Orosz–ukrán háború #18

Hozzászólások

itt

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

vége lesz valamikor ukrán-orosz mérkőzésnek lesz pár év duzzogás, majd rohanni fog Moszkvába a Coca-Cola és a Meki boltot nyitni..

üzlet az üzlet

- ez a jóemberkedés csak a tömegek elnyomása, hogy mit kelljen gondolni és tenni - régen a vallás volt ilyen - egyes "országokban" a homokon még mindig megy a vallással elnyomás.. 

For Whites Only meeting room!

Energia függetlenség

Nem szeretnék független lenni az energiától: mert szükségünk van energiára. Alternatív/ további forrás gyanánt pl az Exxon újraindíthatná a román projektet; úgyis a románokhoz került a kígyó sziget és így a körülötte levő területek is 😄

Nincs szükségünk energiára. Ahogy az uniót elnézem, igazából lóba kellene fektetni a pénzünket.

Szerintem ha a jövőre kíváncsi vagy, kezdd el tanulmányozni az amishokat.

https://csakaskoda.hu/2021/01/18/problemas-lesz-a-vonohorog-utolagos-fe…

:)

Még. De ahogy a kormányunkat ismerem, visszamenőleges hatállyal a lovakra szerelt igavonóhorogért is fizetni kell majd. Tudn'illik megnöveli a kanca/csődör CO2 kibocsájtását.

 

Hihetetlen, hogy ennyi év után nem tanultad meg a játékszabályokat. Látod, hogy mit műveltek a napelemesekkel, de te továbbra is azt az illúziót kergeted, hogy az EV szent tehén, azzal majd másképp lesz...

Az EV-ket ez sem érinti.

 

Gyorsan sorolj fel 10db forgalomban levo EV-t, ami vontathat egy 750kg-os könnyű fék nélküli (legegyszerűbb) utánfutót.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Építse meg magyar vagy EU-s cég!?

Gondolom komoly tapasztalataid vannak és jobb referenciáid a rosatomnál. pont hogy szakmai alapon kell dönteni.

Mellékesen van amerikai, német francia miegyéb rengeteg kivitelező a projektben. 

Csinálja az akinek van hozzá tapasztalata.

Csinálja az akinek van hozzá tapasztalata.

Még az sincs bizonyítva, hogy szükség van Paks II-re! Nincs megoldva az kiégett fűtőanyagok hatástalanítása sem. Szerintem ne csinálja senki. Használjunk megújuló energiaforrásokat! Az energiapazarló ipari technológiákat, meg vigyék olyan helyre ahol sok olcsó energia áll rendelkezésre!

Majd ha a nap éjszaka is tölti az EVdet. A nagyok tudják, hogy atomenergia helyett szén és gázerőműveket kell építeni 😄😂.

vs

Még szerencse, hogy sokan a villamos energetika tanszéken máshogy gondolják.

--

Bohóckodsz itt megint. Ennyira rosszul megy a napelem üzlet?

--

Rendre írod a 0 tartalmat és konkrétumot hordozó bejegyzéseket. Kontextus nélkül bármely hozzászólás alá elfér: "a szomszédom másképp gondolja".

--

Nem ennyire fekete-fehér a képlet, mint gondolod: ‘Nincs atom akkor nincs áram…’

Tessék alternatív megoldástervet előterjeszteni.

Majd ha a nap éjszaka is tölti az EVdet. A nagyok tudják, hogy atomenergia helyett szén és gázerőműveket kell építeni 😄😂.

Megmondtátok, hogy a dízelgenerátor is tölti az EV-t, nem kell ahoz szar hatásfokú gőzgép!

De az EV-t lehet nappal is tölteni! :)

Atomenergia:

- jelenleg nincs alternatíva, ekkora energia sűrűség nincs sehol: 1g fűtőelem elosztva egy éves villamos energiát biztosít egy háztartásnak.

- kiégett fűtőelemeket oroszok elviszik - egyébként van már olyan kísérleti reaktor, amiben ezeket használják fel. A franciák is kísérleteztek vele még a '90-es években, de pénzhiány miatt abba maradt.  Oroszok megcsináltak.

For Whites Only meeting room!

pontosan:

az [oroszok, amerikaiak, kínaiak, stb. stb.] nem feltétlenül megszállni akarnak minket, csak diktálni, hogy mit tegyünk és mit ne tegyünk: kivel szövetkezhessünk, milyen fegyvereink lehessenek, mit képviseljünk a nemzetközi fórumokon.

A nemzetállami szereplők mellé ugyanez igaz a magát önállósító brüsszeli karbantartó rétegre is, akik a gépezet üzemeltetése helyett a tagállami felelősségi köröket, kompetenciákat akarják magukhoz vonni.

A cím alapján azt gondoltam, lesz valami a cikkben idézett beszédrészletekben, ami nem illik a kormány narratívájába. Nem volt.

 

A mantra így hangzik: indokolt uralmat gyakorolni a nagyhatalmak, Oroszország, esetleg Kína részéről a saját érdekszféráik felett.

Valójában így hangzik: "saját szempontjukból indokolt uralmat gyakorolni a nagyhatalmak, Oroszország, esetleg Kína részéről a saját érdekszféráik felett". Persze az emberek nem mindig teszik hozzá azt a két szót, hiszen közismerten természetes, hogy egy ország a saját érdekei alapján cselekszik.

 

Holott magyar szempontból teljesen indokolatlan a NATO hibáztatása, a NATO ugyanis „semmi olyat nem művelt Ukrajnában vagy Ukrajnával, ami Oroszországot a nemzetközi jog alapján felhatalmazta volna preventív csapásra Ukrajna ellen akár 2014-ben, akár 2022-ben”.

Elsősorban az USA-t szokták ezzel vádolni, nem a NATO-t. Néha az USA-t is NATO-nak nevezik, mert USA nélkül nincs NATO. Mivel USA nélkül nincs NATO, ezért egyértelmű, hogy a NATO elsősorban az USA törekvéseit tükrözi. Ezért fordul elő, hogy a közbeszédben a NATO-t az USA szinonimájaként használják. És ezért van az is, hogy Némethnek Magyarország NATO-tagsága miatt meg kell próbálnia úgy tisztázni dolgokat, hogy a gyarmattartó-jellegű NATO-nak/USA-nak is nagyjából tessen, de azért fenntarthassuk a kapcsolatokat pl. Oroszországgal és Kínával is.

 

Stumpf megint nagyot akart alkotni, és újfent nem sikerült. Persze a térdelők biztos kajálják majd. Főleg azok, akiknek a szövegértés helyett a kritikától mentes szolgálat az erősségük. Ld. pl.:

Németh Zsolt határozottsága már csak azért is figyelemreméltó, mert 2022 nyarán Tusványoson házigazdaként ő éppen ott ült Orbán Viktor mellett, amikor a miniszterelnök gyakorlatilag a fenti mantrát adta elő. Zárójeles megjegyzésként érdemes idézni, mit mondott a kormányfő akkor: 

„Az oroszok egy nagyon világos biztonsági igényt fogalmaztak meg, a diplomáciában ritka módon ezt még le is írták, és elküldték az amerikaiaknak is, és elküldték a NATO-nak is. Ahol leírták, hogy azt követelik, hogy Ukrajna soha ne legyen tagja a NATO-nak, ezt mondja ki Ukrajna, és biztosítsa e felől maga a NATO is Oroszországot, és vállaljuk, hogy soha nem helyezünk el olyan fegyvereket Ukrajna területén, amellyel el lehet érni Oroszország területét. A nyugatiak ezt az ajánlatot elutasították, tárgyalni sem voltak róla hajlandók. Azt mondták, hogy a NATO egy »open door policy«, vagyis nyitva van az ajtaja, bárki jelentkezhet, és majd mi eldöntjük, hogy akarjuk-e őket felvenni, vagy nem. Ez a visszautasítás pedig azt a következményt váltotta ki, hogy ma az oroszok fegyverrel akarnak érvényt szerezni azoknak a biztonsági igényeiknek, amelyeket korábban tárgyalás útján akartak elérni.”

 

A külügyi bizottság elnöke szerint olyan európai „stratégiai autonómiához” nem fűződik magyar érdek, amely nem több, mint Európa leszakadása Amerikáról, és ezzel rontaná Európa megvédhetőségét.

Gyk.: azt mondta, hogy "Európának" jelenleg az USA nélkül nincs semmije a lehetségesen kihívást jelentő országok ellen. Pontosítom a térdelők számára: az általatok felszopott fejlett és szinte tökéletes Nyugat-Európának sincs sem hadereje, sem egyéb erőforrásai és hatalma ezen országok ellen. Tudjátok, mijük van nekik? Egy Közép/Kelet-Európának nevezett "modern gyepűjük". Gondolom, mindenki számára világos, hogy ezen térség nem csupán a klasszikus fegyveres harc fontos színtere, hanem a gazdasági/politikai összecsapásoké is.

India, Kína és a többi hasonló ország már nem a nyugatiak lábához ül a tárgyalóasztal mellett, hanem ők is magához a tárgyalóasztalhoz ülnek oda. És addig jó, amíg hajlandók leülni a nyugatiakkal egy asztalhoz.

:)

Nem tiszta, hogy mit csinálnak. 2022-ben kivonultak Kijevből, Herszonból, Harkov megye nagyrészéről, hogy kisebb legyen a front.

Most meg visszamennek Harkovba, széthúzzák a frontot, hogy kevesebb ukrán jusson a Donbasszba, meg pufferzónát csinálnak Belgorodnak.

Jönnek-mennek.

Nem tiszta, hogy mit csinálnak.

Nekem az sem tiszta, hogy mi a cél arra az esetre ha elfogytak az ukránok (és az oroszok is)? Ok, küldenek valakit Moszkvából, hogy legyen elnök, de hogy fogja megteremteni a rendet? Miből fogják felépíteni az elpusztított országot? Csak nem mehetnek majd az USA-hoz, meg az EU-hoz pénzért...

De ha nincs ember aki ott élne, akkor mi értelme? A végén meg marad egy kis gazdaság, katonailag meggyengülve (már vagy 500e ruszki elpusztult az elmúlt 2 évben). Szóval mi a logika!?

Ezt a bufferzóna (buffetállam) baromságot, a ballisztikus rakéták árnyékában most hanyagoljuk!

Egyik elmelet szerint csak a nyersanyagban gazdag Krim es Donbassz meg esetleg a Zaporakarmi eromu kene nekik, a tobbit meg csak addig kell utni, amig olyan kormanya nem lesz, ami lemond a nyersanyagban gazdag teruletekekrol papiron is. Nem feltetlen kell ehhez meg a baballam dolgot se fullba tolni.

1920-ban Karolyi Mihalyek alairtak valami hasonlot... :(

Az elmult 120 ev tanulsaga: ha egy orszagnak sok nyersanyaga van, az tanulja meg katonailag megvedeni, mert ha annak hianyaban mar a nepet latja szenvedni, az mar keso...

De ha nincs ember aki ott élne, akkor mi értelme?

Jah, a kontinentális Európa pocsék ingatlan.

 

már vagy 500e ruszki elpusztult az elmúlt 2 évben

Bizonyára.

 

Szóval mi a logika!?

Esetedben általában a térdelés.

 

Ezt a bufferzóna (buffetállam) baromságot, a ballisztikus rakéták árnyékában most hanyagoljuk!

Ha az olcsó ballisztikus rakéta gazdagon teremne a fán, az ukránoknak sok lenne belőle. Az eredményeik az ellenkezőjéről tanúskodnak.

:)

Germany considering conscription for all 18-year-olds in the face of Russian aggression (telegraph.co.uk)

Ha nálunk is hasonló lépés következne be akkor a békepárti háborúellenes alternatív szolgálatosok mehetnének beteget tologatni a Honvéd Kórházba. Képzeljük el hogy mennyi sérült katonát kell majd produkálnunk, hogy az összes locsemege hozzállású kapacitását lekössék. :D

Jó nagynak hangzik, de mintha nem kalkuláltad volna bele, hogy veled egyidőben olyan emberek sokasága is fegyvert kap, akik tőled eltérően gondolkodnak. Kb. esélyed sem lenne a kormányt lőni, legfeljebb polgárháborús keretek közt a tiédhez hasonló társadalmi rangú/szerepű embereket.

:)

Most már értjük

Kikkel vagy partiban? Mit értesz te? 

hogy miért drukkolsz érte,

Mitagadás, sok takonybokájú puhány nyúlbélának jótt tenne egy kis katonáskodás.

elárultál valamit a jellemedből is.

Mesélj mit? Azt hogy ha kell akkor megvédem a hazám, míg te meg a fajtád a moslékoskocsit tologatjátok a hátországban, mert összeszarjátok magatokat a légyzümmögésétől is!?

Még szerencse, hogy te nem tartozol az elmebajnokok közé, így a kutya sem kéri ki a véleményed!

Megijeszt az oktalanságod. Kérlek, ne ugass rám.

 

Gyurcsány alatt a szemkilövetőket védted, most meg a fityesz propagandát vonyítod.

Sőt! Ugyanezen időszak alatt az SZDSZ-nek is lobbiztam, amikor épp nem a MIÉP vagy a Jobbik szekerének tolásával voltam elfoglalva.

:)

Some early thoughts. This doesn't appear to be designed as a demotion for Shoigu who not only received an important position as Secretary of the Security Council but also will retain oversight of domestic and foreign defense issues, taking that from the new Minister of Defense. Andrey Belousov's background is in economics, not defense, and he served as acting Prime Minister when Mikhail Mishustin contracted COVID-19. This may seem surprising, but Anatoly Serdyukov's background was in business and he served as Minister of Taxes before he was appointed Minister of Defense in 2007. At the time, Putin deliberately chose someone from outside of the MoD (Ministers of Defense in the 1990s were former generals) to enact a painful and unpopular reform. This choice is likely a reflection of Putin's personal trust in Belousov, and the need for a better internal manger of the MoD's bureaucracy. Although Gerasimov remains in his post, I would not be surprised if Belousov replaces him with someone more popular and to have a Chief of the General Staff who owes his position to him. The big loser in this shuffle appears to be Patrushev, who was also one of the key decisionmakers behind the invasion of Ukraine. Lastly, many of these officials have been in their positions for more than a decade, and there was clearly a need for changes. Shoigu and Gerasimov have been in their positions since 2012 and Patrushev since 2008.

https://twitter.com/RALee85/status/1789736250540191783

--

Vele ellentétben Zaluzhnyi:

[..] He was formally dismissed from the military by Zelenskky on "health grounds" on 9 May, but was allowed to wear a military uniform. [..]

[..]On 7 March 2024, President Zelenskyy named General Valerii Zaluzhnyi as the new Ukrainian ambassador to the UK. As of May 2024, he is awaiting agreement and accreditation. [..]

https://en.wikipedia.org/wiki/Valerii_Zaluzhnyi

Szerkesztve: 2024. 05. 13., h – 17:07

Egy kis propaganda:

December 19, 2023  - Harkiv megye erődítményei a legerősebbek, más régióknak is követniük kell a példát

https://kyivindependent.com/zelensky-kharkiv-oblast-fortifications-stro…

mai nap - Az oroszok egyszerűen besétáltak, mondják a BBC-nek a Harkivban tartózkodó ukrán csapatok

https://www.bbc.com/news/articles/c72p0xx410xo

 

Kíváncsi vagyok, hogy tisztában volt-e a vezérkar a helyzettel, hogy az erődítmények helyett karibi magánvillák épültek.

Szerkesztve: 2024. 05. 14., k – 10:11

Nézőpont: a baloldali szavazók többsége is fegyverszünetet akar

🤷‍♂️

(kivétel: a hülyébbje)

A magyarok háromnegyede egyetért Ferenc pápa békepárti javaslatával, miszerint Ukrajnának a háború folytatása helyett tárgyalnia kellene Oroszországgal a háború végéről. A DK–MSZP–Párbeszéd és a Tisza Párt támogatóinak többsége szerint is a „fehér zászló bátorságára” lenne szükség, míg a Kétfarkú Kutya Párt körében vannak legkisebb arányban a fegyvernyugvás támogatói – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából.

MKKP-soknak kevesebb pöfit kéne pöffenteni!

trey @ gépház

Ezzel csak az a logikai probléma, hogy az Egyesült Államoknak nem áll érdekében a fegyvernyugvás, az ellenzéki pártok többnyire nyugatias orientációt akarnak feltétel nélkül, tehát az eredmény az USA érdekei szerint nagyon hamar a háborúba történő belépés lenne. Aztán, amikor az ellenzékinek sincs már hova hazamenni, mert szétlőtték a házát, lakását, meg féllábúan elég nehéz közlekedni, akkor majd mondogathatja, hogy még a Nézőpont szerint is liberális fideszgyűlölőként nem akart háborút, aztán mégis lett.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerkesztve: 2024. 05. 14., k – 11:19

Microsoft újra megnyitotta a Windows 10/11 és Office frissítések elérését orosz IP címekről.

For Whites Only meeting room!

Bevetették a rettegett orosz Krasznopolt egy amerikai Abrams tank ellen: meglepő eredmény született - Portfolio.hu

Az orosz csatorna állítja, ez volt az első olyan alkalom, hogy a 70 kilométeres hatótávolságú drón segítségével mértek tüzérségi csapást ellenséges célpontra.

Korábban a brit hírszerzés jelezte a Krasznopollal kapcsolatban, hogy vannak problémák a rendszer lézeres célrávezetésével (felhős időben), illetve azt is, hogy kifejezetten kevés áll Oroszország rendelkezésére.

UGYANAKKOR A FELVÉTELBŐL ÚGY TŰNIK, A LÉZERVEZÉRLÉS EZÚTTAL TELJESEN PONTOS VOLT.

Mégsem lehetnek teljesen elégedettek Putyin katonái: a felvételen nem láthatóak másodlagos robbanások, vagy komolyabb károk, amely akár azt is jelentheti, hogy az Abrams kisebb-nagyobb sérülésekkel megúszta a találatot és nem sikerült teljesen megsemmisíteni a harckocsit.

El is találták, meg nem is. :D

"Ki is?"

Pl. az osztrák kerítéskapu szárnyacskákkal.

Ennél emlékezetesebb a horvátok esete:

Amíg nem készült el a szerb határon a kerítés, addig osztották az észt, hogyan is kellene a menekült kérdést kezelni. Amikor elkészült és szerbektől feléjük indultak meg, akkor nem egészen délelőttig sikerült a korábbi javaslatuk alapján kezelni a helyzetet. Az első nap délutánján már a magyar határra hordták a menekültek. A szerbek felé akkor zárták a határukat, amikor nemcsak a magyar, de a szlovének is kerítést építettek (utóbbi évekkel később elbontották).

 

A magyarnál komolyabb kerítés az EU határán viszont két éve a lengyeleknél épült:

Elkészült a 186 kilométer hosszú kerítés a lengyel-belarusz határon

"Lengyelország befejezte a tavaly novemberben elkezdett határfal építését, amellyel a Belaruszból érkező migránsokat próbálják az országon kívül tartani."

Meg majdnem egyet is ertek veled, de az orosz propagandat se neveznem jozan esznek. Mar a kisgyerekeknek is azt tanitjak, hogy minden is az oveke volt a tortenelemben, de elvettek a szemet amerikaiak, ezert erosnek kell lenni, hogy majd jol meg tudjak oket verni.

Viszont az ember evoluciojanak folyamatait eggyel kevesbe tagadja (ferfiak szo szerint halalig folyo versenyzese kiskortol sulykolva - szerintem tobbezer evig arra epult az evolucionk, es azzal parhuzamosan a tarsadalmi berendezkedesunk, hogy a ferfiak veszelyes eletet elnek, es ezen keresztul nagyobb aranyban meghalnak), posztmodern nyugati szemmel ezen keresztul szivtelenebb. Alapvetoen viszont szerintem ertem, hogy neked ebben a formaban miert szimpatikusabb. Nyugati "fiuk" kicserelik Linus C kommentjeiben a "fuck" stringeket "hug"-ra, azert eles az a kurva kontraszt.

Idáig nem is akartam elmenni. A józan észt most csak simán úgy értem, hogy teljesen felesleges háborúzni ellenük. Az ukránok ha _bármilyen_ békeajánlatot elfogadtak volna, ezerszer jobb helyzetben lennének. Életben maradhattak volna, és ez a lényeg.

Sajnos teljesen egyértelmű, hogy a háború a saját lakosságuk ellen folyik az ukrajnai vezetés részéről. A férfiakat beteszik a darálóba, a nőket egy részét szétkergetik. Mennyibe fogadjunk, hogy miután lemészárolták a férfiakat az lesz a következő politikai fázis, hogy hiányzik a munkaerő és migriket kell importálni?

A migrik persze még nem állampolgárok, ezért őket be se lehet sorozni. Németország esetén ezen sem ártana elgondolkodni ugye amikor elkezdik újra bevezetni a sorozást. A maradék őslakost elviszik meghalni, és még több migrit hoznak helyettük. Erre is nyugodtan mérget vehetsz, de ha nem hiszed fogadhatunk, hogy így lesz.

A katonaság evolúciós logikája az, hogy a _sajátjait_ védi a katona. Ha az idegennek csinál helyet azáltal hogy meghal, az kicsit más. A lelkük mélyén érzik ezt az emberek, ezért nem akarnak az európaiak fegyvert fogni semmilyen felmérés szerint se. De majd egy kicsit erősebb propagandával vagy erőszakkal meg fogják ezt változtatni.

Korunk legnagyobb trükkje, hogy elterjesztették, hogy Hanlon borotvájára szerint kell gondolkodni: "Sose tulajdonítsd rosszindulatnak azt, amire az ostobaság is elégséges magyarázat." Ezzel bármilyen gonoszságot az inkompetenciára tudnak kenni, és az átlagember lenéző mosollyal a bajsza alatt fogja mondani, hogy "Hanlon borotvája" bármilyen ésszerű következtetésre. Ügyes pszichológiailag, mert az embereknek jól esik a másikat hülyének nézni. Sokkal jobb, mint beismerni, hogy át lettek verve. Valójában nem lehetséges, hogy ennyire ne legyenek tisztában a tetteik következményeivel a vezetők (nem a politikus bábok, hanem a valódi vezetők). Az egyetlen maradék magyarázat már régen az, hogy ez a céljuk, hogy kiírtsák a fajtánkat. Érdekes módon ha ebből a feltételezésből indulsz ki, akkor minden korábban érthetetlen "hülyeség" értelmet nyer. Még a transz-mozgalom is, pedig annak másként tényleg semmi értelme nincsen.

Egyébként amit te írtál amiatt is közelebb állnak a józan észhez, de tényleg nincs szükség arra, hogy odáig elmenjünk. Egyszerűen a háborús propagandagépezetbe kerül homok, ha az oroszok médiája is elérhető.

Ja, és a legrosszabb (legvalószínűbb) esetben a két oldal összejátszik és csak a felszínen ellenségek. Az oroszok is célkereszben vannak ugyanúgy.

 

miután lemészárolták a férfiakat az lesz a következő politikai fázis, hogy hiányzik a munkaerő és migriket kell importálni?

Nekem a kedvencem a "majd kihagynak minket Ukrajna ujjaepitesebol" ijesztgetes. Ha a "Nyugat nyer ott", az nem azt jelenti, hogy szabad piac lesz, ergo Penztarosnak es tarsainak ugyanannyi joga lesz ott nyereseges szallodalancot epiteni a sajat befektetendo penzebol, mint barmelyik amerikai befektetonek?

:D ezek nem bármilyen amerikai befektetők, hanem már most óriási területeket birtoklók, emellett egyértelműsítve lett, hogy az amerikai támogatás semmiképpen nem adomány

a kényszersorozott kishohol már rég nem a saját földjét védi

[..]Is it America’s fault, we asked him, what’s happening now in Kharkiv?

“It’s the world’s fault,” he replied. “They gave the opportunity for Putin to occupy. But now the world can help."[..]

https://abcnews.go.com/International/reporters-notebook-kharkiv-hospita…

--

Véletlenül sem a korrupt ukránoké akik csak papíron építették ki a védvonalakat :D. Amúgy tök jó, hogy eljutottak már arra a pontra, hogy őszintén okolnak magukon kívül mindenki mást a saját maguk előidézte slamasztikáért amiben vannak: ott voltak a megállapodási lehetőségek, legalább 3 alkalommal az elmúlt 2 év alatt. Még az ukránok kedvenc Mark Milley tábornoka is felszólította őket, hogy a nagy győzedelmes előrenyomulás után tessék leülni.

Nekem nehézséget okoz az események megértése.

-  jól összebalhézom a feleségemmel

- a lányom jön békét teremteni, viszont elzavarja a feleségemet a háztól

- ezután én és a lányom megmondjuk, hogy ez a terv vezet majd a béküléshez

 

Már az elején elakadtam, hogy kivel békülnek ki, ha nincsenek ott az oroszok? Egymással? Haragban volt idáig az Unió és Ukrajna?

Eddig azért nem foglaltam állást a dologban, mert a helyzet megértése maximálisan meghaladja a képességeimet.

Már az elején elakadtam, hogy kivel békülnek ki, ha nincsenek ott az oroszok? Egymással? Haragban volt idáig az Unió és Ukrajna?

Z az egész világgal haragban áll, hiszen -saját magukon kívül- mindenki mást okol a helyzetükért: így kb mindenkivel ki kellene békülnie :). Valószínűleg saját magukkal sincsenek békében, azért ennyire zavarosak és ellenségesek még azokkal is akik segítenek nekik.

Szerkesztve: 2024. 05. 17., p – 12:26

Scholz az ukrán férfiakról: csak foglalkoztatottak maradnak

Kijev ugyanakkor kétségbeesetten próbálja rávenni az elmenekült katonakorú férfiakat, hogy térjenek vissza az országba, hogy megerősítsék az orosz megszállókkal szemben meggyengült védelmi frontot.

[...]

Németországban, aki itt jövedelemszerző munkát végez, és nem követett el bűncselekményt, nagy valószínűséggel maradhat

[...]

Nem Sholtzi, a harcképes ukrán férfiakat haza kellene küldened, mert ugye nem gondolod, hogy az általad is támogatott háborút a harcképes, életerős ukrán férfiak HELYETT majd más fogja megvívni?!?

trey @ gépház

Valóban rosszul mutat, hogy az illegális gazdasági bevándorlók közül azokat sem deportálják akikre érvényes kiutasítási végzés van, a háború elől menekületeket pedig küldik vissza a biztos halálba.

Bár mint tudjuk a zöldek a szénerőműveket és a háborút preferálják: gondolom a gázolajjal pöfögő tankok teljesen rendben vannak amíg nem Stuttgartban vagy Berlinben, hanem ~1200km-el arrébb pöfékelnek: tudod a levegő összetétele a térképre rajzolt határoknál megváltozik.. 

Szerkesztve: 2024. 05. 18., szo – 12:00

Épp most száll le. Illetve előbb körülnéz picit. De azért nem vagyunk egyesek szerint amerikai megszállás alatt: Boeing AH-64E Apache Guardian, USA-ban regisztrálva.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerkesztve: 2024. 05. 18., szo – 20:31

Annyi ukrán van Budapwsten, hogy lassan ki kell cserélni az utcanév táblákat ciril betűsre. Tényleg haza kéne küldeni az életerős férfiakat a hazájukba… Mi sem örülnénk, ha a bajban locsemegék felkötnék a nyúlcipőt…

Te hol voltal 2015-ben, amikor a kormanyunk szembepisilt az EU-s bevandorlaspolitikaval? Akkor is ekkora pofaval mondtad, hogy amazok is menjenek vissza harcolni a szir-szar orszagukert? Vagy szavaztal ervenytelenul, mint akinek mindegy?

Bakker mekkora blama :D.

Zelensky didn’t even do his compulsory military service. His draft-dodging has long prompted jeers from political opponents.

https://foreignpolicy.com/2022/09/03/volodymyr-zelensky-biography-revie…

--

Jaku Te ittál egyet a katonaszökevény elnökúr egészségére? :D

Miért kellene? Ők nem akarnak meghalni. A politikusok mögött álló valódi hatalommal bírók akarják őket megölni. Miért kellene bárkit is háborúba küldeni? Az lenne emberiség elleni bűntett.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az állam dolga ezt megszervezni. Bármennyire is próbálkozol lecserélni szavakat, nem ugyanaz az Afrikából ideutaztatott megélhetési négerek tömege, és ezzel szemben a valóban háború elől a szomszédos országból menekülők.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Voltak itt már szerbek is. Nem komálta őket az ország, de balhé sem volt. Aztán végetért a konfliktus és hazamentek.

Az ukránhoz hasonló szerb idióták fenyegették akkor is az országot, hogy minket is belesodornak, néha át is lőttek ide.

Utána eltelik 20 év és megköszönik, hogy nem engedtünk be külföldi szárazföldi csapatokat hozzájuk. Akkortájt pedig folyamatosan fenyegettek. Mindig ez van, ha egy nép agyhalott vezetőket választ magának.

Ha Putyin megtámadná Magyarországot te mit tennél? Most hanyagoljuk az " Úgysem fog megtámadni" dolgokat, mert ezt mondtátok 2022. február 24.- ig Ukrajna esetében is!

Szóval ha orosz tankok jelennek meg a magyar határnál esetre mi a terv? Nyúlcipót kötünk, és elmenekülnk Ausztriába, mert nem akarunk meghalni!? Vagy felvesszük a harcot, és minimális ellenállást megpróbálunk kifejteni?

Esetleg egyik sem? Én nem mondtam semmit arról, mi lesz Ukrajnában. Magyarországot csak akkor fogják az oroszok támadni, ha az USA-nak sikerül Magyarországot a proxyháborújába betolni. Mindenesetre dolgoznak az ügyön.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Miért nem fogadsz örökbe néhány életerős ukrán fiatalembert, akik még magyarul sem akarnak megtanulni, és egész nap a plázákba lógnak!?

Miért is kéne bárkit örökbe fogadni a kijevi plázákból? Csak példát vesznek az elnökükről mikor kihagyják a kötelező katonai szolgálatot 😂.

Természetesen tudod Te, hogy az orosz anyanyelvű legnagyobb ukrán oligarcha-ról a katonaszökevény elnökükről beszélek :). Ha valakit el akarsz küldeni a lövészárokba nyugodtan nézz szét Kijev és környékén. Akik elmenekültek a háború elől azokra vonatkoznak a sokat emlegetett menekült jogi passzusok. Akik az ukrán nagyvárosokban héderelnek, mert valaki elintézte nekik, hogy nem kell katonának állniuk: nos azok között nyugodtan lehet keresni a golyófogónak valót.

Az, hogy szerinted a NATO tagság semmit sem ér védelmi szempontból csak azt jelenti, hogy az ukránoknak semmi értelme kapálódzniuk sem érte :).