Döglött netbook hangkártya

Fórumok

Sziasztok.
Meghalt a feleségem Asus netbookjának hangkarija (túlmelegedett). A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen eszköz pótolná e? http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-To-Mic-Speaker-Audio-5-1-Ch-Channel-3D-… Tehát, ha a gépben nincs hangkari, ez az eszköz felér-e egy teljes értékű alap hangkarival? Minőségi követelményeim nincsenek, a gyereknek legyen a mese mellé hang is. Várom a véleményeiteket.

Hozzászólások

Azt vágom, hogy ettól nem fog szólni a netbook belső hangszórója, a kérdés, hogy ez az eszköz önálló hangkártyaként funkcionál e?

Ha sürgősebb lenne (ebay általában 1 hónap fölötti, ez gyereknél nagy idő), akkor itt van ez, bár egy ezressel drágább: http://www.hardverker.hu/catalog.php?product_id=375575

Ugyanaz a szar ez is szerintem. XP-n ootb működik, linux alatt nem próbáltam, de ha érdekel kipróbálom.

Igen onallo hangkartyakent fog funkcionalni.

Nekem BT-s van. Ha van a laptopban inkabb neked is azt ajanlom.
Az enyem kb 5000Ft volt, de van rajta mikrofon bemenet, es adudio kimenet. 1db AAA elemmel megy, de ha nincs elem, micro USB kabelrol is uzemel.
(persze a hangot akkor is BT-n kuldi, csak a tapot veszi le USB-n)

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Igen, használhatód. nekem is van ilyen. A régi gépeknél ahol nincs hangkártya ott is jó trükk. usb 1.1 kell hozzá és gond nélkül müködik. Webshopokon kb 1000Ft.

Van sokféle hasonló 1-2 dolcsi körül. Nekem egy olyat sikerült kifogni, ami működik, de a hangerőt csak halk, nagyon hangos és irtó hangos szintre lehet állítani :D
Persze lehet, hogy te egy jobbat fogsz ki.

De vannak komolyabbak is, PCM2704
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40|R40|R40|R40|R40|R40&_sacat=0&L…

vagy CM106/CM6206LX chipsetes:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40|R40|R40&_sacat=0&_nkw=usb+soun…