Ennyi.

 ( Zahy | 2010. április 1., csütörtök - 8:53 )

Eleg a FreeBSD-bol, terjunk at valami hasznalhatora. 100 millio legy nem tevedhet, ugyhogy hosszas fejvakaras utan Mandrivara tettem a voksot. (Ha mar egyszer eleg a kezimunkabol, akkor legyen seggkinyalos.) Ezen a laptopon mar megtortent az atallas, a mai reggel kisse koran kellett kelni, ugyhogy 4 gepbol allo kis itthoni halozatom uj eletre keltese mar folyamatban van. Ha valahol elakadnek, ugyis visitok.

Az elozmenyek: tegnap total felhuztam magam. Elozo het vegen frissult a libpng csomag, es mivel ezzel egyutt a library file verzioszama is lepett, gyakorlatilag mindent frissiteni kellett, aminek PNG-fuggese van. Ez jelenti a libQt-t, a VirtualBox-ot, a Wine-t - az OOo-rol nem is beszelve. Meg meg vagy 600 csomagot ezen kivul. Mivel minden szart forrasbol hasznalok (FreeBSD-n ez nekem sokkal jobban bejott, mint a binaris csomagbol elet), el lehet kepzelni. Es mindezt 4 kulonbozo gepen, amibol a regi laptop es a netbook - hat lassuk be, nem leanyallom. Az asztali gep volt a tesztalany. Hetfon reggel mely lelegzet, portmaster, par jol iranyzott +IGNOREME hogy azert ne oszuljek bele, es hajra. Hetfo este mikor raneztem, meg is volt az elso eredmeny. Elhasalt valamin - de persze mivel a frissites elso lepese maganak a libpng-nek a forditasa, gyakorlatilag X alatt semmi se mukodott. Mivel amugyis mindig pengeelen tancolok, persze a korabbi verziot nem mentettem le, de cserebe mivel az az egy AMD64-es gepem volt, igy semelyik masikrol nem tudtam atvinni. Szaoval kezdodott a foltozgatas, javitas vadaszas. Ujabb frissites lehuzasa, ujabb forditasi hullam. Ezt kb 4x jatszottam el. Minden alkalommal a portban levo szoftverek ujabb szazas adagjanak libpng-frissitesehez szukseges peccsek omlottek be az ajton. Minden egyes ilyen lepesnel (marmint amikor elakadt a frissites) lement ugyanaz a moka: portsnap / portmaster / anyazas. De persze valamin mindig hozongott.

Szerda estig tartott a jatek. Mivel eddigre meg mindig nem sikerult asztali gepembol hasznalhato joszagot varazsolni, elegge sotet gondolatokkal fekudtem le. Reggel pedig gyakorlatilag fel perc kellett a donteshez (elkepzeltem, amit ugyanezt eljatszom egy Atom procis gepn. Brrr.) Mint irtam az elejen, ezen a laptopon megtortent az atallas, az asztalin es a regi laptopon fut a telepito, epp masolgat valamiket. A netbookkal meg gondjaim vannak, sehol nem talaltam pendrive-os telepitot Mandrivabol. (Azon is tunodom, hogy Gobo legyen rajta - mar csak napi szopas megtartasa okan -, ugyhogy most ahhoz keresek PD-s telepitot.) Mindenesetre sokkal jobb erzes ez most. Most megyek, es megtapasztalom, hogy milyen az, amikor az ember a neten megtalalhato tartalmak kozul semmi elol nincs elzarva - ha jol emlekszem valami nagyobb oldalon vannak Silverlight-os videok is. (De elotte beizzitom az egyik oktatotermi gepet, mert a jovo mernokeinek fogok jovo heten hapukszot mutogatni, es ha minden igaz, Itaniumos hapukszon fogok Lin+Win kombot mutatni nekik.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Április 1?
__________________________________
2e845cb4c3a5b5bd6508455b1739a8a2

na persze, valamint holnaptól a Hup asp.net-re vált, és windows serveren fog futni.

Hali.

Ha Mandrivát pendriveról akarsz telepíteni akkor a megfelelő Mandriva One ISO image-t kell letöltened, ezek ugyanis hibrid ISO-k. Ezután a Mandriva Seed nevű toolal tudod rápörkölni a pendrivera. Ez egy Live image, de telepíteni tudsz egy minimális de használható rendszert róla (700 Mbyte) Aztán ami még kell azt netről csomagkezelővel.

------------------------------------------
Desktop: AMD Athlon X2 6000+, 2GByte DDR-II, GeForce 9600GT, Mandriva Linux 2010
Laptop: Acer Aspire 3692, Celeron M 1,6Ghz, 1,5GByte DDR-I, Mandriva Linux 2010

Ismerkedj meg az ln -s paranccsal :)
Remélem ez április elsejei poén akart lenni.

Ha igen, poén. Ha még is komoly, és ráadásul április elsején, akkor az a poén.
Win-win szituáció =)

BSD is dying. :)

--
Wir sind erfaßt, sind infiziert,
Jedes Gespräch wird kontrolliert.

:)
"Mindenkit csókol a dunántúli ÁFÉSZ!"
Üdv az év 91. napján!

"Ott hintázik Frédi?" ...
:-)

Állj át Windowsra, segítek! :-P
Azt meg mondtam már, hagyd a Win+Lin párost Integrityn a fenébe, inkább a HP-UX szépségeit demózd! :-) (HPVM-ben meg futtass OpenVMS-t. :-D)

Ave, Saabi.

"(De elotte beizzitom az egyik oktatotermi gepet, mert a jovo mernokeinek fogok jovo heten hapukszot mutogatni, es ha minden igaz, Itaniumos hapukszon fogok Lin+Win kombot mutatni nekik.)"

khazy mondta, hogy leszel jovo heten valamikor

amugy meg portsrol, kuldtek mail-t stable@-re, hogy aprilis 10-ig nem nagyon frissitgessen senki ;)
___
info