Sok egyéb

1.

KV - 3. 

Ma megkaptam a harmadikat. Az oltópont egy helyi kórházban volt, talán ezért is volt választásom. Tényleges választásom. Féltem, hogy választás nélküli "ez van ezt kell szeretni" stílusú lesz a folyamat, de ennek ellenkezője történt. Egy kedves hölgy elmondta a választási lehetőségeimet (a teljes választható vakcina rendelkezésre állt) és éltem a lehetőségemmel ezért harmadiknak is Pfizert kértem.

KV - Előtörténet

Márciusban a munkahelyemen elkezdődött az oltás ( kb. 97%-os átoltottság van nálunk) és az egyetlen és elfogadható kérést tették: nem kötelező és már ebben az időben is választható és hozzáférhető volt a Moderna a Pfizer a Szputnyik és a kínai. Egy személy kérte volna a Modernát (mert szép a neve és jobbakat olvasott felőle) őt megkérték csatlakozzon már a Pfizeresekhez, ne kelljen már a kórházban egy valaki miatt kiolvasztani egy adagot. A társaság 40-45 %-a Pfizert a másik ugyanekkora része Szputnyikot a maradék 10% pedig kínait kért.

KV - Miért írtam?

A vírus ott van a munkahelyemen, amit látunk, érzünk az lesz mindenütt 3-5 hét múlva. Az elmúlt két hétben az emberek olyan 25%-40%-a üveges tekintetű, könnyes szemű, orrfolyásos volt, mint egy soha nem tapasztalt parlagfűallergiás reakció. A taknyos kollégáimat megkérdeztem, egyik sem allergiás. Akkor ennek a deltának kell lennie. Láz, táppénz, különösebb rosszullét nélkül de csökkent testi és agyi kapacitással átment mindenkin de legalább a feje fájt mindenkinek és hamarabb össze lehetett veszni.

2.

Spyderco byrd hawkbill

Ezt kértem születésnapomra a feleségemtől. Az első fogazott pengéjű késem. Sze-re-tem. A kést. Egy kertészeti dolgozó 2 éve használta a munkahelyén munkaeszközként mikor először meg kellett fennie. Az élezés tényleg trükkös: vagy hurkapálcára tekert csiszolópapírral, vagy asztallap oldalán szintén finom csiszolópapíron, vagy bőröv oldalán. De akkor is megéri minden macera vele: a magyar késtörvénynek megfelelő a hossza és öröm szaggatni vele mindent. Mondjuk a margarint felkenni vele a kiflire kifejezetten szar mind a karom formája mind a fogazottság miatt.

3.

Windows 11 árcsökkentő hatása

Lófasz lesz ebből. Úgy gondolom a "hihetetlen mennyiségű" felszabaduló céges notebookok és desktopok sorsa hasonlatos lesz ahhoz amit itt olvasok új telefon vásárlásakor: megy a régi lejjebb a családi ranglétrán.

Pedig vennék új gépet a feleségemnek. A régivel sincs semmi baj. Sőt éppen az a baj, hogy turbo processzor van benne és jó a teljesítménye. Csak éppen kombájn hangja lesz. De amikor mondom, hogy nem kéne a megnyitott fb, levelezés, kommentelés mellett 3 megállított filmnek is lennie a böngészőben akkor azért érzem a feleségem vádlói nézését.

Úgyhogy minipc vásárlásra fel. Amúgyis a következő 5 évet ki lehet még húzni 8GB memóriával, 120 GB SSD-vel csak egy halk procis minipc kellene. 

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 09. 11., szo – 20:01

"5 évet ki lehet még húzni 8GB memóriával,"  -  Attól függ, hány szálat tud a processzorod. (Ha mondjuk 8-at vagy többet, akkor az már is kevés.)

Kérjük, pár nap-egy hét múlva gyere és számolj be a 3. Pfizer okozta "megpróbáltatásokról", és később persze arról, hogy az "üveges szemű takonykór" elért-e, vagy sikerült kikerülnöd. (Én szurkolok neked, hogy simán vedd az akadályt.)

Szerkesztve: 2021. 09. 11., szo – 21:16

De marhára folyt nekem is az orrom. Akivel együtt voltam, az teszteltette magát (szlovéniában full ingyenes), de negatív. Ezzel én már nem fáradtam, szóval egyátalán nem biztos, h orrfolyás = indiai covid. Asszony mai napig fújja. Gondolom a tenger + sok klíma betette a kaput. De kondi + bicaj ugyanúgy ment, semmiféle fizikai gyengeség nem volt.

egyátalán nem biztos, h orrfolyás = indiai covid

Pedig szerintem egyszerű a képlet:
- "valami rossz" => KOVID!!!
- "valami rossz" Covid-elleni oltás után => Nincs kimutatható összefüggés az oltás és a "valami rossz" között!!!! (+ Oltás nélkül sokkal rosszabb lett volna!!!!) :D

legalább a feje fájt mindenkinek és hamarabb össze lehetett veszni.

Ha ilyen tünetekkel 2 éve elment valaki orvoshoz, azt hazazavarták vagy hülyének nézték. 🤔

Francokat covid minden, az idei időjárásból adódóan a parlagfűszezon eltolódott 1 hónappal, és a mostani száraz és nyári idő kimondottan kedvez neki. Aki allergiás rá, annak most nagyon rossz, de akiben csak egy minimális hajlam is van rá, az is megérzi. 

Talán majd pár év múlva, ha a parlagfűbogár elszaporodik, már jobb lesz a helyzet, de addig szívás van az évnek ebben a szakaszában.

Az iskolában is egy csomó beteg gyerek van, "érdekes" módon nem covidosak, hanem mindenféle egyéb szar. Mellesleg szeptemberben minden évben ez van, amikor a gyerekeket ismét összeeresztik majd' három hónap után.

Szerkesztve: 2021. 09. 12., v – 16:44

"Sze-re-tem. A kést." 

Még a végén valaki azt gondolja, hogy az asszonyt, nem a kést. :D

 

Az az augusztus 20 előtti 35-ről 18 fokra lehűlés engem is jól odavágott, fújtam az orrom napokig, de az nem Covid.

Hirtelen jött az éjszakai lehűlés. Én egy több napos osztálykiránduláson voltam felügyelő nemrég (gyerekek 90%+a oltva, a három felügyelő oltva), és a társaság jórésze megfázott. Éjszaka kifejezetten hideg volt, a faházakban is. Ezt is vedd hozzá. Nejem olyan egy hétig fújta az orrát, nekem 2-3 nap orrfújás, kicsit kiszáradt a torkom, de már elmúltak ezek.

Ha ez a delta volt akkor viszont a Sputnikom jóval erősebben védett mint a Moderna :D

Tartja még magát az a tévhit, hogy a megfázás a hidegtől van ? Nem nem attól (legjobb tudomásom szerint). Csak a hűvös, de párás levegőben könnyebben terjednek bizonyos nátha szerű tüneteket okzó vírusok, baktériumok. De javítson ki valaki , aki jobban tudja... :D

“Luck Is What Happens When Preparation Meets Opportunity" - Seneca

AFAIK annyi köze van a hideghez, hogy akkor test a perifériális hajszálereket szinte teljesen összehúzza, hogy megvédje magát a veszélyes mértékű kihűléstől. A gyenge vérkeringés miatt egyrészt az immunsejtek alig jutnak el a bőr, ill nyálkahártyák közelébe. Másrészt kell a meleg nekik, a kihűlt külső szövetekben nem működnek túl jól. Szóval hidegben egyszerűen rosszul védekezünk az egyébként is ott levő kórokozók ellen.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

harmadiknak is Pfizert kértem

Azt mondják hogy totál értelmetlen harmadiknak is ugyanazt kérni.

Ezzel az a baj, hogy félig igaz. Ez most nagyon sok szinten értelmezhető lesz :)

- baj (a tény), mert valóban a jelenlegi oltóanyagok nem a most forgalomban levő vírus ellen termeltetnek antitestet

- baj (az állítás), mert ennek ellenére a rosszul passzoló antitestek sok lúd disznót győz alapon mégis képesek megakadályozni a fertőzést (még). Vagyis egekbe emelt antitestszinttel mégis védettebbek lehetünk, a 3. oltás nem teljesen haszontalan.

- baj (ami ebből következik 1), mert a szervezet nem hülye és magától nem tartja fenn a brutális antitestszintet végtelen sokáig, ha egy ideig nem jön a kórokozó, akkor szépen visszaveszi a termelését

- baj (ami ebből következik 2), ahogy a mostani variánsok tovább mutálódnak egyre nő a Hamming-távolság a vírus és a vakcia által adott védelem között, előbb-utóbb jön olyan változat, ami ellen teljesen hatástalan lesz (Tudom, hogy a tömegsajtó minden görög betűnél farkast kiáltott, hogy "itt a variáns ami ellen hatástalan az oltás" pedig a legjobb tudomásom szerint ez eddig nem történt meg. Viszont semmi ok nincs rá, hogy a vírus fokozatosan előbb-utóbb ne jusson el ide.)

Én személy szerint egyelőre még ráérek ezen gondolkodni, mert nem volt olyan régen a második (AstraZeneca és a 3 hónap ugye...), nekem leghamarabb október végén jöhet szóba a harmadik oltás. Addig talán kiderül valami újabb infó. Mondjuk személy szerint örülnék neki, ha 1) valamelyik gyártó legalább elkezdene engedélyeztetni egy update-elt oltóanyagot 2) a Sinopharm-ról lenne valami klinikai eredmény, hogy a több-antigénes oltás ténylegesen hozzátesz-e valamit a védettséghez.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Rettegoknek, most minden kovid lesz.

Meghules, influenza, allergia, csipakor...

Ez kell akkor ki fogjak szolgalni. Ha kerik orommel vagatjak le a pocsuket is. Ilyen vacakok vannak miota vilag a vilag. Jon megy marad ez az evolucios szinpad. Istenke teremtosoknek, ezt akarta a vezer.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.