HUP cikkturkáló

Álompályának tűnt, de fel kellett adniuk - gyorstalpaló programozóképzés

 ( Charybdis | 2019. augusztus 22., csütörtök - 11:46 )

Évek óta slágertéma Magyarországon a programozóképzés és azok a páratlan lehetőségek, amelyek az elképesztő mértékű munkaerőhiány miatt feltárulnak az ember előtt, ha programozásra adja a fejét. Nem csoda, hogy cégek sokasága repült rá a témára, majd üzletet alapoztak arra, hogy az egyetemi képzésnél rövidebb idő alatt bárkiből junior programozót faragnak.

3 évvel később, a francia "napelemes" út kísérlet megbukott

 ( trey | 2019. augusztus 18., vasárnap - 8:17 )

Wattway-nek nevezik azt a francia próbálkozást, amelynek célja, hogy közútba épített fotovoltanikus panelek összegyűjtsék a nap sugarait, miközben az úton zavartalan a közúti forgalom. Az elképzelés nem rossz, de a valóság.... Zajos, hullik szét és nem termel elég energiát. Utóbbinak oka az is lehet, hogy a tesztvárosban mindössze évente 44 nap süt elegendően erősen a nap. 5 millió euró volt az ára.

A világ más tájain is kihívásokkal küzdenek az ilyen utak. Például 2018-ban, Kínában az egyik ilyen út megnyitója után egy héttel a paneleket ellopták ...

Részletek itt.

Popcorn bekészítve: "Rászáll a Facebookra a magyar adatvédelmi hatóság"

 ( zitev | 2019. augusztus 15., csütörtök - 10:13 )

https://index.hu/techtud/2019/08/15/raszall_a_facebookra_a_magyar_adatvedelmi_hatosag/

"..A NAIH egyúttal megfenyegette a Facebook-ot, hogy korlátozni fogják a hazai tevékenységét.."

--
portfolio.hu: "Tiltással fenyegeti a Facebookot a magyar hatóság"

Karambolozott és kigyulladt egy Tesla 3-as Moszkvában

 ( Oops | 2019. augusztus 13., kedd - 12:09 )

Iphone aksi lockdown

 ( botika | 2019. augusztus 9., péntek - 10:20 )

Több helyen is megjelent hogy az Apple az iPhone ok akkumulátorai egyesével hozzárendelés a gyárban a telefonhoz ez azt jelenti hogy csak az Apple felhatalmazott szervíz partnere tudja a kicserélni úgy hogy a telefon elhiggye hogy gyári aksi van benne az összes egyéb esetben a telefonban fogni fog hogy az aksi nem eredeti Apple és nem hajlandó teljes kapacitással használni.

Forrás: https://gizmodo.com/report-apple-has-activated-software-locks-on-iphone-ba-1837053225

Erőszak és kizsákmányolás az olcsó kütyük ára

 ( hajbazer | 2019. augusztus 3., szombat - 0:30 )

"A Possehl maláj gyárában félvezetőket és számítógépes chipeket gyártanak – olyan alkatrészeket, amelyek szinte minden mai elektronikai eszközben megtalálhatók. A Danwatch szerződésekkel is tudja bizonyítani, hogy a Possehl a legnagyobb európai és amerikai chipóriások – ST Micro, az NXP, a Texas Instruments, a Vishay és a Diodes Rt. – beszállítója. Ezek a cégek pedig a legismertebb számítógép- és mobiltelefongyártóknak dolgoznak, mint pl. a Sony, a HTC, a HP, a Google, a Samsung, a Microsoft, Philips, LG, Sony, Lenovo, Dell, Intel, Siemens és Huawei."

Urgent11: VxWorks TCP stack RCE

 ( toMpEr | 2019. július 29., hétfő - 23:03 )

In its 32-year history, only 13 Common Vulnerabilities and Exposures (CVEs) have been listed by MITRE as affecting VxWorks. Armis discovered unusually low-level vulnerabilities within the IPnet stack affecting these specific VxWorks versions released in the last 13 years, from versions 6.5 and above. These are the most severe vulnerabilities found in VxWorks to date.

The “Urgent11” vulnerabilities (CVE-2019-12255 [CVS Sv3: 9.8] to CVE-2019-12262 [CVS Sv3: 5.4]) reside in IPnet, VxWorks’ TCP/IP stack, which was acquired by Wind River through its acquisition of Interpeak in 2006.

Monokle - egyedülálló kémprogram Androidra

 ( kz | 2019. július 29., hétfő - 8:15 )

Monokle néven "teljes funkcionalitású mobil felügyeleti szoftver"-t fejlesztett az orosz titkosszolgálat egyik beszállítója.
Leírás itt:
https://www.lookout.com/documents/threat-reports/lookout-discovers-monokle-threat-report.pdf

A személyi asszisztenssel folytatott beszélgetéseidet emberek hallgathatják

 ( trey | 2019. július 29., hétfő - 8:06 )

Ugyan legutóbb éppen az Apple-nél a Siri-vel kapcsolatban tudódott ki, de az Amazon és Google sem tagadja, hogy külsősöket foglalkoztat annak érdekében, hogy azok belehallgassanak a személyi asszisztensekkel folytatott felhasználói beszélgetésekbe. A vállalkozók feladata a rövid beszélgetésrészletek elemzése és értékelése, osztályozása, pl. hogy véletlen aktiválás történt-e vagy szándékos. A külsősök érzékeny beszélgetéseket is hallhatnak, pl. orvosokkal folytatott beszélgetéseket, szexuális együttlét hanganyagait, vagy feltételezett bűncselekmények részleteit. Az Apple hangsúlyozza, hogy a beszélgetésrészletek nincsenek Apple ID-hoz kötve.

Egyesek a transzparencia hiányát sérelmezik, hogy pl. az Apple a felhasználási feltételekben nem említi egyértelműen, hogy emberi erővel elemzi ezeket a beszélgetéseket.

GitHub Blocks Devs in US Sanctioned Countries

 ( toMpEr | 2019. július 28., vasárnap - 12:04 )

GitHub this week told Anatoliy Kashkin, a 21-year-old Russian citizen who lives in Crimea, that it had "restricted" his GitHub account "due to US trade controls".
Kashkin uses GitHub to host his website and GameHub, a launcher for Linux systems that combines games from Steam, GOG, and Humble Bundle in a single user interface.
Kashkin says GitHub advised him this week that it had restricted his account, pointing to its page about US trade controls, which lists Crimea, Cuba, Iran, North Korea, and Syria as countries facing US sanctions.

Tegyünk hivatalosan is backdoort mindenhova

 ( radzeer | 2019. július 24., szerda - 16:47 )

https://index.hu/techtud/2019/07/24/serulekenyseg_kiberbiztonsag_hatso_kapu_william_barr/
Vajon ki fogja ráerőltetni ezt a cégekre? Az open source megoldásokra? Hol élnek ezek a képviselők?

ProFTPD remote code execution without authentication

 ( toMpEr | 2019. július 23., kedd - 14:14 )

All ProFTPd versions up to and including 1.3.6 (the latest version released in 2017) are impacted by the vulnerability which enables remote attackers to execute arbitrary code without the need to authenticate and with the user rights of the ProFTPD service after successful exploitation.

"Állítsa be a szeptembertől kötelező, internetes biztonsági kód szolgáltatást bankkártyájához!"

 ( trey | 2019. július 23., kedd - 13:13 )

Küldte ma az OTP, de gondolom, érvényes ez más banki ügyfelekre is:

Fontos!

Az internetes biztonsági kód használata az Európai Unió PSD2 irányelvének megfelelően 2019. szeptember 14-től kötelező lesz. A hatálybalépést követően az Unión belül nem fogja tudni online vásárlásra használni a bankkártyáját, ameddig nem állítja be az internetes biztonsági kód szolgáltatást.

Az internetes biztonsági kód szolgáltatást bármikor aktiválhatja az internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatásaink (OTPdirekt Internetbank és SmartBank) keretében, illetve bármelyik bankfiókunkban.*

Állítsa be a biztonsági beállításokat most!

A BMW évi 80 dollárt számláz majd az Apple CarPlay-ért

 ( trey | 2019. július 22., hétfő - 9:09 )

Regardless, BMW’s decision to charge a yearly fee for CarPlay is contrary to industry norms, as all other automakers include the service as a standard or optional feature that spans the life of the vehicle, similar to a sunroof or AM/FM radio. We’ll see if other manufacturers follow BMW’s lead in the future or whether the market will force the automaker to fall back into line and provide it at no extra cost.

De ha nem kell és nem fizetsz érte, távolról kikapcsolja majd. Részletek itt.

Linuxos felhasználókat fenyeget az EvilGnome kémporgram

 ( Wooody | 2019. július 22., hétfő - 9:02 )

https://nki.gov.hu/it-biztonsag/hirek/linuxos-felhasznalokat-fenyeget-az-evilgnome-kemprogram/

Biztonsági kutatók felfedeztek egy kiterjedt képességekkel rendelkező új linuxos kémprogramot (EvilGnome), amelyet az antivírus szoftverek jelenleg nem képesek azonosítani. Linux rendszerekre – a Windowshoz képest – alapvetően kevés kártevő készül, ami egyrészt az architektúra jellegéből adódik, másrészt abból, hogy ezt az operációs rendszert jóval kevesebben használják. A linuxos malware-ek jelentős részére inkább az a jellemző, hogy a fertőzött eszközökön kriptovaluta bányászatot végeznek, vagy azokat DDoS botnet hálózatba kapcsolják.

Amikor a volt fejlesztő 10 millió dollárral lehúzza a céget ...

 ( trey | 2019. július 19., péntek - 9:25 )

Hirtelen lett neki egy Tesla-ja és egy másfél millió dolláros otthona.

A világ első Raspberry Pi-vezérelte, Twitter-aktivált, szivárványszínű unikornisa

 ( trey | 2019. július 17., szerda - 15:07 )

A világ első Raspberry Pi-vezérelte, Twitter-aktivált, cukorkát szaró, szivárványszínű unikornisa. Gyerekeknek.

Hiánypótló emojik érkeznek az Apple termékekbe

 ( trey | 2019. július 17., szerda - 13:45 )

Újabb iPhone gyulladt ki

 ( trey | 2019. július 13., szombat - 19:49 )

Részletek itt.