Orosz–ukrán háború #15

Hozzászólások

1st

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A Military Summary channelt szoktam megnézni, ott mindig megtudjuk, hogy óriási orosz előrehaladás van. Aztán mikor odaér a videó, akkor látjuk, hogy egy fél vagy negyedtelek méretű kis terület lett sárgából szürke, azaz ukrán ellenőrzés helyett harctér.

Van egy meddőhányó kupac, azért harcoltak hetekig. Szerintem többezer ember adta az életét a szemétkupacért. (Subscribe.)

Én nem is hinném el az oroszoknak kb. azt sem amit kérdeznek, főleg háborús időszakban. Volt orosz kolléganőm aki már itt él, érdekes dolgokat mesélt a médiáról arrafelé. De egyszerűen távolságot kell tartani egy kicsit (általánosságban is egészséges lenne sok embernek szerintem ha csökkentené a hírfogyasztás frekvenciáját), tenni egy lépést hátra és látni, hogy az idő eddig is nekik dolgozott, így pedig "szinte" irreleváns mit ki foglal el. A háború áll, az idő telik, biztosan nem Ororszország fog ebbe belefáradni.

Egy régi mondás jut eszembe: az kiabál, akinek a háza ég. Jajveszékelést, követelőzést és végtelen posztolást én eddig a nyugati oldalról láttam.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Szerkesztve: 2023. 11. 06., h – 09:00

Amerikai és európai tisztviselők feszegetik az orosz–ukrán béketárgyalások lehetőségét

Egy jelenlegi és egy volt magas rangú amerikai tisztviselő szerint az amerikaiak és az európaiak csendesen elkezdtek egyeztetni az ukrán kormánnyal arról, hogy milyen esetleges, Oroszországgal folytatott béketárgyalások vezethetnek a háború befejezéséhez – írja az NBC News.

A tisztviselők szerint a beszélgetések tág körvonalak közt zajlanak arról, hogy Ukrajnának esetleg miről kellene lemondania a megegyezéshez.

...

Nofene! Már megint azoknak lesz igaza, akik nem érzelmi alapon, hanem realistán állt a háborúhoz (pl. nekem)? 🤔

trey @ gépház

Zelenszkij is megszólalt a magyarok dandára elleni csapásról: „Ezt a tragédiát elkerülhettük volna”

Az ukrán elnök vasárnap este tett közzé egy videót a 128. (munkácsi) hegyivadászdandár ellen történt orosz csapással kapcsolatban.

Volodimir Zelenszkij részvétét nyilvánította az elesettek hozzátartozóinak.

Ezt a tragédiát elkerülhettük volna

 – szögezte le az ukrán elnök, aki azt is elmondta, hogy Rusztem Umerov védelmi minisztertől tájékoztatást kapott az esetről és annak előzményeiről, hogy „mi történt, és ki milyen parancsokat adott ki” (a csapás előtt).

Zelenszkij hozzátette azt is, hogy a büntetőügyi vizsgálat már zajlik, és a legfőbb céljuk az lesz, hogy feltárják az igazságot, és megelőzzék a jövőben az ehhez hasonló tragédiákat.

A folyamatban lévő vizsgálatnak őszinte válaszokat kell adnia az elesett katonák hozzátartozóinak és a társadalomnak arra a kérdésre, hogy miként történhetett meg ez a tragédia, és kik adtak ki hibás parancsokat

– mondta.

[...]

Gratulálok a balfasz ukrán vezetésnek! 

trey @ gépház

Gondolom nem merult fel hogy karpotlaskent a magyar nyelvre ne vonatkozzon az ukran nyelvtorveny.

Tovabbra sem szeretnek egy NATO csatlakozas veto eselyeit csokkenteni. Barki barmit mond, ezek az ukranok is az oroszoktol tanultak "diplomacia" "kulturat".

A holland vállalatok Törökországon keresztül juttatják Oroszországba termékeiket

A holland vállalatok az ukrajnai háború miatt Oroszország ellen bevezetett európai szankciókat úgy próbálják megkerülni, hogy Törökországon keresztül exportálnak termékeket az országba – jelentette a holland statisztikai hivatal hétfőn (CBS).

A jelentés szerint a holland termékek Oroszországba irányuló exportja a szankciók bevezetése óta csökkent, ugyanakkor a Törökországba irányuló holland export robbanásszerűen megnőtt.

Az idei második negyedévben 869 millió euró értékű holland árut szállítottak Törökországba, 91 százalékkal többet, mint két évvel korábban.

Mert a szankciók MŰKÖDNEK!  🤣

trey @ gépház

Ezekből látszik milyen tudathasadásos a nyugati elit. Egyrészt a szabadpiac meg a kapitalizmus mellett teszik le újra és újra a voksukat, másrészt pedig csodálkoznak amikor a szabadpiac és a kapitalizmus nem akar meghajolni az erkölcsi törvényeik és/vagy hiedelmeik előtt.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Kitalálnak valami baromságot, ami "Európai érték" név alatt fut és megpróbálják eladni, hogy ők a szentek és csak emberbaráti szeretetből tesznek ilyet.

A terv befuccsol, ugyanezek az úriemberek a túláradó szeretettel a szívükben kieszelik a szöges ellentétét, majd azt próbálják "Európai érték"-ként eladni.

 

Valamilyen okból kifolyólag egyfolytában játszaniuk kell a szentet, amit nem csak Európán kívül, de belül is kezdünk kicsit unalmasnak találni.

Nem tudják azt mondani, hogy ezt gondoljuk helyesnek, ezt tesszük.

 

Mindenkinek egyformán kell megszavazni a szankciókat a szentek kórusában, mindenkinek egyformán kell elítélni Oroszországot, nincs más szólam.

Miért csak a 19%-a dolgozik az ukrán menekülteknek? - teszi fel a kérdést a Der Spiegel.

trey @ gépház

Írország megszüntetné az ukrajnai menekültek ingyenes szállítását

Az ír hatóságok intézkedéseket terveznek az ukrán menekültek bevándorlásának csökkentése érdekében, beleértve különösen az ingyenes szállásuk eltörlését.

Amint az Irish Times november 5-én Leo Varadkar miniszterelnökre hivatkozva beszámolt róla, ennek oka a szállások helyhiánya – írja a TASZSZ.

 

trey @ gépház

Kijev kijelentette, a Nyugat nem tartotta be ígéretét

Szergej Lescsenko, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója azt nyilatkozta, hogy Ukrajna nem kapta meg maradéktalanul azokat a fegyvereket, amiket a nyugati országok korábban nekik ígértek. 

Tegnap [hétfőn] tízezer, nyugati országokból származó fegyverszállítmányra számítottunk, de nem érkezett meg. Jó volna megkapni, amit már korábban megígértek

– fogalmazott.

Korábban az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij azt mondta,

az amerikai F–16-os vadászgépek, amelyeket Kijev a nyugati szövetségesektől vár, nem lesznek Ukrajna hasznára, mert Oroszország fejlesztette légvédelmi rendszereit.

Megjegyezte azt is, hogy nyugati nagy hatótávolságú rakétarendszerekre és harckocsikra már tavaly is szüksége volt Kijevnek.

Zaluzsnij szerint az idén szállított fegyvereknek nem volt meg az a hatása, amit Ukrajna és szövetségesei reméltek, mert Oroszországnak volt ideje komolyan megerősíteni a védelmét – írja a TASZSZ.

 🤨

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 11. 08., sze – 09:23

Az USA-ban megjelent egy hirdetés, amiben végre újra fehér férfiak szerepelnek pozitív színben feltüntetve. (Ami ritka manapság, utoljára egy eutanázia reklámban szerepelt fehér férfi pozitív szerepben.) Érdemes megnézni a kommenteket is: https://www.youtube.com/watch?v=luc9saxt_YQ First Jump | Be All You Can Be | U.S. Army

Meglepő okból nem akar fegyvert adni Ukrajnának Joe Biden

A Fehér Ház kétkedik abban, hogy további ATACMS-rakéták átadása segíthetné Ukrajnát abban, hogy megnyerjék a háborút – írta az ukrán Telegraf a The New York Times cikke alapján.

A lap szerint Joe Biden és tanácsadói eredetileg attól tartva nem akarták átadni a rakétákat, hogy az oroszok erre válaszolva akár nukleáris fegyvereket is bevethetnek. Végül pár hete mégis átadták őket, 

azóta viszont a Fehér Ház elkezdett kételkedni abban, hogy ezeknek a fegyvereknek az átadása tényleg akkora segítséget jelent-e, mint azt eddig gondolták.

A The New York Times szerint a tisztviselők arra hivatkoztak, hogy az ATACMS átadása után az oroszok többször is hátrébb telepítették azokat az eszközöket, amelyeket Ukrajna kifejezetten ezzel a rakétával elsődlegesen megsemmisíthet (ez zömében a repülőket, helikoptereket takarhatja). 

[...]

Amerikában kezdik elfogadni a valóságot.

trey @ gépház

Megvonhatják a támogatást az ukrán menekültektől Németországban

Csak minden ötödik ukrán menekültnek van munkája Németországban, és  megvonhatják tőlük az állami támogatást – írja az Infostart a német die Weltre hivatkozva.

A lap szerint az ellenzék legerősebb pártja, a kereszténydemokrata CDU és a kormánykoalíció legkisebb pártja, a szabad demokrata FDP egyaránt a Németországban tartózkodó ukrán menekültek szociális támogatásának megváltoztatását szorgalmazza, ami ritka összefogásnak számít a két párttól. 

A becslések szerint egymilliót tesz ki a Németországban tartózkodó ukrán menekültek száma.

trey @ gépház

Az Európai Bizottság azt javasolja, kezdődjenek meg a csatlakozási tárgyalások Ukrajnával és Moldovával

Ursula von der Leyen a tagállami állam- és kormányfők decemberi csúcstalálkozójára készülve hozta nyilvánosságra a testület bővítési jelentését. Kijelentette, hogy a tavalyi évhez képest Ukrajna bőven, 90 százalék felett teljesítette a számukra megállapított jogalkotási munkát. A Bizottság elnöke szerint az alkotmányossági, igazságügyi reform, a korrupcióellenes és pénzmosás elleni program, az oligarchákkal szembeni fellépés és az új médiatörvény olyan lépések voltak, amelyek alkalmassá teszik Ukrajnát a konkrét csatlakozási tárgyalások megkezdésére. Von der Leyen kiemelte azt is, hogy a nemzeti kisebbségek ügyében is előrehaladás van – ez azonban még nem teljes. A jelentés szövegében az szerepel, hogy Ukrajnának továbbra is törvényt kellene alkotnia a Velencei Bizottság, a nemzeti kisebbségekről szóló törvényhez kapcsolódó ajánlásaival kapcsolatban, különös tekintettel az államnyelv, a média és az oktatás terén.

Innen: https://hvg.hu/eurologus/20231108_Az_Europai_Bizottsag_azt_javasolja_ke…

Egy újabb fotel-hadiszakértő forrásmegjelölés nélkül olvasónaplót ír azokból a cikkekből amit az elmúlt időben összeolvasott. Ez annyit ér mint a fotel-asztrofizikusok végtelen hobbi-értekezései arról, hogy akkor most Big bang volt vagy inkább Big bounce. 

Az Ukrajnának szánt amerikai források 96 százalékban kimerültek

Az Egyesült Államok az Ukrajnának szánt pénzeszközök 96 százalékát már felhasználta – közölte John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője.

Kirby azt is elmondta, hogy az Egyesült Államok hisz abban, hogy Ukrajna vissza tudja szerezni területeit, de elismerte, hogy az előrelépés lassú.

trey @ gépház

Oroszországot nem törte meg, hogy legalább 150 ezer embert veszített a több mint másfél éve tartó háborúban, mert „az egy feudális állam, ahol a legolcsóbb erőforrás az emberi élet”;

Azért az megnyugtató, hogy az ukrán fegyveres erőinek főparancsnoka rájött arra, amit a háború első napjaitól kezdve mondtam ... meg, hogy miért céltalan ellenük minden nyugati elképzelés.

trey @ gépház

Ukrán humor. Nem kritizálni akarom, hiszen ha működik, hát működik. Végül is mindenki szereti, ha a dolgok működnek. Az elpusztult ukránok helyett meg majd jönnek ázsiai emberek. Ez van.

:)

Értem. Emberünk éppen nem véleményt mondott, hanem merev személyeskedésbe kezdett (ennek megnevezése a Troll). Tehát az ukrán elpusztul, a ruszki meg hősi halált hal, nyelvi fordulatral te teljesen egyetértesz. Ennek megfelelően kell kezelni véleménynek nem nevezhető, részedről is személyeskedő mondatokat!

Egyszer hagynátok ki a személyeskedést ‘objektív’ véleményeitekből!

aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget
 

Szerinted a bolond nevű tag, amikor térdeplő nyugatfelszopónak nevez módszeresen, vagy amikor a tárgytól messze elkanyarodva megkérdezi, hogy a gyerek beteg e, mert el kell hozni az iskolából, melyik kritériumnak nem felel meg!?

Az ilyen tagokat, normális fórumokban ezerévre bannolták volna…

Van egy provokatív stílusa, ez vitathatatlan. Ugyanakkor a tartalmi meglátásai szerintem egyáltalán nem rosszak, csak a hozzátartozó kifejezésmód - mondjuk úgy eufemisztikusan - egyedi. Neked viszont kényelmesebb a tartalom helyett a stílussal foglalkoznod, ha már a tartalommal nem értesz egyet. :)

Ami a bannolást illeti, trey megkérdezte a közösséget, milyen legyen itt az élet. A szólásszabadság mellett döntött a többség, szóval nem jogos a siránkozásod. Ha nem érzed jól magad itt, bátran visszavonulhatsz valamilyen DK-s véleménybuborékba, ahol mindenki a Fideszt gyepálja, az USA érdekeit akarja kiszolgálni akár azon az áron is, hogy lépjünk be azonnal a harmadik világháborúba, s ahol az ellenvéleményeket moderálják. Az kényelmes, mert azt hallod, amit szeretnél, s tudsz lelkesen bólogatni, helyeselni. Csak azt nem értem, hogy ha ez az igényed, akkor mi a fenét keresel itt?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mi többre van szükséged? Én sajnálom az embereket, de haladnak az eléjük kitűzött cél felé. Mondhatni politikailag sikeres a projekt.

Való igaz, ha az USA nagyhatalmi érdekeinek kiszolgálója vagy, máris valamiféle pozitívumot látsz az ukránok halálába, hiszen ez viszi előre az Egyesült Államok világuralmi törekvésének megvalósulását.

Csak szólok, a megsemmisülés akkor sem lesz pozitív, ha pusztulás helyett halált mondasz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerintem te azt nem vagy képes megítélni, hogy én mit látok bele bármibe, és hogy melyik politikai 'buborékban' érezném jól magam? Leginkább semelyben sem, ezért vagyok számotokra kakukktojás. Én önálló vagyok, nem csapódom sehova. Sem az USA sem a CCCP oldalára!

Ha ezt sikerült lenyelned, akkor ismét megkérdezem: Miért kell az ukránok halálát 'pusztulásnak' nevezni? 

A halál és a pusztulás ugyan nem szinonim kifejezések, a pusztulás több annál. A halál részhalmaza a pusztulásnak. A pusztulás infrastruktúrára, tárgyakra, fogalmakra is értendő - bár megszemélyítés által a halál is -, és élőkre is, míg a halál elsősorban élőkre, azon belül is inkább csak emberekre. Mi a baj azzal, ha valaki a tágabb értelmű szót használja a szűkebb helyett? Lefedi a szűk értelmezést is.

A hozzászólásaidból világos, hogy nem vagy kakukktojás, nagyon is a nyugatos, liberális ellenzéki oldalon állsz. Ha megnézed a szóhasználatodat: USA, CCCP. Jegyzem meg, a Szovjetunió felbomlott néhány évtizede, Oroszország van. Ha valamelyest is elfogulatlan lennél, legalább az ország elnevezését sikerült volna eltalálnod. De hát nem sikerült.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Tudom, hogy kemény lesz ezt olvasni, de az USA-val sem katonailag, sem gazdaságilag az Orosz Föderáció (maradjunk pontosak) nem veszi fel a harcot. Gazdaságilag csak Kína, katonailag meg senki nem képes az USA-t szorongatni. Egy lehetséges elméleti ellenfele lehetne, az EU. De az EU-t hatásosan gyengíti pl. Magyarország. És ebben azonos a véleményünk, nevezetesen más okokból de Magyarországnak a jelenlegi fejletlensége okán nem lenne helye az EU-ban. Nekünk szerencsénk, hogy bekerültünk, de a fejlett országoknak inkább teher, hogy ott vagyunk. Szóval az USA komoly ellenpólusa az EU lehetne, de az ugye jelenlegi formájában életképtelen. Talán ha kivágnák az 1997 után csatlakozottakat, akkor értelmes szervezõdés lehetne.

De miért nevezitek 'pusztulásnak' az ukránok halálát?

Miért kezdeném? Miért nem hihető az hogy a világ legjelentõsebb katonai potenciálja, fegyveripara az EU-ban van (kivéve Magyarország) az USA után. Láthatod, hogy különösebb erölködés nélkül tartja kis ukrán hadsereg a ruszkikat, az EU számára jentékeny támogatással.

Tudható, hogy az EU piaca jelentőségében paritásban van az USA piacával. Ha az EU nem az ‘egy út egy övezet’ nevű gyarmatosításba szaladna be, akkor Kína komoly bajban lenne.

Gazdaságilag csak Kína, katonailag meg senki nem képes az USA-t szorongatni. Egy lehetséges elméleti ellenfele lehetne, az EU. De az EU-t hatásosan gyengíti pl. Magyarország.

Továbbra is úgy tűnik álomvilágban élsz. Az EU még arra sem képes, hogy saját érdekeit megvédje az USA-val szemben. Lásd 

https://www.cbsnews.com/news/biden-eu-leader-electric-vehicles-tax-cred…

Épp elköltöznek a gyárak pl Németországból.. ..részben az USA-ba.

https://i.imgur.com/GIREeF6.png

Persze gazdasági nagyhatalom :D

Továbbra is úgy tűnik álomvilágban élsz. Az EU még arra sem képes, hogy saját érdekeit megvédje az USA-val szemben.

Lehet mehglep, de így gondolom. Ismétlem: Értő olvasás sokat segít! Amióta az EU korlátlan bővítése neoliberalista eszméje teret nyert, és felvettek olyan országokat soraikba mint mi is, bízva abban hogy majd jól felzárkózunk, na azóta van lejtmenetben az EU. És megint csak azt mondom, hogy Európa fejlettebb része komoly versenytársa lehetne az USA-nak, de itt vannak már a potyautasok. Valahol jól döntött UK hogy kilép ebből a Németek által megálmodott agyrémből, hogy fel kell venni minden csövest az EU vonatra...

az USA-val sem katonailag, sem gazdaságilag az Orosz Föderáció (maradjunk pontosak) nem veszi fel a harcot. 

 

Katonailag két ponton felveszi, az ABC fegyverek és a rakétatechnika terén. Az oroszoknak valóban nincs akkora hadseregük, amivel az egész világot uralmuk alatt tarthatják - de nem is akarják, az USA hiszi azt, hogy ez neki joga. Gazdaságilag nem veszi fel, viszont az oroszoknak mindenük van, ami az élethez kell, és a globális felmelegedés is nekik dolgozik.

 

Egy lehetséges elméleti ellenfele lehetne, az EU.

Nem lehetne. A második világháború Európa világhatalmi státuszának végét jelentette, amerikai katonai megszállás alatt tartott, önállóan döntéseket már régóta nem hozó félgyarmat államszövetség az EU.

 

De az EU-t hatásosan gyengíti pl. Magyarország.

Értem. tehát csak a szakmánál maradva, Magyarország miatt nincs európai Facebook (az oroszoknak van), saját keresőnk (az oroszoknak van), saját fejlesztésű chipjeink (az oroszoknak van). Ha kidugod a fejed a az aztírtaazújságjaid napi agitpropjából, magad is láthatod, hogy egy 100 milliárd dollár körüli GDP-vel bíró állam akkor sem tudna egy  nála két nagyságrenddel nagyobb GDP-vel bíró szövetségnek ártani, ha történetesen akarna.

Az ukránok - és a mögöttük álló Nyugat - elvesztette ezt a háborút, és mostanság agyatok mosói benneteket, beőrjített szerencsétleneket már elkezdtek erre felkészíteni.  És bizony, ami tegnap még ruszkibérenc álláspont volt - azaz a tűzszünet és a területi veszteségek benyelése - azt ma már a nyugati sajtóban is olvasható.

Miért pusztulnak az ukránok... szerinted épülnek?

Értem. tehát csak a szakmánál maradva, Magyarország miatt nincs európai Facebook (az oroszoknak van), saját keresőnk (az oroszoknak van), saját fejlesztésű chipjeink (az oroszoknak van).

Khm:

A legfejlettebb chipek áramköreinek fejlesztése és nyomtatása európai vállalatok jelentős hozzájárulásával valósul meg. Ezekben az innovációs folyamatokban a hazai Semilab Félvezető Fizikai Laboratórium Zrt. is fontos szerepet vállal.

link

A holland ASML formabontó technológiai újítással állítja elő a csipeket, melyek sokkal nagyobb kapacitásúak, mint a hagyományos módon készültek.

link

Az orosz és az amerikai FB tényleg fgontos eszköz a magadfajta r0 dezinformálására... :D

Miért ne érdeklődhetnék afelől, hogy az általam látogatott közösség egyik tagja hogyan látja a világot, illetve beteg-e a gyermeke? :o Régen a gyerekeknek volt lábuk, kerékpárjuk, tömegközlekedési bérletük stb., és képesek voltak megjegyezni, hogy hol laknak, és hol az iskola, és hol az iskola utáni elfoglaltságaik helye (uszoda, zeneiskola, templom stb.).

:)

Gazprom-vezető: Orosz gáz áramlik az európai országokba, amelyek azt visszautasították

Alekszej Miller, a Gazprom vezetője megjegyezte, hogy ezek a szállítások egyebek mellett az ausztriai gázcsomóponton keresztül és a délkelet-európai államokba mennek – írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

A fő gázvezeték molekuláinak nincs nemzeti színezete. A cserék elég gyakoriak, és tudjuk, hogy az orosz gáz sok olyan országba megy, amely kijelentette, hogy elutasítja az orosz gáz fogyasztását

– mondta a Moszkva című műsornak adott interjúban.

🤣 A szankciók működnek!

trey @ gépház

The Washington Post: Egy ukrán katonatiszt koordinálta az Északi Áramlat elleni robbantást

Egy magas rangú ukrán katonatiszt, akinek szoros kapcsolatai vannak az ország hírszerző szolgálataival, központi szerepet játszott az Északi Áramlat földgázvezeték tavalyi felrobbantásában – írja a The Washington Post ukrajnai és más európai tisztviselőkre hivatkozva, akik ismerik a művelet részleteit.

A tiszt szerepe az eddigi legközvetlenebb bizonyítékot szolgáltatja arra, hogy Ukrajna katonai és biztonsági vezetése részt vett a szabotázsakcióban. A lap szerint Roman Cservinszkij, egy kitüntetett 48 éves ezredes, aki az ukrán különleges műveleti erőknél szolgált, volt az Északi Áramlat-művelet koordinátora.

Cservinszkij egy hatfős csapatot irányított, amely hamis személyazonosság alatt bérelt egy hajót, és mélytengeri búvárfelszereléssel robbanótölteteket helyezett el a gázvezetékeken.

Nemigen haladnak a vizsgálatok! Ja, nem is csodálom!

trey @ gépház

"felreforditott cikk" Washington Post-os eredetijet mutogatnad, idezgetned?

Miért tenném? Miért akarnám én bárkinek a véleményét megváltoztatni? Ne magadból és társaidból indulj ki, én nem tartom ellenségnek a másvéleményen lévőket, és nem akarom megtéríteni őket!

kevesebben gondolnak, hogy hulye vagy

Mégis az a több az mennyi?

Az ukránok robbanthatták fel az Északi Áramlat gázvezetéket, de Zelenszkij háta mögött

Roman Cservinszkij, az ukrán különleges erők ezredese lehetett az Északi Áramlat gázvezeték felrobbantását célzó titkos akció irányítója – legalábbis erre jutott a Washington Post és a Spiegel nagyszabású oknyomozása. A két lap forrásai szerint Cservinszkij koordinálta a hat fős kommandó utazását a helyszínre hamis fedőszemélyiségek álcája mögött, a hajó bérlését, a búvárfelszerelések és a robbanóanyag beszerzését is. 

Az Északi Áramlat elleni szabotázsakció tavaly szeptemberben történt, a négyből három tenger alatti gázvezeték súlyosan megrongálódott benne. Azóta se tudni egyértelműen, ki állhatott az akció mögött, minden érintett tagad, és egymásra mutogat. Az akció akkor súlyosan fenyegette Európa energiabiztonságát a közelgő tél előtt, bár aztán végül a hideg időt sikerült különösebb problémák nélkül átvészelni. A gázvezeték egyébként 51%-ban az orosz állami Gazprom tulajdona, és mellette nyugat-európai energiacégek fektettek még bele rengeteg pénzt. Ukrajna már a megépülésekor nem nézte jó szemmel, mivel az Ukrajnán keresztül haladó gázvezetékeknek (és az abból származó tranzitdíj-bevételeknek) a konkurenciája.

trey @ gépház

Amennyiben a történelem ismét ismétli magát, következményként felébred majd a németek nagyszerű kisebbségi komplexusa, amit két bukott háború és több évtizednyi idegen megszállás alatt nevelgettek magukban...

Ha netán az USA kivonul Európából (ill. Németországból), egy fegyverkező/felfegyverkezett Lengyelország és két atomhatalom szomszédságában a németek kénytelenek lesznek rájönni, hogy a jólétük és a nemzetközi befolyásuk jelentős részben nem a saját erejükből fakad. De legalább örülhetnek a kiválóan integrálódott migránsaiknak.

:)

Német kancellár: Szükség van a párbeszédre, újra és újra beszélni kell Putyinnal

Olaf Scholz német kancellár vasárnap kijelentette, hogy szükség van a párbeszédre Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és ő folytatni fogja azt – írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Ma, ebben a helyzetben újra és újra beszélni kell vele. Ezt tettem a múltban, és ezt fogom tenni a jövőben is

- mondta a Heilbronner Stimme című lapnak adott interjúban.

Nocsak, most már, hogy kezd szar lenni a palacsintában, már tárgyalni kéne Putyinnal, akivel eddig szóba se akartak állni?  🤔

trey @ gépház

Ellenhír: Germany set to double Ukraine military aid
Érdemes egyáltalán híreket olvasni még erről vagy minden országban továbbra is megy a cherry picking az interjúkból? Érdekes részlet a reuters cikk végén: "... European Union plan to spend up to 20 billion euros ($21 billion) on military aid for Ukraine is meeting with resistance from EU countries, diplomats said this week."

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Nem úgy tűnik, mintha a folyamatok a nyugati propaganda által terjesztettek irányába haladnának.

A legutolsó hírek:

Mivel harcolni fakardokkal nem lehet, valami más megoldás után kell nézni.

Már elkezdték duruzsolni Ukrajna fülébe a "partnerei" (akik felültették erre a háborúra), hogy akár területvesztés árán is tárgyalni kéne:

A NATO volt európai főparancsnoka közölte: Ukrajnának területeket kellene felajánlania a békéért

A NATO európai erőinek volt főparancsnoka, James Stavridis úgy véli, hogy Ukrajnának a „koreai forgatókönyvet” kellene követnie az Oroszországgal folytatott háború befejezésében, és tárgyalásokat kellene kezdenie egy „földet a békéért” szerződés megkötéséről – közölte az Unian ukrán hírügynökség. 

trey @ gépház

Ukrajna: színházi emberek írják a háború forgatókönyvét? – Vukics Ferenc

Az első hihető magyarázat, hogy a nyugat miért nem ad elég fegyvert Ukrajnának.

Aki nem akarja megnézni annak lelövöm a poént:

Ha gyorsan vége a háborúnak, akkor nem lehet sok fegyvert eladni. Ha nem gyártanak eleget két legyet ütnek egy csapásra, mivel hiány van, ugyan azt sokkal drágábban lehet eladni és persze győzni sem tudnak az ukránok ezért a háború sokáig tart, ezért az extraprofitot is sokáig lehet beszedni.

Ennek a magyarázatnak végre van értelme.

Egyetlen probléma van, Ukrajna megsemmisül közben, legalább is a jelenlegi formájában, mer ukrán nem fog maradni csak mutatóba egy kettő.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Néha a precíz germán hulladékgazdálkodást is elkerüli a német hulladék. Remélem, javítanak a rendszerükön, különben megint az lesz, hogy túl elnyomottnak érzik magukat, aztán a seregeikkel rátörnek Európára.

:)

Vagy egy eve irtam, hogy az amerikai valasztasokig fog tartani a haboru vagy igy, vagy ugy.

 

Most ratennek egy lapattal, hogy tudjam ezt a hozzaszolast idezni:

2024 novembereben haboru biztosan nem lesz. Es ukrajna is megszunik letezni.

 

Vagy egy babkormany marad nagyjabol az egesz Ukrajna felen (de semmi esetre se nato vagy eu tag), vagy az egesz beolvasztasra kerul Oroszorszagba.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

pedig irtam. A valasztas az konkretan 2024. november 5.

Es Ukrajnat joval elobb le kell zarni. Csak ugye az oroszokat nem kerdeztek meg (szokas szerint).

 

szerk:

Neked is van uveggombod, te is (es barki mas) nyugodtan tippelhet, hogy mi lesz 2024 novembereben.

Nyugodtan valaszolhatsz erre a hozzaszolasodra a tippeddel.

Aztan visszanezunk 2024 novembereben, hogy ki latta jol a helyzetet.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Biztosan másik mozit nézünk, de mintha a nagy ellentámadás nem megállás nélkül nyomult volna krími hídig

Hát biztosan, mert a Bayer Show Propagandában igérhettek, mindent elsöprő ellentámadást. Meg azt is mondták, hogy a ruszkik nem fognak támadni. Nyugati országok még a fegyverszállításokat is 2023-re ígérték.

Ezt hívta Robert C Castel falujárásnak. Az elmúlt 1 év azzal telt, hogy hol egyik oldal hol másik oldal látogatott meg egy falut.

 

Épp most olvastam egy cikket a "totális" orosz fölényről az portfólión.

https://www.portfolio.hu/global/20231116/paratlanul-oszinte-beszamolo-a…

 

Harminc méterért harcolunk. Folyamatosan jönnek, 10-15 fős szakaszokban

 

A totális őrült orosz fölényben előrementek 30m-t, lehengerelve az ukránokat.

Brutális elsöprő sikert arattak, még az is meglehet, hogy a vasúti pálya jobb vágányát is elfoglalták.

Esélyük nincs az ukránoknak, ha ilyen ütemben halad az orosz előrenyomulás...

Háromezer teherautó vesztegel a lengyel–ukrán határon

Mintegy háromezer, többnyire ukrán teherautó vesztegel a lengyel–ukrán határ lengyel oldalán lengyel fuvarozók tiltakozása miatt – közölték vasárnap éjjel az ukrán hatóságok. Az MTI híradása szerint a teherautókon üzemanyag és humanitárius segély is van.

A lengyel kamionsofőrök azért kezdtek tiltakozásba, mert véleményük szerint a kormány nem tett eleget, hogy megakadályozza külföldi versenytársaik térnyerését Oroszország Ukrajna elleni támadása óta. Az ukrán határon lévő három átkelőhöz vezető utat torlaszolták el. Kijev és Varsó egyelőre nem tudott olyan megállapodásra jutni, amely véget vetne a tiltakozásnak.

Fokozódik.

trey @ gépház

Mostmar a mediaban is mas szelek fujnak:

Lassan elfogynak a férfiak Ukrajnában

https://index.hu/kulfold/2023/11/19/haboru-orosz-ukran-konfliktus-ukraj…

 

Akkor az ukran vesztesegeket nem lehet a vegtelensegig titkolni....

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A terv kiötlőinek a célja az ukrán nemzet tönkretétele. Ha az elmenekülők nem mennek vissza soha, nekik úgy is jó. Persze jobban szeretik ha meghalnak, de az elmenekülés is legalább phirric victory. Még a férfiaknál is sokkal fontosabb, hogy a nők elmeneküljenek, hogy a következő nemzedék ne reprodukálódhasson. De ha simán keverednek migránsokkal, az is jó a terv kiötlőinek.

Jaja, kreténség. Dobnál néhány linket, ahol a terv lényegét írják le, elemzik, megjelölik a tervezőket? Csak hogy kiszabaduljak a fixa ideáimból.

Apropó, mik is a fixa ideáim? Mit is vázoltam én a dolgokról?

3 kérdő mondatom van, sejtem mennyire kapok választ.

Valaminek a léte független attól, tudod-e azt bizonyítani. A dolgokat, eseményeket hidegen hagyják az ő bizonyíthatóságuk. Kepler előtt is úgy mozogtak a bolygók, ahogy a fizikájuk szerint kell, magasról tettek arra, hogy Kepler még meg sem született. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ezt a mihazánktól, gödénytől, vagy az UFO magazinból olvastad, mint ultimate érv? Gondolom rágalmazási, becsületsértő bírósági perben is tuti stratégia ezzel védekeznie a perbe fogott faszságterjesztőnek :D

 

Szerk: megnyugodtam, hogy megérkeztél te is ;)

Szerintem tényként beszélni olyan "terv"-ről aminek a létezésére és készítőjére nincsen semmilyen tény, és arra hivatkozva indokolni meg random történéseket a világban, az nem több mint konteó. Aztán vannak emberek akik imádják az adott konteót valamilyen oknál fogva és nagy egyetértésben beszélgetnek róla és néznek idiótának másokat akik egy árva linket kérnek, vagy valami kézzel fogható tényt, ami amúgy bizonyítana valamit az egészből.

Ez mindig is jelen volt, de most olyan világot élünk, amikor ezek a konteómániások kimerészkedtek a nyilvánosságra, mert nem tartanak attól, hogy hülyének lesznek nézve, sőt. 

Nem ezt kérdeztem.

Lényegében szépen leírod, mi a logikai hiba a narratívádban. Összemosod a tényt és a bizonyíthatóságot. A tény a valóság, a bizonyíthatóság megint más kérdés. Ha egy fedett akciót jól álcáznak, a megtörténte tény akkor is, ha nem tudod bizonyítani azt, hogy ki milyen motivációval pontosan mit csinál. Valahogy az Északi Áramlat is felrobbant, biztos a földönkívüliek lehettek. Bár, ha megvizsgáljuk az érdekeket, akkor lehet azért ezt sejteni, csak az nem kellemes, nem szalonképes a nyugati hírfolyamokban. Mert, hogy nem Oroszországnak és nem is Németországnak állt érdekében, azért ebben biztosak lehetünk.

Szoktam mondani, hogy valaminek az összeesküvés-elmélet mivolta semmit nem mond annak a dolognak az igazságtartalmáról. Szereted a konteó kifejezést valami érvet semlegesítő, negatív kicsengésű szóként használni, miközben a konteó és az igazság egymásra ortogonálisak, skalár szorzatuk zérus, függetlenek.

most olyan világot élünk, amikor ezek a konteómániások kimerészkedtek a nyilvánosságra

Ez természetes, hiszen mint mondtam, a konteó kifejezéssel egyesek arra próbálnak rábírni másokat, hogy ne is gondolkodjanak az adott kérdésről, mert az butaság. Épp az imént mondtam, hogy attól, hogy valamit néhányan konteónak bélyegeznek, még lehet igaz is és hamis is. Nincs összefüggés az igazságtartalommal.

Épp ezért kérdeztem azt, hogy szerinted csak az igaz-e, ami bizonyítható. Könnyen belátható, hogy ez nincs így, ugyanis valaminek a bizonyíthatatlansága valóban eredhet abból, hogy az a valami nem történhet meg, de abból is jöhet, hogy ugyan megtörtént, de nem vagyunk a megfelelő mennyiségű információ, tudás birtokában a bizonyításhoz. Valahogy ez utóbbi lehetőségről hajlamos vagy megfeledkezni. Itt lehet az is, hogy nem tartunk fejlettségben azon a szinten - pl. természettudományokban vannak megoldatlan kérdések, és mindig is lesznek -, de lehet olyan is, hogy egyeseknek érdekükben áll tömegeket elszigetelni a hiteles információtól, dezinformálni, és ezt többé-kevésbé sikeresen teszik.

Más szavakkal is mondhatom. Lehet, hogy valami konteó, de ezzel párhuzamosan léteznek összeesküvések. Nyilván nem minden, sőt, a többségük természetesen hülyeség, de nagyhatalmi játszmák, célok, társadalomszervezési szándékok mindig is voltak és a jelenben is vannak.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

> Jaja, kreténség. Dobnál néhány linket, ahol a terv lényegét írják le, elemzik, megjelölik a tervezőket?

> Valaminek a léte független attól, tudod-e azt bizonyítani. A dolgokat, eseményeket hidegen hagyják az ő bizonyíthatóságuk. Szerinted csak az létezik, ami bizonyítható?

> Szerintem tényként beszélni olyan "terv"-ről aminek a létezésére és készítőjére nincsen semmilyen tény, és arra hivatkozva indokolni meg random történéseket a világban, az nem több mint konteó. Aztán vannak emberek akik ... néznek idiótának másokat akik egy árva linket kérnek, vagy valami kézzel fogható tényt, ami amúgy bizonyítana valamit az egészből.

> Lényegében szépen leírod, mi a logikai hiba a narratívádban. Összemosod a tényt és a bizonyíthatóságot.

> Nem összemosom, hanem kapcsolatba állítom, nem véletlenül...

A bizonyítás eszközei ténybeli adatok, vagyis a tényekre vonatkozó információk hordozói.

Azért szép maszatolás volt.

Sehol sem állítottam semmit a bizonyítás eszközeiről. Hogy jön ez most ide? Attól, hogy bizonyítás eszközei ténybeli adatok, továbbra sem mondhatjuk azt, hogy ha valami bizonyíthatatlan, akkor az nincs, akkor az nem történt meg. Az csak annyit jelent, hogy nem tudjuk bizonyítani, mert nem vagyunk az információ, a tudás birtokában. Természetsen és nyilvánvalóan az ellenkezőjét sem jelenti, tehát nem lesz valami automatikusan igaz attól, hogy nincs tudásunk róla, és ezért akár igaz is lehet.

Tényleg nem tudom, mit nem értesz. Bár szerintem mindent értesz. Az a gyanúm, nem áll érdekedben mindent érteni. Ez viszont már valóban csak feltételezés részemről. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha valami nem bizonyítható, arról hogyan legyen link? Ha elütnek valakit az úttesten, cserbenhagyja a gázoló, a köztéri kamera felvételét a gázoló összeköttetései segítségével el tudja tüntetni, így a felvételek „sajnos már nincsenek meg, letörlődtek”, akkor már nem is történt cserbenhagyásos gázolás, mert az nem bizonyítható?

Ki találkozik kivel később? Vagy mi van?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A téma asch agymenése volt a nagy tervről, amire te Putyin szopással rezonáltál. 

Hát, ha az volt Putyin célja, hogy megossza a nyugatot, akkor kurva jó stratéga. Kár hogy a célja nem ez volt, hanem a célja eléréséhez ezt csak mint eszközt használja, és a célja még mindig távolinak tűnik. Innen nézve, elég szar stratéga. Persze, ha fogalmad nincsen a világ geostratégiai mozgásáról és azt hiszed, hogy az a mozgatórugó, hogy a nyugat ne legyen egységes, akkor ja, minden fasza! XD

Lábjegyzetként említem meg, hogy Oroszország elbukta az I. világháborút, a II. világháborút USA segítséggel a valaha volt legnagyobb veszteségekkel a nyertesek oldalán hozta, majd elbukta a hidegháborút. Vérbefojtotta az 1848-49-es magyar szabadságharcot és 1956-os forradalmat. Ez a magyar történelem legutóbbi 2 nagy harca a függetlenségért mellesleg.

Szóval, magyar hazafiként, igazlátó jobbosként ezért az entitásért rajongtok, abban az illúzióban lebegve, hogy látjátok a lényeget és az igazságot. Nagy taps nektek, hasznos idiótáknak. LOL

Ezek a gyermeteg metafórák annyira mutatják az eltorzult értelmi-lelki világodat: "kapkodják a fejüket, meg az állukat", "Erdogan testcsele", stb.

A gagyi-bulvár szállítása blogként jobban megy, azokon legalább mosolyog az ember, ha kissé kényszeredetten is.

:D :D :D

Így dolgozod fel, hogy a dolgok nem abba az irányba haladnak, amit szerettél volna, vagy amit vizionáltál? Ez a megküzdési stratégiád része, hogy engem minősítesz?

Minden ember, akinek esze van, tudta, hogy ez lesz ennek a konfliktusnak a vége.

Fogadd el, hogy a wishful thinging az nem mindig vezet a vágyak beteljesedéséhez.

trey @ gépház

Komoly lépésre szánhatja el magát Finnország

Szerda este a finn hatóságok bezárhatják a még működő ellenőrző pontokat az Oroszországgal közös szárazföldi határon, mert Oroszország fegyverként használja az illegális migránsokat – írja az Ukrajinszka Pravda.

A lap szerint Petteri Orpo finn miniszterelnök kormánya hétfőn úgy dönthet, hogy szerda este bezárják az Oroszországgal közös szárazföldi határon lévő összes ellenőrző pontot.

Finnország múlt csütörtökön lezárta a Vaalimaa, Nuijamaa, Imatra és Niirala határátkelőket az illegális migráció megugrása miatt. Ezek szombat óta zárva vannak a forgalom elől. Helsinki ugyanakkor úgy döntött, hogy a menedékkérelmeket csak a Vartius és a Salla határátkelőkön fogadják el.

Nocsak! 🤔

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 11. 21., k – 08:19

Foreign Affairs: Ukrajna kudarcot vallott a fronton, tűzszünetre van szükség

Ukrajna ellentámadása a jelek szerint megakadt, és ez az ukránok nyugati partnereinek köreiben is zavarokat okozott, utóbbiak egyre kevésbé látszanak elkötelezettnek Ukrajna támogatása mellett. Mindez szükségessé teheti azt, hogy Ukrajna és a Nyugat újraértelmezze a háborúban elérni kívánt stratégiai sikerek fogalmát – írta véleménycikkében a Foreign Affairs.

A külpolitikai szaklap cikkének két szerzője – Richard Haass, az amerikai Council of Foreign Relations (CFR) kutatóközpont emeritus elnöke és Charles Kupchan, a CFR főmunkatársa, valamint az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Tanácsának korábbi európai ügyekért felelős igazgatója – úgy látja:

Ukrajna és a Nyugat jelenleg egy „fenntarthatatlan” pályán próbál előrehaladni, ugyanis Ukrajna kitűzött hadicéljait egyszerűen nem lehet elérni.

[...]

Hát, ez a Foreign Affairs egy látnok! Nekik is jó reggelt kívánunk!

trey @ gépház

Kinek a fejeben?

Sokmindent ra lehet mondani Putyin rendszerere. De azt semmikeppen sem, hogy a kommunizmus neveben tesz barmit is. A szovjet vilagkepnek meg az volt az alapja. Innentol kezdve a mai Oroszorszag maris tok mas, mint a Szovjetunio volt. Egy elegge kritikus alapozo kerdesben tok mas.

Putyin rendszere es a szovjet rendszer kozt csak az autoriterseg szintjenek konvergalasa a kozos pont. Az ideologia mogotte egyaltalan nem kommunista, meg annyira sem szocialista, mint egy nemzeti szocialista.

Sot, a szovjetek a gyarmataikbol kiirtottak a nemzeti erzeseket, Putyin ellenkezoleg: nemzeti onerzeteben sertett nepeket probal maga melle allitani, persze sok hibaval. De mar az alapelv is gyokeresen mas.

Nem, az a putyini diktatúra, mely rettenetes. 

A demokratikus jógyilkosságok áldaozatai Nyugaton találhatóak, a részletekről kérdezd meg Aldo Moro, Olof Palme, Enrico Mattei, Jo Cox, Pim Fortuyn, Louis Mountbatten, Anna Lindh hozzátartozóit a fejlett EU-ban, aztán folytathatod a sort Martin Luther King, John F. Kennedy, Robert F. Kennedy rokonaival a mégfejlettebb USA-ban, majd ha ezzel készen vagy, elgondolkodhatsz azon, vajon mit rontottak el a még véletlenül sem titkosszolgálatoknak dolgozó "magányos támadók" Ronald Reagan vagy Gerald Ford esetén, hogy ők megúszták a gyilkossági kísérletet.

A szociáldemokrata Anna Lindh fő bűne az volt, hogy Euro párti volt. Őt egy szerb gyilkolta meg. A munkáspárti Jo Cox is Brexit ellenes volt. Pim Fortuyn is szociáldemokrata és liberális elvei (Laissez-faire elv) miatt halt meg. Érdekes nem? Valahogy az orosz érdekek tűnnek indítékok.

Svédországban született, svéd állampolgár volt, szerb bevándorlócsalád gyermekeként. 

De a lényeg röviden: szerinted mindenért a ruszkik a hibásak, Szása lőtte lő mindkét Kennedyt is. 

Ezt a hozzászólásod is eltettem a "libsik mondák" gyűjtményembe. Még nem érte utol a jómútlkori hiszed, miszerint a Gazprom 99%-a megsemmisült, mert kivonták a papírjait a  nyugati tőzsdéről, de azért egy erős egyéni második helyre felfér tőled. 

Az abszolút első helyen egy még nálad is ezerszer libbantabb hsz-e áll, szerinte az orosz nukleáris fenyegetés egyszerűen nem létezik, mert képtelenek lennének kilőni az atomrakétáikat. Szóval az irány jó, de még bőven van hová fejlődj, ne add fel, nagyon jó úton vagy, hogy übereld a jelenlegi bajnokot! 

 jómútlkori hiszed, miszerint a Gazprom 99%-a megsemmisült, mert kivonták a papírjait a  nyugati tőzsdéről

Valakivel ősszekeversz nagjocó elvtárs! Még csak hasonlót sem mondtam soha! De ha mégis lenne bizonítékod, hogy igen akkor 'geci gyorsan'* virítsd a linket!

 

 

 

* Házmester után szabadon

Valahogy az orosz érdekek tűnnek indítékok indítéknak

Azt el sem tudod képzelni, hogy valaki nem orosz érdekből, hanem saját szabadságának óvása miatt EU-ellenes, Brexit-párti, vagy meggyőződésből konzervatív? Elég egyszerű a világképed, ha úgy látod, hogy vannak a nyugatos liberálisok, mindenki más pedig orosz érdekeket képvisel. Ennél cseppet szofisztikáltabb a világ.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azt mondtátok, hogy a ruszkik új világrendet építenek, a CCCP 2.0-át. Ehez képest a világ 'legerősebb hadserege' a rettenthetetlen nukleáris arzenáljával, 2014 óta nem bírt el a 'nemlétező' Ukrajnával!

Mi az oka ennek a 'látszólagos' ellentmondásnak? :D :D :D

Talán az, hogy az egész NATO és a Nyugat, élén az USA-val beszállt a háborúba Ukrajna oldalán, egyedül harcoló alakulatokkal nem, de fegyverrel, pénzzel, hírszerzési információkkal, célmegjelöléssel, stratégiai tanácsokkal, kiképzéssel igen.

Addig örüljünk, amíg azt a rettenthetetlen nukleáris arzenált nem vetik be, mert onnantól nem az a kérdés, hogy elsöprik-e a Föld színéről Ukrajnát, hanem az, hogy van-e ennek bármi értelme.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Csak nem ártana következetesnek lenni. Egyszer a nyugati fegyverek szarok, kevés is, nincs már pénzük, transzik vezetik, balfaszok, stb, semmit nem érnek az oroszok ellen. Máskor meg, ja hát az oroszok azért nem győzték még le Ukrajnát, mer a nyugati fegyverek, pénz, kiképzés stb. Egyszer így, egyszer úgy?

Legyünk következetesek: az USA és az EU együtt 800 millió ember, képtelen volt a 150 milliós oroszokat kiszorítani Ukrajnából.

- mi van, ha mondjuk megindul Kína a maga 1.8 milliárd emberével?

- mi van, ha beindulnak az arabok?

- mit fognak csinálni a BRICS országaival, 3.25 milliárd emberrel?

Való igaz, hogy az oroszok gyászosan leszerepeltek, de velük együtt a NATO is.

 

Jól látható, hogy nincs elég erő az USA-ban, hogy továbbra is a világ csendőre maradjon. Az a korszak végetért, fokozatos terület és befolyásvesztéssel kell számolniuk.

mi van, ha mondjuk megindul Kína a maga 1.8 milliárd emberével?

Annyi embert a tudomány mai állása szerint nem lehet megindítani, illetve már a megindulás első percében katasztrófába torkolna.

mi van, ha beindulnak az arabok?

Melyik része? A gazdaságilag erős államok, valahogy nem szolidálisak a palesztínokkal. Azon kívűl inkább egymást nyírják, mint összefogjanak: Irán<->Irak<->Kuvait Törökország<->Szíria

mit fognak csinálni a BRICS országaival, 3.25 milliárd emberrel?

Mit kéne csinálni velük? Nyelik a kokót, a nyugati határőrök meg lekapcsolják őket.

Való igaz, hogy az oroszok gyászosan leszerepeltek, de velük együtt a NATO is.

A NATO egy védelmi szövettség!

Az a korszak végetért, fokozatos terület és befolyásvesztéssel kell számolniuk.

Ezek csak hangzatos szlogenek, területvesztéssel nem kell számolniuk. Kanada vagy Mexikó hódíthatna el tőlük területeket, de ugye ez nem realitás.

Gyermekként szerettem, hogyha este meséket olvastak nekem.

Felnőttem és bevallom manapság már kevésbé érdekel.

 

Szerintem berakhatna a Fidesz szép képeket is nemzeti konzultációba, no meg a gonosz boszorkányt is.

Hiányzanak a hősök, akik a szablyát előrátva megmentik a királylányt és vele az ország szuverenitását a hétfejű brüsszeli sárkánytól.

vicces úgylátszik hatásos lesz a szuverenitás törvény, ha már kiadták a Telexnek, hogy kell egy ellen cikk és szóltak a reggeli eligazításon jaku elvtársnak, hogy ahol bér commentelkedik ott feltétlen említse meg !!

 

Jaku - adok róla teljesítés igazolást számlázhatod Bajnai - DK vagy nem tudom melyik cégnek..

For Whites Only meeting room!

Oké, legyünk következetesek.

Mivel az EU és USA nem közvetlenül háborúzik Ukrajnában az oroszok ellen, így kb. lényegtelen mekkora a lakossága. Annak már van értelme, hogy mennyi gyártási potenciállal meg pénzzel rendelkeznek. 

Kína nem 1,8 milliárd lakosu, soha nem is lesz. 1,4 milliárd körül van, kérdéses hogy még növekszik-e, vagy már csökken, de az 1,5 milliárdot nagy valószínúséggel el sem fogja érni. Kb. most tetőzött a lakosságszáma és durva, egyre gyorsuló népességfogyás elé néznek, pesszimista vélemények szerint 800 millió körül fognak stabilizálódni.

Az arabok ha megindulnak, jó eséllyel egymás ellen fognak, akkora ellentétek vannak köztük.

BRICS országai egy informális egyeztető együttműködés, semmilyen erőt nem képez, a papírra vetett számok varázsán kívül. Tagjai jobb viszonyban vannak BRICS-en kívüli országokkal, mint egymással. 

A NATO akkor tudott volna leszerepelni, ha aktívan részt vesz ebben a konfliktusban, mivel az egy katonai szövetség. 

> Jól látható, hogy nincs elég erő az USA-ban, hogy továbbra is a világ csendőre maradjon. Az a korszak végetért, fokozatos terület és befolyásvesztéssel kell számolniuk.

Ebben egyet értek. A probléma, hogy ami felsejlik az eljövendő korszakról, az sokkal szarabbnak tűnik, mint ami eddig volt. Kb. vége a boldog békeéveknek.

Ez spekuláció és jósolgatás üveggömbből kategória. Kína népessége ma valóban 1,4 milliárd körüli hivatalosan. Bizonytalanság onnan jön, hogy még az egy-gyerek korszakban születtek második (harmadik...) gyerekek akik még a statisztikába sem kerültek be. Jelenleg valóban csökkenő demográfia látható Kínában. De az, hogy mit hoz a jövő megjósolhatatlan. Jelzés értékű, hogy a második világháború és penicillin megjelenése után években katasztrofális túlnépesedést jeleztek előre az 1970-es évek végére. Az "armageddon" mégis elmaradt. 

Csak nem ártana következetesnek lenni. Egyszer a nyugati fegyverek szarok, kevés is, nincs már pénzük, transzik vezetik, balfaszok, stb, semmit nem érnek az oroszok ellen. Máskor meg, ja hát az oroszok azért nem győzték még le Ukrajnát, mer a nyugati fegyverek, pénz, kiképzés stb. Egyszer így, egyszer úgy?

Szerintem ezt nem Nekem akartad válaszolni. Azt kérdeztem, hogy a leírásod a jaku inverz álláspontot írja-e le. Erre nem adtál választ.

Elsősorban: kérdezd meg Tőle; ő tudja =).

--

Amit én látok a megnyilvánulásaiból az alapján eddig ez a benyomásom van róla:

  • ukrán aktivista
  • aki az aktuális ukrán narratívát megkérdőjelezi arra azt mondja, hogy szükségszerűen az oroszokat támogatja

Mióta kapsz te ukrán narratívát!? Te fidesz narratívát arról, hogy az ukránoknak mi lehet a narratívája. Jelenleg azt mondod, hogy Ukrajna nem létezik, az USA háborúzik. Aztán ránézek a térképre és ki van írva öles betűkkel Ukrajna neve. Megnézem a ruszki propagandát ott meg azt írják, hogy nincs háború csak hadművelet… Valami értelmeset kéne már mondanotok így 9 év után, hogy mi a hadművelet célja, miért nem érte még el azt, és hogy meddig fog tartani?

 Te fidesz narratívát

A német ill. angol (közszolgálati ill. attól független) médiában a fidesz narratíva nyilvánul meg? Olyan érdekesességeket osztasz meg mostanság ami valóban újdonság számomra.

Jelenleg azt mondod

Idézd be légy olyan kedves, hol állítottam ezt.

mondanotok így 9 év után

Mit mondtam 9 éve amire ezt reagálod? És mi ez a többes szám? Én továbbra sem vagyok tudathasadásos, szóval nyugodtan maradj az egyes számnál ha hozzám beszélsz, már meglehetősen sokszor megkértelek erre.

--

Jobban belegondolva a fenti hozzászólás elég jó szemléltető példa.

Nem tudom miért tolsz ukrán narrativát. De tolod. Hogy mi késztet erre ez lehet még te sem tudod. Ez egy flame topik. Kedved leled abban, hogy a szélsőbal nézeteit narrálid. Vagy tényleg komcsi vagy. Ezt is csak te tudod.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Kezdettől fogva nem vagy hajlandó tudomást szerezni a nyugati liberális társadalmi, politikai, gazdasági, jogi befolyásszerzési kísérletekről, expanziós törekvésekről. Aztán, ha valahol egy ország, egy nép ennek ellenáll, akkor ki van kiáltva agresszornak, nácinak, autoriternek, populista diktatúrának.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mindkét oldalról olvastunk már bődületes baromságokat, amelyek még dezinformációnak is harmat gyengék. Volt itt már olyan, hogy az oroszoknak elfogyott mindene, volt szó arról is, hogy a nyugati lőszerraktárak ürültek majdnem ki. Nyilván egyik sem igaz. Biden is egyre debilebb, Putyin is meghal minden héten, az igazán vakmerők szerint már meg is halt. Ezeknek semmi jelentősége azon túl, hogy színesebbé teszi a sajtóban a híreket.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

hanem az, hogy van-e ennek bármi értelme.

Tehát akkor a nukleáris arzenál egy öngyilkos fegyver. A ruszkik mégis felmondják at aotomsorompó egyezményt.

Na várjuk meg bolond nevű elvtársad/alter nicked posztját, majd csak előáll egy 'geci nagy'* buzulással.

 

* A házmester után szabadon

Hogy, s hogy nem, az USA sem szerelte le a nukleáris arzenálját, a franciák, britek, pakisztániaiak, indiaiak, Izrael, Észak-Korea, Kína szintén.

Öngyilkos fegyver, de azért jó, ha van. Nyári reggeleken akár be is vethető következmények nélkül.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mi az alternativa? Es most ne gyere a het vezer altal kiotlott magyar fuggetlenseg hagymazas almaival. Mit kellene tennie Magyarorszagnak? Kerlek probalj meg realisan gondolkozni. Illetve a lepjunk ki a minden szovetsegbol IS megoldasod utan megjosolhatnad, hogy mi tortenne az orszaggal.

Foglaljuk össze a Nagy Ukrán Ellentámadás eredményeit:

 

 

 

 

 

 

 

 

Más nincs.

Valami hasonlót rittyenthetnél az orosz támadásról is! Érdekes hogy az elmúlt fél évben mindenki áll a fronton, és ezt orosz sikernek könyveled el, pedig az orosz vezérkar nagy része már kiesett az ablakon, míg a terrorista vezérek meg leestek a repülővel. Ez a helyzet dokkal nagyobb szégyen az oroszoknak.

Na hagyd, hogy a tények összezavarják kristálytiszta homályos látásodat! Egy keresztény-demokrata-putyinista kitart megkapott dogmáinál:

Az ukránok borzasztó sikertelenek, mert megállították az oroszokat. Az ukránok nem is léteznek, az oroszok a holtak serege ellen harcolnak.

Na hagyd, hogy a tények összezavarják kristálytiszta homályos látásodat!
 

Amit nem a hírekből kell kiolvasni, arra jó egy térkép is. Legyszi nézd meg az Ukrán térképet, és hasonlítsd a 3evvel ezelőtti állapothoz. Ez megmondja neked, hogy ki hogyan áll, ezen felül minden propaganda.

Ez igy nem teljes. Ehhez hozza kell adni, hogy hanyan menekultek el Ukrajnabol. Es hanyan haltak meg (azok nem kelnek fel ujra harcolni).

 

Azt nem veszi figyelembe kb. senki, hogy most perpillanat vihar elotti csend van. Amint elfogytak az ukran emberek, akkor lerohanja Ukrajnat Oroszorszag.

Pontosan azert, mert a mai modern hadaszatban ha nincs meg az osszhang (legvedelem, tankelharito, tankok, muholdak, dronok, stb), mert egesz egyszeruen elfogyott az ember adott feladatra. Akkor pikkpakk le tudja rohanni az ellenseg oket.

 

2024-ben az oroszok nagyot fognak menni. Nem kizart, hogy eltorlik egesz Ukrajnat. Ne legyen igazam.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

ez igy keves.

Es meg hozza se vettem, hogy mennyi hadianyagot elpuffogtattak es kilovettek (tankok, repulok, konkretan mar loszeruk is alig).

Nagyon siralmas a kep (sajnos).

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Resperger... Emlékszem, amikor ő volt az ügyeletes tiszt, éjszaka megpakoltatta a fém kukát falevelekkel, felgyújtotta, majd ügyeletes alegységnek riadó. Ha szintidőn belül nem volt ott az ügyeletes alegység, és nem oltotta el a kukát, akkor éjszaka volt még néhány lehetőség ezt szintidőre összehozni. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez a Resberger megmondta már 1 éve is, hogy az ukránoknak pár nap alatt végük van A másik muki meg sima publicista, neki kérdeznie kéne nem válaszokat adni. Ez olyan mint amikor Sflotfle (nyál visszaszív) az ufó konferenciáról jövet megszakérti a világ biztonságát is.

Szerkesztve: 2023. 11. 23., cs – 10:19

Az ukránok veszélybe sodorhatják a saját EU-csatlakozásukat ezzel a lépéssel

Ukrajnai civil szervezetek kongatták meg a vészharangot amiatt, hogy az ukrán parlament elfogadhat egy törvényt, amely lényegében megsemmisítené a bírósági reform eredményeit – ezzel pedig Ukrajna EU-csatlakozását is veszélyeztetheti, hiszen ez utóbbi szerepel azon mérföldkövek között, amelyeket Ukrajnának teljesítenie kell, hogy az unió tagja lehessen.

Emlékezetes, hogy amikor 2022 nyarán jóváhagyták Ukrajna uniós tagjelöltségét, akkor az EU vezetői hét pontban határozták meg, hogy mely területeken kell fejlődést elérnie Ukrajnának az EU-tagsághoz. A pontok egyike volt a bírósági reform, és nem mellékes, hogy az EU hivatalos dokumentumában leszögezték: ha Ukrajna valamelyik feltételt nem teljesíti, akkor vissza is vonhatják a tagjelölti státuszát.

[...]

Ebből a szempontból jelent fontos fejleményt, hogy kedden az ukrán parlament elfogadta egy olyan törvénytervezet első olvasatát,

amely civil jogvédők szerint gyakorlatilag megsemmisítené a bírósági reform egyik alappilléreként szolgáló intézményt, az úgynevezett Közbizalmi tanácsot.

Kopik a fals fénye, kopik ...

trey @ gépház

Egyesek azt gondolják, hogy a civil szféra az, hogy Pista, Jóska, meg Tibi alapítanak egy egyesületet, amely segíti bizonyos célok elérését.

 

Lehet, hogy kellene egy újmagyar szótárat nyitni:

- a civil jelentése: külföldi kormányzati szervezet

- a választható, de ajánlott jelentése: kötelező

- szakszervezet: a vállalat/kormány érdekeit képviselő csoportosulás

- szólásszabadság: leírhatod amit szabad

- tudós: multinacionális vállalat érdekeit képviselő szócső

- orvosszakértő: gyógyszeripari ügynök

 

Elég otthonosan mozgok a mai rendszerben, mert ebbe nőttem bele. A béke osztályharcot, a felszabadulás elnyomást, az élmunkás jó pártembert jelentett. 

Orbán Viktor után újabb európai politikus törhet borsot Ukrajna orra alá

Mint megírtuk, Hollandiában a szélsőjobboldali Geert Wilders győzött a választáson. Mindez aggodalomra adott okot Ukrajnában és az ukránok támogatói körében.

A Bloomberg véleménycikkében egyenesen azt írta, hogy Wilders az Orbán által képviselt „lájtos putyinizmust” visszhangozhatja majd. Annyi biztos, hogy a holland szélsőjobbos politikus győzelmét sokan megünnepelték a Kreml támogatói, propagandistái közül.

A The Kyiv Independent is írt arról, hogy mi mindenre lehet befolyással Wilders, ha sikerül kormányt alakítania egy koalícióban. Felidézték, hogy Wilders pártjának választási ígéretei közt az is szerepelt, hogy felhagynak Ukrajna katonai támogatásával (maga Wilders 2023. májusban kivonult a holland parlamentből, amikor Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszédet mondott).

[...]

🙄

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 11. 25., szo – 11:10

A háború legnagyobb kamikáze drón támadását zúdították Kievre. A drónok jelentős részét hatástalanították. Kiev terrortámadásnak minősítette a támadást, mert civil területeket támadtak. Igazán hősies támadás ez a Vörös hadseregegtől.

Épp olyan hősies támadás, mint ami a gázai kórházak ellen történik. Háborúban nincsenek hősies támadások. A háború mindig pusztítás és gyilkosság. A katona éppen úgy ember, mint a civil. Az, hogy a katonák megölését, megsebesítését, életének tönkretételét háborúban legitimnek tartjuk a civilekével szemben, csak az ember képmutatásáról, barbárságáról szól. Mellesleg a katonának is vannak civil rokonai, barátai, felesége, barátnője, akiket ez szintén érint.

Szóval érdemes elfelejteni ebben a kontextusban a „hősies” jelzőt.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egy példát, egy hasonlatot írtam. Az a logikai összefüggés, hogy ott hasonlóképp ez történik, de valahogy amikor az oroszok csinálnak olyasmit, ami számodra kifogásolható, azt azonnal szóvá teszed, ha a nyugati világ részéről történik hasonló, akkor pedig diszkréten félrenézel. Csak a szokásos kettős mérce.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Viszont néha hasznos. 1956 után a szovjet urak kicsit visszább vettek a tempóból.

A mai urak is csak addig fogják hergelni a népet, amíg tömegesen lógni nem kezdenek. A jelenlegieknek még nincs meg a személyes tapasztalat, hogy milyen az, amikor túllőnek a célon.

amikor nepek vannak (ukran, orosz, magyar), es egyiket a masik karara elonyben reszesitik vagy elnyomjak teljesen, akkor bizony baj van.

 

Lehet mondani, hogy nem ugy van, meg nem ugy gondoltak, meg csak papir, meg a torvenyt senki se tartja be. De az egesz haborunak ez a meregfoga.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ez abból a szempontból érdekes, hogy egyes értelmezések szerint a nyugati érdekszférába vonódás a dolgok természetes folyása, ha ez nem így van, akkor jajveszékelés van, meg orosz befolyásról beszélnek. Az én értelmezésem szerint viszont a nyugati befolyásszerzés az nem azonos a szuverenitással.

Épp, mint a magyar ellenzék, akiknek azzal van problémájuk, hogy nem a nyugati befolyástól kell megvédeni az országot, hanem a kínaitól és az orosztól. Meglátásom szerint viszont minden befolyástól meg kell védeni az országot, s üzletelni kell érdekeink szerint mind keleti, mind pedig nyugati partnereinkkel.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Igen.

Mindamellett szerintem nem túl jó ötlet környezetéből kiemelni egy államot, s úgy vizsgálni. Azzal szerintem nincs baj, ha Ukrajna a múltja és lakossága miatt erősen orosz kötődésű, mint ahogyan nyilván Kanada meg sokkal erősebben USA kötődésű lesz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azt gondolom nem ismered Ukrajnát. A lakossága mindig is nyugat és Oroszország között billegett, mélyen gyökerező orosz ellenesség van sokakban a történelmük miatt. Annyira megosztott a társadalom, hogy geostratégák már évtizedekkel ezelőtt számoltak egy lehetséges konfliktussal emiatt. 

Ez a háború amiatt van, mert Ukrajna végérvényesen dönteni látszott a nyugat felé. Putyin megpróbált Janukoviccsal egy visszatérést eljátszatni, de arra már nem volt vevő a többség és jött a majdan. 

Bármennyire is tolja az orosz propaganda, az egész mostani háború zéró pontja nem a nyugat beavatkozása volt Ukrajnában, hanem az oroszé.

Az ukránok a függetlenségükért harcolnak, sőt a puszta létükért Oroszország ellen. A függetlenség neked valami ultimate joker szó, ebben a háborúban mégis az elnyomó oroszoknak szurkolsz. Ezt így mégis hogy?

A lakossága mindig is nyugat és Oroszország között billegett

Több népség fennhatósága alatt billegtek az ott élő emberek (az ukránoknak nevezett népkeverék ősei). Persze a vidék történelmét leszűkítheted nyugati és orosz kérdésre, csak akkor ne úgy kezdd, hogy szerinted a másik nem ismeri Ukrajnát...

 

mélyen gyökerező orosz ellenesség van sokakban a történelmük miatt.

Jaj. A magyarokban meg pl. található némi román-ellenesség. Mégis támogattuk Románia EU-csatlakozását, és általánosságban az együttműködést keressük. Szlovákokkal szintén. Stb.

 

Annyira megosztott a társadalom, hogy geostratégák már évtizedekkel ezelőtt számoltak egy lehetséges konfliktussal emiatt.

Attól nem lesz egy emberi közösség társadalom, hogy mesterséges határok közé rakják az egyéneket/közösségeket, és azt mondják nekik, "éljetek, basszátok meg!". A társadalom ~hiánya miatt nem tudott ez az Ukrajnának nevezett kreálmány előre lépni a neki jutott földrajzi és nemzetközi sajátságok adta keretek között. A szovjeteknek nem kellett volna ész nélkül földet osztani, meg az unión belül kevergetni a népeket, és akkor most nem lenne ilyen probléma. De legalább az EU okult belőle. Ja, nem. Száz év múlva meglátjuk.

 

végérvényesen

Ajánlom figyelmedbe a "történelem" kifejezést.

 

többség

LOL

 

Bármennyire is tolja az orosz propaganda, az egész mostani háború zéró pontja nem a nyugat beavatkozása volt Ukrajnában, hanem az oroszé.

Ajánlom figyelmedbe az európai történelmet.

 

Az ukránok a függetlenségükért harcolnak

A történelemben sosem létezett dologért halnak meg ukrán százezrek? :o

 

sőt a puszta létükért

Az általuk kért pusztaság apránként alakul. A létük viszont egyre kevésbé látszik jól alakulni. Persze tekinthetünk rá egyfajta megtisztulásként is, de esélyes, hogy ez csak szűken szabott orosz kontextusban EU-konform gondolat...

 

A függetlenség neked valami ultimate joker szó, ebben a háborúban mégis az elnyomó oroszoknak szurkolsz.

LOL

 

Ezt így mégis hogy?

Biztos nem ismeri Ukrajnát...

:)

Azzal nem vitatkozhatsz Te sem azzal, hogy a kijevi civilek elleni értelmetlen támadások egyetlen célja a lakosság megfélemlítése. Nyilván a katonákra túl nagy hatása nincs, mert azok leszedik ezeket a primitív drónokat, de a lakosságot fenyegetés alá helyezik. Ilyenkor szólnak a légvédelmi szírénák, óvóhelyekre kell menekülniük, a lehulló darabok lakosságot sebesítik meg, az esetlegesen becsapódó drónok emberi és anyagi áldozatot okoznak, de katonai stratégia eredmény minimális csak.

Az oroszoknak van egy baromi meresz fejlesztesuk. Konkretan a dront 2 reszre szedtek. Csinaltak egy felderitot, amin rajta van mindenfele muszer (hokamera, glonass, miegymas), es csinaltak egy baromi buta repulo bombat.

a felderito felderiti a celt, es fellonek ilyen buta bombat, aminek a levegoben atadja a koordinatakat, es mehet is celra. Egy ilyen "agy" valami 10 bombat tud egyszerre kezelni.

Ezek a repulo buta dronokbol meg minden ki van sporolva. Minimalis az uzemanyag, gagyi a hajtomu, kb. csak a bomba van benne meg egy kis elektronika.

Valami nevetseges osszegbol kijon egy ilyen (nem emlekszem pontosan, de baromi olcso).

Az biztos, hogy amivel ezeket kilovik az 20x dragabbak.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Mondjuk a Glonass még el sem készült. :D

???

A Glonassz elég rég elkészült (évekkel a Galileo előtt). Amire te gondolsz, szerintem, hogy folyamatosan cserélik és modernizálják a műholdakat. De ugyanez igaz a GPS-re is. Ezen az alapon egyik sem fog soha elkészülni :)

Amit támadnak, azok NATO terminológiával kettős felhasználású létesítmények.

https://www.rand.org/content/dam/rand/pubs/monograph_reports/MR1351/MR1…

Much of the impulse for this pressure seems to have resulted from NATO attacks on six types of fixed infrastructure targets—command, control, and communication (C3), electric power, industrial plant, leadership, LOCs, and POL facilities—the bulk of which were located in Serbia proper. The vast majority of these targets were of the “dual use” variety in that they served a civilian as well as a military function, and as previously mentioned, part of the rationale for attacking these targets was to cause the civilian population to bring pressure on the Belgrade government to terminate the conflict.

Számtalan hiteles forrásból, köztük oroszból is, hogy nem ez az igazság.

https://www.portfolio.hu/global/20220317/megjelent-a-reszletes-lista-pu…

Valahogy fel kéne oldani a propagandista által linkelt cikk és a számos forrásból megerősített információ között, mert azok homlok egyenest eltérőek!

A két cikk között nem látok ellentmondást. Egyrészt az első cikk 2022. márciusára való visszaemlékezés, az akkori állapotokról szól, az általad linkelt pedig a jelen állapotról. Továbbá az első és a negyedik feltétel az első cikkben éppen úgy meg van említve, mint az általad linkeltben. A harmadik egy teljesen békés és elvárható dolog, ezt még Magyarország is követeli Ukrajnától, pedig nekünk nem is békeszerződés aláírása a tét. A második pedig azt gondolom, logikus lépés egy ilyen helyzetben.

Nagyobb problémának érzem, hogy nem esik szó a Krímről és a keleti megyékről. Szerintem azért, mert ezt Oroszország magáénak tekinti, ellenben nem vagyok arról meggyőződve, hogy Ukrajna és a Nyugat szintén így látná.

Ahhoz képest, hogy a nem általad linkelt cikket propagandának tekinted, én nem látok ellentmondást azzal a cikkal, amelyet te linkeltél.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Arról nem is beszélve, hogy az ukránszopó Meduza is lehozta az ukrán Pravdára hivatkozva, ami linkelte a teljes interjút (24:38). Persze a Mandiner téved pl. abban, amit a címben állít/sugall, hiszen ha tavaly tavasszal aláírják a békeszerződést, a gyakorlatban akkor sem feltétlenül lenne béke, mert az ukránok egy részének más dolgok fontosabbak, és őket az USA és kutyái továbbra is hergelnék, pénzelnék. Valószínűleg a korábbinál forróbb polgárháború lenne.

:)

Avgyijivka: 2km előrenyomulás több ezer orosz katona halála

Az oroszoknál(vezetés) -sem- érték az ember élet. (Z-nél még annyira sem. Ebből van is némi feszültség az ukrán hadvezetés és a politikai vezetés között.)

De az oroszok arra odafigyelnek, hogy érdemi harcértékkel bíró erőt értelmetlenül nem pazarolnak: lásd pl Kherson feladása. Másutt simán küldik előre meghalni a katonákat: de elsősorban a börtöntöltelékeket és a kifejezetten erre importált szír, afrikai stb. embereket. Több ukrán idegenlégiós is beszámolt ezekről a taktikákról: arra használják ezeket a szerencsétleneket, hogy az első rohammal felfedjék az ukrán állásokat; aztán megy az egész térségre a tüzérségi csapás: nem érdekli őket, hogy az első körben beküldött saját embereik is ott vannak.

--

sokra is vitték

Úgy tűnik, hogy még talpon vannak és a nagy tavaszi-nyári-őszi-téli menetelésből és az ennek kapcsán megfogalmazott ígéret hegyekből pedig

https://deepstatemap.live/en#8/47.253/35.574

ez lett. (pörgesd vissza június 1.-re)

Nem konkrétan erre a háborúra értettem, inkább általánosságban. Nézd meg pl 1991ben hány % orosz élt Oroszországban, mennyi volt a muszlim, meg pl 2020ban. Vagy mekkora embervesztesége volt a világháborúkban, mekkora másoknak. Mi jelentene ma, ha akkor csak fele embert tékozolnak el. Ilyenekre gondoltam. Jó, tudom "mi lett volna ha" ingovány, de náluk akkora kilengés van ilyen téren, hogy érdemes eljátszani a gondolattal.

A Szovjetunió demográfiai problémák miatt bomlott fel. A tagköztársaságok születési rátája meghaladta az oroszokét.

Azerbajdzsánban 100 éve 3 millióan sem éltek, most 11 millió körül vannak. Kazaksztán 6 millióról 20 millióra ment fel 50 év alatt, Üzbegisztán esete hasonló.

Kevés volt a ruszki, ezért bukott a Szovjetunió.

Lehet, hogy nemsokára lesz „guyanai helyzet” topic?

Ez amúgy nekem teljesen új infó, hogy Venezuela a szomszédja területének 2/3-át magáénak érzi.

A CCCP mozgósít: 170e katonát soroznak be.

Tudtommal évente kétszer van sorozás. Már a háború előtt is így volt. Semmi új. Ezek nem mennek a frontra. De az ukrán propaganda már a tavaszit is úgy adta elő, mintha ez valami rendkívüli dolog lenne. Te meg kajálod.

Szerkesztve: 2023. 12. 05., k – 01:04

Azért mekkora királyság. Emlékeztek, amikor még sehogy sem volt jelölve az új hozzászólás? Jegyeztük, hogy mit olvastunk már. Nyilván ez még mindig menne, de ez mekkora jóság már! Ez a szürke cuccos :)

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Na, mi a stájsz gyerekek? Merre haladunk? Szankciók működnek? Ukránok már győztek?

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 12. 05., k – 09:45

Az ukránok egyre kevésbé bíznak Zelenszkijben

Volodimir Zelenszkij „megfizet az általa elkövetett hibákért”, és az ukrán nép csodálkozik, hogy miért nem készült fel jobban az ország – jelentette ki Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere a Sky News beszámolója szerint.

Klicsko szerint az ukránok kezdik elveszíteni bizalmukat a háborús vezető válságkezelésében.

Az emberek csodálkoznak, hogy miért nem voltunk jobban felkészülve erre a háborúra, miért tagadta Zelenszkij a végsőkig, hogy idáig jutunk

– mondta a polgármester.

A Der Spiegelnek külön interjúban azt nyilatkozta: „Egy bizonyos ponton már nem fogunk különbözni Oroszországtól, ahol minden egy ember szeszélyétől függ.”

Nocsak! Megint igazam lesz? Itt vihorásztak a balfaszok, amikor azt mondtam, hogy a nép el fogja számoltatni előbb-utóbb a stand-up huszárt ...  🤔

trey @ gépház

soha semmi baja nem lesz - svájcban a vagyona, Floridában hatalmas háza és még pár helyen..

amerikai útlevél stb..

Egyébként Magyarországon Friderikusz simán lehetett volna a 90-es években miniszterelnök - ismertsége és vagyona alapján - mint zselé.

For Whites Only meeting room!

Nem gondoltam, hogy baja lesz, de hogy lesz elszámoltatás, abban biztos leszek. De, előbb választásokig kéne eljutniuk az ukránoknak. Az USA-ból is jöttek olyan hangok, hogy Z-nek nem érdemes arra hivatkoznia, hogy háború alatt nem lehet szavazni.

Nem kéne ezt odáznia.

trey @ gépház

Szavazást meg tudnák beszélni az oroszokkal :-) addig nem lőnek, pihennek egy kicsit vagy segítenek az urnákat összeszedni és fegyveres kísérettel vinnék Kievbe :-D

Egyébként az elszakadt területeken már éve óta nincs választás - ezért tudott zselé és pártja nyerni - több miliió szavazó esett ki, akik _tudjuk_ kire szavaztak volna.

For Whites Only meeting room!

pörög a biznisz !

A háborúnál nincs jövedelmezőbb - talán az office előfizetés még, ami még hoz ennyit a konyhára - De majd, ha op.rendcccert is bérelned kell - vannak még lehetőségek.

(itt legális cuccról beszéltem, narkó nem számít ide - méég )

 

ránéztem -ezek a kamu tankok

For Whites Only meeting room!

Szankciók:

"2024-es modellévre megérkezik az igazi innováció, vagyis a nyugat-oroszországi Pegasus gyárnak köszönhetően saját fejlesztésű és gyártású ABS-t (blokkolásgátló) és ESP-t (menetstabilizátor) kap a Niva."

Oroszoknak soha az életbe nem jutott volna ABS-t vagy ESP-t fejleszteni.

Biztos nem olyan jó, mint egy Bosch - de valahol el kell kezdeni.

For Whites Only meeting room!

Biztos nem olyan jó, mint egy Bosch - de valahol el kell kezdeni.

Ez miért olyan biztos? Evidencia, hogy orosz mérnök nem érthet a szabályozástechnikához? Ha így van, hogyan csináltak manőverező robotrepülőgépet, hogyan vezetnek célra rakétákat, hogyan dokkolnak egy űrállomásra, hogyan állítanak Föld körüli pályára műholdakat? Azt hamarabb elhiszem, hogy nagyobb méretű, hogy 10 mA-rel többet eszik az elektronika, hogy magasabb az önköltsége.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Elméletben igazad van - itt a hosszabb tesztelés -> finomítás elmaradására gondoltam.

Egyébként biztos nem úgy tervezték, hogy kitöröltek mindent az agyukból, amit eddig megismertek a bosch cuccokból (reverse engineering).

Az eddigi tapasztalatokra építve lehet jobbat tervezni.

Magam is csináltam ilyet még 90-es években terveztem gépeket: a cég foglalkozott javítással és a műhelyben felmértem a tipikus meghibásodási okokat:

- mivel hozzák be a javítani? - megkérdeztem a szakiktól - egy svéd gépről volt szó. 6 hónapos tervezés proto gyártás után a cég önállóan kezdte gyártani saját név alatt a gépet - és jobb volt mint a svéd (sok 100milliós üzlet volt).

For Whites Only meeting room!

A német védelmi miniszter nem akart jóslatokba bocsátkozni a háborúval kapcsolatban

Németország nem szövetségese Ukrajnának – jelentette ki Boris Pistorius német védelmi miniszter a ZDF televíziónak adott interjújában, írja a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség.

„Először is, mi nem vagyunk Ukrajna szövetségesei. Ez azt jelenti, hogy nem vagyunk olyan helyzetben, amely arra kötelezne bennünket, hogy beavatkozzunk” – mondta.

Beindult a damage control kommunikáció 🍿

trey @ gépház

Ultimátumot küldött Joe Bidennek a képviselőház republikánus elnöke

A képviselőház nem szavazza meg az Ukrajna számára kért forrásokat, amennyiben a Biden-kormányzat nem hoz átfogó reformokat az amerikai bevándorlási szabályokban – áll a testület alsóházi elnökének Joe Biden elnök számára küldött levelében.

Az MTI szerint Mike Johnson kedden megjelent levele úgy fogalmaz, hogy az ukrán segély „az országunk határbiztonsági törvényeiben hozott változtatások életbe léptetésétől függ”.

trey @ gépház

Orbán az olyan, az lop. :DD Meg cigány. Vannak ilyen bedobott dezinformációk, amelyek arra épülnek, hogy sokan szellemileg restek, semminek sem néznek utána, viszont terjesztik. Van még ilyen, jó sok. Persze elismerem, ezt a technikát nem csak a balliberális oldal alkalmazza, rendesen kiaknázza az ebben rejlő lehetőségeket a konzervatív jobboldal is. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Orbán az olyan, az lop.

Ugye nem nyitunk arról vitát, hogy milyen szrogos munkával építette fel 10 év alatt Lőlő a vagyonát ami Zukerbergnek 1300 évébe telne. :)

Persze elismerem, ezt a technikát nem csak a balliberális oldal alkalmazza, rendesen kiaknázza az ebben rejlő lehetőségeket a konzervatív jobboldal is.

Magam részéről egyetlen oldalhoz sem tartozom, ezért a náciknaknyilasoknak rohadt gyurcsányista vagyok, a bolsevikoknak rohadt orbánista.

nemzeti és európai értékeket preferálók között

Szép teljesítmény! Ez gondolom, olyan, mint 1989 előtt nemzeti és szocialista értékeket preferálónak lenni. :D

Erről jut eszembe, voltam egy művelődési házban a közelmúltban. Felváltva a magyar trikolor és az EU-s zászlók, alattuk nagy betűkkel valami idézet a szabadság fontossággáról, megbecsülendőségéről. Na mondom, ez aztán kemény! Éltem én egyszer már olyan korban, amikor két zászló alatt voltunk „szabadok”. Éppen úgy, mint most. Volt egy rövid idő, amikor csak a magyar zászló volt. Hamar elmúlt. :(

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha valamelyik EU talpnyaló korrupcióról kezd beszélni azt én szembe röhögőm.

EU parlamentben intézményesítve van a korrupció:

- tanácsadó cégekben ülnek a képviselők és multi cégek „igénybe veszik a tanácsadást” – vastagon fizetnek és másnap nekik kedvező döntéseket hoznak a parlamentben a „tisztelt” képviselők..

For Whites Only meeting room!

Völner az Orbán rendszerének kutyája!

Schadl csak egy pitiáner fasz aki ügyeskedett! De a durva az, hogy Völner, volt az aki némi apróért eladta politikai és közvetlen befolyását. Az ő főnöke Varga Judit, akit megkíméltek, és puhára landoltatták. A Varga fönöke meg Orbán. Orbánnak minimum politikai felelőssége van. Varga szerepe tisztázatlan marad, de minimum bűnpártolás esete nagyon necces, de ezt soha sem fogjuk megtudni. Jó táptalaj a konteóknak.

Ti

  1. Te komolyan ennyire hülye vagy, vagy valami miatt képtelen vagy megkülönböztetni az egyes számot a többes számú esettől?
  2. Továbbra is egyedül vagyok saját magam, nincsenek alteregóim, nincs tudat hasadásom stb.
  3. És ha x-y-z csinál valamit neked kényszeresen másolnod kell?

Igen, valami ilyesmin gondolkodtam én is, hogy ha valaki a közigazgatásban bekukucskál egy kolléganője szoknyája alá, akkor annak a főnöke a valamilyen előadó, azé az osztályvezető, azé a megyei ispán, azé a miniszter, azé meg Orbán, tehát, ha egy áporodott szagú kis vidéki irodában megpillantották egy kolléganő bugyiját, akkor Orbán mondjon le! :D

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nono!

Völner, volt az aki némi apróért eladta politikai és közvetlen befolyását. Az ő főnöke Varga Judit, akit megkíméltek, és puhára landoltatták. A Varga fönöke meg Orbán. Orbánnak minimum politikai felelőssége van.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerencse, hogy nem küldik a kp-t táskában

Pedig minden ami pénzbeli segély az embereknek azt vagy kpban a kezükbe adják vagy lenyeli az ukrán állam lyukas hordója. Senki sem utal oda pénzt, vagy ha igen az könnyen eltűnik / zárolásra kerül. Pont ezért kérnek 99.9%ban tárgyi segélyt. Felnőtt pelenka, aggregátor stb.

Szerkesztve: 2023. 12. 07., cs – 13:34

El nem tudom képzelni, hogy az Orbán kurmány miért nem tartja szem előtt az Ukrajnában élő magyarok érdekeit, amikor egyedüliként az EU csatlakozás tárgyalásainak a megkezdését vétózza, illetve amikor visszautasítja kievi tárgyalásokat.

Állíthatjuk azt is, hogy Orbán beáldozta az Ukrajnában élő magyarokat Putyin érdekében?

Sokszor említettem, hogy szerintem az USA ki fogja provokálni a 3. világháborút, hiszen a valódi cél az oroszok szélirányba állítása, a többi csak a fedősztori. Ami nekünk rossz hír, hogy ezt Európában, európai katonákkal, európai áldozatokkal képzelik megvalósítani. Kevés olyan dolog van, amiről azt gondolom, hogy szeretném, ha nem lenne benne igazam, de ez mindenképp azok közé tartozik.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

> Sokszor említettem, hogy szerintem az USA ki fogja provokálni a 3. világháborút

Az nem kétség, hogy 3. világháborút akarnak, viszont szerencsére legalább olyan hatékonysággal dolgoznak, mint a hazai meteorológusok.

Nagy az idegesség, mert látják, hogyan csúszik ki a gyeplő. Németországban az AFD egyre erősebb, a régi jólbevált jobboldal/baloldal már recseg-ropog.

 

Mostanság már a látszatra sem adnak. Egyre világosabbá válik, hogy nem a polgárok érdekeit képviselik a törvényhozók, hanem másét.

Mostanra szerintem mindenkiben tisztázódott, hogy az Unió nem Európát képviseli, hanem az USA érdekeit.

A lakosság szépen lassan elfordul tőlük, aztán könnyen ott találhatják magukat, hogy 500 millió ember egységesen fordul majd ellenük.

 

Ez a történet mindenképpen kétesélyes.

Jó, csak a lakosság nem nagyon tud semmit sem tenni, arról nem is beszélve, hogy a propaganda legalább részben megtette hatását, így nem teljes az egység. Erre két példa Tarjányi Péter illetve innen jakubovics. Addig van igazad, amíg a néptömegek akaratát legalább hellyel-közzel komolyan veszik, de ez egyre nyíltabban nincs így. Annalena Baerbock is megmondta, hogy nem érdekli a választói akarata. Úgy emlékszem, tél végén, kora tavasszal lesz egy nagyszabású NATO hadgyakorlat. Ez nagyon veszélyes, mert az ilyesmibe szoktak fűszerezésként egy kis provokációt beletenni, Lengyelország pedig ott van állig felfegyverezve, a lakosság történelmi okok miatt Oroszország ellen hangolva. Teljesen ostobák, nem értik, hogy az a történelem elmúlt, nem most van, és akármi is volt régen, jobb békében hazamenni a meleg lakásba, mint nyomorékon a romok között megfagyni.

Ami még roppant elkeserítő, hogy nem csak idegenek, négerek, arabok váltak rendszeres jelenséggé az utcán, hanem NATO katonák is. Nincs olyan nap, hogy ne látnék legalább egyet, de inkább többet, és nem azért, mert katonai objektum közelében élnék, dolgoznék.

A rengeteg bevándorló pedig nem segít ezen sem.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az hogy Tarjányi Péterrel és Annalena Baerbockkal egy lapon említesz nekik óriási elismerés.

Nekem az szórakozás, ahogy itt a hupporondon csuklóztatlak titeket, ti meg eszitek minden posztomat. :)

Egy valami biztos hatással vagyok rátok, minden keménykalapos hupper vágja a nevemet, ha álmából felébresztik akkor is. A házmester-hupmester saját bevallása alapján kényszeresen korlátozza aktivitását (értsd befogja a pofáját ha posztjaimat látja), ami mentálisan nem jó. Na ezt a hatást csak kevesen képesek kiváltani! Még egy bolond kaliberű heavy troll sem. :D

Igazából csak nem étek egyet a szélsőségesen, önérdekkel szembemenően, bármi áron való nyugatbarátsággal, annál is inkább, mert sejtem, hova fut ez ki. Az egész világ homogenizálása, leigázásának szándéka, egy egypólusú világkormány megteremtése a cél meglátásom szerint, ami szükségképpen egy teljes ellenőrzésen, megfigyelésen alapuló totális diktatúra, amelyben megszűnik a magánélet, az intimitás, az önálló gondolat és személyiség.

Először Nyugat-Európával történt ez, aztán a volt szovjet érdekszférával 1989 környékén, utána az egykori szovjet tagállamok vannak soron, majd Oroszország identitásának megtörése, aztán Kína. Van még Dél, de ők gyengék. Eladósítással, technológiai, pénzügyi, gazdasági függésbe taszítással ki lehet kényszeríteni a társadalmi változásokat.

Fiatalon Orbán ott tévedett, hogy őszintén hitte, hogy a Nyugat a szabadság. Ma már látja, ez mennyire nem igaz. Mondhatná, hogy tévedett, ehelyett úgy fogalmaz, ez nem az az EU már, amelyhez csatlakoztunk. Értelmezés kérdése. Vagy nem az, vagy az, csak nem látszott annak.

Edward Snowden is hitt az amerikai demokráciában, azt képen vágta a valóság.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Joe Biden: Ez politikai zsarolás

Az Egyesült Államok elnöke az X-en (korábbi Twitter) írt egy posztot arra reagálva, hogy az éjjel a szenátusban nem hagyták jóvá az Ukrajnának szánt újabb támogatásokat.

A republikánusok a kongresszusban azzal fenyegetőznek, hogy megvonják a támogatást Ukrajnától, amennyiben nem tudják áterőltetni a radikális és pártos határpolitikájukat. Ez tiszta és egyszerű politikai zsarolás

– írta, hozzátéve: Ukrajnában túl nagy dolgok forognak kockán ahhoz, hogy az Egyesült Államokban belpolitikai csatározások tárgyává tegyék ezt.

Hát, az élet nem habos torta, papszi ... 

trey @ gépház

Órákon belül kiiktatták Vlagyimir Putyin orosz elnök két szövetségesét szerdán. A hazaárulással vádolt Illia Kiva volt ukrán politikust Moszkva közelében lőtték le, míg Oleh Popov oroszbarát ukrán politikus autóját felrobbantották. A Kiva elleni merényletet az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) vállalta magára, hozzátéve, hogy „erre sorsra jut Ukrajna minden árulója″.

link

Biztonságban vannak a Szovjetúnióba menekült árulók.

"Ne már! Halálosan komolyan nem értem, hogy miért engedik ezt csinálni nekik? Mától már sokkal rosszabb hely a világ!"

Egy EU értett demokráciában és jogállamban először egy bíróság mérlegeli a tényeket és bizonyítékokat, majd meghozza az ítéletet. Utána már végre lehet hajtani.

Nem EU érett államokban, melyek még nem demokráciák és nem jogállamok, meg különböző szervezetek mennek a saját fejük után és azt likvidálnak akit jónak látnak.

 

Nem az a kérdés, hogy végeznek-e egy háborúban árulóval, hanem ezt a döntést bíróság/hadbíróság ítélete megelőzi-e. Valamelyik ukrán szolgálat még a háború elején nemes egyszerűséggel elrabolt és lelőtt egy szerintük orosz barát ukrán politikust. Csak az később derült ki, hogy igazából ő adta le a drótot, hogy mire készülnek az oroszok. Az egyik ukrán szolgálat által szeritük árulás miatt likvidált embernek köszönhették, hogy az orosz különleges erők nem tudták elfoglalni a kijev melletti repteret. Cserébe lelőtték. Utólag meg sajnálkoztak, bocs, félre ment. Az ilyen esetek elkerüléséért nem szokás demokratikus jogállamokban ítélet nélkül gyilkolászni. Még akkor sem, ha 10 esetből csak 1 ártatlant sikerül kivégezni.

"Szerinted egy "demokratikus jogállamban" minden esetben bíróság dönt egy-egy áruló sorsáról?"

A jogállam attól jogállam, hogy ítéletet bíróságok hoznak és a végrehajtást megelőzi az ítélet. Még akkor is, ha statárium van és a bírói jogkört katonai parancsnokok kapják meg.

"Kiváncsi lennék azokra az okora, ami miatt a Fidesz nem Ódor Lajos mögé, hanem a magyargyűlölő Vladimír Meciar mögé sorakozott be!? Biztosan nyomós okai voltak ennek is."

A hírek szerint (legalább) két oka van:

1. Hosszú évek óta az a kormány álláspontja, hogy amíg a kárpátaljai magyarok nem kapják vissza jogaikat, addig a NATO és EU csatlakozásukat blokkolni fogjuk. Az ukránoknak úgy tűnik fontosabb a nyelvtörvény mint a NATO vagy EU csatlakozás. A hírek szerint viszont kezd puhulni az álláspontjuk:

Volodimir Zelenszkij találkozót kért Orbán Viktortól, de a kormány feltételeket szabott
"A szóvivő az MTI szerint közölte: Andrij Jermak arról tájékoztatta Szijjártó Pétert, hogy az ukrán parlament több fontos jogszabály elfogadására készül. A magyar külügyminiszter a tájékoztatást megköszönte és tudomásul vette.
Egyetértés volt köztük abban, hogy szükség van Magyarország és Ukrajna kapcsolatának javítására, és ennek legjobb eszköze a közvetlen személyes párbeszéd. Ezért megállapodás született arról, hogy Szijjártó Péter és Andrij Jermak személyesen is találkoznak – írta a szóvivő.
"

2. A háború elhúzódása Orbán szerint csak az emberi veszteségeket növeli számottevő eredmény nélkül. Szerinte az ukrán hadseregnek nincs meg a képessége, hogy legyőzze az orosz hadsereget. Ezzel az indokkal szokta a tűzszünetet és tárgyalások megkezdését emlegetni. A - talán már kijelenthető - sikertelen ukrán ellentámadás után, úgy kezd tűnni, hogy esetleg igaza lesz.

A hírek szerint az ukránokbak kezd nehézkessé válni a havi ~20e fős veszteségeik (valamelyik ukrán politikus nyilatkozta, hogy ennyi embert kell havonta mozgosítani) pótlása. Aki akart az már régen önkéntesen jelentkezett a frontra, így akiket mostanában mozgósítanak azok valószínűleg már nem annyira motiváltak, mint az ellentámadáshoz felállított és kiképzett katonák. Egy újabb ellentámadás megszervezése és kivitelezése az ideinél jóval nehezebb lehet még akkor is, ha nem csökken hadfelszereléssel adott támogatás. Az USA belbolitikai huza-vona illetve a német alkotmánybíróság költségvetéssel kapcsolatos döntése jelenleg úgy tűnik, hogy ezen támogatásokat nehezíti.

"Ez most felvidéki téma ..."

Elnézést kérek az off hozzászólásért, összekevertem az ukrán magyar származású nagykövettel.

 

"Elromlott a propaganda scripted:"

Valamikor 2000 után romlott el valami a világban. Azóta csak egyre polarizáltabb a politika. Vészesen leegyszerűsítő fekete-fehérré vált, ahol amit "én/mi" gondolok az a jó, ha "te/ti" nem ezt gondolod, akkor az rossz, egyszerűen nincs helye bármilyen kompromisszumnak. Egyre szélsőségesebbé vált a közbeszéd, politika. Ez leképeződik a hazai helyzetben is.

 

Ennek a folyamatnak a fenti mondatod szép példája a szélsőséges gondolkodásnak. Egyszerű tényeket írtam le és már attól propabanda vagyis rossz lett a tény, amihez már az is elég, hogy nincs benne értékítélet, amely a sajátoddal 100%-ban megegyezne.

Már nem kell, hogy valaki örüljön vagy szomorkodjon azon, hogy az ukránok nem értek el eredményeket az ellentámadásuk során vagy helyeselje vagy kirtizálja a Fidesz álláspontját ahhoz, hogy agresszívan elutasíts bármit. Esetleg valóságtagadás hiánya is lehet ok, ha a sikertelenségre tett megállapítással nem egyezik a véleményed.

 

Nem a propabanda scriptem romlott el, hanem a kicsit is más vélemények elfogadására való képesség fejlődött vissza az emberekben. Benned. Is.

Valamikor 2000 után romlott el valami a világban. 

Lehet...

Egyszerű tényeket írtam le és már attól propabanda vagyis rossz lett a tény, amihez már az is elég, hogy nincs benne értékítélet, amely a sajátoddal 100%-ban megegyezne.

javítom:

Egyszerű tényeket véleményemet írtam le és már attól propabanda vagyis rossz lett a tény vélemény, amihez már az is elég, hogy nincs benne értékítélet, amely a sajátoddal 100%-ban megegyezne.

és:

helyeselje vagy kirtizálja a Fidesz álláspontját ahhoz, hogy agresszívan elutasíts bármit

No comment...

Esetleg valóságtagadás hiánya is lehet ok, ha a sikertelenségre tett megállapítással nem egyezik a véleményed.

A valóságtagadás, na az tényleg hiányzik :D

"javítom:
Egyszerű tényeket véleményemet írtam le
..."

 

Az, hogy véleménynek próbálod beállítani ami tény - vagyis a valóságban így van, nem pedig így is lehet nézni - az épp az utolsó idézetet támasztja alá: "A valóságtagadás, na az tényleg hiányzik :D".

Az ukrán ellentámadás sikertelensége nem vélemény. Augusztusban, miközben még csak elkezdődött vélemény lett volna viszont mára valósággá vált. Ha csak elérték volna az Azovi tenger, de nem szabadították volna fel a déli megyéket, akkor azon lehetne vitatkozni, hogy valóban sikeretelen volt-e vagy sem. Ekkor lehetne mondani, hogy ez csak vélemény.

A tényeken túl akkor volna vélemény, ha ehhez értékítélet csatlakozna. Pl.: "sajnálom, hogy nem sikerült" vagy "örülök, hogy nem sikerült". Az, hogy a sikertelenséget jónak vagy rossznak ítéli valaki az már vélemény, de maga a sikertelenség tény. Legalábbis ma már az.

"javítom:
helyeselje vagy kirtizálja a Fidesz álláspontját ahhoz, hogy agresszívan elutasíts bármit
"

A javításodat javítom:

"Már nem kell, hogy ... helyeselje vagy kirtizálja a Fidesz álláspontját ahhoz, hogy agresszívan elutasíts bármit"

Nem minősítettem, hogy a kormány álláspontja szerintem helyes vagy helytelen. Csak leírtam, hogy mit állít magáról. A "No comment..." épp azt mutatja, hogy a minősítés hiánya problémás neked.

 

Lehet tenni egy próbát. Ha ez csak vélemény, nem pedig tény, akkor mutas rá, hogy mi a tény és miben tér el a vélemény a valóságtól.

"Szerintem a feldolgozási láncban már korábban becsúszik a hiba: már a másik véleményének megértése, felfogása, kiértékelése sem sikerül."

Már korábban félre csúszhatott, mert a valóság az, hogy Robotine felszabadítása nem elég a sikerességhez. Hol van Tokamak elfoglalása vagy akár ostroma, az Azovi tenger eléréséről már nem is szólva. Lassan fél év telt el az ellentámadás elindulása óta, ami már elég idő ahhoz, hogy sikeresség/sikertelenség már nem csak vélemény legyen, hanem ténnyé váljon.

Ráadásul Ukrán főparancsnok: A háború holtpontra jutott, ha évekre elhúzódik, az kimerítheti az ukrán államot

"Öt hónap alatt Ukrajna mindössze tizenhét kilométert tudott előrehaladni az ellentámadásban ... Úgy számoltak, hogy egy ukrán színvonalú hadseregnek tudnia kell napi 30 kilométeres sebességgel haladni az orosz vonalakat áttörve. „Ha megnézzük a NATO tankönyveit és a matematikát, négy hónapnak elegendőnek kellett volna lennie ahhoz, hogy elérjük a Krímet, harcoljunk a Krímben, visszatérjünk a Krímből, és újra be- és kijussunk”."

5 hónap alatti 17 km és a napi 30 km között olyan nagy eltérés van, hogy már nem egyszerű vélemény, hogy kevés a 17 km.

CNN: Ukrajna nyugati támogatottsága megreccsent, Putyin a győzelem kapujában áll

Az ukrajnai statikus frontvonalak lassan megkeményednek. Kijevben érezhető, hogy az egykor leküzdhetetlen morál kissé alábbhagyott. A főparancsnok és a vezérkari főnök – Volodimir Zelenszkij és Valerij Zaluzsnij – között pedig nyílttá váltak a nézeteltérések.

Hát, ha már a CNN is ezt írja, akkor komoly bajok lehetnek  🤷‍♂️

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 12. 09., szo – 00:44

Épp most megy egy Black Hawk Magyarországról Romániába. :(

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem, az USA már megszállta Romániát is és Magyarországot is. Amerikai felségjelzésű volt. Kinéztem a mély dübörgésére, és láttam a gépet. Aztán megnéztem a neten, hová tart.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

MEGSZÁLL ige

    I. tárgyas Ideiglenesen hatalmába kerít.
    1. <Idegen hatalom vmely országot, országrészt> fegyveres erőivel átmenetileg ellenőrzés alá vesz anélkül, hogy a maga államának területéhez kapcsolná. A németek 1940-ben megszállták Norvégiát.
    2. <Vmely helyet, kisebb területet> fegyveres erővel bizonyos időre szigorú ellenőrzés alá vesz v. hatalmába kerít úgy, hogy annak védelme, ill. az ellenséges támadások elhárítása végett oda harcra kész csapato(ka)t helyez. Csapataival megszállta az erdőt, a hidat, a várat. A dombokat a mieink tartották megszállva. □ Körül a hegységet megszállta hadával. (Arany János) A török megszállta a várat. (Gárdonyi Géza) || a. <Helyet, épületet> fegyveres erővel – többnyire ellenállás nélkül – ellenőrzés alá vesz. Megszállták a telefonközpontot, a pályaudvart. A rendőrség megszállta a kijáratokat. || b. (bizalmas) <Vmely helyet, intézményt> magának lefoglal azzal, hogy vezetését kezébe veszi. Az úri világban néhány család szállta meg a megyeházát.[...]

https://mek.oszk.hu/adatbazis/magyar-nyelv-ertelmezo-szotara/szotar.php…

Magadnak, vagy a kutyáidnak? :D

Ami pedig a harmadik világháborút illeti, cseppet sem olyan vicces, mint ahogyan beszélsz róla, tekintve, hogy reális, továbbá a folyamatok konvergálnak felé.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Éltem már 1991 előtt jócskán, szóval tudom. Most ugyanez van. Sőt, emlékszem arra a „szabadságra”, amikor felváltva volt ünnepek alkalmával a magyar zászló és a vörös zászló. A mostani „szabadság” pontosan ugyanilyen: felváltva van a magyar zászló és a kék, sárga csillagos kitűzve. Szabadok csak a kettő között, rövid ideig voltunk, alig néhány év jutott nekünk abból, amikor csak magyar zászló lobogott az ünnepeken.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A kék sárga zászló mi is vagyunk, az ez EU-é, ami ugye nem egy ország. Az USA-nak a piros fehér csíkos bal felső sarokban kék mezőn fehér csillagokkal a zászlaja. Az USA nem EU tag.

Most ugyanez van? Wtf. A mi megyeszékhelyünkön volt 3 db szovjet laktanya, a megyében meg még vagy 4. Most nincs egy amerikai laktanya sem. Sőt az országban sincs. Hogyan gondolod hogy ez ugyanaz?

Például Ukrajna katonai támogatását bármi áron, ezzel rombolást, pusztítást, sok orosz és ukrán halottat és sebesültet generálva, mindezt az EU polgárainak pénzén. Én fizessek többet a műanyag palackokra, mert környezetvédelem, de az Ukrajnának adott, majd felrobbantott gránátok, lőszerek környezeti hatásairól bezzeg nem készül hatástanulmány, mert a fegyver az üzlet. Pedig azért van elég rendesen környezetkárosító hatása, ideértve a sérült és elpusztult embereket, állatokat, növényzetet, kukacokat és gombákat, továbbá a légszennyezést és vízszennyezést is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

sok orosz és ukrán halottat és sebesültet

Az oroszt írtad előbb. Rossz ember vagy. Szégyelld magad!

 

Én fizessek többet a műanyag palackokra, mert környezetvédelem, de az Ukrajnának adott, majd felrobbantott gránátok, lőszerek környezeti hatásairól bezzeg nem készül hatástanulmány, mert a fegyver az üzlet.

Ne aggódj, készül az is, túlárazottan, az adófizetők pénzén.

:)

Hát ugye nem lenne támogatás meg sok orosz és ukrán halott, ha Oroszország nem támadja meg Ukrajnát. Érdekesen csavarod a történetet. 

Nem lett volna kiverve a nő 4 foga, meg eltörve 3 bordája, ha nem áll ellen és hagyja hogy egy retkes hajléktalan megbassza. Aki békét akar, az hagyja hogy meg legyen baszva ez a nő, sőt visszatartja aki a segítségére sietne.

Az a probléma a látásmódoddal, hogy nálad a történelem 2022. február 24-ével kezdődik. Viszont ez nem olyan mint a 0 K, hogy nincs nála kisebb, szóval hidd el, voltak előzmények is, nem azzal kezdődtek a dolgok, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Óvatosan kérdezem, hasonlóképp lehet-e onnan nézni a történelmet, hogy Izreal megtámadta a gázai palesztínokat?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Tisztában vagyok hol kezdődött az egész, hogy melyik fél milyen lépéseket tett, hogy mi mit provokált. Azzal is hogy ebben a fokozatosan romló helyzetben, melyik fél az, amelyik drasztikus és aránytalan lépést tett. Ez pedig Oroszország, egészen pontosan Putyin. Talán az egész történet fordulópontja, ahonnan már nem igazán volt visszaút, az Janukovics drasztikus orosz fordulata. Szerintem ha azt a lépést szofisztikáltabban, lassabban lépik meg, nem pedig egy hirtelen 180 fokos fordulattal, akkor nem lennénk itt. Ezután a szakadárok támogatása és a Krím annektálása teljesen világossá tette, hogy a billegő állam Ukrajnának vége, ugyanis, leválasztott a ~40 milliós megosztott országból ~4 millió oroszpárti lakosságot, ezzel paradox módon pont az oroszok billentették ki hátrányukra a mérleget végérvényesen Ukrajnában. 

A realitás pedig, Ukrajna kb. végérvényesen elfordult Oroszországtól, ha nem sikerül az egész országot megszállniuk és annektálniuk, akkor a maradék mindig ellenük lesz. Már a báb államnak sincs esélye úgy gondolom. Putyin teremtett egy ellenséges szláv országot a szomszédjában, akkora stratégiai géniusz.

Az egész 1992-ben kezdődött a Budapesti Memorandummal, ahol Oroszország is garantálta Ukrajna területi integritását, cserébe Ukrajna leszerelte a nukleáris arzenálját. Azután Oroszország több alkalommal megerősítette a Budapesti Memorandumban kialakult határokat. Oroszország nem egy békés szomszéd orrszág, folyamatosan katonai műveleteket hajt végre, Grúziában, Örményországbam, Csecsenföldön, Szíriában, Afrikában, Ukrajnában stb.

Putyin a hatalmat is erőszakos úton ragadta meg: Putyint az oroszok 2 százaléka akarta elnöknek, aztán felrobbantak a lakóházak, és megváltozott az ország (444.hu)

Nem érted a lényeget.

A Rákosi rendszer kommunizmusát demokráciának hívták és persze a szovjet csapatok felszabadítottak minket.

A történelemmel jobb tisztában lenni.

 

Hogyan lesz egy demokráciából diktatúra? Úgy, hogy minden korrupttá válik.

- mindenhol hazudnak, politikai érdekeket néznek

- áltudományok (politikai Nobel díjak)

- propaganda szajkózása (LMBTQ, transzbuzulás, woke agyhalottak)

- megfélemlítés

- "önkéntes" oltások/kolhozosítás

- politikai pártok, akiket nagytőkések irányítanak, a jobb és baloldal ugyanaz

- a nagytőke érdekének felülkerekedése a lakossági érdekekkel szemben (COVID: Pista bácsi nem dolgozhatott, a Tesco igen)

- gazdasági zűrzavar

- a szabad véleménnyilvánítás tiprása ahol lehet

 

Az EU még nem a Szovjetunió, viszont kiváló úton haladnak ennek elérésében.

"Talán mostanában vakaróznak, hogy Szentpétervárt visszanevezik Sztálingrádnak."

 

Szentpétervárt csak Leningrádra lehetne visszanevezni, mert Volgográd volt korábban Sztálingrád.

Sztálingrád a Volgánál volt délen, ahol bekerítették a németeket, Leningrád meg északon volt az oroszok kijárata a Balti tenger felé.

Mennyi erő kell egy megszálláshoz? Nem vagyok katona, de feltételezem több mint 2 helikopter... Hol vannak jelei a hétköznapi életünkben, hogy meg vagyunk szállva? Hol vannak a katonák, tankok, stb? Néha látsz egy helikoptert, az lenne az? Én meg láttam egy spanyol konvojt az autópályán, a spanyolok is megszálltak minket?

Hol vannak jelei a hétköznapi életünkben, hogy meg vagyunk szállva?

Az elvtársaid szavaiban, viselkedésében.

 

Hol vannak a katonák

Egyelőre ebben a diktatúrában nincs olyan követés, mint Kínában, így elsősorban ti tudjátok, hol vagytok.

:)

Lol. Mindennap találkoztam szovjet katonákkal, járművekkel a városban, nem néha láttam egy egy helikoptert, hanem mindennap vadászgépeket. A hétköznap része volt a szovjet katonai jelenlét. Én még nem láttam amerikai katonát élőben. Qrvara nem ugyanaz. Ha a szovjetekre mondtál vagy írtál valamit a falra, akkor jöttek érted meg az apádért, most meg hivatalosan lehet szarni az amerikaiakat, max egy buzi nagykövet rancolja a homlokát. Qrvara nem ugyanaz. Ha te ezt nem látod, valami baj van.

Ez a kettős mérce USA vs. Oroszország vonatkozásában is megfigyelhető. Az USA gyilkolásai, háborúi by design jók, ez axióma, Oroszország háborúja pedig nem is létezhetne, annak semmilyen legitimitása sincs.

Mondjuk nem viszik túlzásba az érvelést, de engem ez a legkevésbé sem zavar. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Kicsit nem tudnál finomítani az általad idehordott címszavakon, mert már számtalanszor leírtad, hogy az USA elfoglalt minket, meg hogy a szovjetek valójában baráti gesztusokból állomásoztattak itt atomtölteteket, de részleteket soha sem tudunk meg. Pl hogyan védenénk meg ezt a darab területet a NATO nélkül egy orosz támadás esetén? Hogyan tudnánk működtetni gazdaságunkat a nyugatiak nélkül? Mi más alternatívánk van? És ne hozz svájci meg osztrák példát, mert fényévekre vagyunk tőlük!

Milyen jó, hogy már azt is megmondod, mit mondhatok a válaszomban! Ha így van, akkor nem lenne egyszerűbb, ha magadnak válaszolnál?

Miért lenne orosz támadás? Miért nem félsz egy amerikai támadástól? Mégis melyik hadsereg van Magyarországon? Orosz helikopter szállt fölöttem, vagy amerikai?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Milyen jó, hogy már azt is megmondod, mit mondhatok a válaszomban!

Megkértelek, hogy írjál részleteket is a címvaszak mögé! Ez csak kérés volt.

Ha így van, akkor nem lenne egyszerűbb, ha magadnak válaszolnál?

Nem ismerem a zavaros gondolataidat, nem szeretnék magamnak megválaszolni, hogy te mit értesz amerikai megszálás alatt. Feltettem a kérdést Ungváry Krisztián és Üveges Huba történész úrnaknak is Youtube , ha megjön a válasz arra a kérdésre hogy "Az amerikaiak megszáltrák e Magyarországot?" akkor majd megírom ide is. Kérlek addig is tegyél rendet a fejemben, mert loátom amit írsz, de nem értem!

Miért lenne orosz támadás?

Mert az oroszok területszerző expanziót folytatnak, és a történelem során az oroszok már néhányszor megtámadtak minket. 1849, 1945, 1956 stb.

Miért nem félsz egy amerikai támadástól?

Mert orbán jár az USA-ba ideológiát terjeszteni az USA-ba nem ők járnak ide!

Mégis melyik hadsereg van Magyarországon?

Félve visszakérdezek: A magyar?

Orosz helikopter szállt fölöttem, vagy amerikai?

Azt szerintem még Te sem tudod! A légtérben nem ritka az idegen lajstromjelű gép. Amikor Azorbán a magyar katonai géppel mecsre megy, akkor a magyar határnál gépet vált?

az oroszok területszerző expanziót folytatnak

Ez a te narratívád, ezzel szemben én úgy látom, a szuverenitásukat védik, nem kívánnak betagozódni az USA vezette nyugati világba egy alakuló világkormány alá.

Mert orbán jár az USA-ba ideológiát terjeszteni az USA-ba nem ők járnak ide!

Helyesen írni megtanulhatnál! Ami azt illeti, Goodfriend meg ez a Pressman elég rendesen terjesztik az ideológiát, holott eredendően nem ez lenne a dolguk. Azt értem, hogy az USA-ban azt a parancsot kapták, hogy ez a dolguk, de nominálisan más egy nagykövetfeladatköre.

Félve visszakérdezek: A magyar?

Egyrészt amerikai parancsnokság alatt, nem szuverén hadseregként, másrészt az a Black Hawk valahogy csak idekerült, ahogyan a csapatszállítók is.

Azt szerintem még Te sem tudod!

Lajstromjel alapján megnéztem.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Már a kezdetektől világos volt, hogy Ukrajna nem nyerhet ebben a háborúban.

Európa lakosságát nem érdekelte, hogy mivel ütik el arrafelé az időt. Nyugodtan háborúzgassanak, amíg minket nem érint.

 

Nem tudom, hogy mit gondolhatott Zelenszkij, hogy majd az egész USA/Európa azon fog dolgozni, hogy legyőzzék az oroszokat.

Átállítjuk majd a gazdaságot háborúzásra, azt toljuk alájuk a harckocsit, meg a lövedéket, mi? Kinek képzelik magukat?

 

Talán nem kellett volna a végtelenségig provokálni az oroszokat az USA nyomására, akkor most jobban állnának.

Ennél szkeptikusabb vagyok. Az az érzésem, az USA le akarja győzni az oroszokat, ezért mászik a NATO-val az orosz határra. A NATO hivatalosan védelmi szövetség, valójában egy eszköz arra, hogy az USA haderejét idegen államokban állomásoztassa. Kíváncsi lennék, mi történne, ha egy európai NATO tag bemondaná, hogy kilép a NATO-ból, az amerikaiak vonják ki haderejüket az országból!

Oroszország európai területén fejnehéz, tehát Európában lehet legyőzni, nem az ázsiai területén. Nem véletlen Ukrajna és Grúzia nyugati érdekszférába vonása. A gond az, hogy az oroszok nyilván nem viselnék el azt az arcvesztést, ha Ukrajna nyerne, ráadásul nem véletlenül kezdték a háborút. Azért, hogy Ukrajna ne kerüljön nyugati érdekszférába és ne legyen amerikai katonai felvonulási terület.

Az amerikai narratíva pedig az, hogy Oroszország nem győzhet, mert akkor az precedenst teremtene a területszerzésre. Érdekes ezzel kapcsolatban, hogy ezzel párhuzamosan nincs olyan mondás, hogy az USA megannyi háborújában az USA nem győzhet, mert az rossz precedens lenne. Azok a háborúk úgy vannak tálalva, mint amelyek természetesek, szükségesek, az USA-nak kell győznie, az nem rossz precedens.

Viszont az, hogy az USA ennyire beleáll, előrevetíti a harmadik világháború lehetőségét, s a magam részéről Lengyelország elsőként való berántását látom esélyesnek. Egyrészt a lengyeleket nagyon felfegyverezték, másrészt történelmi sérelmeik miatt könnyen befolyásolhatók, s nem értik, hogy a múlton való hőzöngés nem ér annyit, mint egy leszakadt kar vagy láb, megerőszakolt feleség, lerombolt otthon.

Utána viszont nincs megállás. Az USA-nak nyereség, hiszen így Oroszországot az uralma alá tudja hajtani, politikai támogatás tud lenni ehhez otthon, hiszen a fegyver üzlet, pénz, és kevés halott amerikai katona lesz, mert azt az európaiak adják. Ezért érzem azt, hogy nagy bajban vagyunk, s ezért gondolom azt, hogy az USA nem hagyja, hogy ennek a háborúnak vége legyen. Valamint úgy emlékszem, lesz tél végén, tavasz elején egy nagyszabású NATO hadgyakorlat. Az ilyenekbe pedig be lehet csempészni egy kis provokációt...

Boldog karácsonyt! :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az mitől összeesküvés szerinted, hogy államoknak vannak nagyhatalmi ambícióik? Mert tényként állítottad be konteónak az írásomat, ami azért elég bátor, csak nem igaz. Te azt várod, hogy mások a gondolatmenetedet tükrözzék vissza, ha nem ez történik, akkor előjössz a DK-szótár szavaival: konteó, mantra, terelés. Értem, hogy ez a dolgot, csak kicsit túltolod ezt.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Miért kell egy témán belül mindig ugyan azon tartalmat copy-pastelni? Megtetted ezt az I. II. ... XV. részben, egy részen belül nem is egyszer, hanem kb minden szálban. Aztán kérdeztem valamit amire nem válaszoltál, Utána megint kérdeztem valamit, amire már az első percben elkezdtél DK-ni, engem aki:

  • nem ismerem a DK álláspontját
  • azt sem tudom, hogy a DK az micsoda
  • nem is olvasok DK-s közleményeket, mert megteszed azt te
  • nem hív fel a DK népszavazási ügyben, megteszi azt a FIDESZ
  • [...]

Te azt várod, hogy mások a gondolatmenetedet tükrözzék vissza, ha nem ez történik, akkor előjössz a DK-szótár szavaival

Miért gondolod hogy én azt várom!? Vannak tények amiket leírtak már mások is: nincs USA laktanya a városunkban, az Orbán is gyakran repól katonai gépekkel focimeccsekre. Miért ne repülhetne egy USA gép a magyar légtérben, ha meg van minden engedélye?

DK-szótár szavaival: konteó, mantra, terelés

Megkérlek linkeld be a DK szótárt pls!

És ne hozz svájci meg osztrák példát, mert fényévekre vagyunk tőlük!

Fényévekre, hiszen nem mi adtuk Hitlert a világnak, és nem mi őriztük/őrizzük jó pénzért a Hitlerék által legyilkolt és/vagy kifosztott emberektől elrabolt vagyon egy jelentős részét. Ezek ugyebár Ausztria ill. Svájc jellemzői.

Amúgy hogyan is kerültek ide a szovjetek? Csak nem Hitler hozta ránk őket? De.

Az amerikaiak miért is vannak itt? Csak nem azért, mert Hitler elbaszta, aztán az utódai is elbaszták, így a németek vezetésével létrejött egy szolga "Európa", egy gazdasági és katonai hídfő az USA számára, ahol megvívhatja a saját háborúját a keletiekkel? De.

Ezek tükrében nem csoda, hogy a fajtád nem akar osztrák, svájci – avagy ~germán – példát látni.

:)

Csak gondolatébresztőnek:

- az EU-ban folyamatosan 50-100e USA katona állomásozik, főleg Németországban, az EU közepén, ahol nagy esélye a támadásnak,

- a világban azért van az USA katonai állománya szétszórva, hogy védje az USA magán befektetéseket katonai erővel, tehát állami pénzen hadsereg, ami magán érdeket véd, amit dollár nyomtatásból fedeznek, aztán szét terítik a világban az adósságot, aztán ha már túl sok pénz van, akkor bebaszik az inflációs nyomás, amit ugye nem ők okoztak…

- ezt olvas el te magad, és nézd meg a videót is: https://www.origo.hu/nagyvilag/20231211-magyar-nemzet-kiderult-miert-ak…, win-winről beszél ez a derék kis geci

- aztán miért is járőrözik francia hadihajó a Vörös-tengeren-amit éppen most lőttek meg a jemeniek? Magyar hadihajó miért nincs ott?

Ennyit a nyugatiak nélküli világból. Pillanatnyilag élvezed a sikert, aztán mikor jön a szar is, akkor: klíma, COVID, antiszemitizmus, rasszizmus, rettegés, Orbán…..

Nincs Magyarország katonai megszállás alatt. Ahhoz ugyanis katonákra és katonai eszközökre lenne szükség. Nincs állandó katonai bázis Magyarországon, amikor vannak itt NATO egységek, az ideiglenes és olyan kis mértékű erő, amivel egy hidat a Dunán sem tudnának sikeresen megszállva tartani, nemhogy az országot. Ha te ezt nem látod, akkor már elborította az agyad a gyűlölet és teremtetél magadnak egy alternatív valóságot.

Ideológia megszállás. Uram Isten! Pont Magyarország áll ideológiai megszállás (már a kifejezés is röhejes) alatt?! Elég szar megszállás ez is akkor... 

Jelentős áttörést értek el az oroszok Avgyijivka közelében

Az orosz csapatok sikeres támadó hadműveleteket hajtottak végre december 8-án Avgyijivka közelében – közölte az Ukrajinszka Pravda.

A washingtoni székhelyű Hadtudományi Intézet (ISW) szerint a földrajzi hely alapján készített felvételek is azt mutatják, hogy az orosz csapatok az Avgyijivkától 5 kilométerre található szennyvíztisztító telep felé nyomultak előre.

trey @ gépház

Nyugati szakértők szerint az orosz-ukrán háború 2025-ig is el fog tartani, Ukrajnának időre van szüksége, és 2025-ben tud majd érdemi eredményeket elérni. 2025-ig nem várható érdemi elmozdulás a frontokon.

link

Ez mégis hogyan fordulhat elő? Hiszen a megbízható -nempropaganda- ukrán narratíva szerint: Putyin meghalt, az ellentámadás lassan de biztosan halad előre, "áttörés, áttörés", az oroszok védereje nudli, a legfőbb veZér személyesen utasítgatja a hadsereg legkülönfélébb tisztjeit és alakulatait, és az oroszoknak már legalább 6 hónapja nincs is mivel lőniük, moráljuk pedig a béka segge alatt.

501 a hsz :)

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

501 – nincs megvalósítva: A szerver nem ismerte fel a HUP-metódust, vagy nem képes teljesíteni a kérést, de a jövőben ez a helyzet meg fog változni. Nagyon gyakran az okozza, hogy a fejlesztő be van baszva és felcserélte a két paramétert, így a szerver a kommentet próbálja HUP-metódusként értelmezni, a metódust pedig kommentként. :)

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Szerkesztve: 2023. 12. 11., h – 07:55

Ki a felelős az ukrán ellentámadás kudarcáért? Egymást vádolja Kijev és a Nyugat

A Washington Post Kijevre hárítja át az ukrán ellentámadás kudarcát. Összeállításunkban megmutatjuk, hogy mi ezzel a gond.

A The Washington Post amerikai lap néhány nappal ezelőtt egy nagyon hosszú, kétrészes anyagot (itt és itt) közölt a nyári ukrán ellentámadásról. Ehhez több mint 30 magas rangú amerikai, európai és ukrán döntéshozóval beszélgettek, illetve több mint 20 katonatiszttel. A The Washington Post cikkének fő üzenete egyértelmű: a Pentagon és a NATO máshogy képzelte el az ukrán ellentámadást, más terveket dolgoztak ki, de az ukrán katonai vezetés a maga útját járta, ami elvezetett végül a nyári ellentámadás kudarcához. A cikkben részletesen szemügyre vesszük az amerikai lap fő megállapításait, majd azt is megmutatjuk, hogy mi ezekkel a legnagyobb probléma, és hol hibázik az amerikai narratíva.

[...]

Bár van ráció abban, amit az amerikai tisztviselők a The Washington Postban állítanak, ez a kétrészes cikk mégis inkább tűnik önmosdatásnak, mint valódi stratégiai analízisnek. Miután az ukrán ellentámadás nagyobb mennyiségű nyugati haditechnika segítségével nem ért el eredményeket, Washington megpróbál kihátrálni ebből a negatív helyzetből, és minden felelősséget kizárólag Ukrajnára és az ukrán katonai vezetésre hárít. De nézzük meg, hogy mi a baj a legfontosabb amerikai állításokkal.

Megkezdődött a mutogatás ... Nyugodtan jelentsük ki: a nyugati csodafegyvereknek hitt fegyverek elvéreztek az "ósdi" orosz technikával szemben

trey @ gépház

Ez az a "nem létező" ukrán korrupció, amelyik egyáltalán nem aggasztja az EU-bürökratákat, akik azt gründolják, hogy Ukrajnát gyakorlatilag néhány hónap alatt az EU-ba rántsák, miközben vannak olyan jelöltek, akik 20+ éve várnak?

trey @ gépház

nem támasztják alá tények azt az állítást, amely szerint Ukrajna nem tesz eleget a korrupció elleni fellépés területén. Az Európai Bizottság számos jelentésben közölte, hogy Ukrajna nagy lépéseket tett ezen a területen, ugyanis a csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez szükséges négy, az Európai Unió részéről megkövetelt törvényt elfogadta.

[...]

Ukrajna megváltoztatta a kisebbségi nyelvhasználatot és oktatást érintő jogszabályait is olyan módon, ahogyan azt Magyarország kívánta. Ezt a tényt tiszteletben kell tartani.

[...]

link

Vannak bizonyítékok az állításokkal szemben?

Kárpátaljai magyarok arra kérik Orbánt, hogy ne fúrja meg Ukrajna EU csatlakozását, de a köpcös hajthatatlan.

  • A nyílt levelet aláírta a Fidesz kárpátaljai politikájához konstruktívan viszonyuló Babják Zoltán, Beregszász polgármestere;
  • Rezes Károly, a Beregszászi Járási Tanács elnöke;
  • Rezes József, az Ukrán–Magyar Regionális Ifjúságfejlesztésért Alapítvány vezetője;
  • Petei Judit, a Kárpátaljai Megyei Tanács képviselője és
  • Zubánics László, az Ukrajnai Magyarok Demokratikus Szövetség (UMDSZ) elnöke.

Ukrajnai Magyar Demokratikus Szövetség (UMDSZ) nyílt levele Orbánhoz.

Zoltan Babyak, mayor of Beregiv

Judita Peteia, deputy of the Transcarpathian Regional Council

Carlo Rezesz, Chairman of Beregiv District Council

Josip Rezesz, Head of ZOBO "Foundation of Ukrainian-Hungarian Regional Youth Development"

Laslov Zubanyč, head of go "Democratic Union of Hungarians of Ukraine"

Szerintem ha bármi közük lenne a magyarokhoz tudnának magyarul is írni neki :). A legitim képviselet vezetője pedig továbbra is Brenzovics aki ellen az SZBU indított hadjáratot.

Ezeknek aztán semmi közük a magyarokhoz.

Meglepő módon egyetlen KMKSZ-es sincs a listán :)

Egyébként törvényben tiltanám tüntetéseken az idegen nyelvű üzenetek közlését, megjelenítését, mert az nyilvánvaló, hogy nem a szakminisztériumnak, kormánynak szól, hanem külföldre, azaz hazaárulás.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mivel a magyar még nem világnyelv, és nem akarták megadni a sanszot a fidesz egy öblös ‘műfordításra’. Gondolom ha oroszúl írják meg azzal semmi gondod nem lenne.

Műszaki emberként illene angol és német nyelven olvasni, és minimum egy nyelven megszólalni képesnek lenned! 

Hogy jön ide az orosz? Akkor még egyszer: magyarok, magyaroknak magyarul, ellenkező esetben az embernek hovatovább az a valós érzete támad, hogy az üzenet nem is a címzetteknek szól, hanem valójában külföldi beavatkozást sürget Magyarország belügyeibe.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egy kellően nagy sokaságból mindig találsz olyanokat, akik épp a nézeteidet támasztják alá, mint ahogy olyanokat is, akik nem. Ezért roppant manipulatív a „megkérdeztük az utca emberét” típusú riportok, mert meg kell kérdezni 15 embert, abból a hasznavehetetlen, nagyon debileket ki kell dobni, aztán azokat a válaszokat is, amelyek nem támasztják alá a narratívánkat. Az ellenszegülők közül egy lanyhán ellenszegülőt azért benn kell hagyni, hogy hitelesebbnek tűnjön, van azért olyan, aki nem egészen ért egyet az adott kérdéssel.

S lőn, máris azt kaptuk eredményül, amit szerettünk volna: a többség jól egyetért, egy két enyhén ellenkező akad.

Szóval annak, hogy egy több tízmillió lakosú országban találtál öt olyan embert, aki ezt ellenzi, az nem mond semmit. Magyrországon is találsz nyugatbarát behódolókat, nem is keveset.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Már az ukrán hírügynökség is orosz előrenyomulásról számolt be

Az orosz katonák kisebb előretöréseket hajtottak végre a Kupjanszk-Szvatovo-Kremenna vonalon és Avdijivka környékén – írja az Unian ukrán hírügynökség.

A Háborús Tanulmányok Intézete (ISW) szerint hétfőn az orosz erők folytatták a támadó műveleteket, a Kupjanszk-Szvatovo-Kremenna vonalon előrenyomulva. A december 10-én közzétett geolokációs felvételek azt mutatják, hogy Dibrovától délkeletre kisebb mértékű előrehaladást értek el.

🙄

trey @ gépház

Újabb ország tehet keresztbe Ukrajna EU-csatlakozásának

A jelenlegi feltételek mellett Ausztria nem hagyja jóvá Kijevvel az EU-csatlakozásról szóló tárgyalások megkezdését – írja a Korrespondent.

Karl Nehammer szövetségi kancellár szerint Ukrajna nem élvezhet kiváltságokat más jelöltekhez képest. A politikus felidézte, hogy Bosznia-Hercegovina már régóta próbál csatlakozni az EU-hoz, de senki nem hívta meg. Ausztria az Ukrajnának nyújtott 50 milliárd eurós segélyt sem kívánja támogatni.

[...]

Sad Pika Face

trey @ gépház

Ki kéne találniuk egy újabb sorozat szimbolikus gesztust amit Z és társai eladhatnak otthon nyalánkságnak, cserébe nincs érdemi (negatív) hatásuk az EU-ra nézve...

Tüntessenek, szólaljanak fel, lobogtassák a zászlójukat stb. Ezek nem kerülnek semmibe. Bár az is igaz, hogy ezekből is már olyan túlkínálat van, hogy a polgárok marhára unják.

Három dologgal lehetetlenítik el a párbeszédet és a másik meghallgatását:

1) globalista tőke érdekeket szolgálnak ki, nem érdekli őket a választó

2) a demokráciát lesilányították a mindenféle mikro igények előtérbe helyezésével a többségi társadalmi igényekkel szemben, evvel kockáztatva a működést, és elérik a deviancia felemelkedését a többséggel szemben, aláásva teljes működő rendszert

3) minden működő dolog kétségbe vonásával/trollkodásával, az elenyésző hibák felnagyításával a működésbe vetett hit meggyengítésével.

Ezt járatják csúcsra a liberálbolsevikok és trollhadseregük ( ostobaságból: 1 vagy számításból: 2 elkövetetten ).

Jaku trollkodását: 3.1-re értékelem.

El nem tudom képzelni, hogy az Orbán kurmány miért nem tartja szem előtt az Ukrajnában élő magyarok érdekeit, amikor egyedüliként az EU csatlakozás tárgyalásainak a megkezdését vétózza, illetve amikor visszautasítja kievi tárgyalásokat.

Állíthatjuk azt is, hogy Orbán beáldozta az Ukrajnában élő magyarokat Putyin érdekében?

 

[megkaptad] :-) [/megkaptad]

A lengyel kormányfő az egész Nyugatot harcba küldené

Donald Tusk lengyel miniszterelnök kijelentette, hogy „teljes mozgósítást követel” a Nyugattól Ukrajna katonai támogatására.

A Lengyelország kormányának élére frissen visszatért miniszterelnök megerősítette, hogy országa támogatja az ukrán háborús erőfeszítéseket.

[...]

Na, megérkezett a félbolond volt EU-bürökrata elszabadult hajóágyú!

trey @ gépház

Az ukránok túlságosan optimisták voltak, nagy csalódás érte őket

Alekszej Danyilov, az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára elismerte, hogy az ukrán védelmi erők offenzívája nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket – írta az Unian.

Danyilov ugyanakkor hangsúlyozta, az offenzíva kudarcai nem jelentik azt, hogy Ukrajna elveszíti a háborút. A titkár bízik benne, hogy „legalább némi katonai finanszírozás” mindenképpen érkezik az Egyesült Államoktól.

[...]

Semmi újat nem tudtunk meg.

trey @ gépház

Szijjártó Péter: A zárt ajtók mögött a bővítéspárti országok kisebbségben vannak

[...]

Ellentétben mindazzal, amit az európai vagy a globális közvélemény gondol, a helyzet az az, hogy ma a bővítéspárti országok kisebbségben vannak az Európai Unióban. Persze a nyilvánosság előtt mindenkitől bővítéspárti mondatokat lehet hallani, amikor egymás között vagyunk. Amikor döntési helyzet van, amikor zárt ajtók mögött vagyunk, akkor a bővítést feltétlenül pártoló tagországok kisebbségben maradnak

trey @ gépház

> Valami konkrétumod van?

Nem, csak röhögcsélek, hogy zárt ajtók mögött, amikor a hold sem világít és otthon söröznek a sötétben, akkor mind arra gondolnak, hogy nem kellene az EU-t bővíteni.

Szíjártó Péter, a nép hőse,  pedig bátran ki meri mondani az igazságot, amit a többiek még csak a rossz álmukban sem. Szíjártó egy szupermen.

Ausztria már színt vallott: nem támogatja, nem ad pénzt

Ha jól tudom, egyhangúan kellene támogatni: mivel sem Magyarország, sem Ausztria nem támogatja, így az egész bukta. A gyáva szaroknak így nem kell színt vallaniuk. Szívesen nekik!

Az osztrák kancellár ellenzi Ukrajna gyors uniós csatlakozását

Az osztrák kormány a jelenlegi feltételek mellett nem hajlandó hozzájárulni Ukrajna uniós csatlakozásához. Ezt Karl Nehammer osztrák kancellár jelentette ki – írja az Unian ukrán hírügynökség.

Elmondása szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nem volt kíváncsi az ő véleményére Ukrajna európai integrációs kilátásairól, mielőtt nyilvánosan bejelentette volna, hogy tárgyalásokat helyez kilátásba Ukrajna uniós csatlakozásáról. 

Nehammer biztosította, hogy Ausztria a jelenlegi feltételek mellett nem járul hozzá Ukrajna csatlakozási tárgyalásaihoz.

trey @ gépház

Apró kicsi férgek. A népnek adják a propagandát aztán egymás között meg megbeszélik a "frankót". Persze még a "frankó" is kamu, mert a valódi uraiknak akkor is meg kell felelniük, de a népnek legalább akkor már nem. Igaziból soha nem tudnák megmondani a frankót, mert belül már nincs is nekik semmi, üres vázak csak. Az a baj, hogy ezt most kivételesen elhiszem Szijjártónak. Nem mintha ő jobb lenne, csak néha véletlenül igazat is mond, amikor az az érdeke véletlenül.

Dánia decemberben megtagadta Oroszországtól a jogsegélynyújtást az Északi Áramlat tengeri gázvezetékek elleni terrortámadások kivizsgálásához - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő.

"Decemberben megkaptuk Dániától a főügyészség elutasító válaszát az Oroszországi Föderáció főügyészségének jogsegélynyújtás iránti kérésére az Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 gázvezetéket ért szabotázsakciók ügyében folytatott nyomozásban" - mondta Zaharova.
 

Összezárt az európai értékekre épülő progresszív demokrácia.

Valahogy kilyukadt. Köszönjük USA! Bár, most az ukránok voltak, hajót béreltek a lengyelektől, vagy a németektől, de német kikötőből mentek, búvárkodtak ott, és hazajöttek. Ez tök normális nyáron, hogy ukránok készpénzből hajót bérelnek, berakodják a robbanószert, átmennek egy másik országba, majd onnan ki a nyílt tengerre és lemerülve bombát tudnak 75 méter mélységben lerakni. Mert ez simán megy 1 palack oxigénnel, azon a nyomáson nem kell a keszonbetegségtől tartani. Ez egy ilyen dolog, mint hogy Putyin jobb karja nem úgy mozog mint a bal, biztos Parkinzonos. Mondjuk vagy 50 éve, mert az egy betanult KGB-s járás, de most pont megint meghalt.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

 

The numbers are clear: the bureaucrats in Brussels do not represent the European people! 71% of Europeans (EU27+UK) want the #RussiaUkraineWar to end immediately, while 73% agree that #Russia and #Ukraine should be forced into peace negotiations according to the latest Project Europe Research #OpinionPoll of the

@Szazadveg

Foundation.

Ezek teljes a EU-ban rendeztek konzultációt?

Előre meg kell írni, mert a sok hülye még megszavazza, hogy szeretnék, hogy a migránsok elvegyék a munkájukat, vagy hogy felzabálják a kajájukat.

A jelenlegi konzultációba egyébként értelmes kérdéseket is raktak, ami mindenképpen meglepetés. Eddig csak olyan kérdések voltak, amire a válasz egyértelmű: nem szeretném, ha a migránsok felfalnák az uzsonnámat.

:)

Orosz diplomata: Moszkva az F-16-osok NATO-bázisokról való felszállását a konfliktusban való részvételnek tekinti

Ha az ukrán F–16-os harci gépeket lengyelországi, romániai és szlovákiai bázisokról vetik be orosz célpontok ellen, ezt Moszkva ezen országok részvételének tekinti a konfliktusban – jelentette ki Konsztantyin Gavrilov, a katonai biztonságról és fegyverzetellenőrzésről szóló bécsi tárgyalásokon részt vevő orosz delegáció vezetője.

Az EBESZ-fórum plenáris ülésén tartott beszédében Gavrilov kitért rá, hogy az ukrajnai repülőterekben okozott súlyos károk miatt felmerültek olyan javaslatok, hogy az Ukrajnának átadni tervezett F–16-osok lengyelországi, romániai és szlovákiai légi bázisokról szálljanak fel.

„Határozottan arra figyelmeztetünk, hogy ezeknek a vadászgépeknek a fenti NATO-tagországok területéről történő bevetését Moszkva az ukrajnai konfliktusban való részvételüknek fogja tekinteni, és ez Oroszországot válaszlépésekre kényszeríti” – mondta a diplomata.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő december 6-án helyezte kilátásba, hogy Oroszország legitim célpontnak tekintené az ellene bevetett, NATO-bázisokról felszálló F–16-osokat. Arra figyelmeztetett, hogy a repülőgépek ilyen alkalmazása megnöveli az Oroszország és a szövetség közötti közvetlen katonai összecsapás kockázatát

 🤔

trey @ gépház

Egyre több ukrán tenne területi engedményeket a háború befejezése érdekében

Az elmúlt hat hónapban fokozatosan nőtt azoknak az ukránoknak az aránya, akik készek területi engedményeket tenni a háború befejezése érdekében – derült ki a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet felméréséből.

A 2022 májusától 2023 májusáig tartó időszakban a helyzet viszonylag stabil volt: a megkérdezettek mintegy 8–10 százaléka kész volt a területi engedményekre, a túlnyomó többség (82–87 százalék) pedig következetesen ellenzett bármilyen engedményt – idézi a szociológusokat az Ukrajinszka Pravda.

trey @ gépház

Putyin stratéga viszont most adta elő a tv-ben egy rövid monológban, hogy a Dnyepper teljes keleti partját el kell foglalni, mert akkor a folyó lesz a front. 2026-ig tervezi. Ennyit az ukránok feladasáról. Putyinnal nem lehet egyezkedni. Csak hogy te is értsd, amiről Putyin beszél az teljes Kelet-ukrajna, Kelet-kijevvel, full ukrán lakossággal, azokkal a területekkel, ahonnan már kivonultak a villámháború kudarca után.

Csak hogy te is értsd

Mármint, hogy értse a narratívát, amit a "haladó" gazdáid bölcsesség-tömlőjéből szívtál magadba? Szerintem azt mindenki érti, csak a ~normális emberek nehezen tudják összeilleszteni a ~valósággal.

 

a villámháború kudarca után.

Mivel nem volt villámháború, így kudarcos sem lehetett. Az ember azt hinné, idővel felhagytok a "hazudtunk reggel, éjjel meg este" dologgal, de amint az ábra mutatja, csak kiegészítettétek a nappallal. Persze a maga módján ez is fejlődés.

:)

Putyin békefeltételei: nácimentesítés és demilitarizálás

Zelenszkij békefeltételei: komcsimentesítés az orosz határig

A nyerő kérdés: Ki az engedékenyebb?

Szerkesztve: 2023. 12. 15., p – 15:37

Gránátot robbantott egy kárpátaljai képviselő Kereckén, a községi tanács épületében pénteken délelőtt

link

Ne legyenek kétségeink, meglesz az a harmadik világháború. :((

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Értsem úgy, hogy szerinted ez akkor csak egy brit - orosz háború lesz. A későbbiekben pedig még lengyel - orosz, román - orosz, szlovák - orosz, német - orosz, amerikai - orosz háború, de hát nem harmadik világháború. OK.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Amennyiben NATO országot támadnak meg a ruszkik, automatikusan háborúba keveredünk velük.

Katonákat, fegyvereket kell küldeni, csak a mennyit kérdéses.

A 3. világháborúval még várunk Trumpra, hogy kilépjen a NATO-ból. Csak utána van értelme az oroszoknak ezen gondolkozni.

Amit viszont bármikor el lehet adni úgy, hogy az oroszok támadtak. Ukrajnába küldött brit katonák támadják az oroszokat, válaszul London fölött elcsattan egy 300 kt-s villanás. Meg lesz magyarázva, hogy az oroszok megtámadták a NATO-t, afelől kétséged ne legyen!

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerintem kissé pesszimistán nézed a dolgot ( bár amit írsz avval egyet lehet érteni ), hidd le mindig lesz valaki aki az utolsó pillanatban elrántja a kormányt:

  • az EU Kína legnagyobb vevője, nem érdeke senkinek sem az EU tökéletes elpusztítása, az oroszoknak és az usákoknak sem
  • az arabok kinek adnák el a méregdrága gázt és olajat, ha nem lenne az EU, honnan szednének fehérbőrű ribancokat maguknak?
  • 2024 választási év, a liberálbolsevikok üzennek a jóemberkedő szavazóinak a médián keresztül, de be vannak szarva, mert látják, hogy lassan lefő a kávé és elfogy a lóvé
  • az oroszok is gyengülnek ( bár Putyin is nyomja a marketinget a szavazóinak ), szerintem kiválasztanak egy természetes, védhető határt PL. Dnyeper, ott beássák magukat, lehet elviszik még a tengerpartot, hogy utána a béketárgyalásokkor visszaadják, de leállnak a háborúval, beállnak védekezni addig míg elfogynak az ukránok, Putyinnak is elege van már, egyre nehezebb azt a nagy országot összetartani, és inkább hagyni fogja a háborút a francba.

Hidd el, előbb lesz polgárháború valamelyik nyugati országban mint NATO vs. Oroszország háború.

Azt a hibát követed el, hogy logikusan próbálsz érvelni.

Ha a világ logikusan működne, az Európát gyengítő szankciók sosem lettek volna megszavazva.

Kína jelenleg korlátozza a gallium és germánium exportot, ami komoly érvágás az uniónak. Tudsz logikus magyarázatot arra, hogy miért kezdtük Kínát csesztetni, amikor csak mi jöhetünk ki rosszul belőle?

Semmi nem logikus. Simán megtörténhetnek általad teljesen abszurdnak vélt események, ugyanis abból a hibás feltételezésből indulsz ki, hogy az egyes országok vezetői a saját országuk érdekeit nézik.

Ok, igazad lehet. De az én feltételezésem alapvetően az, hogy az utolsó pillanatban valaki felre rántja a kormányt, mert bevillannak azok a dolgok amiket leírtam.

Az hogy az EU szankciózik, az egy üzleti alku/szinház része. Aztán erre Kína mondja: hmm akkor nincs földfém. Aztán ha drága a LNG gaz, hmm majd veszünk fel hitelt.

Ezek nem korrigálhatatlan dolgok! 
 

A közösségi médiában valami megfelelési kényszer sok baromságot szül, de a végén lesz majd józan ember… remélem.

A közösségi médiában valami megfelelési kényszer sok baromságot szül

Nem igazán értem, hogyan jön az egész kérdéshez a közösségi média.

Irigyelem az optimizmusodat. Ha ennyire jó lelkek lennének a politikusok, akkor nem lett volna első és második világháború, továbbá az Egyesült Államok megegyezett volna Oroszországgal Ukrajna semlegességében, valamint az Északi Áramlat vezetékek sem robbantak volna fel. Viszont nem az a cél, hogy az emberek jól érezzék magukat, hanem a pénz és a hatalom. Ez utóbbi  mindenki felett.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egyesült Államok megegyezett volna Oroszországgal Ukrajna semlegességében

Nem kell játszani a teremtőt! Nem úgy van az, hogy "legyen béke", aztán eljön a béke magától! Azt csak az orbáni békemissziósok hiszik, hogy elmegy kávézgatni Moszkvába a hosszú asztalhoz, aztán béke lesz! Mi az hogy ha megegyezett volna?

Miért basztatták a ruszkik az ukránokat 2014-et megelőzően! Mióta Putyin hatalomra került, folyamatosan katonai erőszakot hajtanak végre! Az ukránokat, grúzokat, moldávokat az orosz fenyegetés lökte a NATO közelébe!

Orbán nem egy katonai és gazdasági nagyhatalmat képvisel, szóval ő aligha tud békét teremteni. Inspirálni tud, de a döntéseket nem ő hozza meg. Sokszor kibeszéltük ezt, de már a Maidan történetének okaiban sincs köztünk egyetértés, ezért szerintem engedjük el. Te másban hiszel, mint amiben én.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Te másban hiszel, mint amiben én.

Én semmiben nem hiszek! Janukovics magának kereste a bajt: lecsukatta Timosenkot aki igen erős szavazóbázissal rendelkezett, majd az oroszok felé fordult. Szó sem volt semlegességről! Aztán amikor borúlt a bili, a tüntetők közé lövetett, aztán meglógott, ahelyett hogy helyre állította volna a törvényes rendet...

Lehet itt sztorizgatni mindenféle elméletet, de ha Janukovics fiai nem spájzolnak be több tucat Ferrarit a pinyóba, akkor nem zavarják el posztjáról!

Putyin Janukovicsot ismerte el Ukrajna elnökének, de szerinte is megbukott az elnöki státuszában.

A politikusok nagy része manapság a közösségi médiafolyam útmutatásai alapján dönt, mert ettől eltérő döntések esetén a kommentáradat aláássa a népszerűségüket » hatalmukat » pénzüket. Pl. szerinted Brittanisztánban mikor merne Mr. Sunak a zsidók mellé állni? Abban a pillanatban polgárháború törne ki. Ugyanez a belgáknál is.

Szerintem túl tragikusan fogod fel a dolgot. Pl felrobbantották a gázvezetékeket, na és, mi történt, semmi, majd kijavítják. Ukrajnában háború van, na és, majd elmúlik, aztán jönnek a tőkések, újjáépítik, nincs semmi a nem javítható ki. Elviszik a vagyont oszt jóvan. Európa kinek számít? Hát nekünk! De ki fogna fegyvert érte? Nagyjából senki, emiatt pusztul is, mert mindenki csak ki akar venni belőle valamit.

A nagy probléma az ökológiai katasztrófa ( és nem a klímahiszti )! A környezetszennyezés na az a balhé. Én ott vagyok pesszimista.

Azért az ukrajnai háborúról ez kicsit érzéketlen volt. Ott sok szenvedés, lerobbant fél láb, halál, nyomorékká válás van. Párok, akik boldog életben reménykedtek, s nyomorúságos, kettétört életük lett a lényegében semmiért. Pontosabban egyes lobbicsoportok anyagi érdekeiért. Az élet egyetlen, megismételhetetlen. Szóval ez nagyon nincs így jól. Természetesen mondom ezt mind az orosz, mind az ukrán emberekkel kapcsolatban. A többségük nem önszántából megy.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Félreérthető voltam. Arra gondoltam, hogy a háború irányítóinak minden csak egy erőforrás, ami tönkre megy, lesz helyette másik. Sajnos az emberek is erőforrások, Putyin és Zsele is vágóhídra hajtja az embereket és remélik, hogy a másik előbb elfogy, és majd ők birtokolhatnak többet valamiből. Az emberélet féltése csak a békeidők luxusa, háború az másképpen megy, ott halál van, hiába a remény.

Egy dolgot mindig elfelejtetek. Azt, hogy győzni kell. Mert ha győzöl:

1. Neked volt igazad.Mindenben. A bűneidet relatvizálod, vagy csak egyszerűen eltünteted.

2.Tied a legyőzöttek gazdasága, és a legyőzött megmaradtak munkájának eredménye xy évig.

3. Ebből a te oldaladon megmaradtak egész szépen tudnak fejlődni. /A plebshez is lecsorog azért valami. Lásd: USA a II. után. Nem beszélve az elit (a te és családod) gazdagodásáról/

4. Át tudod alakítani a világ erőviszonyait (hogy neked jó legyen), meghatározod az érvényes kultúrát, a követendő mintát. Lásd kinai, koreai stb. csajok szemműtétei.

Persze járulékos vesztességek mindkét oldalon vannak, lesznek. De ezek mások, nem te.

Nem megéri? Szóval a háború jó dolog. Feltéve, ha győzni tudsz. Ja, hogy veszíteni is lehet? Így jártál.

Ja igen : "Boldog Karácsonyt mindenkinek!"

Zelenszkijben csökken az ukránok bizalma, míg Zaluzsnyijban töretlen

Ukrajnában idén a hadsereg kivételével minden hatalmi intézménybe vetett bizalom csökkent – ez derült ki a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet által végzett felmérésből, amelyet a Sztrana tett közzé.

Tavaly decemberben a lakosság 84 százaléka bízott Volodimir Zelenszkij elnökben, ez a szám most már csak 62 százalék.

trey @ gépház

Dmitrij Peszkov „egyedülálló gyakorlatnak” nevezte azt, ahogyan Olaf Scholz német kancellár az ukrajnai csatlakozási tárgyalások ügyében megtartott szavazás idején Orbán Viktort elküldte kávézni. :D

A cseh elnök jelentős változásokat jósol jövőre az orosz–ukrán háborúban

Petr Pavel cseh elnök szerint 2024-ben jelentős változás lesz Oroszország és Ukrajna háborújában az Orosz Föderációban és az Amerikai Egyesült Államokban tartandó választások miatt. 

Egyelőre minden jel arra mutat, hogy új helyzet alakul majd ki, amellyel meg kell majd birkóznunk

– mondta Pavel.

A cseh vezető szerint míg Oroszországban Vlagyimir Putyin minden meglepetés nélkül győzni fog, addig az Egyesült Államokban nem ilyen egyértelmű az eredmény.

[...]

Igazi látnok ez a cseh elnök! Ez is az EU ballib vonalához tartozik, már előre mentegetőzik.

trey @ gépház

Ez nagyon rossz hír. Egyik fél sem kompromisszumkész. Az oroszoknak egyfelől arcvesztés lenne, másfelől részükről ez a háború érthető. Az USA-nak üzleti és stratégiai érdeke fűződik Ukrajnához. Az ukránok természetesen a teljes mozgósítást követően sem tudnak az USA számára várt eredményt elérni, csak még több sebesült és halott lesz mindkét oldalon. Amikor már minden lehetséges élőerőt felhasználtak, a NATO által minket is belesodornak a mocskos háborújukba. Nem véletlenül mondtam korábban, hogy a NATO-ba nem lett volna szabad belépni, vagy mielőbb ki kellene lépni onnan, hiszen nekünk nincs konfliktusunk Oroszországgal, de NATO tagként lesz, mert lennie kell.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem hinném hogy a NATO be fog szállni míg NATO tagországot konkrétan nem támadnak meg. Eddig sem szálltak be, pedig a légi támogatásért nagyon könyörögtek az ukránok. Szerintem az ukránok tárgyalóasztalhoz ültetése lesz a következő fejezet, mert kezd kikopni nyugatról a támogatási kedv, és elmaradtak a várt eredmények. Plusz mind az EU-ban és az USA-ban ennyi idő után ez már belpolitikai problémákat okoz.

Azt a két megyét keleten szerintem elfelejthetik, a NATO és EU tagsággal együtt. Így maradna egy "semleges" NATO-orosz ütközőzóna, de Ukrajna mint ország mégis megmaradt köszönhetően a két év ellenállásnak.

"Everything fails, all the time."

Ez egy optimista forgatókönyv. Mai napig tartja magát az az amerikai és nyugat-európai narratíva, hogy Oroszország ezt a háborút nem nyerheti meg, holott Oroszországnak ehhez megvan az ereje, amennyiben nem az egész Nyugat pénzügyi és hadi támogatásával - hírszerzési adatok, fegyverek, lőszerek, kiképzés - szemben harcolna. Az nagyon vészjósló, hogy a Nyugat ezt axiómaként kezeli, holmi ködös magyarázattal arról, hogy ellenkező esetben meg sem állnának az oroszok Berlinig. Az oroszoknak semmi érdekük sem fűződik egy NATO - Oroszország háborúhoz, ők csak azt akarják, hogy ne az USA vezette Nyugat mondja meg nekik, hogyan éljenek, milyen szabályok szerint rendezzék be a társadalmukat, tehát a szuverenitásukért küzdenek. Semmi kedvük ahhoz, amire mi már rá vagyunk kényszerítve, hogy a piacaink felszabadításának megváltási pénzéért kell küzdenünk, a feltételek teljesülésekor újabb feltételek jönnek, s így tovább, ezzel viszont kívülről alakítva az ország szabályrendszerét, azaz elvéve szabadságát. Amerikai megszállásra sem vágynak. A NATO az, csak szép nevet adtak neki. Emlékezzünk csak, az 1989 előtti rendszer is a legfejlettebb, legszabadabb társadalmi rendszer volt - akkor -, nemde? Mindeközben nyugat-európai vezetők sohasem mondják azt az USA világban zajló hadműveleteire, hogy az Egyesült Államok ezt a háborút nem nyerheti meg, az ellen mindent meg kell tenni, szankcionálni kell, mert ha az USA eléri célját, az precedenst teremt, s újabb helyeken veti be haderejét. Ami egyébként így is van.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

míg NATO tagországot konkrétan nem támadnak meg

Ez meg vicc. Épp olyan, mint a Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárás. Felszáll Romániából egy vadászgép ukrán felségjelzéssel, megtámadja Moszkvát. Néhány alkalommal az orosz légvédelem ezt elhárítja, de amikor a Vörös térre esik néhány bomba, akkor már muszáj a repteret lezúzni, az meg Romániában van. A hivatalos nyugati álláspont az lesz, hogy Oroszország megtámadta Romániát, tehát fegyverbe! Holott a fenét, a NATO támadta az oroszokat, csak ezt Ukrajnának nyújtott segítségnek nevezik.

Azzal, hogy Ukrajnának fegyvert, lőszert, hírszerzési adatokat ad a Nyugat, már most is a háború részesei, csak az oroszok még türelmesek.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerintem mindkét fél tűpontosan tisztában van a játékszabályokkal és tudják meddig lehet elmenni. Ezért is nem eszkalálódott még ez a konfliktus 3. világháborúvá és ezért vagyok némileg optimista, hogy nem is fog. Egyik fél sem akarja a valóságban a közvetlen konfliktust. Ukrajna szerintem egyik félnek sem érne ennyit.

A fenyegetőzések, hogy majd román/NATO reptérről indul ukrán gép, szerintem csak háborús propaganda meg politikai muníció.

"Everything fails, all the time."

Őszintén azt szeretném, hogy neked legyen igazad! Az USA nem veszít semmit egy Európa területén zajló háborúval. A fegyver és muníció üzlet, az itteni csapatmozgatások, térnyerés pedig befolyásszerzés, az oroszok legyőzése pedig nyereség. Szóval szerintem az egyik fél akarja ezt a háborút, és azok nem az oroszok és nem is az ukránok.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mar varom, hogy akik 2015-ben #refugeeswelcome #szemetmenekultellenesorban current thinget toltak (tompos es co.) szar szemet gecinek hivjak majd Orbant, amiert segit ukran allampolgar noknek megoldani, hogy csak magyar allampolgarok lehessenek egy konnyitett uton, ha szeretnenek haboru elol menekulve ukran allampolgari kotelezettsegeiktol megszabadulni.

És akkor döntsd el mi az igazság, lévén az ukrán oldal meg azt a mantrát fújja, hogy az oroszok a börtönökből toboroznak és a frontra vitt elítéltek "az első kanyarban megadják magukat, vagy dezertálnak, amikor lehet".

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

A háború hónapok óta holtpontra jutott, egyik fél sem jut előre. Pedig az oroszokban ott van valahol az erő. De hol?

Az senkit nem érdekel. Az igazi kérdés, hogy azért a pál milliárd euróért ígért ellentámadás merre van? Tudom ruszki propaganda, de Zelenszkij villái miből nőttek ki a földből?

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Kivárják az amerikai választások eredményét. Akár az is lehet, hogy most csak a minimálprogramot futtatják, hogy minden front maradjon ott, ahol eddig. Az elején nehezen indult a háborús gépezet, de két év alatt azért esélyes hogy olajozottabban mozognak azok a fogaskerekek.

Egy esetleges amerikai kormányváltás esetén jó eséllyel elzáródhat a pénz és fegyvercsap jelentős mértékben. Szóval szerintem kivárásra, lassú kifárasztásra játszanak. Ha bejön nekik, kisebb áldozatokkal fognak tudni nagyobb területekre benyomulni, plusz béketárgyalások esetén is jobb helyzetből indulnak.

Aztán az is lehet, hogy tényleg ennyit tudnak és ennyire elég a szufla, de ezt szerintem mi innen a fotelből nem tudjuk realisztikusan megítélni. Ezért is gondolom, hogy a következő fejezet Ukrajna tárgyalóasztalhoz ültetése lesz, mert túl rizikós a jövőbeli támogatásokra felépíteni a védelmet, amik vagy jönnek majd, vagy nem.

"Everything fails, all the time."

Ukrajna a katasztrófa felé rohan, nem történt meg a csoda – véli Zelenszkij volt tanácsadója

Ukrajna elvesztette méltóságát, és a katasztrófa felé rohan – jelentette ki Volodimir Zelenszkij hivatalának egykori tanácsadója, Olekszij Aresztovics.

Megjegyezte, hogy a csoda nem történt meg, a nyugati országok nem egyeztek meg a Kijevnek nyújtandó támogatásról. Továbbá, írja Aresztovics a Telegram-csatornáján, a helyzet nem olyan rózsás, mint amilyennek egy hónappal ezelőtt tűnt.

Elgondolkodott azon is, hogy Ukrajna elveszítette védelmi képességét az állam motiválatlansága és ellenőrizhetetlensége miatt, míg Oroszország megőrizte támadási potenciálját, motivált katonákkal és saját gyártású szükséges felszereléssel és lőszerrel rendelkezik.

Saját meggondolatlanságunk, ostobaságunk, kapzsiságunk, képmutatásunk és méltóságunk elvesztésének gyümölcsét aratjuk

– fogalmazott Zelenszkij volt tanácsadója.

trey @ gépház

Egyre több ukrán gondolja úgy, hogy rossz irányba haladnak a dolgok az országban

A Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet (KMISZ) friss felmérése szerint egyre több ukrán véli úgy, hogy rossz irányba haladnak a dolgok az országban – írta a Strana ukrán hírportál kedden.

Míg másfél évvel ezelőtt a válaszadók 68 százaléka gondolta úgy, hogy jó irányba haladnak az események Ukrajnában, ez az arány most csupán 54 százalék. Az is kiderült, hogy Ukrajna keleti részében elégedetlenebbek a lakosok.

A portál emlékeztetett arra is, hogy a megkérdezett ukránok többsége – 58 százalék – a háború folytatása mellett van, még akkor is, ha a Nyugat jelentősen csökkenti Ukrajna támogatását.

trey @ gépház

Vlagyimir Putyin: A nyugati haditechnika sebezhetetlenségéről szóló mítosz összeomlott

Az orosz hadseregé a kezdeményezés a „különleges hadművelet” övezetében, az ukrán fél pedig súlyos veszteségeket szenved el – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök az orosz védelmi minisztérium kibővített vezetőségi ülésén.

„A jelenlegi helyzetet értékelve magabiztosan mondhatjuk, hogy a terepen, az érintkezési vonalon csapatainké a kezdeményezés” – mondta Putyin.

A nyugati haditechnika sebezhetetlenségéről szóló mítosz is összeomlott

– jelentette ki Putyin, aki szerint az ukrán hadsereg súlyos veszteséget szenved el, és felemészti tartalékait abban az igyekezetében, hogy „gazdáinak” eredményeket tudjon felmutatni.

trey @ gépház

Már nem elég jó a műsor. A maga módján vicces, hogy addig volt kiemelten fontos a háború, amíg a nyugati támogatásokat lehetett promotálni. Az elnökválasztás közeledtével jobb hátrébb állni a sikerként nehezen kommunikálható projekttől. De legalább még sosem volt ilyen erős a NATO.

:)

Szerkesztve: 2023. 12. 21., cs – 22:21

Orbán valamiért fizetett Petro Porosenkonak.

Orbán legalább küld segélyt Ukrajnának. Egyébként persze aprópénz, eltörpül emellett:

During the Maidan Uprising in Ukraine, Nuland made appearances supporting the Maidan protesters.[20] In December 2013, she said in a speech to the US–Ukraine Foundation that the U.S. had spent about $5 billion on democracy-building programs in Ukraine since 1991.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Orbán valamiért fizetett Petro Porosenkonak."

Állampapírt váltott vissza:

Petro Porosenko magyar állampapírt adott el, hogy segítse az ukrán hadsereget
"Az országot 2014–2019 között irányító, Magyarországon is jelen levő édesipari érdekeltségei révén „Csokikirálynak” nevezett, milliárdos Porosenko által vezetett Európai Szolidaritás Párt közölte, hogy a bejövő összeg államkötvényekből származott."

Szerkesztve: 2023. 12. 23., szo – 18:28

Nagy értékű tüzérségi lőszerbeszerzés során 1,5 milliárd hrivnya (13,8 milliárd forint) elsikkasztása miatt átkutatták a gyanúsított lakását. A védelmi tárcánál feltárt korábbi korrupciós botrány után idén ősszel felmentették Olekszij Reznyikov védelmi minisztert és hat helyettesét. Volodimir Zelenszkij elnök a botrány után bejelentette, hogy reformokat fognak végrehajtani a tárcánál.

For Whites Only meeting room!

nem a lőszert sikkasztotta el - hanem +30%-ot rakatott a beszállítóval rá az árra és azt más csatornából megkapta.

Ehhez kellett a beszállító is.

Ukrajna nem közvetlenül a gyártótól veszi a lőszert min. 2 kereskedőn keresztül kapja meg az ukrán katona, ezért kb. 2x lesz az ára. De egyes tűzérségi lövedékek akár 4x árral számolódnak.

Ezért tolják bidenék többek közt ezt a háborút...

For Whites Only meeting room!

"You can print money but you can not print shells."

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ruszkik nyertek már?

Mutattam egy rakás találatot, majd valamiért csak a Redditet látod meg. Mindamellett szokd meg, hogy nem attól megbízható valami, mert a nyugati propagandát osztja számolatlanul. Épp az a jó az internetben, hogy megláthatsz alternatívákat is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerintem a ruszkik élő túszokat nem nagyon hagytak hátra mikor kivonultak..

2022:

[..]A new report released by the Senate Foreign Relations Committee found that as many as 9,000 Americans were left in Afghanistan during the Biden Administration’s disastrous withdrawal. Secretary of State Antony Blinken originally claimed that number was closer to 100-150.

The administration stuck to that story, despite many outlets reporting evidence to the contrary. [..]

https://www.risch.senate.gov/public/index.cfm/2022/2/bombshell-report-b…

2023:

[..]There are about 175 Americans still in Afghanistan, and some of them are being held captive by the Taliban, Secretary of State Antony Blinken told Congress on Thursday.[..]

https://www.washingtontimes.com/news/2023/mar/23/175-americans-are-stil…

Tisztességes demokráciákban az ilyet bebörtönzik nemi erőszak vádjával (amihez kézzelfogható bizonyíték sosem szükséges), vagy legalább megrendeznek neki egy balesetet (amióta távirányítósak az autók, azóta a hárombetűseknek könnyebb dolguk van). Boralmas ez a harmadik világra jellemző hanyagság.

Elutasította a román képviselőház csütörtöki plenáris ülésén a Székelyföldre és az erdélyi magyarságra vonatkozó autonómiatervezeteket, melyeket Zakariás Zoltán és Kulcsár-Terza József RMDSZ-listán mandátumot szerzett parlamenti képviselők nyújtottak be – írja az MTI.

Ajaj! Most orosz mintára meg kell támadnunk Romániát? Vagy mi ilyenkor a POL korrekt eljárás ott a jobboson?

Na még attól sem. 

4. cikk

A Felek tanácskozni fognak egymással valahányszor bármelyi­kük véleménye szerint a Felek egyikének területi épségét, politikai függetlenségét vagy biztonságát veszély fenyegeti.

Az orosz agresszió ellen egyetlen megoldás létezik, a jelenlegi Oroszország drasztikus meggyengítése, ami nagyrészben meg is történt.

A TASZSZ orosz hírügynökség a tyumeni régió nyomozó osztályára hivatkozva jelentette, hogy Vlagyimir Jegorov zuhant a halálba. Holttestét szerda délután fedezték fel egy ház udvarán, és a rendőrség jelenleg is vizsgálja, mi okozta pontosan a halálát. A Kommerszant című lap szerint az előzetes vizsgálatok nem találtak bűncselekményre utaló nyomokat.

link

Vlagyimir Jegorov Putyin Elnök Úr nagy barátja volt. Lehet Putyinnak is jobb elkerülnie az ablakokat!

Ja, mert az ablakon maszik be a tizfajta rak, Parkinson, Alzheimer, Covid mutansok, amikbe az elmult masfel evben 10x belehalt, es mar 7 halallal ezelott ota csak a hasonmasa mond beszedet, reg nem is el.

Koszonjuk Mr Wishful Thinking.

Szivesen fogadok veled valami cryptoban, hogy 2024 decembereben elni fog-e Putin.

Nincs akkora szerencsenk. Itt maradsz kijavitani hulyesegeket irni es hazugsagokat terjeszteni szinvonaltalanul. :) Szivesen becserelnelek par tenyleg lelepett liberalisabb hupperre, pl. harlequin sokkal ertelmesebb volt. De nalad meg Summer is hatarozottan.

Szerkesztve: 2024. 01. 02., k – 12:35

Gyerekek! Szóljon már valaki az ukránoknak, hogy ha sikerül mindig legalább eggyel több rakétát lelőniük, mit amennyit az oroszok indítottak, akkor utána nem kell lekapcsolni az áramot, elzárni a vizet meg örömtüzet gyújtani.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Mindössze a világsajtó négy médiuma nézhette 2023 végén, milyen az élete az ukrajnai háborúban hadifogságba került oroszoknak. A négyek egyike a Válasz Online volt. A titkos nyugat-ukrajnai fogolytáborban beszélhettünk orosz börtönből a donbaszi frontra került gyilkossal – világossá vált: az „ágyútöltelék” kifejezés nem csak a középkor sajátja – és Putyin tavalyi mozgósításának egyik kárvallottjával. Álltunk az első elítélt háborús bűnös és megnyomorodott katonák ágyánál, aztán a rabokkal együtt kanalaztunk ebédre borscsot. Az ukránok azonban remélik: hamarosan egyiküket sem látják. Így kaphatnák csak vissza az orosz területen raboskodó ukrán katonákat. Riport.

Itt olvashato: https://www.valaszonline.hu/2024/01/03/ukrajna-haboru-oroszorszag-hadif…

A szovjet-magyar barati tagozat vajon mikent fog erre a riportra reagalni? 

Nem tudom. Azt sem tudom kik a kritikusai. Viszont a vágyvezérelt előadásai csak az ukro-west tagozatnak jók lélekerősítőnek. Bár mostanság már visszavett, miután szembesült azzal, hogy az ukránok mégsem törték át Moszkva alatt a 33. védvonalat, még mindig van tankjuk az oroszoknak, nem lázadt fel az orosz társadalom, stb.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)