kódolt rar formátum kicsomagolása GUI alatt

Fórumok

Sziasztok!

Debian 5.0-t használok fluxbox asztalkezelővel. Nagyon meg vagyok vele elégedve, de sajnos a lekódolt rar file-okat nem tudom kicsomagolni. Az xarchiver nem látja, terminálban pedig hiába írom be a jelszót, nem fogadja el. A jelszó természetesen mellékelve van a rar-hoz, és biztos, hogy jó. A többiek a fórumról, ahonnan töltöm ki tudják csomagolni, de ők MS userek. Sajnos a kódok rendkívül hosszúak, ezért elég nehéz begépelni őket. Ha valakinek van ötlete, hogy melyik grafikus arhívumkezelő tudja ezt rendesen megcsinálni, az nagyon jó lenne.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

üdv

u-dash

Hozzászólások

Karchiver, Ark, Krusader. Bár az Xarchivernek is tudnia kellene.
rar csomagolók telepítve vannak?

------------------------

File roller is tudja. Nalam az unrar is kezeli terminalbol (ubuntu, repo-bol telepitett unrar). Ahogy elnezem a top-ban a folyamatokat, a file roller nalam 7zip-et hasznal rar kicsomagolasara.

Sima rar a non-free-ből. Parancssorban tuti.

Debian - Still in development (sid)

A rar csomag nem teljesen free software, ezért külön telepítened kell. Természetesen bent van a Debian repo-ban, csak éppen nem települ default-ból.

Természetesen telepítve van rar, unrar, p7zip stb.. Terminálban elvileg működnie kéne, de mivel kb 20 karakter a password csak lassan tudok gépelni, de mire végzek nem fogadja el. Találtam egy q7z progit, de nem boldogulok vele pedig .deb csomag. Nem szívesen tennék fel kde-s gnome-os progit a rengeteg függőség miatt.

1) Mint mások is mondták már, próbáld a copy and paste -et.
2) Mind a non-free ra, mind a free unrar ismeri a -ppasswd opciót, ahol a -p után odaírod a jelszót. És megy is. (Ha pedig csak sima -p opcióval hívom, akkor vár szépen türelmesen a begépelésre (jelenleg kb 5 perce vár.)
3) És az Xarchiver is tudja. Kicsomagolásnál van alul egy adatbeviteli mező a jelszónak. Begépelve/bemásolva a jelszót szépen kicsomagolja.

"de mivel kb 20 karakter a password csak lassan tudok gépelni, de mire végzek nem fogadja el."

copy > paste ?