HUP cikkturkáló

Nemzeti VPN szolgáltató

"A magyar digitális szolgáltatások földrajzi korlátainak úgynevezett VPN technológia segítségével történő feloldásával terveik szerint 2024. január 1-től minden magyarnak „magyarországi” IP-címet biztosítanak, azaz állampolgári jogon biztosítják a magyar nemzeti digitális tér elérését” – ismertette Semjén Zsolt.

A Vodafone magyarországi hálózatára költözik a DIGIMobil

  • A 4iG racionalizálja mobilhálózati portfóliójának működését, ezért értékesítési céllal külön vállalatba szervezi a DIGI Kft. mobilhálózati infrastruktúráját.
  • 2023. június 1-től a DIGIMobil a Vodafone Magyarország belföldi mobilhálózatán működik tovább, a mai naptól pedig leállt a DIGIMobil előfizetések értékesítése.
  • A társaság ügyfelei belföldi hívásaikat és adatforgalmukat június 1-től a Vodafone országos hálózatában bonyolíthatják, szolgáltatójuk továbbra is a DIGI marad.  
  • A lépéssel a DIGI 2023. december 31-ig garantált áron, DIGIMobil előfizetésekben szereplő kedvező tarifákon és SIM kártya csere nélkül biztosít országos lefedettséget ügyfeleinek.

A Vodafone Magyarország hálózatára váltással a HD minőségű hívásokat biztosító VoLTE szolgáltatás továbbra is elérhető marad, a VoWifi (WiFi hálózatokon keresztüli) hanghívásokat lehetővé tevő kiegészítő szolgáltatás azonban megszűnik. A változás nem érinti a roaming feltételeket. Az új mobilhálózatra csatlakozáshoz nincs szükség a SIM-kártya cseréjére. Egyes régebbi típusú készülékeknél manuális beállításra lehet szükség.

Az erről szóló hivatalos sajtóközlemény itt olvasható.

"Lehet-e százezres számlánk az Afrikából érkező hívások miatt?"

És elérkezett az az éjszaka, amikor kaptam Kongóból egy telefonhívást. A "Zinternet" dobott egy ilyen cikket, amiből kiemelném az alábbit:

Ha a hívás hosszan kicsöng és felvesszük, legyen gyanús, ha senki nem szól bele a telefonba. Ilyen esetekben, amint Megyer Balázs informatikus mondja, elképzelhető, hogy a csalók hívás közben különböző eszközökkel megpróbálnak hozzáférni a telefonon tárolt jelszavainkhoz. Érdemes tehát inkább kinyomni az ilyen hívásokat, de ha véletlenül mégis felvettük a telefont, a legjobb, ha a hívást követően az összes facebook-os, email-es, netbankos jelszavunkat kicseréljük!

Szóval ki evett vagy ivott már ilyet? Fogalmazhatnék úgy, hogy "nekem ez új" vagy úgy, mintha az újságíró úgy tűnik marhaságot ír. Szakcikket vagy ITsec közleményt/videót ha tud valaki ilyenhez, dobhat, hogy lássak valami újat. Hallottam már említeni ott ott valamelyik ccc vagy valamelyik kalapos konferenciavideón, hogy a carrier oldali rendszerek bizonyos részei exploitálhatók, de az SMS téma volt, nekem ez új, sóval ha valaki dob valami értelmes linket a témában, köszönöm.

"Külföldi támadás érte az OTP rendszerét"

Szombat reggel leállt az OTP új internet- és mobilbankja, és a pénzintézet honlapja sem volt elérhető. Az OTP Bank közlése szerint a külföldről érkező támadást sikeresen elhárították a szakemberek.

Külföldről érkező túlterheléses támadás érte az OTP Bank digitális rendszereit – közölte az rtl.hu-val az OTP. 

A portál megkeresésére a pénzintézet elmondta, hogy a hibát elhárították, és a rendszerek megfelelően működnek. 

Hozzátették, hogy „rövid ideig az OTP Bank több digitális szolgáltatása részlegesen vagy egyáltalán nem volt elérhető”.

Link: https://index.hu/belfold/2023/05/13/kulfoldi-terheleses-tamadas-otp-ban…

"Lenne megoldás a KRÉTA-s és neptunos támadások ellen, csak nem használják"

https://telex.hu/tech/2023/05/11/kreta-neptun-hekkeles-hekkertamadas-ad…

"..„Ha a Neptun-kódot és a nevet vagy az emailcímet össze tudom valahogy kapcsolni, akkor valószínűleg már fogok valamilyen adatszivárgásból származó jelszót találni valami adatbázisban.”'

blog.hu meghülyült

Mostanában akármelyik aloldalra akarok menni, nem hozza be, hanem a főoldalt mutatja, a bejelentkező képernyővel. Firefoxszal egyáltalán nem enged bejelentkezni, mindig visszadob a login képernyőre. Chrome, Safari alatt be tudok lépni, de ott is a kezdőoldalra visz. A keresett blog.hu aloldalt ezután sem engedi megnyitni.

Több gépről is kipróbáltam, az eredmény ugyanez.

Mi a trükk? Van valami beállítás, amiről nem tudok, és ami nélkül nem lehet tovább menni? Más is tapasztalt ilyet?

"Összesen 210 millió forintos bírságot kapott az Artisjus és több jogkezelő szervezet a Gazdasági Versenyhivataltól"

https://m.hvg.hu/tudomany/20230508_gvh_gazdasagi_versenyhivatal_buntete…

"..A GVH felhívta a fogyasztók figyelmét a díjak visszaigénylésének lehetőségére is, amelyet az öt jogkezelő által 2016-ban vállalt kötelezettségek teremtettek meg, Hollandia után másodikként az Európai Unióban. A visszatérítést azok a fogyasztók igényelhetik, akik a megvásárolt, üres adathordozóra nem másolnak jogdíjjal érintett műveket, hanem kizárólag saját tartalmaikat tárolják rajtuk."