Web, mail, IRC, IM, hálózatok

Vodafone-nál minden rendben van vajon?

December 16-án lett elindítva egy telefonszám átírás céges flottából a nevemre, hogy fel tudjam mondani és hordozni tudjam. Úgy volt, hogy azonnal érvényesül is. Srác tördelte a kezét, hogy hát 1-2 munkanap kell rá.

Nos, azóta se voltak képesek rá. Emailre már 10 napja várok választ. Telefont eddig csak fél órán át volt gyomrom csörgetni, nem veszik fel. Sokan írják, hogy 1 órás is lehet a várakozási idő.

Számlát nem küldenek egy ideje, csak felszólítást (600Ft büntivel).

A weboldal ahol lehetne nézni, van e számla (vállalati) az vagy működik vagy nem.

 

Csak nekem ennyire magasak az elvárásaim vagy valóban meg van dögölve ez a cég?

Most még csak 12 perce csörög a telefon. Már egy ideje tervezem, hogy felhívom őket hajnal 3kor. Viszont nincsenek illúzióim, valszeg semmit nem fognak tudni mondani a telefonban.

[Workaround] Mozilla Firefox 95/96 Win/Linux összeomlik

Üdv,

Tegnap Windows frissítési nap után már mindenhonnan Firefox 95/96 problémákkal hívnak, nem töltenek be oldalak, Firefox összeomlott ablak jelenik meg. Érdekes módon nem minden gépen. Nálatok/másnál mi a helyzet? Windows frissítés okozhatja?

Azt látom, hogy ahol FF 95 van és frissítem FF 96-ra az sem oldja meg :(

(Szerk: működő workaround itt és itt - a szerk.)

FF quantum fehér képernyő

Sziasztok!

A következő rendkívül érdekes jelenségbe futottam bele tegnap. Adott egy gép (elementary os) amin a Firefox quantum a 2021 dec. 27-én még tökéletesen működött, megnyitott minden weboldalt gond nélkül, azonban január harmadikán bizonyos oldalakat nem hajlandó megnyitni. Beírom az URL-t, és fehér képernyő a válasz. Ha google-ből navigálnék az oldalra, akkor is ugyanez. Nagyon ritkán dob egy "A kapcsolat alaphelyzetbe állt" hibaüzit, de nagyjából ennyi, a konzol sem mutat semmi hibát. Viszont a chrome gond nélkül megnyitja mindezeket az oldalakat. A bal alsó sarkoban egy röpke pillanatra felvillan, hogy SSL kézfogásra vár, de nagyjából ennyi. 

A kiegészítők letiltása, előzmények törlése, webhelyadatok, sütik, stb törlése, sőt már egy reset is megvolt, de semmi változás.

Találkozott már valaki ilyesmivel? Borzasztóan érdekelne mi ez, és mi a megoldás.

Paylike online fizetés popup-ban a saját oldaladon ez secure?

Egyik ismerősömnek csinálok pár dolgot, egy fizetési megoldáshoz a fenti szolgáltatót szeretné.

Ahogy nézem, a támogatott verzió a popup. Egy sima javascriptes hívás az egész. Felugrik az oldaladon az ablak (div-ben) és ott adhatod meg a kártya adatokat.

Kipróbáltam teszt accounttal localhost-ból http-s oldal alól meg minden. Működött.

Example:
https://paylike.io/features/payment-popup

Ettől engem a hideg kiráz. A saját oldalamon bekérni a kártya adatokat? Ez már alapból is problémás és sok felelősséget hoz magával. A másik, hogy tuti nem adnám meg a kártya adataimat ha az nem egy hivatalos fizetési oldalon történik. Nagy cégeket kivéve én csak a 3 szereplős fizetést támogatom. Bár 2 szereplősnél is általában egyszer használatos kártyával fizetek.

Szóval nem tudom. Valaki ismeri a fenti szolgáltatót? Lehet valamit félrenézek?

DevOps Akadémia, Debian fork, Cromium

Sziasztok!

Raynes-nek igaza lehet, új topikot kell nyitni, habár a probléma szinte ugyanaz.

https://hup.hu/node/168693 topicban a kérdezőnek adott egyik válaszban dash ezt ajánlja, illetve emiatt raktam fel a Cromiumot

wget -O - https://dl.google.com/widevine-cdm/versions.txt
wget https://dl.google.com/widevine-cdm/4.10.2209.1-linux-x64.zip
mkdir -p /usr/local/lib/WidevineCdm/_platform_specific/linux_x64
unzip -d /usr/local/lib/WidevineCdm/ 4.10.2209.1-linux-x64.zip
ln -s /usr/local/lib/WidevineCdm/libwidevinecdm.so /usr/local/lib/WidevineCdm/_platform_specific/linux_x64/libwidevinecdm.so
sudo ln -s /usr/local/lib/WidevineCdm/ /usr/lib/chromium/WidevineCdm

Mindezt végrehajtva továbbba sem hajlandó lejátszani EGYES videokat, miközben másokat lejátszik, de azokat a FFox is lejátsza, Windows alatt is.

Amelyik videoknál  probléma van, azt írja hogy

"Error Please try this following fixes in order. 1 Do not  watch in the  incognito mode. Try in normal crome window."

Eközben sima módban van, hiszen gondolom a Cromiumban is ez a az alap, és az incognito módot a beállításoknál külön odakattintva kell kérni.

"2 Allow for Cromse Setting >Site Settings > Protected content - itt alapból engedélyezve van

Allow site to play .... , kéken áll a csúszka, ez a recommended is."

Szerveroldalon lehet  a hiba? Időben a legkésőbb készült videot is lejátsza.

Kösz

[Megoldva] Kizártam magam Freemailről

Update: A jelszóemlékeztető megérkezett.

A freemail.hu-n lecseréltem a jelszavamat egy erősebbre. Amire emlékszem, azzal nem tudok belépni. Mivel egy gmailes címre van átirányításom, ezért kértem (többször is), hogy  küldjenek jelszóemlékeztetőt a saját fiókomba. A többi levél megérkezik (a spamek is), de ez nem akar átjönni. Írtam a cégnek és beszéltem is ügyintézővel. A gmailen megnéztem a levelet a spamek között és a kukában is.

Járt már valaki így?

Mit tudnék még tenni, hogy visszaszerezem a fiókomat?

Filen.io tapasztalatok (online biztonsági mentés)

Valaki használja esetleg a Filen.io szolgáltatást ("Zero knowledge end-to-end encrypted cloud storage")? Én tervezek előfizetni. Ez egy online biztonsági mentést kínáló szolgáltatás, kliens-oldali titkosítással. Tehát saját számítógépen lévő adatok automatikus biztonsági mentését oldja meg, titkosítva.

Ezek az egyedi funkciói vannak, amik más, hasonló szolgáltatásokban nincsenek meg, vagy nincsenek meg így egyben:

  • Windows, Mac, Linux támogatás
  • Letölthető asztali szoftver, ki tudsz jelölni helyi mappákat, amiknek a tartalmát automatikusan menti a felhőbe
  • Mobilra is le lehet tölteni, de lehet akár a webes klienst is használni, letöltés nélkül
  • Verziókezelés, vissza lehet állítani régebbi verziókat, törölt fájlokat is vissza lehet állítani
  • Kliens oldali titkosítás (Zero-Knowledge encryption), a privát kulcsoddal titkosítja a fájlokat a helyi gépen, még mielőtt feltöltené őket a felhőbe. A felhőbe csak a titkosított fájlok kerülnek feltöltésre. A szolgáltató nem tárolja a privát kulcsot, nem tudja elolvasni az adatokat.
  • Nyílt forráskódúak a kliens oldali szoftvereik, meg lehet nézni, hogy tényleg azt csinálja-e, amit ígérnek: https://github.com/FilenCloudDienste
  • Rendes bejegyzett cég, Németországban, EU-s jog alatt működnek
  • Árak is kedvezőnek mondhatók

Van egy hátrányuk, csak 2 éve indultak, és kicsi még a csapatuk, de valahol el kell kezdeni.

Szerintem ezek a funkciók így egyben nagyon kevés más szolgáltatónál vannak meg. Ezeket emelném ki: Linux támogatás, nyílt forráskódú kliens szoftver, kliens oldali titkosítás (Zero-Knowledge), helyi fájlok automatikus mentése a felhőbe titkosítva.

Van Reddit oldaluk is: https://www.reddit.com/r/filen_io/

Ha valaki ismeri a Tresorit szolgáltatást: a Filen.io is ilyen, csak az a nagy különbség, hogy a Tresorit nem nyílt forráskódú (tehát el kell nekik hinni, hogy azt csinálja a program, amit ígérnek), a Filen.io kliens oldali szoftvere viszont nyílt forráskódú.

Facebook messenger szellemhívások

Tényleg ennyire gagyi a Facebook, hogy lassan hónapok óta nem tudnak mit kezdeni ezekkel a Messenger szellemhívásokkal? Eddig egy komoly cégnek gondoltam a Facebookot, de a múltkori "kizártuk magunkat is" incidens, meg ez ... kezdenek kétségeim támadni. Nem Meta-nak kellett volna átnevezni hanem Hype-nak. 

Baromi idegesítő amikor éjjel bejönnek a Messenger szellemhívásai. Ha év végéig nem javítják, részemről ban listára kerül a Facebook.