Orosz–ukrán háború #15

Hozzászólások

1st

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A Military Summary channelt szoktam megnézni, ott mindig megtudjuk, hogy óriási orosz előrehaladás van. Aztán mikor odaér a videó, akkor látjuk, hogy egy fél vagy negyedtelek méretű kis terület lett sárgából szürke, azaz ukrán ellenőrzés helyett harctér.

Van egy meddőhányó kupac, azért harcoltak hetekig. Szerintem többezer ember adta az életét a szemétkupacért. (Subscribe.)

Én nem is hinném el az oroszoknak kb. azt sem amit kérdeznek, főleg háborús időszakban. Volt orosz kolléganőm aki már itt él, érdekes dolgokat mesélt a médiáról arrafelé. De egyszerűen távolságot kell tartani egy kicsit (általánosságban is egészséges lenne sok embernek szerintem ha csökkentené a hírfogyasztás frekvenciáját), tenni egy lépést hátra és látni, hogy az idő eddig is nekik dolgozott, így pedig "szinte" irreleváns mit ki foglal el. A háború áll, az idő telik, biztosan nem Ororszország fog ebbe belefáradni.

Egy régi mondás jut eszembe: az kiabál, akinek a háza ég. Jajveszékelést, követelőzést és végtelen posztolást én eddig a nyugati oldalról láttam.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Szerkesztve: 2023. 11. 06., h – 09:00

Amerikai és európai tisztviselők feszegetik az orosz–ukrán béketárgyalások lehetőségét

Egy jelenlegi és egy volt magas rangú amerikai tisztviselő szerint az amerikaiak és az európaiak csendesen elkezdtek egyeztetni az ukrán kormánnyal arról, hogy milyen esetleges, Oroszországgal folytatott béketárgyalások vezethetnek a háború befejezéséhez – írja az NBC News.

A tisztviselők szerint a beszélgetések tág körvonalak közt zajlanak arról, hogy Ukrajnának esetleg miről kellene lemondania a megegyezéshez.

...

Nofene! Már megint azoknak lesz igaza, akik nem érzelmi alapon, hanem realistán állt a háborúhoz (pl. nekem)? 🤔

trey @ gépház

Zelenszkij is megszólalt a magyarok dandára elleni csapásról: „Ezt a tragédiát elkerülhettük volna”

Az ukrán elnök vasárnap este tett közzé egy videót a 128. (munkácsi) hegyivadászdandár ellen történt orosz csapással kapcsolatban.

Volodimir Zelenszkij részvétét nyilvánította az elesettek hozzátartozóinak.

Ezt a tragédiát elkerülhettük volna

 – szögezte le az ukrán elnök, aki azt is elmondta, hogy Rusztem Umerov védelmi minisztertől tájékoztatást kapott az esetről és annak előzményeiről, hogy „mi történt, és ki milyen parancsokat adott ki” (a csapás előtt).

Zelenszkij hozzátette azt is, hogy a büntetőügyi vizsgálat már zajlik, és a legfőbb céljuk az lesz, hogy feltárják az igazságot, és megelőzzék a jövőben az ehhez hasonló tragédiákat.

A folyamatban lévő vizsgálatnak őszinte válaszokat kell adnia az elesett katonák hozzátartozóinak és a társadalomnak arra a kérdésre, hogy miként történhetett meg ez a tragédia, és kik adtak ki hibás parancsokat

– mondta.

[...]

Gratulálok a balfasz ukrán vezetésnek! 

trey @ gépház

Gondolom nem merult fel hogy karpotlaskent a magyar nyelvre ne vonatkozzon az ukran nyelvtorveny.

Tovabbra sem szeretnek egy NATO csatlakozas veto eselyeit csokkenteni. Barki barmit mond, ezek az ukranok is az oroszoktol tanultak "diplomacia" "kulturat".

A holland vállalatok Törökországon keresztül juttatják Oroszországba termékeiket

A holland vállalatok az ukrajnai háború miatt Oroszország ellen bevezetett európai szankciókat úgy próbálják megkerülni, hogy Törökországon keresztül exportálnak termékeket az országba – jelentette a holland statisztikai hivatal hétfőn (CBS).

A jelentés szerint a holland termékek Oroszországba irányuló exportja a szankciók bevezetése óta csökkent, ugyanakkor a Törökországba irányuló holland export robbanásszerűen megnőtt.

Az idei második negyedévben 869 millió euró értékű holland árut szállítottak Törökországba, 91 százalékkal többet, mint két évvel korábban.

Mert a szankciók MŰKÖDNEK!  🤣

trey @ gépház

Ezekből látszik milyen tudathasadásos a nyugati elit. Egyrészt a szabadpiac meg a kapitalizmus mellett teszik le újra és újra a voksukat, másrészt pedig csodálkoznak amikor a szabadpiac és a kapitalizmus nem akar meghajolni az erkölcsi törvényeik és/vagy hiedelmeik előtt.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Kitalálnak valami baromságot, ami "Európai érték" név alatt fut és megpróbálják eladni, hogy ők a szentek és csak emberbaráti szeretetből tesznek ilyet.

A terv befuccsol, ugyanezek az úriemberek a túláradó szeretettel a szívükben kieszelik a szöges ellentétét, majd azt próbálják "Európai érték"-ként eladni.

 

Valamilyen okból kifolyólag egyfolytában játszaniuk kell a szentet, amit nem csak Európán kívül, de belül is kezdünk kicsit unalmasnak találni.

Nem tudják azt mondani, hogy ezt gondoljuk helyesnek, ezt tesszük.

 

Mindenkinek egyformán kell megszavazni a szankciókat a szentek kórusában, mindenkinek egyformán kell elítélni Oroszországot, nincs más szólam.

Miért csak a 19%-a dolgozik az ukrán menekülteknek? - teszi fel a kérdést a Der Spiegel.

trey @ gépház

Írország megszüntetné az ukrajnai menekültek ingyenes szállítását

Az ír hatóságok intézkedéseket terveznek az ukrán menekültek bevándorlásának csökkentése érdekében, beleértve különösen az ingyenes szállásuk eltörlését.

Amint az Irish Times november 5-én Leo Varadkar miniszterelnökre hivatkozva beszámolt róla, ennek oka a szállások helyhiánya – írja a TASZSZ.

 

trey @ gépház

Kijev kijelentette, a Nyugat nem tartotta be ígéretét

Szergej Lescsenko, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója azt nyilatkozta, hogy Ukrajna nem kapta meg maradéktalanul azokat a fegyvereket, amiket a nyugati országok korábban nekik ígértek. 

Tegnap [hétfőn] tízezer, nyugati országokból származó fegyverszállítmányra számítottunk, de nem érkezett meg. Jó volna megkapni, amit már korábban megígértek

– fogalmazott.

Korábban az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij azt mondta,

az amerikai F–16-os vadászgépek, amelyeket Kijev a nyugati szövetségesektől vár, nem lesznek Ukrajna hasznára, mert Oroszország fejlesztette légvédelmi rendszereit.

Megjegyezte azt is, hogy nyugati nagy hatótávolságú rakétarendszerekre és harckocsikra már tavaly is szüksége volt Kijevnek.

Zaluzsnij szerint az idén szállított fegyvereknek nem volt meg az a hatása, amit Ukrajna és szövetségesei reméltek, mert Oroszországnak volt ideje komolyan megerősíteni a védelmét – írja a TASZSZ.

 🤨

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 11. 08., sze – 09:23

Az USA-ban megjelent egy hirdetés, amiben végre újra fehér férfiak szerepelnek pozitív színben feltüntetve. (Ami ritka manapság, utoljára egy eutanázia reklámban szerepelt fehér férfi pozitív szerepben.) Érdemes megnézni a kommenteket is: https://www.youtube.com/watch?v=luc9saxt_YQ First Jump | Be All You Can Be | U.S. Army

Meglepő okból nem akar fegyvert adni Ukrajnának Joe Biden

A Fehér Ház kétkedik abban, hogy további ATACMS-rakéták átadása segíthetné Ukrajnát abban, hogy megnyerjék a háborút – írta az ukrán Telegraf a The New York Times cikke alapján.

A lap szerint Joe Biden és tanácsadói eredetileg attól tartva nem akarták átadni a rakétákat, hogy az oroszok erre válaszolva akár nukleáris fegyvereket is bevethetnek. Végül pár hete mégis átadták őket, 

azóta viszont a Fehér Ház elkezdett kételkedni abban, hogy ezeknek a fegyvereknek az átadása tényleg akkora segítséget jelent-e, mint azt eddig gondolták.

A The New York Times szerint a tisztviselők arra hivatkoztak, hogy az ATACMS átadása után az oroszok többször is hátrébb telepítették azokat az eszközöket, amelyeket Ukrajna kifejezetten ezzel a rakétával elsődlegesen megsemmisíthet (ez zömében a repülőket, helikoptereket takarhatja). 

[...]

Amerikában kezdik elfogadni a valóságot.

trey @ gépház

Megvonhatják a támogatást az ukrán menekültektől Németországban

Csak minden ötödik ukrán menekültnek van munkája Németországban, és  megvonhatják tőlük az állami támogatást – írja az Infostart a német die Weltre hivatkozva.

A lap szerint az ellenzék legerősebb pártja, a kereszténydemokrata CDU és a kormánykoalíció legkisebb pártja, a szabad demokrata FDP egyaránt a Németországban tartózkodó ukrán menekültek szociális támogatásának megváltoztatását szorgalmazza, ami ritka összefogásnak számít a két párttól. 

A becslések szerint egymilliót tesz ki a Németországban tartózkodó ukrán menekültek száma.

trey @ gépház

Az Európai Bizottság azt javasolja, kezdődjenek meg a csatlakozási tárgyalások Ukrajnával és Moldovával

Ursula von der Leyen a tagállami állam- és kormányfők decemberi csúcstalálkozójára készülve hozta nyilvánosságra a testület bővítési jelentését. Kijelentette, hogy a tavalyi évhez képest Ukrajna bőven, 90 százalék felett teljesítette a számukra megállapított jogalkotási munkát. A Bizottság elnöke szerint az alkotmányossági, igazságügyi reform, a korrupcióellenes és pénzmosás elleni program, az oligarchákkal szembeni fellépés és az új médiatörvény olyan lépések voltak, amelyek alkalmassá teszik Ukrajnát a konkrét csatlakozási tárgyalások megkezdésére. Von der Leyen kiemelte azt is, hogy a nemzeti kisebbségek ügyében is előrehaladás van – ez azonban még nem teljes. A jelentés szövegében az szerepel, hogy Ukrajnának továbbra is törvényt kellene alkotnia a Velencei Bizottság, a nemzeti kisebbségekről szóló törvényhez kapcsolódó ajánlásaival kapcsolatban, különös tekintettel az államnyelv, a média és az oktatás terén.

Innen: https://hvg.hu/eurologus/20231108_Az_Europai_Bizottsag_azt_javasolja_ke…

Egy újabb fotel-hadiszakértő forrásmegjelölés nélkül olvasónaplót ír azokból a cikkekből amit az elmúlt időben összeolvasott. Ez annyit ér mint a fotel-asztrofizikusok végtelen hobbi-értekezései arról, hogy akkor most Big bang volt vagy inkább Big bounce. 

Az Ukrajnának szánt amerikai források 96 százalékban kimerültek

Az Egyesült Államok az Ukrajnának szánt pénzeszközök 96 százalékát már felhasználta – közölte John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője.

Kirby azt is elmondta, hogy az Egyesült Államok hisz abban, hogy Ukrajna vissza tudja szerezni területeit, de elismerte, hogy az előrelépés lassú.

trey @ gépház

Oroszországot nem törte meg, hogy legalább 150 ezer embert veszített a több mint másfél éve tartó háborúban, mert „az egy feudális állam, ahol a legolcsóbb erőforrás az emberi élet”;

Azért az megnyugtató, hogy az ukrán fegyveres erőinek főparancsnoka rájött arra, amit a háború első napjaitól kezdve mondtam ... meg, hogy miért céltalan ellenük minden nyugati elképzelés.

trey @ gépház

Ukrán humor. Nem kritizálni akarom, hiszen ha működik, hát működik. Végül is mindenki szereti, ha a dolgok működnek. Az elpusztult ukránok helyett meg majd jönnek ázsiai emberek. Ez van.

:)

Értem. Emberünk éppen nem véleményt mondott, hanem merev személyeskedésbe kezdett (ennek megnevezése a Troll). Tehát az ukrán elpusztul, a ruszki meg hősi halált hal, nyelvi fordulatral te teljesen egyetértesz. Ennek megfelelően kell kezelni véleménynek nem nevezhető, részedről is személyeskedő mondatokat!

Egyszer hagynátok ki a személyeskedést ‘objektív’ véleményeitekből!

aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget
 

Szerinted a bolond nevű tag, amikor térdeplő nyugatfelszopónak nevez módszeresen, vagy amikor a tárgytól messze elkanyarodva megkérdezi, hogy a gyerek beteg e, mert el kell hozni az iskolából, melyik kritériumnak nem felel meg!?

Az ilyen tagokat, normális fórumokban ezerévre bannolták volna…

Van egy provokatív stílusa, ez vitathatatlan. Ugyanakkor a tartalmi meglátásai szerintem egyáltalán nem rosszak, csak a hozzátartozó kifejezésmód - mondjuk úgy eufemisztikusan - egyedi. Neked viszont kényelmesebb a tartalom helyett a stílussal foglalkoznod, ha már a tartalommal nem értesz egyet. :)

Ami a bannolást illeti, trey megkérdezte a közösséget, milyen legyen itt az élet. A szólásszabadság mellett döntött a többség, szóval nem jogos a siránkozásod. Ha nem érzed jól magad itt, bátran visszavonulhatsz valamilyen DK-s véleménybuborékba, ahol mindenki a Fideszt gyepálja, az USA érdekeit akarja kiszolgálni akár azon az áron is, hogy lépjünk be azonnal a harmadik világháborúba, s ahol az ellenvéleményeket moderálják. Az kényelmes, mert azt hallod, amit szeretnél, s tudsz lelkesen bólogatni, helyeselni. Csak azt nem értem, hogy ha ez az igényed, akkor mi a fenét keresel itt?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mi többre van szükséged? Én sajnálom az embereket, de haladnak az eléjük kitűzött cél felé. Mondhatni politikailag sikeres a projekt.

Való igaz, ha az USA nagyhatalmi érdekeinek kiszolgálója vagy, máris valamiféle pozitívumot látsz az ukránok halálába, hiszen ez viszi előre az Egyesült Államok világuralmi törekvésének megvalósulását.

Csak szólok, a megsemmisülés akkor sem lesz pozitív, ha pusztulás helyett halált mondasz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerintem te azt nem vagy képes megítélni, hogy én mit látok bele bármibe, és hogy melyik politikai 'buborékban' érezném jól magam? Leginkább semelyben sem, ezért vagyok számotokra kakukktojás. Én önálló vagyok, nem csapódom sehova. Sem az USA sem a CCCP oldalára!

Ha ezt sikerült lenyelned, akkor ismét megkérdezem: Miért kell az ukránok halálát 'pusztulásnak' nevezni? 

A halál és a pusztulás ugyan nem szinonim kifejezések, a pusztulás több annál. A halál részhalmaza a pusztulásnak. A pusztulás infrastruktúrára, tárgyakra, fogalmakra is értendő - bár megszemélyítés által a halál is -, és élőkre is, míg a halál elsősorban élőkre, azon belül is inkább csak emberekre. Mi a baj azzal, ha valaki a tágabb értelmű szót használja a szűkebb helyett? Lefedi a szűk értelmezést is.

A hozzászólásaidból világos, hogy nem vagy kakukktojás, nagyon is a nyugatos, liberális ellenzéki oldalon állsz. Ha megnézed a szóhasználatodat: USA, CCCP. Jegyzem meg, a Szovjetunió felbomlott néhány évtizede, Oroszország van. Ha valamelyest is elfogulatlan lennél, legalább az ország elnevezését sikerült volna eltalálnod. De hát nem sikerült.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Tudom, hogy kemény lesz ezt olvasni, de az USA-val sem katonailag, sem gazdaságilag az Orosz Föderáció (maradjunk pontosak) nem veszi fel a harcot. Gazdaságilag csak Kína, katonailag meg senki nem képes az USA-t szorongatni. Egy lehetséges elméleti ellenfele lehetne, az EU. De az EU-t hatásosan gyengíti pl. Magyarország. És ebben azonos a véleményünk, nevezetesen más okokból de Magyarországnak a jelenlegi fejletlensége okán nem lenne helye az EU-ban. Nekünk szerencsénk, hogy bekerültünk, de a fejlett országoknak inkább teher, hogy ott vagyunk. Szóval az USA komoly ellenpólusa az EU lehetne, de az ugye jelenlegi formájában életképtelen. Talán ha kivágnák az 1997 után csatlakozottakat, akkor értelmes szervezõdés lehetne.

De miért nevezitek 'pusztulásnak' az ukránok halálát?

Miért kezdeném? Miért nem hihető az hogy a világ legjelentõsebb katonai potenciálja, fegyveripara az EU-ban van (kivéve Magyarország) az USA után. Láthatod, hogy különösebb erölködés nélkül tartja kis ukrán hadsereg a ruszkikat, az EU számára jentékeny támogatással.

Tudható, hogy az EU piaca jelentőségében paritásban van az USA piacával. Ha az EU nem az ‘egy út egy övezet’ nevű gyarmatosításba szaladna be, akkor Kína komoly bajban lenne.

Gazdaságilag csak Kína, katonailag meg senki nem képes az USA-t szorongatni. Egy lehetséges elméleti ellenfele lehetne, az EU. De az EU-t hatásosan gyengíti pl. Magyarország.

Továbbra is úgy tűnik álomvilágban élsz. Az EU még arra sem képes, hogy saját érdekeit megvédje az USA-val szemben. Lásd 

https://www.cbsnews.com/news/biden-eu-leader-electric-vehicles-tax-cred…

Épp elköltöznek a gyárak pl Németországból.. ..részben az USA-ba.

https://i.imgur.com/GIREeF6.png

Persze gazdasági nagyhatalom :D

Továbbra is úgy tűnik álomvilágban élsz. Az EU még arra sem képes, hogy saját érdekeit megvédje az USA-val szemben.

Lehet mehglep, de így gondolom. Ismétlem: Értő olvasás sokat segít! Amióta az EU korlátlan bővítése neoliberalista eszméje teret nyert, és felvettek olyan országokat soraikba mint mi is, bízva abban hogy majd jól felzárkózunk, na azóta van lejtmenetben az EU. És megint csak azt mondom, hogy Európa fejlettebb része komoly versenytársa lehetne az USA-nak, de itt vannak már a potyautasok. Valahol jól döntött UK hogy kilép ebből a Németek által megálmodott agyrémből, hogy fel kell venni minden csövest az EU vonatra...

az USA-val sem katonailag, sem gazdaságilag az Orosz Föderáció (maradjunk pontosak) nem veszi fel a harcot. 

 

Katonailag két ponton felveszi, az ABC fegyverek és a rakétatechnika terén. Az oroszoknak valóban nincs akkora hadseregük, amivel az egész világot uralmuk alatt tarthatják - de nem is akarják, az USA hiszi azt, hogy ez neki joga. Gazdaságilag nem veszi fel, viszont az oroszoknak mindenük van, ami az élethez kell, és a globális felmelegedés is nekik dolgozik.

 

Egy lehetséges elméleti ellenfele lehetne, az EU.

Nem lehetne. A második világháború Európa világhatalmi státuszának végét jelentette, amerikai katonai megszállás alatt tartott, önállóan döntéseket már régóta nem hozó félgyarmat államszövetség az EU.

 

De az EU-t hatásosan gyengíti pl. Magyarország.

Értem. tehát csak a szakmánál maradva, Magyarország miatt nincs európai Facebook (az oroszoknak van), saját keresőnk (az oroszoknak van), saját fejlesztésű chipjeink (az oroszoknak van). Ha kidugod a fejed a az aztírtaazújságjaid napi agitpropjából, magad is láthatod, hogy egy 100 milliárd dollár körüli GDP-vel bíró állam akkor sem tudna egy  nála két nagyságrenddel nagyobb GDP-vel bíró szövetségnek ártani, ha történetesen akarna.

Az ukránok - és a mögöttük álló Nyugat - elvesztette ezt a háborút, és mostanság agyatok mosói benneteket, beőrjített szerencsétleneket már elkezdtek erre felkészíteni.  És bizony, ami tegnap még ruszkibérenc álláspont volt - azaz a tűzszünet és a területi veszteségek benyelése - azt ma már a nyugati sajtóban is olvasható.

Miért pusztulnak az ukránok... szerinted épülnek?

Értem. tehát csak a szakmánál maradva, Magyarország miatt nincs európai Facebook (az oroszoknak van), saját keresőnk (az oroszoknak van), saját fejlesztésű chipjeink (az oroszoknak van).

Khm:

A legfejlettebb chipek áramköreinek fejlesztése és nyomtatása európai vállalatok jelentős hozzájárulásával valósul meg. Ezekben az innovációs folyamatokban a hazai Semilab Félvezető Fizikai Laboratórium Zrt. is fontos szerepet vállal.

link

A holland ASML formabontó technológiai újítással állítja elő a csipeket, melyek sokkal nagyobb kapacitásúak, mint a hagyományos módon készültek.

link

Az orosz és az amerikai FB tényleg fgontos eszköz a magadfajta r0 dezinformálására... :D

Miért ne érdeklődhetnék afelől, hogy az általam látogatott közösség egyik tagja hogyan látja a világot, illetve beteg-e a gyermeke? :o Régen a gyerekeknek volt lábuk, kerékpárjuk, tömegközlekedési bérletük stb., és képesek voltak megjegyezni, hogy hol laknak, és hol az iskola, és hol az iskola utáni elfoglaltságaik helye (uszoda, zeneiskola, templom stb.).

:)

Gazprom-vezető: Orosz gáz áramlik az európai országokba, amelyek azt visszautasították

Alekszej Miller, a Gazprom vezetője megjegyezte, hogy ezek a szállítások egyebek mellett az ausztriai gázcsomóponton keresztül és a délkelet-európai államokba mennek – írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

A fő gázvezeték molekuláinak nincs nemzeti színezete. A cserék elég gyakoriak, és tudjuk, hogy az orosz gáz sok olyan országba megy, amely kijelentette, hogy elutasítja az orosz gáz fogyasztását

– mondta a Moszkva című műsornak adott interjúban.

🤣 A szankciók működnek!

trey @ gépház

The Washington Post: Egy ukrán katonatiszt koordinálta az Északi Áramlat elleni robbantást

Egy magas rangú ukrán katonatiszt, akinek szoros kapcsolatai vannak az ország hírszerző szolgálataival, központi szerepet játszott az Északi Áramlat földgázvezeték tavalyi felrobbantásában – írja a The Washington Post ukrajnai és más európai tisztviselőkre hivatkozva, akik ismerik a művelet részleteit.

A tiszt szerepe az eddigi legközvetlenebb bizonyítékot szolgáltatja arra, hogy Ukrajna katonai és biztonsági vezetése részt vett a szabotázsakcióban. A lap szerint Roman Cservinszkij, egy kitüntetett 48 éves ezredes, aki az ukrán különleges műveleti erőknél szolgált, volt az Északi Áramlat-művelet koordinátora.

Cservinszkij egy hatfős csapatot irányított, amely hamis személyazonosság alatt bérelt egy hajót, és mélytengeri búvárfelszereléssel robbanótölteteket helyezett el a gázvezetékeken.

Nemigen haladnak a vizsgálatok! Ja, nem is csodálom!

trey @ gépház

"felreforditott cikk" Washington Post-os eredetijet mutogatnad, idezgetned?

Miért tenném? Miért akarnám én bárkinek a véleményét megváltoztatni? Ne magadból és társaidból indulj ki, én nem tartom ellenségnek a másvéleményen lévőket, és nem akarom megtéríteni őket!

kevesebben gondolnak, hogy hulye vagy

Mégis az a több az mennyi?

Az ukránok robbanthatták fel az Északi Áramlat gázvezetéket, de Zelenszkij háta mögött

Roman Cservinszkij, az ukrán különleges erők ezredese lehetett az Északi Áramlat gázvezeték felrobbantását célzó titkos akció irányítója – legalábbis erre jutott a Washington Post és a Spiegel nagyszabású oknyomozása. A két lap forrásai szerint Cservinszkij koordinálta a hat fős kommandó utazását a helyszínre hamis fedőszemélyiségek álcája mögött, a hajó bérlését, a búvárfelszerelések és a robbanóanyag beszerzését is. 

Az Északi Áramlat elleni szabotázsakció tavaly szeptemberben történt, a négyből három tenger alatti gázvezeték súlyosan megrongálódott benne. Azóta se tudni egyértelműen, ki állhatott az akció mögött, minden érintett tagad, és egymásra mutogat. Az akció akkor súlyosan fenyegette Európa energiabiztonságát a közelgő tél előtt, bár aztán végül a hideg időt sikerült különösebb problémák nélkül átvészelni. A gázvezeték egyébként 51%-ban az orosz állami Gazprom tulajdona, és mellette nyugat-európai energiacégek fektettek még bele rengeteg pénzt. Ukrajna már a megépülésekor nem nézte jó szemmel, mivel az Ukrajnán keresztül haladó gázvezetékeknek (és az abból származó tranzitdíj-bevételeknek) a konkurenciája.

trey @ gépház

Amennyiben a történelem ismét ismétli magát, következményként felébred majd a németek nagyszerű kisebbségi komplexusa, amit két bukott háború és több évtizednyi idegen megszállás alatt nevelgettek magukban...

Ha netán az USA kivonul Európából (ill. Németországból), egy fegyverkező/felfegyverkezett Lengyelország és két atomhatalom szomszédságában a németek kénytelenek lesznek rájönni, hogy a jólétük és a nemzetközi befolyásuk jelentős részben nem a saját erejükből fakad. De legalább örülhetnek a kiválóan integrálódott migránsaiknak.

:)

Német kancellár: Szükség van a párbeszédre, újra és újra beszélni kell Putyinnal

Olaf Scholz német kancellár vasárnap kijelentette, hogy szükség van a párbeszédre Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és ő folytatni fogja azt – írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Ma, ebben a helyzetben újra és újra beszélni kell vele. Ezt tettem a múltban, és ezt fogom tenni a jövőben is

- mondta a Heilbronner Stimme című lapnak adott interjúban.

Nocsak, most már, hogy kezd szar lenni a palacsintában, már tárgyalni kéne Putyinnal, akivel eddig szóba se akartak állni?  🤔

trey @ gépház

Ellenhír: Germany set to double Ukraine military aid
Érdemes egyáltalán híreket olvasni még erről vagy minden országban továbbra is megy a cherry picking az interjúkból? Érdekes részlet a reuters cikk végén: "... European Union plan to spend up to 20 billion euros ($21 billion) on military aid for Ukraine is meeting with resistance from EU countries, diplomats said this week."

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Nem úgy tűnik, mintha a folyamatok a nyugati propaganda által terjesztettek irányába haladnának.

A legutolsó hírek:

Mivel harcolni fakardokkal nem lehet, valami más megoldás után kell nézni.

Már elkezdték duruzsolni Ukrajna fülébe a "partnerei" (akik felültették erre a háborúra), hogy akár területvesztés árán is tárgyalni kéne:

A NATO volt európai főparancsnoka közölte: Ukrajnának területeket kellene felajánlania a békéért

A NATO európai erőinek volt főparancsnoka, James Stavridis úgy véli, hogy Ukrajnának a „koreai forgatókönyvet” kellene követnie az Oroszországgal folytatott háború befejezésében, és tárgyalásokat kellene kezdenie egy „földet a békéért” szerződés megkötéséről – közölte az Unian ukrán hírügynökség. 

trey @ gépház

Ukrajna: színházi emberek írják a háború forgatókönyvét? – Vukics Ferenc

Az első hihető magyarázat, hogy a nyugat miért nem ad elég fegyvert Ukrajnának.

Aki nem akarja megnézni annak lelövöm a poént:

Ha gyorsan vége a háborúnak, akkor nem lehet sok fegyvert eladni. Ha nem gyártanak eleget két legyet ütnek egy csapásra, mivel hiány van, ugyan azt sokkal drágábban lehet eladni és persze győzni sem tudnak az ukránok ezért a háború sokáig tart, ezért az extraprofitot is sokáig lehet beszedni.

Ennek a magyarázatnak végre van értelme.

Egyetlen probléma van, Ukrajna megsemmisül közben, legalább is a jelenlegi formájában, mer ukrán nem fog maradni csak mutatóba egy kettő.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Néha a precíz germán hulladékgazdálkodást is elkerüli a német hulladék. Remélem, javítanak a rendszerükön, különben megint az lesz, hogy túl elnyomottnak érzik magukat, aztán a seregeikkel rátörnek Európára.

:)

Vagy egy eve irtam, hogy az amerikai valasztasokig fog tartani a haboru vagy igy, vagy ugy.

 

Most ratennek egy lapattal, hogy tudjam ezt a hozzaszolast idezni:

2024 novembereben haboru biztosan nem lesz. Es ukrajna is megszunik letezni.

 

Vagy egy babkormany marad nagyjabol az egesz Ukrajna felen (de semmi esetre se nato vagy eu tag), vagy az egesz beolvasztasra kerul Oroszorszagba.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

pedig irtam. A valasztas az konkretan 2024. november 5.

Es Ukrajnat joval elobb le kell zarni. Csak ugye az oroszokat nem kerdeztek meg (szokas szerint).

 

szerk:

Neked is van uveggombod, te is (es barki mas) nyugodtan tippelhet, hogy mi lesz 2024 novembereben.

Nyugodtan valaszolhatsz erre a hozzaszolasodra a tippeddel.

Aztan visszanezunk 2024 novembereben, hogy ki latta jol a helyzetet.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Biztosan másik mozit nézünk, de mintha a nagy ellentámadás nem megállás nélkül nyomult volna krími hídig

Hát biztosan, mert a Bayer Show Propagandában igérhettek, mindent elsöprő ellentámadást. Meg azt is mondták, hogy a ruszkik nem fognak támadni. Nyugati országok még a fegyverszállításokat is 2023-re ígérték.

Ezt hívta Robert C Castel falujárásnak. Az elmúlt 1 év azzal telt, hogy hol egyik oldal hol másik oldal látogatott meg egy falut.

 

Épp most olvastam egy cikket a "totális" orosz fölényről az portfólión.

https://www.portfolio.hu/global/20231116/paratlanul-oszinte-beszamolo-a…

 

Harminc méterért harcolunk. Folyamatosan jönnek, 10-15 fős szakaszokban

 

A totális őrült orosz fölényben előrementek 30m-t, lehengerelve az ukránokat.

Brutális elsöprő sikert arattak, még az is meglehet, hogy a vasúti pálya jobb vágányát is elfoglalták.

Esélyük nincs az ukránoknak, ha ilyen ütemben halad az orosz előrenyomulás...

Háromezer teherautó vesztegel a lengyel–ukrán határon

Mintegy háromezer, többnyire ukrán teherautó vesztegel a lengyel–ukrán határ lengyel oldalán lengyel fuvarozók tiltakozása miatt – közölték vasárnap éjjel az ukrán hatóságok. Az MTI híradása szerint a teherautókon üzemanyag és humanitárius segély is van.

A lengyel kamionsofőrök azért kezdtek tiltakozásba, mert véleményük szerint a kormány nem tett eleget, hogy megakadályozza külföldi versenytársaik térnyerését Oroszország Ukrajna elleni támadása óta. Az ukrán határon lévő három átkelőhöz vezető utat torlaszolták el. Kijev és Varsó egyelőre nem tudott olyan megállapodásra jutni, amely véget vetne a tiltakozásnak.

Fokozódik.

trey @ gépház

Mostmar a mediaban is mas szelek fujnak:

Lassan elfogynak a férfiak Ukrajnában

https://index.hu/kulfold/2023/11/19/haboru-orosz-ukran-konfliktus-ukraj…

 

Akkor az ukran vesztesegeket nem lehet a vegtelensegig titkolni....

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A terv kiötlőinek a célja az ukrán nemzet tönkretétele. Ha az elmenekülők nem mennek vissza soha, nekik úgy is jó. Persze jobban szeretik ha meghalnak, de az elmenekülés is legalább phirric victory. Még a férfiaknál is sokkal fontosabb, hogy a nők elmeneküljenek, hogy a következő nemzedék ne reprodukálódhasson. De ha simán keverednek migránsokkal, az is jó a terv kiötlőinek.

Jaja, kreténség. Dobnál néhány linket, ahol a terv lényegét írják le, elemzik, megjelölik a tervezőket? Csak hogy kiszabaduljak a fixa ideáimból.

Apropó, mik is a fixa ideáim? Mit is vázoltam én a dolgokról?

3 kérdő mondatom van, sejtem mennyire kapok választ.

Valaminek a léte független attól, tudod-e azt bizonyítani. A dolgokat, eseményeket hidegen hagyják az ő bizonyíthatóságuk. Kepler előtt is úgy mozogtak a bolygók, ahogy a fizikájuk szerint kell, magasról tettek arra, hogy Kepler még meg sem született. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ezt a mihazánktól, gödénytől, vagy az UFO magazinból olvastad, mint ultimate érv? Gondolom rágalmazási, becsületsértő bírósági perben is tuti stratégia ezzel védekeznie a perbe fogott faszságterjesztőnek :D

 

Szerk: megnyugodtam, hogy megérkeztél te is ;)

Szerintem tényként beszélni olyan "terv"-ről aminek a létezésére és készítőjére nincsen semmilyen tény, és arra hivatkozva indokolni meg random történéseket a világban, az nem több mint konteó. Aztán vannak emberek akik imádják az adott konteót valamilyen oknál fogva és nagy egyetértésben beszélgetnek róla és néznek idiótának másokat akik egy árva linket kérnek, vagy valami kézzel fogható tényt, ami amúgy bizonyítana valamit az egészből.

Ez mindig is jelen volt, de most olyan világot élünk, amikor ezek a konteómániások kimerészkedtek a nyilvánosságra, mert nem tartanak attól, hogy hülyének lesznek nézve, sőt. 

Nem ezt kérdeztem.

Lényegében szépen leírod, mi a logikai hiba a narratívádban. Összemosod a tényt és a bizonyíthatóságot. A tény a valóság, a bizonyíthatóság megint más kérdés. Ha egy fedett akciót jól álcáznak, a megtörténte tény akkor is, ha nem tudod bizonyítani azt, hogy ki milyen motivációval pontosan mit csinál. Valahogy az Északi Áramlat is felrobbant, biztos a földönkívüliek lehettek. Bár, ha megvizsgáljuk az érdekeket, akkor lehet azért ezt sejteni, csak az nem kellemes, nem szalonképes a nyugati hírfolyamokban. Mert, hogy nem Oroszországnak és nem is Németországnak állt érdekében, azért ebben biztosak lehetünk.

Szoktam mondani, hogy valaminek az összeesküvés-elmélet mivolta semmit nem mond annak a dolognak az igazságtartalmáról. Szereted a konteó kifejezést valami érvet semlegesítő, negatív kicsengésű szóként használni, miközben a konteó és az igazság egymásra ortogonálisak, skalár szorzatuk zérus, függetlenek.

most olyan világot élünk, amikor ezek a konteómániások kimerészkedtek a nyilvánosságra

Ez természetes, hiszen mint mondtam, a konteó kifejezéssel egyesek arra próbálnak rábírni másokat, hogy ne is gondolkodjanak az adott kérdésről, mert az butaság. Épp az imént mondtam, hogy attól, hogy valamit néhányan konteónak bélyegeznek, még lehet igaz is és hamis is. Nincs összefüggés az igazságtartalommal.

Épp ezért kérdeztem azt, hogy szerinted csak az igaz-e, ami bizonyítható. Könnyen belátható, hogy ez nincs így, ugyanis valaminek a bizonyíthatatlansága valóban eredhet abból, hogy az a valami nem történhet meg, de abból is jöhet, hogy ugyan megtörtént, de nem vagyunk a megfelelő mennyiségű információ, tudás birtokában a bizonyításhoz. Valahogy ez utóbbi lehetőségről hajlamos vagy megfeledkezni. Itt lehet az is, hogy nem tartunk fejlettségben azon a szinten - pl. természettudományokban vannak megoldatlan kérdések, és mindig is lesznek -, de lehet olyan is, hogy egyeseknek érdekükben áll tömegeket elszigetelni a hiteles információtól, dezinformálni, és ezt többé-kevésbé sikeresen teszik.

Más szavakkal is mondhatom. Lehet, hogy valami konteó, de ezzel párhuzamosan léteznek összeesküvések. Nyilván nem minden, sőt, a többségük természetesen hülyeség, de nagyhatalmi játszmák, célok, társadalomszervezési szándékok mindig is voltak és a jelenben is vannak.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

> Jaja, kreténség. Dobnál néhány linket, ahol a terv lényegét írják le, elemzik, megjelölik a tervezőket?

> Valaminek a léte független attól, tudod-e azt bizonyítani. A dolgokat, eseményeket hidegen hagyják az ő bizonyíthatóságuk. Szerinted csak az létezik, ami bizonyítható?

> Szerintem tényként beszélni olyan "terv"-ről aminek a létezésére és készítőjére nincsen semmilyen tény, és arra hivatkozva indokolni meg random történéseket a világban, az nem több mint konteó. Aztán vannak emberek akik ... néznek idiótának másokat akik egy árva linket kérnek, vagy valami kézzel fogható tényt, ami amúgy bizonyítana valamit az egészből.

> Lényegében szépen leírod, mi a logikai hiba a narratívádban. Összemosod a tényt és a bizonyíthatóságot.

> Nem összemosom, hanem kapcsolatba állítom, nem véletlenül...

A bizonyítás eszközei ténybeli adatok, vagyis a tényekre vonatkozó információk hordozói.

Azért szép maszatolás volt.

Sehol sem állítottam semmit a bizonyítás eszközeiről. Hogy jön ez most ide? Attól, hogy bizonyítás eszközei ténybeli adatok, továbbra sem mondhatjuk azt, hogy ha valami bizonyíthatatlan, akkor az nincs, akkor az nem történt meg. Az csak annyit jelent, hogy nem tudjuk bizonyítani, mert nem vagyunk az információ, a tudás birtokában. Természetsen és nyilvánvalóan az ellenkezőjét sem jelenti, tehát nem lesz valami automatikusan igaz attól, hogy nincs tudásunk róla, és ezért akár igaz is lehet.

Tényleg nem tudom, mit nem értesz. Bár szerintem mindent értesz. Az a gyanúm, nem áll érdekedben mindent érteni. Ez viszont már valóban csak feltételezés részemről. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha valami nem bizonyítható, arról hogyan legyen link? Ha elütnek valakit az úttesten, cserbenhagyja a gázoló, a köztéri kamera felvételét a gázoló összeköttetései segítségével el tudja tüntetni, így a felvételek „sajnos már nincsenek meg, letörlődtek”, akkor már nem is történt cserbenhagyásos gázolás, mert az nem bizonyítható?

Ki találkozik kivel később? Vagy mi van?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A téma asch agymenése volt a nagy tervről, amire te Putyin szopással rezonáltál. 

Hát, ha az volt Putyin célja, hogy megossza a nyugatot, akkor kurva jó stratéga. Kár hogy a célja nem ez volt, hanem a célja eléréséhez ezt csak mint eszközt használja, és a célja még mindig távolinak tűnik. Innen nézve, elég szar stratéga. Persze, ha fogalmad nincsen a világ geostratégiai mozgásáról és azt hiszed, hogy az a mozgatórugó, hogy a nyugat ne legyen egységes, akkor ja, minden fasza! XD

Lábjegyzetként említem meg, hogy Oroszország elbukta az I. világháborút, a II. világháborút USA segítséggel a valaha volt legnagyobb veszteségekkel a nyertesek oldalán hozta, majd elbukta a hidegháborút. Vérbefojtotta az 1848-49-es magyar szabadságharcot és 1956-os forradalmat. Ez a magyar történelem legutóbbi 2 nagy harca a függetlenségért mellesleg.

Szóval, magyar hazafiként, igazlátó jobbosként ezért az entitásért rajongtok, abban az illúzióban lebegve, hogy látjátok a lényeget és az igazságot. Nagy taps nektek, hasznos idiótáknak. LOL

Ezek a gyermeteg metafórák annyira mutatják az eltorzult értelmi-lelki világodat: "kapkodják a fejüket, meg az állukat", "Erdogan testcsele", stb.

A gagyi-bulvár szállítása blogként jobban megy, azokon legalább mosolyog az ember, ha kissé kényszeredetten is.

:D :D :D

Így dolgozod fel, hogy a dolgok nem abba az irányba haladnak, amit szerettél volna, vagy amit vizionáltál? Ez a megküzdési stratégiád része, hogy engem minősítesz?

Minden ember, akinek esze van, tudta, hogy ez lesz ennek a konfliktusnak a vége.

Fogadd el, hogy a wishful thinging az nem mindig vezet a vágyak beteljesedéséhez.

trey @ gépház

Komoly lépésre szánhatja el magát Finnország

Szerda este a finn hatóságok bezárhatják a még működő ellenőrző pontokat az Oroszországgal közös szárazföldi határon, mert Oroszország fegyverként használja az illegális migránsokat – írja az Ukrajinszka Pravda.

A lap szerint Petteri Orpo finn miniszterelnök kormánya hétfőn úgy dönthet, hogy szerda este bezárják az Oroszországgal közös szárazföldi határon lévő összes ellenőrző pontot.

Finnország múlt csütörtökön lezárta a Vaalimaa, Nuijamaa, Imatra és Niirala határátkelőket az illegális migráció megugrása miatt. Ezek szombat óta zárva vannak a forgalom elől. Helsinki ugyanakkor úgy döntött, hogy a menedékkérelmeket csak a Vartius és a Salla határátkelőkön fogadják el.

Nocsak! 🤔

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 11. 21., k – 08:19

Foreign Affairs: Ukrajna kudarcot vallott a fronton, tűzszünetre van szükség

Ukrajna ellentámadása a jelek szerint megakadt, és ez az ukránok nyugati partnereinek köreiben is zavarokat okozott, utóbbiak egyre kevésbé látszanak elkötelezettnek Ukrajna támogatása mellett. Mindez szükségessé teheti azt, hogy Ukrajna és a Nyugat újraértelmezze a háborúban elérni kívánt stratégiai sikerek fogalmát – írta véleménycikkében a Foreign Affairs.

A külpolitikai szaklap cikkének két szerzője – Richard Haass, az amerikai Council of Foreign Relations (CFR) kutatóközpont emeritus elnöke és Charles Kupchan, a CFR főmunkatársa, valamint az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Tanácsának korábbi európai ügyekért felelős igazgatója – úgy látja:

Ukrajna és a Nyugat jelenleg egy „fenntarthatatlan” pályán próbál előrehaladni, ugyanis Ukrajna kitűzött hadicéljait egyszerűen nem lehet elérni.

[...]

Hát, ez a Foreign Affairs egy látnok! Nekik is jó reggelt kívánunk!

trey @ gépház

Kinek a fejeben?

Sokmindent ra lehet mondani Putyin rendszerere. De azt semmikeppen sem, hogy a kommunizmus neveben tesz barmit is. A szovjet vilagkepnek meg az volt az alapja. Innentol kezdve a mai Oroszorszag maris tok mas, mint a Szovjetunio volt. Egy elegge kritikus alapozo kerdesben tok mas.

Putyin rendszere es a szovjet rendszer kozt csak az autoriterseg szintjenek konvergalasa a kozos pont. Az ideologia mogotte egyaltalan nem kommunista, meg annyira sem szocialista, mint egy nemzeti szocialista.

Sot, a szovjetek a gyarmataikbol kiirtottak a nemzeti erzeseket, Putyin ellenkezoleg: nemzeti onerzeteben sertett nepeket probal maga melle allitani, persze sok hibaval. De mar az alapelv is gyokeresen mas.

Nem, az a putyini diktatúra, mely rettenetes. 

A demokratikus jógyilkosságok áldaozatai Nyugaton találhatóak, a részletekről kérdezd meg Aldo Moro, Olof Palme, Enrico Mattei, Jo Cox, Pim Fortuyn, Louis Mountbatten, Anna Lindh hozzátartozóit a fejlett EU-ban, aztán folytathatod a sort Martin Luther King, John F. Kennedy, Robert F. Kennedy rokonaival a mégfejlettebb USA-ban, majd ha ezzel készen vagy, elgondolkodhatsz azon, vajon mit rontottak el a még véletlenül sem titkosszolgálatoknak dolgozó "magányos támadók" Ronald Reagan vagy Gerald Ford esetén, hogy ők megúszták a gyilkossági kísérletet.

A szociáldemokrata Anna Lindh fő bűne az volt, hogy Euro párti volt. Őt egy szerb gyilkolta meg. A munkáspárti Jo Cox is Brexit ellenes volt. Pim Fortuyn is szociáldemokrata és liberális elvei (Laissez-faire elv) miatt halt meg. Érdekes nem? Valahogy az orosz érdekek tűnnek indítékok.

Svédországban született, svéd állampolgár volt, szerb bevándorlócsalád gyermekeként. 

De a lényeg röviden: szerinted mindenért a ruszkik a hibásak, Szása lőtte lő mindkét Kennedyt is. 

Ezt a hozzászólásod is eltettem a "libsik mondák" gyűjtményembe. Még nem érte utol a jómútlkori hiszed, miszerint a Gazprom 99%-a megsemmisült, mert kivonták a papírjait a  nyugati tőzsdéről, de azért egy erős egyéni második helyre felfér tőled. 

Az abszolút első helyen egy még nálad is ezerszer libbantabb hsz-e áll, szerinte az orosz nukleáris fenyegetés egyszerűen nem létezik, mert képtelenek lennének kilőni az atomrakétáikat. Szóval az irány jó, de még bőven van hová fejlődj, ne add fel, nagyon jó úton vagy, hogy übereld a jelenlegi bajnokot! 

 jómútlkori hiszed, miszerint a Gazprom 99%-a megsemmisült, mert kivonták a papírjait a  nyugati tőzsdéről

Valakivel ősszekeversz nagjocó elvtárs! Még csak hasonlót sem mondtam soha! De ha mégis lenne bizonítékod, hogy igen akkor 'geci gyorsan'* virítsd a linket!

 

 

 

* Házmester után szabadon

Valahogy az orosz érdekek tűnnek indítékok indítéknak

Azt el sem tudod képzelni, hogy valaki nem orosz érdekből, hanem saját szabadságának óvása miatt EU-ellenes, Brexit-párti, vagy meggyőződésből konzervatív? Elég egyszerű a világképed, ha úgy látod, hogy vannak a nyugatos liberálisok, mindenki más pedig orosz érdekeket képvisel. Ennél cseppet szofisztikáltabb a világ.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azt mondtátok, hogy a ruszkik új világrendet építenek, a CCCP 2.0-át. Ehez képest a világ 'legerősebb hadserege' a rettenthetetlen nukleáris arzenáljával, 2014 óta nem bírt el a 'nemlétező' Ukrajnával!

Mi az oka ennek a 'látszólagos' ellentmondásnak? :D :D :D

Talán az, hogy az egész NATO és a Nyugat, élén az USA-val beszállt a háborúba Ukrajna oldalán, egyedül harcoló alakulatokkal nem, de fegyverrel, pénzzel, hírszerzési információkkal, célmegjelöléssel, stratégiai tanácsokkal, kiképzéssel igen.

Addig örüljünk, amíg azt a rettenthetetlen nukleáris arzenált nem vetik be, mert onnantól nem az a kérdés, hogy elsöprik-e a Föld színéről Ukrajnát, hanem az, hogy van-e ennek bármi értelme.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Csak nem ártana következetesnek lenni. Egyszer a nyugati fegyverek szarok, kevés is, nincs már pénzük, transzik vezetik, balfaszok, stb, semmit nem érnek az oroszok ellen. Máskor meg, ja hát az oroszok azért nem győzték még le Ukrajnát, mer a nyugati fegyverek, pénz, kiképzés stb. Egyszer így, egyszer úgy?

Legyünk következetesek: az USA és az EU együtt 800 millió ember, képtelen volt a 150 milliós oroszokat kiszorítani Ukrajnából.

- mi van, ha mondjuk megindul Kína a maga 1.8 milliárd emberével?

- mi van, ha beindulnak az arabok?

- mit fognak csinálni a BRICS országaival, 3.25 milliárd emberrel?

Való igaz, hogy az oroszok gyászosan leszerepeltek, de velük együtt a NATO is.

 

Jól látható, hogy nincs elég erő az USA-ban, hogy továbbra is a világ csendőre maradjon. Az a korszak végetért, fokozatos terület és befolyásvesztéssel kell számolniuk.

mi van, ha mondjuk megindul Kína a maga 1.8 milliárd emberével?

Annyi embert a tudomány mai állása szerint nem lehet megindítani, illetve már a megindulás első percében katasztrófába torkolna.

mi van, ha beindulnak az arabok?

Melyik része? A gazdaságilag erős államok, valahogy nem szolidálisak a palesztínokkal. Azon kívűl inkább egymást nyírják, mint összefogjanak: Irán<->Irak<->Kuvait Törökország<->Szíria

mit fognak csinálni a BRICS országaival, 3.25 milliárd emberrel?

Mit kéne csinálni velük? Nyelik a kokót, a nyugati határőrök meg lekapcsolják őket.

Való igaz, hogy az oroszok gyászosan leszerepeltek, de velük együtt a NATO is.

A NATO egy védelmi szövettség!

Az a korszak végetért, fokozatos terület és befolyásvesztéssel kell számolniuk.

Ezek csak hangzatos szlogenek, területvesztéssel nem kell számolniuk. Kanada vagy Mexikó hódíthatna el tőlük területeket, de ugye ez nem realitás.

Gyermekként szerettem, hogyha este meséket olvastak nekem.

Felnőttem és bevallom manapság már kevésbé érdekel.

 

Szerintem berakhatna a Fidesz szép képeket is nemzeti konzultációba, no meg a gonosz boszorkányt is.

Hiányzanak a hősök, akik a szablyát előrátva megmentik a királylányt és vele az ország szuverenitását a hétfejű brüsszeli sárkánytól.

vicces úgylátszik hatásos lesz a szuverenitás törvény, ha már kiadták a Telexnek, hogy kell egy ellen cikk és szóltak a reggeli eligazításon jaku elvtársnak, hogy ahol bér commentelkedik ott feltétlen említse meg !!

 

Jaku - adok róla teljesítés igazolást számlázhatod Bajnai - DK vagy nem tudom melyik cégnek..

For Whites Only meeting room!

Oké, legyünk következetesek.

Mivel az EU és USA nem közvetlenül háborúzik Ukrajnában az oroszok ellen, így kb. lényegtelen mekkora a lakossága. Annak már van értelme, hogy mennyi gyártási potenciállal meg pénzzel rendelkeznek. 

Kína nem 1,8 milliárd lakosu, soha nem is lesz. 1,4 milliárd körül van, kérdéses hogy még növekszik-e, vagy már csökken, de az 1,5 milliárdot nagy valószínúséggel el sem fogja érni. Kb. most tetőzött a lakosságszáma és durva, egyre gyorsuló népességfogyás elé néznek, pesszimista vélemények szerint 800 millió körül fognak stabilizálódni.

Az arabok ha megindulnak, jó eséllyel egymás ellen fognak, akkora ellentétek vannak köztük.

BRICS országai egy informális egyeztető együttműködés, semmilyen erőt nem képez, a papírra vetett számok varázsán kívül. Tagjai jobb viszonyban vannak BRICS-en kívüli országokkal, mint egymással. 

A NATO akkor tudott volna leszerepelni, ha aktívan részt vesz ebben a konfliktusban, mivel az egy katonai szövetség. 

> Jól látható, hogy nincs elég erő az USA-ban, hogy továbbra is a világ csendőre maradjon. Az a korszak végetért, fokozatos terület és befolyásvesztéssel kell számolniuk.

Ebben egyet értek. A probléma, hogy ami felsejlik az eljövendő korszakról, az sokkal szarabbnak tűnik, mint ami eddig volt. Kb. vége a boldog békeéveknek.

Ez spekuláció és jósolgatás üveggömbből kategória. Kína népessége ma valóban 1,4 milliárd körüli hivatalosan. Bizonytalanság onnan jön, hogy még az egy-gyerek korszakban születtek második (harmadik...) gyerekek akik még a statisztikába sem kerültek be. Jelenleg valóban csökkenő demográfia látható Kínában. De az, hogy mit hoz a jövő megjósolhatatlan. Jelzés értékű, hogy a második világháború és penicillin megjelenése után években katasztrofális túlnépesedést jeleztek előre az 1970-es évek végére. Az "armageddon" mégis elmaradt. 

Csak nem ártana következetesnek lenni. Egyszer a nyugati fegyverek szarok, kevés is, nincs már pénzük, transzik vezetik, balfaszok, stb, semmit nem érnek az oroszok ellen. Máskor meg, ja hát az oroszok azért nem győzték még le Ukrajnát, mer a nyugati fegyverek, pénz, kiképzés stb. Egyszer így, egyszer úgy?

Szerintem ezt nem Nekem akartad válaszolni. Azt kérdeztem, hogy a leírásod a jaku inverz álláspontot írja-e le. Erre nem adtál választ.

Elsősorban: kérdezd meg Tőle; ő tudja =).

--

Amit én látok a megnyilvánulásaiból az alapján eddig ez a benyomásom van róla:

  • ukrán aktivista
  • aki az aktuális ukrán narratívát megkérdőjelezi arra azt mondja, hogy szükségszerűen az oroszokat támogatja

Mióta kapsz te ukrán narratívát!? Te fidesz narratívát arról, hogy az ukránoknak mi lehet a narratívája. Jelenleg azt mondod, hogy Ukrajna nem létezik, az USA háborúzik. Aztán ránézek a térképre és ki van írva öles betűkkel Ukrajna neve. Megnézem a ruszki propagandát ott meg azt írják, hogy nincs háború csak hadművelet… Valami értelmeset kéne már mondanotok így 9 év után, hogy mi a hadművelet célja, miért nem érte még el azt, és hogy meddig fog tartani?

 Te fidesz narratívát

A német ill. angol (közszolgálati ill. attól független) médiában a fidesz narratíva nyilvánul meg? Olyan érdekesességeket osztasz meg mostanság ami valóban újdonság számomra.

Jelenleg azt mondod

Idézd be légy olyan kedves, hol állítottam ezt.

mondanotok így 9 év után

Mit mondtam 9 éve amire ezt reagálod? És mi ez a többes szám? Én továbbra sem vagyok tudathasadásos, szóval nyugodtan maradj az egyes számnál ha hozzám beszélsz, már meglehetősen sokszor megkértelek erre.

--

Jobban belegondolva a fenti hozzászólás elég jó szemléltető példa.

Kezdettől fogva nem vagy hajlandó tudomást szerezni a nyugati liberális társadalmi, politikai, gazdasági, jogi befolyásszerzési kísérletekről, expanziós törekvésekről. Aztán, ha valahol egy ország, egy nép ennek ellenáll, akkor ki van kiáltva agresszornak, nácinak, autoriternek, populista diktatúrának.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mindkét oldalról olvastunk már bődületes baromságokat, amelyek még dezinformációnak is harmat gyengék. Volt itt már olyan, hogy az oroszoknak elfogyott mindene, volt szó arról is, hogy a nyugati lőszerraktárak ürültek majdnem ki. Nyilván egyik sem igaz. Biden is egyre debilebb, Putyin is meghal minden héten, az igazán vakmerők szerint már meg is halt. Ezeknek semmi jelentősége azon túl, hogy színesebbé teszi a sajtóban a híreket.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

hanem az, hogy van-e ennek bármi értelme.

Tehát akkor a nukleáris arzenál egy öngyilkos fegyver. A ruszkik mégis felmondják at aotomsorompó egyezményt.

Na várjuk meg bolond nevű elvtársad/alter nicked posztját, majd csak előáll egy 'geci nagy'* buzulással.

 

* A házmester után szabadon

Hogy, s hogy nem, az USA sem szerelte le a nukleáris arzenálját, a franciák, britek, pakisztániaiak, indiaiak, Izrael, Észak-Korea, Kína szintén.

Öngyilkos fegyver, de azért jó, ha van. Nyári reggeleken akár be is vethető következmények nélkül.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mi az alternativa? Es most ne gyere a het vezer altal kiotlott magyar fuggetlenseg hagymazas almaival. Mit kellene tennie Magyarorszagnak? Kerlek probalj meg realisan gondolkozni. Illetve a lepjunk ki a minden szovetsegbol IS megoldasod utan megjosolhatnad, hogy mi tortenne az orszaggal.

Foglaljuk össze a Nagy Ukrán Ellentámadás eredményeit:

 

 

 

 

 

 

 

 

Más nincs.

Valami hasonlót rittyenthetnél az orosz támadásról is! Érdekes hogy az elmúlt fél évben mindenki áll a fronton, és ezt orosz sikernek könyveled el, pedig az orosz vezérkar nagy része már kiesett az ablakon, míg a terrorista vezérek meg leestek a repülővel. Ez a helyzet dokkal nagyobb szégyen az oroszoknak.

Na hagyd, hogy a tények összezavarják kristálytiszta homályos látásodat! Egy keresztény-demokrata-putyinista kitart megkapott dogmáinál:

Az ukránok borzasztó sikertelenek, mert megállították az oroszokat. Az ukránok nem is léteznek, az oroszok a holtak serege ellen harcolnak.

Na hagyd, hogy a tények összezavarják kristálytiszta homályos látásodat!
 

Amit nem a hírekből kell kiolvasni, arra jó egy térkép is. Legyszi nézd meg az Ukrán térképet, és hasonlítsd a 3evvel ezelőtti állapothoz. Ez megmondja neked, hogy ki hogyan áll, ezen felül minden propaganda.

Ez igy nem teljes. Ehhez hozza kell adni, hogy hanyan menekultek el Ukrajnabol. Es hanyan haltak meg (azok nem kelnek fel ujra harcolni).

 

Azt nem veszi figyelembe kb. senki, hogy most perpillanat vihar elotti csend van. Amint elfogytak az ukran emberek, akkor lerohanja Ukrajnat Oroszorszag.

Pontosan azert, mert a mai modern hadaszatban ha nincs meg az osszhang (legvedelem, tankelharito, tankok, muholdak, dronok, stb), mert egesz egyszeruen elfogyott az ember adott feladatra. Akkor pikkpakk le tudja rohanni az ellenseg oket.

 

2024-ben az oroszok nagyot fognak menni. Nem kizart, hogy eltorlik egesz Ukrajnat. Ne legyen igazam.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

ez igy keves.

Es meg hozza se vettem, hogy mennyi hadianyagot elpuffogtattak es kilovettek (tankok, repulok, konkretan mar loszeruk is alig).

Nagyon siralmas a kep (sajnos).

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Resperger... Emlékszem, amikor ő volt az ügyeletes tiszt, éjszaka megpakoltatta a fém kukát falevelekkel, felgyújtotta, majd ügyeletes alegységnek riadó. Ha szintidőn belül nem volt ott az ügyeletes alegység, és nem oltotta el a kukát, akkor éjszaka volt még néhány lehetőség ezt szintidőre összehozni. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez a Resberger megmondta már 1 éve is, hogy az ukránoknak pár nap alatt végük van A másik muki meg sima publicista, neki kérdeznie kéne nem válaszokat adni. Ez olyan mint amikor Sflotfle (nyál visszaszív) az ufó konferenciáról jövet megszakérti a világ biztonságát is.

Szerkesztve: 2023. 11. 23., cs – 10:19

Az ukránok veszélybe sodorhatják a saját EU-csatlakozásukat ezzel a lépéssel

Ukrajnai civil szervezetek kongatták meg a vészharangot amiatt, hogy az ukrán parlament elfogadhat egy törvényt, amely lényegében megsemmisítené a bírósági reform eredményeit – ezzel pedig Ukrajna EU-csatlakozását is veszélyeztetheti, hiszen ez utóbbi szerepel azon mérföldkövek között, amelyeket Ukrajnának teljesítenie kell, hogy az unió tagja lehessen.

Emlékezetes, hogy amikor 2022 nyarán jóváhagyták Ukrajna uniós tagjelöltségét, akkor az EU vezetői hét pontban határozták meg, hogy mely területeken kell fejlődést elérnie Ukrajnának az EU-tagsághoz. A pontok egyike volt a bírósági reform, és nem mellékes, hogy az EU hivatalos dokumentumában leszögezték: ha Ukrajna valamelyik feltételt nem teljesíti, akkor vissza is vonhatják a tagjelölti státuszát.

[...]

Ebből a szempontból jelent fontos fejleményt, hogy kedden az ukrán parlament elfogadta egy olyan törvénytervezet első olvasatát,

amely civil jogvédők szerint gyakorlatilag megsemmisítené a bírósági reform egyik alappilléreként szolgáló intézményt, az úgynevezett Közbizalmi tanácsot.

Kopik a fals fénye, kopik ...

trey @ gépház

Egyesek azt gondolják, hogy a civil szféra az, hogy Pista, Jóska, meg Tibi alapítanak egy egyesületet, amely segíti bizonyos célok elérését.

 

Lehet, hogy kellene egy újmagyar szótárat nyitni:

- a civil jelentése: külföldi kormányzati szervezet

- a választható, de ajánlott jelentése: kötelező

- szakszervezet: a vállalat/kormány érdekeit képviselő csoportosulás

- szólásszabadság: leírhatod amit szabad

- tudós: multinacionális vállalat érdekeit képviselő szócső

- orvosszakértő: gyógyszeripari ügynök

 

Elég otthonosan mozgok a mai rendszerben, mert ebbe nőttem bele. A béke osztályharcot, a felszabadulás elnyomást, az élmunkás jó pártembert jelentett. 

Orbán Viktor után újabb európai politikus törhet borsot Ukrajna orra alá

Mint megírtuk, Hollandiában a szélsőjobboldali Geert Wilders győzött a választáson. Mindez aggodalomra adott okot Ukrajnában és az ukránok támogatói körében.

A Bloomberg véleménycikkében egyenesen azt írta, hogy Wilders az Orbán által képviselt „lájtos putyinizmust” visszhangozhatja majd. Annyi biztos, hogy a holland szélsőjobbos politikus győzelmét sokan megünnepelték a Kreml támogatói, propagandistái közül.

A The Kyiv Independent is írt arról, hogy mi mindenre lehet befolyással Wilders, ha sikerül kormányt alakítania egy koalícióban. Felidézték, hogy Wilders pártjának választási ígéretei közt az is szerepelt, hogy felhagynak Ukrajna katonai támogatásával (maga Wilders 2023. májusban kivonult a holland parlamentből, amikor Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszédet mondott).

[...]

🙄

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 11. 25., szo – 11:10

A háború legnagyobb kamikáze drón támadását zúdították Kievre. A drónok jelentős részét hatástalanították. Kiev terrortámadásnak minősítette a támadást, mert civil területeket támadtak. Igazán hősies támadás ez a Vörös hadseregegtől.

Épp olyan hősies támadás, mint ami a gázai kórházak ellen történik. Háborúban nincsenek hősies támadások. A háború mindig pusztítás és gyilkosság. A katona éppen úgy ember, mint a civil. Az, hogy a katonák megölését, megsebesítését, életének tönkretételét háborúban legitimnek tartjuk a civilekével szemben, csak az ember képmutatásáról, barbárságáról szól. Mellesleg a katonának is vannak civil rokonai, barátai, felesége, barátnője, akiket ez szintén érint.

Szóval érdemes elfelejteni ebben a kontextusban a „hősies” jelzőt.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egy példát, egy hasonlatot írtam. Az a logikai összefüggés, hogy ott hasonlóképp ez történik, de valahogy amikor az oroszok csinálnak olyasmit, ami számodra kifogásolható, azt azonnal szóvá teszed, ha a nyugati világ részéről történik hasonló, akkor pedig diszkréten félrenézel. Csak a szokásos kettős mérce.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Viszont néha hasznos. 1956 után a szovjet urak kicsit visszább vettek a tempóból.

A mai urak is csak addig fogják hergelni a népet, amíg tömegesen lógni nem kezdenek. A jelenlegieknek még nincs meg a személyes tapasztalat, hogy milyen az, amikor túllőnek a célon.

amikor nepek vannak (ukran, orosz, magyar), es egyiket a masik karara elonyben reszesitik vagy elnyomjak teljesen, akkor bizony baj van.

 

Lehet mondani, hogy nem ugy van, meg nem ugy gondoltak, meg csak papir, meg a torvenyt senki se tartja be. De az egesz haborunak ez a meregfoga.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ez abból a szempontból érdekes, hogy egyes értelmezések szerint a nyugati érdekszférába vonódás a dolgok természetes folyása, ha ez nem így van, akkor jajveszékelés van, meg orosz befolyásról beszélnek. Az én értelmezésem szerint viszont a nyugati befolyásszerzés az nem azonos a szuverenitással.

Épp, mint a magyar ellenzék, akiknek azzal van problémájuk, hogy nem a nyugati befolyástól kell megvédeni az országot, hanem a kínaitól és az orosztól. Meglátásom szerint viszont minden befolyástól meg kell védeni az országot, s üzletelni kell érdekeink szerint mind keleti, mind pedig nyugati partnereinkkel.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Igen.

Mindamellett szerintem nem túl jó ötlet környezetéből kiemelni egy államot, s úgy vizsgálni. Azzal szerintem nincs baj, ha Ukrajna a múltja és lakossága miatt erősen orosz kötődésű, mint ahogyan nyilván Kanada meg sokkal erősebben USA kötődésű lesz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azt gondolom nem ismered Ukrajnát. A lakossága mindig is nyugat és Oroszország között billegett, mélyen gyökerező orosz ellenesség van sokakban a történelmük miatt. Annyira megosztott a társadalom, hogy geostratégák már évtizedekkel ezelőtt számoltak egy lehetséges konfliktussal emiatt. 

Ez a háború amiatt van, mert Ukrajna végérvényesen dönteni látszott a nyugat felé. Putyin megpróbált Janukoviccsal egy visszatérést eljátszatni, de arra már nem volt vevő a többség és jött a majdan. 

Bármennyire is tolja az orosz propaganda, az egész mostani háború zéró pontja nem a nyugat beavatkozása volt Ukrajnában, hanem az oroszé.

Az ukránok a függetlenségükért harcolnak, sőt a puszta létükért Oroszország ellen. A függetlenség neked valami ultimate joker szó, ebben a háborúban mégis az elnyomó oroszoknak szurkolsz. Ezt így mégis hogy?

A lakossága mindig is nyugat és Oroszország között billegett

Több népség fennhatósága alatt billegtek az ott élő emberek (az ukránoknak nevezett népkeverék ősei). Persze a vidék történelmét leszűkítheted nyugati és orosz kérdésre, csak akkor ne úgy kezdd, hogy szerinted a másik nem ismeri Ukrajnát...

 

mélyen gyökerező orosz ellenesség van sokakban a történelmük miatt.

Jaj. A magyarokban meg pl. található némi román-ellenesség. Mégis támogattuk Románia EU-csatlakozását, és általánosságban az együttműködést keressük. Szlovákokkal szintén. Stb.

 

Annyira megosztott a társadalom, hogy geostratégák már évtizedekkel ezelőtt számoltak egy lehetséges konfliktussal emiatt.

Attól nem lesz egy emberi közösség társadalom, hogy mesterséges határok közé rakják az egyéneket/közösségeket, és azt mondják nekik, "éljetek, basszátok meg!". A társadalom ~hiánya miatt nem tudott ez az Ukrajnának nevezett kreálmány előre lépni a neki jutott földrajzi és nemzetközi sajátságok adta keretek között. A szovjeteknek nem kellett volna ész nélkül földet osztani, meg az unión belül kevergetni a népeket, és akkor most nem lenne ilyen probléma. De legalább az EU okult belőle. Ja, nem. Száz év múlva meglátjuk.

 

végérvényesen

Ajánlom figyelmedbe a "történelem" kifejezést.

 

többség

LOL

 

Bármennyire is tolja az orosz propaganda, az egész mostani háború zéró pontja nem a nyugat beavatkozása volt Ukrajnában, hanem az oroszé.

Ajánlom figyelmedbe az európai történelmet.

 

Az ukránok a függetlenségükért harcolnak

A történelemben sosem létezett dologért halnak meg ukrán százezrek? :o

 

sőt a puszta létükért

Az általuk kért pusztaság apránként alakul. A létük viszont egyre kevésbé látszik jól alakulni. Persze tekinthetünk rá egyfajta megtisztulásként is, de esélyes, hogy ez csak szűken szabott orosz kontextusban EU-konform gondolat...

 

A függetlenség neked valami ultimate joker szó, ebben a háborúban mégis az elnyomó oroszoknak szurkolsz.

LOL

 

Ezt így mégis hogy?

Biztos nem ismeri Ukrajnát...

:)

Azzal nem vitatkozhatsz Te sem azzal, hogy a kijevi civilek elleni értelmetlen támadások egyetlen célja a lakosság megfélemlítése. Nyilván a katonákra túl nagy hatása nincs, mert azok leszedik ezeket a primitív drónokat, de a lakosságot fenyegetés alá helyezik. Ilyenkor szólnak a légvédelmi szírénák, óvóhelyekre kell menekülniük, a lehulló darabok lakosságot sebesítik meg, az esetlegesen becsapódó drónok emberi és anyagi áldozatot okoznak, de katonai stratégia eredmény minimális csak.

Az oroszoknak van egy baromi meresz fejlesztesuk. Konkretan a dront 2 reszre szedtek. Csinaltak egy felderitot, amin rajta van mindenfele muszer (hokamera, glonass, miegymas), es csinaltak egy baromi buta repulo bombat.

a felderito felderiti a celt, es fellonek ilyen buta bombat, aminek a levegoben atadja a koordinatakat, es mehet is celra. Egy ilyen "agy" valami 10 bombat tud egyszerre kezelni.

Ezek a repulo buta dronokbol meg minden ki van sporolva. Minimalis az uzemanyag, gagyi a hajtomu, kb. csak a bomba van benne meg egy kis elektronika.

Valami nevetseges osszegbol kijon egy ilyen (nem emlekszem pontosan, de baromi olcso).

Az biztos, hogy amivel ezeket kilovik az 20x dragabbak.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Mondjuk a Glonass még el sem készült. :D

???

A Glonassz elég rég elkészült (évekkel a Galileo előtt). Amire te gondolsz, szerintem, hogy folyamatosan cserélik és modernizálják a műholdakat. De ugyanez igaz a GPS-re is. Ezen az alapon egyik sem fog soha elkészülni :)

Amit támadnak, azok NATO terminológiával kettős felhasználású létesítmények.

https://www.rand.org/content/dam/rand/pubs/monograph_reports/MR1351/MR1…

Much of the impulse for this pressure seems to have resulted from NATO attacks on six types of fixed infrastructure targets—command, control, and communication (C3), electric power, industrial plant, leadership, LOCs, and POL facilities—the bulk of which were located in Serbia proper. The vast majority of these targets were of the “dual use” variety in that they served a civilian as well as a military function, and as previously mentioned, part of the rationale for attacking these targets was to cause the civilian population to bring pressure on the Belgrade government to terminate the conflict.

Számtalan hiteles forrásból, köztük oroszból is, hogy nem ez az igazság.

https://www.portfolio.hu/global/20220317/megjelent-a-reszletes-lista-pu…

Valahogy fel kéne oldani a propagandista által linkelt cikk és a számos forrásból megerősített információ között, mert azok homlok egyenest eltérőek!

A két cikk között nem látok ellentmondást. Egyrészt az első cikk 2022. márciusára való visszaemlékezés, az akkori állapotokról szól, az általad linkelt pedig a jelen állapotról. Továbbá az első és a negyedik feltétel az első cikkben éppen úgy meg van említve, mint az általad linkeltben. A harmadik egy teljesen békés és elvárható dolog, ezt még Magyarország is követeli Ukrajnától, pedig nekünk nem is békeszerződés aláírása a tét. A második pedig azt gondolom, logikus lépés egy ilyen helyzetben.

Nagyobb problémának érzem, hogy nem esik szó a Krímről és a keleti megyékről. Szerintem azért, mert ezt Oroszország magáénak tekinti, ellenben nem vagyok arról meggyőződve, hogy Ukrajna és a Nyugat szintén így látná.

Ahhoz képest, hogy a nem általad linkelt cikket propagandának tekinted, én nem látok ellentmondást azzal a cikkal, amelyet te linkeltél.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Arról nem is beszélve, hogy az ukránszopó Meduza is lehozta az ukrán Pravdára hivatkozva, ami linkelte a teljes interjút (24:38). Persze a Mandiner téved pl. abban, amit a címben állít/sugall, hiszen ha tavaly tavasszal aláírják a békeszerződést, a gyakorlatban akkor sem feltétlenül lenne béke, mert az ukránok egy részének más dolgok fontosabbak, és őket az USA és kutyái továbbra is hergelnék, pénzelnék. Valószínűleg a korábbinál forróbb polgárháború lenne.

:)

Avgyijivka: 2km előrenyomulás több ezer orosz katona halála

Az oroszoknál(vezetés) -sem- érték az ember élet. (Z-nél még annyira sem. Ebből van is némi feszültség az ukrán hadvezetés és a politikai vezetés között.)

De az oroszok arra odafigyelnek, hogy érdemi harcértékkel bíró erőt értelmetlenül nem pazarolnak: lásd pl Kherson feladása. Másutt simán küldik előre meghalni a katonákat: de elsősorban a börtöntöltelékeket és a kifejezetten erre importált szír, afrikai stb. embereket. Több ukrán idegenlégiós is beszámolt ezekről a taktikákról: arra használják ezeket a szerencsétleneket, hogy az első rohammal felfedjék az ukrán állásokat; aztán megy az egész térségre a tüzérségi csapás: nem érdekli őket, hogy az első körben beküldött saját embereik is ott vannak.

--

sokra is vitték

Úgy tűnik, hogy még talpon vannak és a nagy tavaszi-nyári-őszi-téli menetelésből és az ennek kapcsán megfogalmazott ígéret hegyekből pedig

https://deepstatemap.live/en#8/47.253/35.574

ez lett. (pörgesd vissza június 1.-re)

Nem konkrétan erre a háborúra értettem, inkább általánosságban. Nézd meg pl 1991ben hány % orosz élt Oroszországban, mennyi volt a muszlim, meg pl 2020ban. Vagy mekkora embervesztesége volt a világháborúkban, mekkora másoknak. Mi jelentene ma, ha akkor csak fele embert tékozolnak el. Ilyenekre gondoltam. Jó, tudom "mi lett volna ha" ingovány, de náluk akkora kilengés van ilyen téren, hogy érdemes eljátszani a gondolattal.

A Szovjetunió demográfiai problémák miatt bomlott fel. A tagköztársaságok születési rátája meghaladta az oroszokét.

Azerbajdzsánban 100 éve 3 millióan sem éltek, most 11 millió körül vannak. Kazaksztán 6 millióról 20 millióra ment fel 50 év alatt, Üzbegisztán esete hasonló.

Kevés volt a ruszki, ezért bukott a Szovjetunió.

Lehet, hogy nemsokára lesz „guyanai helyzet” topic?

Ez amúgy nekem teljesen új infó, hogy Venezuela a szomszédja területének 2/3-át magáénak érzi.

A CCCP mozgósít: 170e katonát soroznak be.

Tudtommal évente kétszer van sorozás. Már a háború előtt is így volt. Semmi új. Ezek nem mennek a frontra. De az ukrán propaganda már a tavaszit is úgy adta elő, mintha ez valami rendkívüli dolog lenne. Te meg kajálod.

Szerkesztve: 2023. 12. 05., k – 01:04

Azért mekkora királyság. Emlékeztek, amikor még sehogy sem volt jelölve az új hozzászólás? Jegyeztük, hogy mit olvastunk már. Nyilván ez még mindig menne, de ez mekkora jóság már! Ez a szürke cuccos :)

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Na, mi a stájsz gyerekek? Merre haladunk? Szankciók működnek? Ukránok már győztek?

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 12. 05., k – 09:45

Az ukránok egyre kevésbé bíznak Zelenszkijben

Volodimir Zelenszkij „megfizet az általa elkövetett hibákért”, és az ukrán nép csodálkozik, hogy miért nem készült fel jobban az ország – jelentette ki Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere a Sky News beszámolója szerint.

Klicsko szerint az ukránok kezdik elveszíteni bizalmukat a háborús vezető válságkezelésében.

Az emberek csodálkoznak, hogy miért nem voltunk jobban felkészülve erre a háborúra, miért tagadta Zelenszkij a végsőkig, hogy idáig jutunk

– mondta a polgármester.

A Der Spiegelnek külön interjúban azt nyilatkozta: „Egy bizonyos ponton már nem fogunk különbözni Oroszországtól, ahol minden egy ember szeszélyétől függ.”

Nocsak! Megint igazam lesz? Itt vihorásztak a balfaszok, amikor azt mondtam, hogy a nép el fogja számoltatni előbb-utóbb a stand-up huszárt ...  🤔

trey @ gépház

soha semmi baja nem lesz - svájcban a vagyona, Floridában hatalmas háza és még pár helyen..

amerikai útlevél stb..

Egyébként Magyarországon Friderikusz simán lehetett volna a 90-es években miniszterelnök - ismertsége és vagyona alapján - mint zselé.

For Whites Only meeting room!

Nem gondoltam, hogy baja lesz, de hogy lesz elszámoltatás, abban biztos leszek. De, előbb választásokig kéne eljutniuk az ukránoknak. Az USA-ból is jöttek olyan hangok, hogy Z-nek nem érdemes arra hivatkoznia, hogy háború alatt nem lehet szavazni.

Nem kéne ezt odáznia.

trey @ gépház

Szavazást meg tudnák beszélni az oroszokkal :-) addig nem lőnek, pihennek egy kicsit vagy segítenek az urnákat összeszedni és fegyveres kísérettel vinnék Kievbe :-D

Egyébként az elszakadt területeken már éve óta nincs választás - ezért tudott zselé és pártja nyerni - több miliió szavazó esett ki, akik _tudjuk_ kire szavaztak volna.

For Whites Only meeting room!

pörög a biznisz !

A háborúnál nincs jövedelmezőbb - talán az office előfizetés még, ami még hoz ennyit a konyhára - De majd, ha op.rendcccert is bérelned kell - vannak még lehetőségek.

(itt legális cuccról beszéltem, narkó nem számít ide - méég )

 

ránéztem -ezek a kamu tankok

For Whites Only meeting room!

Szankciók:

"2024-es modellévre megérkezik az igazi innováció, vagyis a nyugat-oroszországi Pegasus gyárnak köszönhetően saját fejlesztésű és gyártású ABS-t (blokkolásgátló) és ESP-t (menetstabilizátor) kap a Niva."

Oroszoknak soha az életbe nem jutott volna ABS-t vagy ESP-t fejleszteni.

Biztos nem olyan jó, mint egy Bosch - de valahol el kell kezdeni.

For Whites Only meeting room!

Biztos nem olyan jó, mint egy Bosch - de valahol el kell kezdeni.

Ez miért olyan biztos? Evidencia, hogy orosz mérnök nem érthet a szabályozástechnikához? Ha így van, hogyan csináltak manőverező robotrepülőgépet, hogyan vezetnek célra rakétákat, hogyan dokkolnak egy űrállomásra, hogyan állítanak Föld körüli pályára műholdakat? Azt hamarabb elhiszem, hogy nagyobb méretű, hogy 10 mA-rel többet eszik az elektronika, hogy magasabb az önköltsége.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Elméletben igazad van - itt a hosszabb tesztelés -> finomítás elmaradására gondoltam.

Egyébként biztos nem úgy tervezték, hogy kitöröltek mindent az agyukból, amit eddig megismertek a bosch cuccokból (reverse engineering).

Az eddigi tapasztalatokra építve lehet jobbat tervezni.

Magam is csináltam ilyet még 90-es években terveztem gépeket: a cég foglalkozott javítással és a műhelyben felmértem a tipikus meghibásodási okokat:

- mivel hozzák be a javítani? - megkérdeztem a szakiktól - egy svéd gépről volt szó. 6 hónapos tervezés proto gyártás után a cég önállóan kezdte gyártani saját név alatt a gépet - és jobb volt mint a svéd (sok 100milliós üzlet volt).

For Whites Only meeting room!

A német védelmi miniszter nem akart jóslatokba bocsátkozni a háborúval kapcsolatban

Németország nem szövetségese Ukrajnának – jelentette ki Boris Pistorius német védelmi miniszter a ZDF televíziónak adott interjújában, írja a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség.

„Először is, mi nem vagyunk Ukrajna szövetségesei. Ez azt jelenti, hogy nem vagyunk olyan helyzetben, amely arra kötelezne bennünket, hogy beavatkozzunk” – mondta.

Beindult a damage control kommunikáció 🍿

trey @ gépház

Ultimátumot küldött Joe Bidennek a képviselőház republikánus elnöke

A képviselőház nem szavazza meg az Ukrajna számára kért forrásokat, amennyiben a Biden-kormányzat nem hoz átfogó reformokat az amerikai bevándorlási szabályokban – áll a testület alsóházi elnökének Joe Biden elnök számára küldött levelében.

Az MTI szerint Mike Johnson kedden megjelent levele úgy fogalmaz, hogy az ukrán segély „az országunk határbiztonsági törvényeiben hozott változtatások életbe léptetésétől függ”.

trey @ gépház

Orbán az olyan, az lop. :DD Meg cigány. Vannak ilyen bedobott dezinformációk, amelyek arra épülnek, hogy sokan szellemileg restek, semminek sem néznek utána, viszont terjesztik. Van még ilyen, jó sok. Persze elismerem, ezt a technikát nem csak a balliberális oldal alkalmazza, rendesen kiaknázza az ebben rejlő lehetőségeket a konzervatív jobboldal is. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Orbán az olyan, az lop.

Ugye nem nyitunk arról vitát, hogy milyen szrogos munkával építette fel 10 év alatt Lőlő a vagyonát ami Zukerbergnek 1300 évébe telne. :)

Persze elismerem, ezt a technikát nem csak a balliberális oldal alkalmazza, rendesen kiaknázza az ebben rejlő lehetőségeket a konzervatív jobboldal is.

Magam részéről egyetlen oldalhoz sem tartozom, ezért a náciknaknyilasoknak rohadt gyurcsányista vagyok, a bolsevikoknak rohadt orbánista.

nemzeti és európai értékeket preferálók között

Szép teljesítmény! Ez gondolom, olyan, mint 1989 előtt nemzeti és szocialista értékeket preferálónak lenni. :D

Erről jut eszembe, voltam egy művelődési házban a közelmúltban. Felváltva a magyar trikolor és az EU-s zászlók, alattuk nagy betűkkel valami idézet a szabadság fontossággáról, megbecsülendőségéről. Na mondom, ez aztán kemény! Éltem én egyszer már olyan korban, amikor két zászló alatt voltunk „szabadok”. Éppen úgy, mint most. Volt egy rövid idő, amikor csak a magyar zászló volt. Hamar elmúlt. :(

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha valamelyik EU talpnyaló korrupcióról kezd beszélni azt én szembe röhögőm.

EU parlamentben intézményesítve van a korrupció:

- tanácsadó cégekben ülnek a képviselők és multi cégek „igénybe veszik a tanácsadást” – vastagon fizetnek és másnap nekik kedvező döntéseket hoznak a parlamentben a „tisztelt” képviselők..

For Whites Only meeting room!

Völner az Orbán rendszerének kutyája!

Schadl csak egy pitiáner fasz aki ügyeskedett! De a durva az, hogy Völner, volt az aki némi apróért eladta politikai és közvetlen befolyását. Az ő főnöke Varga Judit, akit megkíméltek, és puhára landoltatták. A Varga fönöke meg Orbán. Orbánnak minimum politikai felelőssége van. Varga szerepe tisztázatlan marad, de minimum bűnpártolás esete nagyon necces, de ezt soha sem fogjuk megtudni. Jó táptalaj a konteóknak.

Ti

  1. Te komolyan ennyire hülye vagy, vagy valami miatt képtelen vagy megkülönböztetni az egyes számot a többes számú esettől?
  2. Továbbra is egyedül vagyok saját magam, nincsenek alteregóim, nincs tudat hasadásom stb.
  3. És ha x-y-z csinál valamit neked kényszeresen másolnod kell?

Igen, valami ilyesmin gondolkodtam én is, hogy ha valaki a közigazgatásban bekukucskál egy kolléganője szoknyája alá, akkor annak a főnöke a valamilyen előadó, azé az osztályvezető, azé a megyei ispán, azé a miniszter, azé meg Orbán, tehát, ha egy áporodott szagú kis vidéki irodában megpillantották egy kolléganő bugyiját, akkor Orbán mondjon le! :D

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nono!

Völner, volt az aki némi apróért eladta politikai és közvetlen befolyását. Az ő főnöke Varga Judit, akit megkíméltek, és puhára landoltatták. A Varga fönöke meg Orbán. Orbánnak minimum politikai felelőssége van.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerencse, hogy nem küldik a kp-t táskában

Pedig minden ami pénzbeli segély az embereknek azt vagy kpban a kezükbe adják vagy lenyeli az ukrán állam lyukas hordója. Senki sem utal oda pénzt, vagy ha igen az könnyen eltűnik / zárolásra kerül. Pont ezért kérnek 99.9%ban tárgyi segélyt. Felnőtt pelenka, aggregátor stb.

Szerkesztve: 2023. 12. 07., cs – 13:34

El nem tudom képzelni, hogy az Orbán kurmány miért nem tartja szem előtt az Ukrajnában élő magyarok érdekeit, amikor egyedüliként az EU csatlakozás tárgyalásainak a megkezdését vétózza, illetve amikor visszautasítja kievi tárgyalásokat.

Állíthatjuk azt is, hogy Orbán beáldozta az Ukrajnában élő magyarokat Putyin érdekében?

Sokszor említettem, hogy szerintem az USA ki fogja provokálni a 3. világháborút, hiszen a valódi cél az oroszok szélirányba állítása, a többi csak a fedősztori. Ami nekünk rossz hír, hogy ezt Európában, európai katonákkal, európai áldozatokkal képzelik megvalósítani. Kevés olyan dolog van, amiről azt gondolom, hogy szeretném, ha nem lenne benne igazam, de ez mindenképp azok közé tartozik.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

> Sokszor említettem, hogy szerintem az USA ki fogja provokálni a 3. világháborút

Az nem kétség, hogy 3. világháborút akarnak, viszont szerencsére legalább olyan hatékonysággal dolgoznak, mint a hazai meteorológusok.

Nagy az idegesség, mert látják, hogyan csúszik ki a gyeplő. Németországban az AFD egyre erősebb, a régi jólbevált jobboldal/baloldal már recseg-ropog.

 

Mostanság már a látszatra sem adnak. Egyre világosabbá válik, hogy nem a polgárok érdekeit képviselik a törvényhozók, hanem másét.

Mostanra szerintem mindenkiben tisztázódott, hogy az Unió nem Európát képviseli, hanem az USA érdekeit.

A lakosság szépen lassan elfordul tőlük, aztán könnyen ott találhatják magukat, hogy 500 millió ember egységesen fordul majd ellenük.

 

Ez a történet mindenképpen kétesélyes.

Jó, csak a lakosság nem nagyon tud semmit sem tenni, arról nem is beszélve, hogy a propaganda legalább részben megtette hatását, így nem teljes az egység. Erre két példa Tarjányi Péter illetve innen jakubovics. Addig van igazad, amíg a néptömegek akaratát legalább hellyel-közzel komolyan veszik, de ez egyre nyíltabban nincs így. Annalena Baerbock is megmondta, hogy nem érdekli a választói akarata. Úgy emlékszem, tél végén, kora tavasszal lesz egy nagyszabású NATO hadgyakorlat. Ez nagyon veszélyes, mert az ilyesmibe szoktak fűszerezésként egy kis provokációt beletenni, Lengyelország pedig ott van állig felfegyverezve, a lakosság történelmi okok miatt Oroszország ellen hangolva. Teljesen ostobák, nem értik, hogy az a történelem elmúlt, nem most van, és akármi is volt régen, jobb békében hazamenni a meleg lakásba, mint nyomorékon a romok között megfagyni.

Ami még roppant elkeserítő, hogy nem csak idegenek, négerek, arabok váltak rendszeres jelenséggé az utcán, hanem NATO katonák is. Nincs olyan nap, hogy ne látnék legalább egyet, de inkább többet, és nem azért, mert katonai objektum közelében élnék, dolgoznék.

A rengeteg bevándorló pedig nem segít ezen sem.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az hogy Tarjányi Péterrel és Annalena Baerbockkal egy lapon említesz nekik óriási elismerés.

Nekem az szórakozás, ahogy itt a hupporondon csuklóztatlak titeket, ti meg eszitek minden posztomat. :)

Egy valami biztos hatással vagyok rátok, minden keménykalapos hupper vágja a nevemet, ha álmából felébresztik akkor is. A házmester-hupmester saját bevallása alapján kényszeresen korlátozza aktivitását (értsd befogja a pofáját ha posztjaimat látja), ami mentálisan nem jó. Na ezt a hatást csak kevesen képesek kiváltani! Még egy bolond kaliberű heavy troll sem. :D

Igazából csak nem étek egyet a szélsőségesen, önérdekkel szembemenően, bármi áron való nyugatbarátsággal, annál is inkább, mert sejtem, hova fut ez ki. Az egész világ homogenizálása, leigázásának szándéka, egy egypólusú világkormány megteremtése a cél meglátásom szerint, ami szükségképpen egy teljes ellenőrzésen, megfigyelésen alapuló totális diktatúra, amelyben megszűnik a magánélet, az intimitás, az önálló gondolat és személyiség.

Először Nyugat-Európával történt ez, aztán a volt szovjet érdekszférával 1989 környékén, utána az egykori szovjet tagállamok vannak soron, majd Oroszország identitásának megtörése, aztán Kína. Van még Dél, de ők gyengék. Eladósítással, technológiai, pénzügyi, gazdasági függésbe taszítással ki lehet kényszeríteni a társadalmi változásokat.

Fiatalon Orbán ott tévedett, hogy őszintén hitte, hogy a Nyugat a szabadság. Ma már látja, ez mennyire nem igaz. Mondhatná, hogy tévedett, ehelyett úgy fogalmaz, ez nem az az EU már, amelyhez csatlakoztunk. Értelmezés kérdése. Vagy nem az, vagy az, csak nem látszott annak.

Edward Snowden is hitt az amerikai demokráciában, azt képen vágta a valóság.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Joe Biden: Ez politikai zsarolás

Az Egyesült Államok elnöke az X-en (korábbi Twitter) írt egy posztot arra reagálva, hogy az éjjel a szenátusban nem hagyták jóvá az Ukrajnának szánt újabb támogatásokat.

A republikánusok a kongresszusban azzal fenyegetőznek, hogy megvonják a támogatást Ukrajnától, amennyiben nem tudják áterőltetni a radikális és pártos határpolitikájukat. Ez tiszta és egyszerű politikai zsarolás

– írta, hozzátéve: Ukrajnában túl nagy dolgok forognak kockán ahhoz, hogy az Egyesült Államokban belpolitikai csatározások tárgyává tegyék ezt.

Hát, az élet nem habos torta, papszi ... 

trey @ gépház

Órákon belül kiiktatták Vlagyimir Putyin orosz elnök két szövetségesét szerdán. A hazaárulással vádolt Illia Kiva volt ukrán politikust Moszkva közelében lőtték le, míg Oleh Popov oroszbarát ukrán politikus autóját felrobbantották. A Kiva elleni merényletet az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) vállalta magára, hozzátéve, hogy „erre sorsra jut Ukrajna minden árulója″.

link

Biztonságban vannak a Szovjetúnióba menekült árulók.

"Ne már! Halálosan komolyan nem értem, hogy miért engedik ezt csinálni nekik? Mától már sokkal rosszabb hely a világ!"

Egy EU értett demokráciában és jogállamban először egy bíróság mérlegeli a tényeket és bizonyítékokat, majd meghozza az ítéletet. Utána már végre lehet hajtani.

Nem EU érett államokban, melyek még nem demokráciák és nem jogállamok, meg különböző szervezetek mennek a saját fejük után és azt likvidálnak akit jónak látnak.

 

Nem az a kérdés, hogy végeznek-e egy háborúban árulóval, hanem ezt a döntést bíróság/hadbíróság ítélete megelőzi-e. Valamelyik ukrán szolgálat még a háború elején nemes egyszerűséggel elrabolt és lelőtt egy szerintük orosz barát ukrán politikust. Csak az később derült ki, hogy igazából ő adta le a drótot, hogy mire készülnek az oroszok. Az egyik ukrán szolgálat által szeritük árulás miatt likvidált embernek köszönhették, hogy az orosz különleges erők nem tudták elfoglalni a kijev melletti repteret. Cserébe lelőtték. Utólag meg sajnálkoztak, bocs, félre ment. Az ilyen esetek elkerüléséért nem szokás demokratikus jogállamokban ítélet nélkül gyilkolászni. Még akkor sem, ha 10 esetből csak 1 ártatlant sikerül kivégezni.

"Szerinted egy "demokratikus jogállamban" minden esetben bíróság dönt egy-egy áruló sorsáról?"

A jogállam attól jogállam, hogy ítéletet bíróságok hoznak és a végrehajtást megelőzi az ítélet. Még akkor is, ha statárium van és a bírói jogkört katonai parancsnokok kapják meg.

"Kiváncsi lennék azokra az okora, ami miatt a Fidesz nem Ódor Lajos mögé, hanem a magyargyűlölő Vladimír Meciar mögé sorakozott be!? Biztosan nyomós okai voltak ennek is."

A hírek szerint (legalább) két oka van:

1. Hosszú évek óta az a kormány álláspontja, hogy amíg a kárpátaljai magyarok nem kapják vissza jogaikat, addig a NATO és EU csatlakozásukat blokkolni fogjuk. Az ukránoknak úgy tűnik fontosabb a nyelvtörvény mint a NATO vagy EU csatlakozás. A hírek szerint viszont kezd puhulni az álláspontjuk:

Volodimir Zelenszkij találkozót kért Orbán Viktortól, de a kormány feltételeket szabott
"A szóvivő az MTI szerint közölte: Andrij Jermak arról tájékoztatta Szijjártó Pétert, hogy az ukrán parlament több fontos jogszabály elfogadására készül. A magyar külügyminiszter a tájékoztatást megköszönte és tudomásul vette.
Egyetértés volt köztük abban, hogy szükség van Magyarország és Ukrajna kapcsolatának javítására, és ennek legjobb eszköze a közvetlen személyes párbeszéd. Ezért megállapodás született arról, hogy Szijjártó Péter és Andrij Jermak személyesen is találkoznak – írta a szóvivő.
"

2. A háború elhúzódása Orbán szerint csak az emberi veszteségeket növeli számottevő eredmény nélkül. Szerinte az ukrán hadseregnek nincs meg a képessége, hogy legyőzze az orosz hadsereget. Ezzel az indokkal szokta a tűzszünetet és tárgyalások megkezdését emlegetni. A - talán már kijelenthető - sikertelen ukrán ellentámadás után, úgy kezd tűnni, hogy esetleg igaza lesz.

A hírek szerint az ukránokbak kezd nehézkessé válni a havi ~20e fős veszteségeik (valamelyik ukrán politikus nyilatkozta, hogy ennyi embert kell havonta mozgosítani) pótlása. Aki akart az már régen önkéntesen jelentkezett a frontra, így akiket mostanában mozgósítanak azok valószínűleg már nem annyira motiváltak, mint az ellentámadáshoz felállított és kiképzett katonák. Egy újabb ellentámadás megszervezése és kivitelezése az ideinél jóval nehezebb lehet még akkor is, ha nem csökken hadfelszereléssel adott támogatás. Az USA belbolitikai huza-vona illetve a német alkotmánybíróság költségvetéssel kapcsolatos döntése jelenleg úgy tűnik, hogy ezen támogatásokat nehezíti.