HUP cikkturkáló

Intel: az AMD gyenge az akkuról hajtott laptop teljesítményben

Az Intel csinálta a teszteket, így óvatosan kell kezelni, de ha igaz, akkor az AMD egyik rákfenéje pont az, ami régen is volt: laptopban nem párja az Intelnek.

Linkek:

Egy kicsi derű estére: "Feltörték a védelmi miniszterek titkos tanácskozását"

Történt ugyanis, hogy a megbeszélés előtt Ank Bijleveld holland honvédelmi miniszter képet töltött fel a Twitterre a készülődésről. Az azóta törölt bejegyzésben pedig szerepelt a videókonferencia címe és a jelszó majdnem összes számjegye, kivéve az utolsót.

A titkos információ szemet szúrt egy Daniël Verlaan nevű szemfüles holland újságírónak is, aki rövid próbálkozás után sikerrel és jól látható zavarral csatlakozott is a szupertitkos tanácskozáshoz.

...

(ma7.sk)

iPhone 12 Mini lock screen touch sensitivity gate

Egy új iPhone sorozat bevezetése nem múlhat valamilyen gate nélkül. Most sincs ez máshogy.

Egyre több újdonsült iPhone 12 Mini felhasználó panaszkodik, hogy amennyiben tok van a telefonon, úgy a lock screen érzéketlen lesz, nem - vagy nem minden esetben, illetve nehezen - reagál és ismeri fel a swipe-up gesztust, illetve a kamera vagy zseblámpa gombok érintését. Érdekes, hogy ez általában csak egykezes használatnál van így, másik kéz érintésével nincs probléma. A felhasználók valamilyen földelési problémára gyanakodnak, mert a jelenség megszűnik, ha tok nélkül -csupaszon-, vagy töltőre dugva használják a telefont.

Források: 

Google Photos - nincs többé ingyen ebéd

2021. június 1-jétől kezdve minden új, jó minőségben mentett fotó és videó bele fog számítani a Google-fiókoknak járó díjmentes 15 GB tárhelybe, illetve minden esetleg megvásárolt további tárhelybe.

2021. június 1-jétől kezdve minden új, jó minőségben mentett fotó és videó bele fog számítani a Google-fiókoknak járó díjmentes 15 GB tárhelybe, illetve minden esetleg megvásárolt további tárhelybe, ugyanúgy, ahogyan más Google-szolgáltatásokban, például a Google Drive-ban vagy a Gmailben már jelenleg is. A 2021. június 1. előtt mentett fotók és videók mentesülnek ez alól a változás alól, és nem fognak beleszámítani a Google-fiókoknak járó tárhelybe. Ez minden jó minőségben feltöltött meglévő tartalomra érvényes."

Az XDA bemutatta a Pro1-X készüléket

Az XDA bemutatta az f(x)tech-el közös projektjük gyümölcsét: a Pro1-X-et. Ez az első és egyben az egyetlen olyan készülék, mely mindenféle külön erőfeszítés nélkül gyárilag LineageOS-t futtat.
Hivatalos bejelentés itt.

Elérhető több féle fizikai billentyűzetkiosztással, Ubuntu Touch-al vagy official Androiddal is kérhető.
Hardveresen az f(X)tech Pro1-hoz képest kisebb ráncfelvarráson esett át, mely leinkább a több RAM-ban és nagyobb háttértárban mutatkozik meg.
Indiegogo-n előrendelhető.