Kocka a konyhából sorozat

Hozzászólások

Én a gasztrónómia iránti éhségemet nem a hup-ra írtam ki magambol :D , de remélem találtok hasznos dolgokat benne, igaz még eléggé gyerekcipőben jár: http://kockasutik.grelution.com

Vegre lejott. Par jotanacs:
- Mindig ird le, hogy kb. mekkora mennyiseg lesz a recept pontos kovetese soran. Jo tudni, ha az ember nem ket szakajto sutemenyt szandekozik sutni, es nem mindenkinek van akkora tapasztalata, hogy ranezesre megmondja, hogy ebbol kb. mennyi lesz.
- Szamomra furcsa es erthetetlen bug, hogy bizonyos é es á betuk vastagok lesznek a cimekben, masok nem. Talan a skin hibaja, talan bongeszoproblema (Google Chrome), nem tudom. De legalabb nem konzekvens.
- Neha nezd at a hozzavalokat, hogy minden benne van-e, ami a receptben emlitesre kerul.
- Nem rossz, ha lekozlod a fokszamhoz kotheto gazsuto fokozat erteket. Bar rengeteg tablazat van a neten, igenyesebb lesz tole a recept. Es nem mindenki sut villanyos sutovel. Neked is konnyebb lesz, ha egyszer veletlenul gazsutovel kell sutnod. Ez utolag is hozzaadhato, amikor raersz.
- egyesevel
- héját
- figyelj oda a vesszohasznalatra
- Receptnek azt add meg, ami alapjan sutottel, ne azt, amit olvastal. Linkeld be, ha egy meglevo receptet tuningoltal fel, de ne a megjegyzesekbol kelljen bogaraszni, hogy akkor most hany deka liszt meg cukor.
- En szemely szerint rettenetesen utalom az "egy reszet" kifejezest. Melyik reszet? Ket kristalyt? A felet? Ket kristaly kivetelevel az osszeset? Nagysagrendileg azert meg lehet mondani, hogy az adott mennyiseg fele elment ebbe a fele meg abba.

Konyhai tipp: en csomagolt vanilias cukor helyett vaniliaruddal atszurkalt cukrot hasznalok. Egy nagy kavesuveg kb. haromnegyedig van cukorral, ebben van par (2-3? nem tudom, sose szamoltam) vanilia rud, ha jol remlik, akkor kettevagva. Par het alatt nagyon finom vanilias cukor lesz belole, es sokkal olcsobb, mint a Dr 5ker.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

javasolnám, hogy csatoljanak képet a versenyzők.

A legjobb alfórum a HUP-on :-).
Lassan én is contribute-olok.