Pótvizsga

Jó volt, két nap késéssel jön a srác. Hoz igazolást, minden látszólag jogszerű, hát álljunk neki levizsgáztatni. Kezdés: "Nekem gyerekem lesz, ne tessék velem kiszúrni, nekem kell a 11. osztály, könnyűeket tessék kérdezni!" No, legyen. Kérdések (kivonatosan):
[*]Női nemi szerv felépítése, funkciója. Vaksötét, mert "nagyon szégyenlős"... Gyereket csinálni nem...
[*]Magyarország nagytájai, felszíne, vizei. Eltalálta a Dunántúlt, az Alföldet, a Dunát és a Tiszát. A többit nem mondta, mert szerinte "kézenfekvő, hogy azok is jók"... (Itt erősödött bennem a facepalm-érzés.)
[*]Kőolajipar. Mit gyártanak kőolajból? "Hát én például arra gondoltam, hogy szerintem őőőőőőő." Benzint, kerozint, olajat, aszfaltot azért nem mondta, mert "kézenfekvő"... Itt már az én arcom is kézenfekvő volt.
[*]Elektromos áram hatásai az ember szervezetére, elsősegéyl, balesetvédelem. Mik a legérzékenyebbek áramütésre? "Hát szerintem például az ujjak, meg a kezem." Mi a legelső teendő áramütés esetén? "Hát szerintem például én úgy tudom, hogy azt hiszem, ilyen elektromos izével így megrázzák a tüdőt, és akkor szerintem az úgy és akkor nem tudom." Közben mutat a kezével a mellére és dörzsölgeti. Én már fejemet fogva kószáltam, és ezek csak a legjobbak voltak. Megszántam, adtam még mentő kérdést.
[*]Szénhidrátok és szerepük az élővilágban. Itt gyakorlatilag semmi értékelhetőt nem mondott. Arra nagy nehezen rávezettük, hogy szőlőcukor, meg napfény kell hozzá, de innentől a balladai homály verőfényes nyári nap hozzá képest.
[*]Naprendszerről minden, amit tud. "Én úgy tudom, hogy szerintem például van benne azt hiszem napok, meg bolygó meg csillagok. Ja, meg holdak" Mi van középen? "..." Nap. "Ja, hát ez kézenfekvő, azért nem mertem mondani". Sorolja fel a bolygókat! "Föld, Hold, ..." A többi? "..." Merkúr, Vénusz, stb... -> kézenfekvő, ezért... :)
Ha nem majd' 40 fokban kellett volna csak miatta aszalódnom, akkor talán még jót röhögtem volna, de így már fizikai fájdalmaim voltak.
Szóval a modern időkben móka és kacagás a pótvizsga, nem úgy, mint régen, amikor még ki kellett válogatni, hogy mikor mond jókat a vizsgázó.
---------------------------------------------------------------------------------
Úgy egy hónapja délutánonként elkezdett szarakodni a net. Levágott, nem csatlakozott, vagy ha mégis, akkor röhejes sebességgekkel. Nagy ritkán éjjel/hajnalban volt értelmezhető sebessége. Annyira unalmasan csinálta, meg nehezen követhetően, hogy egy ideig fel sem hívtam az üfsz-t. Leginkább a melegebb napokon, napszakokon szarakodott. Csütörtökön felhívtam az Invitelt, ahol megállapították, hogy tényleg nincs netem. (Nem mellékesen net és telefon egyben van, tehát vezetékről telefonálni sem tudtam.)
Pénteken felhívott reggel a szerelő, hogy ott van nálunk. Ez a fent említett vizsga előtt volt, úgyhogy visszahívtam délutánra. Délután hazaértem, ebédeltem, és a hőség miatt egy frissítő zuhanyzást is beiktattam. Éppen elborított a szappanhab, amikor csengettek. Ugrás ki, mert a szerelő az.
Törölközés, valami szeméremkármentő felvétele, így mire kiértem, el is hárította a hibát. (Legalábbis valószínűleg ez volt az.) Nem értem, miért jó bárkinek is, hogy megfaragja a kábelt, egészen a belső vezetékig, azt leszámítva hogy kibaszott velünk. Na mindegy, majd figyelem, nem történik-e hasonló.
--------------------------------------------------------------------------------
A végére egy kis muzsika is jár.
BATHORY - The Land
Borknagar - Genuine Pulse
Einherjer - Dragons of the North
Enslaved - Glemt
Immortal - Beyond the North Waves
Satyricon - Dark Medieval Times

Hozzászólások

De a négyest azért a végén megkapta, nem? Végül is egész jól ment neki. :D

--
trey @ gépház

Oooo, na varjal: ez milyen tantargy, amiben a noi nemi szerv bekesen megfer a csillagaszattal, foldrajzzal, fizikaval es a szolocukorral? Bar ez a 'kezenfekvo' annyira sulyos, hogy akar papirja is lehetne arrol, hogy sotet, mint a 3. bolygo neve 'l' nelkul...

Miert kell nekem sajnalnom a Klubradiot?

A kiemelt képességűek osztályában van ilyen. Úgy hívják alapiskola, oda kerül mindenki, akit továbbengedtek 8.-ban, de sehová nem vettek fel. És ez az ifjú titán nem az értelmi képességei, hanem a lógásai miatt került pótvizsgára. Egyébként azon a szinten nézve 3-4-es képességű tanuló...
A tárgy neve egyébként "Természetismeret és környezeti tanulmányok".
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Mondd, hogy nem engedted át... Ez borzalmas!