Wikipedia és a pedofilok

Az internetnek egyik komoly értéke és hátránya az általa biztosított anonimitás. Míg lehetőséget biztosít különféle politikai, ideológiai okok miatt elnyomott embereknek megnyilatkozásra és ezáltal ráirányíthatja a világ többi részének a figyelmét ezen problémákra, lehetőséget biztosít a különféle aberráltaknak láthatatlannak maradni, vagy adott esetben beteges tevékenységüket reklámozni. Ez utóbbinak példája a Wikipédián megjelent pro-pedofil bejegyzések és linkek.
Ezen aberrált mocskok kampányokat folytatnak azért, hogy minél pozitívabb képet fessenek a Wikipédia bejegyzések az ő "alternatív életmódjukról", és minél könnyebben megtalálják az utat az eziránt érdeklődők az őket kiszolgáló siteokhoz.
Ami leginkább bosszantó ez ügyben, a Wikipédia látszólagos tesze-toszáskodása, ami érthető hiszen a Wikisposure nyomozásai rávilágítottak, szép számmal akadnak a pedofilek a szerkesztők közt.
Teljes cikk:
http://www.foxnews.com/scitech/2010/06/25/exclusive-pedophiles-find-hom…

Felmerül a kérdés, vajon hány ilyen beteg szerkesztheti a magyar Wikipédiát?

Hozzászólások

A magyar wikipédiát kizárólag betegek szerkesztik. Volt olyan eset, ahol a Peyerk nick-kel szereplő MSZP-s képviselő megrágalmazott egy másik szerkesztőt azzal, hogy gyújtogat, és tör zúz (lásd: focihuligán). A vonatkozó szerkesztőt ezért a fent említett beteg adminok azonnal kitiltották.

[ #FreedomFlotilla ] [ hupexpertize© || hupdiploma || hup - a kuruc.info testvérlapja ]

Valóban részletesebben kifejthettem volna, hogy érdekes olyan kijelentést olvasni olyan valaki tollából, akinek lenne mit söprögetni a saját portáján is.
A hitelességedre és a következetességedre utaltam.
Bár ezen kijelentésemmel jobban belegondolva nem különbözök a te személyeskedő kijelentésedtől. Mutasd, te mit alkottál c.a.n.n.i.b.a.l?

--
\\-- blog --//

Nem ismertem a Wikipedia-s pályafutását, de igen, ez Gabucino, akárhányszor is változtat nevet és IP-t, nem képes a viselkedésén változtatni, felismerhető marad.

Valahol ez szomorú, 90%+, hogy boldogtalan és tartalmatlan az élete, és így kompenzál, meg felnőnie sem sikerülhetett, 20%+, hogy az anyja egyedül nevelte.

Az atyai pofonok hiánya miatt írtam. Viszontagságos tud lenni ha sohasem volt egy határozott felnőtt melletted, hogy néha visszavegyél magadból.

Mostmár hiába minden, egy rendes verés sem lenne elég, hogy helyretegyen, főleg ha belül nem érzel rá késztetést, hogy civilizáltan, kultúráltan viselkedj, másokra is tekintettel legyél.

És gyerekes vagy, még mindig, valahol megrekedtél a középiskolás szinten, nem csak tanulmányilag, de úgy általában is, ezek a nyegle sértegetések is oda valók, vagy a kocsmába.

Gabu kitiltásánál, ez nagyon tetszett:

"A vörös körben lév fehér horogkereszt (fekete háttérrel) az horogkereszt. Azért, mert fehér, attól az még az."

Erről a francia harci zászló jut eszembe: fehér alapon fehér kereszt :D

Ezentúl a "minden irányból behajtani tilos" táblára majd másképp gondolok :D

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

Van a HUP-on egy olyan szabály, hogy: Az oldalra tilos postázni: félrevezető, szándékosan provokáló, durván személyeskedő, trágár, pornográf, erőszakos tartalmú, törvényellenes cselekedetre felbújtó illetve politikai, vallási ellentétet szító tartalmakat

Ez azonban azokra nem vonatkozik, akik a trey által megvetett embereket mocskolják.

[ #FreedomFlotilla ] [ hupexpertize© || hupdiploma || hup - a kuruc.info testvérlapja ]

Itt már Trey kifejtette, hogy rád sem vonatkozik, vagyis megtűr, különben elsőként repülnél. Én meg a hozzám hasonlók akik leállnak veled vitatkozni meg utánnad.

Örüljünk hát a vajszívének.

És azt is leírta, hogy nem keres moderátorsegédet.

És tényleg ne vedd személyeskedésnek, de sürgőssen keress fel egy pszichiátert, elég zavarbaejtő ahogy viselkedsz vagy legalább get a life, szerezz valami hobbit, barátnőt, akármit.

Tudom, törődjek a saját dolgommal, ez teljesen jogos. Mostantól nem is fogok neked válaszolni.

> Örüljünk hát a vajszívének

ROTFL

Lehet hogy te mint anonymous örülsz a hup-ból ömlő mocsokáradatnak, de itt van akik valódi személyazonossággal van fent, és - ha a helyzet nem változik - pert fog indítani rágalmazás és becsületsértés támogatásáért és terjesztéséért. Persze neked, az anonymous nicked mögé bújva nem lehet e témában egy árva szavad se, ahogy neved sincs.

[ #FreedomFlotilla ] [ hupexpertize© || hupdiploma || hup - a kuruc.info testvérlapja ]

És mégis válaszolok.

Nem érzed egy kicsit sem visszásnak, sőt betegesnek hogy pert akarsz indítani, pont te. Ez azért nagyon, de nagyon rideg.

Te úgy tűnik tényleg teljesen komolyan veszed ezt az internetes fórumot. Zárd be a böngészőfület és megszűnik minden problémád.

Senki sem kérte azt se, hogy tedd közzé a személyazonosságodat, ami mellesleg nem történt meg, egy nicknév mögé bújva tevékenykedsz.

Ehhez képest nekem kint van a nevem, a születési dátumom, a domainem és még a Facebookon is megtalálható vagyok.

Hát én meg azt nézném meg, hogy mi maradna itt a HUP-ból ezután. Kéne írni egy scirptet arra, ami kikeresi azokat a usereket, akik ilyen-olyan módon belekeveredtek Gabu trollkodásaiba, szép hozzú lista jönne ki. Sok embernek nem veszi be a gyomra Gabu minősíthetetlen stílusú leoltásait. Van amikor elvileg igaza lenne, de sokszor van, amikor szakmailag is hülyeségeket beszél (egyszerűen végig sem gondolja, hogy miről van szó), viszont a legtöbb esetben csak tartalom nélkül fikáz. Mindenkit és mindent, minél vállalhatatlanabb az álláspont annál jobb. Szóval az az elvárás, hogy ne szóljon vissza neki senki, gyakorlatban nehezen tartható. Más kérdés, hogy vannak, akik provokálják, mert tudják, hogy hogyan lehet önellentmondásba kergetni. Egy-két alkalommal én is megjátszottam ezt, bár hatása nem sok van. Önkritikája nincs, úgyhogy javítani nem lehet a viselkedésén ezzel.

Viszont a Gabu miatt tiltólistára került emberek nagy része nem jönne utána vissza ilyen-olyan talonban tartott nickekkel, hanem az oldalt nagy ívben elkerülné ezután. Gabu visszajönne. Szóval érdemes elgondolkodni, hogy mi maradna HUP-ból és hogy hányan szeretnék ezt.
---
Internet Memetikai Tanszék

"vannak, akik provokálják"

Őróluk beszélek*. Lehet canniballal kulturáltan is vitatkozni, személyeskedés és provokáció nélkül. Persze elismerem, a stílusa elég egyedi, amit sokan nehezen viselnek el, de ez még önmagában nem ok
a bannolásra.

*: Elismerem, a fenti hozzászólásomban pontatlanul fogalmaztam.

"Viszont a Gabu miatt tiltólistára került emberek nagy része nem jönne utána vissza ilyen-olyan talonban tartott nickekkel, hanem az oldalt nagy ívben elkerülné ezután."

Ha a provokátorok kerülnének banra, azzal nem veszítene sokat az oldal.

Értem én, hogy az az aggodalmad, hogy esetleg olyanok is banra kerülnének, akik leálltak vele vitázni, de semmi rosszat nem tettek. Én nem hiszem, hogy ettől bárkinek tartania kellene, azért trey elég sok mindent megtűr az oldalon. Talán kicsit többet is, mint kellene.

--
Don't be an Ubuntard!

Lehet canniballal kulturáltan is vitatkozni, személyeskedés és provokáció nélkül.
Persze, ha éppen neki olyan kedve van és egyetértesz vele. Egyébként hány példát keressek arra, amikor eleinte megpróbáltak vele szót érteni, aztán kiderült, hogy Gabunak nincs semmi érve, igazából nem is szándékozott megérteni, hogy miről beszélnek, csak benyomott egy szokásos "szara Linux, szara GPL, szara szabad szoftver, szaraz ópenszósz, szar vagy te" beszólást?

vannak, akik provokálják
Érdemes elgondolkodni, hogy miért provokálják. Elég sokan próbálják szerintem rádöbbenteni, hogy vegye már észre magát. Más részük pedig simán szórakozni akar azon, hogy Gabu égeti magát.

Ahogy elnézem a legtöbben már kitanulták a témát és a visszajátszásos támadást csinálják ellene, pontosan azokat a fordulatokat próbálják ellene kijátszani, amiket ő szokott alkalmazni. Ilyenkor viszonylag gyorsan a személy elleni támadás kerül elő. Ez szar dolog, mert az emberek Gabuvá válnak tőle. Ha úgy tetszik a provokátorok nagy részét ő maga teremtette.

A másik (igazából sokkal fejlettebb, mert nem kell az ő szintjére lesüllyedni) technika, a fikázásai ellen a "akkor szerinted mi a jó" típusú kérdés. Mert ugye akármit könnyű lefikázni, de ha valamit meg kéne védeni, akkor rögtön kiderülne, hogy nincs kolbászból a kerítés egyik oldalon sem. Na éppen ezért még értelmes választ nem tudott (vagy inkább akart) adni, ilyenkor többnyire tereléssel és gyors témaváltással szokott próbálkozni, mert érvekkel nem tudna védekezni (illetve ha tudna, rögtön megkapná vissza azt, amit ő szokott ilyenkor adni).
---
Internet Memetikai Tanszék

+1 jobban össze se tudtam volna foglalni
sajnos magamea is ismerek benne részben :)

tényleg próbáltam előítéletek nélkül beszélgetni vele először
pedig ismertem már akkor korábbi munkásságát
és többször is tanusította, hogy nem is akarja
megérteni, amit leírsz, és ha véletlenül
még is ad érdemi választ (maximum egy igen/nem eldöntendő kérdésre)
akkor azt is csak jó adag személyeskedéssel sikerül neki.

ha valaki tahó, de van mögötte szakmai tudás, azzal semmi gond
csak ne várjon mást, mint hogy hasonló stílusban fogok válaszolni is.
ellenben erre erős személyeskedéssel reagál, és választ továbbra sem ad.

ha meg valaki tényleg az ő szintjén kezdi vele a szardobálást, azt meg
kikéri magának, mindenféle pereket helyez kilátásba, meg
levélben kéri a kommentek eltávolítását, mint valami
fürdőskurva.
(és ha nem jött volna le a fenti bekezdésből
az adott usert se védem, egyszerűen gerinctelen
hogy ha vele beszélnek úgy, ahogy ő szokott
a többiekkel, rögtön neki áll feljebb)

kettős mérce *ásít*

szakmai kérdésre valódi reagálási hajlandóságot eddig egyszer láttam tőle
akkor is levélben, addig is ugy kellett a kérdezőnek
felszopnia - többször bizonyítgatnia, hogy de őt tényleg érdekli, meg huu biztos nagyon
tapasztalt és tényleg érdekli a véleménye.
aham, persze, könyörögjön neki a halál.

lol
foxnews mint informacio forras. na ez az igazan beteg.
--
Live free, or I f'ing kill you.

Vegyük észre, hogy a Fox News ötoldalas cikkébe valamiért egyetlen konkrét példa sem került bele arról, hogyan manipulálták a pedofilok a Wikipédiát. Az összes példa arról szól, hogy hogyan tervezik különféle csoportok, hogy megpróbálják manipulálni. A vágyak és a valóság között pedig egészen nagy szakadék tud lenni néha - erről például Gabucino a magyar Wikipédia viszonylatában biztosan tudna mesélni.

Errol erdemesebb a hivatozott wikisposuet megkerdezni/megnezni. Wikisposue kimondottan erre van raalva, hogy a kulonfele betegeket kivadassza a wiki szerkesztok kozul. Ez a csoport nem ma indult, es mar 2007-ben is inditottak eljarast bizonyitottan pedofilokrol adatot, az altaluk gyujtott informaciok alapjan.
Ahogy irtam. A bulvar medianak is megvan az erteke.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Egyébként sokkal inkább tűnik a wiki* cuccok elleni tudatlan, fogalmatlan támadásnak, plussz van benne egy kis szenzációkeresés is. Szerintem valahol, valaki(k)nek nem tetszik a wiki* jelenség, és ilyenkor szokás előkapni a jokerlapokat: pedofilia, terrorizmus, stb.

A pedofília amúgyis úri muri, már elnézést, de kellő hatalom birtokában lehet csak rejve tartani, vagy ha nem, akkor büntetlenül megúszni az ilyen és hasonló mocsokságot. Magyarul pont azok közül kerülnek ki a legnagyobb mocskok, és a legbetegebb vadállatok, akik éppenséggel a pedofilkártyákat szeretik kijátszani.

Anno valamikor egy kolléganőm egyik gyengébb pillanatában mesélte el nekem, hogy nem egyszer rajtakapta férjét, ahogy bejárogat egy szál faszra húzott köntössel a mostohalányaihoz este - a lebukás pillanatában pedig elég zavartan viselkedett. Nehéz történet, sok beszélgetés, tehetetlenség érzés, reménytelen megoldáskeresés után csak annyi, hogy nekem máig felfoghatatlan, egyike azoknak a leleplező, naiv világmegváltó blogbejegyzéseknek, amit soha, de soha nem születhetett meg - a faszi nem akárki, könnyen lehet, hogy csúnyán megütnénk páran a bokánkat, ha leírnám a nevét, és az egésznek amúgyis 5-6 éve már, azóta a gyerekek felnőttek - és jó eséllyel talán semmi olyasmi nem történt, amit ezek a lányok teherként élnek meg, de nem tudom, és lehet, hogy nem is akarom tudni.

Nehéz volt megállapítani, hogy a kolléganő túloz, vagy tényleg volt valami, az biztos, hogy jópárszor bejött kékre vert arccal, úgy hogy pontosan lehetett tudni, hogy mitől van. :(

Sajnos a pedofília sokkal gyakoribb mint azt hinnéd. Különösen a családon belüli és emiatt az sokszor rejtve marad. Sokszor azért, mert ahogy a kolléganőd is, tehetetlenül, kiszolgáltatottnak érzik magukat az áldozatok s félnek a társadalmi stigmától.

Ugyanígy nem egy etnikai csoportban szokás a 12-13 éves lánygyermekeket kiküldeni az utcára "dolgozni". Nem véletlenül, ugyanis van rá kereslet.

A pedofíliának mint minden szexuális aberrációnak az a legnagyobb problémája, hogyha nincs időben elkapva a delikvens, akkor egyre merészebb és merészebb lesz. Ma még csak álló farokkal riogatja a saját lányait, holnap már azoknak az osztálytársait hívogatja a kocsiba.

A pedofíliának rengeteg aspektusa van kezdve a saját gyerekükre izguló apuciktól kezdve, az anime generációs, neten video csereberélő, apuciékkal együttélő, fitymacsattogtató, pincelakó retardokon, és a iskolák körül cirkáló cukrosbácsikon át, a kisfiúkat cserebelélő zárt homoklubbokig.
Amit mi látunk a médiákban, az csak a jéghegy csúcsa.

A wiki, alapvetően egy jó kezdeményezés, de a szabadon szerkeszthetősége miatt könnyű manipulálni és könnyű propaganda célokra felhasználni. A mérete miatt viszont nehéz ellenőrizni. Ha egy csoport úgy érzi, hogy a róla szóló adott szócikk dehonesztáló számukra, akkor mindent meg fognak tenni, hogy azt valamilyen módon megváltoztassák.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Sokmindent sejtek és hiszek és el tudok képzelni, többet, mint hinnéd. Igen jól írod le, hogy a kereslet az amelyik elősegíti a kiszolgáltatottak útját a társadalmi stimák felé, ami pontosan azért ordas képmuatás, mert a saját kutyánk kölkét azt persze nem stigmatizáljuk. A pedofília csak a jéghegy csúcsa, és része annak, hogy a függésben lévő egyedeken, leginkább a gyereken gyakorolják a saját kisstílű hatalmi ambícióikat az erősebbek - persze ezzel jómagam nem tudok mit kezdeni - hacsak nem annyit, hogy kinyilvánítom a véleményemet az ember csak az egyik kegyetlen állatfajta a többi közül - és sajnálom, hogy egyáltalán ehhez a fajhoz tartozom, és ezzel ki is törölhetem és meghúzhatom a wc húzókát...

"az anime generációs"

Ott legfeljebb csak 2D-s karaktereknek esik "bántódásuk", teljesen ugyanúgy ahogy a videójátékoktól sem lesz senki tömeggyilkos, ott is csak virtuális karaktereknek esik "bántódásuk".

Japánban eközben nagyságrendekkel alacsonyabb a nemi bűncselekmények mértéke más országokénál és az elkövetők szinte sosem a popkulturális irányzatok (anime, manga stb.) kedvelői közül kerülnek ki.

Ez egy közkeletű tévedés, ami a szubkultúra nem ismeretéből, előítéletekből fakad, ahogy a videójátékokat is előszeretettel okolják az iskolai lövöldözésekért és más erőszakos bűncselekményekért.

Az internet generációs egy sokkal kézenfekvőbb megfogalmazás.

Ami a pedofíliát illeti, egyértelműen bűncselekmény, aki késztetést érez arra, hogy 14 év alattiakkal, gyermekekkel kezdjen ki az elmebeteg, egyben komoly veszélyt jelent a társadalomra. Ezt a legszigorúban kell büntetni, bár látjuk, hogy sok esetben ez sem visszatartó erő. Ide elkellene az orvostudomány közreműködése, hogy ártalmatlanná tehessék az elkövetőket.

16 és 18 éves kor között ellenben, ha helyteleníthető is és jogosnak is tartom a 18 éves korhatárt, de én sokkal kevésbé lennék szigorú ha nem kényszerítésről, erőszakos cselekményről van szó.

Az animegeneráció alatt tipikusan a 20-30 éves, speciális szocializációjú csoportot értenek.

Minden szubkultúra, adott mentális beállítottságú és adott szocializációs közegből származó embereket vonz. Ennek megfelelően az adott szubkultúrában megtalálhatóak szélsőségek és ezen szélsőségek az adott szubkultúra által preferált és elfogadott viselkedési minták köré fognak fókuszálódni. Ugyanígy adott szubkultúra gyűjthet bizonyos szexuális ragadozók számára könnyű célpontokat, és ez esetben ezen aberráltak megpróbálnak beépülni az adott csoportba. Logikusan egy szado-mazo mániákus inkább a gothok közé próbál beépülni, mint ahogy egy pedofil is inkább a papi vagy tanári pályát választja a Pokol Angyalai helyi alapszervezete helyett.
Egy szubkultúra megítélése teljesen más az adott szubkultúra tagjai és az azon kívülállók számára. Ebben szerepet játszik a csoporttolerancia, másrészt a csoport külvilág számára ismertsége.

A nyugati anime szubkultúrát elég merész dolog összehasonlítani a japánnal, az eltérő kultúrális és szociális háttér miatt. Emiatt eleve más ezen csoportok összetétele, más a csoportdinamikája.

Japánban a szexuális bűncselekmények alacsony száma (54. világon, MO. 31.) a rendkívül szigorú törvényeknek és a rendőrségnek prevenciós munkájának köszönhető. (Pl. Rendszeresek a szatírvadász razziák, és külön csoport szakosodott az iskoláslányok szoknyája alá filmezők elkapására.)

A 18. éves kort nem véletlenül határozták meg, 18-ban. Erre az időszakra általában befejeződik a nemi érés, és lezajlik a kamaszkorral és a saját nemiség felismerésével járó lelkileg instabil korszak. A 18 éves korhatár csökkentése mellett leginkább a homoszexuálisok kampányolnak, mert ebben az időszakban a legbizonytalanabb egy kamasz, ugyanakkor a legfogékonyabb az új szexuális ismeretekre, tehát sokkal könnyebben meggyőzhető, mint egy érett, kialakult szexuális preferenciával rendelkező ember.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "