hogy lehet megváltoztatni, hogy mit indítson el a firefox?

Debian, KDE, Firefox 78.6.1esr

Ha rákattintok egy linkre, ami pdf-re mutat, a firefox megkérdezi, mit szeretnék. Megnyitom firefoxban, megnyitom okularral vagy letöltöm.

Amikor letöltötte, a lefelé mutató nyíl ikonra kattintva megjelenik a letöltések listája. Ha itt a letöltött pdf-re kattintok, akkor a firefox elindítja a Chrome-ot, és a Chrome megnyitja és megmutatja a pdf fájlt.

A KDE rendszerbeállítások között a file associations részen az application/pdf típushoz a következő a preference order: Okular, Okular, LibreOffice Draw, ImageMagick, Google Chrome, GIMP, Xournal

Az látszik, hogy a Firefox nem ennek alapján működik, viszont a Firefox preferences alatt is csak annyi van beállítva, hogy pdf: always ask. Ki tudnám itt választani azt, hogy open with Okular, de van úgy, hogy letölteni akarom és azután nyitnám meg Okularral, van olyan, hogy csak letöltöm és nem nyitom meg, és persze az is jó lenne, ha csak megnyitná és nem mentené el olyan helyre, ahol meg is marad.

Szóval a kérdés, hogy amikor a letöltési listában kattintok, akkor minek alapján pont a Chrome indul el?

Hozzászólások

nálam a letöltési listából kattintva a kde file assoc szerint jár el (okular van éppen legelöl)

(firefox 84, kde, arch)

Ötletnek nem rossz (bár mondjuk milyen hülyeség lenne már, hogy van két egymásnak ellentmondó tartalmú konfiguráció ugyanarra a kérdésre). És igen, a fájlnév más, nálam mime az eleje nem miem, de egyébként jónak tűnik (de semmiképp se Chrome-ot mond):

gee@spring:~$ grep pdf .config/mimeapps.list
application/pdf=okularApplication_djvu.desktop;

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.