Már meglévő rendszer költöztetése pendrivera

Fórumok

Mivel a http://hup.hu/node/97283 forumtemaban nem sok otlet van a Windows aloli ffmpeg streamelessel kapcsolatban (dvgrab-nal megall a tudomany), kitalaltam azt, hogy a mar meglevo elo adast streamelo rendszert kellene atkoltoztetni pendrivera, tehat kompletten az egeszet ami rajta van lilostul mindenestul. Majd azon atallitom arra, hogy egy masik szerverre streamelje a videot.
Lenyeg hogy ezt a pendriveon levo rendszert akarmilyen laptop be tudja boobolni. Nincs X meg semmi hasonlo, csak konzol. Egyetlen egy dialog-bol lehet majd inditani az elo netes kozvetitest, tehat maga a rendszer is olyan 1 giga korul van most.
A google sokat nem segitett mert minden talalata csak a live- meg az install cd pendrivera vitelet irja.
Ami nem jatszik: Dual boot a notebookon mert nem mindig ugyanaz a notebook csinalja az elo kozvetitest.

Help pls!

Hozzászólások

Nekem jelenleg a "mobil irodam" egy USB-s hdd. Az egesz ugy kezdodott, hogy idonkent csinaltam egy backup-ot a rendszerrol amit hasznalok (sima copy minden). Utana jott az otlet, hogy hasznalhatnam az USB hdd backupot eles rendszernek. Nyomtam egy grub-install-t, azota mindenhol ezt hasznalom. Gyakorlatilag 20+ fele gepben jart, megy rajta X is, altalaban net is, szoval minden.

Az altalad vazolthoz kepest csak a lilo / grub es a pendrive / usb-hdd a kulonbseg, de ez szerintem nem lehet gond. Igy nem menne?

/sza2

Na, annyira megsem megy siman.
Kernelbe bele van forditva az osszes USB driver. Az asztali gep siman be is bootol vele (ICH8 chipset)
Azonban a laptop nem hajlando (ICH7 chipset)
Van egy masik ICH7 chipsetes gep, de azzal sem indul.
Kernel panic van mindket esetben mert a pendriveot nem latja diskkent.

-------------------
http://www.rtvstat.hu/ - A legtöbb magyar rádió és TV egy helyen!

Kozben kiderult, ICH7-en is megy biztosan, mert atdugtam a masik gepbe, most arrol irok. Nem lehet gond a kernel root= parametere? Nekem rendszerint /dev/sda es /dev/sdb (altalaban attol fugg van-e masik pendrive vagy SATA hdd a csatlakoztatva, de nem mindig). Lehetne meg a disk UUID megodas, de meg soha nem volt idom/kedvem kiprobalni...

/sza2

Nekem volt hasonlo gondom, es az oldotta meg a problemat, ahogy a BIOS-t beallitottam. Nalam a flash nem "Removable device"-kent van beallitva (boot sorrendnel). Az vezetett celra, hogy a merevlemez(ek)nel is megjelent a bedugott usb-s eszkoz, es ott allitottam be ugy, hogy elobb a flash-en keresse a BIOS a boot loadert.

Ugyanigy allitottam be en is. LILO tokeletesen bejon, kernel tokeletesen latja az osszes USB portot, csak a pendriveot egyszeruen elfelejti felismerni. Mig ugyanez a P5B-s lapon siman megy
http://syserr.hu/usbkernelpanic.png Ennel a kepnel az osszes hdd es dvd meghajto le volt huzva, csak a pendriveot dugtam ra.

-------------------
http://www.rtvstat.hu/ - A legtöbb magyar rádió és TV egy helyen!

Mar csak annyi a gondom hogy errol a pendriverol tobb kulonbozo gep indulna, de az egyik gep sda-nak a masik meg sdc-nek latja a pendriveot. Azt szeretnem elereni hogy mindegyik gep ugyanannak a meghajtonak lassa. Lenyeg, hogy ne kelljen minden masodik gepen a root=/dev/sdx1 parametert irogatni a liloba.

-------------------
http://www.rtvstat.hu/ - A legtöbb magyar rádió és TV egy helyen!