Anonymous Hungary

Avagy hogyan jarassunk le egy nemzetkozileg szimpatikus nevet politikai inkorrektseggel, es hogyan hivjuk gusztustalan naci partnak azt a partot, aki az elmult 20 ev legepitobb jellegu ellenzeke (meg ha a kovetoik nagy resze bunko elvakult kulturalatlan paraszt is, meg amugy sem szavaznek rajuk sem), hogyan vakitsuk meg a parasztokat 0 tudassal, hogyan bizonyitsuk be annak az atlagmagyarnak, akibol kiirtottak az egeszseges nemzettudatot, hogy a nacionalizmus ol, butit es nyomorba dont (furcsamod a franciaknak es az USA-nak lehet egeszseges nemzeti ontudata, csak nekunk tilos), es hogyan mukodik tobbszaz ev utan is a "divide and rule" modszer :(

A szomoru az egeszben, hogy egyre inkabb ugy tunik, hogy a magyar a magyart tudja a legjobban utalni :(

Megintcsak szomoru, hogy az emberek annak hisznek, akik beperelik a sajat hazajukat.

Hozzászólások

"Gazdagíthatnák a világot a magyarok is, lehetnének ők is mások, mint mindenki más, és akkor nem vethetné senki a szemükre, hogy ők nem mások, hanem magyarok. Hogy magukról a magyarokról ne is beszéljek. Amikor éppen a magyarok ordítanak fel, hogy ni, ott futnak a magyarok. Utánuk! És durr, adj a magyaroknak, mert ilyenek a magyarok. Elfogják a magyarokat a határon, a magyarok kezére adják őket, és ilyenkor nincs kegyelem a magyaroknak, mert a magyaroknál nincs kegyetlenebb nép a világon, ha magyarokról van szó."

[Link]

a franciaknak es az USA-nak lehet egeszseges nemzeti ontudata

ilyen barkinek lehet, bar ha a "bunko elvakult kulturalatlan paraszt"-oknak is ilyenje lenne, akkor miert is ne szavazhatnal rajuk. Ha pedig megsem szavaznal rajuk, akkor ebbol neked is vilagos lehet - vegul is leirtad - hogy nekik nem egeszseges nemzeti ontudatuk van, hanem valami mas.

Mondjuk abban tevedsz, hogy az LMP jelen lett volna az elmult 20 evben... ;-)

Hajra, elnok ur! A Heti Valasz cenzuraja

"Mondjuk abban tevedsz, hogy az LMP jelen lett volna az elmult 20 evben... ;-)"

Jelen volt, csak akkoriban SZDSZ-nek hivtak ;) (Jobbik sem volt amugy elmult 20 evben)

A Jobbik kovetoivel meg nem a nemzeti ontudatuk a bajom, az teljesen egeszseges, bar mindenkie olyan lenne! Sokkal elorebb tartanank, ha a tobbiek abban nem talalananak semmi kivetnivalot abban, a magyar igenis vedje a magyart. Nemelyikuknek a stilusa viszont kiborito, de nem szamit, mert ma mar a liberalisok is ugyanolyan szintu gyuloletbezsedeket tartanak a nacik ellen, mint a Jobbikosok a zsidok es a ciganyok ellen, csak a liberalisok szerint a szelsojobbosoknak ezt nem is szabad elmondani, es kozben ok sirnak a szolasszabadsagert. Egyik sem jobb a masiknal. De a szelsojobbosok legalabb nem hazaarulok, es nem tartjak normalisnak, hogy politikai partok 20 eve egymast egetik nemzetkozi vizeken akadalyozva a fejlodest (igen, Fideszre is pont ezert nem szavaztam, o is csak keresztbetenni tudott az elozo kormanynak, mintha az nem csinalta volna magatol is epp eleg szarul a dolgokat)

Nekem az hazaárulás amikor szélsőjobbos szemetek olyan környezetet teremtenek, hogy értelmes ember néha menekülni akar, mert hány attól, hogy elvileg művelt emberből mennyi gonoszság tud áradni azért, mert a szomszédja "libsikomcsi" szerinte. Amikor sok értelmes ember menekül, mikor újabb adó van, hogy egy ígéretet megtartsanak, hogy a "vezető" győzzön, és bár inkább jobbik szavazó, de elmegy békementelni, nehogymá' mocskos komcsik itt ugráljanak. Akkor talán el lehet gondolkodni azon, hogy mennyi Nobel díjas volt magyar származású, és mennyi ment ki azért, mert hasonló környezetben nem engedték, tudott dolgozni, mert mondjuk zsidó volt, nem volt khérlekalássan grófi haver, stb. Akkor mit mondasz erre? Ez az igazi hazaárulás, szerintem. Mikor a hazád békéjét rombolod. Mellesleg az állandó szélsőjobbal riogatás is ugyanilyen, én a volt SZDSZ-t oda sorolom, a Jobbikkal egy szintre, csak másik irányból. De nem azért mert zsidók voltak benne többen - ami egyébként meg részben fals, mert meg kellene nézni, hogy a megalapításkor és később mennyire támogatta a HIT gyülekezete, akik ugye vasárnapoznak, nem péntekeznek, ha érted...
A Jobbik egy gyűlöletpárt, akik abból nőttek ki, hogy úgy csinálnak, mintha érdekelné őket mi folyik, és mi van elhallgatva valóban - ez az SZDSZ legnagyobb bűne, hogy hagyta, hogy elvaduljon sok vidék -, erre rossz választ adott, de egyáltalán foglalkozott az ott élőkkel, ha nem is őszintén, meg szívből, de érdekből. A legtanulságosabb talán, hogy mennyi "hazaszerető" ember lett nyilasból ÁVÓ-s... pedig előtte az ő lelküket is a turul vitte fel a mennybe... aztán hirtelen megvilágosodtak Lenin elvtárs tanaitól, és leverték a mocskos paraszt veséjét... (aki előtte ugye a haza építőköve volt). Minden ugyanaz, másként... csak hatalmat, balhét, meg saját korrupciót akarnak...

ugyan nem mindennel ertek egyet, de zomeben egy +1-et mondanek ra. En ugy fogalmaznam meg a hazaarulast, hogy vagyunk mi, a magyarok, meg a tobbiek (akik kozottunk jarnak) Leegyszerusitve: mi vagyunk a jok, az osszes tobbi, aki mast mer gondolni, netan meg kritizalni is mer, az meg mind a sotet oldalt szaporitja.

Ez ugyan nyilvanvalo beteg magyarsag definicio, amit kezelni kellene (hol vagy Csernus doki, amikor a vilagnak van rad szuksege?), de a jelek szerint jo nehany labilis szemelyisegu felnotas torz lelkenek nagyon vonzo az a szlogen, hogy aki mast gondol, mint ok, az nem is lehet mas, csak libsi es/vagy komcsi.

Az mar csak hab a tortan, hogy amit ok kepviselnek, az velejeig romlott, korrupt es gonosz, de hat melyik az kozuluk, aki ilyen aprosagra felkapja a fejet?

Hajra, elnok ur! A Heti Valasz cenzuraja

"egy nemzetkozileg szimpatikus nevet"

Muhahahaha :D

--
"You're NOT paranoid, we really are out to get you!"

Á, ezt követtem, nagy fight volt.

Azt mondja, egyik sarokban a DDOS huszár, hackertools.exe, iphider.exe (-> go to jail) feltűnősködő, magukat valakinek képzelő (egó, egó, egó) Anonymous-os pistikék hetvenkedtek...

A másik sarokban meg a jóóféle Apache-ra, PHP-vel, SQL-el, történelmi admin felülettel biztos nem az adófizetők pénzéből összeokádott jobbik.hu állt, ami alá tolták a szervereket (biztos nem az adófizetők pénzéből) a harchelyzet alatt, mintha nem lenne holnap.

És aztán volt vagy összesen 5-10 perc oldalkiesés és mindkét oldal megünnepelte a saját győzelmét.

Brávóó, brávóóó mindkét félnek, hatalmas volt, mintha két törött szárnyú csirkét bedobnál az arénába és néznéd, hogy vergődnek.

Brace yourselves: a larger update for hupmeme is coming ;)

Nyugi, nem te vagy az egyetlen, aki nem csak azert olvassa a blogjat, hogy odakerult-e ;)

Legutobb pl. az Apache vs nginx dologban (ha jol emlekszem Raspberry Pi oldalak lehalasa ugyben blogolt rola) szemelyesen is tapasztaltam, hogy igaza volt

De a politikahoz valo hozzaallasa is kozismert, es sok azzal erosen eltero velemnyt fogunk ma olvasni (nem az enyemet, az kelloen kozel all az ovehez), azert irtam ezt

Kíváncsi vagyok a fejleményekre, a kuruc szerint lzskiss állt a LOIC huszárok mögött

Politikusnak akkor hiszek, ha a lába és föld között van egy méter. Tök mindegy melyik párt melyik politikusáról van szó.

Sziasztok!

Kockák ne politizáljanak!
Ez egy linuxos fórum, inkább arról írjatok, hogyan lehet az ilyet elhárítani stb. Arról inkább ne hogyan kell csinálni!
UFF.

Ha DDOS ellen gondolsz valamit akkor kell hozzá egy normális hálózati alrendszerrel elátott operációs rendszer (nekem a FreeBSD jött be), egy jó csomagszűrő, egy reverse proxy, load balancing meg valami alkalmazásszerver.

Ha webről van szó és van dedikált szervered akkor Scala a Typesafe Stack-al az egyetlen normális választás, a Java virtuális gép ennek a műfajnak a koronázatlan királya (csak sokan nem tudják, mert ilyen servlet-es izékkel izzadnak). Typesafe-el meg nehéz hibázni és bőségesen jutalmaz, meg én pl. fél éve Javázgatom hobbi szinten, de Scalát még nem nagyon ismerem, és Typesafe-el még így is hamar rá tudtam érezni.

Ha nincs dedikált szervered akkor a Python, meg a Ruby sok éves technológiai lemaradásban ugyan de megfelelnek. A Ruby-nál nem nagy a választék webes keretrendszerekből (ami előny), a Python-ál meg elveszel a részletekben, ott van minden.

Egy Python rendszer pl. lehet háromszor olyan lassú mint egy szar Apache PHP-vel egy hurkatöltőn, meg lehet olyan gyors is mint a Scala Typesafe-el.

A végén úgyis az adatbázis lesz a hunyó, mehetsz a NOSQL-ekkel amikből nem minden olyan kiforrott, vagy az SQL-ekkel, amik stabilak is tudnak lenni, vagy az SQLite ha nincs sok konkurens írás (bár már arra is van mágia), de akármit választasz hardcore szinten kell értened hozzá, hogy ne legyen bottleneck és az alkalmazások nagy részénél még akkor is az lesz. Az ORM technológiák egyébként képesek megvédeni ha mégse vagy akkora spíler (némi penalty-ért cserébe, ugye köztes réteg) a nagyobb esésektől.

Ha jönnek az Anonymous huszárok akkor satuféket nyomsz és gyorsítótárral, memóriából szolgálod ki a kérések nagy részét, és megnézed hogy a load balancing mennyire vizsgázik jól nálad.

A nap ajánlata: valami nem OpenVZ virtualizáció vagy dedikált szerver, Varnish (virtuális memória mágia), mongrel2, zeromq, Python, Brubeck (http://brubeck.io/), meg valami NoSQL.

De csak azért mert ez most hipster, próbálni én se próbáltam mit bír el, hogyan skálázódik stb., ha hülye vagy hozzá egy PHP, Apache-al meg MySQL-el tipikusan gyorsabb is lehet.

A PHP-ben az a jó, hogy nehéz elrontani (mert már nincs mit elrontani rajta, haha nem).

Ha teljeskörű hálózati védelem kell packet snifferrel és logerrel akkor a Snort-al próbálkozhatsz: http://www.snort.org/

Ha csak egy csomagszűrő akkor az iptables, vannak neki frontendjei is.

Amit ezek nem fednek le az az access control, de erre van az AppArmor, esetleg a TOMOYO.

De egyébként nem lesz két kattintásos, sem triviális megoldás erre a problémádra, össze lehet szegelni egy relatíve biztonságos rendszert, csak kell hozzá némi tudás.

Desktopra használj Ubuntu-t, az alapbeállításai elég jók, odafigyelnek a security-re, követik a legjobb gyakorlatokat, AppArmor-t is használnak, aztán, hogy ez adott célfeladatokra nem mindig a legjobb az egy dolog (bár megacsilliódolláros projektek is építenek rá szép számmal), de desktopra kúl.

"Kockák ne politizáljanak!"

En sokkal szivesebben olvasom uldozesi manias logikusan es osszeszedetten gondolkodo IT biztonsagtechnikaban is jartas szakemberek velemenyet a politikarol, mint a "minden a kormany hibaja" hozzaallasu ismeroseimet, akik teleszemetelik fogalom nelkul a Facebook falamat az atgondolatlan mediafogyazstasukkal, es az abbol levont teves es nem logikus kovetkeztetesekkel. Az eljut az agyukig, hogy a "felsobb hatalaom rossz" (kormany), de az mar nem, hogy a "meg felsobb hatalom megrosszabb" (EU, etc.), mert arrol csak olyan mediumok irnak, amiket ok nem hajlandok elolvasni

Szemelyes kedvencem az volt, mikor egy zugblogger elterjesztette, hogy Orban miatt dragabb a tojas, holott uj EU-s torveny, hogy 70cm^2 kell 2012-tol egy tyuknak ahhoz, hogy "legalisan tojjon", azert lett dragabb. Facebook ismeroseim meg osztogattak meg a kepet, hogy "Kossz Orban a tojas arat".

Teljesen igazad van!!!
csak egy kicsit gáz hogy már itt is ez megy, kikapcsolódásképpen is látogatom ezt az oldalt már régen, sokat lehet itt tanulni.

Orbán csak egy végrehajtó! Az EU, és a háttérhatalmak (szabadkőművesek) irányítanak már régebb ideje, és ez sajnos nem vicc!
A magyaroknak egy dolguk lenne: összefogni, pártállástól függetlenül, amíg nem késő! Ha mindig egymást támadjuk, ezzel csak megkönnyítjük a kizsákmányoló bandának a dolgát. Az ellenségeskedés nem vezet semmire.
Szívesen meghallgatok minden oldali véleményt, sőt több olyan ismerősöm van, aki homlokegyenest mást gondol mint én. De ez nem állhat közénk!

Minden jót drága barátom Neked és a többieknek is!

Jah, de azt meg mindenki más elfelejtette, hogy sok, sok éve volt átállni népeknek az EU-s szabványra, csak csesztek bele.

Bonyolult errefele az élet, mert a nép cseszik bele mindenbe, tartja a markát, mutogat, ahelyett, hogy a két szép kezébe venné a dolgokat.

Én már egész nap ezt hallom mindenkitől, jajj de szar az élet, jajj de drága ez is, meg az is, jajj, de bárcsak gazdag lennék, jajj, de bezzeg a politikusok, meg a zsidók, a karvalytőke, tönkreteszik a világot, már nincsenek értékek, mindennek vége, jajj csak a fogyasztásról szól minden, jajj.

Egész álló nap csak a rohadt vinnyogás meg a mutogatás megy, mintha a Kárpát medencét átalakították volna valami nagy elmegyógyintézetté.

$ sh -c "Feliratkozás_egy_epikus_témára"

"a franciaknak es az USA-nak lehet egeszseges nemzeti ontudata"
Te egyébként beszéltél már nemzetieskedő franciával, vagy USA polgárral? Ugyan olyan tenyérbemászó faszkalap, mint egy ilyen Jobbikos majom. Párizsban ha nem beszélsz franciául, úgy b***nak át a palánkon, ahogy nem szégyellnek.

Nem leszek népszerű a véleményemmel, de szerintem nem létezik egészséges nacionalizmus. Egy dolog, hogy szereted a helyet, ahol születtél, az embereket, akikkel felnőttél, mert ez rám is igaz, de amikor a nacionalizmus megkezdődik, megszűnsz normális embernek lenni. Mert attól a perctől fogva egyfajta "faji alapú" megkülönböztetés is az értékrended része lesz. Engem a szüleim több féle náció között elfogadásra neveltek. Imádom a várost, ahol születtem, soha, de soha nem árulnám el, mindig meglesznek az emlékeim a barátaimmal ahogy bicikliztünk, az első üveg borról, a szalagavatóról, az első szerelemről; sorolhatnám, de hogy magyar, urdu, vagy koreai-e a barát, akivel átéltem bizonyos dolgokat, ez teljesen másodlagos.

A jobbik, és a konstruktivitás pedig két homlokegyenest különböző fogalom.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

Nem tudom mit kell azon magyarázni, hogy míg egy nacionalista elfogadja az egyéb nemzeteket, etnikumokat, addig egy soviniszta nem. A nacionalizmus nem terjed ki arra, hogy ki a cigány, zsidó, román, szlovák és ki nem, nem bojkottál más nemzetekkel való együttműködést. Míg a sovinizmusról az előbb felsoroltak nem mondhatók el.

=Λ=

Pontosan ezt. De akkor ha valaki úgy beszél, úgy viselkedik, és úgy néz ki, mint egy soviniszta, akkor az soviniszta? Mert akkor a Jobbik az.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

Miért nem? Hiszen különbséget teszel emberek között származásuk alapján, és elismered, vagy nem az érdemeiket, akkor is rangsorolni fogod őket, mert ez emberi tulajdonság. Akkor mi okod van azt mondani, hogy a nacionalizmus különbözik a sovinizmustól?

Kérlek, ne vedd trollkodásnak! Kozmopolita (világpolgár) liberálisként tényleg érdekel, hogy létezik-e olyan, hogy "egészséges" nacionalizmus, mert eddig nem találkoztam vele.

A másik: a Jobbik viselkedése, és a kuruc-ok stílusa az, ami elsősorban az emberekben elültette azt, hogy nemzeti érzelem = nácik/nyilasok. Bár ez a része szerintem is faszság, ezért használtam idézőjelet a "fajelmélet" résznél, ezért nem fogom anélkül leírni, mert azzal azért tisztában vagyok, hogy itt nem konkrétan erről van szó. :)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

A fajelméletezgetés amit felhoztál tipikusan jó példa a sovinizmusra, a nacionalizmus tud létezni sovinizmus nélkül, míg a sovinizmus gyakorlatilag erre építkezik. A nacionalizmus fontosnak tartja képviselni a nemzet érdekeit, mint például a víz, olaj és úgy általában a föld megvédése, fontosnak tartja ápolni a nemzet hagyományait, kultúráját. Ez viszont nem jár azzal, hogy cigányokat összeeresztenek zsidókkal egy ringbe. Viszont nem is részesítik őket pozitív diszkriminációban csak az etnikumukért. A nacionalizmus védi és fontosnak tartja a nemzet érdekeit, ennyi. Az pedig teljesen fals megállapítás, hogy a nacionalizmusnak velejárója az etnikumok rangsorolása, de ezt már korábban leírtam.
A sovinizmus ezzel szemben olyan dolgokban nyilvánul meg, hogy egy nyelven beszélhetsz, azon kívül semmi máson, férfiak szavazhatnak, nők nem, barna hajúak végezhetnek tanulmányokat, szőkék nem, románok beszélhetnek, magyarok csak írhatnak, konzervatívok indulhatnak a választásokon, liberálisok nem stb.
A sovinizmus nem is feltétlenül a nacionalizmushoz kapcsolódik. (Példa: nemi diszkrimináció)

=Λ=

"A sovinizmus ezzel szemben olyan dolgokban nyilvánul meg, hogy egy nyelven beszélhetsz"
Tisza-féle nyelvtörvény, és Lex Apponyi. Ezeknek nézz utána, és ha még kérdésed van arról, Magyarországon miért nem "illik" nacionalistának lenni, elmagyarázom.
Hint: ha valaki csak a fent általad említett nacionalizmussal áll a világhoz, az simán le van 'hazaárulózva' a soviniszták által (akik pikáns, de ennek a fogalomnak a valódi súlyát, és jelentését nem ismerik). Ha valaki szerint Apponyi egy f*** volt, aki többedmagával felelős Trianonért, akkor ő nem lehet más, csakis egy nemzetvesztő komcsi. Azt állítani, hogy ez a hiszti egy oldalról van generálva, felelőtlenség, márpedig amíg ezen az országot megbénító kettős mércén nem tudunk felemelkedni, a nacionalizmus a köznyelvben mindig azonos lesz az általad sovinizmusként említett felfogással.

Ezért van "kiölve" a magyarokból az "egészséges" nacionalizmus, mert a soviniszták kisajátították a fogalmat, az "egészséges" nacionalisták meg nem állják körbe, és röhögik ki a sovinisztákat, hanem adják alájuk a lovat.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

A politizálásba nem igazán szeretnék belemenni. A hozzászólásod utolsó részével egyetértek, sajnos jobbára másból sem áll egy úgynevezett nemzeti hírportál kommenthadosztálya, mint csakazsidók típusú emberekből, ha pedig valami „rosszat” merészelek írni, akkor engem is zsidóvá avanzsálnak.

=Λ=

Miért nem? Hiszen különbséget teszel emberek között származásuk alapján, és elismered, vagy nem az érdemeiket, akkor is rangsorolni fogod őket, mert ez emberi tulajdonság. Akkor mi okod van azt mondani, hogy a nacionalizmus különbözik a sovinizmustól?

A te gondolkodásmódod szerint akkor a (lokál)patrióta is soviniszta.

Persze neked "Kozmopolita (világpolgár) liberálisként" nehéz lesz felfogni a különbséget... :)

A másik: a Jobbik viselkedése, és a kuruc-ok stílusa az, ami elsősorban az emberekben elültette azt, hogy nemzeti érzelem = nácik/nyilasok.

Nem a jobbik és a kuruc ültette ezt el, hanem az az (ál)liberális média, amelynek te is feltétel nélkül elhiszel bármit.

Ennek semmi köze ahhoz, amit mondtam. Legjófejebb munkatársaim egyike cigány volt. Rendszeresen dolgozok együtt indiaiakkal. És akkor mi van?
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

Hint: statisztika. Egyszeru matek es valoszinusegszamitas az egesz, mindenki tudja, hogy van normalis jofej dolgozo cigany, es mindenki tudja, hogy van hohanyo segelybol elni akaro, lopo-csalo-hazudo, gyerekeivel nyolc altalanost el nem vegezteto magyar, csak ha veszunk egy random magyart es egy random ciganyt, kicsi lesz az eselye, hogy ilyeneket huzunk ki.

Ha n*gernek szuletsz, akkor ez valoban igy van, egy menedzseri pozicioban levo feketerol oltonyben is megmondod, hogy fekete, de ha ciganynak szuletsz, es nem az a putris utcan visszataszitoan kiabalos senkihazi vagy, hanem be vagy teljesen illeszkedve a tarsadalomba, akkor tenyleg csak az mondja meg, hogy cigany voltal es nem csak szimplan kreol boru, aki dierkt azt nezi, vagy meg az sem.

"A jobbik, és a konstruktivitás pedig két homlokegyenest különböző fogalom"

Szerinted melyik a konstruktivabb ellenzek?

a) amelyik bepereli az EU birosagan a kormanyt akkor is, ha az eppen az orszagot vedene (sajnos nem mindig van ez igy a reszukrol, de amikor ez van, azt nem kene kritizalni), rankuszitja a fogalom nelkuli EU-sokat (bar valoszinuleg csak az indexes osszefoglalot olvastad, nem lattad ahogy Orban bebizonyitota, hogy fogalmuk se volt az EU-s politikusoknak, hogy pl. mi is valojaban a baj az alkotmannyal, csak uszitva voltak, de konkretan el se olvastak), es belekot azokba a javaslatokba is, ami a lakossagnak jo lenne

b) amelyik egyetert a kormany bizonyos kulpolitikai elemeivel, a fontosabb reformok mellett szavaz, ha az tenyleg vedi az orszag erdekeit, es nem perelgeti orszagon kivul a kormanyt, megha kicsit (ideologista szavazok megtartasa erdekeben) kicsit durvan is fogalmazza meg a sovinizmussal kapcsolatos valoban ketsegbevonhato es eros panaszaikat

A legszomorubb az egeszben, hogy 22 ev utan tenyleg most van eloszor pelda a b) -re, es meg annal is lehetne tovabbfejlodni

Te arról a Jobbikról beszélsz, amely a politikájába úgy épít be elemeket, ami nem az elvei mentén születnek, hanem a társadalmi rétegek megtalálása érdekében hogyan segítenek? Arról beszélsz akik egy elszakadt világképpel valahol 1918-1942 közt lebegnek? Azokról beszélsz akik szerint a rovásírás a mi napjainkban követendő hagyományunk? Arról a Jobbikról beszélsz, amely államalapításunk után 1100 évvel az akkor kifejezett európai kultúrához történő csatlakozásunk ellen lázad? Arról a Jobbikról beszélsz, aki ugyan támogatja szavakban az előző kultúrkört, de mellette a EU képviselője EU zászlót éget nagy tömeg előtt? Arról a Jobbikról beszélsz aki egy keleti gazdasági közeledést javasol a felvetett gazdasági világkép hiányára utaló kérdésekre történő válaszokra, de fogalma nincs mit jelent? A népszerű "trollfogalmakat" még szóba sem hoztam a Jobbikkal kapcsolatban. Megélhetési politikusok, fanatizált hívekkel, jövőkép nélkül. Kiválóan mintázza, hogy olyan dokumentumot tudunk könnyen írni, hogy ki nem felel meg a Jobbiknak elég hosszút, de igen picire sikeredne az a lista ami megfelel.
Persze itt is van statisztika, és van értelmes ember is köztük, nem is értem hogy bírja ilyen hosszan.
Erről, a magyar ellenzék perelteti a kormányt külföldön dumáról szakadj már le, mert csak manipuláció, megvezetnek vele. Ezt külföldön nem lehet megoldani, de az ellenzék más elemeiben is mint a kormánypártoknál is politikai léhűtők akadnak. Mivel a kormányt nem érdekli sem az ellenzék véleménye, sem az ellenzéktől független (egyelőre béna) civil szerveződés véleménye sem, hol küzdjenek? Tűrjék az igazságtalanságokat? Vagy panaszkodjanak ahol lehet? Ez nem jelenti azt hogy "pereltetné".
Lassan senkinek nem lesz pénze semmire. 2009-ben meghaltak azok a vállalkozások akik nagyon érzékeny pénzügyi szerkezettel rendelkeztek, 2010-ben azok, akik ezekből éltek, 2011-ben a lakosság növekedő tartozásai miatt bajba kerülő vállalatok. Most (2012) a stabilabb lakossági kiszolgálásra épülő vállalkozások vannak soron. Meg azok amelyek az adók, és a multik által megrendelt munkákból éltek de a multikat terhelő adók, a fejlődés hiánya és a lakossági tartozás növekedése, és a hitelállomány beszűkülése miatt most nem fejlesztenek? Lassan nem lesz aki adót fizessen. Azonban most is csak adókat emelnek. Az emberek 60% bérből és fizetésből él, 15%-nak van arra még kerete hogy valamire félre tegyenek, komolyan ez a 15% fogja megmenteni az országot? Hehe.
A föld fog minket megmenteni? Valaha vágtál egy kapát a földbe? Termesztettél valamilyen haszonnövényt?

Hogy nem ide való, hanem Maros, Hargita megyébe. A magyarok többsége nem székely, még ha a székelyek mindegyike magyar öntudatú is. Én sem követelem jász őseimre hivatkozva a perzsa feliratokat. Pedig jogom ugyanannyi lenne hozzá - talán több is.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

De székelyföldön maximum a díszes kapukon találsz ilyen jellegű feliratot. Ezért van az, hogy szánalmasnak érzem ezt a "minden településre írjuk ki székelyül is, hogy mi az", aztán Romániából idejön valaki, és csak kapkodja a fejét, hogy miért kell őket megalázni? És ezek után csodálkozol, hogy Belgiumban valóban felmerülő kérdés, hogy hideg van-e a jurtában, és tudunk-e késsel/villával enni? (true story)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

Ha nem érted, mit akarok kihozni belőle, akkor szerintem térjünk vissza Emeséhez, az ősmagyar valláshoz, áldozzunk kecskét, és puhítsuk a húst a nyereg alatt mostantól, aztán menjünk, és nyilazzunk le mindenkit, aki nem magyar...

Csak akkor I. (Szent) István úgy látszik feleslegesen küzdött. Térjünk vissza Etelközbe, jó lesz ott nekünk!

Továbbra sem értem, mi értelme annak, hogy egy múzeumi ereklyét magadra akasztasz, és vered vele a melled, hogy "ez az ősömé volt, köccsög!!!" Szerintem ez félelmetesen szánalmas.

Amiről én beszélek, azt úgy hívják, fejlődés.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

Nem, amit Te itt végignyomtál, az szimplán fröcsögés, a rosszabb fajtából. Volna pár kérdésem:
1. Ki beszélt itt ősmagyar vallásról?
2. Ki hozta szóba Etelközt?
3. Ki mondta, hogy én bármit is a nyakamba akasztgatok?
4. Honnan veszed, hogy ez az én stílusom?
5. Itt két írásrendszerről volt szó, hogy jöttek ezek szóba?
Hidd el, én is fel tudnék sorakoztatni nem kevés sztereotípiát a liberálisokról, csak megtisztelem annyival a másikat, hogy nem aggatom rá minden további nélkül.

=Λ=

A székely-magyar rovásírás a történelem része, mint olyan történelmi ereklye. Az, hogy a településekhez kirakjuk mindenhol ezzel az írásmóddal is a település nevét, úgy, hogy még az azt követelő Jobbikos képviselő sem tudja elolvasni*, nagyjából azzal egyenértékű, mintha nyakadba vennéd a történelmi ereklyék egyikét a nemzeti múzeumban, és vernéd a melled, hogy "ez az én ősömé volt, köccsöggg!!!"

A többi már következik ebből. Ha már szánalmasak akarunk lenni, és lúd, legyen Kövér.

* Nem emlékszem a település nevére, de a helyi (fidesz) polgármester megkérte a táblát kihelyezni kívánó (jobbik) képviselőt a közgyűlésen, hogy az asztalra kirakott három táblából azonosítsa azt, amelyik a település nevét tartalmazza. Nem sikerült neki. Úgy tudom, a táblát nem is helyezték ki. Vannak még szakemberek a fidesz soraiban is, csak főleg helyi politikusok sajnos.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

Az esetről hallottam, nem fogom bevédeni a jobbikos képviselőt, mivel nem a vallásom a párt. Maguk a táblák is hibásak, hiszen még csak összerovásokat sem tartalmaznak (ligatúrákat). Ezért nekem sem tetszenek. Amiket említettél azok túlhaladott dolgok. Nyilván nem ismered a székely-magyar rovásírást, (ez nem szemrehányás) viszont ha ismernéd, akkor nyilvánvaló lenne számodra, hogy helyes alkalmazás esetén sokkal kisebb területre, gyorsabban és többet lehet leírni, mint latin betűkkel. Ebből ne azt szűrd le, hogy csakezlegyenköcsögök, mindössze szemléltettem, hogy nem állja meg a helyét az, hogy elavult. Ami pedig nem avult el, azt miértne lehetne ma is használni? Csak azért ne dobjunk már ki valamit, mert magyar.
Azért ugye más nemzetek kulturális kincseit kiaggathatom a nyakamba? A kérdés költői, nyilvánvalóan igen. A rovástáblák szerintem arra pont jók, hogy megismertessék az emberekkel a rovásírást és majd esetleg utánanéznek a helyes használatának is. Mindemellett ugyanúgy ott van a latin betűs tábla is.

=Λ=

Nem sokat jelent, ha a képviselő nem tudja elolvasni, neki nem tisztje mindennel egyetértenie amit az általa képviselt csoport (helyi jobbikosok) kitalál. Egyébként meg sokan vannak, akik el tudják olvasni, ahogy a Morse-t is megértik, vagy a Braille írást. Arra meg éppen tökéletes, hogy szinten lehessen vele tartani egy kis Milliomos-kultúrát, hozzájárul az ország-imázshoz (mármint elsődlegesen a belsőhöz, de akár a külsőhöz is), és megtéveszti az utókor régészeit.

Puppy linux felhasználó

a "ti rovasirasotokkal" (igazodva a sajat meghatarozasodhoz) az a baj, hogy ugyanannak a szittya-magyar maznak a resze, amely a fentebb leirt beteg magyarsagtudatot definialja. Hint: nem a magyarsagtudat mint olyan a beteg, hanem nemelyek erre adott definicioja.

Hajra, elnok ur! A Heti Valasz cenzuraja

bocsanat, de en magyarnak vallom magam. Legfeljebb kilogok nemelyek magyarsag definiciojabol. Nem tudom, baj-e...

Ami pedig az itelkezest illeti, meg ha kubai is lennek, akkor is siman megitelhetnem, hogy mi az, ami a szemetdombra valo. Arrol a finom csusztatasrol nem is beszelve, hogy az elobb meg a magyar identitasrol volt szo, amirol eszrevetlenul atcsusztunk a kultura teruletere...

Hajra, elnok ur! A Heti Valasz cenzuraja

Úgy látom itt komolyabb gondok vannak:
A rovásírásUNK megnevezést azért használtam, mert nem egyetlen rovásírás van és ez egy egyértelmű utalás volt arra, hogy szkíta (tetszik, vagy sem, a legtöbb írásos emlék így említi), újkeletű nevén pedig székely-magyar rovásírásra gondolok. Te a saját szavaiddal kihúztad magad a magyarságból, mindezek után joggal feltételezhettem, hogy nem tekinted magad magyarnak.
Nem érdekel, ha kubai vagy, én nem vallom magam kubainak, nem szeretnék rendelkezni az ő kultúrájuk felett, mivel nem ismerem és tőlem idegen, a kubai ítélkezhet, véleményezhet mivel a valós szólásszabadság híve vagyok, egyesekkel ellentétben.
A magyar identitásról pedig nem beszéltem.

=Λ=

Sajnálatos, hogy jobb híján ebbe kötsz bele. Ezt már akkor láttam amikor leírtam a mondatot, de reméltem, hogy nem értelmetlen szókiforgatásba fog átcsapni az ezt követő hozzászólásod, de tévedtem.
Idézek tőled:
„a "ti rovasirasotokkal" (igazodva a sajat meghatarozasodhoz)”
Tehát szerinted ez azt jelenti, hogy te magyarnak vallod magad, ebben az esetben viszont „érdekesen” fejezed ki magad.
Mindezek után egyértelművé tetted, hogy magyarnak vallod magad, kivéve ha nem. Én pedig elmagyaráztam, hogy miért feltételeztem ezen hozzászólásodat követően, hogy nem vallod magad magyarnak.
Ebbe pedig belekötöttél, nagyszerű.

=Λ=

mondjuk a terapeutak tudnanak arrol meselni, hogy a megbantott (vagy nem is kell megbantani, az is pont olyan jo, ha csak azt hiszi, hogy valaki bantotta) ember, aki a sajat problemaiert a masikat teszi felelosse, a legtobbszor olyan tulzo es nyilvan a valosagnak nem megfelelo leirasat adja a helyzetnek, amire a szelsosegek jellemzoek, pl. "mindig", "soha", whatever.

De orulok, hogy az ilyen allatorvosi lo szemleltetesben mindig a segitsegemre sietsz :-) LOL...

Hajra, elnok ur! A Heti Valasz cenzuraja

"Erről, a magyar ellenzék perelteti a kormányt külföldön dumáról szakadj már le, mert csak manipuláció, megvezetnek vele."

Actually fact. Lettek volna szivesek nem elveszteni ennyi valasztot, ha mar ilyen balfaszok voltak, hogy az egesz liberalista ideologiat igy lejarattak, akkor mar csak annyit tudok mondani, hogy get over it. Eso utan koponyeg, majd 2 ev mulva lesz ujra valasztas, gyakoroljanak arra inkabb a destruktiv orszag elleni tamadasok szervezese helyett.

Egy szoval sem mondtam, hogy a Jobbik tokeletes, vannak szamomra is sulyos hibai (szavazok megtartasa erdekeben populista, mint barmelyik masik, megelhetesi politikusokat es babokat ultetnek es ultetnenek be szakemberek helyere, mint barki mas, etc.), de az ellenzeki viselkedesuk szerintem akkoris joval korrektebb a tobbienel

"amelyik bepereli az EU birosagan a kormanyt akkor is, ha az eppen az orszagot vedene"
Vegulis egy ilyennek 2/3-ot szavaztak hasonló cselekedetei után, szóval lehet, nem tőlem kéne ezt kérdezned.

"fontosabb reformok mellett szavaz"
Ha látnék reformot, egyetértenék, de a REFORM a kiadási oldal nagy mértékű átalakításával is együtt jár. Eddig csak új adókat láttam új adók hátán, meg egy generáció nyugdíjának elrablását bicskával fenyegetve, ennél még az általam nem sokra tartott Gyurcsány is többet tett a hazáért, és ő legalább valamennyire képes volt az érdekeinket képviselni Brüsszelben - ez hazafiasabb az én megfogalmazásom szerint, nem az, hogy megtámadjuk a szövetségeseinket is.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

"Vegulis egy ilyennek 2/3-ot szavaztak hasonló cselekedetei után, szóval lehet, nem tőlem kéne ezt kérdezned."

En pont ezert nem szavaztam Fideszre, toluk is szanalmasnak tartottam ezt. De most nem tehetek mast, minthogy drukkolok nekik, nagyon orulnek, ha sikerulne valami mukodo dolgot faragniuk ebbol az orszagbol. Nem ertek minden otletukkel en se egyet, de meg minden torvenyukkel sem, de jobbat nem tudok, orulok, hogy legalabb par dologban pozitiv iranyba indultak el.

"par dologban pozitiv iranyba indultak el"
Sorolnád? Mert az tény, hogy sikerült annyit rabolniuk két év alatt, amit előtte a szocik 8 év alatt nem tudtak kiokoskodni összesen együttvéve - pedig őket segítette a Strabag demokraták szövetsége is!
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

Megszuntettek a tarthatatlan manyup rendszert, irtak egy (par populista elemet meg apro hianyossagot leszamitva) korrekt alkotmanyt (skotok mar at is akarjak venni kivalasukkor), kikuldtek a franciakat, hogy ne nyuljak le az utalvanyrendszerukkel a magyarok adokedvezmenyet (bar az Erzsebet utalvany es tarsai rendszeren meg boven van mit fixalni, de keves szabaly szuletik tokeletesnek), es megprobaltak visszaszerezni a magyar jegybank fuggetlenseget, hogy ne kelljen minden apro marhasagert tovabbi allamkolcsont felvenni, az elobbi lepest lehet szidni, de az utobbi kovetkezmenyeit mar latjuk par eve, annal rosszabb mar nem lehet az elobbi lepes sem.

Ettol fuggetlenul en sem ertettem egyet sok lepesukkel: elen az egykulcsos adoval, az ugy marhasag, ahogy van, meg az oktatasi reformjaiktol sem vagyok elajulva.

"Megszuntettek a tarthatatlan manyup rendszert"
Úgy érted: ellopták! Erre harapok. Befektetés, és megtakarítás fogalmakkal ismerkedj meg.

"hogy ne nyuljak le az utalvanyrendszerukkel a magyarok adokedvezmenyet"
Igazad van: magyar pénzt csak magyar oligarcha nyúlhat le.

"visszaszerezni a jegybank fuggetlenseget"
Mármint hogy közvetlen kormányzati irányítás alá vonják, azzal visszaszerzik a függetlenségét. Érdekes fogalmaid vannak...

"minden apro marhasagert tovabbi allamkolcsont felvenni"
Ugye te még soha nem vásároltál állampapírt, és fogalmad sincs a gazdaság működési elveiről?
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

jobb helyeken az ovoda abszolvalasakor a gyerekek eljutnak oda, hogy a masiket mar csak akkor veszik el, ha az odaadja. Egy _nyilvanvaloan_ hazug es gyalazatos propaganadaval megtamogatott einstand azonban tavolrol sem az...

és fogalmad sincs a gazdaság működési elveiről?

azt hiszem, ez akar allitas is lehetne. Siman benyel minden narancsos cukorkat...

Hajra, elnok ur! A Heti Valasz cenzuraja

"magyar pénzt csak magyar oligarcha nyúlhat le."

Francia penzt szerinted lenyulhat nemfrancia oligarcha? Furcsamod mukodik az orszaguk ennek ellenere.

Jegybank: inkabb a kormanytol fuggjon, mint az EU-tol/IMF-tol/whatevertol, ez utobbi latvanyosan nem jott be. Egesz Europa emiatt van szarban. Lehet hogy nem jo, hogy a kormanytol fugg, de ennel csak jobb lehet.

A manyupba most nem mennek bele, epp eleg authgay FUD-jait olvasni rola.

Nem erről van szó, hanem arról, hogy származik-e bármi előnye a magyar kis embernek abból, hogy nem Ticket Restaurantnak, hanem Erzsébet utalványnak hívják a kártyát, amivel fizet a Bécsi szelet vendéglőben. A válasz pedig az, hogy az a pénz így is, úgy is a francia riviérán lesz elköltve, szóval ennek nem hazafias mozgatórugója volt. Viszont az, hogy a szövetségeseinkkel összevesztünk, már forintosítható, és nem csak a deviza-hitelek útján, de a deviza-alapú állampapírokon keresztül még inkább megérezzük ezt.

Tehát a végső egyenleg: tovább erősítettük a hazai maffiózóinkat, hogy magasabb lehessen a törlesztőnk. Ó, mily hazafias!
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

"ennel csak jobb lehet"
Csak tájékoztatlak róla, hogy egyszer már előfordult magyarországon, hogy kormányzati kézbe került a pénznyomtatás lehetősége (paraszti nyelven a jegybank kezelése). Remélem, nem kell komolyabban magyaráznom, milyen eredménnyel.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

A hiperinflaciohoz merhetetlen nagy allami es lakossagi balfaszsag is kell, legutobb Zimbabwe 80 ev folotti elvakult elnokenek diktatoranak sikerult osszehoznia.

Es furcsamod sok EU-n kivuli gazdasag viragzik ugy, hogy a kormany kezen van a jegybank kezelese.

Meg eleve mi az, hogy egyszer mar nem jott be, mert hiperinflacio lett, akkor ez mar csak rossz lehet? Egyszer bekapcsoltam egy Pentium 1-es gepet es nem ment rajta az XP, akkor az egesz XP meg az osszes szamitogep szar lesz?

Vagy ahogy errefele szokas: egyszer vettem egy regi BMW-t, ket nap utan elszallt az oninditoja, akkor mar mindegyik BMW csak szar lehet?

Attol hogy volt mar abbol baj, hogy kormany kezen volt a jegybank, attol nem feltetlen lesz legkozelebb is, abbol meg konkretan van baj, hogy az EU belepofazik mindenkinek.

"sok EU-n kivuli gazdasag viragzik ugy, hogy a kormany kezen van a jegybank kezelese"
OK, mondj párat!

De akárhogy is, gondolj bele, hogy egy ilyen Matolcsy forma figura megkapná azt, hogy bármikor szükség van plusz pénzre, nem kell "megszorítania", csak nyomtat pízt. Hurrá. Na EZ okozza a hiperinflációt. EZ okozta Zimbabweben is, és EZ okozta Magyarországon is a háború után.

A jegybank mindenkori feladata ugyanis a jegybanki alapkamat útján a pénz értékének szabályozása. Magasabb infláció több forgalomban lévő pénzt igényel, magasabb jegybanki alapkamatot, és fordítva. Ez egy érzékeny rendszer, amit nem bíznék rá olyan emberre, akinek a családi költségvetését is a neje csinálja.

Másfelől az EU-csatlakozásunk folyamán aláírtunk egy SZERZŐDÉST. Ebben a SZERZŐDÉSBEN vállaltuk, hogy a KORMÁNYTÓL a jegybank minden esetben FÜGGETLEN lesz. Ha szerződést akarunk módosítani, akkor először a szerződő feleknek le kell ülni, és megállapodni. Volt itt valami botrány a bankok egyoldalú szerződés-módosításáról. Ugyanez a témakör.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

"OK, mondj párat!"

Azsiai orszagok nagy resze, az EU-hoz kepest viragzik a gazdasaguk, es oveke a jegybank (persze mindkettore elofordul boven kivetel, de ez a jellemzo). Torokorszag talan a legjobb pelda, ahol aranylag magas inflacio van allamilag iranyitva regota, de az jo is az exportjuknak, egyre tobb gyaruk van, es gyonyoruen fejlodnek. Es ez a demokratikus valtozat, diktaturakent Kina is nagyon jo pelda ennek a kettonek a teljesulesere.

Az inflacionak meg van egy egeszseges merteke. A franciaknak es a nemeteknek valoban az az egeszseges, amit az EU-ban kiszamoltak az Euro letrehozasakor, de a Kelet-Europai orszagokra ezt nem lehet es nem is kene raeroltetni, naluk egy picivel magasabb lenne az egeszseges. Nem csak alacsony es hiperinflacio letezik, feltalaltak az arany kozeputat is, es a tortenelembol is lehet tanulni (nem mintha Matolcsyt jo gazdasagi szakembernek tartanam, de hiperinflaciot szerintem messze nem csinalna)

Amit mondasz, abban igazad van. De akkor is ott van, hogy
- Tárgyalás nélkül csak úgy egyoldalúan módosított a magyar kormány szerződésben rögzített törvényeket.
- Matolcsy egy dilettáns barom, akinek szívem szerint homokozó-lapátot nem adnék a kezébe, de mondjuk ha egy Chikán Attila (OV első gazdasági minisztere 1998-tól 2000-ig kb) kezelné a jegybankot úgy, hogy kormányzati szerepet is vállal közben, már valamivel nyugodtabb tudnék lenni.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

Hát ja. Ha az állandó cigányozást meg zsidózást hívják építő jellegű ellenzéki munkának, akkor valóban sosem volt ilyen jó és építő jellegű ellenzéke Magyarországnak Horty és Gömbös óta...
Gratulálok!

Igazad van. Nem ismerem. Azt a levelét sem, melyben szó szerint ezt írja: "Vallom, hogy meggyőződésés antiszemita vagyok. Igazából minidig is az voltam, már csak neveletetésemnél fogva is."
Szerk.: Fenti mondataim IFJ. Horty Miklós szavai voltak. A tárgyi tévedésért elnézést kérek!
De ez is csak egy csúsztatás lehet, és valószínűleg nem is írt ilyet.
Bár a témához nem kapcsolódik, tehát igazad van, ne keverjük bele a szálba. A lényeg, hogy az EU rossz, a cigányok még rosszabbak és a zsidók a legrosszabbak. Ezzel ki lehet szolgálni egy elég széles réteg politikai igényét (populizmus) és ezt meglovagolva borzolni a kedélyeket. Na de ezt felelős ellenzéki politizálásnak nevezni?

Igazad van. Nem ismerem.

A Wikipedia idevonatkozo szoccikket vegig olvasva nem eppen egy fasiszta jellemvonasai tunnek elo.

Pl:

Horthy ekkor tiltotta meg a budapesti zsidóság deportálását. A kormányzó és a magyar katonák akciója volt az egyetlen eset a Hitler által megszállt Európában, ahol egy Németországgal szövetséges ország reguláris hadseregét arra használták fel, hogy megmentsék a zsidókat.

Vagy:

1944. július 18-án Horthy kezdeményezésére a magyar kormány ajánlatot tett a még nem deportált zsidó származású magyarok (különösen a gyermekek) külföldre történő evakuálása érdekében (főként Palesztinába és Svédországba), valamint a nemzetközi segélyszervezeteket a koncentrációs táborokba irányuló segélyszállítmányok küldésére ösztönözte Svájc budapesti külképviseleténél. A kezdeményezés, amelyhez meglepő módon a németek is hozzájárultak, elbukott, mivel az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság politikai okokból sokáig késlekedett a döntéssel és így a hadihelyzet változása miatt végül nem kerülhetett sor az akcióra. A Jad Vasem szerint azonban a kudarc ellenére a Horthy-ajánlat jelentős hatással volt a magyarországi zsidómentő tevékenységre.

Esetleg:

Hitler megítélése eleinte pozitív volt Horthy irányában, azonban a Csehszlovákia, majd a Lengyelország elleni agresszióban való részvétel megtagadása után egyre nagyobb ellenszenvet érzett a vele többször is ellenkező kormányzó iránt.[60] Horthy pedig „brigantiknak és bohócoknak” tartotta a nácikat.[119] Hitler külön bírálta, hogy Horthy rendszere vonakodik meghozni a zsidótörvényeket.

Ezen konkretan felrohogtem:

Azt várta a magyar féltől, hogy játssza el az agresszor szerepét, aminek fejében Szlovákia teljes területét felajánlotta Magyarország részére. Ezt Horthyék egyhangúlag elutasították.[59] Az ott tartózkodó Kánya Kálmán szerint Horthy figyelmeztette Hitlert, hogy újabb világháborút fog kirobbantani, amit el fog veszíteni, mivel nem rendelkezik tengeri hatalommal. Hitler ezt követően kiabálni kezdett vele. Horthy figyelmeztette, hogy távozni fog, mivel ez a hangnem megengedhetetlen egy önálló, ezeréves állam képviselőjével szemben. Hitler nyugodt, tiszteletteljes hangnemre váltott, azonban ettől kezdve gyűlölettel viseltetett Horthy irányában.

Horthy negativ megjelenese a tortenelemben inkabb annak koszonheto, h a lemondasa utan Szalasi lehazaarulozta epp a fentiek miatt es ruhellte (okkal) a kommunistakat akiknek viszont az 50-es evekben pont kapora jott, mint nepellenseg. Ha csak ebbol a wikipedia szocikkbol indulok is ki, nem eppen egy gerinctelen fereg portreja rajzolodik ki elottem.

---
pontscho / fresh!mindworkz