Web, mail, IRC, IM, hálózatok

youtube-dl chapters mentése mkv-ba

Tavasz óta a Youtube támogatja chapter használatot:

https://thenextweb.com/google/2020/04/14/youtube-is-testing-a-chapters-feature-to-help-you-navigate-lengthy-videos/

Van valamilyen mód arra youtube-dl -ben, hogy közvetlenül a kiválasztott mkv kimenetbe mentse egyből a fejezeteket is ha van ilyen a videónál? 

Eddig csak ezt a megoldást találtam:

 youtube-dl --write-info-json https://www.youtube.com/watch?v=qWZL5RnfgtI

De ez nem a videostreamből szedi le a chapters információt hanem a descriptiont menti, amiben persze ott kell lennie a fejezeteknek ahhoz, hogy a YT berakja a videóba. 

Meg tudja ezt esetleg egy lépésben csinálni a youtube-dl valami eldugott opció beállításával? 

becsapós email

Nem vagyok biztos , hogy ide kell küldenem, akinek nem tetszik majd javasol új helyet.

A történet a következő:

A napokban vásároltam a neten, amit (nem hiszem, hogy gondot jelentene, hogy kiírom) az express one szállított ki. 

A kommunikáció az egyik saját webes email címemre jött. Az email címben nincs a nevemre utalás.

Erre ma jött egy email a cég (ahol dolgozom) központi titkársági emailcímére, küldőként az express one, az emailben a megszólítás a nevem, hogy a nevemre feladtak egy csomagot, és várhatóan ekkor és ekkor szállítják ki és a linkre kattintva megnézhetem a részleteket.

Nálunk mindeni külső kommunikáció ezen a titkársági címen keresztül történik, és a titkárság szórja szét a bejövőket, többnyire a megszólítás alapján. Mivel a cégnek sokszor szoktam a neten rendelni alkatrészeket, ahol kapcsolattartóként az ilyen emailek nekem vannak címezve. Szóval nem gyanakodott senki.

Nekem volt gyanús, hogy úgy emlékeztem, hogy a várható rendeléseket nem az Express One szállítja ki.

Elkezdtem nyomozni.

Megnéztem a saját email címemre jövő régebbi értesítő levelet, köszönő viszonyban nem volt cégesre érkezettel. Szép az egészben az, hogy mivel forwaldolt levél volt a fejlécet már nem tudtam kibontani, csak azt láttam, hogy Express One, de a pontos feladó címet nem láttam. Ezek után felmentem a titkárságra és megnéztem az eredeti fejlécet. Így volt egyértelmű a helyzet. Így aztán töröltem.

A kérdés, hogy tudták, hogy az Expres One szállított nekem, szóval ismerős a név. Hogy kapcsolták össze saját emailcímemre jövő mailben lévő megszólítást a céges emailcímben lévő megszólítással.

Scannelik az összes levelet?

Nem lett volna egyszerűbb a saját emailcímemre küldeni?

Debian exim4 whitelist probléma

Sziasztok!

 A következőben szeretnék segítséget/tanácsot kérni. Adott egy levelező szerver. Debian rendszerem exim4, spamassassin. Na most a gondom annyi, hogy az újfajta online office-ról küldött emailek nem nagyon, vagy rohadt nehezen akarnak megjönni (van, ami 24 óra alatt csorog be). A logban megjelenik a próbálkozás, és a sor végén ott van a "greylisted" megjegyzés. Viszont whitelist-hez hozzá van adva. Elvileg a whitelist-on szereplőket nem is kellene vizsgálnia, onnan fogadni kellene mindent, vagy rosszul olvastam utána?

A bejegyzés, ami nálam szerepel a " *.outbon.protection.outlook.com ".

A konstruktív hozzászólásokat előre is köszönöm!

HTML5 wrapper, webview?

Van egy HTML5 alkalmazásom, egy kis erőforrású linux környezetben, ami távolról elérve tökéletesen működik, de szeretném, hogy az adott linux eszköz képernyőjén is elérhető legyen.

Az adott disztribúcióban kevés használható böngésző van, de az is mind webkit2gtk motorral, aminek ott konkrétan hibás a javascript része, azaz gyakorlatilag használhatatlan. Minden más tökéletesen fut. (Firefox, chrome, opera nem elérhető. Jelenleg midori fut.)

Mivel nem tudom megtalálni és kijavítani a webkit2gtk hibáját, így el kellene érnem, hogy valamilyen alternatív módon futtassak egy HTML weboldalt az adott gépen.

Ötleteim:

- Java alapú webböngésző. 1-et találtam, de gyakorlatilag futásképtelen volt. Acid3 el sem indult.

- Javascript alapú webböngésző. Mivel a nodjs problémamentesen fut, reméltem, lesz ilyen, de nem találtam.

- Virtuális gép. Xpud még erős környezetben is lassan fut, mást egyelőre nem találtam, de eddig ez az egyetlen út, ami legalább járhatónak tűnik. Valamilyen direkt webapp virtuális környezet jó lenne.

Keresgélés közben láttam, hogy a problémába más is beleütközött már, logikusnak is tűnik az igény szélesebb körben is, mégsem találtam számomra használható megoldást. Gyakorlatilag mindenhol egy browser kiosk módjára vezetik vissza, ami pedig nálam nem járható út, pedig talán a jávának is van ilyen modulja, és androidra lehet is egy url köré csak egy behúzó appot készíteni.

Keresek tehát valamilyen olyan wrapper alkalmazást, amit tetszőleges HTML5 url-re el lehet indítani. Nem kell teljes böngésző, csak a paraméterül kapott url-t (és az abból kattinthatóakat) kell tudnia megjelenítenie, de azt html5, css, javascript szinten is helyesen.
 

magyar e-mail szolgáltató

Sziasztok,

leveleket kellene küldenünk a partnereinknek, van egy szerverünk a hetznernél, postfix dovecot. amúgy a nonprofitbiztosito.hu oldalról lenne szó.

nagyon sokszor spam-ben landolunk sajnos, pedig nem küldünk mennyiséget, a szerződéssel kapcsolatban küldözgetünk csak leveleket. a kérdés annyi lenne, hogy a szerver konfiggal nézünk-e el valamit, vagy az a gond, hogy külföldön van a szerver (citromail.hu pl.. hagyjuk is)?

szóval mi lenne a jó irány? a mostani szerver beállítása sánta és azon kellene javítani, vagy hozzuk legalább a levelezés részét magyarországra? van olyan szolgáltató magyarországon, aki levélküldésre van ráállva? alapvetően  a cél az volna, hogy nagyobb arányban érjenek célba a leveleink..

köszi,
G

egy bizonyos url kiszűrése apache-al

Sziasztok,

van egy apache 2.4-es reverse-proxym Red Hat 7 alatt. Az lenne a feladat, hogy egy bizonyos URL-t tiltsak le az egyik weboldalunknál, minden más érintetlenül menjen a webszerverre.

Eddig ezt hoztam össze, de ez sajnos minden oldalt tilt, ami a tiltott url után szerepel:

<Location ~ ^/node-security($|/)>
    RewriteEngine On
    RewriteRule .* - [L,R=404]
</Location>
 

Próbálom példákkal illusztrálni:

A; akarmi.hu/login -> ez mehet

B; akarmi.hu/node-security -> ez menjen 404-re

C; akarmi.hu/node-security/masik -> ez is mehet

Az "A" és a "B" működik, de sajnos a "C"-t tiltja, pedig nem kellene.

 

Van tippetek? Elvesztem a gugli találatok között, attól tartok, fogalmam sincs, mire kellene rákeresnem.

Tárhely gyorsaságának objektív mérése

Sziasztok,

Most jár le a tárhely szolgáltatásom. Egy Wordpress alapú előjegyzési/bejelentkezési rendszert használok. sokat vitázok a szolgáltatóval, hogy nem az általam használt php pluginek, hanem az ő szolgáltatása lassú.

Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy milyen programmal/módszerrel lehetne objektíven lemérni a honlap reszponzivitását. A szolgáltatónak az orra alá szeretném dörgölni, hogy a leglassabb szerverére rakta a tárhelyemet, amin vagy javít vagy váltok.

Kösz,

Norbi

[Megoldódott] Telekom levelezés változott?

Az utóbbi 2 hétben 3 embertől is hallottam, hogy nem megy a t-online levelezése. Az egyik androidos telefon volt. Addig működött, nem változtattak semmit, aztán egyik napról a másikra nem jöttek meg a beérkező levelek. A másik két esetben windowsos outlook fióknál volt ugyanaz. Egyik nap még ment, másnap már nem jöttek a beérkező levelek. Itt sem nyúltak semmihez.

Tud valaki változásról a telekom levelezésében?

Modern weboldalak Win 3.11-en és IE 4-en - Browservice

Sakkmatt a tervezett elavulásnak, ha elterjed és sakkmatt már most azoknak, akik még mindig úgy gondolják, hogy nem lehet egy legacy OS-t teljesértékűen használni, akár modern weboldalak böngészésére is.

https://github.com/ttalvitie/browservice

Természetesen, ott még nem tartunk, hogy erre Windows XP-n szükség lenne, hiszen még mindig vannak rá folyamatosan frissített böngészők. Ugyanakkor maga a koncepció jó és követendő példája annak, hogy nem csak új gép vásárlásával és/vagy az egyre újuló, egyre butuló, egyre erőforráspazarlóbb, már csak egyre több kompromisszummal használható, egyre használhatatlanabb és a felhasználói szabadságot úton-útfélen lábbal tipró, adatgyűjtögető rendszerekkel lehet élvezni a modern kor Internetének kényelmeit. A Browservice már most alkalmas alapfeladatok ellátására, mint például informatív webböngészésre, Gmail használatára.

https://www.youtube.com/watch?v=oI6wJbMKjoQ

Felesleges vitakörök elkerülése végett:

  • Igen, valószínűleg alkalmatlan videólejátszásra, ahogy a legtöbb friss böngésző is az, bármilyen rendszeren, max. van alatta annyi felesleges (elpocsékolható) CPU- és memória, amitől alkalmasnak tűnik. Videolejátszásra videolejátszók valók. Ez sokak számára a Youtube-Netflix-tengely divatdiktatúrája miatt még mindig nem egyértelmű.
  • Igen, lassú hálózaton lassú lesz, ahogy egy JS-bloat bootstrap Angular szutyok csiligány webfontokkal is az.
  • Igen, kell mellé egy szervergép, amin fut egy Chromium-alapú megoldás. Na és, melyik laptophoz, okostelefonhoz, egyéb okosbizbaszokhoz nem kell legalább egy adatközpont, hogy a modern™ kor mai vívmányait használni tudjuk? Miközben bőven tárolhatnánk már felhasználói gépek között elosztott rendszerben is az adatokat a mai tárkapacitásokkal és otthoni Internet-sebességekkel.