesebb energia fogy -> kevesebb lesz az elem felhasználás is.

Viszont azt is látni kell, hogy szabályozás nélkül a kapitalista rendszer a mindig olcsóbb alternatívát igyekszik választani. Tehát ha napközben sok a napenergia, akkor azt, ha meg éjszakára gázzal lehet megoldani, akkor azt. De mindig kihasználná a maximumot, amivel profitot lehet termelni. Tehát éjszaka se álljanak a gépek.

Azt is látni kell, hogy viszont minél nagyobb egy cég annál nagyobb az érdekérvényesítő képessége. Pl. a műanyagokról még mindig az van ennek köszönhetően a fejekben, hogy jól újrahasznosíthatók. Ugyanígy mivel egyre nagyobbra nőnek az egészségügyi cégek, egyre nagyobb dolgokat tudnak megetetni a társadalommal.

A Great Reset viszont elkerülhetetlennek tűnik, ha nem akarjuk, hogy bedőljön a civilizációnk. Mivel viszont a Great Reset programot is az elit támogatta, így vannak kétségeim, hogy a fentiek alapján a lobbi jó irányba visz-e? El kellene ehhez olvasnom a könyvet, amire nincs nagyon időm. De részben feleslegesnek is tartom, hiszen ha van népességcsökkentés is a terveikben, azt már nem fogják beleírni.

Azt is látni kell, hogy egy bonyolult rendszer visszabontása elég nagy veszélyekkel jár. Pl. amikor bukott Róma, akkor olyan kifinomultan mentek már az edénygyártások, hogy külön "gyárak" működtek, amik nagyon szuper minőséget produkáltak. Ebből lett az összeomlás után az iskolai szakkörön szebbet készítek edény évszázadokig.
Mondhatom ennél sokkal kifinomultabb most a rendszer. Itt már az is ki van számolva percre lebontva, hogy az alapanyagok szállítmánya most fog beérkezni. Vannak részek a társadalomban amik viszonylag könnyen lebonthatónak tűnnek. Viszont ott meg a vásárlóerő szűnne meg, ha hirtelen eltűnnének.

Mondjuk egy lassabb lebontás ebből a szempontból logikusabbnak tűnhet: A szervezeted folyamatosan tüskefehérjét termel. Lassan leépül emiatt az immunrendszered. Kinek milyen szinten volt - időben elnyújtva jelentkeznek a halálesetek. Viszont pl. lehetnek kulcsemberek akik kiesnek. Ezeket hogyan szabályozod? Mennyire pusztító vajon az oltás? Látom 70 éves ismerősöknél, hogy előjön pl. övsömör, de később jobban lesznek. Tehát nem folyamatosan romló állapotról van szó. Valószínűleg egy idő után elmúlik a hatás. Ezért jönnek a boosterek. De vajon azért mert el kell adni a terméket? Vagy azért mert tényleg csak így tartható fenn az ellenanyagszint? A "járulékos veszteség" meg nem számít a profitban és/vagy a járvány elleni küzdelemben? 
Az, hogy kulcsszerepet kapott a Pf. pl. ebben az ügyben látszik abból is, hogy a vezérigazgatójuk ott volt a mostani davosi egyeztetésen.
Viszont kiszivárogtak olyan infok is, hogy aki kritikus kérdéseket tesz fel, az repül a WEF "programból". Azaz valószínűleg nem egy jól megtervezett dolog ez a Great Reset.

A Great Reset nem a bolygó megmentéséről szól, hanem az elit teljhatalmáról. Hogy nekünk semmink ne legyen, 7/24-es megfigyelés alatt álljunk és akin csak a nyoma is látszik az ellenállásnak, azt meg lehessen semmisíteni.

Ezért jönnek a boosterek. De vajon azért mert el kell adni a terméket?

Lehet. De valószínűbb, hogy azért, hogy folyamatosan betegek legyünk és egyrészt ne legyünk fizikailag alkalmasak egy lázadásra, másrészt meg rászoruljunk a gyógyszergyárak szarjaira. De az is lehet, hogy így mérgeznek ki lassan.

Azaz valószínűleg nem egy jól megtervezett dolog ez a Great Reset.

Valószínűleg egymással is marakodnak közben. Ne felejtsük el, hogy ezek pszichopaták, nem csapatjátékosok. Egymásra is veszélyt jelentenek, ezért egymás ellen is harcolnak.

A Great Reset könyvet nem olvastam. De gondolom Te sem. Az a baj, hogy az interneten keringő infok meg sok dolgot igyekeznek összemosni.

Amit kb. biztosan lehet róla tudni:

  • WEF program
  • Körkörös gazdaságot akarnak (ezért a kész dolgok minél jobb kihasználását is, azaz pl. valószínűleg osztott autókat)

Nem, én sem olvastam. De igazából mindegy, mert én egy szavát nem hiszem el az elitnek.

Ez a "körkörös gazdaság" ez kb. azt takarhatja, hogy a multik szabadon körbekergethetik a munkaerőt a bolygón, oda, ahol épp szükségük van rá, az emberek meg dögöljenek meg nyugodtan.

Az omikron hullám végével még a halálozás nem állt vissza. Jelenleg egy alacsonyabb várható élettartamú pályán mozgunk.

Havi +260 fővel még magasabb a többlet halálozás.

 

https://github.com/kamutelapo/covid/blob/master/egy%C3%A9b/OmikronVsKsh…

 

Az okait csak tippelni lehet: oltások, elhalasztott szűrővizsgálatok, elhalasztott kezelések, ugyanakkor nem jelentős, tehát éves szinten +3000 fővel lehet rosszabb a mostani pálya.

Szerkesztve: 2022. 06. 13., h – 14:38

https://www.theguardian.com/music/2022/jun/10/justin-bieber-cancels-sho…

"Justin Bieber has cancelled a series of shows on his latest tour after a virus caused “full paralysis” on one side of his face.

The Canadian popstar said he had been diagnosed with Ramsay Hunt syndrome after a virus had damaged the nerves in his ear."

 

Teljesen normális átlagos jelenség, nincs itt semmi látnivaló.

 

Szegényeket az ág is húzza, a feleségének meg sztrókja volt:

https://www.usmagazine.com/celebrity-news/news/justin-bieber-breaks-sil…

"The model, 25, was hospitalized on Thursday, March 10, after experiencing “stroke-like symptoms” that were affecting her movement."

 

Pedig biztos lett volna pénzük "spanyol módra" megoldani a kérdést: https://www.eviemagazine.com/post/founder-and-president-of-spanish-phar…

"Founder And President Of Spanish Pharmaceutical Company Is Caught With A Fake Vaccination Passport"

 

Szerk.: Steven Kirsch cikkje az RHS szindrómáról: https://stevekirsch.substack.com/p/the-cause-of-justin-biebers-facial

"Why I'm 99% certain that Justin Bieber's facial paralysis was caused by the COVID vaccine"

"The VAERS data shows that Ramsay Hunt Syndrome (RHS) is 160 times more likely after a COVID vaccination than for all the other vaccines combined in any given year. And if you exclude the anthrax vaccine from that comparison, the likelihood is simply too high to calculate (0 cases in 32 years).

So the COVID vaccine should definitely be considered as a possible cause for this rare disease because when you’ve been vaccinated, it’s no longer rare. For example, one doctor tweeted he say 4 cases in a month, but had never seen any cases before in the 32 years he’s practiced medicine. All the cases had gotten the COVID vax 3 to 4 months earlier."

Szerkesztve: 2022. 06. 15., sze – 11:08

No, megint szivárgott egy kis Pfizer doksi.

https://expose-news.com/2022/06/15/pfizer-documents-800-people-never-fi…

 

A kísérleti tesztelésből 800 önkéntes kilépett az első vakcina után. Kisebb részük meghalt, vagy betegség miatt hagyta abba.

Viszont a legtöbbje azt mondta, hogy kösz, nem kérek a második adagból és kiszállt.

A Pfizer ezeket az adatokat ignorálta, mert ugye nem csinálták végig a tesztet...

 

Ezek az emberek önként jelentkeztek oltásra, az első vax után meg dobbantottak. Valószínűleg nem megrögzött oltásellenesek lehettek.

Hiába, Zelenszkij már tárgyalni akar, Ukrajna lassan elesik, a majomhimlő meg nem terjed eléggé és nem félnek tőle az emberek. Jön vissza a jó öreg kovid, meg a jó öreg kovid-diktatúra. Ki mit tippel, mikortól lesz általánosan kötelezővé téve a háromhavonkénti oltás?

a majomhimlő meg nem terjed eléggé és nem félnek tőle az emberek.

Persze, mert nincs elég buzi, de azon is dolgoznak keményen. Talán a következő oltás azt is megoldja.

Ki mit tippel, mikortól lesz általánosan kötelezővé téve a háromhavonkénti oltás?

Sose lesz kötelező, csak ha nem veszed fel az oltást nagyjából nem csinálhatsz semmit. Na az viszont rövidesen, ha aláírtuk a WHO tejhatalmát. De jól is lesz, hogy egy komcsi terrorista fog dönteni ilyenekről...

Ez de szép a cikkben:

Az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) elleni negyedik oltás "véd a súlyos megbetegedés ellen, és néhány hónapig csökkenti a fertőzés kockázatát, bár nem teljes mértékben" - írta a miniszter Twitter-oldalán.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ez a kötelező oltás számomra mindig rejtély.

Az USA jóváhagyta a Pfizer Comirnaty végleges engedélyét, de olyan oltást nem osztottak arrafelé.

Pfizer BioNTech-et osztottak, de csak sürgősségi engedéllyel. Pont az az oltás nem kapott végleges engedélyt, amit beadtak.

 

Komolyan, ez a vakcina mutyi professzionális volt. Radics Peti facebook idiótás Rikárdója példát vehetne korrupcióból, átverésből, sunnyogásból, csencselésből, megtévesztésből.

a járványlassító korlátozásokat pedig már szinte mind visszavonták, így nem érvényesül a nyári időjárással járó szezonális hatás, amely automatikusan, külön korlátozások nélkül is fékezné a kórokozó terjedését.

Ezt Ti tudjátok értelmezni? Ha nem vonták volna vissza a korlátozásokat, akkor a szezonális hatás tudná külön korlátozások nélkül is fékezni a kórokozó terjedését? ;-)

Itt lehet, hogy az van, amit néhány tudós előrevetített, vagyis a vakcinák úgy félretanítják az immunrendszert, hogy a leggyengébb vírus változattól is megbetegszel, jó esetben, rossz esetben meg autoimmun folyamatok indulnak be. Eddig nyáron nem volt sehol sem hullám, még a legerősebb változatoktól sem.

Ugyanitt.
Hát, kíváncsi leszek, hogy bilgécék visszahozzák-e a fekete himlőt is. Mármint, természetesen ő ilyet sose tenne! Nem, ő egy filantróp! A tenorpisták csinálják, azok! Mert a burnuszos-kalasnyikovos arab-szarabb-legszarabbnak van ilyesmire felszerelése... Ez logikus! Mint a windóz...

Szerkesztve: 2022. 06. 21., k – 02:30

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/andr.13209

"Covid-19 vaccination BNT162b2 temporarily impairs semen concentration and total motile count among semen donors
Itai Gat, Alon Kedem, Michal Dviri, Ana Umanski, Matan Levi, Ariel Hourvitz, Micha Baum
First published: 17 June 2022
https://doi.org/10.1111/andr.13209

CAPSULE: A retrospective longitudinal multicenter comparison reveals temporary sperm concentration reduction 3 months post BNT162b2 vaccination and later recovery. Semen volume and motility remain stable."

 

J F Gariepy megint nagyot alakított az elemzésével: https://odysee.com/@JFGTonight:0/jfgt560:9?t=3902

"Temporarily shuts off your sperm for three month. ... Even if it affects you temporarily you will hurt yourself forever. For example this three months. This may be the three month period in which you get to fuck a woman. That may be the last chance of insemination. So you may end up childless because of this three month period."

"How is it that a supposed vaccine supposed to just present an antibody to your system how is it that this ends up basically making you infertile for 3 months."

"It was said on this show very early on the pandemic by someone on the regular chat it was said that: 'Unvaccinated sperm is the new bitcoin.' And I think it is."

Apám mondogatta mindig, hogy a sebészek orvosok, az összes többi kutyaütő sámán.

Én pont ezt szoktam mondani, kivéve a sámánokat, mert szvsz a dél-amerikai sámánok (ott még van egy-kettő) jobb hatásfokkal gyógyítanak  :)

A sebészes dolog magyarázata igen egyszerű, az szimpla fizika és nincs benne élet. Fúrás-faragás, csövek tisztítása, illesztése, varrás, túlnyomás lenengedése és ilyesmik.

A többi területen már bejátszik az élet, egy belgyógyásznak pl. fingja sincs az okokról, mert még azt sem tudja az orvostudomány, hogy mi a lélek, vagy szimplán tagadja. Így persze csak sötétben tapogatódzik. A lélek és szellem megértése nélkül csak bénázni lehet, gyógyítani nem.

Dr. Andrew Kaufman dolgozik most egy hosszabb tanulmányon, ő tovább megy, az eddigiek alapján az a véleménye, ha megszüntetnék az egészségügyet úgy ahogy van, jobb lenne az emberek egészsége, többen és tovább maradnánk életben. Az orvosok túlnyomó részt rontanak az emberek egészségén.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerkesztve: 2022. 06. 23., cs – 08:35

Akit érdekel Letoha:

Biofegyverek és halott kutatók Dr. Letoha Tamással, Magyarország egyik legjobb kutatóorvosával beszélget a Mi Hazánk elnöke a koronavírus és a majomhimlő kapcsán a biofegyverekről, illetve furcsa balesetekben meghalt kutatókról.

https://youtu.be/54rwzW4nQB0

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A cikk említi, hogy már tavaly is egyszer rosszul lett ugyanez a sportoló Barcelonában is. Kerestem egy forrást, amiben van dátum is: https://galaxyconcerns.com/old-footage-shows-us-synchronised-swimmer-an…

"Fuentes had to rescue Alvarez in a similar manner at a qualifying event for the Tokyo 2020 Olympics in Barcelona in June 2021"

Hmm, vajon be volt oltva már addigra? Csak úgy érdekességképpen.

Egyre több az ilyen furcsa eset.

Egy14 éves kislány, aki a Balatonban lett rosszul, majd a gyors és szakszerű ápolás ellenére sajnos meghalt.
A Blikk biztos forrásból úgy értesült: szívizomgyulladás végzett a tinédzserrel.

A szívizomgyulladást vírusos és bakteriális fertőzés is kiválthatja, influenza vagy épp covid szövődménye is lehet a veszélyes betegség okozója – hívta fel a figyelmet Kóczán István kardiológus.

A Baltimore Ravens beállósa, Jaylon Ferguson mindössze 26 éves korában váratlanul elhunyt – erősítette meg egy közleményben a csapata.

Nem tudják, hogy mi lehet a halál oka, talán túladagolás.

A közös az ilyen esetekben, hogy az oltás még véletlenül sem merül fel.

Szerkesztve: 2022. 06. 23., cs – 22:39

Vannak még csodák.

Az "úttörő" osztrák kormány most az oltási kényszer eltörlését javasolja

Az APA osztrák hírügynökség szerint a kötelezettség eltörléséről a nap folyamán hozott határozatot az osztrák kormány, és az erről szóló indítványt be is terjesztette az alsóház (Nationalrat) rendkívüli ülésén. Az osztrák parlament várhatóan júliusban hagyja jóvá az előterjesztést.
...
Az oltás kötelezővé tétele azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így a szabályozást felfüggesztették. A kormány pedig arra a megállapításra jutott, hogy az intézkedés nem állt arányban a koronavírus gyorsabban terjedő, de általánosságban kevésbé veszélyes omikron variánsa elleni küzdelem követelményeivel.

Köszönjük az illetékes elvtársnak, hogy így utólag rájött. Mondjuk azért lemondhatna és elmehetne a picsába és éldegéljen a júdáspénzéből, de hagyja békén az embereket.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

http://www.cnbc.com/2022/06/23/china-livestreamers-need-qualifications-for-certain-topics-regulators.html

Ühüm, nehogy már fel lehessen hívni a figyelmet az orvosi, illetve jogi abszurdumokra a járványkezelést illetően. Kíváncsi vagyok, hogy idehaza mikor vezetik be ezt. Egyáltalán hogy definiálják, hogy ki számít "influencernek"? Baromság az egész. Kötélre az elittel.

Dr. Letoha Tamás:

Van egy egyszerű, tudományos, racionális, és kikezdhetetlenül sziklaszilárd érv, ami alapjaiban semmisíti meg mindannak a disztópiának hazugságait, amibe 2 és fél éve kényszerítenek minket, vagyis inkább amibe az emberek illedelmesen zárják, terelik bele önmagukat. Tudatlanságuk végett. Mivel ha valóban értenék mindazt, amiről szól az elmúlt 2 és fél év, akkor ezzel a ma igencsak sokat emlegetett orvosi eljárás alapelveivel semmisítenék meg az embertelen újkori disztópia hazugságát. És ez az eljárás pedig maga a vakcinázás. Igen, maga a vakcinázás alapelvei semmisítik meg az elmúlt két és fél év hazugságát. Mivel az egész vakcinázás kifejlesztése azon alapult, hogy a tehénhimlő vírusa, amivel szennyezett mirigyváladékkal Jenner leoltotta az angolokat, megmentve őket a vele rokon feketehimlő vírusának halálos fertőzésétől, és a fekete himlő vírusa közt létezik az ún. keresztimmunitás. Azaz 2 távoli faj (ember ill. tehén) himlőbetegségét okozó, struktúrálisan csak részben átfedő vírusai között ahhoz épp elég a hasonlóság, hogy a tehénhimlő vírusával fertőzött emberek védetté váljanak a feketehimlő vírusa ellen. De nem úgy, ahogy a média mostanában próbálja tolni, hogy az a normális, ha Te 4 oltás után is maszkban rettegsz a fertőzéstől, és ha megkapod, egyből kiírod a szentírásra emlékeztető blablát, hogyaszongya "bár elkaptam a fertőzést, de köszönhetően a búszter búszterének, enyhe tünetekkel megúsztam". Nem, Jenner tehénhimlő oltásával az emberek úgy lettek védettek, hogy senki, de senki nem lett feketehimlős, ami egy olyan betegség, ami internet, PCR és tömeghisztéria nélkül is 10 gyerekből 2-3-at megölt. És ehhez nem kellett más, csak minimális molekuláris átfedés a tehénhimlő és a fekete himlő vírusai közt. A megfázások kb. 30%-ért felelős koronavírusok és a jelenlegi SARS-CoV-2 közt kb. 50-70%-os is lehet a molekuláris átfedés (a SARS-CoV-1-gyel ez eléri a 90%-ot). És ezért lesznek védettek a gyerekkorban tucatszor koronavírusokkal fertőzött gyerekek a SARS-CoV-2-vel szemben. Ami persze a média szerint hazugság. De akkor hazugság a vakcinázás is maga. Ja, az talán mégsem.

Szerkesztve: 2022. 06. 27., h – 05:22

A születések visszaesése az oltás után nem magyar specialitás. Mármint hogy a szülőképes Ratkó unokák eltűntek. Svájc és Németország is produkálta.

https://swprs.org/covid-vaccines-and-fertility/

Csak sikerül oltásokkal 10%-kal csökkenteni a lakosságot?

A születési rátát nagyon sok dolog befolyásolja egyszerre, nehéz szétválasztani az okokat. Mindazonáltal úgy rémlik, hogy az "összeesküvők" egyik jóslata az volt, hogy jelentősen csökkenni fog a termékenység a lockdown vagy a vakcinák miatt. Szerintem én is leírtam itt is ezt a jóslatomat, és most ez beigazolódni látszik. Majd meglátjuk mik lesznek az adatok nálunk.

Ha emlékeztek, sokan naívan írták annó, hogy majd az otthon maradt emberek unalmukban üzekedni kezdenek, és jön a gyerekbumm. Mintha az baszáshoz szükséges idő volna a gyerekcsinálás akadálya a 21. században.

Szerintem a  nyugati világ terméketlenségének leginkább a demoralizáció az oka, magyarul nem is akarnak a nyugatiak gyereket. (Ebből a szempontból mi is a nyugatiakhoz tartozunk sajnos.) A demoralizáció okai az antinatális propaganda, a feminizmus és fontos tényező az egészségtelen életmód miatt a hormonháztartás felborulása is. A demoralizációra a Covid csak rátett egy lapáttal, illetve aki akar gyereket, az is inkább még tolja 1-2 évvel. Naívan abban hisznek, hogy majd vége lesz a Covidnak, LOL.

Mivel a nők eleve egyre később próbálnak gyereket vállalni, a gyerekvállalás 1-2 évvel való eltolása simán jelentheti azt is, hogy egyáltalán nem lesz gyerek.

A svédeknél csinálnak etnikumunkénti bontást az adatokban, vagy nem mert az etnicista lenne? Hasonlóan jó volna ha lenne ilyen adat a vakcinákkal kapcsolatban is. A több és specifikusabb adat mindig jobb, ha értelmezni próbáljuk a jelenségeket. Mondanom sem kell, hogy arra számítanék, hogy a bevándorló hátterűek kevésbé oltakoztak és nagyobb a termékenységi rátájuk, ami részben elfedheti az ős-svédek tendenciáit az adatokban.

Még tizen évvel ezelőtt, amikor még lehetett ilyenről beszélni, néztem egy dokumentum filmet a Franciaországban élő algériai közösségről. Még csak úgy-ahogy beilleszkedtek de a szaporodási rátájuk máris 2,4-re esett az anyaországi 5,6 helyett. Olyan mint ha a gazdagság fordítottan arányos lenne a születendő gyerekszámmal.

Ebből a szempontból még az is lehet, hogy a Great Reset, amikor nem lesz semmink, fordítva fog elsülni :D

Ha ki akarsz irtani egy népcsoportot, tedd nagyon gazdaggá és magától kihal. Egyből nem fog ráérni gyereket nevelni az élvhajhászás, önzés és a nihilizmusa miatt :)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Van más olvasata is a történetnek. A cigányok Magyarországon vidéken a legszaporábbak.

Szegények, de nem a belvárosban élnek 30 nm-es lakásban, a putri tágasabb, van kert is, ennél fogva alkalmasabb lehet több gyermekre.

Minél igénytelenebb egy növény, állat, annál könnyebben szaporodik. Ez közrejátszik a magasabb születési adatokban, viszont szerintem a lakhatási problémák hasonlóan erősek.

A vidéki Magyarország jobban szaporodik, mint a városi. Van hely gyermeket felnevelni. Nem gondolnám, hogy a városi ember rosszabb, mint a vidéki.

A nagyváros nem biztosít megfelelő életkörülményeket a gyermekek számára, ezért alacsonyabb a születési ráta Budapesten.

Te rutinosabb vagy ebben, nincs véletlenül a KSH-nak adata az anyagi helyzet/gyerekszám és település/gyerekszámról?

Attól tartok ez is igen összetett kérdés és több szempont is számít, max az arányokon lehet elmélkedni.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Vaush (közepesen híres Youtuber):

Aug 24, 2021: https://www.youtube.com/watch?v=ZkYv7nFWGYw&t=276s
"...So low a cost to simply get vaccine..."
Videó címe: "SHARE THIS VIDEO With Your Anti-Vaxx Friends/Family (FDA Approves Pfizer)"

Jun 27, 2022: https://www.youtube.com/watch?v=8JTvFHL3WnY&t=2932s

>"The reason why I've been more absent recently is because of a health thing. NOT COVID, THANKFULLY..."
>"[I feel healthy] but once in a while something takes over"
>"I thought it was cardio chondritis, which is an inflammation of the chest wall, your diaphragm, the stuff underneath the pecs, not the muscles but further in...NOT a serious condition. I had a cough for a while, I assumed it was a product of that"
>"The solution to this is to take anti-inflammatories, which I did after a doctor's recommendation"
>"I might have just been experiencing the effect of the pain-killers because the cardio chondritis has not gone away...if anything, it's gotten WORSE."
>"It's not a heart problem, they did an EKG..."
>"But if I bend forward a little bit, or sit up in bed, the pain in my chest makes it difficult to breathe, which is a fairly alarming problem to have when you're 28 years old and in every discernible sense, physcially well"
>"It's not acid reflux, it's not anxiety, I know what those things feel like. This is very distinct and I wonder if it's some internal infection, which if that's the case it has had a WHILE to run rampant inside of me...which is why I was worried about COVID, because if I had COVID plus this thing, that would be a pre-existing condition which isn't good."
>"For me it has been about 2 months, it has just only gotten worse with time."
>"I'm trying to see a specialist but all the doctors are backed up."
>"The main issue is not the pain itself when I'm sitting here streaming, it's just that the pain makes me very tired. It's one of the reasons I've been so tired, it keeps me from sleeping, which makes me tired, and then it hurts anytime I do anything, and that makes me tired. So it compounds."

Forrás: https://boards.4chan.org/pol/thread/384149951

Szerintem annyi a megfejtés, hogy teljesen anonim és a hozzászólásokon minimális a cenzúra. Így minden düh itt jelenik meg, ami ki lett szorítva az Internet többi részéről.

A vakcinák esetében érthető ez a reakció, mert a világ nagy részén csúnyán elbántak azokkal akik nem kértek belőle. És ebben sajnos sok átlag ember is bűnrészességet vállalt. Érthető tehát, hogy sokan részvétlenné váltak. Nem szép, de érthető.

Szerkesztve: 2022. 06. 28., k – 16:37

Novak Djokovic a gigachad:

Reporter: " Is that [getting jabbed] something you've completely closed your mind to as an option going forward?"

Novak: "Yes. Yes."

https://twitter.com/VaccinatedFox/status/1541068360569573376

Csak így tovább!

Szerk.: Érdemes belepörgetni a kommentekbe, a túlnyomó többség örvend a hírnek és támogatja. Nem is kicsit.

Nagy aggodalomra ad okot a hirtelen halálesetek elképesztően magas száma - írja az olasz sajtó

Sajnos nem a sajtó írja, hanem csak egy polgárjogi mozgalom vezetője mondja.

"Megdöbbent és felháborít" - mondta Franco Corbelli, a Cosenza polgárjogi mozgalom vezetője egy nyilatkozatában - a fülsiketítő csend miatt, amely ezt a szörnyű tragédiát övezi, amely sajnos továbbra is több tucat áldozatot követel: gyerekekét, fiatalokét és felnőttekét, férfiakét és nőkét, akik hirtelen összeesnek, annak ellenére, hogy nincsenek egészségügyi problémáik.

Miért hallgat a kormány, a különböző szintű intézmények, a média, a talkshow-k erről a jelenségről, amely ma valós és drámai vészhelyzetet jelent, ahogy a halálos áldozatok száma aggasztóan mutatja? Számuk több száz, határozatlan szám, mert amit tapasztalunk, annak csak a töredéke.

"Június első két hetében újabb hetven hirtelen halálesetről számoltak be" – mondta Corbelli. De sajnos ez a szám napról napra növekszik. A legfiatalabb áldozatok közül csaknem egy tucat 20 év körüli. Futballisták (21, 25 és 39 évesek), két nagyon fiatal, 27 éves anya, egy 25 éves pincér, egy 29 éves lány. És még 40 éves orvosok, gyógyszerészek, jogászok, iskolaigazgatók, tanárok, újságírók, közjegyzők, geológusok, vállalkozók, sportolók, munkások, sofőrök, fodrászok, nyugdíjasok. Szintén az elmúlt órákban egy 37 éves orv¤s, egy 32 éves, házasodni készülő fiatalember, egy 17 éves fiú, egy 19 éves lány, egy 24 éves lány, egy nemrég nyugdíjba vonult egykori pénzember és a karabinerek tábornoka.

„Még egyszer megismétlem, hogy ebben a másfél évben, helyesen és felelősségteljesen, soha nem mondtam semmit az ¤ltás ellen, sem hipotézist, sem összefüggést. Tekintettel azonban a hirtelen halálesetek tragédiájára és számos nemzetközi tudományos tanulmány eredményeire, amelyek egyre egyértelműbb és riasztóbb módon jelzik a szérum beadásával összefüggő lehetséges súlyos szívkockázatokat (szívizomgyulladás és szívburokgyulladás), különösen a 40 év alatti embereknél (bár sajnos továbbra is sokan halnak meg 40 év felettiek esetében), sürgetem, hogy felelősségteljesen és óvatosan azonnal függesszék fel az ¤ltást minden egészséges személy esetében, és eseti alapon értékeljék ki a veszélyeztetettként azonosított kategóriákat.
Segíteni kell a mellékhatásokkal érintett embereket is (akikről az állam lemondott, akik azt sem tudják, hol és hogyan gyógyuljanak meg, akár saját költségükön is) és a megelőző munkát a hirtelen halálesetek tragédiájának megelőzésére és megállítására.
A Polgárjogi Mozgalom ennek szellemében folytatja prevenciós munkáját, mindenkit higgadt, ijesztgetés nélküli cselekvésre, fokozott elővigyázatosságra, def!brillátorok kiosztására és az esetlegesen felmerülő gyanús tünetekre való odafigyelésre szólít fel. De ez elsősorban a hatóságok feladata. Ezért fontos az ország tájékoztatása. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül ezt a nagy tragédiát."

A Gondolkodó Maradék Közössége

> Még egyszer megismétlem, hogy ebben a másfél évben, helyesen és felelősségteljesen, soha nem mondtam semmit az ¤ltás ellen

Ez az ami oriasi tevedes. Bunosok kozt cinkos a nema. Semmi helyes es semmi felelossegteljes nem volt a hallgatasban. Aki hallott mar a tudomany mukodeserol annak legkesobb akkor fel kellett szolalnia amikor hosszutavu hatastanulmanyok nelkul azt mondtak hogy biztonsagos. Aki a szellem embere es nem szolalt fel, az bunreszes. Sajnalom, mert szovetseges lehetne, de ez igy gyenge.

Semmi helyes es semmi felelossegteljes nem volt a hallgatasban.

Ezzel egyetértek.

Sajnalom, mert szovetseges lehetne, de ez igy gyenge.

Ezzel viszont nem. Az a cél, hogy minél több ember észre térjen, mivel csak így lehet elérni, hogy a bűnösök megbűnhődjenek és ezek a dolgok ne ismétlődhessenek meg. A megtévesztett emberek pálfordulása különösen sokat nyomhat a latban, mivel sokkal több másik megtévesztettre lehet hatással. Az, hogy valaki elismeri, hogy tévedett és akár most is így kiáll a nyilvánosság elé, ahhoz is nagy bátorság kell még mindig.

Lehet hogy a fordításon is múlik. Úgy értem, hogy ez ez ürge most elvileg rádöbbent, hogy ez az egész nagyon nincsen rendben.

De még most is beleszövi a mentegetőzést a mondandójába, hogy "nem vagyon antivaxer, a legújabb adatok előtt helytelen lett volna a tömeges kísérleti vakcinázást ellenezni". Azért mentegetőzik, mert jófiú pontokat akar szerezni, még mindig meg akar felelni a "társadalmi elvárásoknak". Azoknak az elvárásoknak, amit pont az ellenséges média sugall.

Szerintem ez a mondandóba beleszőtt mentegetőzés pontosan megmutatja, hogy az illető gyenge jellem és nem lehet rá építeni a bajban. Mindenesetre az én hátamat ne ő védje, ha egy mód van rá! Inkább legyünk kevesebben de legyen mindenki kőkemény, minthogy felhíguljunk ilyen média nyomásnak megfelelni vágyó emberekkel.

Igen, szerintem tévedsz.

Ahogy dr. Paul Marik is említette, minden betegséget lehet kezelni, még a vakcina károsodásokat is. Ehhez viszont ezt fel kell ismerni, el kell fogadni, ki kell kényszeríteni.
Rengeteg szerettünk van, akik beadatták az oltást és amíg hivatalosan nem lesz elismert az oltáskárosodás nagy száma, addig ők mind veszélyben lehetnek.
Illetve, ahogy fentebb is írtam, szükséges volna az elszámoltatás is, nem szabadna, hogy ez csendben elsikkadjon, mert akkor ez folytatódni fog tovább.

Szerkesztve: 2022. 07. 04., h – 00:57

Érdekes cikk: a legjobban átoltott megyékben esett vissza leginkább a születések száma:

https://igorchudov.substack.com/p/hungary-most-vaccinated-counties

 

Mondjuk fenntartásaim vannak, mert Szolnokon 49.2% az átoltottság, Budapesten meg 61.3%. A megyénkénti beoltottságban mért eltérések kimerítik a lószar kategóriát.

Ráadásul Bács-Kiskunban van az egyik legalacsonyabb átoltottság és a legmagasabb visszaesés a születésekben.

 

Igazából nagyvárosokra sem jellemző, mert míg Budapesten 22.2% a visszaesés, Szegeden "csak" 6.5%, Pécsen 8%, Miskolcon 3.5%, Győrben 16.8%, Debrecenben 10.1% a születések visszaesése.

Szekszárd 19.1%-ot mutat. Igazából semmilyen összefüggés nem olvasható ki a nagyvárossal rendelkező és nem rendelkező megyékben.

 

Vontak egy átlagot, amiből a "magasabb" átoltottsággal rendelkező megyék csökkenése kisebb lett, de az ok-okozat összefüggés mindenképp kérdéses. Ezek alapján az adatok alapján akár fordított eredmény is kijöhetett volna. Legalábbis szerintem. Semmiképp sem perdöntő bizonyíték az eredmény.

Szerkesztve: 2022. 07. 05., k – 13:20

Megsemmisültek a német járványügyi intézkedések: elégtelen adatközlés, átláthatatlan döntéshozatal, zéró bizonyíték a hatásukra

https://www.gemist.hu/p/tizennyolc-tudos-alapjaiban-zuzta

  • A német járványkezelés tudományos hátteréért felelős Robert Koch Institut már a járvány előtt sem foglalkozott azzal, hogy utólag megkutassa egyes döntéseinek hatását: ez az elmúlt két és fél évben sem történt meg, annak ellenére sem, hogy a járványügyi törvény értelmében ez feladata lenne. A bizottság szerint az intézetnek lenne dolga az adatszolgáltatás minőségének javítása terén is, nem beszélve az olyan közleményekről, amelyekben azt az azóta fake newsnak bizonyult kijelentést tették, miszerint aki kétszer be van oltva, nem terjeszti tovább a koronavírust, nem fertőz meg vele másokat.

  • A hiányzó adatok miatt a 18 tudósból álló bizottság nem vállalkozott arra, hogy megvizsgálja az oltások tényleges hatásosságát, ahogyan egy esetleges kötelező oltásét sem. Ugyanezen okból nem készítették el a járványkezelés költségeit, társadalmi kárait az annak hasznával összevető elemzést sem.

  • A járványkezelési intézkedések jogi háttere és az azokról való döntés meghozatala kaotikus volt a bizottság szerint: főleg a tartományi miniszterelnökök és a kancellária közötti zárt ajtók mögötti, sem az alaptörvényben nem szereplő, sem a parlament által nem elszámoltatható találkozókon dőlt el, mi lesz. Sem párbeszéd, sem társadalmi vita nem volt, rója fel a 18 tudós, hozzátéve, továbbra sem tudni, hogy egyáltalán mennyire folytak bele ezen döntések meghozatalába a kormány által kijelölt szakértők – akik közül az egyik, Christian Drosten berlini virológus eredetileg tagja volt a bizottságnak, ám áprilisban kilépett onnan, annyi kritikát kapott a többi tagtól.

Erre rohadtul kivancsi lennek kis hazank eseteben is.